Grattis Bella <3

Gaaah tänkte jag när min väckarklocka ringde redan klockan 8 i morse. Varför måste man kliva upp så rackarns tidigt när man är ledig för? Jo, av den enkla anledningen att man skall tillbringa dagen i Edsbyn hemma hos broder. Han råkar nämligen bo där av någon outgrundlig anledning X""D. Bella, hans och Anns underbart jetesöta dotter som jag är faster åt haha, fyllde ett år i måndags så vi åkte mest för att fira henne lite.

Vi åkte iväg redan 10 i morse, och mellanlandade redan i Fagersta By, totalpuckat men mor och far skulle in på presentaffären som händelsevis råkar vara placerad just där och köpa en tavla åt nån snubbe som fyller år.

Efter tavelinköp och pratande med den skumma tanten som innehar affären kom vi äntligen iväg på riktigt då. Det tar ju ändå sina modiga två timmar att transportera sig härifrån till Edsbyn. På radion hade de hotat om att det skulle vara sådana hemska vägarbeten någon stans efter Falun, men när vi kom till platsen där detta skulle äga rum visade det sig innebära en sträcka på högst femtio meter, oj så allvarligt. 

Fram kom vi till slut, och det var ju bra eftersom vi möttes av denna helcharmiga lilla sötunge. Hon är så himla gó, värsta punkisfrillan ^^. Bilder återfinns längre ner. 

Vi bjöds på Spaghetti och köttfärssås, müms, och jag som dagen till ära iklätt mig min vita egensydda klänning (Jag borde fan fått MVG i slöjd X""D) lyckades naturligtvis lägga några små fläckar i knäet o_O. 

Jag var helt övertygad om att katten Sylvester och jag var kompisar. Han är ju så charmig. Vi var kompisar, men sen blev han lite grinig på mig och misshandlade min hand lite grand, rackarns katt. Vi lyckades ändå lappa ihop relationen och knyta vänskapsbanden igen Sylvester och jag. 

Det finns numer också en liten Kajsa-wannabe-katt vid namn Daphne (eller liknande). Hon hoppade runt och jagade allt som rörde sig och lyckades till och med fånga en ödla, precis som Kajsa brukar göra.

På vägen hem åkte vi någon skum kringelikrokväg över Korsån som gjorde att vi fick se lite andra träd än på vägen dit. Vi kom i alla fall hem tillslut och det var ju bra.

BELLA-BILDER!


1: Bella har hittat powerknappen på TV och tycker att det är jätteskoj att starta och stänga av den, särskilt om mamma och pappa tittar på något intressant ^_^
2: Far och dotter, så söta ^_^
3: Bella posar gärna och visar hela två tänder X""D.
4: Tillsammans med faster Sara (folk inser inte hur otroligt tantigt faster Sara låter, men det gör jag X""D)
5: Med hatt och mammas solbrillor blir man lätt coolast i stan (eller på byn XD)
6: I mammas knä kan man gärna posera lite extra ^__^

Storshopping

HAHA.. Malin och jag var och handlade idag, med handla menar jag nu inte sån här trevlig shopping inkluderande kläder och dyligt. Den här gången handlade det om tantshopping. Vi köpte mat. Det är ju så att vi ska ut och tälta på fredag, det kan ju ingen vid det här laget ha undgått. Ska man tälta behöver man även förtära en del. Det löjliga är att vi fick den stora äran att handla åt alla. Det innebär att vi köpte omkring 10 liter läsk, det kändes bara en aning löjligt. Förutom det köpte vi 30 korvar, 34 korvbröd, plastmuggar, plastskedar, en massa yoghurt, 3 liter äppeljuice, myggstift, myggspiral, myggolja och 9 batterier. Gooooo FRILUFTSLIV. 

Malin åkte med hem hit sen, vi blängde på Madagaskar. Den filmen är verkligen jättesöt, ja, jag diggar  den. Karaktärerna är verkligen klockrena, världens humor.

~Bara le och vinka, le och vinka~

Myggdödarmusik

Gårdagen spenderade jag hemma hos Malin med att bränna skivor till våran tältning. Fyra stycken till antalet blev det med alltifrån sådant som låter bra (Winnerbäck och Gyllene Tider), till sådant som låter illa (Anton & Affe och Linkin Park). Det som låter illa är representerat enbart därför att vissa andra tycker att det låter bra.

Samtliga skivor heter Absolute Tälta, ett givet namn eftersom vi ska just tälta. Vi var ju dock tvungna att skilja dem åt på något sätt, var på samtliga fick en liten undertitel. Den första skivan heter därför Absolute Tälta-The Summer Collection, eftersom den innehåller enbart somriga låtar. Skiva två heter Absolute Tälta- Friluftsfavoriter. Nummer tre fick heta Absolute Tälta- Wöööh Friluftsliv!! och nummer fyra blev helt enkelt Absolute Tälta- Myggdödarmusik.

Vi kommer givetvis att äga stranden totalt.

Sandcheck

Idag har jag varit med Hanna, bara med Hanna för en gångs skull. Det var verkligen jättelängesen det var bara hon och jag.

Vi undersökte hållbarheten hos vårt tält. Det är faktiskt ganska illa däran, men det gick med viss möda att resa och vi bör nog överleva en natt i det. Jag misstänker att grannarna ville sätta idiotstämpel på oss när vi smällde upp ett fult gult tält mitt på gräsmattan. Men vi plockade ner det igen sen så.

Sen gav vi oss iväg till tältplatsen och inspekterade den. Svaret på undersökningen blev sand. Sannäs består till stora delar av sand. Det som inte är sand är skog, så det kan nog bli lite bekymmersamt att få upp tälten där men det ska säkert lösa sig alldeles utmärkt.

Hanna har precis åkt hem, eller hon skulle förbi vid Rebecka en vända först, så nu sitter jag här i min ensamhet igen (shit vad poetiskt det lät). Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Fast i brist på annat finns det alltid fotboll på TV, eller så kan jag ju alltid sitta här. Det blir nog så.


Bottennapp

JAGTÄNKERINTEENSBLOGGAOMFOTBOLLENFÖRJAGTYCKERATTDETÄRSÅPINSAMT



Midsommar

Har just genomlevt det årliga traditionella midsommarfirandet på byns egna lilla fotbollsplan. Inget nytt och extra upphetsande inträffade. Som vanligt fick jag traska runt och sälja lotter, en ganska koncentrationskrävande process. "Hej, vill ni köpa lotter?" "Okej, de kostar 5 kronor styck eller 5 för tjugo". Blablabla, majoriteten av befolkningen är otroligt girig och alla köper samtidigt, dessutom var jag iår tvungen att meddela att den ena lottringen var för barn och den andra var för vuxna. Numer finns det hur mycket ungar som helst i byn. En del av dem är jättesöta. Det kom en jättesöt liten kille i rutig skjorta och köpte lotter av mig, han förgyllde min dag.

Eftersom jag gick runt och sålde lotter behövde jag inte känna mig tvungen att dansa kring midsommarstången *lycka*, de hade i alla fall redan börjat när jag var klar.

När vi skulle fika konstaterade mor min att hon hade glömt att packa ner nåt att dricka till mig. tack så mycket ansåg jag då. Hon var i alla fall trevlig nog att gå hem och hämta en.

