spelkväll

Jag har nyss kommit hem från en superrolig spelkväll hos Josefin. Vi spelade alias, ett ordförklaringsspel, älskar sånt. Fast mitt lag förlorade. Tråkigt nog. Hehe. Bjöds även på te och kladdkaka och allmänt trevligt umgänge med underbara klasskamrater. Mer sånt.

Imorgon är det tre timmar biologi som gäller. Sen helg. Längtar hem. Myys.


snö

Det har snöat i Uppsalaland. Jättemycket. Och jag är så glad att jag investerade i ett busskort. Det är verkligen hur värt som helst med åtta kronor per resa för att slippa cykla utan vinterdäck och med sned trampa när folk rasar som furor på sina cyklar. Höhöhö. Känns aningen vekt att inte cykla dock, känner mig rätt löjlig och inte speciellt hurtig när det tar längre tid att åka buss än att cykla till pollax, men man kan ju välja sin motion på annat sätt. Friskis till exempel. Idag var jag på bräda. Det kan vara det bästa som friskis har hittat på, i alla fall det roligaste jag provat hittills. Jag förstår inte riktigt skillnaden mellan bräda och step, men jag inbillar mig att bräda är mindre komplicerat eftersom jag klarar av det tämligen bekymmersfritt. Kände mig totalt färdig och dimmig när jag var färdig och nu känner jag mig typ överkörd av tåget, men det är en skön känsla ändå på något sätt.

Imorn är det biologiföreläsning på SLU och sen mattelektion på pollax. Jag känner mig rätt bekväm med redovisningsuppgiften så jag dör nog inte om det blir jag som får redovisa. Men jag hoppas att jag slipper. Imorgon kväll sen ska jag hem till Josefin på spelkväll, det blir kul.

Nu ska jag ringa älskling och sen sova.

Peace

missat tåg

Hej!

Jag har varit hemma i helgen och haft det mysigt med min älskling. Vi hann bland annat med en sväng till valbo där vi inhandlade de sex första filmerna i Mordkomissonen (en riktigt bra dansk kriminalserie som gick någon gång tidigt 00-tal) och såg de första tre avsnitten igår kväll, så det finns 16 avsnitt kvar tills jag kommer hem nästa gång. Wie.

Idag när jag skulle åka tillbaka till Uppsala så missade jag upptåget i Gävle och jag blev så jävla arg så att jag fortfarande bara vill gråta över det. Jag fattar inte hur jag kunde låta bli att notera det faktum att de flyttat tåget från 18,30 till 18,25 när jag läste den nya tidtabellen. Jag visste att jag var lite sen, men när man kommer fram 22 så tror man ju att man ska hinna rätt bra med ett tåg som går 30, men när jag kom fram och försökte trycka på dörren så började tåget åka. Så jävla surt. Åh. Men.. det gick ett regionaltåg 19,02 så jag behövde inte vänta så överdrivet länge, men det blev en oförutsedd utgift på 139 kronor.

Nu ska jag duscha, sen ringa min älskling och sen sova. SLU imorn, tjoho.

100120

Idag har jag för första gången bytt ett par ord med en av grannarna här i huset. Har reflekterat över det flera gånger att jag inte har den blekaste aning om vilka som bor i det här huset. Jag ser aldrig några grannar. Idag när jag kom hem gick det dock in en människa samtidigt som mig och det visade sig att vi bodde på samma våning, till och med bredvid varandra. Skoj.

Annars har dagen bestått av biologi och ekologi ute på SLU hela dagen. Biologin är intressant, men föreläsaren är inte intressant. Han är sjukt jobbig att lyssna på och avbryter sig själv hela tiden. Typ "Det finns.. och sen har vi.. i varje cell sitter.." och på fjärde försöket kanske det blir en fullständig mening. Med lite tur. Ekologisnubben fortsatte med sina diagram och grafer. Den kursen känns ungefär lika flummig som introkursen. Det är liksom inget konkret.

Jag avslutade med ett Brädpass på friskis. Roligt med jobbit. Jobbigast var att jag var tvungen att stå längst fram eftersom alla andra brädor var upptagna. Två gånger kom det fram uppnosiga tanter och påstod att den där brädan den är minsann upptagen. Visa det då, tänkte jag. Hur svårt kan det vara att ställa dit sin vattenflaska liksom. Jag hängde med förvånansvärt bra dock. Det var en låt med en himla massa olika hopp och konstigheter som min koordination inte alls räckte till för, annars gick det faktiskt rätt bra.

Sedan jag kom hem från träningen har jag ägnat mig åt att lära mig massor av fina ord som jag säkert kommer att ha grym användning för under resten av livet. Eller vad sägs om cytosol, peroxisom, plasmodesmata, centriol, desmosom och mikrotubili. Det är riktiga grejer vi snackar om.

