It's just another new year's eve...

...but it will be just fine.

Nu är jag i princip färdigpackad, färdigsminkad, färdigklädd och i princip färdig att fira nyår. Hela 800 meter härifrån faktiskt. Vi ska hem till Gustav hela gänget och det kommr bli bäst.

Lite annat stuff då. Malin och jag var och handlade igår, och det var vi sannerligen begåvade på. Förutom att det kändes lite fånigt så lyckades vi handla förexakt 400 på Ica. Efter det stormade vi sparköp och köpte 4 flaskor päroncider och 4 vitlöksbaguetter. Det kändes väldigt fånigt. Jag var även trevlig nog att heja på min x-x-mentor som vi lyckades träffa på därinne. Muahaha. Vi lekte lite hos Malin sen, och sedan hämtade vi upp Hanna och Roghe innan vi tog oss hem till Rebecka och tittade på film. Gustav var också med. Vi såg American Pie - The Naked Mile. Fniss säger vi om den, men den var helt okej. Jag kan nästan påstå att jag vidgade mina drälla-ute-om-nätterna-vyer eftersom jag inte kom hem förrän klockan två. Jag var tvungen att ringa hem till mor och se till att de inte låste ut mig eftersom jag inte hade någon nyckel. Vi bara låg omkring och pratade. Rebecka har världens mysigaste säng. Vi halvsov lite, eller ja, Gustav helsov, men sak samma. Det var inte alltför mycket luft i Rebeckas rum, så vi öppnade altandörren. Sedan var Hanna lite iviil och låste ut mig, Malin och Rebecka på altanen. Inte koolt, kallt. Roghe var dock en hyvens kille och släppte in oss igen. Sedan satt vi omkring i vardagsrummet ett tag. Då plundrade vi en fruktskål som passande nog stod på bordet. Det var nämligen ingen som hade ätit någon kvällsmat, men det gick ju bra det med. Jag fick åka med Gustav hem. När jag kom hem åt jag en mycket sen kvällsmat, eller kanske mer en mycket tidig frukost. Det blev två rostade mackor och sedan raka vägen i säng. Muahah, jag tror jag lyckades låta bli att väcka familjen också. Jag är bäst. 

Julen i bilder


1. Slötittandes på Kalle Anka och annat stuff i soffan. Märk väl att min klänning skär sig måttligt mot soffan, vi måste nästan ta och byta soffa.
2. Våran fina julgran som jag året till ära hängt pepparkakor i. Synd att inte alla paket där under var till mig.
3. Vid halv sextiden serverades årets förska kompletta julbord,som för min del dock inte är så avancerat. Den fiskiga delen har inte rätt att närma sig min tallrik
4. Innan måltiden intogs passade jag på att föreviga servetten, visst var den fin? ^^
5. Efter maten fick jag lite dötid så jag passade på att föreviga min omgivning också. Så.. här är våran "Efraim ska va med oss"-tomte...
6. ...som jag har en riktigt nära relation till. efraim är så snäll och trevlig att han får stå inne, i vardagsrummet. han har till ich med en lykta, det är ju mörkt om nätterna.
7. Hmm.. Gay-tomtarna fick agera assisterande bockar...
8. ...tills de ordinarie återfanns och kunde återställa ordningen.
9. Sedan fick jag paket, jag hade nog varit riktigt ordentligt snäll i år.
10.Bland annat fick jag då min sötiga vätte (okej Malin, så här ser den ut ^^)
11. En lycklig Sara inser att hon ska få åka till Ståkkhålm och gå på R.E.A. Mwihihih.
12. Eating Chocolate (müms)
13. Vätten och mega-macho-tomtelampan. Denna skapelse ger ett sånt ofantligt ljussken att det nästan är ofattbart, (Läs: Den lyser knappt)
14. En något sned Sara med luva on.
15. Haha, detta är lätt vår snyggaste juldekoration "Bent-Johan", han har sin givna plats på kakelugnen
16. Sedan blev det juldag och då kom farmor. Då fick jag vara en snäll och söt flicka, men det är jag ju å andra sidan jämt.
17. Men när jag fick en lussebulle blev jag förstås ännu sötare.
18. Men Kajsa is the one and only lussekatt.
19. Kattkramning i soffan. Mjaao

