Blodomloppet

Efter en seeg dag innehållande enbart låång sovmorgon följt av rapportläsning begav jag mig till studenternas för att springa blodomloppet tillsammans med Julia och Anna och två kompisar till dem. Det var skoj. Det var sinnessjukt mycket folk, totalt 13000, så första halvkilometern gick lite långsamt men efter det så höll jag högre fart än på vårruset hela vägen. Detta trots att jag hade otroligt sega ben hela vägen och det kändes väldigt mycket jobbigare. Betyder kanske att man blir lite bättre trots allt. Lufsade i mål på 31,48 den här gången. Nöjd som fan. Efteråt blev det picnic på studenternas fotbollsplan och sen hem till välförtjänt dusch.


Måndag

Började dagen med att tvätta och samtidigt skriva ett individuellt abstract och en populärvetenskaplig sammanfattning av vårt kandidatprojekt. När det var avklarat försökte jag få tag på pappa för att få skjuts hem till dem och senare låna bil och åka och träna. Han svarade inte i telefon så jag satt och funderade hur jag skulle ta mig till Råbacka. Det slutade med att jag hoppade i träningsskor och sprang dit. Bra idé men det var jobbigt att ha solen i ansiktet eftersom jag är rätt bränd från igår. Det var även jobbigt att det är så sjukt mycket uppförsbackar. Trots detta så höll jag högre snittfart per kilometer än när jag sprang förra måndagen, men det gick långsammare än vårruset. Tog mig de 5,3 kilometrarna hem på drygt 35 minuter och är sjukt nöjd. När jag kom fram hann jag bara pusta ut i några sekunder innan pappa kom hem med bilen. Då blev det hoppa i nya träningskläder och åka på bodypump. Det gick bra förutom att det sved rejält att ha stången på axlarna. Nu är jag galet nöjd med mig själv. Nu ska jag läsa igenom mina texter och slänga upp dem på portalen och sen blir det snark och invänta träningsvärken.


Balkonggrillchill

Vi ringde hyresvärden och frågade om det var okej att vi grillade på balkongen. Vi bor ju liksom längst upp och vi är de enda som har balkong på kortsidan så det var okej. Termometern visade på 32 grader, solen låg på och det var helt underbart skönt. Det serverades chilimarinerad fläskfilé och potatisgratäng på det lilla bordet på balkongen. Alldeles lagom söndagslyx.


Folkrace

Har spenderat dagen på Kungsberget med folkrace för hela slanten. Sju timmar i solgass med samma axel vänd mot solen kan bara sluta på ett sätt - röd! Kan även skryta med en fantastisk solbrillebränna och tjusiga streck efter converse och leggins. Och efter klänningen såklart. Jaja, sånt händer. Nu ska jag chilla i skuggan och sen blir det grilla. Låter bra. Mycket bra.


Sommarcykling

När jag satt på tåget hem imorse plockade jag hem instagram. Har sett allas fina bilder på Facebook så jag tänkte att det kunde ju vara kul att pröva. När jag kom hem kände jag för att röra på mig. Har, utöver kandidatfesten, suttit med plugg konstant sen i onsdags morse. Fick med mig Kalle ut på en 2,5 mils cykeltur i bondeland. När vi tog en paus på vägen hem passade jag på att prova att fota våra cyklar med instagram. Går nog att göra mycket kul med det programmet.


Kandidatkalas

Idag hade vi slutredovisningar av våra kandidatprojekt vilket innebär att det nu endast återstår en vecka med svar på opponering och reviderande av rapport innan sommarlovet kan inkasseras. Det innebär också att vi nu plocka ut ett examensbevis för kandidatexamen om man så önskar. Det vill säga nu ÄR jag något för första gången någonsin. Även om jag inte är färdig så har jag i alla fall en 'bachelor of science' att stoltsera med. Detta firade vi med kandidatmiddag på Snerikes för alla treor. Började med en fruktdrink i solen med Anna, Julia och Sofia och sedan följde en trerätters middag som för min del innehöll sparrissoppa, halloumisallad och en limeparfait. Mycket mycket gott och trevligt. Min projektgrupp hade även fått presenter av vår uppdragsgivare innehållande frågespel i olika kategorier så middagen förgylldes även av lite matquiz. Helt okej. Nu blir det snarka.


Helgen

Helgen har varit fin. Väldigt fin. Lördagen spenderades i Korsån av alla ställen. Mamma och jag packade bilen full med mormors prylar och åkte iväg på vårloppis i Korsån. Roligt, men försäljningen gick lite segt. Vi ska göra ett nytt försök i Falun om ett par helger istället. När vi kom hem blev det grilla och en omgång uno. Trevligt familjemys.

Igår bokade mamma och jag in en liten semestertripp. På nationaldagen åker vi till Gotland och cyklar i fyra dagar och bor på vandrarhem och har det bra. 16 mil på tre dagar ska det bli, plus en halvdag i Visby. Blir super! Hoppas på fint väder. Är du kvar på ön den 9:e Malin?

Idag har jag varit hemma och pluggat. Har grejat lite med en presentation av kandidatarbetet och korrekturläst slutrapporten. När jag kände mig nöjd hoppade jag i träningskläder och tog en joggingrunda och provade min nynedladdade Sports Tracker. Asbra att kunna se precis hur långt och fort man springer och bra motivation att vilja bättra sig. Den åker på under morgondagens vårruset i Gävle. Då ska jag bräcka mina 39 minuter från förra året.


Sandvik 150 år

Har precis stupat i säng efter en helkväll på Göransson Arena tillsammans med Kalle, Henrik och Josefin. Asbra. Sandvik firar 150 år så alla medarbetare med respektive bjöds in till en sex timmar lång trerätters middag med massa underhållning och så dans kvällen i ett par timmar efter det. Menyn var tryckt på en 0.1 mm tjock skiva av Sandvik-stål och inkluderade lax till förrätt, oxfilé till varmrätt och passionsfruktsmousse till efterrätt. Jag fick i mig laxen efter visst kämpande, resten var jättegott. Underhållningen ordnade bland andra Måns Zelmerlöw och Lotta Engberg och det var också väldigt bra. Nöjd tjej! Godnatt.


Kvällsläsning

Ska precis bryta pärmarna på min femte Mari Jungstedt-bok. Finns få saker som kan sluka mig som en riktigt bra deckare. Faktum är att jag läser nästan inget annat. Nu blir det några sidor innan det blir snarka.


Kosläpp

Imorse fick vi för oss att vi skulle åka till Storvik och titta på när kossorna släpptes ut på grönbete. Jätteroligt var det att se hur glada de blev när de fick komma ut efter en vinter i ladugården. De sprang runt och hoppade och stångades och hade sig. Och det var helt otroligt mycket folk där mitt ute i ingenstans. Kul grej.



Jordlab <3

Har i princip varit sjuk sen Valborg så det har inte funnits så mycket upplyftande att berätta. Men lite har hänt. Jag har till exempel spenderat fem hela arbetsdagar i det fantastiska jordlabbet på SLU med att väga, späda, mäta och diska. Otaliga gånger. Vi har fem jordar som vi testar med två salter i tre koncentrationer plus en omgång utan salt och varje procedur replikeras fyra gånger för statistikens skull. Det blir några hundra prover. Har diskat så mycket att mina händer torkar sönder. Men imorgon labbar vi för sista gången förhoppningsvis. Sen är det "bara" rapportskrivande kvar. Sen är det kandidatkalas och sommarlov. Tjohoo!