pust

Gårdagens horoskop:
"Du kommer att få ett positivt besked om något du funderat över eller gruvat dig för"



- och jäklar att jag fick.

make sure the tank is full

Sofie fick körkort idag, GRATTIS :''D


Och vi provade studentmössor. Scary shit. Läskigt att tänka att det bara är tio månader kvar och att jag inte har den blekaste aning om vad jag ska göra sen. Dags att börja tänka på det nu så att jag slipper få panik sen.

Det blev lite simning idag också. 3700 meter av ett dödens pass på 5000. Känner mig rätt nöjd.


Puss

fly and fly and fly

Mjoo..

Var hos Ida på tjejkväll igår. Det var trevligt. Vi grillade och sen åkte vi till Sandviken och åkte bil. Anledning: milkshake på donken. Hahah. Vi snurrade en massa varv och kollade vart folk bodde, sen åkte vi hem och åt glass. Soft. Älsklingen kom och hämtade mig sedan och så sov jag hos honom.

Idag har vi bara softat. Meningen var att vi skulle till Lök och kolla, eller kanske lyssna, på hans baslåda, men det blev inte så för han tyckte att vi var så sega att han åkte hem till Fredrik istället. Då blev det dumt så då ville Carl bygga bil så då skjutsade han hem mig. 

Och här är jag nu. Tror att jag ska ta en skogsvandring med kameraten. Det var ett tag sedan. Kram på're.  

snurra du min värld

Ursäkta mitt ytterst intensiva bloggande, nästan så att jag riskerar att trötta ut min trogna läsarskara med så många  inlägg på kort tid.

Eller vänta nu.

Har jag bloggat alls sen jag åkte till kreta?

Nej.


Har i alla fall gått en vecka i skolan nu och känner mig mest trött och opepp. Har i alla fall lyckats slutföra och skicka in två rester vilket leder till betyg i både filosofi och matte D och det var ju trevligt.

Lyckades dessutom börja veckan med att flirta till mig ett uppvärderat busskort bara för att jag är så himla söt och charmig.  

Började tjugo i elva och slutade tjugo i tolv idag. Det är bra.

Kreta

Hemma från en mysig vecka på Kreta med Emma och Ida.

Ja, allt har varit på topp den här veckan. Det har hänt späckat med sjuka och roliga saker så jag vet inte riktigt vart jag ska börja.

Vi höll inte på att få lämna in våra väskor på Arlanda, vilket hade kunnat bli en riktigt bra början. Vi checkade in själva och tänkte att det bara var att lämna in väskorna när vi i alla fall hade fått den där remsan samt biljetterna, men inte. Vi kastades fram och tillbaka mellan incheckningsdiskarna och ingen människa ville ta emot dem. Tillslut gick det dock, men tanten såg riktigt tjurig ut. Jag var helt säker på att våra väskor skulle hamna i tahiti eller något, men vi fick dem nästan först av alla.

Det var nästan lika svårt att komma på rätt buss till hotellet, fick knalla fram och tillbaka en massa då med men kom rätt tillslut.

Vi träffade på två ursköna stockholmstjommar redan andra kvällen som vi partade med större delen av veckan. Vi hade varit och tagit en drink någonstans när en snubbe stoppade oss på gatan och frågade om vi var svenskar. Han berättade att han hade tappat bort sin kompis och ville låna en mobil. Kompisen svarade inte men Ida passade på att fråga om han visste något bra place och när han stod och förklarade det för oss så kom hans kompis knallande där. De stod och tjafsade ett tag om vem som tappat bort vem och sen följde vi med dem och hade sjukt kul. Det sjukaste var att vi smsade dem och frågade om de ville festa med oss igen och att de faktiskt ville det. Vi träffade dem fyra kvällar och de var hur softa som helst.
Diggade deras dialekt:
Ida, går du runt i flirre-florre?

Hotellet var soft. Vi hade en landsvägsbredd till stranden och utsikt mot havet. Hur bra som helst. På dagarna blev det mest sol och bad och på kvällarna knallade vi de två-tre kilometrarna in till självaste centrum och besökte en massa barer och provade en massa olika drinkar. Det var perfekt att bo så pass nära stan, men lite drygt med trafikljudet på nätterna.

