sweet thing

Nu har Magnus och Bella åkt hem. Nu ska jag fila det sista på packningen och se till att jag inte glömmer någonting hemma. Om ganska exakt elva timmar åker vi hemifrån. Ska bli så sjukt skönt att komma iväg en vecka. Nice.

image279 

Sötis <33


I start to talk in my sleep

Uuuuh. Canal+ visade precis Wallander - Mastermind. Shit vad den är bra. Det är lätt den bästa Wallanderfilmen. Den är så snillrikt smart vilket gör den så fruktansvärt otäck. Mördaren är så iskall och även om man känner av att det är överdrift och film så känns det som om det skulle kunna hända i verkligheten. Scenen hos rättsläkaren i början där man får se hur repet har skurit in i hälarna på offret är så äcklig. Hälsenor är den vidrigaste kroppsdelen och där får man se ett par helt uppslizade hälar. Det gör ont i hela mig. När vapnet sprängs i ögat på Linda och man sedan får följa lite av ögonoperationen lyckas jag alltid hitta något intressant på väggen. Ögon är, för utom att de kan vara hemskt fina, den näst vidrigaste kroppsdelen. Uuh. Förutom att det gör ont i hela kroppen då också är det så hemskt att allt det andra änder utan att hon ser någonting sedan. Jag hatar när det händer saker med Linda. Hon är min favoritkaraktär, bara för att Johanna Sällström spelade så bra. Jag sörjer fortfarande hennes död och tänker på det jätteofta. Det är så jävla vidrigt, sorgligt och hemskt att man kan tvingas må så dåligt att man tar sitt liv. Särskilt när man är en så begåvad och bra filmförebild som dessutom var småbarnsförälder.  Johanna skulle göra så många fler bra filmupplevelser för mig och alla andra ju. Återigen R.I.P. Nu hamnade jag lite off topic, men den som inte har sett Mastermind borde absolut se den, om denne nu inte tycker att jag har berättat för mycket då. Ehumm.  

image278



Det hände lite lustigheter här alldeles nyss. Min mobil ringde. Det är ju i och för sig inte speciellt roligt, men saken är den att den aldrig ringer, och speciellt inte halv tolv en lördagkväll. Jag brukar inte drabbas av så värst mycket felringningar heller, men nu hände det. Det var en tjej som jag simmar med som ringde, vilket gjorde det hela lite förvirrande.

S: Hej, det är Sara
V: Hej, det är V.., vart är du nånstans?
S: Öööh, va?
V: Vart är du nånstans.
S: har du ringt fel eller?
V: Nej, det är V...!!
S: Ja?
V: JAA!! Vart ÄR du nånstans?
S: Jag är hemma, du.. du måste ha ringt till fel Sara.
V: Va? vadå, är det Sara O...?
S: Nej, det är Sara M...!
V: Jaha, oj, förlåt, jag skulle till Sara Z..., jag.
S: Jaa, tänkte väl det.
V: Men.. du lät ju precis som henne.

Liksom haha,bara.

Pampampam. Imorgon natt åker vi. Det ska bli helt sjukt kul. Bara inatt, imorgon och lite mera natt kvar. Nu ska jag sova, och imorgon ska jag mysa lite mer med Bella.  
    

och nu vill hon falla fritt

Utför nu något slags turboblogg av den anledningen att jag kanske inte hinner blogga ikväll. Mange och Bella kom precis hit. Tussigull. Jag har inte sett dem på två månader nu och verkligen längtat efter dem. De stannar tills imorgon, så nu ska jag mysa med Bella heeela dagen/kvällen och en stund imorgon.

Helgen borde egentligen ägnas åt en massa plugg för att det inte ska bli tokstressigt när jag kommer hem sedan. men nu är det som det är. Jag har fortfarande inte blivit av med förkylningen och är därmed ganska kraftlös. Jag får ta igen det när jag kommer hem. Fysiken och Matten är väl mest kritiskt på det viset. Engelskan behöver jag bara se till att få färdig, det behöver inte ens bli bra. Svenskan får jag för hoppningsvis snart redan på i vilken nivå jag behöver producera något, men förhoppningsvis är inte kraven där så stora längre. Suck. Jag börjar tillfälligt tröttna på skolan. Vill ha sommarlov nu.

 

Grattis Papps <33

Pappa fyller år idag. Grattis grattis. Mormor, farmor, Kurt och Margot var här och fikade en sväng på eftermiddagen. Papps fick två CD-skivor av mig, min fantasi är ju alltid så utpräglad. Jag tycker att det är jättesvårt att köpa presenter, vet aldrig vad jag ska ge bort.

Jag var hemma från skolan idag, är fortfaramde inte så där vidare värtst pigg. Jag har hosta och ont i halsen och är allmänt snorig. Det är ju sååå roligt. Jag skulle i och för sig bara ha haft en enda lektion idag, tyska, så det gjorde ingen större skada att vara hemma. Jag får se hur jag gör imorgon. Jag har bara två timmar kemi imorgon eftersom datakunskapen flyttades till i tisdags. Jag vill gå på kemin eftersom det lätt är det roligaste ämnet. Får se hur jag gör.

Kajsa försvann idag på eftermiddagen. Hon var hemma på eftermiddagen när mamma och jag for omkring och städade lite, men sedan försvann hon. Hon brukar aldrig vara borta mer än någon timme högst, men nu visade hon sig inte på hela tiden när vi hade folk här. Mamma misstänkte att hon kunde ha blivit instängd på skrubben och var därför dit och ropade, men ngen katt visade sig. Jag var också dit och ropade ett par gånger, men ingen katt. När mor och jag åkte till Torsåker för att köpa pizza gick pappa upp i skogen och letade efter henne, dock resultatlöst. Jag började verkligen bli orolig då, men bara ganska så nyss var mamma upp på skrubben och ropade igen, och då kom hon fram. Snacka om skum katt, hon bara tvärignorerade alla tidigare gånger vi ropade, men nu passade det visst att komma fram. Det var en himla lättnad i alla fall, jag var tvungen att lägga några lättnadstårar i hennes päls.

Bara tre dagar kvar nu.


beside the green green grass

Jahapp. Då har man gått och dragit på sig en hyfsat rejäl förkylning då, är halvt om halvt utslagen och orkar inte göra någonting. Så himla lyckat att det skulle komma precis nu, jag har ju inte alls fyra fullspäckade dagar framför mig. Imorgon fyller papps år, vilket betyder att det rasar hit en massa fikasuget folk fram på eftermiddagen. I och för sig kommer de flesta på lördag, men det rasar säkerligen hit någon i morgon i alla fall. Därför skulle man kanske ha behövt hjälpa till att städa lite, men vafan, orkar ju knappt leva. När jag vaknade i morse hade jag ingen röst över huvudtaget och till det lägger vi superont i halsen. Så trevligt.

Jag har en massa skolarbete att göra också. Jag nästan tvärvägrar att släpa med mig en massa skolböcker på resan, vilket betyder att jag gärna skulle ha sett att det blivit klart innan. Fysikuppgifterna pockar på uppmärksamhet och lika så matteboken. På det ska det skrivas some kind of svenska uppgift samt ett halvt engelskaarbete och en engelsk bokrecension. Doch behöver inte allt vara klart precis nu, men det känns ändå som att det snart är sommarlov och därmed ingen tid alls kvar.

Dessutom vore det ju positivt om jag hann med att packa också, eller i alla fall hade någon aning om vad jag ska ha med mig. I och för sig har jag väl lite koll, men det känns ändå som att jag inte hinner med.

