2010

Året började i Kalles soffa med Gran Turismo 4 tillsammans med bröderna Eklund. Chill och trevligt och fint. I januari hade jag långt jullov och chillade mest, läste och spelade betapet. Jag åkte pulka på en åker i Wij, jag såg titanic på VHS, jag började läsa ekologi och biologi på SLU och åkte buss nästan varje dag, jag försökte hålla igång med träning...

I februari fyllde jag tjugo i uppsalaland och blev firad med fika och mat av malin och sanna, hemma blev jag senare firad med "häftig" tårta och en ny telefon. Jag följde vinter-os så mycket jag orkade, brottades med ekologihäftet som var allt annat än lättsmält,  skrev ett biologiarbete om embryoutveckling, var på inflyttningsfest hos Josefin, anmälde mig till forsränning och lyckades fortfarande hyfsat bra med att träna..

I mars födelsedagsfikade jag i Kalles kök, läste massor med biologi och lärde mig allt om mitos och cellandning och fotosyntes, såg melodifestivalfinalen med klassisar, var på W:s dammiddag utklädd till gudinna, såg bio i 3D, planerade forsränning, simtränade i våtdräkt och firade earth hour och träningen hade spårat ur...

I april gjorde jag min premiärtur på systemet, morgonsimmade med malin, gjorde comeback som simtränare på läger i hofors, dansade på orken, volontärade i en bar, var på cheesecake-kalas, firade pappa och mormor och var sjuuuukt nervös inför ränningen. Efter en vecka av byggande och målande badade jag i fyrisån då vår flotte rämnat redan efter hundra meter och dykarna fick plocka upp oss efter första fallet. Efter en eftermiddag ekonomikumparken med den största folksamling jag någonsin sett spenderades kvällen på ett tak i flogsta.

I maj ville jag bara ha sommarlov. Jag vaccinerade mig mot TBE, skaffade sommarjobb, träffade Ida, firade två år med Kalle, var på picnic i flogsta, hade en fin dimma på ÖG, köpte massor av nagellack, hejade på Sofia på folkrace, tentapluggade och tentade.

I juni fick jag sommarlov. Firade med en hemsk vit dryck och en betydligt bättre grön. Firade Sannas student i uppsala, tittade på kusins sagobröllop, firade malins student och studentbal i falun, shoppade loss på eckerölinjen, åkte till uppsala med malin, firade emma och sofie som fyllde 20 på rolig midsommarfest, blev för full på midsommardagen, började på posten

I juli sprang jag i trappor på göklund och hade alla konstiga cykelfel man kan ha, badade på aquanova, åkte fyrhjuling med älskling, firade mamma, firade morbror som gift sig, fiskade massor, besökte grönklitt och så föddes Evelina.

I augusti var det avskedstillställningar för alla som skulle flytta. Middag i Gävle för Ida och fika och utgång i Gävle för Malin. Jag tittade på em i simning, målade en liten byrå, åkte med Ida till Umeå, återvände till uppis, faddrade, lärde mig en ny reccedans, gasquade,  hängde massor i flogsta och drabbades av den längsta och ihärdigaste förkylningen.

Hela september var jag sjuk. Suckade varje morgon jag skulle upp för pollaxbacken, pluggade massor med mekanik och hatade Newton och hans lagar, blev uppringd av sats och fick träna bodycombat gratis, gick på bio, var på kräftskiva och volontärsittning, åkte rebusrally.

I oktober besökte jag rättviks marknad, simmade i uppsala för första gången, gis-labbade, blev bestulen på mina fina vantar, bjöd hem mina fina klassisar på förfest och dansade sedan på smålands, köpte massor med dyr kurslitteratur och firade Kalles 22:a födelsedag.

November var mest snöig. Jag samlade pennor på utnarm, fick besök av min mor, tappade pedalen på cykeln, såg underbara revyn i torsåker, labbade nästan varje dag, tittade på fint dop för Evelina och förvånades över ännu ett kusinbröllop, klarade mekaniktentan och köpte en dödligt varm vinterjacka.

I december längtade jag bara hem. Jag saknade julkänsla och ville inte plugga elektromagnetism, cyklade i snö, försökte följa decemberlistan, var "funktionär" på hofors cup, firade elin med tacomys och supergod kladdkaka, pluggade på ekonomikum, tittade på idolfinalen, julgaskade på v-dala, var på inflyttningsgröt hos sophie, hade en fin och mysig julafton, rolig förfest och folkan på juldagen, sjuk alla mellandagar.

Nu är det nyårsafton. Snart ska vi äta hos mamma och pappa och sen bara mysa och det nya året kommer att börja som det här. Men i år har vi Gran Turismo 5.