Jag har faktiskt fått löfte att berätta om Emmas nakenchock. Det var så kul att det blev veckans humörhöjare. Vi hade varit och badat och skulle duscha för att gå ut och äta sen. Emma och jag stövlade in genom dörren och tänkte att vi skulle hiva våra blöta badkläder åt helvete ungefär på en gång. Emma hade hunnit bra mycket längre än jag när Ida kom in från balkongen och stirrar lite halvkonstigt på oss. 
- Jo hejsan porrisar.. hade ni tänkt stänga ytterdörren eller?
Emma och jag stirrade på varandra och fortsatte klä av oss så Ida fick mer påstå att vi verkligen borde stänga ytterdörren. Då vände sig Emma om och gick spritt näck till ytterdörren och stängde den. Det är helt stört vad vi har skrattat åt det där. Vi hade faktiskt grannar.

Vi hade vissa språkproblem också. För vissa började det redan på planet ner när vi fortfarande fick prata svenska.
Emma: *stirrar rakt fram* Ööööööööööööööööh........
Flygvärdinnan: Ska du ha chips?
Emma: Ja, precis.

Sista dagen blev vi måttligt dumförklarade när vi skulle käka.
1: Emma: One garlic bread
Servitören: With or without cheese?
Emma: Eeeeeeeeh
Ida: Ska du ha med eller utan ost?
Emma: Eeeeeeeh... inte
Ida: Eeeeeh... not

2: Jag: *öppnar menyn och pekar på en schnitzel* Tzatsiki
Servitören: Nej, det där är en schnitzel
Jag: Jaaaaa... men jag vill ha schnitzel med tzatsiki.

Jag blev bestulen på en luftmadrass och en handduk. Allt detta trauma utspelade sig på stranden. Madrassgrejen var ju rätt komisk, så det var svårt att låta bli att skratta även om jag blev småtjurig. Vi hade solat hela dagen med våra fyndigt inköpta luftmadrasser (för att slippa peja 40 spänn om dagen för en solstol). När vi skulle ta en shoppingrunda lämnade Ida och jag kvar våra madrasser på stranden eftersom vi inte visste ifall vi skulle hinna sola mer när vi kom tillbaka. När vi sen kom tillbaka vid nio på kvällen var det enda som återstod Idas luftmadrass. Min madrass och bådas handdukar var stulna. Skoj.

Nyss nämnda shoppingrunda slutade med att vi blev värsta märkesbögarna. Det var inte syftet men det resulterade i en plånbok och en tröja från burberry, en väska från gucci och ett par solbrillor från dior. Ida och Emma köpte två väskor och en plånbok var, allt med något skumt märke på. Eftersom allt bara är märkesinspirerat och fejk utomlands så betalar man bara för själva prylen varför det inte alls blev särskilt dyrt. Jag är nöjd med mina köp. Jesss.

Det största sorgeämnet var i alla fall att min mobil slutade fungera. Jag hade den med ner på stranden för att kunna lyssna på musik och för att kunna ställa alarmet ifall vi skulle somna i solen. Jag var väldans noga med att skugga den för att den inte skulle hamna i direkt solljus men den fick värmeslag i alla fall och kontakten mellan knapparna och självaste telefonen upphörde. Sorg. När jag skulle ringa hem fick jag pilla i mitt simkort i Idas telefon och ringa från den och nu måste jag ha mammas mobil i två veckor.



Kanske berättar mer i sinom tid.......



Solnedgången <'''3

keep your money in your pocket

Imorn åker jag till Kreta.

Höhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöh



Men igår var Ida, Emma och jag in på cityfesten en sväng. Jag körde och fick parkeringsavgiften betald av en välvillig random tant

Jag (till Ida och Emma): Hmm, jag står för långt fram, måste backa en bit.
Random tant: Där står du jättebra
Jag: Eeeeeh..?
Random tant: Där står du bra, här får du av mig.
Jag: Eeeeh..?
Random tant: *räcker fram parkeringslapp* Jag la i alldeles för mycket.
Jag: Eeeeh.. tack så mycket.

Självaste cityfesten var väl annars ganska vek. Köpte dock en palestinasjal och en handväska.


Nu ska jag packa handbagage

time well wasted

Nu har jag också en 120-säng <333333

Den var bredare än vi trodde.

Inatt kunde man till och med röra sig. Hääääh.



Och jag har börjat packa. Eller ja, jag har börjat rassla fram en massa kläder och slängt dem i soffan. Som det ser ut just nu ska jag ta med mig nästan hela garderoben. Hmm.