Sedan skulle det vara dragning på lotterna också. Far min och jag placerade oss mitt på gräsmattan med en burk med lottöverdelarna i. För ordningens skull började vi med en lott från barnringen, och en unge kom fram och hämtade något (antagligen helt utan värde). Första lotten på vuxenringen (nummer 87), var min. All makt åt mig, jag vann en termos som mamma redan lagt beslag på. Observera att det inte var något fusk eftersom man inte gärna kan se vilket nummer man drar. Sammanlagt van vi hela fem gånger, snacka om metal. Förutom termosen vann vi en kylväska, en t-shirt, en skum väska som inte gick att stänga och ett paket kaffe.

Nu ska jag transportera mig ner till farmor, där Kurt och Margot huserar. Mor och far har redan traskat iväg. Vi ska äta med dem ikväll. Det brukar vara rätt ok att vara med dem för farbror min är så knäpp. Jag antar att jag kommer skratta en del faktiskt, även om det inte låter extremt upphetsande att tillbringa midsommarkvällen med fyra pers, samtliga över femtio. Menmen, jag gör det hellre än att vara hemma själv och tröka i alla fall. Jag lovar att jag har sjuhundrafemtioelva myggbett när jag kommer hem.

hej hej, jag klarar mig nog
jag sitter på en sten vid en sjö i en skog
hej hej, en dag blir till kväll
jag behöver lite tid för mig själv


Tröök

Vad ska man göra? Varför är allt så himla tråkigt? Dagarna går utan att något upphetsande sker. Idag har jag, ja vad fan har jag gjort? Absolut ingenting. Jo, jag var ute och gick med mamma. Stavgång, det ser så himla töntigt ut men det är faktiskt roligt. Efter det då? Tja, vi gick och badade sen eftersom vi blev lite svettiga. Efter det har jag enbart legat och läst på terrassen. Jag började i en ny bok igår. Nu läser jag Hästarnas Dal av Jean M Auel. Det är del två i en serie på fem böcker som handlar om en cromagnonflicka vid namn Ayla. Läs dem, min erfarenhet säger att i alla fall första boken är jättebra, i övrigt kan jag inte uttala mig.

Jag hugger i sten
Jag tror att jag sakta börjar se en kontur
Några armar och ben
Jag jobbar mig inåt så jag ser en figur

Fußball über alles

Yeah.. 2-2. Det innebär att de arma stackarna i vilket fall som helst gick vidare i det där lite halvlustiga mästerskapet. Dock kommer de att få möta Tyskland. Fotbolls-VM går ju för sjutton i Tyskland. Det måste innebära hur mycket tyska fans som helst och ett lag som säkerligen inte så himla gärna förlorar på hemmaplan. Varför kunde de inte ha vunnit den här matchen för, då hade de ju fått möta Ecuador istället, det skulle låta mer positivt.

Så nu tar vi och vinner på lördag så blir alla glada och nöjda.

Champions, We will be champions
Yellow and blue
Just like the sun in heaven
The magic eleven



Fotbollsfeber

Nu sitter man här och laddar inför kvällens sammandrabbning mellan Sverige och England. Jag kan inte påstå att jag är någon verklig fotbollsnörd, men jag älskar verkligen landskamper och Sverige. Det är enda gången fotboll är intressant. Vill att det ska gå bra, att de ska vinna, få höra nationalsången och bli stolt över dem. Så blir det. När det handlar om Sverige och sport blir jag helt plötsligt nationalistisk och svenskare än vanligt. Då känner jag mig delaktig och stolt när det går bra och blir besviken och sur och förbannad när det går dåligt.
 
Bara en kvart kvar nu men jag planerar även hinna dokumentera en del annat. Kom ganska nyss hem från Edsken. Har varit där med Mor, Malin, Max, Pia, Elisabet, Emma, Camilla, Gabriel, Daniella och Bakary på någon sorts liten fånig avslutning med simningen. Va fan får man gratis korv är det klart att man kommer dit :P. Jag lyckades även drista mig till att bada, det var ju inte allt för varmt i luften men ganska skönt i vattnet.

Brännboll spelade vi också. Det gick ju riktigt lysande. Dels var vi bara 10 personer och dels var majoriteten av dessa personer rätt taffliga och halvskadade och allt vad det nu var. Men varför klaga.

Dagens förhoppning: Att Sverige vinner fotbollsmatchen
Dagens farhåga: Att ovanstående inte inträffar
Dagens diss: Sara har gått ut nian, det har inte du så du är barn. (Malins broder försöker dela upp lag till brännbollen och dissar därmed sin syster)
Dagens nedskjutning: Max sköt mig i knävecket med brännbollsutrustningen.
Dagens Frisyr-VM: Malin och Jag var inte alltför vackra i huvet när vi kom upp ur Edsken, inte fanns det nån hårborste heller.
Dagens regnskydd: Daniella gömde sig under en båt när det började regna.
Dagens faktum: Nu måste jag sluta skriva för nu börjar fotbollen


Hej, det regnar på mej.

Jag låg just i den nyinköpta hammocken och läste i godan ro när han däruppe fick för sig att hälla lite vatten på mig. Regn, jag hatar regn. Jag vill ha sol och varmt och bad och sånt.

kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt
och det hjärta som skulle bli ditt på nåt vis
det fryser nu sakta till is

Första riktiga lovdagen

Man skulle kunna säga att sommarlovet började på riktigt idag. Så himla härligt det kommer att bli. Jag har enkänsla av att det här sommaren kommer bli den bästa. Jag har så himla många nya kompisar nu, och det känns förjävligt att behöva lämna dem till hösten. I sommar ska vi dock ha så himla roligt.

Min första riktiga lovdag blev dock inte så mycket till lov. Jag hade lovat min mor att jag skulle hjälpa henne att städa ur sitt klassrum. Jag fick dock nästan tre timmars sovmorgon i jämförelse med vanlig skoltid. Haha.. istället för att bära en massa möbler fick jag sitta och vässa pennor, fick värsta tennisarmen eller vad det heter. 

Synd att det var mulet idag. Jag har inte badat något idag vilket jag ångrar en aning. Det är ju så himla varmt ändå.

Fick just sorg. Det var meningen att vi skulle åka upp till Mange på söndag, men nu hade han visst kommit på att de skulle bort. Rackarns. Jag saknar honom verkligen. Bella saknar jag också, hon fyller ett på måndag. Värsta stor nu :""D

Will my arms be strong enough?

Will my arms be strong enough
To take you through the night?
Will my arms be strong enough
To lead you to the light?
Will my arms be strong enough
To dare you seize the day
Could it be love that gives the strength
To wash our sins away



Promenadbad

Har just varit ute och traskat med mor och far. Vi gick runt över åkrarna, jag tror det blev ungefär 6 km. Långt och varmt. Jag var klädd i shorts och bikini men höll på att koka över ändå. Jag hade även placerat min hypersäkksiga solskärm på huvudet och tagit på mig mina tuffa cykelsolbrillor. Jag såg ut ungefär som en golfnörd. 

När vi kom tillbaka gick mor och jag och slängde oss i sjön. Far har fortfarande inte premiärbadat. Han är feg. 


It's a bright June afternoon, it never gets dark
Here comes the sun

Ramar och bad

Idag har jag varit i sandviken med mor. Vi åkte dit dels för att inhandla ramar till mitt betyg och mitt stipendium, och dels för att inhandla fördelsedagspresent till Bella. Hon fyller ju ett nästa måndag, jättestor flicka nu X). 

