jacka

Här sitter jag och skriver ut tentor allt vad jag orkar. Det finns en del att göra kan man väl säga. Tänkte väl att jag skulle hinna plugga lite idag men det lär nog inte bli av men har jag det utskrivet kan jag ju sitta vart som helst när som helst sen.

Idag har jag och hjärtat varit i valbo och shoppat vinterutrustning. Jag var i behov av en varmare jacka och Kalle var i behov av varmare skor. Hittade en helt okej snygg jacka till ett helt okej jättebra pris på intersport. Finemang. Det blev lite julklappar också när jag ändå var i farten, skönt att komma igång med det i tid och slippa stressa ihjäl sig i slutet när jag ändå har fullsmetat schema fram till 21 december. Det roligaste var när jag stod i toakön och dörren öppnades och det kom ut en jultomte i full mundering. Jacka, luva, skägg, glasögon, allt. Inte alla som kissat efter självaste jultomten va?

brrr...

Har precis kommit hem från Amanda där vi pluggat dugga ätit chips och druckit te. Trevligt. Ångesten över att inte ens ha tittat på duggan som ju faktiskt är på måndag har nu stillats en aning, dock bara lite eftersom det inte finns något facit så vi kan vara helt ute och cykla egentligen. På tal om cykla. Brrrrr. Kallt. Snöstorm. Inte riktigt okej. Tur att jag inte hade så långt hem. 

Nu har jag burrat in mig i min nya fina supermjuka W-hood. Gosigt värre. Nu ska jag äta något och sen attackera labrapporten från igår. Blä

 
We Are W-Engineers


tolv

Lustigt att tåget till Uppsala var en timme och 20 minuter försenat igår. Lustigt att mamma bokade tågbiljett åt mig med reserverad sittplats i vagn 12 då det inte fanns någon vagn 12 på tåget (15, 14, 13, 11...) så att de 40 kronorna var sjukt välspenderade. Lustigt att det inte kom någon som ville se min tågbiljett överhuvudtaget så egentligen var alla de 185 kronorna sjukt välspenderade. Kul.

Labmaraton fortgår. Vissa är ju roligare än andra kan man ju säga. I fredags mätte vi koffeinhalten i kaffe och cola (10ggr mer i kaffe) och idag mätte vi blyhalten i aska från sopförbränning. Båda känns rätt applicerbara på verkligheten vilket är betydligt mycket roligare än att bestämma någon konstant som man inte vet vad den gör med en metod som man inte vet vad den säger. Imorgon ska det labbas igen, tydligen helt utan instruktioner. Kan bli spännande.

lab

Lab igår 13-17 plus rapport till 19,30
Lab idag 10-17 plus journal till 18,30
Lab imorn 8-17
Lab måndag 8-17 (minst)
Lab tisdag 10-17 (minst)
And so on..


När ska man hinna och orka plugga va? Det finns inte många fler timmar på en dag. Det är inte som att allt klarnar bara för att man står och blandar konstiga lösningar och mäter lite en hel dag. Hur tänker man när man klämmer in tre labkurser samtidigt va? Idioter.

hurraaaa!

Veckans Bästa:
JAG KLARADE MEKANIKTENTAN!!!

Veckans näst bästa:
Sovmorgon både idag och imorgon. Får man vara lycklig så är jag ju det.

Idag har jag inhandlat en kaffefilterhållarsak, som hette något fint som jag inte minns, samt kaffefilter så nu kan man komma till mig och få kaffe om man vill. Komsikom! :)

Kvällen har jag spenderat på den här stolen. Som vanligt. Varför har jag så svårt för att plugga trots att jag har heeeeela kvällen på mig? Nu får det vara slut på slappa-och-göra-ingenting-kvällar. Du kan väl i alla fall masa dig iväg till friskis om du ändå inte tänker plugga? Skärp dig!

Puss

101114

Har haft en superfin helg. Kom hem på fredagkväll efter att ha lyckats bra med kemiduggan (hoppas jag). Det blev precis de två uppgifter som jag ville att det skulle bli, fantastiskt.

På lördagen var jag med mamma till simhallen på morgonen. Simmade i en halvtimme och har träningsvärk efter det nu. Det är pinsamt. Mycket pinsamt. Tyder kanske på att en gång i månaden är lite för sällan att simma. Men men. Kul var det i alla fall. Övade crawl med mamma. Det var roligt. Och det gick helt okej för henne till slut.