Julen den glada går åter omkring på jorden

En stressig vecka avslutades med årets toppdag, för min del dock en ganska släktlös sådan. De sexton julaftnar som jag före denna upplevt i mitt liv har samtliga firats hemma hos mormor och morfar. De två senaste dock med mormor allena, men ändå där. Ibland har också Pär och Marcus varit med. I år åkte dock mormor bort för att fira julen i Lycksele i all sin ensamhet, fråga mig inte varför. Det blev alltså en jul med enbart mor och far på hemmaplan iår. Det känns så egendomligt att vi varit hemma hela julafton, men det funkade. Det var givetvis Kalle Anka klockan tre och därefter en timmes väntan på att få intaga stora lass fet julmat. Mätt och däst var det sedan dags för julklapparna och det var ju inte så illa det inte. Check this:

Bärbar dator (anlände dock för tre veckor sedan ungefär)
700 kronor i kontanter (500 av mormor och 200 av farmor)
500 kronor i presentkort på Valbo köpcentrum (av pappa)
Biljetter till R.E.A på Hamburger Börs i Stockholm (av mamma, med mamma)
Tre DVD-filmer (The Da Vinci Code, Heartbreak Hotel och Beck - Skarpt läge)
Två CD-skivor (The Cardigans - Super Extra Gravity och Bon Jovi - Cross Road)
En Parfym,
Något sminklall
Lyckovätte

TACK SÅ JÄTTEMYCKET MAMMA OCH PAPPA, MORMOR OCH FARMOR <33333 

Hej! jag har jullov, själv då?

Mwiiihiii.. Jullov on. Det känns så överdrivet skönt att man kommer att få sova länge på morgnarna i två och en halv vecka. Skoldagen idag var annars ganska meningslös, förutom att jag då fick reda på resultatet på mitt kemiprov. Vi var på Hoforshallen hela dagen, eller ja, från halv tio till halv tolv typ. Först dansade vi runt en julgran, en jätteful julgran. Guido hade klätt ut sig till tomte och stapplade okring i full mundering = fult. Vi gjorde bland annat ett slags kramdans med lågstadiekänsla. Man skulle först sjunga om en randig katt som gick ut på månskenspromenad sedan kom man fram till att han hette Bingo. då skulle man först skaka hand med fyra personer på b, i, n och g och sedan skulle man kramas på o. Efter ett tag döptes katten om till Bongo så då fick man krama två. Sedan hette han Obongo och till sist fick han heta Bobobobobo, allt för att man skulle krama så många som möjligt. Å så skoj, men man fick ju krama lite trevligheter i alla fall X). Efter dansningen skulle vi se diverse jättesega volleybollmatcher. Först killar i ettan mot killar i tvåan, sdan samma sak för tjejer. Efter det skulle treorna möta lärarnas "All Star Team". Det hade varit lite roligt att se, men precis då kom mor och hämtade mig, osis men sant. Det kändes hemskt konstigt tt inte få några betyg med sig hem efter skolan. Det har ju varit så de senaste två åren. Nu har jag ingen aning om hur det funkar med betygen. Jag vet bara att de kurser som är klara betygsätts 20 januari eller så. Mor och jag åkte i alla fall till Sandviken och handlade lite, sedan fick jag köra hem därifrån.

Jaaaabadabadooooo!!!!!

JAG FICK MVG PÅ NATIONELLA PROVET I MATTE!!!!!! Fan vad skönt. I och med det kunde jag konstatera med Anders hjälp att jag med allra största säkerhet kommer att få MVG på matte A och det kändes galet bra. Jag måste bara se till att få till ett litet arbete före skolstarten så får jag mitt MVG. Det blev nästan lite från hopp till förtvivlan och sedan tillbaka till hopp igen på matten idag. Först fick vi se det vanliga matteprovet, och det hade gått åt helvete. Jag fick bara VG- på det och kände mig jättekorkad. Jag visste i och för sig redan innan att det antagligen inte hade gått så värst bra eftersom jag fann det galet svårt och bara vär riktigt säker på en VG-uppgift. Sedan fick vi se nationella och då blev det wihiiii.