GOTT NYTT ÅR!


marine

Var en sväng till Valbo med min mor igår och trängdes med lite folk. Shoppade för första gången på nästan tre år ett par jeans. Det pyser över linningen och det är så sjukt omotiverande men förhoppningen är att lyckas gå ner de fem kilo jag har lagt på mig under nästa år så att jag kan ha mina gamla byxor utan pys. Meen.. eftersom mina favvobyxor håller på att göra shorts av sig själva så var det ändå dags för ett par nya. Det blev även ett linne, tre par trosor och en foundation med hem. Bra shoppat.

Provade även parfym på Kicks. Escada Marine Groove. Har länge länge velat ha den men tänkt att jag ska göra slut på min nuvarande parfym först. Nu är den slut så nu var det dags. Dock fanns den inte att köpa på Kicks så jag fick vänta tills idag då jag köpte den i Hofors istället. Hmm.




Corpus Delicti



Ligger däckad i soffan hos mamma och pappa idag också och snyter mig och umgås med rättsläkare Ella Andersson. Helt okej bok verkar det vara, men obducent skulle man inte vilja vara va? Usch.

Snart dags att rycka upp sig kanske. Orkar inte vara sjuk. Så fruktansvärt tråkigt. Bläää


julsjuk

Tur att det kom en så snäll tomte till mig va? Med både filmer och böcker. Som att han visste att jag skulle bli sjuk och ynklig och ligga nedbäddad i soffan så här direkt efter jul va? Imorse låg jag i Kalles soffa och tittade på tre avsnitt av en cell-sam historia. Ni vet, barnprogrammet om kroppen som gick när vi var små? Jätteroligt att jag fick den boxen av mamma och pappa. Nu vet jag vad det är för filurer som rusar runt i min kropp va? Nu har jag förflyttat mig till soffan hos mamma och pappa och ska precis dyka ner i en av de böcker jag fick. Corpus Deliciti av Elias Palm. Hoppas att den lever upp till förväntningarna.

Julen har varit fin. Massor med smaskig mat hemma hos mormor och en massa fina paket. Fick en kaffebryggare så att jag ska kunna bjuda uppsalagäster på kaffe och ett pussel där man inte ska lägga motivet på bilden utan det som händer m,ed karaktärerna i framtiden (??). Blev lagom förvånad när jag öppnade Kalles paket och hittade en iPhone 4. Galning. Än så länge är det en salig blandning av engelska och kinesiska i den, och jag är rätt dålig på just kinesiska, men snart finns förhoppningsvis en svensk mjukvara i den så då är jag iPhoneägare. Wooh. Av mig fick Kalle ett playstation3 och av mamma och pappa fick han Gran Turismo 5. Vi körde hela kvällen igår. Eller rättare sagt, Kalle kör och jag coachar (eller..??).

Juldagen var också bra. Vi förfestade i Kalles lägenhet, jag och tjejerna, med mat och spel och sen blev det folkan för hela slanten. Det bästa i år var UV-stämplarna som hindrade alla 16-åringar från att kopiera stämplar och komma in och överbelasta. Nu var det helt lagom mycket folk så att det gick både att dansa, få en sittplats och komma fram till baren. Bra kväll.



Tomtemisse


Mer jul på Stollvägen 2

















Här har det pyntats och fejats och bakats och grejats hela dagen. Nu är det snart dags för första jultallriken och sedan sjunker vi ner i soffan och jäser framför bingolottos uppesittarkväll.

En stor julkram till er alla

God Jul!


dan före dan före...








jullov

Jösses vilken kommentarboom det blev på förra inlägget. Hela 6 st. Mest reklamgrejer tyvärr. Bara för att jag råkade yppa ett ord i en blogg med 15000 läsare va? Som att jag, som snittar tio läsare om dagen, är vettig att göra reklam hos. Nej, inte riktigt.

Hur som helst så sitter jag i Kalles lägenhet och har JULLOV!!!. Hur skönt som helst. Tentan igår var dock en riktig pers. Hur mycket saker kan man pressa in i en fempoängstenta? Skärpning. Jag orkar inte inte ha klarat den, men det var så mycket jag inte hann skriva så det vette fasen hur det gick. M&P hämtade mig direkt efter tentan och jag åkte hem och briserade en bomb i deras vardagsrum, men nu står där i alla fall en klädd julgran med massor med paket under. Wiiih.  Kanske slänger upp en bild på den senare när jag åker hem.

Idag ska jag först åka till the big city och Hofors med M&P och inhandla lite juliga saker. Jag tänkte bara tryfflar och kola idag. Och sätta nejlikor i apelsiner. Och dekorera pepparkakor. Och träna klockan fem. Och åka till Gävle med Kalle efter det. Vi får se. Jag hoppas att allt hinns med.