Och för att toppa allt gnäll måste jag meddela att jag lyckades hälla ut en halv kopp varm choklad över min hand idag. Det sög. Det var hett utav helvete. Jag hade precis utforskat kaffeautomaten på Hoforshallen och försett mig med en kopp varm choklad. Jag skulle då transportera mig, med koppen, fram till närmaste bord. När jag var på väg att ställa ner koppen halkade väskan som jag bar på axeln ner vilket fick till följd att armen ryckte till och chokladen skvimpade över. Fy Fan. Ont som satan gjorde det.

Nu ska jag sova.

som smala ben och kängor trampat i

Imorse kom jag en timme försent till tyskan. Jag hade helt hjärnsläpp och inte en tanke på att vi kör två timmar på tisdagar. jag traskade omkring i godan ro här hemma och var så nöjd med att jag hade lång sovmorgon. När jag kom till skolan kom jag till insikt, med hjälp av Linas påminnelse, att jag faktiskt borde ha infunnit mig där en timme tidigare. Helvete vad pinsamt det var att kliva in i klassrummet sådär. Jag brukar inte komma sent, men aja. Guido gnällde inte på mig i alla fall. Jag fick göra något slags prov som jag hade alla rätt på, makt. Sedan fick jag bekräftat att jag får MVG i tyska, yess.


I övrigt en ganska ointressant dag. Svenskan sög och datakunskapen sög så in i helvete. Det enda positiva med det är att vi slipper den på fredag. Gå tidigare fick vi också, Lennart hade första lektionen i biologi breddning idag halv tre. DSärför hade vi bara datakunskap i en timme istället för de sedvanliga en och fyrtio. Biologikursen kommer att bli kul tror jag. Jag hoppas det i alla fall. Det känns som om det kommer att bli lite annorlunda mot för de vanliga lektionerna. Vi ska tydlige bara hålla på med gräs och blommor, kanske inte det roligaste ämnet i biologi, men det får duga. 

När jag kom hem åkte mor och jag en sväng till Valbo. Jag fick köra hela vägen och lyckades med en hyfsat snygg parkering när vi kom fram. Vi åkte för att inhandla födelsedagspresent till fader, något som visade sig fruktansvärt svårt. Jag hade inte en aning om vad jag skulle köpa, och det blev inte så lyckat heller. Till mig själv köpte jag tre linnen; Ett svart med rosa blixtar, ett rosa/vitt/rött med något egendomligt blommigt mönster och ett svart/vitt-randigt. Bara ett randigt plagg av tre möjliga är sannerligen ett framsteg i min annars så randiga värld. Taha. 

Eftersom tiden i Valbo blev lite längre än avsett hann vi inte med pumpen idag, men vi åkte upp och körde boxen. Det var bara mor, jag och Fanny där. Mycket givande. Fanny haffade Anna, så jag fick boxas med mor. Det sög. Jag kan inte boxas med mamma. Hon gör mig bara förbannad och omotiverad. Fick en hyfsad genomkörare i alla fall. Den där magövningen är verkligen det värsta som finns. Ehumm. 

Imorgon har jag en lektion, sista lektionen. Det betyder att jag börjar halv tre. Ganska så nice. Förhoppningsvis kan jag masa mig upp i hyfsad tid och hinna göra lite nytta innan jag åker till skolan och har engelska. I och för sig har jag en givande lektion i digitalt foto också, men det har jag i princip förintat ur mitt huvud. Jag vill inte ens tänka på eländet. Går det bra i biologi bräddning kommer jag garanterat att ersätta fotokursen med det. 

Nu blir det en sväng till duschen.


en bitter vandring hem i singular

Ingen vidare dag idag, måndagar är så jobbiga. På svenskan fick jag tummen ur (haha, diggar det uttrycket) och lämnade in min bokanalys. Får se vad Sofia tycker om den, jag dömde ut den där boken totalt. Hoppsan. Nu har jag en svenskasak kvar, något som hon kallade för fritt skrivande. Jag har sådan lust att skriva deckare, synd att jag har så kelnt med tid på mig. Jag satt och läste igenom de första tre delarna i Camilla Läckbergs deckarskola och blev jätteinspirerad. Jag skrev some kind of rafflande historia med inspiration från diverse deckare och polisfilmer när jag gick i åttan, som handlade om poliser och det var mord och skit, men den känns så himla b nu. Nu vill jag skriva något "riktigt". Får se hur det blir med den saken. Den här uppgiften hade vi väl kunnat få liiite tidigare.

Vi simmade på idrotten idag. Suck. Simning med skolan är inte kul. Inte kul alls faktiskt. Det blev ju ett ännu värre stressmoment i och med att man måste duscha "ordentligt" efter att man har simmat. När vi gick från "Hallen" var det tjugo minuter tills dess att nästa lektion började. Då skulle man både hinna äta och göra en sista påläsning till provet.

Samhällskunskapsprov i ekonomi. Fy helvet. Jag hatar prov med bedömningsfrågor där man ska argumentera och lägga fram sina åsikter hit och dit. Det var ju bara g-frågorna som var faktabaserade, men de kunde jag faktiskt. Jag hatar när någon ska bedöma mig på mina åsikter, särskilt i något som jag inte alls är insatt i. Jag skiter i (eller det gör jag väl inte) vad politikerna gör med Sveriges budget, jag kan ju i alla fall inte påverka det. Jag satte mig aldrig riktigt in i att få något slags sammanhang i alla konjunkturer och räntor och skatter och utbud och efterfrågan. Jag hoppas i alla fall att det gick bra. Jag skulle vilja ha MVG i samhällskunskap, men det vette fan det.

Det var rikigt mysigt att handskas med baddarna idag. Även om de som alltid är överallt och stimmar runt så gick det helt okej idag. Innan vi började fick Malin och jag en varsin teckning av Maja. Hon är så himla söt, väldigt liten dam med tuff attityd. Charmtroll. Maja och jag praktiserade glidning ett bra tag. Det är meningen att de ska kunna glida i fem sekunder med ansiktet ner i vattnet. Från början vågade hon inte riktigt, men jag trilskades lite och fick välbehövlig hjälp av hennes mamma, och till slut gick det superbra. Det är nog bara två av våra blå små baddare som inte kommer att bli gula till hösten. Ganska så lyckat.

Imorgon har jag sovmorgon. Så himla härligt. Jag börjar tjugo i elva eftersom kemin blivit inställt. Myys.  

This one's for the girls

Igår var mina tjejer här och firade mig. Detta är då bildbeviset.



1. Först åt vi sen massa trevlig tacos. Denna skönhet, som jag tillverkat alldeles själv, agerade efterrätt. Vit chokladmousse med smarties och riven blockchoklad. Mums.
2. När man plockar fram kameran blir man till en början inte särskilt populär, men det går över så småningom.
3. Till exempel när vi började sjunga. Hanna och Rebecka sjunger The Reason, och de ligger lika. mwihih.
4. Det var lättare att fånga sångfåglar på bild.
5. Hanna och Rebecka ägnar sig åt mycket engagerad sång. Hanna fick SMS och Rebecka har tid att påwsa, bravo.
6. Malva och jag hade tid att påwsa vi också.
7. Malin och Malva framför en cover på allas vår favoritlåt Vi kan gunga, av allas vår favoritartist Jimmy Jansson. (Vi kan ta en diskussion till om du vill, tönt) Hanna och Rebecka är back-singers.
8. Rebecka och jag framförde ett präktigt shownummer av ABC med Anna Book...
9. ... och Malin och Hanna hjälpte hetingen i skjortan att hålla takten...
10. ... och sedan agerade de kör.
11. Därefter tog vi oss en välbehövlig gå-ut-och-andas-paus. När vi kom in igen spelade vi det smidighetsbeprövande spelet Twister. Idel smidigheter visades upp.
12. ... Malin var smidig
13. ... och Rebecka var smidig. Först var hon snurrare åt oss andra, men sedan körde hon ett solonummer.
14. ... Hanna var smidig
15. ... och det var även jag
16. ... liksom Malva
17. Sedan blev vi lite trötta. Malin använder Hanna som kudde.
18.  Malva gjorde en "Vingklippt Ängel"-pose på Twistermattan
19. ...tills jag kom och joinade henne. Haaals.