Från prov till prov. Hade kemiprov sista timmen och det var faktiskt riktigt jättelätt. Man blev nästan lite besviken på det, jag hade sett det som att det skulle bli en riktig utmaning. Det ryktades nämligen om att det här kapitlet skulle vara det svåraste inom båda kemikurserna, och är det så, då kommer kemin bli en transportsträcka. I och för sig ska jag inte ropa hej ännu, men det kändes onekligen rätt bra. Med lite tur får jag reda på resultatet redan imorgon.

En skoldag kvar, sedan är det juuuuuuul :DDDDDDD  

Uppdatering: Fick MVG på kemiprovet också :DDD, Lennart hade rättat dem tills idag 8) 

Borlänge on again

 Idag har jag varit i Borlänge med Malin. Vi tog tåget dit, Magnus agerade chaufför till tågstationen i samband med att de åkte hem. Det var askallt att stå ute och vänta på tåget. Jag hade något slags hjärnsläpp hemma och tänkte inte alls på att det faktiskt var flera minusgrader ute. Jag tog i vanlig ordning på mig min tunna jacka och tänkte inte ens på att ha en tjocktröja under som jag har haft när det inte varit särskilt kallt. Jag höll på att frysa ihjäl innan tåget kom och under promenaden från tåget till kupolen. Vi handlade en massa roligheter på kupolen i några timmar. Jag tror faktiskt att jag har alla mina julklappar klara nu. Det är bara mormor som är det lilla problemet, men eftersom hon har sagt att hon inte tänker köpa några julklappar i år så får hon nog bara en egenbyggd skiva av mig. I dag var det handling åt pappa som gällde, fast eftersom han entusiastiskt kämpar för att hitta adressen till min blogg så vågar jag inte skriva något än. Jag handlade lite åt mig själv idag också, har julaftonsoutfiten ordnad nu. Jag visste redan att jag villa ha på mig mina svarta leggins och var hyfsat säker på att jag ville ha något rött till. På H&M hittade jag en tunnstickad väldigt v-ringad tröja som var fin. Den var dock lite kort, kom knappt ner över arslet, men jag köpte den ändå. På Gina Tricot hittade jag en svart/röd sicksackrandig lång t-shirt som jag också inhandlade. Någon av dessa blir det på julafton, antagligen den randiga. Vi traskade även in på Panduro, det är en sådan vill-handla-väldigt-mycket-affär. Jag nöjde mig dock med en laddning decoupageservetter och en siluettsax, så nu ska det göras blomkrukor och andra fina saker.

Mange och Bella åkte som sagt hem idag, sorg. Jag saknar dem redan men jag får förhoppningsvis träffa dem i trettonhelgen. Bella och jag gjorde en massa intressanta saker i helgen, exempelvis läste om Totte, klappade katter (till deras inte allt för stora förtjusning), fipplade med alla rattar på grammofonen, lekte tittut med tomteluva, tittade på fina kort och speglade oss, allt sådant kan klassas som jätteintressant i en ettårings värld. För övrigt fyller hon ett och ett halvt på annandagen, hon blir stora flickan då. Jag ska undersöka med bror om jag får lägga ut ett par bilder.   

resumé av obloggad vecka

Nu har jag varit riktigt slarvig med bloggandet på sistone, inte positivt. Det är så himla körigt med skolan nu, så jag hinner inte. Idag tog jag ledigt för att hinna åka och julhandla lite, det kändes inte bra alls. I och för sig smet jag från projektarbetesskrivningen, och jag vet själv att jag skriver bättre hemma. På måndag ska jag vara hemma och bara ägna mig åt projektet, så då tar jag igen det.

Som sagt så åkte jag till Gävle efter skolan, bussanslutningen fungerar bättre dit än till Valbo. Jag inhandlade diverse  en vecka censurerade saker. Det enda jag köpte åt mig själv var ett lypsyl och en cd-singel. Jag är så generös. När jag skulle åka hem så träffade jag på Helena så jag fick sällskap i bussen. Det var riktigt roligt att prata med henne, hon är kul.

Lite annat stuff då. I tisdags lekte Malin med mig, det var kul. Vi tittade på film och myste lite. Vi såg Love Actually, den är fin. Det var tydligen även en av alla de dagar då kollektivtrafiken inte fungerar som den ska. På morgonen var beställningsbussen en halvtimme försenad vilket fick till följd att jag kom en kvart försent till tyskan i skolan. Det var ju inte så koolt. Det är nästan tur att jag inte behöver åka med beställningsbussen efter jul, den fungerar verkligen inte särskilt bra.