Julstöka inte ihjäl er människor. På fredag kommer han med skägget. Hoppas att ni har varit snälla ;)

Jul eller nyår?



Hittade denna för mycket trevliga 99 kr på New Yorker. Syftet var att hitta en julaftonsklänning men frågan är om inte den här är mer nyår. Svårt. Kanske kan låtsas att den är julig. Jag har inget att ha på mig på julafton och jag vet inte ens om jag har användning för någon nyårsklänning eftersom jag inte vet hur jag ska fira. Men men men. 

plugg

Jag har tröttnat lite på decemberlistan och tror inte att jag kommer hinna fullfölja den med tanke på att jag åker hem och hundra procent julmyser imorn. Men den var helt klart värd ett försök.

Igår "pluggade" vi på ekonomikum hela eftermiddagen. Citationstecknen kan läsas ut som att vi mest satt och stirrade på varandra. Den här kursen är sjukt svår och seg att plugga till. Vi kommer att få ha alla böcker med oss på tentan så det är jättesvårt att veta vilka luriga små detaljfrågor de kan tänkas ställa. Egentligen borde man bara lära sig att hitta i böckerna, men svårt när man inte helt vet vad man ska leta efter.

Efter pluggandet åkte Amanda och jag en snabbis ut till Gränby Centrum. Skönt att vara lite spontan och göra något lite annat än att plugga.  Jag tittade efter något att ha på mig på julafton men det var inget som riktigt hoppade på mig. Gick och pillade på ungefär allt på Lagerhaus och kom ut därifrån med en rulle presentpapper. Bra shoppat.

Nu vill jag bara att det ska bli imorgon så att jag får gå och skriva den där tentan. Orkar inte mer. Amanda kommer hit och gör sista pluggrycket om någon timme och sen vill jag hinna en sväng ut på stan och kanske också träna lite. Vi får se.

Dag 18 -den bästa födelsedagen

Jag tänker fortfarande på ett favoritminne, så denna får komma först.

Den bästa födelsedagen måste ha varit den artonde. Trots att jag fyllde på en lördag och allt så var det inte att gå ut på krogen som jag längtade mest efter, det kom senare. Alla jag umgicks med då var ju marginellt yngre så det fanns som ingen att gå ut med. Men när Ida fyllde tre veckor senare, då jäklar. Hur som helst så var det häftigt att fylla arton. Att på något vis känna sig vuxen, trots att jag var långt därifrån. Det var så mycket nya saker man skulle få göra om man så ville. De två bästa sakerna med den  dagen var dels min kamera som jag fick i present och dels det faktum att min morbror och kusin kom och hälsade på. På kvällen hade jag middag för mina vänner med melodifestival och chill. Det var en bra dag.



Idag har jag pluggat analytisk miljökemi på ekonomikum i ett antal timmar och därefter gaskat på v-dala med Linda, Sophie, Carro och Elin. Mycket trevligt. De hade alla hamnat vid samma bord eftersom de köpte biljetter tillsammans men eftersom jag köpte själv så hamnade jag vid ett eget bord med tre läkarstudenter, två från basåret och två som jag satt en bit ifrån och aldrig uppfattade vad de läste. Läkarna och basårarna var i alla fall hur trevliga som helst och lite tjusningen med att gå på gasque är ju att träffa nya människor tycker jag, så helt dumt blev det ju inte ändå. Åt massor med julmat och tittade på långt och roligt spex och dansade sedan till en spelning med The Concretes. Helt okej bra. V-dalas övriga musikval var väl inte super.   

Dag 16 - min första kyss

Den var kort men ack så minnesvärd. Vi satt i din bil. Du hade skjutsat hem mig efter en filmkväll. Vi pratade läänge. Efter lång tvekan så pussades vi. Jättesnabbt. Sen gick jag in och sov och var mysigt jättekär.


Dag 15 - mina drömmar

Den första och största drömmen när jag var liten var såklart att vinna OS-guld i simning. Insåg väl kanske inte riktigt då att det behövs lite träning för det, betydligt mer än vad jag någonsin skulle komma att lägga ner. Och att sen både ha små händer och små fötter ökar inte direkt förutsättningarna. Men kul att simma var det ju ändå.

