couldn't escape if i wanted to

Hej och hå!

Min dag började med en långprommenad med mammsi som inledde sitt lilla höstlov idag. Vi gick cirka 6 kilometer och det var jätteskönt, så när som på att vägen var geggig och solen lyste rakt i ögonen. Jag ska dock sluta gnälla och vara glad så länge solen lyser över huvudtaget.

Jag tog kvart i tre-bussen in till Gävle sedan. Jag gick omkring om mest fördrev tid i några timmar. HM i Gävle är lätt min favoritaffär. Jag skulle kunna handla hur mycket som helst där inne. Det vimlar av saker som bara skriker 'köp mig' när jag går förbi. Bland annat hittade jag en grå stickad tröja med dödskallar som var hur fin som helst, och en annan grå stickad tröja med hjärtan, och en hel massa andra saker. Med mig därifrån fick jag dock en tunnstickad svart/vit-randig klänning slash oversized-tröja och ett par vita handledsvärmare med stjärnor. 

Sedan skulle jag ta mig till konserthuset, och det var ju lättare sagt än gjort. Det är verkligen livsfarligt att släppa mig ensam i tron att jag ska hitta någonstans. Mamma sade åt mig; 'det är ju bara att gå under gångtunneln'. Visst tänkte jag, fine. Jag vet vart konserthuset ligger, men jag visste inte hur man tar sig dit. Jag gick i rätt riktning och jag hittade gångtunneln. Bra, siktet inställt, bara att stövla på. Jag gick under tunneln och kom upp på andra sidan och kände mig stolt som hittat, men vafaaan... det var ju en stor jävla å emellan mig och konserthuset. Jag gick och jag gick och jag gick, men kom bara längre och längre ifrån den vidunderliga byggnaden trots att jag hade den där på andra sidan å-helvetet. Jahapp. Vad gör jag nu då? Hur fan kommer jag över ån? Simma? Nej tack. Jag gick tillbaka igen, och tänkte illasinnade tankar med både blixtrar och dödskallar. När jag var som mest grinig såg jag en bro och jublade tyst för mig själv. Efter bron kom en gångtunnel, jag hade ju såklart tagit fel tunnel. Sedan kände jag mig lätt dum. Man kan inte förvänta sig att jag ska hitta någonstans. Jag går ju till och med vilse i Torsåker.

Hur som helst så skulle vi se en ABBA-konsert, mammsi, pappsi och jag. Ja just det, ABBA. Det var verkligen back to 70's. De som har minnet på skaft minns möjligtvis de två tjejerna som för ungefär 100 år sedan vann "Sikta mot Stjärnorna" som Frida och Agneta med 'Mamma Mia'. Ja, det var väl -99 eller så. Det var dem som uppträdde, tillsammans med sitt ABBA-band 'Waterloo'. Det var helt kusligt likt originalet ibland. Särskilt när de gjorde låten Waterloo på slutet och hade nästan exakt de där heta Waterloo-kläderna. Det var väldans bra. Jag har alltid gillat ABBA's musik, det är musik som aldrig dör. Det var världsklass i jämförelse med ABBA-showen på Cypern.

Godnatt

Boxinstruktör?

Ett ord räcker för att sammanfatta min dag:

TRÄNINGSVÄRK!

Och det lär vara värre imorgon. Då är det dag två för pumpträningsvärken och dag ett för träningsvärken från spinning och box. Aj. Det känns som läge för linement imorn. Höh.

För övrig är det bara fem gånger kvar på boxen, kanske forever. Anna ska flytta och i nuläget finns det ingen som kan ta över. Det är helt sjukt sorgligt. Jag älskar boxen. Hur svårt kan det vara att hitta någon som kan ha box? Jag fick ett litet infall att jag skulle utbilda mig till instruktör. Lika snabbt hörde jag dock en röst viska i mitt öra att nu får du väl för i helvete skärpa dig Sara. Du kan ju inte vara överallt och göra allting jämt. Du kan inte ha hur många ansvarsområden som helst. Men.. jag vill inte att boxen ska sluta. Jag älskar den. Så du som känner att du vill göra en insats för mitt och andra slagfärdiga människors välbefinnande, var snäll och ta över boxen.

image306
Det är ju så kuuuuul :)

take your records, take your freedom

Jag vet inte om det var någon sån där jättehöjdare att schemalägga sitt liv. Jag sprang mest omkring och var spänd och stressad och tittade på klockan för att veta när jag skulle göra något och vad jag skulle göra. Plus att jag fick en massa ångest och kände mig tvingad att göra saker. Inte bra det heller. Skönt i alla fall att jag fick iväg filosofin.