Fler bilder hittas här

så göra vi när vi krossar ryssarna...

... krossar ryssarna, krossar ryssarna. Så göra vi när vi krossar ryssarna, kryssar rossarna, krossar rossarna. Så göra vi när vi krossar ryssarna, kryssar rossarna, kryssar ryssarna. O. s. v. Tänk er den enda textraden, i en kvart, non stop. Totalt outhärdligt. Det var en inte allt för nykter individ av det manliga könet som placerade sig bredvid oss efter halva sista perioden. Det enda som var lite roligt var att han som synes inte höll ordning på vokalerna, utan han både kryssade rossar, krossade rossar och kryssade ryssar. Att han kryssade ryssar stämde ju ganska bra när det stod 2-2. men det var ju inte så vi ville ha det. Jag och Josse stod och fick smärre sammanbrott, och jag bad lite diskret att hon skulle trycka in sin flagga i käften på honom.

I övrigt var det jätteskoj att gå på hockey, även om det är roligare att gå på Brynäsmatcher. Vi placerade oss längst uppe i hörnet på ståplatsläktaren och var därmed ganska utanför klacken, som förövrigt var ganska tam. Det var jobbigt att stå. Vi satt i pauserna. Sofie och jag köpte en varsin flagga före matchen, vilka gick alldeles utmärkt att sitta på. Josse hade med sig en innan, vilken hon transporterade i Fridas väska. Bara själva flaggan alltså, pinnen fick hon bära på hela dagen eftersom den stack upp ur väskan annars. Det såg lite löjligt ut när hon gick och bar på bara en pinne, men vi byggde ihop flaggan på vägen till arenan, så då blev det bra.

Det var lite deprimerande när Ryssland tog ledningen, men å andra sidan blev det helt sjuk stämning när Sverige kvitterade. Det var som om taket skulle lyfta på arenan. När Sverige sedan tog ledningen blev det jättetrevligt. Just då höll jag på och skrev sms till Hanna, och reprisen på storbildsteven var helt värdelös, så jag missade det målet, men ändå. Jag blev lite deprimerad när Ryssland kvitterade. Jag hade så himla ont i fötterna och ville verkligen inte stå mig igenom en hel förlängning också. Jag frälste människan som gjorde svenska segermålet sedan så att jag fick åka hem och vårda mina fötter.
 
Hemresan var jättemysig. Vi pressade in oss fyra stycken i baksätet, Sofie, Josse, Frida och jag. Emma fick sitta fram, vet inte varför det blev hon, men så blev det. Det var himla trångt, men vi hade sanslöst kul. Vi garvade åt den där fan som kryssade rossar, samt åt en massa annat. Josse satt och pillade mig i örat med sin flagga när hos agerade guide i Valbo och Sofie körde upp sin flagga i näsan på mig. Ja, jag har det svårt.

image254
Håkkibrudsen ^^,

image255
Det är lite jobbigt att man måste se allting rutigt när man står på ståplats



Fan, det är ju onödigt att dom måste ha en massa klubbor och skit
- Sofie har full koll på vad som är av vikt i sporten ishockey.

Jamen hur många SM-guld har Sverige då? För om Sverige inte har några SM-guld så kan man ju säga att Brynäs är bättre eftersom dom har tolv.
- Fjortistjejer som också har full koll, särskilt på vad förkortningen SM står för.


some say: love, it is a river

Fy helvete vad kallt det var att åka moppe hem från träningen idag. Jag höll helt seriöst på att frysa ihjäl. Ändå hade jag ringt hem till mor så att hon tog med en extra tröja åt mig. Jag såg seriöst ut som en michelingubbe med puckelrygg. Jag hade tjocktröja, jacka och tjocktröja utan på det. Den undre tröjan och jackan hade huva, så det blev världens knöl av dem. Jag frös inte om överkroppen, men den tvågradiga kylan trängde igenom mina jeans och även genom de dubbla vantarna. Fartvinden som skapades isade mot den bara hakan under hjälmen och jag var som en stelfrusen isbit när jag avverkat de åtta kilometrarna hem. Det blev en kopp varm choklad när jag kom hem.

Träningen gick för övrigt superbra. Till en början var det segt, träningsvärken från igår gjorde att jag på insimmet knappt orkade lyfta armarna. Sedan släppte det. 3500 meter simmade jag idag, varav en 2000-metersserie med bara frisim. Simmade 1000m med sådana där gula paddlar då, vilka ger ett bra grepp i vattnet och gör att det bränner i överarmarna. Härligt är få känna lite grepp ibland, har ju inte världens största kardor.
 
Imorgon ska jag på hockey med Frida, Sofie, Josse och Emma. Vi ska se Euro Hockey Tour-finalen mellan Sverige och Ryssland. Det ska bli jätteroligt. Frida och jag åker in till Gävle vid elvatiden och kommer därmed in till tolv. Då ska vi gå och äta någonstans och sedan fördriva tid tills de andra kommer in vid fem. De måste ju hålla på och ha individuellt val till halv fyra och därmed ta kvart i fem bussen. När de kommer in ska vi fika och sedan åka ut till arenan. Roligt ska det bli.

Nu är det snark. Tjohopp

i en evighet levde jag som om du inte fanns

Underliga saker inträffar ibland i mitt annars så mediokra liv. Då är det i och för sig inte så att det händer något flashigt, utan att jag gör en revolutionerande upptäckt eller ett mycket givande konstaterande. Jag kan även konstatera saker om mig själv, vilket var det som inträffade igår. Jag kom fram till att jag måste ha gått och blivit himla vek. När jag stod och borstade tänderna kom jag plötsligt att tänka på en låt, nämligen "Du måste finnas" - med Helen Sjöholm. När ett par textrader ur den sakta rullade genom mitt huvud började jag helt plötsligt gråta. What!?. Det är okej att man gråter till filmer, i och för sig brukar jag inte göra det särskilt ofta. Det kändes väldigt underligt att gråta till en låt, särskilt en som man in te ens hör utan bara tänker på. Ojoj,vad månde bliva. Låten i fråga betyder väldigt mycket för mig just nu när jag känner mig allmänt liten och beroende. Jag vet att den handlar om Gud, men det gör de inte för mig. Bryggan före refrängen och själva refrängen handlar för mig om min mamma. Skulle det vara jag som sjungit den skulle jag ha sjungit om mamma. Jag tror inte att jag skulle klara mig utan mamma, därför är låten som gjort för henne.


Vem skulle hjälpa mig uthärda livet härute?
Vem skulle ge mig den kraften som jag måste få?
Vem skulle trösta mig, jag är så liten på jorden?
Om du inte fanns till, ja vad gjorde jag då?

Nej du måste finnas, du måste. Jag lever mitt liv genom dig.
Utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav.
Du måste finnas, du måste, hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting. Om du inte fanns.


mamma jag älskar dig <33



Jag tycker om listor, därför har jag gjort en lista med viktiga låtar.