Lördagsftermiddagen spenderades i Torsåkers kyrka med dop för fantastiskt söta lilla Evelina. Roligt att hon fick heta Louise precis som jag. Fint. Men det var inte bara dop. Johan och Pippi passade på att gifta sig samtidigt till ingens vetskap. Jäkla luringar. Jättefint det med. Fina fina kusiner. Nu är de gifta båda två. Känns lite konstigt.

Dagen idag har jag, efter mycket chill och en kortspelsvända med mormor, avslutat med ett dubbelpass på Aerostep för att försöka kompensera för denna träningsfattiga vecka. Först mammas nya favorit functional moves (där man mest står still men svettas som en idiot!!) och sedan ös på bodycombat. Det gick nästan hela vägen. Blev så fantastiskt supertrött och illamående på slutet att jag inte pallade styrkelåten men annars gick det bra. Kan kanske upprepas.

Nu ska jag krypa ner och sova med min älskling och imorgon blir det uppis igen. Denna gång med en cykelhjälm i bagaget. Bra där Sara.

Puss och godnatt

punkt

Idag har varit en helt okej dag. Vi tar en punktlista va?

* Vinglig cykelfärd till skolan på lätt frusna cykelbanor.
* Riktigt förvirrad föreläsning i organisk kemi klockan åtta. Blev föreningarna mer eller mindre giftiga längre ner i tabellen? Blev pKa-värdet högre eller lägre? Blev molekylen mer eller mindre polär? Hon hade ingen koll alls och rättade sig själv tusen gånger. Vad fick vi ut av det? Inte så mycket.
* Fem timmar duggaplugg med Amanda och Elin.
* Lyxlunch i ångströmscaféet, bön- och quornfyllda tortillas med vitlöksdressing. Mums.
* Helt okej elektroföreläsning.
* Vinglig cykelfärd ner på stan med Carro och Sophie.
* Mysfika på Café Linné då ex-klassis Malin kom till stan. Jättetrevligt!! Köpemat två gånger idag alltså, inte så illa.
* Kort promenad i stan med ovan nämnda trio.
* Hjärtattack då flervariabelresultatet tillkännagavs och ännu mer hjärtattack när det blev en femma!! Det trodde jag ju verkligen inte. Två dagar innan tentan var jag övertygad om att det skulle bli min första fail, men den kommer väl med mekaniken istället. 

Imorgon skriver vi skiten ur kemiduggan och sen åker jag hem.

Puss på er.
 

101110

Två och ett halvt år med min älskling idag. Det firar vi i helgen va ^^,

För övrigt var det som ett riktigt dåligt skämt att försöka cykla till skolan imorse. Riktigt dåligt. Spårigt jävla snöslask och oskrapade cykelbanor. Fingemang va? Nej. Stack en kvart tidigare än normalt för jag fattade ju att jag skulle behöa cykla aplångsamt men höll ändå inte på att hinna fram i tid. Hamnar man i ett spår så går det ju hyfsat men så fort man kommer ut i modden så slirar det ju bara, och hur lätt är det att hålla sig kvar i ett cykelhjulsbrett spår? Svårt. Bakhjulet stack åt både höger och vänster precis hela tiden. Borde verkligen skaffa både hjälm och vinterdäck. Bara idiotiskt att försöka cykla utan. Någon gång kommer man ju ramla. Bestämde mig dock för att skippa att cykla genom parken längs ån utan cyklade istället den asfalterade vägen förbi sjukhuset och studenternas och där var cykelbanan i alla fall skrapad så där gick det ju hyfsat. På vägen hem dissade jag den moddiga cykelbanan och körde bilvägen på andra sidan ån istället, mycket bättre. Jag hoppas ju på fler dagar med plusgrader så att vi blir av med det här helvetet och får snöfritt fram till 22 december. Punkt.

Det enda som har varit bra med den här dagen är, hör och häpna, första labben i fysikalisk kemi. Fantastiskt vad bra det gick. Nu vet vi diffusionskoefficienten för saltsyra i vatten, inte alla som vet det va? En enkel uppställning och enkla mätningar som dock följdes av tusen beräkningar. Alla beräkningar var dock utförligt förklarade så vi fattade ju vad vi räknade ut. Inte alltid det är så kan ju jag säga. Och det gick bra att konvertera mikrosiemens till siemens och gram till kilo och kubikcentimeter till kubikmeter och allt vad det var och det slutgiltiga svaret blev i rätt storleksordning. Allt blev bra helt enkelt. Och jag var inte ens dädligt mosig i huvudet när jag var klar. Bra labbat där alltså.

