well she was precious

Älska sportkommentatorer.

* "Han nickar bollen rakt upp i luften, rakt över luften".

* "Det är alltid någonting som går snett. I detta fall var det något rakt som gick snett, nämligen den upprättstående stolpen."

Det skulle inte förvåna mig om de har betalt per ord, oavsett vad de säger.



Jag skulle ha pluggat idag. Har jag pluggat idag? Nej, givetvis inte. Jag hatar min bristande motivation. Varför sitter jag här och bloggar när jag har matteprov imorgon och en debatt på tisdag och en filosofiuppgift som ska lämnas in senast imorn som jag ännu inte ens börjat på?

Har har i alla fall försökt. Lite. Saken är den att jag är så trött, tankspridd och seg att jag inte får någonting gjort i vilket fall. Jag öppnade matteboken och satt och stirrade på första sidan jättelänge innan jag ens kom mig för med att göra någon uppgift. Kapitlet är dessutom så stort att jag inte vet vart jag ska börja, och då blir det ingenting.

Efter ett tag gick jag över på debatten istället. Jag läste några artikler i ett par tidningar som jag lånat av Lennart, sedan kopierade jag upp några av dem som jag tänker kladda lite på. Vet inte om jag var olaglig, men jag inbillar mig att man får kopiera delar av alster för eget bruk såatt.

För att rensa huvudet lite gick jag ut på en två kilometers powerwalk. Jag tog kameran med mig och gick till gruvan och vände. Jag mixtrade med kameran lite och lyckades ställa om ljusstrykan en massa. Vet inte vad jag gjorde, men skillnad blev det i alla fall. Till vänster är naturligt ljus.
image297


Efter lite mer vandrande hittade jag även min taggiga tvilling. Håll med om att vi lika som bär?
image298



Konstaterat alldeles nu är att jag har svårt att skriva på den stationära datorns tangentbord. Det är så långt emellan tangenterna så jag missar hela tiden. Jobbigt. Dagens i-landsproblem.

För övrigt luktar det massa gott i fickan på min tröja. Jag provade min framtida parfym, Armanis "Code", när mamms och jag var i Valbo i fredags. Jag provade både på mig själv och på en sån där provlapp, vilken sedan hamnade i fickan på tröjan. Dä ä najs shit dä.

Nej, nu ska jag stressplugga lite. Jag har tre timmars sovmorgon imorn. Börjar 10,40 vilket betyder att jag kan ta 10,15-bussen och inte komma allt för mycket försent. Funderar nu istället på att ta bussen 9,15 så att jag kan plugga lite i skolan istället. Vore smart. Hmm. Svårt. Min effektivitet är alltid den allra bästa.


Tjoss.


you stoled her every dream

Jag skrev ett långt, fint, detaljerat inlägg igår, men det publicerades aldrig. Jag tror att det blev överbelastning i min bilddagbok (vilket jag ser som positivt, överbelasta på bara),i alla fall så hängde sig hela internet och mitt blogginlägg gick förlorat som fan.



Jag är tankspridd. Orolig. Avskärmad. I en annan värld. Inget jag gör blir som jag tänkt bara för att inte tankarna hänger med. Det enda som rör sig i mitt huvud är simning. Always simning. Jag trodde jag hade låst in min ångest. Deep inside. Jag trodde att jag hade den under kontroll, att den var i säkert förvar. Jag hade en bekväm distans till simningen, en distans som fick mig att släppa alla krav på mig själv. Jag har anmält mig till en simtävling och jag ångrar mig som fan. Jag vill inte. Fast jag vill. Jag vill jättemycket. Jag vill visa mig själv att jag faktiskt kan, att jag vågar. Problemet är att det redan finns i mitt huvud. Det är en vecka kvar och jag har oroat mig konstant sedan jag skickade iväg anmälan. Jag blev så taggad när jag var funktionär på Gästrikeserien. Jag blev så taggad att jag lossade min uppbyggda barriär. Nu har ångesten letat sig fram igen i skepnad av ett monster som ständigt viskar nedvärderande saker till mitt inre. Sara, du är värdelös. Du kommer inte klara det. Du kommer bryta ihop, du kommer kräkas, du kommer döööö. Jag vill ge dig panik, jag vill att du ska brytas ner till den lilla blöta fläck du förtjänar att vara. Du ska ner i underjorden och du ska aldrig komma upp igen.

Sedan jag "gick in i väggen" julen 2005 har monstret fått bestämma. Jag har inte tävlat, trots att det en gång var det bästa jag visste. Jag har fått panik vid blotta tanken på tävling, på att överhuvudtaget simma på tid. Det har känts som om jag ska kräkas bara jag ställt mig på startpallen för att simma en sträcka på tid på en träning. Jag har ibland till och med fått ångest av att se andra tävla. Jag har simmat ett par cuper under dessa två år, men det har inte kännts bra. Samtidigt har det varit en liten seger, att jag faktiskt försökt. Jag klarar inte mer än 50 meter. Längre sträckor ger monstret lång tid att bryta ner mig. Det blockerar mina armar och min hjärna. Det hindrar mig från att ta i. Det säger hela tiden åt mig att om jag inte stannar så kommer jag att kräkas. Det ser till att jag får svårt att andas. Det ser till att jag får ett paniksammanbrott om jag lyckas ta mig imål. 50 meter bröstsim är egentligen det enda jag problemfritt kan simma. Försöker jag simma frisim gör den första av monstrets strategier att jag inte kan få ut någonting. Vid mitt enda försök landade jag nästan fyra sekunder över pers och det var bara en plågsam resa till mål.