Lättrelaterade:
Bäst just nu (bäst alltid):
Total Eclipse of the Heart - Bonnie Tyler
Betydelsefullast just nu: Du Måste Finnas - Helen Sjöholm
Lyckopiller just nu: Tufft Jobb - Nisse Hellberg
Sorgligast just nu: Breakfast in New York - Jill Johnson
Sötast just nu: Trying to Recall - Marie Lindberg
Trallvänligast just nu: The Worrying Kind - The Ark

8 Countryfavvisar just nu:
Suds in the Bucket - Sara Evans
Who I Am - Jessica Andrews
This One's for the Girls - Martina McBride
A Real Fine Place To Start - Sara Evans
Missing Missouri - Sara Evans
I Don't Feel Like Loving You Todag - Gretchen Wilson
Gods Will - Martina McBride
Perfect - Sara Evans

Och de som alltid regerar:
Bästa Bon Jovi just nu: Bed of Roses
Bästa Lars Winnerbäck just nu: Elegi
Bästa Jill Johnson just nu: Nathalie
Bästa The Cardigans just nu: I Need Some Fine Wine and You, You Need to Be Nicer

hur kan du då överge mig

Nu är mitt fantastiskt givande påsklov till ända. Helvete. jag har inte gjort någonting, i vanlig ordning. Jag har i och för sig producerat två skolarbeten, sett en massa bra filmer, hängt vid ddatorn, nästan läst ut "Stenhuggaren", fått in en del prylar i mitt rum, sovit länge, tränat och tagit det allmänt lungt. Det är väl så ett lov ska vara, men det blir ändå så tråkigt i längden och det känns helt meningslöst och outnyttjat när det är slut. Imorgon börjar skolhelvetet igen, eller inte helvetet, jag tycker om att gå i skolan, det är bara så jobbigt att gå upp på morgonen. Jag tänker åka moppe imorn, den har fått nytt batteri och funkar finfint nu. Dock är den fruktansvärt dammig, men det är ett faktum som nu måste ignoreras tills vidare. Efter skolan ska jag ner till mormor en sväng och gratulera på den riktiga födelsedagen och sedan åka upp på simhallen och sola lite innan träningen börjar. Vi får ju den stora äran att träffa våra små baddare igen imorgon, Malin och jag. Jag har verkligen längtat efter dem (läs: jag har smärre lust att dränka dem). Suck

Jag har himla dåligt samvete över att engelskaarbetet inte har blivit klart, helvete. Jag har ingen aning om hur jag ska kunna få det färdigt. Jag ska göra ett allvarligt ryck på tisdag, då jag inte har några planer på att gå på svenskan. Får se om jag kan komma någon vart då. Det ska egentligen redovisas på onsdag, men något säger mig att jag måste ansöka om att få en vecka till på mig. Jag har inte ens börjat göra någon jämförelse, vilket skulle vara det centrala i arbetet, men jag har översatt den där lilla "grundfaktadelen", duktig Sara.

Det är nog idé att gå och sova nu. Heihoo

and i will wear that dress

Ska snart åka till mormor och käka lite. Hon fyller år imorgon, men eftersom det opassande nog är en måndag tillika arbetsdag så ska vi fira henne idag istället.

Passar även på att påwsa lite i mina nya tunika-klänningar. Nu längtarlängtarlängtar jag till den 30:e april. Cypern here I come.

image250
Jättemysig guul. Det ser så fult ut när man står med en kamera i handen sådär, men vad gör man inte för konsten?

image251
Väldigt v-ringad och förvirrande mönstrad rööd. Och neehj, jag bäddar inte gärna sängen.

image252
Vit/beige skrynklig. De beigea (skriver man så) ränderna sticks lite smått och axelbanden är för långa, annars var den bra. Ignorera mitt ostädade rum i bakgrunden bara. Jag gillar verkligen att sprida kläder omkring mig.

bakom mig gapar en avgrund

Jag tycker så mycket om min blogg, eller ja blogg.se för övrigt. Allting bara krånglar hela tiden. Nu kan jag exempelvis inte kommentera, varken på datorn uppe eller på min dator. Det suger. Vafan, varför hatar det mig för? Jag som är så söt och snäll. Jag skulle vara så himla generös med omdömen och skriva en massamassa kommentarer till folk, men nej då. Givetvis får jag en massa felmeddelanden och "sidan kan inte visas"-fjåll. Hata. Kan inte ens kommentera i min egen blogg. Får nog bli ett tredje gnällmail till den där Robert.

Uppdatering 12.49
Nu har jag mailat snubben, som visst hette Roland och inte Robert, förlåt. Dessutom publicerades inte det här inlägget fem i tio i morse, då hade jag knappt vaknat. Bloggen har nog lite feber, eller så tror den att den befinner sig någonstans där man ligger två timmar efter, kan tänka mig att jag publicerade 11,55. 

i'm a devil on the run

En Sara på bättre humör än jag är nog idag svår att hitta. I alla fall kan jag ju inbilla mig själv det. Det är så mysigt väder ute att jag har släpat med mig datorn ut och sitter just nu på trappen och skriver det här. Enda nackdelen med det är att jag sitter i motljus, vilket betyder att jag knappt ser något av det som står på skärmen,  utan bara mig själv. Därav får jag tillfälle att grundligt studera min fatastiska, fluffiga självtorkat-i-bastu-frisyr. Till råga på allt har jag mitt i allt fluff lyckats placera mina extrema gigantsolisar, som det inte är något fel på men som just nu gör att hela mitt ansikte är täckt. Jag bara älskar mitt hår med dess fuffighet och alla dess underbära svängar hit och dit. Det är så vackert. Nej så klart inte, synd attd det är så svårt att skriva ironiskt. Det borde klippas. Jag var till frissan och skulle boka tid, men hon hade ingen tid förrän i slutet av maj. What, då har vi ju hunnit åka och komma hem flera gånger. Jag som ville vara fin till semestern. Asch. Jag blev uppsatt på något slags akutlista, känn på odert, akutlista hos frisören, skrattretande.

I alla fall så var mitt egentliga syfte med att sätta mig vid datorn just nu att jag skulle skriva något sorts bokanalys, men som alltid är bloggen mycket mer lockande. Egentligen finns det mycket som är bra mycket mer lockande än att skriva bokanalyser. När man dessutom inte har den minsta koll på hur mn ska skriva, och till råga på allt har slösat bort hela lovet som man så till fullo skulle utnyttja till skolarbeten så känns det ganska surt. Engelskaarbetet kommer int bli klart, men just nu så skiter jag i det. Jag kommer i alla fall få en ny engelskalärare nästa år, och kursen blir inte klar till sommaren så bokanalysen får prioriteras.

Shit vad varmt det är då. Jag klagar inte, aldrig. Det är så skönt att det håller på att bli sommar. Mums. Jag skulle bara behöva någon sorts organisation på det här så att jag ser vad jag håller på med. På tal om varmt så har jag vidgat mina vyer lite idag. När jag hade motionerat mina hajar så gick jag och solade solarium för första gången i mitt lilla liv. Mor smått tvingade mig, eller nej inte så, hon föreslog att jag nog borde ha lite färg när vi åker bort så att jag inte ska behöva tillbringa hela veckan i skuggan. Jag är egentligen väldigt emot solarier. Det är fejk, och det är farligt. Jag bara kände hur cancerstrålningen slog emot mig från den där surrande värmemaskinen varje sekund under de där fem minuterna som jag låg där. Jag vet att det är minst lika farligt att vara ute i den "riktiga" solen, men vad fan, den är ju äkta i alla fall. Sedan så tycker jag att det är så fult att solariefans ser ut som rådjur efter gediget solande. De får ju liksom en vit fläck i arslet. Fult. Jag ska nog trots allt göra som lilla mamma säger och ta mig till solariet en sväng i morgon också. Mjaa. Man får väl offra sig lite. Tjohej.

Jag har börjat köra bil igen också. Så kul. Igår körde jag till Sandviken. Det är så roligt att köra efter motorvägen. Fortfort. Jag gjorde till och med en omkörning igår, det var lite läskigt. Jag kan dock inte påstå att jag har sådan bra snits när det gäller att parkera. Jag har ingen som helst koll på hur stor bilen är framåt, så det blir alltid en bra bit kvar framåt samt att det blir väldigt snett. Jag måste parkera på en stor öppen yta så går det hyfsat. Då får andra rätta sig efter mig.

