tripple chocolate

Är hemma i Hofors och funktionerar (eh.. fint ord?) på NM. NORRLÄNDSKA MÄSTERSKAPEN!!. Roligt att lilla Hofors får ordna mästerskap lite titt som tätt. Vi är bäst.

Men.. Nu är det paus och jag har åkt hem och är i full färd med att baka tripple chocolate muffins till älsk eftersom han fyller år imorn. Tihi. Tog precis ut dem ur ugnen. De luktar brutalt gott, hoppas att de smakar lika gott också. Massa massa massa vit chkolad. Massa massa mörk choklad. Smask.

Om en kvart ska jag åka tillbaka till Hofors igen. Ska bara städa efter min bakning först. Peace.

nätverk

Mitt nätverk sparkade ut mig i eftermiddags och efter det har det varit totalt omöjligt att ansluta till det. Fattar inte varför. Kan inte sånt. Nu har jag istället hackat mig in på ett oskyddat nätverk här i grannskapet. Fint. Det fungerar i alla fall, men signalstyrkan är jättelåg.

Lämnade Malin ensam i lägenheten imorse medan jag själv insöp lite matnyttig linjär algebra. Förstår inte riktigt vad den kursen syftar till. Allt känns som hittepå. Verkligen. Men föreläsaren är kul. Han ser ut som en tomte, alternativt professor Baltasar utan labrock, alternativt ugglan i från A till Ö, alternativt direkt tagen ur Harry Potter. Han är jätteliten, har långt grått skägg, flint, ruda glasögon som han placerar absolut längst ner på sin pyttelilla näsa, pratar superfort och bryter på något skumt språk. Ojoj.

Det blev en vända på stan idag med. Tänkte att jag skulle prova jeans men orkade inte riktigt det. Istället köpte jag en porslinsburk med formen av en muffins. Jättefin. Jag tänker ha bitsocker i den. Fint.

Har hunnit med en träningsvända idag också. Core på friskis. Är ganska besviken på det. Det var inte alls som i Hofors. Mycket slappare. Som vilket jympapass som helst inkluderat lite liggande på golvet. Det bränner inte i magen. Inte alls.

Nu ska jag dyka ner i Linjär Algebra en stund.

Malin

Maaaaaaaaaalin är här. Vi har knallat runt på stan och provat mössor och baskrar. Jag er ut som ett skämt i vad jag än sätter på huvudet, men köpte ändå en grå/svart basker. Hoppas att jag slipper komma till insikten att jag ser ut som ett skämt i den med för jag behöver verkligen något på huvudet.

Vi fikade även jäääääääääättelänge på överdrivet mysiga Café Linné. Nästa gång jag äter där ska jag dock inte äta körsbärsbakelse. Blev oändligt besviken på den eftersom den inte smakade någonting. Tråkigt. Men mysigt var det.

Avslutningsvis blev det studentbokhandeln och inhandlande av en ny mattebok. Linjär algebra. Usch. 530 spänn!!

När vi kom hem lagade vi sesamnuggets och klyftpotatis. Gott. Min andra vegetariska erfarenhet. Helt okej.

Nu blir det sova. Föreläsningar hela förmiddagen imorgon, sen blir det en vända på stan igen. Ska prova jeans då. Trevligt.

äckelfrukost

Hade en helvetesmorgon med min frukost imorse. Allt gick verkligen fel. Konstaterade först att jag hade haft i halva saltburken i min gröt så den blev verkligen inte god. Konstaderade sedan att arlas mjölk ALDRIG håller fram till bäst före-datumet utan alltid blir dålig minst två dagar före. Mjölken var verkligen gränsfall, trots att bäst före-datumet är på torsdag. Så det blev salt gröt med halvtaskig mjölk. Mums. Och eftersom gröten var så himla salt blev jag jättetörstig av den. Skulle då dricka min juice, som förvisso varit öppnad ganska länge, som också börjat bli dålig. Alltså, salt gröt, halvtaskig mjölk OCH aningen jäst juice. Så glad. När jag sedan skulle göra mackor att ta med mig till skolan hade min ost möglat så den fick jag slänga.

LÅTER SOM EN TOPPENMORGON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Till råga på allt blev jag sen och fick cykla ihjäl mig för att komma i tid. Var ett sedvanligt svettberg när jag kom fram till skolan. 

Men.. Om 20 minuter kommer Malin hit. Ska gå och möta henne på tågstation nu. Blir mycket trevligt. Så förhoppningsvis blir det en ganska bra dag ändå. Tror vi får börja med att gå och köpa frukost. Ehe. 

ikea

Skrivet igårkväll.. men publicerades aldrig


Fick mor&far att skjutsa mig till Uppsala idag så att jag skulle kunna gå på Ikea och köpa en massa nödvändigt utan att behöva frakta allt på cykeln. Det blev inhandlat en matta till mitt jättetomma golv och en massa lådor och tidskriftssamlare för seriösa försök att få struktur i min bokhylla. Det blev braaa. Mycket bra. Fast är inte hundra procent nöjd än. Det fattas en liten "byrå" att stoppa viktiga små saker i. Jäpp.