Varför ska jag ens behöva fundera på det? Det jag har anmält mig på är 50m bröstsim, 50m frisim och 50m ryggsim. Det är så fruktansvärt enkelt. Det är ingenting. Monstret får mig att fundera på om jag ens kommer att klara av cupen på måndag. En träningstävling där jag, om jag ens hinner, har planerat att simma fyra grenar; de nyss nämnda samt 25 fjäril. Det är så löjligt, och förlåt att jag ältar, men bara genom att sitta och tänka på det låser monstret mina armar och gör dem tunga som bly. Jag vet exakt hur jag kommer att känna mig på måndag. Vad jag vill att simning ska vara problemfritt. Bara roligt. Så som det borde vara.

Sara behöver en rejäl dos mental träning. Vem är villig att ge henne den?


Att flänga runt i oväsentliga tankar gör att jag glömmer mitt presensliv. Jag kommer ofta på mig själv med att inte ha en aning om vad jag håller på med, eftersom jag i huvudet hela tiden är på en jävla simtävling. Igår gick jag ifrån mina gympakläder när jag skulle till bussen. De stod packade i hallen. Jag kom på det halvvägs ner i backen men då var det för sent att vända. Jag ringde hem men mamms hade redan åkt, och hon svarade inte på mobilen heller. Jag fick tag i henne på skolan så hon åkte hem på sin rast och hämtade dem. Idrotten var faktiskt himlans kul. Vi spelade fotboll. Mitt i skogen. Massor av träd, ojämn terräng, stenar, gropar, allt. Dessutom två bollar. Kul var det.

Efter skolan åkte jag till Valbo med mamms. Najsigt. Det slutade i ett par gråa stuprör från Gina samt en sötsöt hängselklänning med inbyggd t-shirt från nyss nämnda ställe. Av någon anledning skulle mamma in på Crispin också. Det blev jag som köpte skor istället. Jag hittade en halva priset-låda i vilken de prickiga converse jag tittat på förut fanns -i ett exemplar. Det enda exemplaret var i storlek 3½. Hor stor är chansen liksom? Jag köpte dem direkt. 

Jag satt och lekte lite för länge vid datorn med tanke på att jag skulle upp och träna monstergruppen imorse. Jag var så terribly trött och jag tänkte att det skulle gå blankt åt helvete. Jag var grinig redan från början. Istället gick det jättebra, och de var ovanligt framåt idag. Eftersom det, som jag kanske antytt (hrrm), är cup på måndag så tränade vi starter idag. De var mycket bättre på den än vad gullgruppen var. De här tog sig tid och lyssna och gjorde därmed rätt, even little A. Jag hoppas att de kommer på måndag.

I övrigt idag. Ingenting. 

Imorgon blir det plugga.

  

how do you keep your feet on the ground

Jag trodde jag såg Sara Maier, men det var visst en enbuske.

kan tolkas som..

1) Han tycker att jag är allmänt risig
2) Han tycker att jag är aggressiv och så att säga "vänder taggarna utåt"
3) Han dissade min nya frisyr som väl var spretig som en enbuske
4) Jag får honom i största allmänhet att associera till enbuskar.
5) Jag liknar helt enkelt en buske med barr och små blåa bär. Ska jag agera julgran iår kanske?

Tack Tomas x'''D.


Det var filosofi vi hade. Kunskapsteori. Tomas drog upp ett exempel om att man inte alltid kan lita på det man ser eftersom det ibland händer att man ser fel, eller tror att man ser saker som visar sig vara något annat. Jag fick vara exempel på det.

the true meaning of

Ska börja med att chockera med att berätta att jag har anmält mig till en simtävling. Oooooaaah. Saken är den att jag blev så fruktansvärt tagg när jag funktionerade mig på gästrikeserien i söndags. Det såg så kul ut och jag kände ingen ångest när jag såg andra tävla, vilket jag brukar få. Jag fick inte ens ångest av tanken på mig själv där bakom startpallen, på startpallen, i startögonblicket,  i vattnet, in action, ansträngandes, nervös. Det kändes bara 'jag vill'. Därför har jag nu anmält mig till Fjärran Höjder-Spelen nästa helg. Den som vill kan ju hålla en tumme då. Först ska jag överleva cupen på måndag. Ska försöka simma fyra sträckor då och samtidigt vara ledare för uppemot 15 simmare om alla mina gullungar kommer som de sa. Det blir körigt, men det blir förhoppningsvis kul.



Idag hände det grejor minsann. Eller ja, det kan man ju tolka som man vill. Första timmen hade vi mattediagnos för andra gången. Den var jättesvår och tog hundra år att göra. Jag blev lite skraj inför provet, men man kan ju även se det som att han rimligen inte kan göra ett sådär hemskt mycket svårare prov. Jag inbillar mig i alla fall att jag har klarat alla uppgifter utom en. Jag blir verkligen nervös på mig själv. Jag gör hela tiden fel när jag ska flytta om i ekvationer. Jag vet hur man gör, men ändå slarvas det hej vilt. Usch. Oroväckande så säg.

Timme två fick jag tillbaka mitt fysikprov. VG+ får väl med viss motvilja ses som godkänt. Faktum är att det bara var sista uppgiften jag klantade mig på. Jag begrep den inte riktigt och resonerade därav så fruktansvärt korkat. Jag trodde att jag tänkte smart men jag var väl tidernas pucko. 

På engelskan fick vi börja läsa en bok. The curious incident with the dog in the night-time. En sjukt rolig bok om en kille med apergers syndrom. Där kom förklaringen till varför vi skulle kunna allt om det. Författaren gör jätteroliga och dråpliga beskrivningar om allting. Personbeskrivningarna är bäst. Huvudpersonen lägger inte märke till sådant som man borde lägga märke till. Han beskriver inte utseende och reaktioner, utan bara detaljer som man kanske ser, men inte lägger så stor vikt vid. Exempelvis kommer det två poliser, en man och en kvinna. Kvinnan hade ett hål i sina strumpbyxor på den vänstra ankeln och mannen hade klivit på ett stort orange löv som satt fast under skon. Något annat får man inte veta om dem. Skulle kunna dra upp sjutton exempel till när jag fick anstränga mig för att inte börja asgarva när vi läste. Ojoj. 