När vi kom hem kom Malin och Hanna hit. Vi kastade oss i sjön. Eftersom mobilen aldrig signalerade för SMS fick Hanna för mycket fritid. Då försökte hon dressera en myra, dock utan vidare resultat.

Nu har jag äntligen kommit ikapp med mitt bloggande så nu kan jag få sova

Tack och Godnatt 

Middag, Folkan och Edsken

Efter att ha slängt mig i duschen och tvättat bort snusk-vatten och annat blä, samt återställt frisyren var man redo för middag på folkan och sedan för folkan-folkan.

Middagen hade kunnat bli riktigt bra. Det var mat från Catering-tjossan, vi fick potatisgratäng och kyckling. Precis när jag börjat äta kände jag började blöda näsblod, ååh vilket bra tillfälle det var för den saken. Jag fick gå ut, Maggan ansåg av någon anledning att hon skulle följa med som nån form av stöd, oj vad jag behövde det då. När jag kom tillbaka hade i alla fall middagsfolket (typ petres åttor) snott mina bestick, jag ansågs därmed tydligen som färdig. Senare snodde de även min tallrik.

Efter maten fick vi kolla på en stand-up-komiker som även var kroppsillustratör. Han var riktigt roligt faktiskt. Jag brukar inte gilla sånt. 

När vi var färdigunderhållna var det bara att traska ut i parken för det årliga avslutningsdiscot. Först stod jag och pratade med Ove ett tag, sedan med Lina, Josse och Sandra. När Malin, Malva och Måns kom satte vi oss vid Ove och Arto på en bänk. Hanna var ute och väntade på Rebecka. Malva lyckades manipulera Ove att köpa läsl åt oss, värsta ägigt. När vi traskade in för att hämta läsken frågade kioskfolket om det var vi som var de törstiga.

Framåt halv tolv började vi dansa, vi ansåg oss redan uppätna av  myggen och även rätt trötta på att sitta still. Då hade vi redan genomlevt att lyssna på skumheter som Anton och Affe och Mimikry. Malva blev överlycklig när DJ:n spelade Lordi, vi är så himla metal.

Strax efter ett åkte vi hem. Jag och Malva sov hos Malin. Vi sov till 12 på fredagen, så länge brukar jag verkligen aldrig sova. Efter två timmar i vaket tillstånd gick vi till Stallbacken och köpte glass. Därefter kom min mor och hämtade mig.

Efter ett snabbt ombyte åkte vi upp till Edsken dit far redan tagit sig. Vi brukar alltid fira skolavslutningen med att i Edsken, men iår blev det en aning fördröjt. Jag åt Taco-tallrik, vilket var müms. Efteråt spelade vi minigolv, pappa vann, rackarns.

Traktorfärden

Efter fotografering och annat sånt där finlir var det dags att slänga av sig klänningen i förmån för shorts och t-shirt. Därmed var man rustad för krig, vattenkrig. Tre traktorer körde ut från sommarteatern fullastade med skrikande och gastande och väldigt glada nior. Det första som hände var att jag fick en vattenballong från 9:3 i huvudet och därmed var frisyren förstörd. 

Traktorerna styrde direkt mot Petreskolan, där vi tänkte oss att vi skulle hitta våra krigsmotståndare, men de var fortfarande i full gång med sitt skolavslutande så vi fick åka några varv runt Hofors först. Medans vi åkte sjöng vi mest en egen version av "Vi har tagit studenten"

För vi har slutat på Haga,
För, vi har slutat på Haga,
För Vi har slutat på Haaga
Fy fan vad det är skönt


Vår traktor kördes av Linas pappa Hans. Han uppmanade oss ständigt att inte göra av med vattanballongerna i förtid, men det var lönlöst. Folk kastade på allt som rörde sig så innan Petre ens hade kommit ut hade vi gjort av med över hälften av våra vattenballonger. Som tur var hade vi några ofyllda så vi stannade på OK och fyllde dem. När vi precis fyllt de sista kom Petrefolket. Jag fick en vattenballong i ryggen vilket gjorde rejält ont.

Så länge det bara kastades vatten var det riktigt roligt. Det var dock inte det enda som kastades. Efter vägen stod annat folk (vilket var mestadels gymnasieelever skulle jag tro) och tyckte att de var riktigt lustiga. De kastade nämligen ägg på oss. När Lina fick ett ägg i huvudet tyckte vi inte att det var roligt längre, men då hade vi trots allt åkt omkring i över två timmar. 

När jag klev av traktorn var jag helblöt. Frisyren spretade åt både höger och vänster och jag såg ut som en klar segrare i frisyr-VM.  Jag misstänkte att jag skulle behöva gå ner till Lillåskolan där jag skulle möta min mor, men jag lyckades flirta till mig skjuts.    

Saknade

Den lilla del av klassen som jag kommer sakna består främst av 7 personer. Fem av dem har jag lyckats fånga på bild.

83047-1383047-12

Sandra, Josse, Lina, Sofie och Hanna kommer alltid att finnas i mitt hjärta tillsammans med Ante och Niklas.

Kortknäppning

Det är inte bara lärarna jag kommer att sakna. Jag kommer till viss det att sakna klassen också. Som sig bör när man slutar nian fick vi knäppa ett avslutningsfoto. Detta är som tur är inte det oficiella kortet, eftersom jag ser totalt psycho ut här också. Detta kortet har någon Sandra-anhörig knäppt.

klassen

Observera att jag, som sitter näst längst ut till höger, höll på och rättade till klänningen i just det ögonblicket som fotografen tryckte på avtryckaren XD

Jag kommer att sakna mina lärare

Efter skolavslutningen gick jag ut på gräsmattan för att avtacka diverse lärare. Jag inser att jag kommer sakna många av dem väldigt mycket. Några har hjälpt mig otroligt mycket, och vissa är bara värda att nämna ändå.  

Vid ett tillfälle blev det riktigt jobbigt. Först såg jag att Ove/idrottslärare började grina när Ida och Lisa kramade honom, sedan fick jag en ros av Rebecka som det stod "lycka till på gymnasiet" på. Det fick mig att också börja grina. När jag sedan kramade Ove och gav honom en ros snyftade han något om att det var få förunnat att få ha och göra med elever som mig, det gjorde inte precis saken lättare. Jag kommer att sakna honom mycket eftersom han alltid gick att prata med.

Diana/ mentor/ fysik- och biologilärare kommer jag också att sakna rejält, trots att jag bara har haft henne i ett år. Man kan verkligen säga att hon räddade vår klass när hon tog över. Jag såg till att hon förärades med en blomma från vår mentorsgrupp eftersom vi hade lite kvar i klasskassan.

Elin som jag haft i svenska lite till och från under högstadietiden är också en som är värd att bli nämnd. Jag hade henne halva sjuan innan hon blev mammaledig, och fram till februari i nian innan hon blev mammaledig igen. Det var riktigt synd att hon inte var på skolavslutningen, för jag hade gärna velat träffa henne då.

När Elin gick hem tog Linda-Marie över efter henne. Trots att jag bara hade henne i fyra månader kommer jag att sakna henne rejält. Jag anser att hon var jättebra och jag fick ganska bra kontakt med henne. Hon förärades därför också med en ros av mig

SO-lärare Niklas kommer jag nog också sakna av någon lite mer svårutgrundlig anledning. Det kändes verkligen som om han alltid ignorerade mig och aldrig lyssnade, men han gav mig trots allt MVG och jag har lärt mig mycket under hans lektioner, trots att han ofta förklarade som en get. 

