Lowe

Idag fick W2-nallen Lowe flytta hem till mig. Han ska bo hos mig i en vecka nu så min egen nalle Isa har tillfälligt fått en kompis. Vi fick Lowe i ettan efter att hjälpisen Love sett till att vi blev isbjörnsfaddrar och sen dess har han fått bo en vecka här och en vecka där och nu har han alltså kommit till mig. Vi ska ha det väldigt trevligt, Lowe och jag. Dock får han inte följa med mig hem i helgen eftersom risken finns att jag glömmer honom kvar. Han får stanna här med Isa istället, hoppas att de inte gör något olämpligt.

Jag har precis tittat på idol och förundrades över att Baggarna i juryn upprepade varandra hela tiden. Sa Laila att personen ifråga hade valt en för svår låt så sa Anders det och sa Anders att någon skulle ha bättre scenspråk så sa Laila exakt samma sak. Minst tre gånger hände det. Kanske räcker att den ena pratar om de i alla fall inte har något eget att säga.

Tentorna känns allt mer påträngande för varje dag. Har idag ägnat två timmar åt att börja masa mig igenom det 170 sidor tjocka kompendiet i akvatisk miljöanalys. Jag tycker det är intressant men jag tycker att det är idiotiskt att det är på engelska. Det är skrivet av svenska författare och det handlar barabara om Sverige och svenska sjöar. "In lake Gårdsjön in the north of Sweden.." bla bla bla. Skitjobbigt att läsa. Och vilken ickesvensk skulle bry sig eller ens förstå någonting? Idiotiskt.


 Lowe och Isa :)


derivata

Idag har jag spenderat 11 timmar på Ångström. Börjar likna mastigt tentaplugg. Men så jobbigt var det inte. Var mest ineffektiv hela tiden. Satt med Calculus framför näsan från klockan ett till klockan sju men fick i princip noll gjort. Har kommit till det stadiet att ju mer folk förklarar och ju mer man tänker desto knäppare blir jag. Till slut förstår jag ingenting. Sitter och stirrar på alla partiella andraderivatior och blir galen trots att det egentligen inte är svårt att derivera. Men när allting envisas med att innehålla både sinus och cosinus och e upphöjt till x i kvadrat och y och roten ur så blir man ju galen. Tusen frågor på samma gång. När är cosxsinx=0? och för vilken vinkel är tangens plus minus 1? och varför blev det där minus? och ska det inte vara en tvåa där också? vad är roten ur två gånger roten ur två? och vem är funktion och vem är konstant och vem är variabel? och nu har jag väl deriverat med avseende på y fast jag skulle derivera med avseende på x? och har inte den där en massa inre derivator? hur deriverar men e? blir det produktregeln eller är det något som är konstant? Det blir verkligen kaos i huvudet. Jag tror allvarligt att jag håller på att derivera ihjäl mig.

uppsalahelg

Kalle har varit hos mig i storstan sen igårkväll men nu är han tråkigt nog tillbaka hemma i torsåker igen. Igår när han kom hit gick vi ut och käkade på kina. Komiskt att jag har varit på den restaurangen fyra gånger och att det är den enda restaurangen jag varit på i uppsala. Men gott var det. Som alltid. Dock gjorde jag misstaget att inte käka buffé den här gången för det här placet var inte i närheten av lika bra på kyckling med ananas som shanghai är hemma. Efter maten såg vi new moon och sedan sov vi tight i min 90-säng. Måste säga att det är tur att vi har avancerat till större sängar hemma. Förstår inte hur vi klarade av att sova bra i en 90-säng i ett helt år förut. Men det var mysigt nära i alla fall.

Idag sov vi länge och åt frukost länge och sedan gick vi till clas ohlson och shoppade för att sedan byta alla trasiga lampor i lägenheten. Närmare bestämt 8 stycken. Nu är det så ljust i hallen att man blir alldeles förvånad och i köket fungerar mer än bara lampan över diskbänken. Hurra. Jag fick även mitt cykellås fixat med en rejäl smörjning. Det var så kärvt att jag vred en av nycklarna helt sned härmodagen, men nu är även den rak igen. På eftermiddagen var vi på bio. Toy Story 3. Den var fin. Har inte sett någon av de tidigare toy story-filmerna men det gick bra ändå. Kanske ska se dem nu istället. Jag gillade ju den här.

Imorgon har jag mekaniklektion på okänd plats klockan åtta. Idiotiskt att inte skriva på schemat vart vi ska vara.