Jag vet inte om jag har så mycket mer att berätta. Jo, haha. När Ida och jag kom till skolan imorse så såg jag på anslagstavlan att operation dagsverke hade dragit in typ 8300 igår. Kul att jag stod för nästan en femtedel av det då. Jag sålde ju elva böcker och lämnade in 1595. Haha. Alla bara 'å vad bra att du ansträngde dig så mycket', jo precis. Jag gjorde en lista som mamma fick ta till jobbet. Jag behövde inte ens bära dit böckerna själv ju. Orkade inte släpa dem på bussen så mamma fick åka och hämta dem. Det enda jag gjorde på fredagen var att åka upp till Hofors och ta betalt. Liksom heja. Ansträngning tretusen.   

 


where we both could live

Jahapp. På sedvanligt Saramanér har bloggen lämnats åt sitt öde i nästan en vecka. Igen. Jag är ju jättedålig på det här. Uppryckning liksom. När jag måste sammanfatta fem dagar i samma inlägg blir det bara rörigt. Usch. Fy Sara.

I alla fall då. Det blev ju inte direkt någon träning på AeroStep i onsdags. Jag var så galet taggad inför det. När vi satt där och cyklade på tisdagen (ja, före branden liksom) så kom Cissi in och satte upp en lapp om att hon skulle köra spinning istället för Micke på onsdagen. Jag tränade spinning med henne som instruktör för ungefär hundra år sedan och jag kommer ihåg hur galet bra hennes spinningpass var och hur galet pepp man blev. Jäss, liksom. Jag bestämde mig för att igga simningen på onsdagen och försöka överleva både pump och spinning istället, men det blev ju som det blev med den saken. Jag hamnade på simhallen, och det är ju inte helt fel det heller.

Torsdag då. Två lektioner i skolan. Sedan helg. Mmmm. Anders var borta så vi hade ingen matte. Jag stannade dock kvar en timme extra i skolan så att jag kunde äta där innan jag åkte hem och köttade projektarbete. Det känns som om jag har kommit igång med det nu. Jag skrev en inledning och skämdes lite smått för att det blev så negativ. Jag blev tvungen att försöka få till en liten positiv undedrton så att det inte skulle låta som om jag tyckte att det var döden. Vem vill läsa en sån rapport liksom. Sedan skrev jag fyra områdesbeskrivningar. För att kunna få till dem bra var jag tvungen att knata ut och ta in lite nya intryck så att jag inte beskrev helt åt helvete. Done. 

Fredag var återigen lika med anti-skoldag. Vi har bara gått en vanlig fredag den här terminen. Det gör inte mig något att jag slipper släpa idrottskläder. Denna vecka var det operation dagsverke som gällde. Liksom jahapp. Det är ett gäng på SP som ska försöka göra Hofors "vänligast i Sverige" som slogan säger. De har som projektarbete att få upp Hofors på topp 10-listan över de kommuner som skänkt mest till världens barn. Alltså skulle det jobbas. Alternativet var att sälja böcker, såna här "noveller för världens barn" där priset oavkortat går till insamlingen. Det gjorde jag. Jag tänkte att jag flirtar in mig hos mamms arbetskamrater så lyckas jag säkert sälja någon. Man behövde sälja en, jag sålde elva. Duktig idiot. När jag kom hem satte jag mig och skrev lite på samhällskunskapsarbetet om rättigheter och värderingar. Trök. Efter ett tag tog jag kameran och gick ut i skogen. Ville ha lite luft och bara gå lite. Jag älskar att gå i skogen. Det är så mys. Jag gick runt kanalen. Me löövs that place. Jag höll på att kliva på en huggorm som låg mitt på stigen. Inte så koolt, fast ändå. Jag blev lite skraj men jag tänkte tuffa till mig och knäppa kort på den. Bara för att jag alltid är så himlans omständig så hann den ju såklart ringla iväg så jag fick ingen bild på den. Attans. 

Sedan åkte jag hem till Malin och lekte med henne och Hanna. Saknat Hanna massor. Tussilull. Vi inkräktade på Max rum och spelade guitar hero. Det var hur kul som helst, men svårt. Det var svårt att hålla ordning på fingrarna. När vi gitarrat oss ett tag åkte vi till Parma och käkade. Mums.

Idag var det upp i gryningen som gällde. Jag skulle ju gå en rond mot monstergruppen igen. Idag var de odrägliga. Usch. De vägrade lyssna och var allmänt blä hela tiden. Det var lite allmänt motigt hela processen. Jag simmade i alla fall 1100 meter på lite drygt en halvtimme när jag slängt upp monstren på land och därmed överlevt. Var lite taggad faktiskt. Det bästa med lördagmorgnarna är ju att man kan chilla bastu hur länge som helst efteråt, men idag var fanskapet avstängt. Lite matt jag blev då. Det var några ihärdiga som satt där inne i alla fall. Hahah.

Idag ska jag bara chilla och i princip inte göra någonting. Jag ska gå ut en sväng med min lilla kamera igen och försöka få till några höstbilder av i alla fall medelklass. Får se hur det går.

Tjooh 

to keep this fire burning

Seriöst. Jag har haft en av mina större chockupplevelser idag. Jag och Ida drog och tränade spinning efter skolan. Det gick väl sådär. Jag hade glömt astmamedicinen hemma så det var lite trögt att andas. Det blev inte precis bättre av att det började brinna i taket i omklädningsrummet efter typ halva passet. Det hade blivit något elfel så att en lampa fattat eld. Man såg hur takplattorna luckrades upp precis som papper och tjock, svartbrun rök vara vällde ut därifrån.  Det pågick någon form av barnlek ute i andra lokalen, så ledaren för det kom och knackade på dörren till spinningrummet och bara: "ursäkta att jag stör, men det brinner liksom så vi måste utrymma".