Onsdagen innebar en massa luciafirande åt höger och vänster. Först var det skolans lucialall som gick av stapeln på folkan. Det var inte överdrivet vackert, men dock. Efter skolan träffade jag mormor för första gången på evigheter. Egentligen är jag fortfarande sur på henne, men det var väl bara att bita ihop. Vi traskade ut och tittade på ridande lucia sedan. Det var min före detta bästa kompis som var lucia. Hon flyttade efter trean och jag har inte sett henne alls sedan femman, men jag kom fram till att jag nog faktiskt saknar henne ganska så ordentligt. På kvällen gick vi i kyrkan mor och far och jag. Det är inte så att vi har blivit religiösa på sista tiden, utan det var luciakonsert med gloriakören där. De sjunger verkligen jättefint. Där träffade jag Annso också, henne har jag inte heller sett på evigheter. Hon var där för att kolla på Maria som var lucia och satt bredvid oss.

I går var det tomtekväll, en av två dagar på året då Hoforsborna går man ur huse och spenderar eftermiddagen/kvällen nere på bruket. Jag traskade runt med Malin och Hanna, samt även Rasmus och Jim. Jag köpte bara ätbarheter, en hamburgare, tre remmar och en varm choklad. Chokladen hade de glömt att röra om, så det smakade bara vatten. Då traskade jag in på Hanssons och snodde åt mig en plastsked och rörde om själv.

Just i detta nu är magnus och Bella på besök <33. De stannar ända tills på söndag vilket är hemskt trevligt tycker jag. Bella är verkligen världshistoriens charmigaste unge.

Lucialall och Hofors cup

Igår gick den beryktade luciasaken av stapeln. Det gick faktiskt över förväntan bra, småungarna gjorde som de skulle och inga allvarliga misstag utbröt. Jag var livrädd att jag skulle halka när jag klev ner i den där fula poolen, som Susanne dagen till ära hade klätt in i en grangirlang. Vi sjöng fel ett par gånger också, men det får den lilla nätta skaran till publik ha överseende med. Efteråt fick vi chokladaskar, det är roligt. Jag har dock inte vågat öppna min än eftersom Malin hotat med att alla smakar kaffe, iiisch.

Idag har jag ställt upp i min första riktiga simtävling på ett år och det var inte så himla roligt. Jag tycker inte om att tävla eftersom jag känner mig så himla kass då. Jag är ju inte alltför snabb i jämförelse med jämnåriga, så man slutar ju tvärt sist i resultatlistan. Men inte behöver jag deppa ihop för det inte, nu är det ju ett år tills nästa gång. Jag tror att jag i fortsättningen ska hålla mig till att på sin höjd simma på cuperna.

Wooh, ikväll är det Nobelfesten. Synd att jag inte är inbjuden, jag skulle ha platsat där. Jag får följa tillställningen framför tv:n istället. Jag måste i alla fall se när de traskar in med efterrätten, det är koolt. Vänta spänt på framtiden när jag står där som pristagare efter att ha gjort en revolutionerande upptäkt eller skrivit någon fantastisk bok. Det kommer att inträffa :)

Woooh.. Ego-kick

Jag lyckades manipulera en snubbe att fixa till min blogg <333333. Jag skrev ett mail och talade om hur den såg ut och att jag inte ville ha det så (typ). Jag fick till svar att det berodde på att någon rubrik var för lång. Hur sjutton kan det vara så? Aja, nu ser den normal ut i alla fall.

Jag fick för övrig MVG på naturkunskapsprovet vilket kändes minst sagt bra. Lennart sa att det redan nu var självklart för honom att jag skulle få MVG på kursen, trots att projektarbetet inte är inlämnat än. Jag är bäst. Det där lilla betygssamtalet gav mig värsta ego-kicken. Mwihii. Han tyckte att mitt svar på sista frågan var så läckert att han sedan läste upp det för hela klassen *gömma mig bakom sax*. Han skrev som kommentar att han gärna skulle utse mig till miljöminister eftersom jag är så klok och duktig. Tack för den utmärkelsen då.
 
