en helg

Men tjohej. Still alive. Still alive.

Sen jag skrev sist har jag:

- åkt moped i den värsta av regnskurar
- firat Sofie och Emma med tjejmiddag hos Ida och en sväng ut på krogen.
- somnat runt fyra två nätter irad.
- besökt ockelbo marknad och inhandlat strumpor och solbrillor samt förärats en fin t-shirt med texten "Jag tillhör Kalle".
- kollat film hos Lök med älsklingen, bönderna och Hännie.
- besökt bror min och där firat Bella och stiftat bekantskap med den nye familjemedlemmen Puck-Benny.
- myyyyys med sötaste <'''3

Imorn är det pirattema på kollo. Pris till bäst utklädda ledare och lätt att det ska bli jag. Har försett mig med pirathatt (två till och med), ögonlapp, papegoja, tubkikare, svärd, sabel och pistol. Lätt att det ska bli jag som sagt. Md anledning av ovanstående fick jag ägna över en timme åt att packa in stenar i aluminiumfolie för att tillverka en silverskatt. Det var rätt hjärndött.

skål

it's a new cup of tea

Frånvarande? Svar ja. Har inte hunnit blogga. Har inte orkat blogga. Har inte haft lust att blogga. Har inte haft lust att dela. Eller tänka. Eller känna. Jag har bara varit nedstämd, opepp, ledsen, förkyld och KÄR.

Men nu är jag här igen och ska börja med att gratta en 39-åring. Det kan även vara så att det handlar om två artonåringar och en treåring. Jo, så var det nog. Sofie och Emma fyllde arton i förrgår och Bella fyller tre idag. GRATTIS!

Jag mår inge bra. Ska ställa upp i nys- och snor-VM.

Bara för att jag dansade en massa linedance med kolloungarna igår. Farligt med ansträngning.

Tyck synd om mig.

Och allt annat kör ihop sig. Hela tiden.

Bingo


Midsummer

Jag är ganska besviken på dig faktiskt.




Nu har det varit midsommarafton och midsommardag och hela kitet. Hej och hå. Det blev väl kanske inte riktigt som det var tänkt med allting, men sammantaget rätt okej ändå.

Det började med det traditionella midsommarfirandet på "plan", det midsommarfirande som är så traditionellt att den som vill veta närmare hänvisas till förra årets bloggtext. Japp. Sen bar det för min del ganska direkt av till södern (vet inte ens om det ligger söderut, men det känns så exotiskt att jag benämner det så) och Torsåker. Älsklingen kom och hämtade mig och min velociped. Lättast att få den transporterad av någon som har drag på bilen lixx.

I Torsåker blev det promenad med tung kasse för mig och älsklingen och sedan grill hos Lök med en Ida och en Dennis. Efter grillningen gick Dennisen och Löken blev dålig och i samma veva kom en entusiast och ville ha med oss på en viss fest. Nej sa vi och hamnade istället på brännboll halvvägs till malmjärn. Då hade vi hittat en Eklund också. Efter det blev det en runda chicago hos Ida, och jag vann. Minustecknet under kvällen var väl att alla någon gång var ledsna eller upprörda eller uttråkade. Skum stämning.

Midsommardagen var bättre. Nästintill klockren faktiskt. Efter en massa velande fram och tillbaka där ingen egentligen visste någonting kom vi iväg på cykel mot Hammarby. Det är tydligen vad man gör när man bor i Torsåker och det är midsommardag. Carl och jag, Ida och Emma, två herrar Eklund samt Malin och Hanna hurtade den dryga milen på nyhyvlad grusväg. Jobbigt men kul. Vi kom ikapp ett gäng vingelkusar som höll på att få både sig själva och sin omgivning med sig ner i diket, annars var det lugnt på vägen dit. Vi satt i ett tält och filosoferade och hade allmänt trevligt i några timmar samt tog en liten svängom på ett trångt dansgolv innan det blev nattlig cykling hemåt. Väl i Torsåker igen visste sex av åtta personer att det skulle ätas tårta hemma hos Ida. De två som inte visste det var jag och Carl, men vi sov medan Hanna och Malin trampade mot Hofors. Vem förväntas vara avundsjuk på vem?