När sådana saker väl händer märker man vilken fruktansvärt liten betydelse en brandsäkerhetsutbildning eller utrymningsövning har. Det är inte så lätt att följa när det väl händer. För de första plockades vi inte ut genom den bakdörr som finns i spinningrummet, utan vi fick stövla rakt igenom den helt rökfyllda korridoren. För det andra tilläts alla att gå in i rummet där det brann och hämta sina kläder och andra saker. Varför? Det är helt sjukt vilken jävla materialist man är. Vad har mina kläder egentligen för betydelse i förhållande till min säkerhet? Jag förstår inte hur man tänker. Jag menar, jag fick nästan ångest för att jag glömde min lilla handduk i spinningrummet. Det är väl en av de mest värdelösa saker jag äger.

Väl ute fick jag värsta panikchocken. Jag hade inte fått någon luft alls där inne och det var hur äckligt som helst. Kombinationen ansträngning, brist på astmamedicin, rök, chock och panik var ingen hit i andningsväg. Tur att Ida fanns där och lugnade ner mig. Tack Kicki också. 

När vi stått där ute ett tag kom brandbilarna. Två stycken till och med. Sedan kom även en polisbil och en ambulans. Fullt pådrag med andra ord. Jag har aldrig sett en utryckning på så nära håll förut, och det är inget jag vill se igen. Det var lite som att se "Livräddarna" live. Ingen positiv känsla.     

Man märker även på vilket sätt folk är intresserade av andras olycka. Nyfikenheten slog till som en bomb hos alla i närheten. Folk kom springande från alla håll och bilar stannade längs vägen bara för att kolla på. Varför gör man det? Varför dras man till en "olycksplats"? Nu var det som tur var ingen som kom till skada, men jag lovar att folk hade stått och tittat på även om det varit så. 

Sedan började vi klarna i huvudet lite och kunde reflektera över saker. Varför gick det inget larm? Det borde väl sitta röklarm i omklädningsrummen som skulle ha känt av det där. Tänk om det varit förra veckan när barnleken ännu ej startat. Då hade vi varit där, själva i spinningrummet, helt ovetandes tills röken börjat leta sig in under dörren. Då hade det kunnat bli riktigt läskigt.

Uuh. Jag är lite skakis nu alltså. Tur att det gick så bra som det gick.


Ganska så actionladdad dag idag alltså. Fysikprov timme ett och två. Jag är helt nollställd efter det. Jga kan inte alls avgöra om det gick bra eller inte. Det kändes väl hyfsat. Jag fick ut svar som kan tyckas rimliga, men det kan precis lika gärna vara hur fel som helst. Jag vet verkligen inte. Det är lite jobbigt. Jag har inte diskuterat med Lina heller, så jag vet inte om vi fått samma svar eller inte. Det vore himlans gôtt om det gick bra. Himlans gôtt.

Förresten fick jag MVG på biologiprovet. Härlans.

Tonight I Wanna Cry

Alone in this house again tonight
I've got the TV on
The sound turned down and a bottle of wine
There's pictures of you and I on the walls around me
The way that it was and could've been surrounds me
I'll never get over you walkin' away.

'Cause I've never been the kind to ever let my feelings show
And I thought that bein' strong meant never losin' your self-control
But I'm just drunk enough to let go of my pain
To hell with my pride let it fall like rain from my eyes
Tonight I wanna cry.

Would it help if I turned a sad song on?
"All By Myself"
Would sure hit me hard now that you're gone
Or maybe unfold some old yellow lost love letters
It's gonna hurt bad before it gets better
I'll never get over you by hiding this way.

'Cause I've never been the kind to ever let my feelings show
And I thought that bein' strong meant never losin' your self-control
But I'm just drunk enough to let go of my pain
To hell with my pride let it fall like rain from my eyes
Tonight I wanna cry.


Mmm. För att hitta en låt som exakt beskriver min sinnesstämmning. Tonight I Wanna Cry med Keith Urban. Jag älskar den. Jag älskar den. Jag älskar den. Den går på repeat i iTunes och jag gråter hejdlöst. Den är så himlans känsloladdad. Den beskriver inte min situation, men den träffar så hårt. Jag skulle kunna gråta till den även utan att vara depp. Faktum är att jag är en sentimental tönt. Jag vet inte ens vad jag deppar över. 

Jag vet dock att jag behöver leka med Malin. Jag saknar dig hur mycket som helst.

alone in this house again tonight

Tjaa.. Igår var jag på 40-årskalas. Morbror Pär fyllde som sagt år i onsdags och tyckte att det skulle firas igår. Ja, det hade säkert kunnat vara trevligt, men faktum är att det mest var deperimerande hela tiden. Återkommer till det.

Ägnade först hela eftermiddagen åt att läsa igenom juni, juli och augustis blogginlägg. Meningen är att jag ska lyckas konstruera någon sorts retroaktiv loggbok till min växtinventering. Lennart upplyste mig i fredags att jag minsann skulle ha skrivit loggbok så fort jag gjort något som hade med arbetet att göra. TACK. Tack för att jag blir upplyst om det när jag redan gjort hela jävla inventeringen. Suck. Det är krav på att lämna in loggbok tillsammans med projektarbetet. Kul att min kommer att bli skitkass. Det enda jag har att föra loggbok över är ju själva rapportskrivningen. Jag satt och deppade över det där länge innan jag kom på att jag faktiskt skrivit liiiite i bloggen. Inte alls så att det kan bli en komplett och heltäckande loggbok, men med hjälp av det lilla jag skrivit kan jag nog i alla fall minnas en del. Nej usch, den lilla skrivarlust jag lyckats arbeta upp föll pladask i och med den där jefla loggboken. Jag hade motivation och tänkte att det skulle kunna bli bra, nu känns det värdelöst.