Jag har genom åren haft tusen drömmar och visioner vad gäller framtida karriärval. När jag gick på högstadiet ville jag bli arkitekt eller dietist. Jag var fascinerad av hus och ville rita mitt eget drömhus i skärgården, dock föll väl det hela på att jag är helt värdelös på att rita. Jag älskade också programmet toppform och tänkte att det skulle vara jättehäftigt att träna folk och hålla koll på vad de äter (men jag fixar ju inte ens att applicera det på mig själv...). Så när jag gick  i nian och skulle välja gymnasium valde jag att skjuta upp beslutet och hamnade därför på NV-programmet. Inte helt illa ändå. När så studenten kom hade jag fastnat lite i miljöträsket. Jag ville rädda världen och tänkte att fortsätta räkna matte kanske inte är helt fel ändå. Därför föll beslutet på en civilingenjörsutbildning i miljö&vattenteknik, allt för att fortsätta stå med alla dörrar öppna.

Nu är min dröm att få ett jobb som jag trivs med och som är inspirerande och roligt. Tänker att jag kanske vill bli meterolog, men det visar sig i trean när vi ska läsa 5 poäng meterologi om det är något för mig. Jag hoppas att mitt framtida jobb kommer att ge mig en lön som gör att jag en gång kan köpa min drömbil, en röd corvette, och ett hus med egen brygga.

Jag har alltid varit fascinerad av stora fordon av alla de slag. Mina föräldrar var inte så glada de fick läsa faktaböcker om tåg och flygplan och annat istället för sagor när jag var liten. Jag drömmer om att få åka med i förarutrymmet (vad det nu kan heta..) på ett tåg. Kanske få prova att köra själv. Jättehäftigt. Kanske utbilda sig till lokförare efter den här examen? Om man någonsin skulle orka det. Och hur coolt skulle det inte vara att åka med i cockpit på ett flygplan? Super.

Sedan jag gick i sexan och skrev ett skolarbete om det har jag drömt om att åka till Australien. Jag hoppas verkligen att det kommer att bli av. Det behöver inte vara för ett år eller en termin, men tänk att få spendera oktober och november där i försommarvärmen när vi bara har regnrusk och mörker och kyla här hemma. Åh så underbart. När ska man förverkliga det? Jag skulle även vilja åka runt i USA och Asien. Åh. 

Den viktigaste och största drömmen är ändå att alla jag tycker om får ha det bra och vara lyckliga. Utan dem är jag ingenting oavsett resor eller pengar eller bilar eller hus.

Dag 14 - vad hade jag på mig idag.. men mest annat

Började med att masa omkring här i lägenheten iklädd min gröna NV-tshirt och vita pyjamasbyxor. Sen hoppade jag i svarta strumbyxor och min långa röd/vit-randiga tröja och svarta skor och röd vinterjacka och gick ut på stan och tittade efter en klänning på lördag. Hittade en fin röd/svart på H&M efter att ha provat otaliga trånga, felsydda, tighta och allmänt konstiga lite överallt. Sörjer lite över att jag var tvungen att köpa storlek 40, men skyller på att tuttarna skulle få plats vilket de inte fick i 38:an. Köpte även en svart topp med paljetter på New Yorker som blir perfekt till juldagen.

Sen gick jag hem och masade runt lite till. Åt lite lunch och så vidare innan jag cyklade iväg till tentan iklädd exakt samma sak som tidigare. Blev sjukt förbannad när jag cyklade. Är fortfarande arg. Vid ån är det som cykelväg i båda riktningarna på halva vägen och enkelriktad bilväg på den andra halvan. I slutet tar bilvägen slut och som cyklist ska man då byta sida eftersom det bara är cykelväg den sista biten. Hur som helst. Jag skulle precis till att byta sida eftersom bilvägen strax skulle upphöra och kom ikapp en tant som cyklade mitt i cykelvägen. Eftersom jag ändå skulle byta sida så körde jag om henne på höger sida. Precis när jag cyklade förbi sa kärringen "Hoppas hon blir ihjälkörd, så som hon cyklar". Inte för att man väl egentligen ska bry sig, men det är inte som att man ignorerar att någon önskar livet ur en. Blev arg på mig själv i efterhand att jag blev så överrumplad att jag inte kunde komma på någonting att kontra med. Jävla surfitta. Hoppas att DU körde omkull på vägen hem. Kanske bröt lårbenshalsen eller något.

Tentan var svår också. Jag har hittat på jättemycket saker som jag inte vet om det har någon som helst verklighetsförankring. Jag tog en formel och anpassade den efter mina önskemål. Hoppas på lite kreativitetspoäng i alla fall.