Idag var det käk på Gästis med Ida, Emma, Lök och Carl som gällde. Efter det gick vi hem till Ida och spelade boop it, sjöng singstar och åt tårta. Carl och jag fick tårtan idag istället för i natt, kanske lite bättre.

Nu måste jag sova. Vissa har ju ett jobb att sköta. Regnar det imorn får jag åka bil. Hoppas nästan på det för min rygg är helt av.

God natt

but at least i get paid

Tänk vad en lätt uppretad katt och tre obetydliga rivsår kan bidra till.


En superöverjävlig historia.


Allt på en gång.


Jag säljer min beklaganderätt direkt.


Jag har inte längre något som är värt att tyckas synd om


Förlåt.

it's the end of the road

Idag har jag bland annat burit vatten i tiolitershinkar i två timmar. Lagom tungt. Vi spände ut en vattenrutschbana på gräsmattan och ungarna åkte hela eftermiddagen. Det blev några vändor till sjön med hinkar. Ganska många faktiskt. På slutet hjälpte de till att bära själva. Tacksamt. En del överskattar dock sin förmåga. Minsta tjejen av alla hastade iväg med två hinkar. Hon kom inte så långt. Det slutade med att jag bar båda. Lovar att hinkarna vägde mer än henne. 

Vi hade spikat fast presenningen i marken. Begåvat. Jag fick dra upp spikarna med en trädgårdssax. Det gick väl sådär. 

Och det är inte lätt att vika presenning när det blåser.

Allt för nu

who say's love is blind?

Sara - Bäst på Väst!!

Det är min nya slogan efter att ha ägnat hela dagen åt att knyta och knäppa och dra i flytvästar. Seriöst, jag ser flyvästar så fort jag stänger ögonen. Nästan. Först skulle alla västar testas, av någon anledning. Vi fick kidnappa några ungar som fick bada med dem. Och när några får bada med flytväst vill typ alla bada med flytväst. Blöta äckelgrejer på, blöta äckelgrejer av. Usch. Kul att man fick bära de blöta äckelgrejerna på raka armar tillbaka sen för att inte bli en blöt äckelgrej själv. Tungt. På eftermiddagen var jag stationerad vid fiskeavdelnignen och fick ägna mig åt flytvästar då med. Imorn ska jag sitta på bryggan. Skål.

Jag får små roliga meddelanden på min moped av en viss vaktmästarlärling som inte alls är bitter över att jobba på hagaskolan och över att jag redan, på två dagar, nästan dragit ihop mer än hennes treveckorslön. Du verkar ha festligaste jobbet av alla, lätt. Och nej, min moped är inte larmad så det är bara att lappa på.

Nu ska jag till Sötast.

all the good shit's gone

Tiden springer iväg när man har roligt. Tjohooooo, men här är jag igen.

Jag har inte använt mina fina skor än. Det stod en aura av gummistank omkring dem vilket gjorde att de fick förpassas ut på terrassen ett tag. Nu befinner de sig i edskevall och det lär visa sig om jag tänker använda dem eller ej,

Hur som helst. Kollojobbet har sparkat igång. Första dagen med ungar idag. Pust och stön. Igår var det bara bygg och fixx, men efter två dagar är jag redan rätt slutkörd. En del ungar går mig på nerverna på riktigt. Själv är jag som bussledare stationerad i Born och möttes av 36 ungar imorse. Det var drygt att skriva in dem hela högen. Trots att vi satt en hel hög ungar på att sitta två i samma bälte fick bussen åka två vändor. Totalt 93 ungar på vår buss. Wiehooo.