Så långt höll schemat i alla fall. Fram tills efter jag hade ätit. Då skulle jag göra engelska i två timmar. Problemet är bara, vad sjutton skulle jag göra. Det är så att jag har nationella provet veckan efter lovet. Jag har helt sjukt mycket ångest inför det. Jag vill att det ska gå bra. Jag har aldrig förr kännt att jag varit "bra" på engelska, prata engelska är det värsta jag vet. Nu har jag fått någon liten svag MVG-vittring, och jag skulle tycka att det vore mycket trevligt om det gick vägen. Därför har jag tänkt att jag ska förbereda mig, men hur sjutton ska jag kunna göra det? Jag har ju ingen aning om vad vi förväntas snacka om. Det bästa vore förstås att bara släppa det. Att ta chansen att ha lite lov nu när möjligheten finns. Men maken till rastlös människa får man leta efter. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag sitter och stirrar rakt ut i luften.

Det blev lite stressigt på eftermiddagen idag. Mamma skulle sluta fyra i Gävle och sen skulle hon komma hem och hämta mig så att vi kunde gå på pumpen. Jag tänkte som så att när man för en gångs skull ha möjligheten att träna pump med Maarit så tar man ju den. Träningen börjar halv sex. När klockan blev fem och mammsi fortfarande inte hade kommit hem så började jag bli lite lätt tjurig. Kvart över fem hade hon fortfarande inte kommit hem. Jag tänkte att det nog inte skulle bli någon träning ändå. Tjugo över kom hon hem och två minuter senare var vi påväg igen. Haha. Stressigt liv? Vi missade uppvärmningslåten, och det var ju lite pinsamt att storma in försent. Det var inte Maarit som hade passet heller utan det var Cissi. Hon är seriöst hur bra som helst. Jag blev en massa glad då. Jag blev också en massa glad när hon hade We're in heaven med i programmet. Jag har alltid förknippat den låten med henne sedan spinningpassen på stalkahallen för cirka sjuhundra år sedan. Det var pepp, det var tufft, det var power. Cissi skulle ha passet på lördag också. Jag funderar på fullaste allvar att försöka ta mig dit då. Eftersom det är Alla helgons dag så är Hoforshallen stängd. Thank God.

Efter pumpen bar det av till Hoforshallen för att vakta ungar på baddisco. Jag snyltade åt mig en macka och en festis när jag kom dit så jag skulle överleva. Jag måste få påstå att det gode tränaret har en fullkomligt bedrövlig musiksmak. Bara en massa dunk utan texter, eller dunk med ytterst märkliga texter. Vill inte veta av. Jag badade lite själv också. Det blev några hopp från femman och några vändor i bubbelpoolen. Komfortabelt.

Imorgon ska jag, förmodligen knäckt av träningsvärk, överleva spinning och box. Innan dess tänker jag leva spontant och inte känna mig tvingad till skolaktiviteter. Jag ska gå min höstprommenad, jag ska se en film och jag ska spela The Sims. Tror jag.

Klockan är 23,30. Det står i min planering att jag ska gå och lägga mig nu. Godnattens 


to ease my mind

Schemat håller rätt så bra faktiskt. Haha, jobbigt liv. Jag har faktiskt precis skickat iväg filosofin. Den blev helt värdelös. Faktiskt. Men, nu är den gjord i alla fall. Jag har även hunnit med att börja städa mitt rum. Jag kom in lite tidigare än jag tänkt mig från promenaden eftersom det var så regnsjukt ute. Då skottade jag fram golvet och bäddade rent, så nu är det bara dammsugning kvar. Nu ska jag äta och sen blir det lite engelska.

Well done, Sara.

Organisation?

Det mest negativa med höstlov, låt säga det enda negativa med höstlov, är att jag får sådan fruktansvärd att-göra-ångest. Jag vet att jag har hur mycket tid som helst, och hur mycket som helst som jag borde försöka göra. Det får till följd att jag sätter mig med min dator i knät och bara blänger på skärmen utan att göra någonting. Som nu, nu är det i och för sig natt och jag borde sova, jag vill egentligen inte blogga för jag har ingenting att säga, jag har inga bilder att ladda upp och jag har läst allas bloggar tio gånger, ingen skriver på MSN. Ändå sitter jag här och stirrar på skärmen som om jag väntade på att någon skulle ge mig en kommentar på ett blogginlägg eller en bild istället för att stänga av och gå och lägga mig. Dagarna börjar med att jag startar datorn eftersom jag tänker att det mesta jag ska göra har anknytning till datorn, men jag vet inte vart jag ska börja. Det får till följd att en hel dag går utan att någonting blir gjort. Jag blir bara rastlös eftersom inget socialt heller blir gjort. Jag vet att jag egentligen borde skjuta upp allting på obestämd tid. Jag har lov och jag borde vara ledig, men jag får bara ångest när jag inte gör något som har med skolan att göra.

