Mormor <3



28/2 2012

Söta älskade lilla tant. Nu är du återförenad med morfar i himmelen och slipper all oro och smärta. Jag vet inte hur jag någonsin ska förstå att jag aldrig mer kommer få spela kort med dig. Aldrig mer få dricka din saft och äta dina kakor. Aldrig mer höra din glada röst i telefonen. Jag hoppas att du har kommit till ett bättre ställe och att de har kortlek och tysk tv. Hälsa morfar att jag saknar honom och jag saknar dig till oändligheten och tillbaka. Vila i frid tills vi ses igen. Jag älskar dig.

Födelsedag

Så kommer min dag vara flaggdag i fortsättningen då. Mysigt att dela födelsedag med en liten kunglighet. Men tjatigt att det är det enda man har hört på radion på hela dagen.

Dagen började väl inte så spexigt. Sov cirka tre timmar inatt så jag var lagom pigg när jag skulle ut till SLU på biologilabb. Festligt. Tog gummistövlar för det låg några centimeter plaskig blötsnö på marken. Not so funny. Labben var slut vid elva så jag hoppade på en buss och hann precis med 12.19-tåget hem. Skiter i allt vad skolan heter imorn och anser att det löser sig på något sätt till slut ändå. Pappa hämtade mig i Gävle. Skönt att komma hem. När Kalle slutade jobbet åkte vi tillbaka till Gävle och åt på church street. S Å J Ä K L A G O T T!! och vi unnade oss till och med efterrätt. Omnomnom. Rullade hem mätt och nöjd och glad.

Imorgon ska jag luncha med Hanna. Ska bli hur bra som helst. Jag ska bli så otroligt mycket bättre på att hålla i de fantastiskt fina vänner jag har och försöka bli kvitt ångesten över de andra. Tydligen så får man lära sig vilka vänner som faktiskt är vänner och vilka som är något helt annat. Vissa saker är inte värda besväret att kämpa för. Uppenbarligen.

Avslutar med en bild på den dubbelt deliciösa efterrätten. Oj oj oj.


22 februari

Idag skulle bästa älskade morfar ha fyllt 82 år och i morgon är det min tur att få en tvåa på slutet. Inte alla som föds som sin morfars sextioårspresent va! Häftigt.

Dagen idag spenderades med värdelösa föreläsningar på SLU, fika och labbrapportskrivande. Imorgon betar vi av en marklab sen tar jag helg och åker hem och fyller år.

Puss hej


Too much?

Verkar som att till och med min telefon tycket att jag spelar lite för mycket spindelharpan...



Helgresumé

Helgplanerna höll, i alla fall nästan. På fredagen åkte vi hem till mamma och pappa och åt tacos och såg "på spåret"-finalen. Jättemysigt. Efter det blev det hem och snarka för att sen gå upp tidigt som sjutton och ta fyrhjulingen ut i skogen och titta på rally. Jag är väl kanske inte lika begeistrad som vissa andra men det var väl en upplevelse i sig. Mycket folk var det som hade letat sig ut i djupa skogen och vi grillade korv och hade det mysigt även om det var gnesigt kallt. På kvällen lagade Kalle och jag mat tillsammans och såg på melodifestivalen. Provade på att göra hasselbackspotatis för första gången. Gick okej. Till det hade vi rödvinssås och fläskfilé. Jäklar vad gott. Men veckans startfält var inte så mycket att hänga i julgranen va?

Söndagen började på simhallen med mamma. Tycker själv att jag körde på rätt okej för att vara en halvslö söndagsmorgon. Efter simningen förflyttade jag mig hem till Sofie. Vi vandrade i väg till Hanssons och lunchade men hann även med en massa prat och missemys. Vi ses alldeles för sällan hörru! Får försöka ändra på det.

Igår var jag ju då också ledig. Åkte och lunchade med mormis och spelade lite kort. Sen åkte jag hem och försökte plugga lite innan Kalle kom hem. Då lyxade vi till det och köpte pizza och sen skjutsade han mig till tåget. Slut på bra helg men snart kommer det en ny.

Dagen idag har spenderats i datasal från 8 till 17. Processlab i reglerteknik. Inte roligt.