Och på vägen från Ikea höll vi på att krocka med en lastbil. Hade kunnat bli mindre bra. Vet inte hur nära det var men fett med läskigt var det i alla fall. Papps missade att det var en rondell (om det nu ens var det..??) så han fick tvärbromsa när en lastbil körde ut rätt framför oss. Usch. Usch. 

I övrigt är jag stolt över att jag faktiskt hittade till Ikea. Och tillbaka. Utan felåkningar. Trots att jag aldrig varit där.

Jag är ensam i lägenheten den här veckan. Sanna har höstlov och har åkt hem till Hofors. Jag tror inte att jag varit helt ensam i ett hus (en bostad i största allmänhet..) på nätterna förut. Gillar det inte riktigt. Men. På tisdag kommer Malin hit och underhåller mig och på torsdag åker jag hem igen så det blir inte så mycket ensamt i alla fall. Skönt.

Godnatt.

tenta + fest

Idag var det miljö&vatten-tentan. Blä. Alla var ganska överens om att de hade lurat oss. Alla var överens om att vi pluggat på fel saker. Alla var överens om att frågorna var luddiga och att man fick gissa sig till vad de egentligen ville veta. Vi skulle ju inte behöva göra några detaljstudier. ändå var det bara sådana frågor. Ehe. Kul liv.

Meeeen. Efter tentan stack jag med Linnea, Malin, Carro, Sophie och Elin till Kalmars och käkade en underbart god hamburgare innan det blev tentafest hemma hos en annan Linnea. Skojsigt. Rasmus, som kan allt i hela världen, stod för partytricket: någon form av snurrande eldbollar. Förstod inte riktigt vad det var.

Sen blev det att stifta en snabb bekantskap med Stockholms nation och jag är inte jätteimponerad. Det var sjukt stort och sjukt mycket folk och massor med brats. Typ. Vet inte om det mest berodde på att folk fått mig avigt inställd och fördomsfull till stocken, men det var ingen höjdare.

Nu ska jag sova. Imorn blir det lite shopping med mig själv och sedan hemåkning.

G'natt.

femma

En fågel viskade i mitt öra att det blev en femma på mattetentan (=MVG i guess). Känns bra. Mycket bra. 35 poäng av 40. Mums. Hälften av dem som gjorde tentan fick femma. Det är hur bra som helst. Det var svårt att plugga till introkursen idag. Alla var i något slags euforiskt tillfredsställelsetillstånd av mattelycka. Bäst. 

Just nu sitter jag mest och stirrar rakt fram. Har så gjort sen jag kom hem, vid sextiden. Kan inte förmå mig att plugga mer. Jag skiter egentligen i de akvatiska systemen. Intalar mig själv att jag kan tillräckligt. Lite om allt. Förhoppningsvis tillräckligt för att bli godkänd. Första gången någonsin jag inte upplever att jag döööör om jag inte ha koll på varenda liten detalj. Känns väldigt bra. Men konstigt. Lite av allt var ju bevisligen tillräckligt i matten, förhoppningsvis nu med. 

I övrigt tog jag en liten sväng på stan idag. Provade skor och hittade ett par som jag gillade. Köpte dem dock inte. Kanske dumt. Ska göra't på fredag. Hoppas att de finns kvar då. Istället blev det ett linne och en väska. Jotack.

Puss

..

Världens sämsta bloggare? Kanske.

Skrev faktiskt ett inlägg igår och blev asigt sur när det försvann. Skrev bland annat att jag kände mig död efter ett sinnessjukt ki-box pass på friskis. Tror att nära-döden-pplevelsen mest berodde på att tjejen jag boxades med var så galet jävla stark och gick in för att slå rakt igenom mig. Typ. Jag flög som en vante och hon var som berget själv och rubbades inte trots att jag tog i allt vad jag orkade. Blä. Har upptakten till galen träningsvärk nu. Verkligen.

I övrigt är det väl plugg som gäller. 24/7 faktiskt. Drunknar i mineraler och bergarter och akvatiska system. Return to life på fredag. typ.

ehm.. nattblogg?

Hemma från tentafest. Det var skoj. Som det alltid är med fest. Fast jag var lite för trött för att det skulle bli perfekt. Hatar att känna hur tankarna fladdrar iväg hundratals mil när jag står och dansar. Jag måste se ut som världens mest frånvarande tönt när jag svänger runt där med tom blick och bara stirrar rakt fram. Men. Bra musik gör att även en gråsten kan fokusera och stundtals dansa lite engagerat.