Puss och godnatt.

rebusrally

Idag har jag åkt rebusrally med Jenny och hennes kompisar Carro och Johan. Det var fantastiskt roligt, och vi var sjukt awesome på att lösa rebusar. Vi fick en karta över uppsala med omnejd i lagom skala för att varenda liten byhåla skulle finnas uppmärkt med namn, även om det så bara stod ett enda hus där. Första rebusen löd chipsfredagalfpartibrittisköltyp(+n) och vi kom snabbt fram till att det borde bli mys-kd-ale-n. Myskdalen. Vi var dock väldigt skeptiska till att det skulle finnas ett ställe som hette så och tänkte att det kanske var jysk istället. Fail. Amatörmässigt. Vi hittade till slut myskdalen på kartan och när vi kom dit kom vi på att det inte alls var dit vi skulle. Codrivern hade inte delgett övriga alla instruktioner. När man kommit fram till rebusnamnet skulle man mäta med linjal några millimeter hit eller dit och åka dit istället. Men vi var inte de enda som gjorde fel för vi mötte minst tre andra bilar i myskdalen. Men sen när vi fick in snitsen gick det sjukt bra. Vi knäckte alla rebusar utom en utan att ta hjälp av hjälprebusar. Knäckte både kattskallen och åttondelen, vilka fantastiska bynamn det finns.

Nu sitter jag och väntar på att älskling ska komma hit. Vet att han är på väg. Puss på det.

läpp

Kräftskivan igår var trevlig. Helt okej. Åt som sagt dock inga kräftor utan mumsade tomatpaj istället. Låter inte som något jag borde gilla men det var faktiskt helt okej. Bordssällskapet var också bra och det var mycket sånger och spex hela tiden. Sånt gillas.

Den här dagen började så fantastiskt som med en fläskläpp till följd av ett sms från min mor. Klockan var tjugo över åtta och jag hade ännu inte lämnat sängen så jag skulle ligga på rygg och läsa det. Tappade då telefonen som (helt enligt gravitationslagen) dalade ner i mitt nylle och enligt Newtons andra lag kan vi ju då räkna ut kraften som den utsatte min överläpp för vid landningen. Nu orkar jag inte det men jag kunde i alla fall konstatera att det gjorde förjävligt ont och jag kände verkligen hur läppen svällde upp. När jag tjugo minuter senare lämnade sängen och såg mig själv i spegeln fann jag mycket riktigt vänster sida av läppen cirka dubbelt så tjock som höger. Fantastiskt. Nu har dock svullnaden gått ner men det är fortfarande väldigt ömt. Farligt med telefoner. Farligt med sms på morgonen.

Avslutade denna dag med tacksittning på uthgård för alla som var volontär under mottagningen. Hade denna gång väldig otur med bordskamraterna vilket var synd. Det gör väldigt stor del vilka man får sitta med. Till höger satt de fyra som kanske var fullast av alla. Bara otrevligt. De skrek, spillde vin, spillde öl, spillde snaps, spillde mat, spillde kaffe. Spillde verkligen allt. Har kanske aldrig sett ett så kladdigt bord någonsin. De övriga tre jag hade runt mig sa inte mycket alls. Också tråkigt eftersom jag själv inte är den som håller låda mest av alla heller.

Nu ska jag sova. Imorgon är det rebusrally. Wiehooo.

kräfthatt

Har just kommit hem från Carro där vi har pysslat kreativa kräfthattar inför morgondagens skiva tillsammans med Elin, Sophie och Oskar. Det kommer bli fantastiskt. Jag tänkte att eftersom jag i alla fall inte ska äta några kräftor så behöver jag inte anstränga mig för att komma på hur man skapar en kräfta på bästa sätt. Istället tänkte jag att en crazy prickig hatt i alla färger med glitterspröt längst upp blir mycket bättre. Speglar min personlighet på ett helt annat vis liksom. Puss på pyssel.

bodycombat

Har precis kommit hem från gratisträningen på sats. Bodycombat för första gången på jättejättejättelänge. Kände att jag nästan fick skavsår av mina träningsskor för att jag inte har använt dempå så länge. Men det var roligt. De hade första releasen på nummer 45 igår så alla som var där var ungefär lika taffliga som jag vilket kändes bra. Hade det varit sista gången på 44:an så hade ju jag stått där som ett ufo medan alla andra studsat runt och vetat precis vad de skulle göra. Nu var det till och med tre instruktörer, fast det var inte så jättemycket superkrångliga saker (några garder och jox som jag inte fattade bara). Super.