Jag trodde att det skulle vara lite avdeppande att åka på kalas. Det började väl rätt bra också, trevliga diskussioner, god mat, tårta osv. Sen spårade det ur. Av någon anledning kom de in på min framtid, mina studier och vikten av att jag får bestämma själv vad jag vill göra. Mamma menar att hon aldrig försökt påverka mig, att jag helt och hållet bestämt själv. Det har jag väl också. Jag gör det jag vill göra och är absolut inte lämpad för något annat. Jag älskar NV-programmet, jag älskar de flesta ämnena och jag älskar mina lärare. Så är det bara. Jag flikade in med att mamma faktiskt, redan när jag gick i sexan, talade om för mig att jag borde läsa naturvetenskap och att hon hindrare mig från att göra ett tredjehandsval till gymnasiet eftersom jag i alla fall inte skulle gå något annat än NV och SP. Nej, klart att jag inte skulle. Hon tog det i alla fall fel och kom in på att hon är glad att mormor sade åt henne att läsa på lärarhögskolan när hon fick den chansen. Att hon var glad att hon inte behöll sitt tillfälliga jobb på Prix, som hade kunnat leda till att hon aldrig blivit lärare. Det tog mormor fel. Hon hade precis suttit och gnällt på att hon aldrig fick några komplimanger. Där fick hon en, men lyckades ändå vända den till något negativt och belv ännu mera tjurig. Mamma blev förbannad för att mormor blev tjurig och inte fattade vad hon menade och Pär blev också grinig. Mormor går inte att diskutera med. Har inte hon rätt så har hela världen rätt och då är precis alla emot henne. Eftersom hon är äldst så kretsar allt runt henne och hon vet bäst om allt. Till slut satt de tre och skrek på varandra, pappa satt knäpptyst och jag började gråta. Bingo. Tillslut lyckades de släppa ämnet och komma in på trevligare diskussioner igen. Då var det väl ganska trevligt igen. Efter ett tag kom de in på flyktingpolitiken och då spårade det ur igen. Mamma och Pär hade helt olika syn på saker och ting. Jag orkade inte med dem. Jag var så jäla trött. Hade gått upp halv åtta efter att ha somnat halv tre och var därmed härligt pigg. Tillslut försonades de igen och vi åkte hem. Suck. Kul kalas. Verkligen.

Idag har jag bara deppat runt här hemma. Vaknade tjugo över tolv och därmed var hela dagen förstörd. Typ. Trött i huvudet, trött i kroppen, depp, opepp och allmänt seg skulle jag sedan försöka ta tag i fysiken. Det gick ju bra. Jag blir bara förvirrad av de där böckerna. De formulerar formlerna så konstigt och rör till det så in i helvete. Jag funderar allvarligt på att skita i att plugga och anse att jag kan det. Diagnosen gick i alla fall jättebra och var inte det minsta svår. Mina pluggningsförsök avbörts abrupt av att jag upptäckte att det var Golden League på TV. Oj då sa jag och tittade på det. Sedan hamnade jag här. Fick lust att blogga av mig lite och försöka deppa ner. Ja. Prov på tisdag och jag har pluggat noll. Imorgon är det skola, box och sen ska jag träna gullgruppen och söthajarna. Kommer hem nio och då är det godnatt. Prov första timmen på tisdag. Härligt Sara, bra jobbat. Väl disponerad tid.




i've never been the kind to ever let my feelings shows

Jag har hört talas om begreppet stjärnsystrar. Två tjejer, födda på samma dag, som förätars samma namn, typ. Nu har jag myntat begreppet stjärnbloggare. Ja, nästan. För ett par dagar sedan blev jag hittad av en tjej som också döpt sin blogg till "Bara Sara" (även fast hon kör med värsta superstavningen och kallar sig för Bara Zhaaraah). Faktum är att vi nästan börjat blogga samtidigt också, ungefär två månaders mellanrum bara. Koolt koolt. Underligt sammanträffnde kan tyckss.


Annars då, Sara? Är det bra eller är det som vanligt? Som vanligt skulle jag säga, fast det finns väl kanske en del att rapportera.

Onsdag 12/9
Idag fyller morbror Pär 40 år. Grattis grattis. Jag tror att vi ska fira honom på lördag, så det får jag väl återkomma till.

Annars då. En massa skola. På engelskan översatte vi en text om aspergers syndrom. Varför kan man undra. Ska vi förvandlas till specialpedagoger tro? Hur som helst så var det intressant. Med Christin som lärare blir man intresserad av allt, vare sig man tänkt sig det eller inte. Sant.

Sen knatade vi ut och demonstrerade. Det är en kille på SP som hotas med utvisning så vi knatade ett varv runt "Hofors tätort" för att försöka hjälpa honom. Får se hur det går.

Vi hade resursmatte sista timmen, men jag iggade halva och åkte hem på tjögoövertrebussen. Det var egentligen rätt onödigt. En haltimme efter hemkomsten stod jag nere vid busshållplatsen igen. Taggad till tänderna för ett pass pump. Inte. När jag åker hem blir jag bara opepp och känner att jag egentligen borde stanna hemma. Moroten för dagen var att Ida skulle med. Älska Ida. Vi kom ju till Hofors en timme för tdigt så vi gick runt lite. Hämtade färgkartor på färghuset bland annat. Människan som hjälpte oss tyckte på fullaste allvar att vi skulle måla mitt grupprum gult. Dö, tyckte jag då. Vi har ju för i helvete en illröd dörr.