Nu ska jag göra lite nytta. Tjohopp


Listat och klart

Hittade en jättelista här som jag lånade lite. Orkar inte berätta om min dag. Det har i alla fall inte hänt något.

Senaste impulsköp: Fyra Wallanderfilmer i förrgår, de är superbra men jag ångrar mig litegrann ^^

Bästa fikat: Kladdkaka från Uplands Paj

Färg du hatar: Brun i kombination med något opassande, typ orange eller rosa.

Nått som gör dej förbannad: lögner, falskhet och otrohet.
Så får du motion: Sim-sim-simma och pump&box
Tidigaste barndomsminnet: När jag fiskade krabbor med klädnypor i Varberg, då var jag två.
Första frågan du ställer till ny bekantskap: Ställer ogärna första frågan till en ny bekantskap.
Samlar på: Prydnadssnögubbar.. hmm.
Underskattad grönsak: Vilken egendomlig fråga. Jag har alltid underskattat tomater, jag är aldrig beredd när de går till attack.
Pryl du inte kan vara utan: Jag känner mig fruktansvärt naken utan min klocka

Tidningar du prenumererar på: Se & Hör
Du gör med 100 upphittade kronor: Känner mig förfördelad och mallig innan jag köper något kul.
Nån du saknar: Mest saknar jag Hanna som jag träffade i princip varje dag i sex års tid och nu nästan aldrig. 
När grät du senast: Det sker rätt sällan även om jag är nedstämd, men det var nog när jag satt och skrev mitt sorgeblogginlägg.
Du tycker det är tantvarning/gubbvarning då: Man går stavgång med sin mor och till och med tycker att det är lite kul. Jag syftar så klart inte på mig själv, hrmm.

När är du gammal: Jag är öppet barnslig och ska så förbli. Det är nog farligt att intala sig själv att man är gammal.
Svart eller vitt? Svart får det bli.
Mjukt eller hårt? Av vad? Knepig fråga.
Homo eller hetero? Hetero
Höger eller vänster? Högerhänt, mwuahaha.
Loket eller Oldsberg? Oldsberg lätt. Han är lite charmig han.
Göteborg eller Stockholm? Göteborgsdialekten vinner.
Landet eller storstan? Storstad i måttlig dos men jag kanske är dömd att vara evig lantlolla.
Kram eller puss? Ooh..
Vagn eller buss? Vagn? Vadå vagn? Tåg eller, i sådana fall vinner det.
Hyrfilm eller bio? Bio är mysigare.
Gräs eller grus? Skönare att gå på gräs
Piggt eller opiggt? Vem vill vara opigg?
Pasta eller potatis? Jag skulle kunna leva på potais.
Is- eller mjukglass? Mjaa.. mjukglass med chokladströssel är mums. 
Natt eller dag? Nätter har sin charm, men jag är ofta lite deppig då så det blir nog dag.
Felix eller Heinz? Som namn eller som ketchup? Jag är inget ketchupfreak.
NK eller Myrorna? What? Inget av det finns på mina breddgrader.
Marsvin eller hamster? Små djur som man blir sjuk av.. jaha du, marsvin? Haha, internskämt mellan Magnus&Brasse och mig. Nej då, sådana där djur är jag inget fan av.
Rakad eller orakad? Beror på vart? Nej då, jag fattar. Rakad.
Biffig eller slank? Vältränad ska man vara.
Blåögda eller brunögda? Gröööna
Popsnöre eller sportfåne? Diggande sportfåne
Naken eller pyjamas? Pyamasbyxor och t-shirt.
Linda Skugge eller Linda Rosing? Usch.
Peter Stormare eller Peter Jihde? Peter Jihde. Han är kool
Kaffe eller te? Jag vill tycka om båda, det skulle innebära vuxenpoäng. Jag jobbar på te-delen, men det går trögt.
Se filmen Festival eller stirra in i en vägg 90 min? Har inte sett filmen så jag skulle ge den en chans först i alla fall, sen kanske det blir väggen nästa gång.
Plastbestick eller plastbröst? Äta med plastbröst? Nej tack, jag tar nog besticken.
7-eleven eller Pressbyrån? Pressbyrån besöker jag bara när jag åker tåg och 7-eleven är för Ståkkhålmare.
Glasögonorm eller linscooling? Glasögonorm. Skulle jag få synfel blev det brillor. Jag skulle aldrig kunna pilla in ett par linser.
Plugga eller jobba? Plugga först, jobba sen.
Planka eller pröjsa? Pröjsa
Yngre eller äldre? Än vem?
Lång eller kort? Jag är kort, tyvärr.
Om någon sviker ditt förtroende; kan du förlåta sånt? Det beror på vad det är..
Tycker du om ord? Jag gillar att vältra mig i ord, grna sådana som jag nästan inte förstår.
Nämn namnet på en tennisspelare? Skulle det vara prestige att kunna det? Vi tar väl Jonas Björkman då.
Finns det något du ogillar starkt? I matväg eller allmänt? Väldigt mycket av båda delarna.
Är du bra på att be om hjälp eller är du en sån som hellre reder dig själv? Beror på situationen
Är du svartsjuk? Ja, tyvärr.
Vad gjorde du igår kväll? Spelade betapet med Måns och designade om bloggen.
Tycker du homosexuella ska få gifta sig i kyrkan? Ja, det ska inte spela någon roll. Jag tror inte att Gud skulle ha något emot det.
Använder du bokmärke eller gör du hundöron? Jag minns vilken sida jag är på.
Finns det någon bok du önskar att det gjordes film av? Ja, vill se fler av Liza Marklunds böcker som film, sen så längtar jag efter Camilla Läckbergs filmatiseringar, men de är ju på g.
Tycker du om att gå i skolan? Ja, det gör jag. 
Vilket ämne gillar du bäst i skolan? Kemi
Vilket ämne gillar du sämst  i skolan? Engelska
Har du fortfarande kontakt med någon från din klass ( i grundskolan)? Av dem jag inte träffar varje dag så är det bara Hanna.
Tycker du det var bra att den 6 juni blev röd dag? Mjorå, bara det inte är lördag eller söndag för då tjänar man ju inget på det.
Vilket jobb skulle du aldrig kunna tänka dig ta? Kirurg eller patolog.
Hur tror du att du skulle reagera om en mycket närstående "Kom ut ur garderoben"? Det blir nog någon spontan reaktion.
Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den? Så klart.
Vad är det första du tänker på när du vaknar? Beror på om jag blir brutalt väckt eller vaknar på eget bevåg, men oftas är det bara att man vill ligga kvar ett tag till.
Är du troende? Nepp.
Tycker du om stearinljus? Jaa <3
Använder du hårbalsam? Jäss.
När blir man vuxen? Det avgör man själv, men generellt när man flyttar hemifrån kanske.
Vilken färg har din tandborste? Lila och vit.
Har du lök i köttbullarna? Jag gör inte köttbullar själv, men jag tycker att det ska vara det.
Hav eller sjö? Hav, om det inte finns maneter.
Har du någon skrivare? Ja, men den är kopplad till "familjens" dator.
Vad har du för väckarklocka? En nokia 3330.
Hur ofta klipper du tånaglarna? Inte ofta. Senast missade jag till och med tån ju ^^
Har du hår på ryggen? Alla har väl hår på ryggen, fast jag tror och hoppas att mitt inte syns.
Har du åkt ambulans någon gång? Japps, ett år var jag då.
Sötlakrits eller saltlakrits/salmiak? Diggar inte lakrits.
Chips/ostbågar/jordnötsringar? Chips, men jag äter det inte särskilt ofta.
Äpple eller Päron? Äpple
Äter du fiskbullar? Uuuh, det är nog den värsta konsistensen som finns.
Svettas du mycket? Nej, inte så att det rinner när jag tränar i alla fall.
När klippte du dig senast? 15:e februari
Vad kollade du senast hos doktorn? Depression, typ.
Har du fått riktig massage någon gång? Nej, tyvärr.
Tycker du om rökt kött? Nej, jag hatar röksmaken.
Vilken är din favorit på Mc Donalds? McChicken, fast det var längesen nu.
Burger King, Max eller Mc Donals's? Har bara provar McDonalds tror jag.
Platt eller vanlig dataskärm? Jag skulle nästan kalla den platta för vanlig nu jag, haha. Jag har en laptop.
Vad har du för mobiltelefon? Samsung E-710, men den ska snarast bytas ut.
Hur betalar du dina räkningar? öhm , mamma betalar dom.
Dammsög du bakom soffan sist du dammsög? Tror det, jag dammsuger inte så ofta. Tänk på att dammtussarna är änglatofflor, de ska inte tas bort.
Är det ordning eller oreda i dina byrålådor? Pedantisk ordning, eller inte alls.
Hur stor hårddisk har du? Gigantiskt, nej jag vet inte.
Har du överkast på sängen? Mjo, när jag orkar lägga på det. Fast jag stör mig på att det är två decimeter för kort.
Har du brutit något någon gång? Nejs.
Lever din mormor? Japps <3
Har du varit med på TV? Shoot man! Två gånger när jag var på hockey och sen på Rhapsody i somras.
Vad BORDE du göra istället för att sitta och svara på frågor just nu? Titta på film ^^,
Använder du tofflor? Jaa, jag har använt dem så mycket att jag har skavt bort fluffet i dem.
Använder du morgonrock? Nej, fast jag har två stycken.
Är du en Besserwisser? Ja, det händer.
Kan du dricka mjölk som "gått ut" för 3 dagar sen? Nej, den brukar väl ha antagit en annan form då. Om inte brukar mamma göra pannkaka eller våfflor av den. 
Beskriv din humor? Bäst.