Fick träffa världens längsta människa innan passet också. Jag stod seriöst och stirrade in i hans mage enda tills han kom med förslaget att vi skulle sätta oss på en bänk istället. Han berättade en massa om deras klasser och priser och andra förmånligheter. Själva syftet med att jag fick komma dit var väl att jag skulle gå därifrån som medlem antar jag. Har övervägt trettiofyra gånger hur jag ska göra med min träning. Har vägt fördelar och nackdelar med friskis och sats och nog kommit fram till att friskis vinner.

Anledningar:
* Friskis kostar 2000 om året, sats kostar 4100.
* Sats har bodycombat vilket skulle vara ungefär det enda jag skulle vilja träna där, friskis har många roliga saker.
* Jag kan träna bodycombat hemma i Hofors på söndagkvällar när jag är hemma till måndag morgon och jag har sex träningar kvar på mitt aerostepkort.
* Mina klassisar går på friskis, träningssällskap är roligt.
* Den minimala träningslokalen på sats är jätteäcklig redan från start eftersom de kört massor av svettiga pass där innan.

Det blir nog till att gå och förnya friskiskortet tämligen snart.

Godnatt


dugga

Idag har jag skrivit dugga. Det var spännande. Har nog aldrig gjort ett så ytterst grovt slarvfel någonsin och kännt att det var rimligt. Till tentan ska jag läsa på om vinkelhastighet och inte få för mig att jorden snurrar med 480 radianer per sekund. Det är ju fan över 80 varv per sekund. Kanske dags att hålla i sig så att man inte ramlar av. Men jag får väl skylla på att jag var stressad. Förlorade mig alldeles för länge i en och samma uppgift så de två sista blev ingenting vettigt. På den sista ritade jag en bild och skrev ungefär det som man fick veta i uppgiften. Men jaja. Det kommer en tenta så småningom.

Efter duggan blev det lite tröstshopping. Tänkte att jag skulle titta på höstkläder, typ jacka och mössa och halsduk och sånt. Kom istället hem med en skjorta och en klänning och ett linne. Så kan det gå.

Avslutade kvällen med Bio tillsammans med Carro, Elin och Sophie. I rymden finns inga känslor. Se den. Så himla fin. Man blev bara glad av den. Verkligen. Puss

...

Den här helgen har jag inte pluggat mekanik. Inte alls faktiskt. Känns bra med tanke på duggan imorn. Mycket bra. Istället har jag myst i skogen bland trattkantarellerna, simmat 1500 meter, shoppat skor i valbo och såklart röstat för första gången.

Har precis kommit tillbaka till uppsala nu. Det var fullt på tåget så jag fick åka på resväskan. Inte bekvämt, men det rörde sig ju bara om en timme så det var lugnt. Nu sitter jag och tittar på valvakan och är ganska förbannad. Hur fan kan det finnas så in i helvete med rasister i Sverige? Fattar man vad man röstar på? Skrämmande. Fy.

snart

18,07 går tåget

HemHemHem ♥♥♥

Sats

Det hände just en hyfsat oväntad grej i mitt liv. Jag hade missat ett samtal från samma nummer två gånger den här veckan så jag tänkte att jag skulle söka på eniro och se vad det var. Fick ingen träff. Inte heller på hitta.se. Då gjorde jag en väldigt icke saramässig sak. Jag ringde upp. Tänkte att det var spännande. Kom till Sats. Blev måttligt förvånad men kom på att jag fyllde in en lapp med chans att vinna träningskort just där. Kanske kanske kanske hade jag vunnit?!?!?!?!?!. När killen i andra änden försökte komma på varför han skulle ha ringt till mig två gånger så berättade jag ju att jag hade fyllt i en sån lapp. Då kom han väl underfund mer att jag inte hade vunnit men sa att de brukade ringa upp ett par stycken som inte vann för att erbjuda en gratisträning. Hurra. Alltid något. Så på tisdag klockan 19 ska jag infinna mig på sats, träffa den där killen, få en rundvisning och sedan träna bodycombat. Så roligt. Men jag kommer dö. På riktigt. Igår när vi hade pubrunda var ett uppdrag att man skulle springa över fyra olika broar. När jag hade sprungit över en stod jag och flämtade och hostade nästan loss mina lungor i säkert tio minuter. Med en förkylning som har hängt i i nästan tre veckor tycker min kropp att ansträngning är skit. Den vill ha en lift i pollaxbacken för att den knappt orkar gå upp med cykeln på morgnarna. Förhoppningsvis kan jag komma igång med träningen på tisdag alltså. Go for it.