Pumpen var bässsst. Jag lyckades på något sätt tagga till och ge allt i varje muskelgrupp. Dock la jag på förmycket på ryggen och orkade inte göra rätt. Synd. Ryggträningen är verkligen favoriten hos mig. Jag älskar när det drar i hela ryggen. Jajamensan.

Efter pumpen bar det av till simhallen. "Vi börjar med 1500 insim och sen blir det syra", sa farbror Tony när jag uppenbarade mig. Uuuuh. Lite matt jag blev då. Jag lyckades flirta till mig att få simma 25:or istället för 50:or, men sedan var jag verkligen död. Det svartnade förögonen och var allmänt läskigt.

Torsdag 13/9
Massa massa massa träningsvärk i axlarna, bröstmusklerna, överarmarna, låren, över allt. Nice.

I skolan intet nytt, skulle man väl kunna säga.

Jag har ju inget individuellt val den här terminen. Istället ägnar jag de där tre timamrna i veckan helhjärtat åt projektarbete. Idag lyckades jag få till ett syfte och en metod. Kanske låter lite, men faktum är att metoden blev över en sida bara den. Ja. Jag blev sugen att skriva mer, men jag hade bestämt mig för att åka upp och träna core.

Mer opepp har jag aldrig varit. Träningsvärken sa åt mig att jag verkligen borde stannat hemma, och det borde jag verkligen. Jag lyckades aldrig tagga till och ingenting fungerade. Jag var trött ocj tittade på klockan hela tiden för att se hur lång tid det var kvar inna jag fick åka hem. Deprimerande värre. Det ska vara roligt att träna, annars kan man lika gärna skita i det. Därför måste jag lära mig att lyssna på kroppen och inte bara träna för tränandets skull.

Fredag 14/9
Skoldagen började med världens längsta timme samhällskunskap. Det var så ofantligt tråkigt och tiden stod verkligen stilla den första halvtimmen. Sen hade vi lite öppen diskussion så då gick det lättare. Nej, jag vill verkligen ha slut på samhällskunskapen nu, det är inte alls roligt.

Sen hade vi en timme biologi där vi studerade ugglor. Minsann. Det var ju.. intressant. Efter biologin hade vi världens längsta håltimme. Inga lektioner mellan 10,40 och 13,10. Drygt. Vi skulle ha haft idrott, men den hade flyttats till sista timmen istället. Glöm, tyckte jag då.

Efter engelskan åkte mamms och jag till Sandviken. Jag fick premiärköra nya bilen. Det var roligt. Även att jag lyckades köra fel i Sandviken. Jag svängde upp där vid jysk trots att vi skulle in till centrum. Då blev det en rejäl omväg och jag fick praktisera lite stadskörning. Hamnade vid tre rödljus innan jag till slut lyckades hitta en parkering.

Sandvikenbesöket resulterade i att jag fick ett par nya gympaskor. Snel mamms. Jag köpte mig även ett par mjukisbyxor, tre nagellack och två knappar. Seriös shopping. Efter det blev det käk på McDonald's. Fett men lätt, skulle man kunna säga. Jag slapp laga mat när jag kom hem och det var det som var hela tanken.

Hemma skulle jag tagga insparken i Falun. Det gick väl sisådär. Jag hade inte riktigt fattat att jag skulle dit. Jag hade liksom inte sett någon biljett och inte betalat för någon biljett ännu eftersom Helena hade dem. Opepp var jag också. Trött och hade ingen egentlig lust alls. Men ja.

I alla fall så åkte vi tåg till Falun, och det var väl trevligt. Ja, sen då? Vart fan skulle vi? Ingen visste, men eftersom vi är så himlans power så var han som skulle vara DJ med på samma tåg. Han frågade om vi vill åka gratis taxi. Haha, klart vi ville. Han var.. ja, han var precis det där ordet som Malin beskrev för mig förut. Det där ordet som jag inte hade hört talas om, och för närvarande inte kommer ihåg. Hur som helst så fick vi även gå in VIP när vi kom fram. Det var säkert hundra meter kö, men eftersom vi kom med DJ:n så fick vi smita före alla. HÖHÖHÖ.

Där tog det roliga slut. Det var så värdelöst attd et finns inte. Usch. Musiken sög och alla töntiga dalmasar var allmänt otrevliga. Alla bara trängdes överallt. Jag fick en armbåge i örat. Seriöst. Tack. Alla människor bara störtade in i mig hela tiden. Ida och jag var ungefär lika otaggade, och båda hatade musiken. Jag inbillade mig att det var samma låt hela tiden. Under hela tiden vi var där spelades en låt med sång i. Resten då? Bara en massa monotont dunkande som bara vibrerade i huvudet och var fullständigt omöjlig att dansa till. Ville man inte dansa hade man ingen stans att ta vägen. Det fanns ingenstans man kunde sätta sig eller så. Det var bara ett stort öppet dansgolv som nästan gav mig torgskräck. Dessutom kom jag att tänka på diskotektbranden i Göteborg. Jag vet inte om det fanns mer än en utrymningsväg. Usch. Redan elva (efter endast en och en halv timme, och ungefär två och en halv timme tidigare än vi hade tänkt) gav vi upp. Helena ringde sin papps som kom och hämtade oss. Vi gick ner till Statoil och väntade. Han kom ungefär tolv och jag var hemma efter halv ett, två timmar tidigare än tänkt.

Lördag 15/9
Det gjorde inte så mycket att jag kom hem tidigare än planerat. Jag skulle ju i vilket fall som helst kliva upp halv åtta för att träna monstergruppen klockan nio. Idag var det jag som höll i trådarna helt och hållet. Mwuahahah. Vi släppte fokus lek och gick över mer på fokus simma och fokus lyssna. De lyssnade rätt bra på mig och Malin faktiskt, mycket bättre än de lyssnade på Anna förra veckan. Det kan nog vara rätt skönt för henne att ha bliit av med huvudansvaret för dem. Ja, faktiskt känns inte riktigt lika hopplöst längre.