Tänkte hinna skriva rent minna duggauppgifter innan jag ska sova, men först duschen.


helg



Ikväll har jag tänt 18 ljus i mitt rum, druckit apelsinsaft och läst lite om vätskekromatografi. På en halvtimme har jag fattat mer än vad indiantältkillen lyckats förklara på fyra timmar. Pinsamt.

Helgen var fin. Har hunnit med ungefär allt utom att sitta ner och göra ingenting med min älskling varför det känns väldigt skumt att det redan är måndag kväll och jag sitter i uppsalarummet igen. Kom hem sent på fredagkväll då jag tog tåget hem direkt efter fikafesten i flogsta med reccarna. Det var bara sova kvar när jag kom hem halv ett. På lördagen gick vi upp tidigt och Kalle stack till Borlänge och körde folkrace och jag stack till Valbo med Ida, Emma och Sofie och blev där hela dagen. På kvällen blev jag och Kalle bjudna på revyn i Torsåker av mamma och pappa (fantastiskt) och när den var slut åkte jag med tjejerna till Hofors och tittade på alla fantastiska kreationer som skulle ut på folkan. Kom hem halv två. På söndagen hann vi i och för sig sova länge och chilla lite på förmiddagen, sen kom Hanna till mig och fikade och efter det öste jag bodycombat med Wilma. Sen hem, duscha, äta, packa, sova och sen uppsala igen. Pust och stön.

Här är vi nu. Efter en föreläsning i analytisk miljökemi (som var bra, äntligen!) och en fyratimmarslab i elektromagnetism.

Godnatt.


cykelfel och utnarm

Min dag började fantastiskt. När jag cyklade till skolan lossnade den ena pedalen med vev och allt (???). Väldigt svårt att cykla med bara en pedal kan jag meddela. Trodde att jag hade upplevt alla konstiga cykelfel som finns men bevisligen inte. Jag har kännt att det har ryckt konstigt i pedalen ett bra tag men inte fattat vad det har varit men det visade ju sig idag då. Som tur var hände det alldeles i närheten av dels ett cykelställ och dels en busshållplats. Jag ställde ifrån mig cykeln, tog pedalen i ryggsäcken och åkte buss till skolan.

Idag var det utnarm. Uppsala teknolog- och naturvetarkårs arbetsmarknadsmässa. Jag var faktiskt duktig och lyssnade på en himla massa företag och det verkar som att många är intresserade av miljö- och vattentekniker. Låter som att man kan få många bra jobb i framtiden med lite tur. Det blev ju såklart ett frenetiskt samlade av godis och pennor också men det hör väl till. Kom även hem med bland annat två vattenflaskor, en disktrasa, två sadelskydd och ett paket näsdukar. Bra samlat Sara.

På eftermiddagen kom mamma hit. Vi började med att lämna in min cykel hos doktorn. De konstaterade att det mesta är lite halvtrasigt (tror att det hette vevlager kanske) och förmodligen kommer att gå sönder igen och då blir det dyrare än vad hela cykeln var från början. Sorgligt. Min fina bästa räcer. Nu ska den i alla fall få en ny vev igen och så håller det så länge det håller. Jag hoppas för evigt. När cykeln var inlämnad gick vi runt i stan och pratade och lunchade på waynes och gick ännu mer och pratade ännu mer och drack te och pratade ännu mer. Trevligt.

Nu ska jag sova.

Puss hej.


                                 
                            Kul med mässa va? :)


gröt

Nu är det november. Månaden som är synonym till pest och pina och är mörkast och dystrast och jävligast av dem alla. Det enda som är lite bra med den är att det är legitimt att börja med vissa saker så fort det blir november. Typiska sådana saker är risgrynsgröt, julmust och pepparkakor. Inte före november va? Jag käkade risgrynsgröt till middag idag. Typiskt bra och gott och lite småjuligt sådär.

I övrigt har den här kvällen endast bestått i att jag har suttit och haft djupa diskussioner med mig själv angående ett duggatal i fysikaliska kemin. Blev så frustrerad när det inte gick att jag pratade med mig själv (ganska högt)och försökte diskutera mig fram till vad som blev fel. Provade en formel, hade alla konstanter och variabler och grejer utom en, körde tvärt fast ändå. Blev arg. Tyckte inte att det borde vara så svårt. Provade en annan formel, som i verkligheten bara var en omskrivning av den första formeln, och då gick det till slut. Förundrades över mitt tålamod eftersom jag höll på i nästan tre timmar. Hittade även felet som jag gjort i den första formeln och förbannade mig själv lite till. Har jag inte rätt nu blir jag riktigt ledsen, men det blev rätt storleksordning på det hela i alla fall så jag är nöjd.