in the sunlight or the rain

Idag har jag varit duktig, så till den milda grad att jag skrivit klart en bra bit av mitt engelskaarbete. När dagen inleddes hade jag bara skrivit det på svenska, men hela förmiddagen idag (eller ja, från tolv till två kanske) ägnades åt översättnig av mitt verk. Synd bara att jag inte ens skrivit hälften av det som skulle skrivas. Har hela den där dryga jämförelsen kvar. 

I övrigt hängde jag med mor en sväng till Torsåker där vi på posten hämtade klänningarna som jag hade beställt. Hon som satt i kassan, en tyska, var kusligt lik den människa som tillkallades för att pilla bort mina elaka stygn när jag opererat läppen, också en tyska för övrigt. Det kan klassas som lite märkligt att kombinera jobbet som tandläkare med att sitta i kassan på ica, men men, det är inget som säger att det är samma människa heller.
Jag hade beställt tre klänningar och en bikini. Klänningarna var jättefina, speciellt en gul/vit-randig tunikaaktig historia. Den blev jag helt kär i. De andra var en röd/vit-mönstrad sak med väldigt djup urringning och en vit/beige-randig sak med väldigt långa axelband. Det faktum att den hade långa axelband är dock ganska lätt att åtgärda, en enkel manöver som jag kanske till och med kan göra själv. Bikinitrosorna var alldeles för stora. Jag ska returnera dem imorgon. Hoppas bara att jag hinner få ett par nya innan vi åker, annars har jag väl i och för sig badkläder så att jag överlever. Bikinin jag hade förra året kommer att funka i sommar också.

När vi åkte till träningen idag så fick jag köra bil igen. Första gången på evigheter. Vi tog först några varv på industriområdet, men det kändes ganska ganska snart som om jag kom ihåg det mesta och kände mig ganska säker på det, så jag körde upp till järnvägsstation och vände istället. När jag åkte förbi vid Björkhagsskolan så var det en människa som skulle trilskas med att gå över vägen. Det betydde att jag fick stanna, och där är det ju lite backe också. Jag höll inte på att komma iväg sedan, men det löste sig till slut, man är väl bäst. hrmm. Jag körde hem efter träningen också. Det tar sig. 

en ring att främja dem

Igår hade vi Sagan om ringen-marathon hemma hos Malin. Det var jag, Malin, Hanna, Roghe, Malva och Måns. Rebecka hade blivit sjuk, usch usch. Vi började att titta på film strax efter klockan ett. Jag var hyfsat med och närvarande de första två timmarna av första filmen. Sedan tappade jag fokus och hängde inte riktigt med på vad de höll på med. Jag tittade, men registrerade inte allt. Slutet var jag ganska med på. När vi började titta på film två, runt fyra, tog jag till vissa skärpningsmetoder och hade rätt bra koll på vad som hände den första timmen ungefär. Sedan blev det lätt jobbigt, det kröp i hela kroppen och sitta stilla-kvoten började bli uppfylld. Efter halva film två tog vi matpaus. Då var klockan runt sex. Vi ringde och beställde pizza på Parma. Mums. Vi hade ju dock hälften kvar att titta på. Jag hade varit ganska onärvarande alldeles innan vi stängde av, så sista halvan av film två var också rätt jobbig. Jag satt och gjorde lite gymnastiska övningar i soffan eftersom mina höfter låste sig och benen började tröttna på sitt stilla. Tur att min lekamen inte är alltför lång. Det går att knöla ihop sig och sträcka ut sig på ganska många olika sätt. Halv tio började vi titta på sista filmen, och då var jag supertrött. Det var absolut inget fel på filmerna, jag kan lätt tänka mig att se om dem under lite andra omständigheter någon gång, det var bara det att jag inte orkade koncentrara mig. Därför minns jag inte så mycket av sista filmens första halva. Sedan började det ju dock hända lite saker och det hela började så sakteliga nå sin upplösning. Då var man med igen. Jag har då i alla fall nästan full koll på hur det slutar och hur de kom fram till det.

Halv två var vi klara. Då ringde jag efter Taxi-Råbacka, som kvällen till ära kördes av min mor. Vi skjutsade Hanna och roghe hem till Hanna, och Malva och Måns hem till Malva innan vi åkte hem. När jag kom hem låg jag och läste en stund och sedan släckte jag och tvärsomnade. Mamma kom in och väckte mig klockan tio. Jävla människa, jag hade ju sagt att jag ville sova länge. Jag dissade henne då och somnade om och sov till halv tolv istället. Därav är jag nu ganska seg och känner konstigt nog för att gå och lägga mig och kolla på film. Fniss. Jag ska dock försöka göra lite nytta. Ska ta och skriva klart den första svenskagrejen och sedan får vi se vad som händer sen. Ikväll blir det i alla fall träning. Tjohej 

sippin' on pink lemonade

Igår var jag så bäst. Jag vill understryka att jag är bäst alla dagar och i alla situationer, men igår var jag särskilt bäst, rent av begåvad. Innan jag duschade skulle jag klippa mina tånaglar och lyckades då klippa mig i tån istället. Det blödde utav helvete och när jag duschade blandades det med vattnet (det ser så läskigt ut när blod blandas med vatten, jag tänker på en viss scen när jag ser det, men jag kan aldrig komma på vilken). Efteråt blödde det igenom fyrdubbla plåster.