Oooolalalala resfeber on.


take another little piece of my heart

Jag har varit hemma hos Ida och planerat lite inför resan. På lördag sticker vi. Det ska bli grymt skönt. Längtar en massa gör jag, och börjar faktiskt bli lite smått nervös. Japp


När jag kom hem möttes jag av världens jordbävning i mitt rum. Mor min har tagit initiativet till en ommöblering sådär helt utan vidare. Nästan. The thing is att jag ska byta säng. En lite bredare skulle inte sitta helt fel när man sover två. För att det inte ska se helt knas ut, med en säng som är bredare än väggen, så måste jag ha sängen mot en annan vägg och därmed flytta på allt annat också. Och pappa var tvungen att åka iväg och jobba så han stack med skruvarna så jag kan inte bygga ihop sängen, så nu är det verkligen kaos. Soffan är belamrad med sänginnehållet så den går heller inte att använda. På golvet står liksom en tom sängram som inte sitter ihop. Och snart kommer älsk hit och jag förstår verkligen inte vart vi ska göra av oss.


Skål

look under your bed

Det har varit full action för äventyrande Sara dessa fem långa dagar av bloggbrist. Ursäkta allmänheten, men ibland har även jag något som uppehåller mig från datorvärlden.

Hur som helst. Det blev inget tältande med älsklingen i tisdags. Orsak? Vi hittade ingenstans att tälta. Så enkelt var det. Vi hade fixat frukost innan vi visste vart vi skulle. Bra planering. Vi irrade runt i en timme och letade efter bra plats, men inget högg så vi struntade i det.

Istället tänkte vi äventyra lite på torsdagen. Älsk pillade igång våran båtmotor (såg för övrigt rätt festligt ut när han testade den i vattentunnan) och kirrade ett par aningen för långa åror, sen blev det en tur med vår färja ute på Gösken. Det var så chill att inta laid-back position i fören och bara tuffa runt ute på sjön i gassande sol. Vi tänkte från början att vi skulle fiska, men eftersom det var så skönt att bara åka båt så la vi ner den verksamheten. Det som började så chill gick över till lite mindre chill när det började åska, spöregna och hagla. Vi hade precis kört in i en mysig liten vik och tänt en engångsgrill och skulle grilla korv när det började dugga lite. Vi tänkte väl att det inte skulle bli så mycket värre, men plötsligt såg man inte över sjön och regnet bokstavligen blåste in över oss. Där stod vi i badkläder och hade absolut ingenstans att ta vägen. Vi räddade allt av värde i en plastpåse och hastade sedan upp i skogen och ställde oss bakom ett par låga granar där det var lite lä. Det var vansinnigt kallt och blött och eländigt så vi tänkte att vi fick lite bättre skydd under granarna. För information kan jag meddela att det inte är skönt att sitta på en grankvist. Men det gjorde vi, med en handduk runt oss och en handduk över oss satt vi där medan åskan gick alldeles ovanför oss. Läskigt. För mer information kan jag meddela att det ganska snabbt regnar igenom en frottéhandduk. Efter den kallduschen kändes vattnet i sjön väldigt varmt vill jag lova. Vi åkte hem och duschade varmt och länge när vädret lugnade ner sig.


Fredag så. Stockholm med Malin och Hanna. Det var mys. Mindre mys var det dock att vi var uppe till halv tre på torsdagsnatten och sedan klev upp klockan sex. Var väl lite trött då. I Stockholm blev det shopping (vita cheap monday för 100 spänn, jeeeeh), tacosallad på kungshallen och slutligen Gröna Lund. Den här gången var jag pepp på berg-och-dalbana så jag överraskade världen med att åka alla tre. Vi åkte den stora blå tre gånger och jag lyckades skada mig alla tre gångerna. Första gången slog jag huvudet, andra gången sträckte jag ryggen (eftersom jag satt och lutade mig jättemycket inåt för att slippa slå huvudet) och tredja gången slog jag knät och fick värsta bulan. Det är alltså faktum att man kan få bulor på andra ställen än i huvudet.


Idag har jag shoppat loss med älsk. Vi tog vara på trökvädret och åkte till Valbo. Jag köpte shorts. Party.

Ikväll ska vi troligtvis till Löksson och kolla på film.