Snart ska vi åka till mormor för att fira Pär som fyllde en massa 40 i onsdags. Tjoho.

we turn in circles

Men ja. Hej hopp och känn dig välkomnad. Subjektet för dagen är träning, träning, träning och biologiprov. Trevlig läsning.

Just hemkommen från ett härligt uttömmnade spinningspass sitter jag och funderar om jag verkligen fick med mig hela kroppen hem. Benen känns liksom domnade och borta. Härligt. Jag har börjat gilla spinning, de tär helt sjukt. Så sent som i början av sommaren hatade jag verkligen att cykla. Alt som innebar träning för benen, eller konditionsträning i största allmänhet, var pest och pina. Mina cykelturer till jobbet på kollo och mina turer till Torsåker har dock vänt på steken. Att ta mig till AeroStep och sätta mig på träningscykeln och genomföra ett helt spinningpass ger sådan mental styrka, en endorfinkick utan dess like. Musklerna i benen skriker stanna, men hjärnan kan med vilja besegra dem. Att sedan kliva av, svettig och fullständigt tömd på energi, måste vara världens skönaste känsla. Då har man gjort något.

Träningsvärken dagen efter, som påminner om gårdagens ansträngning, är också riktigt skön. Att känna att man gjort något som fått kroppen att protestera. Mmm. Idag har jag härlig träningsvärk efter boxen igår. Det var jag och Rebecka och jag var jättetaggad att sätta fart på kroppen efter en hel veckas vila. Jag fick jättebra fart på mina krokar, kände verkligen att det tog bra och kvittot börjar komma på allvar nu med värkande axlar och överarmar. Baksidan av det träningspasset var förnedrinen som det innebär då man ska boxa över den andra tvärs över rummet med stor kudde. Eftersom vi bara var fyra så kunde vi inte göra stationer, så det blev det där istället. Jag kan ju inte rubba Rebecka. Hon står som fastgjuten i golvet i jag kommer ingen vart. Jag slåroch knuffar på den där jävla kudden och hon rör sig inte ur fläcken. Jag blir förbannad, känner mig nedtryckt, kastar handskarna och vi byter. Rebecka slår på mig och jag flyger som en jävla vante. Tio slag och jag sitter som uppklistrad i spegeln på andra sidan, och det är minst lika förnedrande. Jag, som ena studen kännt mig stark och vältränad, känner mig som världens klenis.

Eftrer boxen bar det av till simhallen. Jag fick lift med Anna dit eftersom hennes dotter simmade. Jag körde andra passet med min lilla gullgrupp. De är så söta. Igår var de nio stycken, tre nya med andra ord. Ett tvillingpar. Hjälp. De var verkligen kopior med enda undantaget att en hade blommiga bikinibyxor och den andra hade rosa. Shit vilket problem det där kommer att bli om de byter badkläder, antigen med varandra eller helt och hållet. Haha.

Jag orkade verkligen inte simma själv igår. Jag var helt slut och skakig efter boxen, som jag verkligen gav järnet på. Satt där och funderade på att hoppa i, men bestämde mig för att avstå.

Prylarna hamnade inte riktigt i kronologisk tidsföljd i detta inlägget, men det var väl skitsamma. Biologiprovet var det ju också. Jag vet inte vad jag ska säga. Det kändes.. konstigt. För det första fick jag inte skriva klart. När jag suttit i två timmar och bara precis hade börjat på sista frågan var det bara jag och Lina kvar. Lennart tröttnade på oss och vi fick göra sista frågan muntligt. Det ville inte jag. Det gick åt helvete. Han måste ju ha trott att jag inte kunde det alls, trots att jag skulle ha uttryckt mig väldigt annorlunda om jag skulle fått skriva. Jag blev lite grinig. Det jag skriver blir alltid så himlans mycket bättre än det jag säger. Men ja, vi får väl hoppas på det bästa och bli besviken som vanligt.

Tjoss.


love has the grace to save us

Återigen har jag hamnat i det läge då det var trehundra år sedan jag skrev sist. I och för sig har jag inte haft någo av värde att förtälja, och har det fortfarande inte, men man kan ju i alla fall visa att man lever.

Igår var jag ledig. Det var mycket trevligt. Jag kunde med gott samvet sova till halv tio, för att sedan med sprudlande energi t tag i skolarbetet. HAHAHAH, någon som trodde på det? Förstå vad mycket jag hade kunnat uträtta igår, förstå vad mycket jag borde ha uträttat. I och för sig satte jag mig vid datorn i enda syfte att plugga biologi och blev kvar där i sex timmar, men särskilt effektivt var det inte. Jag skrev i alla fall klart mina 111 frågor och skrev svar på ungefär hälften. Ja, precis, jag har blivit tvungen att gå tillbaka till min högstadiestudieteknik för att kunna ta in något alls. Skriver jag egna frågor så tvingar jag mig själv att koncentrera mig på texten, annars flackar mina tankar iväg åt alla möjliga och omöjliga håll så att jag, när jag efter flera timmar tagit mig igenom hela texten, inte har en aning om vad jag egentligen har läst. Jag kan inte säga att det känns bra inför proet, men det känns i alla fall inte helt hopplöst längre.