Nämnde ju som hastigast pubrundan igår. Det var skoj. Temat var glitter och glamour så jag, Carro, Sophie och Elin glittrade väl på allt vad vi orkade. Och det var inte så mycket. Det fanns många som var satsigare än oss. Men glittret som fick agera ögonskugga bet sig fast. Efter dusch, två ansiktstvättar och en sväng med oljebaserat medel mot vattenfast smink fanns det fortfarande spår av glitter i mitt ansikte. Skumt. Vi kom tyvärr försent för att få ett schema så vi hade ingen riktig koll på uppdragen men jag kramade i alla fall domkyrkan och gick baklänges mellan Stocken och ÖG. Springandet över broar har jag ju redan nämnt hur det gick med. Jag tror att jag var på totalt sju nationer av totalt tolv. Jag gick hem när det var tre kvar och två kom vi inte in på då det var fullt.

Nu ska jag försöka sno ihop något ätbart.

hejs

mekanik

Idag fick jag lära mig att man kan bryta handen i benet om man boxas för hårt utan handskar. Känn på den va. Det var lite smålustigt sådär. Men det var väl kanske det enda. Mekaniken ger mig ångest. åååååååååååågeeeeeeeeeeeeeest. Egentligen har jag inte så mycket att säga. Sitter mest och är handlingsförlamad och väntar på att gå och lägga mig. Typ. Har lyckats slå ihjäl den här kvällen utan att göra någonting alls. Absolut ingenting. Har bara häckat här och som väntat på att mekanikpolletten ska trilla ner av sig själv. Borde verkligen läsa lite innan jag somnar. Men jag har ju lärt mig att utan kraft så blir det ingen acceleration. Och det lär väl ska behövas en 600 newton för att få fart på den här kroppen så vida inte friktionskraften och normalkraften i datastolen håller mig kvar. Och de gör de tydligen för jag sitter ju här fortfarande, eller rättare sagt igen. Fast jag hämtade förvisso Physics Handbook och konstaterade som hastigast att, ja det fanns visst några formler i den. Bra kämpat.

Godnatt


plugghelg

Är hemma igen. Skönt. Synd att det är söndag så jag måste åka tillbaka till uppsala igen imorgon. Den här helgen har bara gått i pluggandets tecken. Synd. Känner annars mest för att ta en riktigt lång höstpromenad och sedan mysa ner mig i soffan med varm choklad. Men icke. För att hålla mig i fas till morgondagens lektion var jag tvungen att räkna en massa matte igår och eftersom det är bara en vecka till duggan är det verkligen dags att sätta igång med mekaniken. Ska försöka räkna lite precis nu faktiskt. 

Hörs

axel

Idag hade vi vår första mekaniklab, och den överträffade förväntningarna faktiskt. Det var riktigt roligt faktriskt. Har annars ganska dålig erfarenhet av fysiklabbar. Man rullar någon vagn på någon bana och mäter tid osv, och det blir aldrig bra för man använder alltid för oexakta mätverktyg och man förstår aldrig varför man gör det man gör osv osv. I den här labben var Elin och jag ute och åkte hiss med en accelerationsmätare. Upp och ner mellan Ångströms fem våningar. Spexigt. Mätvärdena blev bra och vi fattade grafen och fick ut rimliga svar som vi också fattade. Bra lab.

Flervariabelföreläsningen innan var lite mer actionfylld. Vi satt där i godan ro och skrev deriveringsregler för vektorer när föreläsaren helt plötsligt slänger kritan och bara skriker rakt ut. Då har hennes axel hoppat ur led när hon skulle dra ner tavlan. Jätteläskigt. Stackarn. Men hon fick hjälp av några handlingsbenägna ES-studenter så till slut hoppade den tillbaka igen. Sen fortsatte hon föreläsningen som om inget hade hänt. Strong brud.

Sitter och funderar om jag ska dejta mekanikboken ikväll eller om jag ska åka till Sophie och umgås lite. De skulle ha syjunta men jag har inte riktigt något sådant att pyssla med men jag skulle kunna åka dit och låta bli att sticka. Vi får se. Har lite duggaångest i mekaniken också. Borde verkligen läsa.

sverige jobbar..?