Det var topp fem. Jag anser nog dock att jag har haft överhängande bra lärare. Mer eller mindre trevliga och roliga, har de varit men jag kan nämna dem ändå. Detta är de som har fått dras med mig på ett eller annat sett. 
Linda H, som var min fjärde och sista engelskalärare och som borde ha gett mig MVG så att jag skulle ha fått 300 poäng
Helena, som till slut insåg att jag var bättre än de andra på tyska och lät mig göra lite som jag ville.
Åsa, (som tog över när Helena blev mammaledig) som fick för sig att jag kunde precis allt och därmed trodde att Hanna gjorde det också. 
Gunnie, som gav mig MVG i kemi och lät mig slippa skriva ett extra specialarbete
Kerstin, som erkände att jag inte skulle kunna få MVG i slöjd och därför sa att jag inte behövde göra något specialarbete
Janne, som när jag enbart hade honom i matte totalfavoriserade mig vilket gjorde att jag diggade honom i sjuan ock åttan. I teknik ansåg han mig som smått oduglig vilket inte är lika roligt att höra, därför sjönk han i min förtroenderang i slutet av nian.
Roger, som inte ställde några krav i bild. Jag har inte lämnat in en enda uppgift i nian men fick VG ändå.
Kecke, som knappt lärde sig namnen på eleverna satte musikbetygen lite hur som helst. 
Maggan, som var min halvmentor satte nog ganska motvilligt VG på mig i hemkunskap, men hon måste ha insett att jag var bra på den teoretiska sidan.
Birgitta, som jag inte haft i något ämne men som jag ändå lärde känna ganska bra på något outgrundligt vis.
Sara, som jag inte heller har haft men som höll i operation dagsverke-gruppen som jag var med i, och som jag sedan dess pratat med lite då och då. Hon ska för övrigt ta över min mors gamla klass. 
Katarina, som var min mentor i sjuan och åttan. Trevlighetsfaktorn där kan man ju diskutera men hon favoriserade mig i alla fall kan man säga och gav mig MVG i fysik.
Gunilla, som var min första engelska- och tyskalärare som var som hon var. Virrig och skum och favoriserade mig lite smått för att vi bodde i samma by. Hade hon inte flyttat hade jag kanske haft mitt MVG i engelska, men jag vet inte om jag hade stått ut faktiskt.
Kerstin P, som var engelskalärare nummer två. Det var inte roligt.
Mary-Anne, som var engelskalärare nummer tre men som pensionerade sig i julas. Hade hon gett mig MVG hade det garanterat varit kvar, så jag kanske ska skälla mer på henne. 
Linda G, som tog över efter Elin första gången hon var mammaledig. Eftersom jag inte har haft henne nu i nian får hon inte stå på topp fem, annars hade hon gjort det för hon var jättebra hon också.
Eva, som var vuxenansvarig i elevrådet där jag huserat i tre år.

Har jag glömt någon var nog denne inte minnesvärd.

Skolavslutning

Jag fortsätter mitt iefterhandbloggande med att berätta om skolavslutningen, en både glädje- och sorgfylld tillställning.

Det hela började på Hagaskolans parkering klockan 8.00 med att invänta traktorn. Vi ville ju anlända till sommarteatern i vagnen. Alla var jättefina och uppklädda. Själv hade jag en röd/orange klänning i någon sorts blommigt mönster med en vit bolero över och vita leggins under och någon variant av ballerinaskor. Det var tur att jag inte tog min vita kavaj, för Ida hade lika klänning som jag och hon hade kavaj över.

Väl på sommarteatern fick vi nior sitta längst fram. Jag satt bredvid Hanna Karro. Karro satt hela tiden och muttrade om att hon absolut inte ville gå upp på scenen eftersom hon hade högklackade skor. Jag var asnervös eftersom jag hade mina små misstankar om att jag skulle kunna bli stipendiat.

Det hela började med sång av kören som bestod av Josse, Ida, Sofie, Hanna J, Petra, Angelica, Louba och Bella. De sjöng bra, men Kecke/musiklärare ställde till det för dem genom att börja spela fel låt. Det gick mycket bättre för dem när de hade bakgrundsmuski än när Kecke spelade. På en låt spelade han en refräng som de hade strukit så då stod hela kören helt tyst. Pinsamt.
 
Efter att rektorn hade gaggat en massa smörja och efter ytterligare lite körsång började stipendieutdelningen. Lina fick stipendium för bästa studieresultat från BUN. Karros farhågot gick i uppfyllelse genom att hon fick ta emot stipendium från IOGT/NTO för något som varken hon eller någon annan förstod vad det var. Tim fick stipendium från HAIF för att han är duktig i idrott och Frida och Andreas J fick Andreas Johanssons idrottsstipendium. Det elevframröstade "bästa kompis-stipendiet" gick till Ida och Mattias N.  Skolan delar även ut stipendier i de olika ämnesgrupperna. Först fick Bella stipendium i praktisk/estetisk verksamhet, sedan fick Sofie stipendium i svenska och språk. Därefter fick Lina stipendium i SO sedan kom det roligaste. Jag fick stipendium i Matte/NO-ämnen. Det är jag verkligen jättestolt över.

Efter bara ett litet tag var det dags att avancera upp på scenen igen, den här gången för att ta emot betygen. Jag gav rosor till Maggan och Diana uppe på scenen och kramades litegran. Sedan traskade vi ner och kollade på när 9:3 genomförde samma manöver. Då tog jag mig tid att undersöka mina betyg, vilka jag egentligen hade hyfsad koll på. Jag kunde dock konstatera att Kecke hade höjt mig i musik, väldigt oväntat. Mer väntat var dock att jag fått tillbaka mitt MVG i Kemi. Så här slutade det i alla fall:

Bild: VG
Engelska: VG
Hemkunskap: VG
Idrott: MVG
Matematik: MVG
Tyska: MVG
Musik: VG
Biologi: MVG
Fysik: MVG
Kemi: MVG
SO: MVG
Slöjd: VG
Svenska: MVG
Teknik: G
11 MVG, 5 VG och 1 G!! *skryta*

Eftersom man bara räknar 16 av 17 betyg så slänger vi bort teknikbetyget. Det innebär att jag traskar ut högstadiet med 295 av 320 möjliga poäng. Det är jag mäkta stolt över, trots att jag gärna hade fått 300. Det var engelskan som sabbade det hela, fast å andra sidan trodde jag inte att jag skulle få VG i musik.

Vattenballonger

Efter lunchen och sången och allt det där åkte vi hem till Lina för att fixa vagnen till Skolavslutningen. Jag kunde direkt konstatera att den vägen inte var så rolig att åka moppe efter. Jättesmal kurvig väg och massor med långtradare. inte bra, inte bra.

Väl hos Lina fick jag en sekatör, sedan var jag livsfarlig. Jag, Lina och Hanna traskade ut i skogen för att våldföra oss på diverse björkar. Det gick för all det rätt smidigt förutom att mina converse blev sandiga efter ett besök i en sandhög. 

När vi precis hämtat björkarna anlände Sandra, sedan Josse, Sofie och Niklas och senare även Danne och Denise. Danne och Niklas fixade vagnen medan vi andra lade all energi på att hjälpas åt att fylla och knyta vattenballonger. Vi hade närmare 1000 vattenballonger men när vi fyllt kanske 600 sade fingrarna upp sig. Hanna och Sandra fick sår på fingrarna och Josse var tvungen att åka hem tidigare.

