Blöt

Kul att cykla från SLU i spöregn då. Nej inte särskilt. Men å andra sidan så blir man ju inte så mycket mer än blöt. Och jag hade en bra anledning att hoppa i mjukisbyxor det första jag gjorde när jag kom hem. Anledningen till att jag fick cykla från SLU är att vi har vår handledning där ute till kandidatprojektet. Känns väl sådär muntert. Men det är bra på SLU, bara det inte var så himla långt bort. Jag ska göra kandidatarbete om hur vägsalt påverkar markstrukturen i åkermark. Låter kanske inte superkul men jag är glad att jag hamnade i ett laborativt projekt. Hade inte pallat att sitta med modeller och matlab och flera mil data som någon annan plockat fram. Nej, det blir nog bra det här. Nu har vi två dagar på oss att producera en projektplan. Blir svettigt men det ska nog gå.

Och Gotlandstrippen närmar sig med stormsteg. Bara torsdag kvar, sen är det fredag och eftermiddag och då åker vi!!!


Dagen till ära

Är det våffeldag så ska det väl märkas på våfflorna? Förutom sylt och grädde så hade vi färsk frukt, sirap och några chokladbitar bredvid. Underbart. För min del skulle det gärna få vara våffeldag lite oftare :)


Vår!

Idag fick jag med mig Kalle ut på årets första löprunda. Vi sprang runt rönningen. Det blev lite gång i början och i mitten men totalt sprang vi ca 6,5 km. Asnöjd. Och i dikeskanterna börjar det dyka upp små gula vårtecken. Man kan inte annat än vara glad. Puss på våren



Brynäs!

Det känns bra att gå och lägga sig i den här tröjan ikväll. Semifinal för Brynäs efter en grym upphämtning. Jättejätteroligt. Det var verkligen längesen det gick så här bra. Puss på dem.


onsdag

Idag är en sån där lite småvärdelös dag som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. För visso är det jättefint väder ute så om inte annat kan jag ju gå ut och ta vara på det lite till. Men saken är den att jag var i skolan från 8 till 11 och genomförde en riktig kick ass-presentation om vår vindkraftspark. Asbra gick det, mest för att vissa är så otroligt bra på att improvisera. 11 till 15 är jag ledig och där är vi just nu. Jag var tvungen att ta mig ner på stan eftersom jag skulle få hämta ut cykeln efter 12. Passade på att dra hem och äta och hämtar cykeln sen när jag ska tillbaka till skolan till tre. Så frågan är mest vad jag ska göra i två timmar nu innan jag måste börja fundera på att packa mig iväg till skolan igen. För en timme. Och vad ska jag göra sen? Simma kanske? Är ledig torsdag och fredag men jag har anmält mig till en himla konferens imorn så jag måste stanna tills i uppis tills dess. Ångrar mig lite. Hade kunnat åka hem och se brynäs dänga dit frölunda och gå vidare till semifinal ikväll, men nu får de klara upp det själva. Det ordnar sig.

jobb fixat

Igår hade vi den bästa föreläsningen hittills under mina tre år på W. Samarbetskunskap var temat och vi fick i sex timmar lyssna på en ledarskaps-/gruppsykologi-/jag vet inte vad-människa som skulle lära oss hur man lyckas i projekt. Hur bra som helst. Jättelärorikt. Vi fick en massa exempel på hur olika människor kan tolka exakt samma information på helt olika sätt och hur det därför inte finns något som är självklart när man jobbar i grupp. Och vems är egentligen problemet med att du kommer försent? Massor med tankeställare.

Idag skulle vi så visa oss att vi lärt oss något genom att, i princip utan instruktioner, plocka fram en helhetslösning med offert för ett företag som vill anlägga en vindkraftspark. Offerten skulle lämnas in senast 16.00 och efter diverse layout-krångel blev klocakn exakt 16.00 när offerten lämnade min mail. Paniken uppstod när vi sedan öppnade dokumentet och det visade sig att de senaste två timmarnas arbete försvunnit spårlöst och vi hade skickat fel dokument. Men.. ett par hackers och det löste sig.

Mitt i den dokumentstressen ringde de mig från ovako och meddelade att om jag bara lyckas få iväg en formell ansökan via deras hemsida så har jag sommarjobb fixat och färdigt. Så himla fantastiskt underbart superbra! Hur lilla jag ska kunna bidra till att optimera deras lakvattenrening förstår jag dock inte riktigt. Ett riktigt ingenjörsjobb. Men ååh det kommer bli så häftigt. Nu ska jag bara på något snitsigt sätt styra av posten och tacka för tre fina somrar.

På vägen hem från skolan gick jag förbi Cykel-Viktor med baktanken att han skulle dra åt mitt sneda framhjul. Där visade det sig att hela navet var glappt så han behöll cykeln för lagning. Ännu en oförutsedd cykelavgift. Suck. Det betyder att jag måste gå till Skolan imorgon. Undrar hur lång tid det kan tänkas ta. Ska vara på plats 8.15. Jobbiga morgonminutrar går förlorade. Pust

Aj

Ziperall på och laid back position i soffan är det som gäller så här långt denna söndag. Massa skidor och tjossan på tv. Ska försöka sätta igång och städa snart men jag har så mycket träningsvärk i vaderna så jag släpar mig fram över golvet. Vadmusklerna är så korta så jag kan inte gå upp på tå. Jobbigt.


Body Step

Imorse fick jag med mig mämz till AeroStep för att delta i releasen av det nya påhittet Body Step. Det var som step fast ändå inte. Mycket trampande upp och ner på bräda i olika former men precis som i body combat har varje låt en helt egen koreografi så det hann aldrig bli så krångligt. Man skulle liksom inte bygga ihop en dans med tusen olika moment utan man körde samma saker i en låt och sen var det glömt. Det var en riktigt rolig träningsform och absolut något jag kan tänka mig att fortsätta med längre fram i livet. Just nu tränas det ju sisådär mycket men det ska det verkligen bli ändring på.