Jag har åkt båt idag. Inte nog med det, jag rodde den också. Jag och en till skulle lägga i avgränsningsmarkeringen vid badet, eller vi skulle göra området lite större genom att flytta ut sänkena. Det gick bra förutom att vi höll på att vicka. Kul om jag hade fått bada. Alla ungar som ville bada stod på stranden och tittade på, hade kunnat bli rätt festligt.

Fick ta hand om en unge som blödde näsblod också. Blev gladast när det inte fanns något desinficeringsmedel. Myyys med blod på händerna lixx. Not.

Ny dag imorn.

walk a mile in my shoes

AAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAHAHAH


Panikskratt


GAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAH


JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR


En långsam plågsam död


På riktigt


Mamma har köpt skrikgröna foppaskor


ÅT MIG (!!!!!!!!!!!!!!!!!)


AAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHA


Jag har skämts ordentligt när jag hostat något om att det kanske skulle vara bra att ha ett par uppe på kollo och jag har psykiskt förberett mig mycket länge för att eventuellt inhandla ett par svarta


...men för i helvete inte GRÖNA!!


JAG DÖÖÖÖÖÖÖR!!!

but your'e sinking like a stone

For information only:

Jag har en rosa underarm.

Ja, just så. Kom just hem från en uppdateringskurs i hjärt- lungräddning. Jag fattar inte varför de alltid måste ändra hur många gånger man ska trycka och hur länge man ska trycka och vart man ska trycka och hur många gånger man ska blåsa. Det måste vara meningen att man aldrig ska lära sig det där. Bara för att folk ska behöva omutbildas hela tiden. Hur som helst fick jag agera skärskadeoffer i år igen. Fick ett jätteläskigt geggigt sår över hela underarmen. Jag måste slå ett slag för det faktum att inbillad smärta också är smärta. Jag såg ju hur ont det gjorde och fick värsta jättepulsen i hela armen. Sen gick det inte att tvätta bort, så nu är jag rosa. Kulkul.

Nu ska jag ringa min sötis.


baby you're no good

Tanken var att jag, om jag orkat och sett någon egentlig mening i det hela, skulle ha infunnit mig i skolan imorse för att skriva kompletteringsprov på matte D. Hur mycket jag än letade så hittade jag inte den meningen. VARFÖR måste jag ha MVG i matte D? Det får duga som det är. Dessutom är det inte på något vis säkert att Anders, som dyrt och heligt lovat att vi skulle få komplettera, har gjort något prov alls. Det är ju inte första gången han glömt något från ena sekunden till den andra, samtidigt som han inte tycks vilja att vi ska få högre betyg. Nej, jag resonerar som kompanjon Olsson, eftersom det krävs en ansträngning tretusen för honom att sno ihop ett prov tills idag känns det extra bra att vara hemma och blankt strunta i det.

Så..

Istället tänkte jag vara händig och rensa min garderob. Jag började på jeansavdelningen och hittade tre par som jag inte vill veta av i sin nuvarande form. Det ena har jag länge tänkt vara händig och sy om till ett par knälånga shorts. Sagt och gjort.

Här följer hela händelseförloppet. 

1. Jag hämtade penna och sax, hoppade i jeansen, markerade lite, hoppade ur jeansen, drog streck och klippte. Hoppade i jeansen igen och betraktade längden. Nöjd så långt. Kanske aningen korta.

2. Nu skulle det sys. Släpade ner mammas stenåldersmaskin och letade fram knappnålar och sprättkniv och satte igång och nåla. Eftersom jag tyckte att de var lite korta skulle jag skapa en så liten fåll som möjligt och blev riktigt nöjd när den såg ut att vara lika bred hela vägen runt.

3. Hastade upp och hämtade mina andra shorts för att se hur mamma gjort med sidsömmarna där det blir typ sex lager jeanstyg när man viker det dubbelt. Inget konstigt tydligen. Upptäckte dock att hon sicksackat nertill först. Skitgrejer.