Vagnen blev jättefin, vig gjorde skyltar av lakan som vi satte upp på den. På ena sidan stod det ”Lås dörren, vi är fria” och på den andra stod det ”We were 9:2” På den skylten skrev alla sina namn.
 
                                             vagnen


Omnämnd i sång

Efter brännbollen fick vi äta lunch med alla lärare. Vi fick skinka och potatissallad, inte så gott men ändå. Det var till en början inte helt otrevligt, men det gick överr

Mary-Anne (som tydligen inte förstått att hon pensionerade sig i julas) hade skrivit en nitton verser lång låt om eleverna på skolan, och jag hade fått en helt egen vers. Fatta vad pinsamt när alla lärare på hela skolan står och sjunger om en. Jag höll verkligen på att dö då. Som tur var handlade min vers om hur duktig och begåvad jag är. Man kan inte påstå att alla var omskrivna på det sättet.


Sara Maier är en tjej, som nog säkert klarar sig,
när hon ut i stora världen sig begiver
För hon drivs av längtan att få på massa kunskap fatt
sina studier med iver hon bedriver


Jag vet inte riktigt från vilken låt melodin var hämtad, men det skulle kunna heta "Om man inte har för stora pretentioner".

När jag hörde det där kändes det verkligen som om lärarna, eller Mary-Anne, ser mig som en riktig pluggis. Som om jag tycker det är roligare än någon annan att gå i skolan, eller anser att det trevligaste som finns är att läsa på till prov. Jag råkar vara smart och behöver inte studera så mycket, och inte så speciellt ivrigt heller. Men men, orka bry sig om det, jag antar att lärarna tycker det är bra.

Efter sången fick jag den stora äran att gå fram och skaka hand med Gunnie igen. Hon delade ut diplom åt höger och vänster. Först för oss som hade hållit i aktiviteter på Lillån och sedan till alla som deltagit i något Skol-DM.

Brännboll

Onsdagen den 14/6 var den sista på Hagaskolan. Dagen inleddes kl 10.00 i aulan med prisutdelning för Kom-i-form-tävlingen. Jag fick en vattenflaska för mina tappra 37 poäng. Gunnie hade även fått för sig att premiera Skol-IF-styrelsen vilket ledde till att jag blev 100 kronor rikare, alltid trevligt med pengar.

Efteråt var det den årliga brännbollsmatchen mellan niorna och lärarna. Vi ägde givetvis ut dem, men det hade gått precis lika bra utan min hjälp. När vi var utelag rörde jag bollen en gång, och inne slog jag en boll som brännaren hade kunnat ta lyra på. Den kom allvarligt två meter framåt, men och andra sidan femton meter uppåt.

Vi vann i alla fall, jag tror det blev 102-64.

Ståkkhållm

Yeah..  Igår anordnades den årliga skolresan till den kungliga huvudstaden för Hofors alla tappra uttraskande nior. Klockan 8.00 steppade vi från Hagaskolan ombord på två bussar. Tusen kronor rikare var jag när jag satte min fot i Gunnars buss. Eftersom vår klass inte lyckades komma iväg på någon egen klassresa delade vi upp vår klasskassa som fickpengar till den här resan istället. 

Någonstans halvvägs, stannade vi för en kortare paus. Då kom tyskalärare fram till mig och talade om att jag minsann var på fel buss. Jaha, tänkte jag då, i så fall är alla andra på fel buss också eftersom jag visste att jag befann mig på den bussen som skulle gå över Torsåker hem. Men nej nej, hon hade inte sett mig på den bussen och det hade inte bildlärare heller. Sådan extremt bra koll har lärarna på var man befinner sig.

Vi kom till Stockholm vid 11-tiden och fick traska omkring på egen hand i några timmar innan vi skulle infinna oss vid Dramaten klockan 14,30. För säkerhets skull försåg de oss med en varsin karta och det var nog ganska tur det. I och för sig var det inga större problem att hitta men man kände sig definitivt som en vilsen turist.

Efter en och en halv timmes guidning på Dramaten (Jag har stått på Dramatens stora scen :D) fick vi på eget bevåg ta oss till Djurgården. Jag åkte båt. Jag älskar båtar. Vid femtiden fick vi gå in på grönan och vara där till halv tio. klockan tio gick bussarna hem igen.

Allmän Analys
Dagens Koll: Åsa som fick för sig att jag var i fel buss
Dagens Kärlek: Hanna fick ihop det med Roghe på vägen dit
Dagens stopplyse: Malin har färgat om håret, jätte totalt tokrött
Dagens kändis: Vi såg Anna-Lotta Larsson prova solglasögon på Åhléns

Analys av Gröna Lund:
Dagens Chicken: Jag fick av någon anledning för mig att jag inte vågade åka berg-och-dalbanan, rackarns.
Dagens Höjdare: Från pariserhjulet såg man det mesta.
Dagens Tomgångskörning: Kärlekstunneln hade knappt styrfart.
Dagens Näradödenupplevelse: Spöktåget var halvläskigt första gången men billigt och fejkat andra gången.
Dagens Yrsel: När man kom ut ur Lustiga huset visste man knappt vad som var upp eller ner, och de bokstavligt kastade ut en.
Dagens Magkänsla: Vikingaskeppet ger ett härligt sug i magen. Jag älskar det.
Dagens Rundtur: Slänggungan över vattnet var jättemysig.

Premiärbad

Hanna, Rebecka och Malin kom till mig vid tretiden igår, och innan dess höll jag verkligen på att avlida. Det var ju så gräsligt varmt (OBS! Jag klagar inte :D). Jag vågade inte gå och bada själv eftersom jag hade en föreställning om hur gräsligt kallt det skulle vara. Jag gick hemma och frustade och pustade och ansåg att "Men kom nu då, Jag vill BADA". 

Premiärdoppet blev inte en fullt så chockartad tillställning som jag hade misstänkt. Man fick börja med att ta sig igenom dagens pollenchock (det såg ut som om någon hällt gul målarfärg längs hela strandkanten) för att överhuvudtaget hamna i sjön. Ett annat problem var att någon ligist har eldat upp badplatsens bryggor (alltså de var så dåliga att vi skulle få nya). 

Hanna och Rebecka var friskusar och spenstade i som ingenting och gjorde därmed pinan kort, medanjag och Malin tog det en aning mer metodiskt. Det är i och för sig ingen bra taktik eftersom bland det värsta som finns är när kallvattnet letar sig upp på magen. Vi kom hur som helst i till slut och det var hur skönt som helst när man väl var i, inte alls kallt egentligen. 

Efter ett tag kom Roghe, och han det smartskaftet hade inga badkläder. Han fick med andra ord bada upp till knäna. Det löste sig dock genom att vi senare gick hem till Gustav och hotade honom med vattenballonger.

Medan vi stod och fyllde vattenballongerna kom Rasmus intraskande. Det visade sig att han gått till Råbacka för minst tredje gången den här veckan.

När vi varit hem till Gustav traskade alla upp till kanalen och badade. Där uppe var det jättemysigt.