Just nu har jag en ganska positiv känsla vad gäller projektarbetet, vilken mycket väl kan grusas inom kort. Nu har jag i alla fall fått till ett upplägg av det hela. Vi fick se lite färdiga arbeten idag som föredettingar hade byggt. Det var en som hade skrivit om genmodifiering förut så jag lånade lite inspiration från hur hon hade lagt upp det. Jag lånade dock inte med mig det hem med risk för för flitigt lånande. 

Bloggen ser störd ut

Varför då? Hela högerspalten med mitt fina *host* kort och mina länkar och saker har hamnat helt ensam absolut längst ner. Så ska det ju inte vara. Jag måste skriva ett gnällmail till någon som får ordna till det, men till vem då? Help me please :'D  

Jag var sjukt duktig när jag kom hem från skolan idag och skulle laga mat. Eftersom jag kom hem redan halv tolv så han jag inte äta i skolan. Jag slängde in en lasagne i ugnen och när jag skulle plocka ut den så lyckades jag lägga handen lite mot insidan av ugnen och skaffa mig en liten andra gradens brännskada. Dock ett ganska litet märke, en centimeter långt kanske, men ändå, det är synd om mig.

Igårkväll var det genrep till lucialallet, som jag egentligen, om jag måste vara riktigt ärlig och erkänna det, tycker ska bli ganska roligt. Vi som tillhör den där lilla kören ska stå i bäbispoolen och sjunga. Förstå hur fruktansvärt löjligt det kommer att se ut när småungarna traskar i vattnet och vi står kvar i den där lilla poolen och gastar. Susanne kom med förslaget att sätta en girlang på kanten, men det kanske ser ännu fånigare ut då. I alla fall så kan det nog bli ganska så fint om bara ungarna håller sig lugna. De får inte plaska, inte flåsa, inte prata med varandra, inte släcka sina ljus, inte skrika när de får stearin på händerna. inte sjunka, inte vända sig om och säkert en hel massa annat också. Jag måste febrilt försöka lära mig ordningen på sångerna och även försöka lära mig Gläns över sjö och strand utantill, vilket sjå.

Efter lucian var det ledarträff. Nu när man kan titulera sig ledare måste man såklart gå på ledarträffen. Mor och jag fick en till träningstid till våra fiskar, som efter jul kan kalla sig för hajar. Nu ska vi blöta ner dem på måndagar också, vilket betyder att de kommer sno 45 minuter av min träningstid, men det har inte så stor betydelse eftersom jag kan träna 19,15-20,30 istället för 18,30-19,45. Det roliga och söta var dessutom att jag och Malin fick en helt egen liten grupp. Vi ska försöka lära sex små killar i åldern fem till sex år att simma. Det ska bli jätteroligt, hoppas jag. Det lilla negativa blev att vi fick tid halv nio på lördagmorgnarna, något som kan bli lite jobbigt kanske. 

Nu ska jag sova. Imorgon får jag se mitt naturkunskapsprov. Hell Yeah.   

Datooor <333

Mwihihi idag kom min dator, min alldeles egna superhäftiga laptop :DDDD. Den håller på att installeras och tjossas nu, men sen ska den förhoppningsvis fungera. lycka <3.

Hade nationella provet i matte idag, det var ju inte så roligt. Jag tror dock att det gick ganska så bra, inte precis över förväntan, men dock. Det är så himla drygt att sitta och skriva prov i tre timmar, man blir rätt trätt efteråt. Jag orkade inte anstränga mig nämnvärt på samhällskunskapen och svenskan sedan. På engelskan fick vi se på film, och då höll jag verkligen på att somna. Vi såg Raise Your Voice och det var tur att filmen var förhållandevis bra, men det är drygt att se film utan text.