Idag då? Inget nytt att rapportera. Eller jo förresten. Jag började med min andra nya simgrupp imorse. Hjälp mig!!! Det kommer att bli projekt tretusen att få någon som helst ordning på de där ungarna. Tur att jag har min gullgrupp på måndagar och mina söthajar så att det kan vara någon kontrast i alla fall. De här åtta små killarna höll sig knappt flytande, seriöst. Noll teknik, noll vilja, noll hej och hå vad kul det här var, noll av allting. Bara en massa protester och 'nej, måste jag det. kan jag inte få göra det där istället?'. Nej, gör som jag säger eller gå upp, töntunge. Det var en ensam liten tjej också. Hon får väl ses som undantaget för hon var ganska så duktig. Men shit. Det var en himla tur att Anna var med idag och visade lite hur de låg till för annars hade jag brakat igång på en alldeles för hög nivå. Hmm. Jaaru Malin, var sjutton ska vi börja? Vad ska vi göra med detta? x)

Hemma från HH satt jag och traglade lite biolog igen. Försökte lära mig kvävets kretslopp och det gick väl sådär. Ett välkommet avbrott var i alla fall finnkampen. Shit vad jag hade velat varit där. Vi åkte ju dit med friidrotten 2004 och det var hur kul som helst. Det är roligt att se på tv också. Mja, jag diggar det.

För övrigt väntar jag på att Ida ska ringa. Vi ska ut och leka lite hon och jag. Kanske upp till Hofors och göra något som jag inte tänker skriva innan jag vet om det lyckas. Haha. Sen blir det eventuellt movienight på Löki House Casino. 

See ya. 

solen går ner över taken

Hej fawlks. Igår fick jag stifta bekantskap med en av mina nya simgrupper. Jag har ju av kännedom sparkat ut mina baddare och fått två fiskengrupper istället. Det ena började igår. Det var sex stycken söta, diciplinerade barn som kom och simmade med mig. Jag blev verkligen positivt överraskad. De var mycket duktigare än jag förväntade mig och de var inte det minsta stojiga. De bara satte sig på kanten och väntade när de var klara med något. En total kontrast mot baddarna, trots att det är samma ålder på dem. Ja, det där kan nog bli rätt bra.  

I övrigt  suger verkligen allt just nu. Det är så himla körigt. Jag kan inte fatta att jag bara gått två veckor i skolan, är ju redan nedöst med prylar att göra och prylar som jag faktiskt redan gjort. Schemat är så jävla mycket mer pressat än förra året. Två prov stundar i nuläget, två prov som jag inte kan ett jävla skit om. Biologiprov om ekologi på tisdag och fysikprov om en massa jävla grafer och skit. I vanlig ordning sitter jag här istället för att plugga. Jag hatar mig själv för att jag aldrig kan motivera mig till att göra saker. Plugga för i helvete. Jävla Sara. Gå nu. Plugga. Fanskapet till biologibok ligger ju där på nedervåningen och väntar på att bli läst. Är det så jävla svårt? Gå NU. Vet du ens varför du gick till datorn? Jo, tönt-Sara, du skulle skriva ut ett papper. Ett enda litet jävla papper. Ska det behöva ta en timme bara för att su ska blogga en massa hela tiden? Du har ju inte ens skrivit ut det än. Fy fan Sara, du suger verkligen. Skärp dig nu.

gossip going non stop

Hej. Jag heter Sara och jag är en massa sjuk. Inte kul. Jag är dunderförkyld och har feber och allmänt trök. Hata. Idag har jag int klivit ur sängen på hela dagen. Ganska skönt egentligen, men måttligt socialt. Jag har legat och chillat med friidrott. Har spelat in lite från VM som jag väl egentligen inte tänkt titta på, men nu kom det till pass. Spelar roll vad man glor på? Har i alla fall mest snott runt i feberångande drömmar och inte tagit in speciellt mycket.

Igår var det lite muntrare även om jag var en massa förkyld då med. Ida, Helensi och jag avancerade in till Sandviken och den såkallade insparken. Helt otroligt. Jag var på skoldans. Det har tidigare, förutom tre skolavslutningar, enbart skett två gånger i mitt liv. Ida och jag har bestämt oss för att börja leva, nu såhär på senare dagar. Ett utmärkt tillfälle att börja på kan man tycka. Jaa. Kul var det i alla fall. 

Vi förfestade hemma hos Ida genom att krångla med naglar, hår och smink. Det tog ungefär tre timmar att få ordning på Idas naglar eftersom hon bara kletade ut det hela tiden, sen blev det inte bra ändå. Även att jag är sämst på att sminka mig. Dessutom är jag förkyld och är därmed tvungen att snyta mig hela tiden samtidigt som ögonen kliar och rinner. Kulkul.  Såg ut som en pajas, men vafan.

Ida höll på att glömma biljetterna hemma. Hade inte blivit så koolt.

Vi åkte buss från Torsan till Storvik. Det har jag aldrig gjort förut. Exklusivt som fan. Vi fick skjuts ända till busshållplatsen av Helenas päron som levererade ett par glömda skor. Vi åkte sju personer i en minimal blå bil. Jag satt i knät på Helena och slog huvudet i taket. När vi kom fram måste det ha sett komiskt ut när det vällde ut folk samtidigt som lika många satt kvar. När vi väntade på bussbyte i Storvik iscensatte Ida och jag ungefär alla repliker i Heartbreak Hotel för Helena och förundrades över hur hon kan finna den filmen tråkig. Hon ska se den med oss så ser hn den med nya ögon. Haha. I alla fall måste den andra människa som väntade på bussen i Storvik tyckt att vi var rätt så wierd.

Sen dansade vi gärnet, trängdes, gnuggade röv, kollade in pinsamma fullisar, dissade fula dansmoves (exklusive våra egna), tittade på folk och gjorde andra discosaker.

Sen skulle vi med en buss tillbaka. Helena revolterade mot principerna och knatade in och hämtade våra tröjor och väskor själv. Det var en människa som jobbade i garderoben och sjutusen som väntade. Vi knatade till resecentrum och klev på bussen. Mycket smart. Det var verkligen tretusen människor som klev på där vid posten. Men nu var vi smarta och fick sitta, om än tre på ett säte. Jag hade ingen lust att sitta själv.