4. Fick plocka bort alla nålar igen och försöka komma fram till hur man byter söm på maskinen. Hittade en ratt och blev stolt över mig själv. Provssydde lite i ett av de avklippta byxbenen och sen var det bara att gasa. Skitbra.

5. Dags att nåla igen. Provade sen jeansen igen och konstaterade att båda benen var ungefär lika långa. Jättebra. Ställde om maskinen till raksöm igen och gasade på med det första byxbenet. Kom på att jag glömt att backa i början men tänkte att det säkert går lika bra att backa i slutet.

6. När jag kommit runt och backat och hela paketet fastnade nålen. Men jag hade fått upp ångan och gasade vidare ändå och... pang.. nålen gick av. Helvete. Svor och domderade för mig själv ett tag innan jag letade igenom alla vrår och fack på symaskinen och hittade en ny nål.

7. Jublade lite diskret och kom efter lite funderande fram till hur man bytte ut den. Jävlades ett tag med att få igenom tråden och provsydde sedan igen. Verkade funka bra. Verkade funka.

8. Började sy och backa och sy framåt igen. När jag kom till den tjocka sidsömmen fastnade nålen igen. Ville inte ha av den här också. Lyckades vrida upp nålen och märkte att undertråden trasslat sig. Såg ut som minst tio trådar. Dessutom hade sömen blivit jätteful hela vägen.

9. Utnyttjade den fina gula sprättkniven och avlägsnade sömmen. Fick ordning på undertråden igen och provsydden återigen. Verkade funka.

10. Exakt som punkt nummer 8 plus ett sämre humör och svordomar hängande i luften.

11. Exakt som punkt nummer 9

12. Provsydde på dubbelt tyg och märkte att det blev precis lika fult igen. Gjorde ändå ett tredje försök med shortsen men kom bara till sidsömmen innan nålen fastnade och det återigen blev slutet på punkt nummer 8.

13. Blev på riktigt sur och packade undan symaskinen och dumpade shortsen som nu har ett snyggt sytt byxben och ett nålat som jag sytt i tre gånger där fula vita trådar hänger åt alla möjliga håll. Konstaterade att det var rätt bra att mamma inte var hemma för då hade jag i frustration orsakat världskrig. Nu hinner jag kanske andas ett par gånger och samla mod innan jag måste be henne att avsluta mitt projekt.

14. För att stärka mitt ego lite försöker jag intala mig själv att det var fel på den nya symaskinsnålen.

:)

Jag har officiellt sommarlov nu.

det är ofta enklast att va fågelfri

Nu ska ja åka till skolan och säga tack och hej till mina lärare för att sedan få ett välkommet avbrott från allt vad NV06 och prov och läxor och krav och elände heter.

God blessed sommarlov.

På torsdag börjar jag jobba

Puzzzzzzzzzzzzzz.

all i needed for another day

Sara, ditt mähä, ditt sentimentala elände, gå och häng dig.

Typ.

Vi hade någon jippotillställning vid Edsken. Det skulle spelas volleyboll och kubb. Faktum är att jag är värdelös på båda delarna. Kubb är en historia för sig. Det är till och med roligt. Där kan man bara rycka på axlarna och skylla på den kraftiga sidvinden när man missar. Men volleyboll. Jag vill bestämt hävda att de sporter som är värre är få till antalet. Jag hatar volleyboll (den enda gången det varit roligt var när jag servade in 20 (tjugo!!!!!) poäng i rad till mitt lag). För det första förstår jag inte reglerna och för det andra är jag aldrig tillräckligt mentalt närvarande för att förstå vad jag håller på med (jag tänker att det garanterat finns någon annan som anstränger sig) Vi spelade mot lärarna först och jag stod där som ett jävla rundningsmärke som alla kutade runt och rörde inte bollen en enda gång (vi förlorade så stort att vi inte ens hann rotera ett helt varv så att jag fick serva). Jag stod över våra andra matcher och fick av Sveriges största ordförråd höra att jag inte var tillräckligt kollegial. Känn på den vettja. Men godvänner, jag är inte bitter. Jag spenderade resterande tiden sittandes på gräsmattan med en geisha-glass och en cola. Soft.  