Nu sitter jag återigen i den gröna NV-tröjan och pyjamasbyxor. Ska snart sova. Pusshej

Dag 13 - den här veckan

Den här veckan kommer att bestå av en sak, eller egentligen två. Plugg och oändliga mängder ångest. Men lite skoj också hoppas jag. Idag är det Lucia. Jag skulle så gärna vilja vara hemma och göra allt sådant som jag brukar göra på lucia. Äta rykande färska lussebullar, dricka litervis med julmust, fika ännu mer hos mormor och sen gå ut i korsningen utanför henne och frysa och mysa och se när ridande Lucia traskar förbi. Men inte. Här finns inte ett uns julstämning och så lär det väl förbli. Idag masade jag mig upp klockan halv sju, var i skolan vid åtta och har pluggat sen dess. Kul. En dödensdödföreläsning i elektromagnetism med ca 60 andra frågetecken hanns också med. Det som är skönt är att man verkligen känner att det inte är någon som fattar. Jag är inte ensam. 

Imorgon ska jag gå på stan på förmiddagen. Förhoppningsvis hitta en klänning till julgasquen på lördag. Sen blir det tenta i fysikalisk kemi från klockan två och efter det är det bara att åka hem och ladda om. Onsdag och torsdag kommer jag bara plugga elektromagnetism för att ens kunna ha en mikroskopisk chans att klara tentan på fredag. Känns otroligt att det skulle ske och jag har redan anmält mig till omtentan. Efter den mördande förmiddagen på fredag ska jag gå hem till Amanda och bryta ihop och sedan komma igen med nya tag inför analytisk kemitentan. Vi ska plugga på eftermiddagen och sedan på kvällen ska jag hem till Sophie på inflyttningsgröt och julmys med på spåret och kanske film. På lördag är det mer plugg inför analytiska och sen förfest hos Sophie innan julgasquen på V-dala som jag hoppas blir awesome. 

Och gissa vad som händer på söndag? Nämen plugga lite kanske.. 

Dag 12 - i min handväska

Det är inte alltid det lämpar sig med handväska. Skoldagarna består oftast av släpande på en ryggsäck med allehanda krafs. Allt som oftast innehåller den en matlåda, en frukt, en macka, anteckningsblock anpassade efter föreläsningar/lektioner för dagen, ett pennskrin, en SI-data/physics handbook, en miniräknare, en kalender, en handkräm samt ett ytterfack med mobil, plånbok, nycklar, etui för bindor, ett par tamponger, ipren, mammas läppbalsam som luktar riktigt illa, ofta någon överbliven liten godis, någon hårsnodd, vicks blue och en låsspray. Den här perioden har min labrock ofta varit gäst i väskan den också.

När jag åker hem på helgerna tar jag oftast min lilla handväska som då enbart rymmer plånbok, telefon, nycklar, mitt aerostep-kort, p-piller, försvarets hudsalva och nässpray. Om jag tar min stora handväska ligger däri förutom nyss nämnda saker även ett paraply (?) och en sminknecessär samt någon binda, tampong, ipren eller vicks som i ryggsäcken. 



Idag har jag och min ryggsäck varit hemma hos Linnea och pluggat fysikalisk kemi från elva till fem. Vi var kanske mest ineffektiva någonsin och jag kände bara att jag ville gå och skriva den där tentan för att få den ur världen. Så tråkigt var det idag. Vid fem gick jag till Elin på födelsedagskalas. Jätteroligt. Vi åt smaskig veggietacos och sen en underbar kladdkaka med vita chokladbitar till efterrätt. Mmh. Imorgon är sista dagen med fysikaliska kemin, sen den första tentan. Nedräkning på riktigt nu. Puss

Dag 11 - mina syskon

En snabbgenomgång av gårdagens outfit som jag missade att delge kommer först. Jag hade i skolan på mig röda jeans, svart linne och en vit hood med katter. När jag kom hem förbyttes jeansen illa kvick mot mjukisbyxor och jag lurkade mest runt här med mitt <3 som kom och hälsade på och tittade på idolfinalen med mig. Myys.

Men jaja. Jag har en storebror. En halvbror. Han heter Magnus och är 33 år. Vi har samma pappa men Magnus bodde med sin mamma femton mil från där jag bor. Magnus är lastbilschaufför och tycker om musik och sport. Han har spelat synt i två olika band och är en hejare på golf samt att titta på hockey och fotboll och såklart hejar han på brynäs. Han har en fru som heter Ann och 2005 blev de föräldrar till söta Bella. Jag är stolt över att ta en storebror även om jag aldrig riktigt upplevt hur det är att ha syskon på riktigt eftersom vi aldrig har bott tillsammans utan bara setts ett fåtal gånger om året. När jag var liten såg jag alltid fram emot att Magnus skulle komma för då skulle jag få spela monopol, i flera timmar. Han vann alltid. Han lyckades alltid äga en hel sida på spelplanen och ha hotell överallt. Det var längesen nu. Jag borde utkräva en revansch.


Magnus


en liten testund..



..med mig själv såhär på kvällskvisten. Nya favoriten är äpple&kanel. Mmm.