Dagens Premiärbad: Premiärbadet
Dagens MYS: Badet i kanalen
Dagens klädsim: Rasmus (Men.. Han har ju JEANS på sig)  
Dagens Frisyr-VM: Malin med pudellockarna
Dagens Heting: Rebecka med hypervarm soleksem
Dagens Lunch 1: Hanna som föll offer för en hungrig geting
Dagens Lunch 2: Roghe lyckades få i sig så mycket pollen att han fick ont i magen.
Dagens AJ: Roghe fick på någon mysko vis sin lilltå att hoppa ur led mitt i kanalen. 
Dagens Stackars: Jag hade ingen anledning att stå med på Dagens Lista idag.

Fotbolls-VM

Dagen inleddes som vanligt med att vakna. Den manövern skedde idag en aning sent eftersom jag hade lite gästartister här. Jag tror vi vaknade halv elva ungefär, så gräsligt sent var det inte ändå.

Sen gick det hela i en rasande fart. Mina gästartister blev hämtade redan klockan tolv, av okänd anledning. Jag tror att de iallafall delvis skulle hem till Rebecka. 

Jag var alltså solo redan klockan tolv och det var ju inte så himla upphetsande. Därför åkte jag med mor och far och köpte blommor, det gjorde ju inte precis saken bättre men men. Det ledde till att jag fick plantera när jag kom hem, oj vad glad jag blev. 

Fotbolls-VM har börjat, men det hade kunnat börja bra mycket bättre. 0-0 mot Trinidad & Tobago, det var riktigt pinsamt. Eftersom jag inte är någon expert på själva spelet (bara bakgrundsfakta *host*) vet jag inte vad som gick fel, förutom att bollen inte hamnade i mål, och det är ju en avgörande anledning till att det blev just 0-0. 

Jag vill ha sommarlov nu.  

Världsmästare i VV

En gräslig massa intressanta saker har inträffat det senaste dygnet som alla bloggentusiaster gått miste om, ända fram till nu.

Hah, för ordningens skull börjar jag med igår. Dagen inleddes med terminens sista meningslösa skoldag, eller för att vara med tydlig; den sista meningslösa skoldagen på Haga. Jag har tömt mitt skåp och lämnat tillbaka nyckeln så nu är det över. 

På bilden gjorde jag ingenting, precis som vanligt på bildlektionerna vill säga. 
    På mattetimmen därefter fick jag se resultaten på nationella proven. Jag fick MVG på det. HAHA, jag är bäst. Jag har varit så himla nervös inför det och ville egentligen inte veta hur det gick, men efteråt känns det rätt bra faktiskt.
    Sedan hade vi svenska. Sista svenskalektionen på Haga, det känns rätt vemodigt. Jag anser att alla tre lärarna jag haft i svenska varit jättebra och jag kommer sakna dem, iallafall de jag har haft nu i nian. 
    Sista lektionen överhuvudtaget var SO och VM i VV eller Världsmästerskapen i Värdelöst Vetande som någon form av Jeopardy. Vi körde tjejerna mot killarna, och vi ägde stort. Läraret (OBS! jag är ingen grammatiklös megatönt) tvärdissade oss och ansåg att det inte fanns några sportvetare i vårt lag när inte Frida var med, men haha. Vi tog alla poäng i kategorin Fotbolls-VM och nästan alla i Hockey-VM. Så ägigt.
    Skoldagen avslutades med fika hemma hos idrottsläraret. HAHA, men han är trots allt också en av de lärare jag kommer sakna.  

Sedan åkte jag hem och panikstädade mitt rum innan diverse hitsläpat folk ankom. Det hitsläpade folket bestod av Malin, Hanna, Malva och Rebecka. Efter ankomsten tryckte vi i oss lite Tacos innan vi gick ut och lekte. Vi hade uppslutning med Måns i lekparken, och lekte med honom där litegrann samtidigt som vi febrilt försökte släpa dit Roghe. Han skyllde på att hans moppe krånglade och att det skulle ta tre timmar att fixa den. Vi sa åt honom att cykla istället men hans cykel var minsann också trasig. Till slut kom han iallafall, han transportrerade sig till fots. 

Roghe lekte med oss ett tag innan han tröttnade och gick hem till Gustav. Hanna och Rebecka följde med. Trök ansåg vi andra eftersom det tog ett halvår innan de kom tillbaka. När de till slut kom tillbaka var det så in i helvete mycket mygg att vi flydde hem till Gustav allihopa. Vi satt där och blängde när de höll på och Lanade eller vad det heter. Det är en massa fula gubbar som springer omkring och dödar varandra i alla fall. 

Vi satt där i typ en halvtimme, och under den tiden han vi tappa Måns. Han avvek av okänd anledning. När vi fick Roghe och Gustav att sluta med den där spelsaken gick vi allihop hem till mig och kollade på film. Hanna hade släpat med sig Hundtricket så vi kollade på den. Världshistoriens mest fejkade film, men den är rätt bra ändå. 

Mina föräldrar hade spenderat kvällen i Edsken så vi var solo. De höll dock på att skrämma ihjäl Roghe när de kom hem vid halv ett-tiden. Han bara "Men seriöst, det går nån där ute" och lät halv jätterädd. 

Vid tvåtiden traskade Roghe och Gustav tillbaka hem till Gustav för att antagligen fortsätta med den där spelgrejen. I ungefär samma veva tappade vi Rebecka så det var tre pers som sov kvar här. 

Dagens Yippie: Jag har haft min sista lektion på Hagaskolan.
Dagens ändå lite halvt vemodigt: Se ovanstående
Dagens sorg: Det är minst ett år tills jag går på samma skola som Malin, Malva, Rebecka och kompani och jag kommer aldrig mer gå på samma skola som Hanna.
Dagens Äg: Jag visste att Sverige kom till final i fotbolls VM 1958 och imponerade därmed på SO-lärare i VM i VV.
Dagens Trött: Gustav, han somnade i vår fåtölj
Dagens Ego: Malin ville att Roghe, Hanna, Malva och Gustav skulle sitta på golvet så att hon skulle kunna ligga i soffan.
Dagens Beskrivning: "Han är en blå tönt i röd tröja" tyckte Måns

Ungefär så var det och stavfelen är fortfarande gratis.       

Betygssättning och en massa annat

Dagens höjdpunkt inträffar i nuläget för alla entusiaster som får det gyllene tillfället att läsa min blogg. haha. Ha så trevligt.

Idag, precis klockan tolv tror jag, sattes mina slutbetyg från nian, rackarns vad läskigt. Jag är i full färd med att intala mig själv att jag går ut nian nu. Jag ska inte tillbaka till Hagaskolan till hösten. Jag ska börja på gymnasiet, gräsligt läbbigt. Jag tror faktiskt inte jag har insett det. Det värsta är trots allt att jag inte får gå med Malin, Rebecka, Malva, Måns och alla andra trevliga som jefvlas med att gå i åttan.

Hur som helst så tror jag betygen blev rätt bra ändå. Poängmålet sprack i och med att engelskan inte gick som jag ville (rackarns), och genom att teknik inte alls var roligt utan ganska pest.

Jag är då allt annat än praktisk. Allt som är praktiskt är dömt att misslyckas för min del. Jag kan varken, bygga, sy, rita, spela instrument eller laga mat. Det enda praktiska som fungerar är idrotten, haha.

Skulle man bara få betyg i de teoretiska ämnena skulle det vara lysande. När jag ändå är igång och skryter lite grand kan jag lika gärna fortsätta skryta och tala om att det bara är ett teoretiskt ämne som jag inte har MVG i och det är den fula engelskan. Jag hoppas i alla fall att det är så, men det visar sig nästa torsdag. Scary.

