kemiprojekt

Skickade just in mitt kemiprojekt. Måste säga att det tog onödigt lång tid att skriva och inte blev det speciellt bra heller. Men. Det skiter jag i. Mwuahahahah. Jag hade kunnat smällt ihop det på en timme om det inte vore för att det är så jävla svårt att ta sig för med attplugga när man är hemma. Jag slutade tio idag. Var på föreläsningen på morgonen enbart för att åka hem klockan tio och sätta igång och skriva på en gång istället för att drälla runt i pyjamas halva förmiddagen. Det gick inte alls särskillt bra. Min cykel gick sönder på vägen hem. Eller ja, den har gnisslat och vinglat och låtit konstigt ett tag med nu var den extrem. Jag åkte till doktorn med den och det visade sig att fälgen på bakhjulet hade blivit helt knölig så att ekrarna satt en massa löst och vissa hade börjat lossna. Så jag lämnade in fanskapet och gick hem. När jag precis skulle gå över vägen till vårt hus kom jag på att jag skulle handla. så jag vände och gick till ica. Där gick jag runt aslänge och funderade vad jag skulle äta. Valde såklart fisk, som skulle tillagas i ugnen i hundra år. Gjorde ingenting medans jag väntade på att den skulle bli klar. Sen åt jag, gjorde matlådor och diskade fastbrända kastruller vilket också tog hundra år. Sen gick jag och hämtade cykeln igen. Då var klockan halv två. Kom igång och började skriva strax efter två (det tog tio minuter att hämta cykeln...). Var hyfsat klar vid fyra och då hade jag inte varit speciellt effektiv. Blä.

Var och tränadenu på kvällen också. Tänkte gå på skivstång/kondition på friskis. Tänkte att det skulle vara typ som bodypump. Tyvärr var det fullbokat alternativt inställt så jag fick gymma istället. Jag är inte så bra på gym. Särskilt inte ensam. Jag behöver någon som talar om vad jag ska göra för att det ska bli effektivt. Men.. jag trampade trappmaskin i en kvart och var dödligt svettig efter det. Sen körde jag diverse maskiner och kände mig ganska nöjd när jag gick därifrån. Är sjukt trött i svanken nu. Visste inte ens att man kunde bli det. Om jag inte har alltför mycket träningsvärk imorn och inte sitter kvar alltför länge i skolan kanske det blir bodycombat imorn. Skoj.

Nu är det godnatt.

 

jullovslängtan

Är man skadad om man anser att det är tidigt att komma hem från skolan klockan FEM? Troligen. Idag kom jag hem åtta. Känns inte lika bra. Hinner inte mer än laga mat/äta/diska och eventuellt duscha innan det är dags för sova. Suck. Heeeeeeeelt sjuuuuuukt mycket längtar jag till jullovet. 18 december till 18 januari ska jag inte göra någonting och det ska bli så jävla skönt. Jag ska läsa böcker och jag ska spela kort med mormor och jag ska lägga pussel och jag ska spela gran turismo och jag ska förhoppningsvis lära mig att sladda med Kalles 740 på isen. Jag ska inte ägna en tanke åt en jävla skolbok. Un-der-bart.

Nu ska jag unna mig en match betapet. Sen ska jag duscha. Sen ska jag ringa. Sen ska jag sova.

bodycombat

I lördags skrev jag dugga. Det gick skit. Tror att jag för första gången i mitt liv kommer att få se ett underkänt resultat. Det gör lite ont faktiskt. Men egentligen spelar det ingen roll. Jag ska klara tentan istället. Ska. Och på kvällen hade våra faddrar barnkalas för oss. Skoj. Jag kom tvåa på hela havet stormar. Ehe. Sen åkte jag hem och då kom älsklingen hit till mig i storstan och stannade till måndag morgon. Det var fint. Vi tog en lååååång promenad och åt smaskig chinabuffé bland annat.

Idag har jag pluggat massamassa kemi. Känns gött. Nej. Men, vi klarade i alla fall nästan en heluppgift på övningsuppgifterna inför duggan på fredag. Ehm. Fast jag har ¨lånat gymnasiekemiböcker. Helt klartvärt att kunna slå upp saker i en enkelt formulerad och ganska kortfattad bok på svenska istället för tegelstenen på närmare tusen sidor som dessutom är på engelska.