Har precis kommit hem från utgång på snerikes med Sophie, Carro, Elin och Johanna. Det var skoj, men trångt. Första tisdagsklubben för terminen så det kanske är förståeligt. I kön fick vi kondomer av moderaterna med budskapet "sverige jobbar". Gillar deras syn på hur jobben ska skapas. HA HA HA. Dagens bästa.

I övrigt har den här dagen ägnats åt föreläsningar och mekanikplugg. Vad annars. Imorgon kör vi igång klockan tio. Puss på det.

Och jag är fortfarande förkyld. Vet förvisso inte om jag har nämnt det här, men så är det. Idag köpte jag nässpray med menthol. Jävlar vad obehagligt det var. Iskallt i hela huvudet.

Godnatt.

huvudvärk

Shit. Har nog aldrig cyklat så brutalt någonsin. Trodde bergis att jag skulle komma försent imorse. Tåget var nästan en halvtimme försenat. Det skulle komma in tio över nio men kom in fem över halv tio. Jag började kvart över tio och brukar cykla iväg typ kvart-tio i. Nu fick jag småspringa hem med väskorna, stressastressa för att packa om och sen kasta mig på cykeln och hurta hurta hurta allt vad jag orkade (och det var inte alls mycket) till skolan. Kom iväg vid prick tio och man får cykla på bra om man ska hinna hela vägen på en kvart. Tog hela pollaxbacken och svetten sprutade. Mysigt. Jävla kollektivtrafik.

Annars har det varit en okej dag, inlämningsuppgiften till mekaniken blev gjord men mekanikföreläsningen på eftermiddagen var också brutal. Skrev så jag fick kramp och det var tusentals formler och vektorer i alla möjliga riktningar, och när det var färdigt säger tanten att det minsann var den enkla delen. Vill inte veta hur den svåra delen ser ut.

Har även lyssnat på Maria Wetterstrand idag. Hon höll ett kort föredrag precis när vi slutade. Vet inte om jag kommer rösta på miljöpartiet men det var ändå intressant att höra vad de tycker, rätt många bra saker var det i alla fall.

Har haft huvudvärk hela eftermiddagen. Nu ska jag hoppa i duschen sen blir det att krypa ner i sängen.

Puss

slut på faddrande

Nu är mottagningen slut. Reccarna är inte längre reccar, faddrarna är inte längre faddrar. Sorgligt, men skönt. Torsdagens avslutning i tältet var skoj. Äntligen fick vi dansa våran reccedans då de körde ett medley på uppskattningsvis de fem senaste årens danser. Jätteskoj.

Igår morse hade jag mekaniklablektion med både Lady Gaga, Pettson, Ernst Kirschsteiger och Leonardo da Vinci. Spännande. Fyra stycken i min klass hadr nämligen varit hjälpisar. Jätteroligt.

Nu är jag hemma hemma igen. Jätteskönt. Idag har älskling och jag varit på marknad i Falun. Jag köpte en blomkruka. Fantastiskt shoppat.

Puss

fadderdag 9

Tjoho. Har nu överlevt två skoldagar till. Fantastiskt bra gjort. Har haft tre föreläsningar i mekanik och än så länge hänger jag med hyfsat bra. Måste bara se till att skaffa mig böckerna så att jag kan börja läsa. Igår började flervariabeln också. Känner att det inte kommer bli fullt lika roligt. Usch. Hatar när jag måste hålla på och tänka tredimensionellt och särskilt försöka rita det på ett tvådimensionellt papper. Inte bra. Och föreläsaren var så sjukt stressad. Trots att hon pratade och skrev sjukt fort och dessutom drog över en kvart på lunchen så hann hon inte gå igenom allt hon skulle. Hur hade hon planerat? Vår tredje kurs, akvatisk miljöanalys, känns däremot riktigt intressant. Gillar att fördjupa mig i miljöproblem. Det är väl kanske därför jag går den här utbildningen. Heh.

På kvällen igår var vi ute och åt med reccarna på v-dala. Mycket trevligt. Jag åt kycklingfilé och klyftpotatis. Mums. Vart så däst av maten så att jag inte pallade tältet. Dock cyklade jag med dit, men jag kände direkt att jag varken orkade eller hade lust att dansa så jag cklade hem efter typ en halvtimme.

Nu tänkte jag att det skulle bli lite pluggande