Kan nämna gårdagen när jag ändå är i farten. Åkte moped till Malmjärn med Sötsöt och den gode Lök. När vi kom dit var det redan en hel hög människor där och vi badade, kastade boll, spelade kubb och chillade. Mellanlandade hos Lök och fikade på vägen hem.

Jag har ett jättestort bett på min överarm. Och ont i axeln. Synd om mig.

as we did last summer

Nejdå, ingen fara people. Jag har inte övergivit bloggen. Jag har bara ansett mig ha lite trevligare saker att göra i sommarvärmen.

Torsdagen var intressant. Mycket intressant. Första problemet hette fixa kläder till 60/70. Och det visade sig verkligen vara lättare sagt än gjort. Jag visste vem jag skulle låna av, så egentligen skulle jag bara ringa människan och göra upp en tid. Och det gjorde jag. Men när jag kom dit var det ingen hemma. Osis. Då åkte jag och handlade lite och kom tillbaka senare för att återigen möta en stängd och låst dörr. Nähäpp. Då blev det fika hos mormor en sväng också, sen ringde jag till klädmänniskan och kollade att hon kommit hem och då var det lugnt. Kreationen blev en hurkortsomhelst blommig klänning och ett par riktigt hemska skor.

Sen balen. Hannie och jag tog oss en sväng och inspekterade alla finklädda innan vi styrde i riktning Torsåker. Där blev det grill och fixx hos Ida med Emma och Rebecka som skulle sällskapa oss till Sandviken. Jag fick inte till mitt hår riktigt som jag ville och jag vågade inte riktigt ha min klänning utan leggins under, men på det hela taget är jag rätt nöjd med looken. Rebecka var lätt koolast i min lånade hippieskjorta. Henrik skjutsade oss till Sandviken där vi först stationerade oss på en bänk i stadsparken innan vi gick in och skakade rumpa till skönaste musiken någonsin. Så härligt.

Fredag och lördag har bara varit chill. Lite med söt, lite utan söt. Jag har solat, badat, softat och läst. Mamms har förärat mig Camilla Läckbergs nya bok, den ska jag ut och sluka nu.

your smile is heavenly

Idag har jag mest bara väntat:

*Åkte till skolan till tio för att ha studiesamtal med min svenskalärare, träffa syon och fixa ett betygsutdrag (som för övrigt består av 14 inskrivna betyg varav 12 MVG (samt fyra än ej inskrivna betyg där tre är MVG). Jag är BÄST), men svenskalärare snackade med någon annan så jag fick vänta i nästan en timme.

*väntade sen på Josse och Marielle så att jag skulle ha någon att äta med.

*Gick till bruket och väntade på bussen till Sandviken. Hanna och jag åkte in och kirrade biljetter till 60-70 imorn, vilket förövrigt kommer att bli galet roligt. Det som var aningen problematiskt var att vi inte hade någon aning om vem människan vi skulle köpa biljetter av var.

*Vi orkade inte göra en sjuminutersspurt till bussen så vi fördrev en halvtimme med glassätande på McDonald's. Följden av detta var att det även skulle ha blivit spurt till nästa buss, vilket inte orkades. Istället gick vi långsamt till busshållplatsen och väntade på en gräsmatta i en kvart. Då hittade vi Måns och jag märkte att det var aningen länge sen jag såg honom. Om jag inte blivit förvarnad hade jag nog blivit rädd för honom. Läskig prick.

*Var tvungen att åka till Hofors för att hitta Ida och Emma så att de kunde få sina biljetter. Skulle även hasta in till Foto-Johan och se till att min mobil förs över till comviq. Det gjorde att jag missade tjugoövertrebussen och fick vänta femtio minuter på nästa. Hanna var snäll och väntade med mig.