Helg

Nu är tentan skriven och jag sitter på tåget på väg hem i full fart mot helgen. Och vilken helg!

*fredag: middag hos mamma och pappa följt av soffmys med <3 och tidigt i säng.
*lördag: rally i malmjärnsskogarna, eventuellt lite långfärdsskridskor och en alla hjärtans dag-middag i efterskott.
*söndag: simning med mamma följt av lunch och prat med bästa Sofie.
*måndag: LEDIG!! Awesome. Eventuellt blir det lunch med mormor och lite plugg.

Känns bra, känns bra.


Hjärta

Mamma hade smugit ner ett supergulligt alla hjärtans dagskort i min väska i helgen. Jag hittade det igår kväll efter en liten hint. Så himla sött. Och på telefonen kom det några hälsningar som gjorde mig glad. Det är skönt att veta vilka fina människor det finns omkring mig. Älskar er så himla mycket <3


förmiddag

Idag börjar jag 13.15. Asskönt med en slapp förmiddag, Tänkte att jag skulle kliva upp tidigt och plugga ändå och gjorde så också. 8,15 brummade min dator igång och jag satt i ungefrär två timmar med markkemin. Två timmar verkar vara min fokuserandelimit för efter det började jag titta runt efter potentiella sommarjobb och läsa bloggar och laga mat. Inte optimalt. Ska på en räkneövning i reglerteknik nu till kvart över tre och sen blir det väl att sätta sig med mer markkemi. Bättre fokus då tack. Tenta på fredag. Puss

Plugghelg

I fredags var det W-dagen. Häckade på geocentrum från morgon till kväll och matades med frukost, lunch, fika och en himla massa information. Återigen några smakprov på vad en W:are ute i livet kan syssla med. På kvällen blev det en riktigt bra gasque med god mat och bra underhållning och en massa dansa såklart. Allt detta på geocentrum. Känns skumt.

Åkte hem på lördag förmiddag och satt hemma hos m&p och försökte plugga markkemi i några timmar. Fick fin hjälp av en fyrbent dam som jättegärna ville ligga mitt i både bok och anteckningar. Avslutade kvällen med god mat och melodifestival. Bra startfält lär jag säga att det var den här gången.

Söndagen började med simning och en kortsväng på långfärdsskridskor med mamma. Efter det åkte jag hem till <3 och försökte plugga lite mer. Gick helt okej utan katthjälp. Och sen var helgen slut. Men snart kommer det en ny. Puss


Ledsen

Jag vet inte ens om någon läser det här och det kanske är lika bra egentligen. Har inte uppdaterat på ett tag för det har inte riktigt funnits något roligt att berätta. Jag har varit ledsen och nedstämd i två veckor och i princip inte gjort någonting. Människor som står mig nära gör mig ledsen, medvetet eller omedvetet vet jag inte men jag blir ledsen. Känner mig som världens mest ensamma människa just nu. Jag vill verkligen inget hellre än att åka hem till världens bästa och mysa ner mig och skita i allt det här. Jag orkar inte. Och jag saknar de superfina vännerna hemifrån, och mamma och pappa och katterna och simningen och allt annat fint. Så jävla trött på att vara ensam.Ge mig det perfekta sommarjobbet som jag kan stanna på i höst. Det känns som det är fyra långa månader kvar till sommarlovet...


Tidigt

Typiskt att vakna strax efter klockan sju och vara jättepigg på veckans enda börja-tio-dag. I och för sig skönt att få ligga kvar i sängen och slippa stressa men ändå. Och det kliar utav helvete i mitt högra öga. Obehagligt.

Besökte studenthälsan igår och fick en ny p-stav. Den gamla satt snett och ville verkligen inte läka. Den här människan sa sig sätta in 6-10st i veckan så nu måste det bara bli rätt. Jag hade en astråkig eftermiddag/kväll efter det. Borde väl ha utnyttjat den till plugg eller sommarjobbssökande eller vad som helst men jag pallade ingenting. Och vårt internet strulade så jag satt och spelade spindelharpan i två timmar och kollade på tv resten av tiden. Värt. Jag längtar till helgen hur mycket som helst. Längtar till livet. Puss