Imorgon är det utnarm. Då ska jag prata med företag och vara en exemplarisk student (läs: samla godis och pennor). Och på eftermiddagen kommer mämz hit. Vi ska flanera runt, fika, äta och umgås. Mys.



Lite juligt känns det väl va. Men jag har tretton labbar kvar till jul. Sorgen.


kakor



Slänger upp en bild på det bästa resultatet av mitt försök till kakbak. Min första uppsalabakning faktiskt. Förvånas över mig själv varje gång jag tänker på att jag har bott här i över ett år utan att vare sig gå och simma eller baka. Nu har jag gjort båda delarna. Fantastiskt. Dagens resultat blev en dubbel sats syltkakor till fikafesten med reccarna på fredag varav den ena dessvärre blev alldeles för torr så att alla kakor sprack. Det hände ungefär ingenting med dem i ugnen, förstår inte riktigt varför. Den andra blev väl heller inte mycket att hänga i julgranen men kakorna höll i alla fall ihop även om de flöt ut på plåten och blev alldeles platta. Nu har jag i alla fall 39 kakor att lägga till fikautbudet, alltid något.

Och på tal om sats. Jäklar i min lilla låda vad jag öste på bodycombaten idag. Tycker att den är helt fantastiskt kul och den här gången gick det så mycket bättre än förra. Längtar nästan redan till söndag så att jag får ösa igen (om jag har disciplin nog att gå och träna när jag är hemma..). Innan träningen var jag trött och opepp och hade jätteont i huvudet men så fort vi kom igång gick det hur bra som helst. Det är sådana gånger det är som roligast att träna. Hurra.


bodycombat



Hurrraaaaaaaaaa!!! Jag har fått en sats-träning av Carro. Ikväll ska vi ösa bodycombat med Malin. Bäst.

DN

Gårdagen var jättefin. Älsklingen fyllde 22 och vi firade det med massor av fika och mys. Först blev det paketöppning, sen kaffe och pepparkakor hos Kalles föräldrar och slutligen muffins tillsammans med Emil&Emil. När jag hade lyssnat på deras bilanekdoter i en och en halv timme tyckte jag att det var okej att jag smet iväg och tränade en sväng med mamma. Hon fick med mig på functional moves. Tror aldrig att jag har varit så svettig någonsin trots att man mest stod stilla och gjorde utfall eller viftade omkring med en femkilosvikt. Jobbigt var det i alla fall och idag känns det i ryggen. Fint. När jag kom tillbaka till bilgrabbarna fortsatte vi firandet med pizza. Mums.

Imorse fick pappsen och jag sovmorgon. Eftersom jag hade en föreläsning åtta (som jag skippade) och sedan hål till ett behövde han inte hämta mig förrän halv tio. Nice.

När jag kom ut till cykeln imorse (kanske fel att kalla det imorse eftersom klockan var kvart i ett) så hade någon dumpat en dagens nyheter i min cykelkorg. Någon tyckte kanske att jag behövde bli lite mer nutidsorienterad. Jag tog in den såklart och ska läsa den ikväll, men den måste få torka lite först eftersom den låg ute och blev fuktig när jag var på dödensföreläsningen i elektromagnetism. Blä.




Nu när jag kom hem igen började jag riva runt bland böckerna i min bokhylla. Tänkte strukturera lite. Tittade av en händelse upp på min stora fina klocka och såg att den var fem. Undrade stilla vart eftermiddagen tog vägen och tänkte att det nästan var dags att sätta lite fart om jag både ska hinna handla, laga mat, simma och plugga ikväll. Sen kom jag på att jag inte hade ställt om den fan. Tjänade just en timme eftersom klockan bara var fyra, nu halv fem. Det lär dock visa sig hur det blir med allt jag tänkte hinna. Måste i alla fall handla och laga mat. Träningen kan vänta tills imorn. Då blir det bodycombat med Malin och Carro. Fantastiskt.

Nu ska jag komma på vad jag är sugen på, sen gå och handla, sen laga mat.

Puss hej