Och på tal om gråsten. Det är inte över förrän det är över på riktigt så att säga. Imorn är det dags att stifta den första bekantskapen med earth-boken och börja plugga stenar och mineraler till miljö&vatten-tentan. Pluggapluggaplugga. Lite deperimerande. Nu när matten är över känns det lite som helsg för evigt. Och då är det inte ens helg.

Och premiärturen på nya fräser-räcern gick bra. Sjukt skön att cykla på var den. Världens bästa stötdämpning, kändes lite som om jag åkte traktor. Typ. Men vinglig. Fruktansvärt vinglig. Höll på att plocka med mig en skylt nu på vägen hem bara för att jag släppte vägen med blicken i någon liten nanosekund. Läskigt. 

Hur som helst. 

Imorn kör vi sista vändan med yrkeslivsanknytning på introkursen. Känns som att eartboken kommer att vara min vän under de fyra timmarna. 

God natt.
  

Ny räcer

Tentan är gjord så nu vill jag mest dö. Känner mig helt tom bara. På ett bra sätt. Hoppas hoppas hoppas att det gick så bra som det kändes för då har jag i alla fall klarat den.

Taggar för tentafest ikväll. Tjohooooo.


Och jag fick just min cykel.

MIN cykel.

Den är grön och vit och röd. GRÖN OCH VIT OCH RÖD?

Trodde att det skulle vara skrikiga färger, men det gröna är så mörkt att det nästan är svart. Men en trefärgad cykel lär jag ju inte tappa bort den i alla fall. Den är nog ganska unik.

Hoppas att den är bra. Den har inga växlar. Och fotbroms. Jag är van med massamassa växlar och handbroms. Jag kommer dö.

Puss

tenta

TENTAÅNGEST!!!

Imron gäller det. Första tentan. Baskurs i matematik. Jag vet att jag borde klara den. Men.. det som är läskigt är att vissa uppgifter är så sjukt svåra. Det är så varierande svårighetsgrad på övningstentorna vi fått. Tääääääänk om det bara är svåra uppgifter på tentan. Täääääääääänk om jag tycker att jag inte kan NÅGON helt säkert. Då kommer jag gråta imorgon eftermiddag. Jag vill inte göra omtenta. Jag vill ha en hel månads jullov. Jag vill verkligen inte behöva plugga ihjäl mig en gång till. Orkar inte det. Och.. Jag har aldrig inte klarat någonting. ALLT har ALLTID gått jättebra. Mitt stora välväxta ego skulle DÖ om jag kuggade. Verkligen DÖ.

Har pluggat hela dagen idag. 10-17 ungefär. Orkar inte mer nu. Det får gå som det går. Tänkte att jag skulle kolla upp svaren på de sista uppgifterna jag gjorde men hittade inget facit så det var nog inte meningen att jag skulle göra mer nu. 

Nu blir det duschen. Sen ska jag se en film eller något annat avslappnande och stoppa in onyttigheter i huvudet. Köpte en fräsig choklad idag. Marabou sensations. Tyvärr var den inte alls lika god som den såg ut så den behöver vi inte köpa mer ochd et var väl tur eftersom den kostade 20 spänn!. Men hur som helst. Nu laddar vi (älskar att omnämna mig själv i plural.. ehe. fult) för imorn. 8-13 kan ni ju tänka lite extra på mig.

mormor

Är hemma i Hofors igen på lite långhelg. Underbart. Skippade en fyratimmarsföreläsning om akvatiska system idag för att istället åka till Björkhagsskolan och hälsa på. Pratade en massa med Lennart och Christin. Mycket trevligt.

Var väl på skolan i en timme kanske och sen gick jag hem till mormor och åt pannkakor. Hemskt att jag bara träffat henne tre-fyra gånger i år, men nu var jag där i alla fall. Mamma kom dit också och vi spelade kort och fikade med tanten. Skoj. Nu känner jag att jag slipper ha dåligt samvete ett tag i alla fall.

Just nu väntar jag väl mest på att älsk ska komma hit. Då blir det matlagning och mys. Puss

Mer gnäll.

Vad är grejen med förkylning? Igeeeeeeen. Det är knappt så man orkar cykla till skolan ju. Varför alltid vara döööööd när man lyckats stånka sig upp för den där jävla backen, trots att jag går mer än halva. Vad är grejen med att komma in på föreläsning som ett svettberg med andnöd varje morgon? Oavsett hur mycket, eller för all del lite, kläder man har blir man som en jävla kamin bara för att man är sjuk. Vad är grejen? O-R-K-A-R I-N-T-E!!