Dag 09 - min tro

Jag tror på vetenskapen, på big bang och på evolutionen. Jag tror att jorden har utvecklats till det den är idag genom miljarder år av "survival of the fittest". Att allting skulle vara skapat av någon eller något för bara några tusen år sedan vill jag tro är helt taget ur luften. När vi kommer så långt som till livets begynnelse vet jag inte riktigt vad jag ska tro. Att liv skulle ha uppkommit ur ingenting känns otroligt, men på något vis måste det väl vara så. Ursoppan känns rätt påhittad den med, som att folk sökt sig en förklaring bara för att. Som religionen på medeltiden. Det var det enda man visste och hade att luta sig på. Nu finns vetenskapen så nu behövs ingen religion. Det behövs ingen gud för att förklara varför saker faller till marken, varför vi har fyra årstider och natt och dag och varför människor föds och blir sjuka och dör. Jag tror inte på någon gud eller någon himmel eller något helvete. Vad gäller livet före och efter detta så vet jag faktiskt inte riktigt vad jag tror. Kanske inte riktigt reinkarnation i ordets rätta bemärkelse. Själen tar väl vägen någonstans förmodar jag. Själar som inte får ro kanske stannar här. Det finns allt för många ockulta program och allt för många medier och allt för många spökhistorier för att jag ska kunna låta bli att tro det. De andra då? De som inte gör något väsen av sig. Morfar och farfar, finns ni där någonstans och vakar över mig? Har svårt att tro att ni skulle vara något annat nu. Men jag vet inte.

Dag 08 - ett ögonblick

Det är den 10:e april 2008. Jag har varit konstant nervös i två veckor. Aldrig tidigare har jag haft sådan ångest för någonting under så lång tid. Nu sitter jag på Lovéns trafikskola i Sandviken och hyperventilerar. Minutrarna känns som timmar. Jag ska alldeles strax köra upp. Jag går ut till bilen, får först köra en vända med min vanliga körlärare innan han byts ut mot en inspektör från vägverket. Inspektören ber mig att skriva på ett papper, det blir den spretigaste underskriften jag någonsin gjort. Sedan tar jag ett djupt andetag och med ett fast grepp om ratten rullar jag ut från vägverkets parkering. Nervositeten är nästan borta. Jag bestämmer mig för att se ALLT. Efter 29 minuter är jag tillbaka på den parkeringen. Inspektören säger "Sara, mums filibabba" och sätter ett stort kryss i den gröna rutan. Jag har körkort. På kvällen åker jag ensam i en bil för första gången. Volymen är hög på stereon och jag pratar högt med mig själv för att ignorera det tomma passagerarsätet. Resan går till simhallen. Första resan med körkort.

Dag 07 - min bästa vän

Jag vet vilka jag skulle vilja kalla mina bästa vänner.

Hanna och jag började ses när vi började i samma klass i trean och har sedan dess haft många lustiga stunder tillsammans. Vi har tältat i min trädgård, vi har badat otaliga timmar i storgösken, vi har promenerat hem till mig från skolan för att vi inte orkade vänta på bussen, vi har jagat änder i trampbåt på rättviks camping, vi har åkt balder på liseberg, vi har sett tusentals filmer, fått träningsvärk av guitarr hero och sjungit singstar så respektive familjer övervägt att lämna huset, vi har tagit otaliga promenader natt som dag. Hanna är kanske den som vet allra mest om mig och den som är allra lättast att prata med. Inga konstigheter, Hanna är bäst.

När vi gick i åttan började vi umgås med Malin. Åttan och nian kan vara mina två bästa år då vi var ett helt stört roligt gäng. Malins citatlista med allt fantastiskt genomtänkt vi sa var välbesökt. Har haft fantastiskt roligt på simtävlingar med Malin. Minns den gången vi skulle köpa hamburgare i Iggesund och var riktigt förvirrade över sex kronor. Och när vi spelade cluedo och allt blev som på kartongen. Och den gången Malins mobil försvann i Gävle och skulle beskrivas på turistbyrån som " typ fyrkantig... med en giraff". Efter åttan gjorde vi en 24-timmars resa till göteborg med Hanna. Underbart roligt. Nattåg dit, en heldag på liseberg och nattåg hem. Har sällan skrattat så mycket. Och filmerna vi spelade in skulle kunna låsa in oss på dårhus för all framtid men det var stört roligt.

Nu är Malin på Gotland och Hanna i sälen och vi ses inte allt för ofta men jag längtar alltid efter galna upptåg med dem. Jag skulle vilja vara femton år igen för att få göra om allt vi har gjort. Alla nyår, alla spelkvällar, filmkvällar promenader och allmänt skitprat. Ingen sprit och inga revolter, bara tre exemplariska tonåringar.