Trots sargad tå, eller egentligen sargade tår, hängde jag med mor och far på en kort promenad. Det var skönt att komma ut lite, jag hade suttit och skrivit på svenskaarbetet hela förmiddagen. Pappa var på jakt efter en ovanlig fågel som han hade blivit tipsad om att skulle finnas häromkring. Jag har blivit värsta fågelförmedlaren, Lennart säger åt mig i skolan att jag ska tipsa pappa, och sedan får jag fråga Lennart en massa fågelfrågor som pappa undrar över. Hmm. I alla fall så lyckades vi se den där saken, och då var det ju bra med det då.

Tamtam. Mormor kom hit och åt lite påskmat sedan, nice. 

Imorse var mamma och jag en snabbsväng till Valbo och köpte min soffa. Då hejade jag på Sofia, en exsimmare från Harnäs, på Ikea. Jag trodde inte att hon skulle känna igen mig, men det var ju nice att hon gjorde det. När vi lyckats pressa in soffan (det var centimetrars marginal att kartongen fick plats) i bilen gick jag in på Elgiganten och köpte mig en ny plattång (man får för sig att det ska vara tre t i det ordet, hmm). Den gamla har, förutom att den luktar bränt, blivit snuskigt gulbrun och sjöng nog på sista versen.

Soffan var ett halvt företag att bygga ihop, men nu står den där och är vit och fin. Jag har skaffat mig lite jobb genom att köpa en svart matta och en vit soffa. Mattan kommer att bli vit av katthår och soffan kommer att bli svart av katthår och lortiga kattassar. Jag får ta och lägga en filt eller ett lakan eller något i soffan när jag inte är där.

På eftermiddagen åkte vi till mormor och åt. Hon gör världens godaste köttbullar, bara så att ni vet <3.


image249
En makrokyckling sitter väl på sin plats nu när påsken är över

go to hell and crawl back

Idag sov jag till kvart i tio och vaknade med världens huvudvärk. Det gick över snabbt som tur var, och min tå är bättre idag också. Den gör fortfarande ont, men jag behöver inte halvhalta längre i alla fall.

Jag har varit lite duktig idag, även om det är sällsynt tråkigt att vara det. Jag började skriva på den ena svenskauppgiften i morse, den som handlar om att jämföra moralregler från tre olika århundraden. Det är jättetråkigt och svårt och jobbigt och allmänt blä. Den sista av de tre texterna är skriven på ett fullständigt omöjligt språk som man var tvungen att läsa flera gånger och med total koncentration för att överhuvudtaget förstå. Smaka på den inledande meningen;
"Herkules arla stod upp en morgon i första sin ungdom, fuller av ångest och tvek , huru han sitt leverne börja skulle, därav han pris kunde vinna med tiden och ära" 
Den är jättedryg och följer inte alls samma mönster som de andra två. Så drygt.

När jag inte orkade skriva mer började jag ställa tillbaka lite saker på mitt rum. I det närmaste alla böcker har nu intagit sina rätta positioner och pappa satte upp min sänglampa samt en hylla. Sänglampan kom lite snett, den går inte att vinkla rakt ner utan jag måste antingen ligga inne vid väggen eller längst ut på sängen när jag ska läsa, men det lär inte spela så stor roll. Med lite tur kan vi åka och köpa min soffa snart och sedan ska det upp en hylla på väggen och en bokhylla till ska byggas ihop.


Imorgon kommer nog mormor och farmor hit och äter lite påskmat tror jag. Det faktum att man måste äta samma sak i fyra-fem dagar i rad är det jobbigaste med påsken och julen. Jag är ju inte den som äter allt heller, så det blir lite lätt enformigt på något vis.    


Glad Påschk (=

image248
Kvastfylla är värsta sorten ska ni veta.


Jag hade smitt finfina planer för idag. Jag skulle gå min enda lektion i skolan och därmed sluta kvart över nio. Sedan skulle jag ta en stärkande promenad ner till Böle för vidare forskning i sommarjobbsbranschen. Därefter skulle jag beroende på hur mycket klockan hunnit bli antingen fortsätta min promenad ända hem eller också intaga första busshållplats och vänta på kvart över elva-bussen. Planen skrotades dock på träningen igår då jag på avbadet lyckades sparka i stegen varav min tå idag har antagit en rödböå nyans och gör förjävligt ont. Stackars mig. Imorse fick jag åka med mamma till skolan och sedan stappla till bussen kvart över elva. Synd om mig.  

Nu är det påsklov, härliga tider. Om någon har lust att hitta på något någon dag så är det bara att ringa. Jag ska inte göra någonting speciellt alls. Hemmatrök är Saras eviga melodi, så jag skulle verkligen uppskatta om någon ville avbryta det.  

Dagens Bild - Diverse nattaktiviteter i midsommartid

image247
Se så duktigt kreativ jag har varit på fotolektionen idag. Jag är helt bäst.
Lägg särskilt märke till draken som jagar jordgubben  ^^,



and how do you wait for heaven

Onsdagar är inte kul. Just nu sitter jag i grupprummet och trökar i väntan på att min himmelska fotokurs ska ta sin början. Det absolut värsta är att jag hade så stora förhoppningar på den från början, jag trodde verkligen att jag skulle få lära mig att fotografera. Fotografera är det vi gör minst, istället får vi hela tiden sitta vid datorerna och hålla på med ett fotoprogram, ett fotoprogram som jag inte har hemma. Det betyder att jag inte kan någonting om det, och även att jag hinner glömma bort det jag eventuellt lär mig om det.

Nej det suger. Jag måste tröstäta. Just nu sitter jag och knaprar på ett av icas väldigt konstigt smakande digestivekex. Jag känner hur fruktansvärt mycket nytta jag skulle kunna göra eller gjort om jag fick åka hem på onsdagar istället. Jag har två svenskasaker och en engelskasak att göra över lovet, sanslöst. Har precis haft en timme engelska som jag som vanligt inte utnyttjat ett piss av. Istället för att skriva engelska gick jag ner på bruket (fan vad fult det låter) och inhandlade lite ätbarheter. Var tvungen att göra det om jag ska överleva träningen ikväll. När jag ändå var där passade jag på att undersöka lite mer sommarjobbsmöjligheter. Jag var in på Prix, men dit skulle jag återkomma i slutet av april när de visste om de som har förtur ville jobba eller inte. Jag var in på Ica också. Där tyckte de att jag skulle skriva ett brev om mig själv och lämna in så fort som möjligt. Okok.

Vi hade inget fysikprov idag, tur att jag lät bli att plugga igår. Istället fick vi ett hemprov att göra över lovet, ännu en sak att göra över lovet alltså. Jag kommer inte bli särskilt ledig känns det som.

Nu börjar fotohelvetet. Hejhopp

we just need a little earth to stand on

Hmm.. Kemiprovet gick ganska bra faktiskt förutom attd et var lite stressigt med bara en timme. När en timme gått höll jag på med sista uppgiften, (var mitt uppe i uträkningen som skulle visa hur mycket metan en normal drake kan spruta ut) men då släckte Lennart lyset och gick ut (som en vink om att det var dags att lämna in). Då blev jag ju bara lite stressad men lyckades i alla fall komma fram till ett svar som jag tyckte verkade rimligt och lämnade in provet. Jag hann inte läsa igenom det jag gjort, vilket väl betyder att jag i vanlig ordning har femhundra slarvfel. Först för en halvtimme sedan, när jag klev innanför dörren här hemma, kom jag på att jag glömt att skriva namn på mitt prov. Jag är så bäst ibland. 

Ikväll blir det träning. Jag känner mig inte ett dugg taggad för det, men jag måste ha lite diciplin. Det blev ingen träning förra veckan eftersom jag skyllde på plugg och dålig motivation. Jag har ingen motivation idag heller och skulle dessutom behöva plugga men jag vet att jag inte kommer att plugga i alla fall, och ska jag plugga så hinner jag göra det innan. Han har inga som helst förhoppningar på fysikprovet imorn, det får gå som det går (läs: jag blir besviken på mindre än VG+ hur dåligt jag än tycker att jag kan saker). Därför ska jag som sagt träna, och jag ska försöka träna bra. Det blir Lina och jag på boxen, får se om Hanna och Rebecka kommer dit också. 