Har tränat två pass på två dagar också. Igår körde jag puls medel på friskis. Det var okej. Helt lagom intensivt för att jag skulle känna mig lagom utpumpad efteråt. Kände en liten antydan till träningsvärk idag men trotsade den och stack till sats och körde musten ur mig själv på bodycombat. Så jävla härligt. Varför är jag inte medlem på sats? Jo, mest troligt för att det skulle ruinera mig. Men.. jag har två gratisträningar kvar att utnyttja fram till jul. Gratis är gott. Bodycombat är bäst. Bäst av allt var att de körde tre låtar från 39:ans release som jag faktiskt blev förvånad över mig själv när jag kom ihåg. Jag behövde inte känna mig som en total rookie, utan kunde ladda på rejält här och där. Bäst.


plugg

Dagen idag:

06,40-07,57: Morgonbestyr
07,57-08,15: cykling till skolan
08,15-15,00: skolan
15,00-19,30: plugg i skolan
19,30-19,45: cykling hem
19,45-20,15: makaroner&köttbullar + disk
20,15-22,30: riskbedömning samt beräkningar inför morgondagens kemilab = MER PLUGG!!
Nu: Duschen
Sen: Ringa Älskling
Sist: Sova

Lite körigt just nu. Hinner inte ens andas.


ångström

Seriöst. Mitt nya hem heter Ångströmlaboratoriet. Det känns verkligen som om jag och Amanda bor i skolan. Det är 8 till minst 18 varje dag. Ser aldrig dagens ljusöver huvudtaget. Men.. egentligen klagar jag inte. Det är skönt att plugga i skolan med andra och slippa sitta hemma själv och få ångest av att inte förstå. Jag har hittills knappt öppnat en bok hemma, vilket i sig är väldigt skönt, även om jag verkligen borde sitta och läsa lite på egen hand. Borde försöka förstå lite.

Men.. nu väntar jag bara på att Kalle ska ringa och sen blir det sova. Inatt tänker jag inte vakna varje halvtimme av att jag ligger på en ond arm. Sprutan mördade min natt verkligen. Vaknade 745 gånger. Inte för att jag hade särskilt ont i armen annars, men när jag vände mig i sömnen och la mig på armen så vaknade jag av att det gjorde asigt ont. I-landsproblem verkligen.

Godnatt

nionde november


* Grattat bror som fyller år
* Vaccinerat mig mot svininfluensan
* KLARAT MILJÖ&VATTENTENTAN och därmed inkasserat fyra pluggfria veckors jullov.

-bra dag

myshelg

Har nyss kommit tillbaka till Uppsala efter en myshelg hemma med älsklingen. Har inte gjort något alls i helgen, bara legat i soffan och spelat gran turismo och mest försökt kurera mig. Tror att jag lyckats rätt bra på den fronten. Fint. Lyckas lite sämre på gran turismo dock. Kör bara brutalt in i saker hela tiden. Men det är roligt. Kalle är världens bästa kartläsare . Hehe. Nästa helg blir jag kvar här. Då är det mattedugga. Kan ingenting verkligen. Panik? Lite. Fast nej. Det får gå hur det vill. Ska försöka lära mig matrisinvers imorgon.

utnarm

Jag är förkyldern igen. Har feberyrat runt i två dagar nu och snorat och snörvlat och nyst. Igår när jag cyklade hem var jag tvungen att irra mig in på akademiska för att leta efter ett apotek så att jag skulle kunna köpa nässpray. Imponerad över mig själv att jag hittade faktiskt. Underbart att kunna andas inatt också. Förkylningen kom aningen olägligt eftersom jag hade ställt in mig på att jag skulle åka och vaccinera mig mot svininfluensan idag men det får vänta eftersom man tydligen inte fick vara förkyld/febrig när man tar vaccinet. Asch.

Men.. Idag var det utnarm. Uppsala teknolog- och naturvetarkårs arbetsmarknadsmässa. Mässor är grejen för pennbögar och godissnyltare som jag. Fick med mig 42 pennor samt massa massa godis, reflexer, lypsyl, pins, en fräsig överstrykningspenna, en visitkortsdosa, postitlappar med mera med mera.


Dagens skörd.

bröllopsfotografen

Awsome.. Idag hade vi vår första kemilab. Inte jätteroligt. Men ganska. Mest jobbigt att det var i sju timmar och att man får kronisk huvudvärk av att konstant titta genom de repiga skyddsglasögonen. Om basmatten var gymnasiematte i speedversion är det här gymnasiekemi i speedversion. Tror vi hann igenom fyra ganska stora områden bara på den här labben. Och labjournalen kändes primitiv att skriva. Gillas ej.

Avslutade dagen med bio med Malin, Carro, Elin, Linnea och Sophie. Bröllopsfotografen blev det. Den var bra, men jag är ändå lite besviken på den faktiskt. Gillade inte riktigt känslan av att alla som inte kommer från Stockholm är arbetslösa och missanpassade lantisar med total social oförmåga och att alla som kommer från Stockholm är missanpassade rikemanstöntar. Men, ändå rättkul. 

Nu blir det duschen. Sen sova.