 
<3

Dag 05 - min dag

Vi får nog vänja oss med att det bli en dags förskjutning pöå de här inläggen. Har som inte tid med det här egentligen.

Vaknade i alla fall 8,30, slängde i mig en macka, hoppade i kläder, gick ut till bilen och åkte till Hofors. Är man hemma en måndag kan man ju passa på att åka till björkhaga och hälsa på tänkte jag. Satt och surrade med Lennart en halvtimme ungefär och han som hastigast hälsa ¨på Christin också men hon skulle tyvärr ha lektion precis när jag kom dit. Åkte hem med bilen till pappa och satt därhemma och pluggade fysikalisk kemi i fyra timmar. Hann ungefär lika många uppgifter. Sen åkte jag med papps till Hofors och hälsade på¨mormor. Mamma kom också dit och vi spelade kort och fikade. Åkte sen hem och älsklingen kom och hämtade mig. Hemma hos honom tittade vi på första skivan av mysteriet på greveholm (ja, kan se den hur många gånger som helst) och sen var det gonatt.

Dag 05 - vad är kärlek?

Kärlek är en stor lycka i livet
Kärlek är närhet och trohet
Kärlek är att inte längre sätta sig själv främst
Kärlek är att dela motgång såväl som medgång
Kärlek är att vara nära även om man är långt bort
Kärlek är att bära någon i sina tankar dag som natt
Kärlek är en vilja att dela allt
Kärlek är en avvägning mellan att ge utrymme och ta plats

Kärlek är du och jag

Dag 04 - det här åt jag idag

Till frukost blev det enbart en falu rågrut, inte allt för mycket att åka och träna på. Kanske lika bra att jag mest hade crawlskola med mamma för jag hade nog inte orkat så mycket mer.

Efter simhallen bar det iväg till valbo med m&p för lite hemligheter. Där åt jag lunch på det thailändska snabbmatstället. Det blev currymarinderade kycklingspett med jordnötssås. Så himla himla gott. Mmm

Har konstigt nog inte småätit något idag. Kankse för att jag inte varit hemma. Förmodligen kommer jag hinna småäta något innan det blir mat senare. Potatisgratäng, fläskfilé och bearnaisesås. Låter som en bra middag. Kanske lite godis ikväll också. Mm.


Dag 03 - mina föräldrar

Min mamma heter Christina, är 54 år och  lågstadielärare tillika specialpedagog. Hon ägnar sina dagar åt att räkna matte och läsa med små stackare som har svårt för sånt. Jag gick på hennes skola när jag var liten, i en parallellklass i samma byggnad. Det sämsta var att jag inte ens kunde tänka bus utan att någon sprang och skvallrade, det bästa var att jag kunde få skjuts varje dag. När mamma är ledig tycker hon om att läsa böcker, pyssla i trädgården och spela betapet. Hon är även superengagerad i simklubben. Är alltid tävlingssekreterare eftersom hon är den enda som kan sköta datorn och hon har dessutom varit sekreterare i styrelsen plus att hon har haft minst en träningsgrupp med träningar två tre gånger i veckan. Det bästa med mamma är att vi alltid har så roligt tillsammans. Jag tycker om att umgås med henne nästan som med en kompis. Hon har alltid funnits där för mig, hjälpt till med att skjutsa och hämta överallt när som helst på dygnet. Hon lagar världens bästa mat och är helt enkelt bäst.

Min pappa heter Kalle och är 61 och förtidspensionär. När han jobbade så huserade han på ett lab på stålverket i Hofors. Jag var med honom till jobbet en gång när jag var typ tolv, kommer ihåg att han satt och tittade på en maskin som drog sönder järnbitar för att mäta hållbarheten på dem. Nuförtiden pysslar han mest med att titta på fåglar, jobba med ved, lösa korsord och titta på fotboll. Det bästa med pappa är att han har så skön humor, han är helt klart en av de roligaste personerna jag känner. Det sitter sällan fast utan han kan alltid driva med saker. Pappa ställer alltid upp och skjutsar mig till tåget på måndagmorgnarna vilket underlättar fantastiskt mycket för mig och gör så att jag kan få vara hemma en natt extra på helgerna. Jag har helt klart världens bästa pappa också.




m&p <3


Dag 02 - Min första kärlek

När jag var två år och gick på dagis fanns där en kille som hette Carl-Johan. Faktum är att jag nog var för liten för att ens minnas detta men jag har fått det berättat för mig. Tydligen så lekte jag mycket med den där killen och när jag fyllde år så hade han ställt en blomma i mitt fack. Som sagt var jag så liten att jag inte ens minns det själv så storyn fick bli rätt kortfattad.