Jag hade världens lycka ett ytterst kort tag när jag noterade att jag antagligen inte skulle behöva gå till skolan alls imorgon. Lyckan blev dock kortvarig. Jag kom hem och skulle utföra de matteuppgifter som jah fick istället för att gå på lektionen första timmen, men noterade att jag inte hade med mig miniräknaren hem, och då funkar det inte riktigt. Saatan. Jag måste alltså upp till skolan och ha en lektion imorgon, det känns ju så givande att det inte är sant, men jag kommer i alla fall till biblioteket för att låna lite böcker till diverse arbeten hit och dit. Apa 

Grupprumsinrednings- inhandlande

Igår skrev jag ett fint inlägg efter idåål-finalen, men det ville elakt nog inte publicera sig. Jag berättade över min halvt sanna glädje över att Idåål vanns av Markus. Jag ska inte säga att jag är någon frälst hysterisk fantast som tänker följa honom land och rike runt, men jag tror ändå att jag tyckte att han var bäst. Erik var också galet bra, så jag hade inte gråtit floder om han hade vunnit heller. Jag hoppas att båda kommer lyckas som artister, vilket ju varit standard de tidigare åren. Jag röstade lite till det där tittarnas val om vilka låtar de skulle sjunga igen, och tamme tusan att jag fick igenom båda mina viljor. Bed of roses är en av mina absoluta favoritlåtar, den är så sjukt fin och Erik gjorde den superbra. Markus fick mig även att fatta tycke för U2:s Pride som han gjorde tvärbra, så varför inte sjunga den igen? Folk lyssnar på mig, så är det bara.

Imorse var det upp tidigt och ta hand om fiskarna som gällde. Hela två stycken kom, vad givande det kändes. Mamma tyckte att det var lite överdrivet med två ledare på två simmare, så jag fick leka lite i vattnet istället. Jag kan inte precis påstå att jag tränade, jag mera fjållade runt lite på måfå. Mamma förklarade för fiskarna hur man simmar ryggsim på bästa sätt, och Elin liknade det med hur hennes lillebror äter gröt, hmm..?.

Efter den lilla träningen skjutsade mor mig till busstationen där jag klev på 41:an mot Sandviken för vidare transport mot Valbo. Jag fick stå i Sandviken i nästan en halvtimme och vänta på den bussen, något drygt. När bussen väl kom fick jag sitta bredvid någon tant (nooo!!) som berättade för mig om någon busskur som någon hade haft sönder. Överdrivet intresserad kan jag inte påstå att jag var, men men. Lina väntade på mig vid busshållplatsen och vi traskade in på Ikea för att uträtta det vi skulle, nämligen inhandla lite inredning till vårt grupprum. Det blev en laddning ljus och en massa små ljusstakar, en dörrmatta, en klädhängare, en gardinstång med knoppar och upphängningsanordning samt en kool planschaktig historia.

Sedan kom mor och hämtade upp oss för vidare transport till Gävle. Vi gjorde oss av med Lina vid konserthuset så att hon kunde traska upp på stan och sedan ta sig hem med någon bra buss. Mor och jag åka till Fjärran höjder för att beskåda årets sista femklubbstävling. Det belv en riktigt rolig historia med massor med ursimningar. Det var dock dålig uppslutning med fiskar där också. Wilma och Alva spelade innebandy, Simon var sjuk och Elin backade ur. Emma simmade jättefort på ryggsim och simmade ur sig, Max simmade jättefort på ryggsim och simmade ur sig, Erika simmade jättefort på ryggsim och simmade ur sig, Adam simmade ut sig på bröst precis som Linn och Ann. Dessutom var det flera stycken som var jättenära, riktigt skoj. I lagkappen fick Max heta Linn, det var lite roligt. Linn gjorde illa axeln när hon simmade och kunde därför inte ställa upp så Max fick ersätta henne. Eftersom det stod Linn på laguppställningen så läste ju speakern det också. Fniss.

Prooov :<<

Har precis kommit hem från en krävande skoldag, något mer krävande än vad fredagar som i allmänhet också är ganska krävande, brukar vara. Eller något sådant. Men nu är det helg så nu får vi slå ihop klackarna och jubla lite extra högt åt saken. Avslutade dagen med ett stort prov i naturkunskap, roligare kan man ju ha. Saken är den att jag tyckte att det kändes ganska bra, något som mycket väl kan vara illavarslande. Saken är den att man blir rätt mör efter att ha suttit och skrivit i två och en halv timme en fredagseftermiddag. Vi började halv ett och när jag gick ut fem över tre satt fortfarande två kvar. Vem vet, Fredrik kanske sitter och skriver än. Lennart blev i alla fall ganska matt på oss eftersom han aldrig fick gå hem någon gång.