Dagens äventyr har inte varit speciellt många till antalet. Fick åka moppe till skolan eftersom mor min åkte till Gävle för att avlägga någon form av slutexamen på högskolan. Nu är hon utbildad speciallärare, tufft. 

Skoldagen var så himla givande. Allt var slappt utom SO:n. Niklas (läraren) hade världens mest seriösa lektion om politik, två timmar innan betygen skulle sättas. Då höll man verkligen på att storkna. I övrigt var det ungefär som jag sa i en av mina mest begåvade stunder: "Det är så himla seriöst på alla lektioner nu, typ Heej vad vill du ha för betyg?". Det jag menade var att i princip alla lektioner (utom SO:n då) innebar att gå in i klassrummet, ta emot några väl valda ord av läraren och sedan gå ut igen om man inte ville stanna kvar för att få veta vad man får för betyg. Alla tre lektionerna efter lunch var så, så hade man varit lite fiffig hade man åkt hem klockan elva.

Men så smart är inte jag (notera att jag är smart i alla andra fall). Jag stannade kvar i skolan med Malin och Hanna till halv fyra ungefär. Sen påminde jag mig att jag faktiskt hade ganska bråttom hem eftersom jag planerade att fysiskt anstränga mig även idag. Jag åkte alltså hem, kastade i mig en macka, packade en väska och åkte till Hofors igen. 

Jag var tvungen att åka till Han-Som-Säljer-Moppar som egentligen heter typ Micke. Min moppe är lite grinig och elak mot mig jämt och anser att den inte alls vill som jag vill. Jag åkte dit och han skruvade och pillade och möblerade om lite i motorn och flyttade på någonting som hette trottelnålen. Hoppas den fungerar bättre nu.

Den fysiska ansträngningen i den vanligtvis ganska varma och gemytliga bassängen men som de nu har jefvlats med och sänkt en massa värdefulla grader fungerade ganska bra idag. Efter den första chocken när man kastar sig i en 25 gradig blöta simmade jag hela 2500 meter idag. Massor med mer än igår. 

Malin som är bra och fiffig och smart på många sätt har kommit på den briljanta idén att sammanfatta dagens händelser i en lista som jag helt sonika tar och döper till "Dagens lista"

Dagens Fint:
T.
Dagens Dubbel: Två gånger fint (mitt och Malins) satte blommor i håret på varandra
Dagens seriöst: SO-lektionen. Två timmar politik två timmar innan slutbetygen sätts.
Dagens diss: Svenskalärares "Nej, inte du" till en överlycklig elev som trodde det var hon som fått MVG.
Dagens erbjudande: "Vill du ha en stol?" frågade Rebecka som satt på tre stycken själv när alla andra var upptagna.

That's it
Hejs.


Vältränad *host*

Kom just hem efter ett besök i simhallen. Jag har inte rört mig på.. eeh.. väldigt länge, så kroppen får väl en smärre chock nu. Det beror inte bara på att jag är lat. Det har ju varit en massa hegler och tjafs (det klagar jag inte på), plus att jag har varit sjuk.  
Jag försökte i alla fall simma lite, orkade typ 1500 innan jag gav upp. Duktigt Sara, duktigt. Tror jag ska göra ett nytt försök imorgon om jag orkar. Det krävs en uppryckning om jag ska lyckas bli vältränad igen (hoppsan).  

Skola igen

Jag orkar inte hålla på och hälsa varenda gång jag skriver, men känn dig gräsligt välkommen om du vill.

Idag fick man den stora äran att masa sig upp tidigt och traska till skolan igen. Rackarns. Jag vill ha evig helg, fyra dagar är för lite.

Det känns så meningslöst att gå till skolan när man i alla fall inte har någonting att göra när man är där.  Så här såg min skoldag ut idag:
Lektion 1: Håltimme
Lektion 2: Gå till syslöjden och pilla lite på klänningen som nästan är klar.
Lektion 3: Filmtittning
Lektion 4: Sitta på tekniken och bygga ett par örhängen (lärorikt minsann)
Lektion 5: Lunch
Lektion 6: Mentorstid.

En aning sorgligt. Vi hade sista mentorstiden idag. Jag tycker faktiskt om mina mentorer, i alla fall den ena. Ännu sorgligare var att det var sista lunchen tillsammans med Gänget (det vill säga Malin, Malva, Måns, Rebecka och alla andra trevliga åttor som inte är otrevliga) på Haga.

På lunchrasten dampade jag ur litegrann. Malin funderade allvarligt om det var droger i min korvstroganoff, misstänker nästan det jag med ;"D. Vi låg på scenen i aulan och betraktade taket och jag konstaterade att en lampa var olik alla andra, men det visade sig att det fanns 8st sådana. 

Har även bestämt mig för att släpa hit ett gäng folk på fredag. Både mor och far ska till Edsken och äta, dock inte tillsammans. Då tar jag tillfället i akt. Malin, Malva och Hanna kommer hit, kanske Rebecka också. Vi ska nog kolla på sjätte sinnet igen, så kanske man förstår den.  

Filmtittning

Idag har jag spenderat min inte allt för dyrbara tid hemma hos Malin tillsammans med en hel hög andra människor. Det var jag (logiskt nog), Malin (ännu mer logiskt eftersom vi var hos henne), Hanna, Rebecka, Roghe, Malva och Måns. 

Vi blängde på film, eller mer exakt Sjätte Sinnet . Den var bra men ganska obegriplig stundtals. Det tog sin lilla tid innan man förstod vad filmen egentligen handlade om. Lite småläskig var den också.  

Efter även diverse blängning på HippHipp (=kul) tog vi tillflykten till Parma, där vi utövade konsten att sitta 6 personer vid ett ganska jättelitet bord och samtidigt äta. Malin var utan pengar och kunde inte inhandla något, men hon snodde stora delar av Roghes pizza istället, elakt. 

Nu när jag skriver det här har de övriga fem (Rebecka har också avvikit) spenderat lite mer än en halvtimme i biomörkret. De ansåg nämligen att de skulle gå och se Da Vinci-koden, men den har jag redan sett. Rackarns 

  


Åww Nåww ånn BILD

           

Haha.. Malin hittade bilder från Rix FM-Festival i Falun. Undersöker man noga kan man hitta oss på hela fyra bilder. Tufft. På en av dem är vi dessutom inzoomade, det kan klassas som tufft.

Hammockinköp

Dagen till ära tog jag tillsammans med mor och far tillflykten till Valbo. Jag planerade att införskaffa mig en vit bolero till min skolavslutningsutstyrsel och mor och far skulle inhandla hammock.

Vi började med hammocken som inhandlades på Owe Jansson, eller Lundins säljlager om man hellre vill kalla det så. Denna tillställning gav mig den insikten att hammockar inte är särskilt små, inte ens när de är förpackade i molekyler. Två gigantiska lådor pressades in i vår bil, där även vi tre skulle få plats. GRATTIS.  Vi var tvungna att fälla alla säten i baksätet, vilket betydde att jag fick knöla in mig där ändå, inte det lättaste. Mamma fick köra med ratten i magen och typ ingen plats för benen, haha. 

Jag hittade min bolero till slut, även om det inte heller var det allra lättaste. Efter att ha letat i precis alla affärer fanns det ett exemplar kvar på DM Mode (alltså tantaffären) men den dög. När jag hittade den hade jag redan gett upp och köpt en vit kavaj istället, så nu äger jag en sådan också. 