Nu ska jag jäsa i soffan i några timmar. Väntar med spänning på Frölunda-Brynäs klockan tre. Hockeyeftermiddag står på programmet och senare blir det middag med Pär och Natalia och eventuellt Marcus. Låter som en helt okej lördag i mina öron.





Sov gott <3

Idag tog vi ett sista farväl av älskade mormor. Det var en fin men otroligt jobbig dag. Jag tänker på dig varje dag och jag hoppas att du har det bra där du är nu. Jag älskar dig.


Rot rot rot rot sind die rosen
Rosen geschenkt aus meinem hertzen
Ich bring sie gerne heim zu dir
Und sag ich danke dir dafür
Bin ja so lieb zu mir
Rot rot rot rot sind die rosen
Rosen so schön wir unsere liebe


det tar sig


Igår tog jag mig i kragen och gick ut och gjorde av med lite pengar. Det blev ett pannband, en klänning, en t-shirt, två par strumpbyxor, fingervantar, en bok och en glass. Helt okej nöjd med den insatsen. Och på kvällen var jag med Sofia och Julia till observatoriet och tittade på jupiter i teleskop. Häftigt. Även om det var lite oskarpt så såg man planeten och fyra av dess månar. Skoj.

Idag gjorde vi sista insatsen på SLU. Känns otroligt bra. Redovisningar hela dagen var otroligt segt men nu är vi kvitt markvetenskapen. Och eftersom jag klarade markbiologitentan kommer det snart ramla in femton friska högskolepoäng. Känns fint. Kvällen spenderade jag hemma hos Julia med te och film. Förmodligen mycket bättre än tentafest.

Avslutar med en bild på delar av gårdagens inköp. Nu blir det sova. Geo tidigt imorgon. Puss


Däck

Idag kan det vara så att jag har skrivit treans sista tenta. Om jag klarade den vill säga. Det var lite knepigt och man måste bli godkänd på alla tre uppgifterna, meeen det får bli ett senare problem. Och eftermiddagen blev inte alls så ensamtråkig som jag hade ställt in mig på. Snarare väldigt effektiv. Jag började med att boka Gotlandsresan (Hurrrrraaaaaaaa!!!) och hann precis bli färdig innan händiga Julia kom hit och hjälpte mig att byta däck på cykeln. Jättesnällt! Nu hoppas jag att mars månad fortlöper utan väderbakslag för nu ska jag flyga till skolan på sommardäck. Efter däckbytet blev det en promenad med Sofia följt av en trevlig kopp te.


effektiv

Spenderade större delen av dagen på geocentrum. Oskar och jag skrev färdigt det vi skulle göra på grupparbetet och sen tog vi oss igenom instuderingsfrågorna till markbiologin. Blev kvar på geo till halv fem. Imorse när jag kom tillbaka till Uppsalaland såg jag att min stora klocka hade stannat. Sucken. Då bestämde jag mig för att göra den här eftermiddagen riktigt effektiv, eller jag skulle åtgärda de småfel som smugit sig in i min vardag.

* Köpte batterier och fixade klockan.
* Köpte en LED-lampa till sänglampan så att den lyser igen.
* Köpte en ny deo så att jag slipper lukta mer svett med deo än utan.
* Lagade mat och gjorde matlådor för första gången på säkert en månad

Och det bästa av allt, jag avslutade kvällen med en skypedate med Malin som varade i en och en halv timme. Hur bra som helst. 

Nu blir det duschen och sängen. Imorgon ska jag infinna mig på geo klockan 8. Pust 

Måndagsmyyys

Kallestackarn stod och stekte pannkakor i den minimalaste lilla stekpannan. Över en timme tog det, sen avnjöt vi dem med jordgubbssylt, grädde och sirap. Kunde inte bli så mycket bättre. Och matlådor tills imorn blev det också. Då åker jag till Uppsala och pluggar markbiologi. Jopp.


Hemmaplugg

Är så trött på att vakna med en typ av panikkänsla i magen oavsett om jag ska vara hemma en hel dag eller gå till skolan. Saker känns så jävla fel och det känns fel hur jag än gör.

Idag har jag i alla fall bestämt mig för att jag ska sitta med markbiologin hela dagen och läsa och svara på frågor. Den tentan vill jag klara och det känns som rätt ände att börja i. Jag ska sitta tills Kalle kommer hem vid fem och sen får vi se vad som händer. Kanske jag får med mig mamma på en omgång bodypump, det var otroligt längesen.


Helg igen

Har hittills haft en kalasbra helg. Gårdagskvällen spenderades hemma hos Sofie med fem fina vänner och det blev god mat, vin, spel och prat för hela slanten. Det är synd att det är så långt mellan gångerna för det är så himla himla trevligt.

Idag sov vi länge och inledde dagen med korv, äggröra och vita bönor. Lyxfrukost. Sen förflyttade vi oss till mor och far dit Magnus hade anlänt för att sedan transportera oss vidare in till Gävle och Läkerol Arena. Hockeyn var väl ingen jättefestlig historia då det blev brynäsförlust men mamma vann en gigantisk chipspåse, innehållandes tio påsar, på matchprogrammets nummer så det blev ju ganska kul ändå. Efter hockeyn hade vi bokat bord på restaurang Akropolis så vi avslutade dagen med grekisk mat. Mums. Nu är det väl bara sängen som återstår för idag.

Imorgon börjar vi dagen med frukost framför vasaloppsstarten och sen får vi se vart dagen bär av. Kanske försöka röra lite på sig eventuellt.