Godnatt

parkeringsvakter

Vad är grejen med parkeringsvakter? De slutar verkligen aldrig att förvåna mig. Hemma i Torsåker har jag aldrig riktigt mött en parkeringsvakt på så pass nära håll att jag kunna bilda mig en uppfattning om hur de fungerar, men sen jag kom till Uppsala har jag verkligen insett att det är ett säreget slag av människor. När jag gick hem från stora torget idag gick jag förbi två stycken som stod på trottoaren och stirrade på en bil som tydligen parkerat fel. En av dem höll i något, typ en telefon eller liknande, som uppenbarligen hade klocka och precis när jag gick förbi sa människan "det är bara fyra minuter kvar nu...". Jag kom osökt att tänka på Göta Kanal 2 när jag hörde det.

Annars har dagen innehållit fyra timmar envariabelanalys. Älskar dock att föreläsaren frångår majoriteten genom att inte utgå ifrån att alla kan allt från början utan han var grundlig, lagom långsam och metodisk. Jag gillar't. Ämnet kanske inte är det roligaste dock. Känns som att det kommer bli mycket integraler och derivata. Uschja.

Nu blir det friskis med Sanna :)

100118

Igår tog jag flykten ur jullovskoman och återvände tillbaka till Uppsalaland och det verkliga livet. Plugglivet. Med mig hade jag bästa julklappen på 23" som nu, tack vare bästa älskling, står inkopplad på min bokhylla. Jippie. Mor och far var också med och de bjöd på kinamat. Mums.

Idag skulle jag för första gången stifta bekantskap med livet ute på SLU. Som jag nyss nämnde är plugglivet det enda livet som räknas i Uppsala. Nästan. Jag lyckades i alla fall hamna på rätt buss och jag lyckades kliva av på rätt ställe och jag lyckades hamna i rätt klassrum där en ung man ,med den kanske mest byråkratiskt korrekta stämma jag någonsin hört, föreläste om cellens organeller. Bingo. Det var som om han resonerade som så att "jag ignorerar det faktum att ni inte förstår vad jag säger för jag kan inte förklara orden själv". Men.. Biologin kan bli okej. Jag hoppas det. Ekologin också för den delen, även om dagens föreläsning enbart bestod i att lyssna på en surrande herre med ett stort peacemärke på bältet som visade diagram och grafer och tabeller. Sömnvarning.

När jag kom från SLU hoppade jag av vid stationen och köpte ett busskort som innebär att jag nu åker för åtta spänn per resa istället för 20. Kaaa-ching. Därefter knallade jag hem och sedan vidare till friskis och körde lite styrkejympa och därefter hämtade jag utt mitt trådlösa modem till bäbisdatorn. Wohoo.

Spurtade hem och kokade pasta och inmundigade en delikat middag framför idrottsgalan. Jag älskar att jag har TV. Det är bäst.

I morgon börjar jag tio. Det är också underbart.

Ska ringa älsklingen nu. Puss

ryggsäck

Idag är det fredag igen. Näst sista dagen med jullov. På söndag åker jag tillbaka till uppsala igen och det känns väl inte sådär jätteparty. Fast ändå så gör det det. Jag lider av superöverjävlig tristess just nu. Sitter inne och häckar hela dagarna och gör verkligen ingenting. Tragiskt. Jag saknar dessutom min klass en massa och jag saknar lite vardagsrutiner.

Om en liten stund kommer mor hem. Då ska vi åka till Valbo. Jag måste inhandla en ryggsäck. Är trött på kasse och är trött på axelväska och med tanke på att min biologibok väger tre kilo så kan en ryggsäck vara en ganska bra investering.

Ses.

hd-box

I fredags var Malin och Hanna här och chillade film med mig. Vi såg Titanic på VHS. Måste medge att de kändes galet antikt att spola tillbaka filmen. HAHAHA! Men den är fin. Jag älskar den.

Lördagskvällen spenderades på Läkerol Arena med lite hockey. Gav mor och far det i julklapp men jag hade ju kunnat välja en annan match eftersom det blev förlust med 3-0. Vi fick inte se ett enda brynäsmål och det var trist.

Just nu är det någon tjabo här och installerar vår HD-box till nya tv:n. Och katterna ligger inklämda i garderoben och darrar. De hatar hantverkare. Särskilt sådana som springer på taket. Jag förstår dem.

Och jag flörsöker lära mig att blogga på min nya bäbis. En röd liten HP mini som är jättefoin. Men som synes är det trängre mellan tanbgenterna vilket gör atyt jag trycker fel hela tideb. Och tangenterna är röda och jag ser inte bokstäverna. Jobbigt att behöva sudda hel tiden flr snyggt blir det iubte abbars. Ehm..

...

Lusten att blogga försvinner alltid när ett inlägg som är nästan färdigskrivet fördsvinner. Men jag tänkte att det kanske var bäst att plita ner några rader så att inte allt står här och förfaller. Men det fins inte så mycket att blogga om. Jag gör som ingenting om dagarna förutom att trampa runt i mina superfräsiga brynäsraggsockor och spela betapet med mamma.

I söndags var jag ute och åkte pulka med torsåkers gangstergrabbar. Det var skoj. De visste om någon brant lutande åker där vi åkte. Helt galet.

Ikväll kommer bror hit. Blir trevligt.

Jag har börjat läsa Fyrvaktaren av Camilla Läckberg. Älskar hennes böcker. Det blir till att dyka ner i den nu.

Det kanske kan hända att det landar en årssummering här snart. Om jag orkar. 


Pusshej