Nu på kvällans var det grillning och brännboll i edsken med alla andra simmisar. Jag tänkte bada men det blev inte så. Glömde även min kamera vilket inte var så roligt. Det som var lite roligt däremot var att jag var ganska kung på brännboll. Tro det eller ej men jag kunde faktiskt slå framåt i alla fall två gånger. Ganska långt till råga på allt (vilket betyder tillräckligt långt för att jag skulle bli förvånad och stolt över min egen insats). Det blev till och med en varvning. Jag är rätt bra egentligen.


För övrigt höll jag på att få hjärtinfarkt imorse. Tvättade i sedvanlig morgonrutin ansiktet med L'Oreal Hydrafresh Cleansing Gel. Greppade sedan, med ögonen fulla med vatten, första bästa handduk. Ett grönt badlakan för övrigt. Torkade bort vattnet och när sikten återvänt öppnade jag ögonen och mötte blicken på två mastodontspindlar som gick cirka två centimeter från mitt ansikte. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAH vad äckligt. Hur stora som helst var de. Snacka om panik. Jag började grina på riktigt. Fy helvete vad hemskt det var. Jag tvingade mamma att bära ut och ruska av handduken när hon kom hem på eftermiddagen och då följde i alla fall den ena med ut. På handduken bredvid (som jag också tvingade henne att bära ut) satt en som var ännu större. Jag DÖÖÖÖÖÖÖÖR. Känner mig rätt fånig, men varför i helvete ska alla spindeljävlar flytta in i vårt badrum?

Nu blir det kamerarunda tror jag. Älskling bygger bil så jag hinner gissningsvis inte träffa honom idag i alla fall.

sommarchill

Helgen har varit i toppklass, verkligen. Hur bra som helst.

På fredagskvällen var det röj på bessemerfesten som jag antydde. Massa folk och pinsam fjortisfylla, men också en hel del kända ansikten (vilket väl inte är så konstigt med tanke på att vi snackar om Hofors). De första vi hittade var i princip Hanna och Malin och sen även Sofie, så det blev att vi gick omkring med dem. Det blev några varv där och folket åkte lite karrusell och sen åkte vi hem igen. Då skulle jag försöka få tag på sötsöt, men det misslyckades. Fick sova själv.

Lördagen var späckad den också. Först simhallen och paparazzifota mig själv med viss hjälp av mamms. Blev faktiskt himla nöjd med bilderna. När jag kom hem hann jag bara förbereda picnic och skapa mig själv ett acceptabelt utseende innan det var dags att åka till Hofors och spana in Bessemerstjärnorna. Jag hade ju en massa simmisar med och de var jätteduktiga. Alva ägde ut alla som Günther och Kristin var lätt sötast som Crazy Frog. Vinnarna var jätteöverlägset bäst, men Isabelle och Linnea och deras company kom faktiskt tvåa, inte illa alls. Jag vågade aldrig det där när jag var liten.

Efter Bessemerstjärnorna fick jag med mig ett helt kompani av människor hem. Sofie, Emma, Nadja och Ida. Vi gick till sjön och hade picnic med kladdkaka och jordgubbar i solskenet. Puss på det. Sen skulle det badas och det var helt okej kallt vill jag påskina. Plågsamt kallt. Men vi kom i, 80 procent av oss. Sen gick vi hem och grillade, och i väntan på det spöade Emma oss alla ordentligt på Twister. Efter maten tittade även Hanna och Rebecka förbi och då blev det två omgångar Buzz, och genipokalen till mig såklart. Höh. Via Hofors blev det sedan Sandviken och cruising, dit vi även lyckades lura sötsöt. Kom hem klockan tre efter att ha fastnat utanför Rebecka i nästan en timme.

Igår började jag med biltvätt och gräsklippning för att sedan chilla med söt hela dagen. Hann även med att spana in kusin Johans lille Vincent, hela fem dagar gammal. Mwihihihih ^^,



You're summer