Nu ska jag skriva en svenskasak tror jag, har ju egentligen svenska nu. Tjohopp. 

Uppdatering 21,38
Nyss hemkommen från ett tvåtimmarspass med pump och box. Usch vad jobbigt det var, inte fysiskt (eller jo, såklart det också), utan mest psykiskt. Jag saknade fullständigt all form av motivation på pumpen, särskilt på tråkiga övningar som benböj och utfall. Avsaknad av motivation = oförmåga att ta ut sig = ge upp vid minsta motgång = känna sig fruktansvärt lat och klen. Dessutom var det inte Maarit som hade träningen idag utan det var en Ida. Det var inga fel på henne, hon var peppande och bra hon också, men hon körde delvis lite andra övningar och lite annat musik än Maarit gör. Det gjorde att man blev lite förvirrad också. Boxen hölls i av Anna. Hon hade helt värdelös musik utan tillstymmelse till takt vilket gjorde det hela fruktansvärt mycket tråkigare och jobbigare än det redan är (tolka inte fel, jag tycker att boxen är superduperkul). Det kändes som om man bara stod där och viftade och så var det något som lät lite i bakgrunden. Det var samma genre på alltihopa, en genre som jag kallar för oljud, fullständigt omöjligt att träna till något som inte ger någon som helst rytm. Som någon sorts grädden på moset (världens fulaste uttryck?) bestod avslutningsövningen av över 100 situps, något som jag höll på att avlida av. Fy. Nästa vecka ska jag försöka vara taggad, det blir mycket roligare då.

Imorgon ska jag njuta av träningsvärken som kommer komma som ett brev på posten nu när det var två veckor sedan jag tränade sist. Magen känns helt bortdomnad så försök inte få mig att skratta imorgon.  

if i was young i would wait outside your school

Till att börja med vill jag bara uppmana alla att titta på det här. Jag vill inte att ni ska läsa inlägget, (min analys av melodifestivalens andra deltävling) utan bläddra ner och läs kommentardialogen. Helt seriöst, den här människan kan inte ha något liv. Det verkar som om hon (jag utgår ifrån att det är en tjej, killar brukar inte vara så fjålligt bitchiga) från början stört sig på att jag skriver mina egna åsikter i min blogg istället för sådant som intresserar henne. Det är så patetiskt löjligt så det är inte sant. Det är snart två månader sedan jag skrev det och hon hackar på mig än. Fy helvete.

Det var Skol-DM idag, en simtävling där man, som kanske hörs på namnet, tävlar för sin skola istället för för sin simklubb. Den är till för barn som går i fyran till nian, så i år fick jag inte vara med. Malin var med däremot, tuff brud. Själv var jag tidtagare på bana sex. Usch. Det är inte roligt att vara funktionär. Jag trodde inte att jag skulle vara funktionär, ingen hade sagt något till mig. Jag satt där i sekretariatet och trodde att jag skulle hjälpa mor min lite där, när Camilla helt plötsligt kommer och säger att jag ska vara tidtagare. Å fan. Tack för informationen tyckte jag då. 

Min kvällsmat idag bestod av tre kanelbullar och två kakor, näringsriktigt och bra. Jag kom lite försent till simhallen så jag hann inte köpa käk, därför fick det bara bli funktionärsfika till förtäring, men det var å andra sidan inte helt fel det heller.

Sim 77-folket simmade riktigt bra. Många medaljer och fina tider och sådant. Frida är så rolig och charmig. Hon visste att hon skulle få medalj på ryggsimmet men var inte säker på vilken valör det var. Då gick hon och oroade sig för om hon skulle kramas eller skaka hand med dem som eventuellt kom före henne på prispallen. Tur att hon vann så slapp hon bekymra sig. Fniss. 

Nu får jag den angenäma uppgiften att skriva resultatlistan. Det är helt okej egentligen, allt folk är ju redan inlagda så det är bara att byta ut alla streck mot placeringssiffror och tider och sedan kasta om dem lite så de hamnar i rätt ordning. Det går nog rätt fort, men imorgon ska jag plugga fysik och sedan träna så jag får se om jag gör den på onsdag kanske. Folk är så himla ivriga, de tror att de kan få den med sig på en gång, töntar.

Kemiprov imorgon. Tänk på mig kvart över åtta imorgon, då sitter jag och skriver prov. iiih. 

i en annan del av världen

Vilken toppenhelg


Antal roliga saker jag gjort: 2

*Jag hittade en makrofunktion på mammas kamera (i och för sig finns det på min kamera också, men den var lite halvkass) och sprang omkring och knäppte på det mesta av svå ting. Det blev en del riktigt bra bilder faktiskt.
*Dessutom är mitt rum helt färdigtapetserat nu och jag har börjat ställa in lite saker. TV-bänken var ett par centimeter för lång varav tv:n nu måste stå snett. Därför var jag tvungen att byta plats på sängen och skrivbordet så nu ska jag sova åt andra hållet. Förvirrande.

    

Antal tråkiga saker jag gjort: otaliga
Samtliga i form av olika varianter att ha ofantligt tråkigt på.

Antal farliga saker jag gjort: 1
Satt längst upp i päronträdet och klippte (eller heter det klöpp?.. nej) årsskotten med sekatör. Det har varit min uppgift i tre år i rad nu och det är lite läskigt. Dels är trädet väldigt gammalt varav man inte har någon riktig koll på dess hållbarhet och dels är det svårt att både komma upp och komma ner. Men när man väl sitter där är det rätt lugnt, fast allt folk som passerar stirrat utav helvete.

Antal tekniska saker jag gjort: 1
Jag har på i princip helt egen hand byggt ihop mitt cd-ställ och en av mina bokhyllor. Jag kände mig riktigt himla duktig när jag fixade det. Dock lyckades jag sätta ett par hyllor åt fel håll när jag byggde bokhyllan men det är tur att man har lite observanta föräldrar. Jag fick plocka isär den och börja om då, men annars var jag bäst. 

Antal jobbiga saker jag gjort: 1
Tog mig upp tidigt på lördag morgon för att träna hajarna. Det positiva jag fick ur det var dock att jag nästan helt utan ansträngning lyckades förhandla bort vår baddargrupp och ersätta den med en fiskengrupp. Det var Annas pingviner som skulle bli fiskar nästa termin och hon ville inte ha sån avancerad simundervisning utan ville hellre hålla sig till småbarn. Hej hopp sa jag då, då kan ju vi byta. I sådana fall får Malin och jag något som i alla fall betydligt mer liknar simmare till nästa termin. Positivt.

Antal saker jag borde gjort eller ville göra men inte gjorde: 2
*Det här skulle ju bli en plugghelg, men det är ju så ofantligt tråkigt att plugga. Jag har i och för sig gjort några kemiuppgifter, men inte alls så mycket som jag hade tänkt. Läget är något desperat nu när jag hela tiden kommer på saker som jag inte kan. Fysiken rörde jag inte ens, men den intalar jag mig att jag inte kan lära mig mer av. Det får bli helt och hållet som det blir.
*Jag ville börja övningsköra igen efter vinteruppehållet. Mor och jag skulle ha tagit en sväng på vägen hem efter besöket på Hoforshallen i lördags, men då hade jag sån jävla mensvärk att jag var tvungen att åka hem och ta en ipren först och sedan blev det inte av. Mamma hamnade i tapetserarbranchen och sedan skulle hon plantera och allt vad det var och jag började mina tafatta pluggningsförsök.