Att cykla är verkligen skit. Jag hatar det egentligen. Jag hatar det faktum att det är omöjligt att veta hur mycket kläder man ska ha, och att det inte spelar någon roll eftersom det blir fel hur jag än gör. Hösten är så oförutsägbar. Egentligen är det varken varmt eller kallt, men det blir både när man cyklar. Först kallt. Sen varmt. Öron och fingrar blir iskalla när man cyklar. Så vad gör man åt det? Halsduk och vantar. Ja, halsduken täcker öronen om jag drar upp axlarna lite. Men så fort man får upp lite temperatur så blir det ju verkligen hur varmt som helst. Död åt cyklande.

Och min cykel är sämst (eller ja, jag har Linneas cykel eftersom min cykel aldrig tycks bli färdig). Den har världens sämsta utväxling så jag kommer ingenstans när jag trampar. Alternativet är att växla upp men då går det så trögt att jag inte orkar trampa. Börjar fundera över om det är mig eller cykeln det är fel på. Tror jag konstaterat att det är fel på oss båda. Förhoppningsvis blir det bra med lite mer luft i däcken och en lite mer kurrant förare. En cykelpump, någon?

Så ja.. cykling är en hel vetenskap. Borde finnas en fempoängskurs i cykelframförande på universitetet tycker jag. Alla cyklar ju i den här stan. Jag håller på att krocka med andra cyklister nästan varje dag, men någon måste ju veta hur man gör. Någon borde kunna ge mig en kurs i cykelkunskap så jag lär mig hur jag ska klä mig, hur lång tid jag behöver för att cykla, hur man tar sig upp för pollaxbacken utan att döö, hur jag undviker att hålla-på-att-krocka och så vidare oh så vidare.

Okej.. det här blev ett cykelinlägg. Får duga.

Hejs

Gnäll

Konstaterade just att jag glömde publicera gnället som var självskrivet i föregående inlägg. Jag har varit irriterad över det hela helgen, men ändå glömmer jag att skriva det. Kankse just för att jag var så himla arg. Innan gasguen i fredags, när vi stod och väntade utanför Norrlands, var det någon som snodde min cykelkorg. Kanske inte världens big deal egentligen, men jag blir bara så himla irriterad. En principsak bara. Mest irriterande är det faktum at jag stod tio meter därifrån. Tio meter. Bara på andra sidan vägen. Helt plötsligt såg jag bara att min cykel låg ner och tänkte att jag skulle gå och resa upp den och då var korgen borta. Blä. Var helt säker på att någon skulle ha slängt hela cykeln i ån när jag skulle hem efter gasquen. Men den var kvar. Lyset också. Men inte korgen.

Det fick ju alltså till följd att jag var tvungen att släpa en korgjävel på tåget för andra gången. Nu har jag mammas, och jag har låst fast den med hänglås på cykeln. Tre gånger av tre möjliga har jag haft helt sjukt otymplig packning på det proppfulla tåget när jag åkt tillbaka hit på söndagarna. Två cykelkorgar. En papperskorg. Papperskorgen ska jag väl dock förhoppningsvis slippa bli bestulen på så den är väl rätt safe.

Och nu är jag förkyld. Igen. När jag precis kände att jag skulle komma igång med träning igen. Fuck. Varför? Varför? Det blir bara jobbigt allting. Mest att cykla överallt. Orkar inte.

Och jag irriterar mig på att jag inte har några tändstickor. Svårt att få fart i värmeljus med enbart tankekraft. Jag kände verkligen för att tända ljus i mitt rum nu när det blir mörkt så tidigt. Vore fint. 

Och mitt sista news för idag är att jag har köpt te. Spännande. Det har aldrig hänt förut. Ska ha te-terapi med mig själv ikväll. Jag har kanelbullar i frysen också. Mums.  


Lycka till i USA Ida

I fredags var det reccegasque på norrlands. det definitiva slutet på reccetiden? Hur som helst. Trevligt var det i alla fall, som det alltid är med gasque. Fick sitta på värstaste hedersplatsen också, mittemot ordförande och vice ordförande i kåren. Koolt. Status på mig? Näh.

Skojigast var att det var en orkester som spelade styrdansmusik efter självaste middagen. Dansade en massamassa bugg och foxtrot och sånt lall. Skoj. Orkade dock inte vara speciellt ihärdig. Åkte hem och snarkade redan tio i två.

Övriga helgen har bestått av en blixtvisit i hemmet. Var ju tvungen att passa på att träffa Ida för sista gången innan hon åker till USA imorn och blir borta ett helt år. Läskigt. Hoppas att allt går bra.

Nu är jag tillbaka i Uppsalaland igen och ska ringa älsk och sen sova.

G'natt