Jag var annars inte en sådan tös som sprang efter killar när jag var liten. Jag var riktigt kär i ett fåtal men i övrigt hände inte allt för mycket på den fronten innan Kalle klev in i mitt liv i april 2008. Sen dess har det varit vi <3

Dag 01 - Om mig

Tjobidooo. Sara var det. 20 år och 9 månader gammal, född den 23 februari 1990. Är uppvuxen i fantastiskt lilla Råbacka mellan Hofors och Torsåker i Gästrikland. Lungt och tyst och nära till sjön och nära till skogen men ganska mitt i ingenstans med långt till det mesta. Har bott med mamma och pappa och minst en katt, nu tre. Jag gick naturvetenskapsprogrammet på Björkhagsskolan i Hofors och gick ut som bästa elev med två stipendier i bagaget, något som jag är fantastiskt stolt över.

På något lustigt sätt har jag hamnat i Uppsala där jag integrerar och deriverar och labbar och funderar för att så småningom sluta som civilingenjör i miljö&vattenteknik. Om allt går som det ska. Jag började plugga direkt efter gymnasiet vilket väl både hade fär och nackdelar. Jag hann liksom aldrig ramla ur derivatans fina värld så det var väl som lika bra att hänga kvar även om jag egentligen mest är seg och skoltrött. Nu har jag en himla fin klass med massa nya fina kompisar och vi pluggar nästan jämt.

Det jag saknar mest där hemma är förståss min fina Kalle som varit min sen den 10:e maj 2010. Det fungeraar bra att vara särbo även om jag alltid längtar efter varje helg så jag får komma hem och kramas. Därhemma finns även Hoforshallen som varit mitt andra hem i mer än halva mitt liv, nu ligger baddräkterna torra och jag saknar simningen mycket. Saknar även de fina små simmisar som jag tränade i två år. Och så klart alla mina fina vänner därhemma, som förvisso har flugit iväg åt alla möjliga håll de med.

Jag är en väldigt rastlös själ, har svårt för att vara ensam och ta mig för med saker på egen hand. Väldigt hög aktiveringsenergi, särskilt när det gäller plugg.  När jag är själv sitter jag mest vid min dator och gör ingenting. Jag tycker om att äta, småäter för mycket och sedan träningen dog tenderar input att överstiga output vilket inte är så fördelaktigt. Jag tycker mycket om att röra på mig men hinner sällan. Jag tycker även om att umgås med mina vänner och mina föräldrar och att mysa med mina katter.

Det var väl lite smått sisådär.

Puss

Decemberlistan

Decemberlistan verkar vara grejen. Har sett den på minst fyra ställen nu. Varför ska jag vara sämre? Tänkte att det kunde vara lite roligt. Hoppas att jag hinner fullfölja den. Nu ligger jag iofs en dag efter redan från start men vi gasar väl på med två dagar redan från början :)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

vinter for real




Ååååååh myyyyyyyyyyyys.



Idag är det första december. Vinter enligt almanackan. Den riktiga nedräkningen till det fantastiskt underbart efterlängtade jullovet kan börja på riktigt. 20 dagar. Det faktum att jag har fyra labbar kvar och sedan ska skriva (och helst klara) tre tentor under den tiden känns lite mindre underbart.

Jag försöker göra mitt bästa för att faktiskt känna lite julstämning iår. Det är dock lite svårt när man mest häckar här och inte hinner med annat än sova och plugga. Jag är förvisso i bättre fas med julklappar än jag någonsin varit i mitt liv, kanske rent av är helt klar redan. Nästan. Men det enda jag har bidragit med till julstämning i mitt rum är en adventsstake, och så har jag ställt en äpple/kaneltvål på toaletten. Fantastiskt. Men igår hade jag lite julmysplugg med Amanda och Linnea. Vi åt massvis med pepparkakor och drack julmust och glögg. Jag har julmust kvar, kanske ska fira lite ikväll. Mhm. 

Något som ger julstämning om något är väl den fantastiskt tidiga vintern. Vad hände med november iår? Vad hände med regnet och mörkret och slasket? Istället kom snön på min käre brors födelsedag den 9:e och ligger fortfarande kvar. Vad är det för fel? Imorse visade vår termometer i köket -17 grader och mina klassisar som inte bor nere i gropen hade haft -21. Det är inte normalt. Men jag kan ju i alla fall konstatera att det var himla bra att jag köpte vinterjacka. När jag kom till skolan i morse och tog av mig vantarna för att låsa cykeln ångade det hur mycket som helst ut ur mina jackärmar. Förstår inte hur jag kan vara så varm på morgonen när jag fryser som en idiot när jag cyklar hem på kvällen, och nu var det "bara"-12.