När vi kom hem fick jag det stora nöjet att hjälpa till att sätta ihop hammocken, det var också en intressant upplevelse. En halv miljon delar. 

Tack och godnatt.  

Konfirmation

Hej Besökare!

Idag har jag blivit allvarligt religiös. Jag, Hanna och Malin begav oss tidigt i morse till Hofors kyrka för att ta del av Rebeckas konfirmation. Jag väntade mig att det skulle vara typ hejhej bli klappad på huvudet, ta nattvarden och sedan klart. Fel, fel, fel, fel. Det var ju en hel gudstjänst, en högmässa till och med, hoppsan. Jag fick spendera en och en halv dyrbar timme i kyrkan med att lyssna till en tråkig präst som gaggade en massa osammanhängande och sjunga en massa psalmer med en halv miljon verser. När det var färdigt skulle man lämna kollekt, hoppsan. Jag gav 11 spänn, så generöst.

Efteråt blev det kramkalas på gräsmattan. Jag, Hanna och Malin gav Rebecka en varsin ros innan hon skulle hem och fira med diverse familj. Då tog vi istället tillflykten till Stallbackens kiosk och inhandlade diverse korv och glass. Vi åt det dock inte samtidigt, snusk.

Sedan släpade jag med mig Hanna och Malin hem. Har just kommit in efter att ha spenderat någon timme i en lekpark på en gunga. roligt värre.

Tack och godnatt. Stavfelen är gratis 

RIX FM-Festival

Den som ansåg sig tycka att gårdagen del ett var mest osammanhängande babbel borde spetsa ögonen nu, för här följer gårdagen del två.
 
 Efter mässan, och efter evigt räknande och tänkande och funderande för att få saker och ting att gå ihop, och även efter att allt överdrivet cafeteriatjafs hade packats in här och där hyrde jag och Malin mor min att transportera oss till Falun.

Det fanns alla anledningar att vistas i Falun just igår. Falukalaset är i full gång, men det var inte huvudanledningen till att vi befann oss där. Det var andra saker där också, nämligen Rix FM-Festival. Så fruktansvärt roligt.

Efter att ha förtärt en varsin lángos tog vi plats vid scenen. Längst fram vid staketet alldeles till höger om mitten. När vi placerade oss, två timmar innan det började, var Velvet i full gång med sin soundchecking. Det innebar att vi fick se i princip alla artister i dubbel upplaga. Först en osminkad variant med solglasögon, sedan på riktigt. 

Medan vi stod och väntade fick vi även ingående information om vad falukalaset egentligen är för tillställning. Idag är det till exempel falukorvens dag, när de delar ut falukorv åt höger och vänster. roligt.

Strax efter 19,00 var all väntan över. Det hela inleddes med en uppvärmningsakt av bandet Ramsells. Sångaren var en aning schlibbig, men gitarristen kunde man med glädje vila ögonen på. Dessutom hade han Nissche-frisyr. Heting-Geting.

Sedan sa vi hejhej Velvet, och klappklapp och sjunga Mi Amore som galningar. Sen sköt hon konfetti, schlibbiga gula historier som fastnade överallt.  

Efter att ha gastat ett par låtar traskade hon ut och gav plats för Evan. All makt åt honom. Han var tydligen skolkamrat med min brors fru. Det är status. Han drog sin melodifestivallåt och nån publikfångarvariant innan han lämnade scenen.

Sedan entrade miss cooling herself scenen, Linda Bengtzing. Hon började med att checka av med de bistra vakterna vem som kunde tänka sig att lyfta ner henne från scenen. Den utvalde fick till och med visa musklerna, haha. Hon gastade Alla Flickor på backen med hjälp av lite publik innan hon skulle ta sig upp på den cirkus två meter höga scenen igen. På vägen upp höll hon på att trilla ner, det hade inte blivit så lyckat. Hon rev av Jag ljuger så bra och en ny låt vid namn Kan du se innan hon avvek.

Till mångas förtjusning, dock inte min, var det sedan dags för Sebastian. Dagens schlibb anser jag. han hade alldeles för tajta jeans *censur*, sen tycker jag inte att han sjunger så bra heller. Men eftersom humöret var på topp så applåderade man och såg glad ut, bland annat till det totalt uttjatade Do what you're told

Efter ett par låtar var den pinan över och han lämnade plats för dagens sävlighet Shirley Clamp. Hon stod för dagens färgchock genom att matcha röd/orange hår med rosa tröja. isch. Hon släpade in en violinist på scenen och sjöng sin översättning av It must have been love, kallad När kärleken föds plus ett par låtar till.  

Sedan kastade de in Da Buzz. De stod för dagens fånga publiken genom att riva av sina discolåtar, bland annat Dangerous. Alla artister fick även slänga ut en massa t-shirtar. Vi lyckades fånga en från just Da Buzz, men vi fick utöva dragkamp med en annan tjej för att få den HAHA. Tröjan befinner sig just nu hos Malin.

När Da Buzz överlämnade scenen till BWO behövde man inte vila ögonen på gitarristen längre. Jag säger bara, Martin Rolinski, dagens extrem-heting, synd bara att det inte är bara jag som tycker det. Det hela blev inte sämre av att han hälde vatten på sig. AAAH. Han väger till och med upp shortsfreaket Bards anti-snygghet. Efter att de sjungit Temple of Love, Voodoo Magic och We could be Heroes lämnade de tyvärr scenen. 

Sedan var det hela abrupt slut. Inte ens en avskedsfras från Roger, Titti, och Gert från Rix Morronzoo som stod för trevligt mellanprat hela kvällen. De ansåg visst inte att det behövdes.

Jag har nu glömt att nämna dagens söting. Nån chefs dotter, som tydligen bar det utomordentligt bästa namnet Sara. Hon var kanske 10-11-12 eller liknande, knappast mer, och sjöng Elton Johns My Song på riktigt bra engelska. Den nya Amy Diamond kanske.

Efter diverse trängning för att komma från platsen stod pappa-Malin, eller Björn som han heter för vår hemtransport.  Sen var det färdigt.

Tack och godnatt. Stavfel bjuder jag på.

Sara har skaffat blogg!

Känn er välkomna och ofantligt ärade av att just nu infinna er i min (Sara las proffs) nystartade blogg. Det är här jag planerar att delge alla som känner sig intresserade och alla andra också vad som händer och sker. 

Jag inviger min vackra blogg med att berätta om gårdagen. Igår var en väldigt VÄLDIGT trevlig dag i många hänseenden. Det du just läser döper jag därför till igår del ett. Igår del två kommer inom kort, eller så fort jag har skrivit klart detta :P.  

Jag och inledde gårdagen som kaffe-och-dylikt-försäljare på åttornas mässa tillsammans med Josse och Lina. Det positiva med den tillställningen var att vi slapp infinna oss i skolan för att redovisa ett miljötemaarbete. Redovisningar håller jag mig nämligen helst undan.

Det lite mer negativa var att man var lite låst i sin position. Man kunde inte röra sig som man ville inne på mässan, och Josse och Lina skulle visa upp dans vid två tillfällen och då blev jag själv där. Andra gången hyrde jag dock in Eva Kjellsson så att jag också fick se dansen :P.

Jag känner att det här blev en måttligt ointressant inledning, men vänta bara. Nu följer gårdagen del två.

Hejs.