Jag kan prova att göra som aspergerkillen Christopher gör i boken vil läser på engelskan. Jag kan schemalägga min måndag. Då behöver jag inte tveka vad jag ska göra. Han gör det för att han inte kan leva spontant, och det kan bevisligen inte jag heller. Ska jag blogga? Nej, jag har inget att säga. Ska jag se en film? Nej, då försvinner två timmar i onödan. Ska jag ringa någon? Nej, vem skulle det vara? Jag borde kanske göra lite engelska? Nej, jag vet inte vad jag borde göra där och jag vet inte vart jag ska börja. Jag kanske skulle ta och göra klar den första filosofiuppgiften? Nej fy så tråkigt. Börja på den andra då? Nej, ännu värre. Hur vore det om jag skulle ta och försöka komma någon vart med projektarbetet? Nej varför, jag har ju oceaner av tid på mig med det. Jag ligger efter med fysiken också, ska jag kanske ta och göra färdigt det?  Nej, kanske bättre att göra det alldels innan provet. Äsch, jag startar datorn så blir det kanske något. Jo precis, jag läser allas bloggar (även inlägg jag redan läst), Jag tittar i folks bilddagböcker (om de inte har uppdaterat så tittar jag på gamla bilder), Jag lyssnar på musik och bara stirrar på en tom skärm. Jag kanske behöver fasta tider och veta precis vad jag ska göra och när för att det ska bli något?

I så fall ska min morgondag se ut så här:

9,30 - Vakna
10,00 - Frukost
10,15 - Påklädning och tandborstning.
10,30 - Lång höstprommenad med kameran (om det inte regnar för då blir det film)
12,00 - Skriva klart den första filosofiuppgiften (ingen musik, inget MSN, ingen blogg, ingen bilddagbok).
ca 12,30 (beroende på effektiviteten med filosofin) - Äta något.
ca 13,30 - Skotta fram golvet i mitt rum, dammsuga mattan och bädda rent i sängen.
~14,00 - Ta tag i engelskan.
16,00 - Nöjsam datorsittning (under förutsättning att jag varit riktigt duktig med engelskan)
16,30 - Fika
17,00 - Ombyte till träningskläder
17,10 - Åka till Hofors
17,30 - Träna Pump
18,30 - Åka till Hoforshallen och vakta ungar på baddisco
21,00 - Åka hem
21,20 - Fika
21,40 - Nöjsam datorsittning
23,30 - Tandborstning
23,40 - Läsning
00,30 - Sömn.

Hej organisatör. Nu j*vlar ska det bli orndning. Jag hyser förhoppningar om att morgondagen kan bli en produktiv dag. 

Godnatt.

 

we're headed for a better life

Jag fick en mycket intressnt kommentar på förra inlägget. Personen ifråga undrade om jag var intresserad att jobba åt en familj som fått fyrlingar. Hon bad mig gå in på hennes blogg för mer information, och i inlägget där står det såhär:
Sökes en arabisk talande person som både kan jobba som tolk och barnflicka åt en familj som har fått fyrlingar. Denna familj ska flytta till Uppsala inom kort så det är lite akut.... 
Verkar jag vara någon hejare på arabiska? Jag menar, hur många slumpvis (det måste vara slumpvis..?) tillfrågade personer talar arabiska? Lite research skulle ha visat att jag har en bra bit till Uppsala också. Ehumm.

Jag skulle gärna få tillåtelse att vrida tillbaka klockan en timme lite oftare. Det var galet skönt att få sova en timme extra i morse. Jag sov till elva och klockan var bara tio. Mycket behagligt ska sägas.

Eftermiddagen spenderade jag hemma hos Rebecka. Jag har saknat henne massor. Vi sjölng en hel massa singstar och det var hur kul som helst. Hon hade schlagerskivan <3333.

När vi satt och åt spelades Better Life med Keith Urban på sportradion. All kärlek till P4 just då. Jag blev alldeles glad. Aldrig förr har det hänt att svensk radio spelat "min" musik.

Someday baby, you and I are gonna be the ones
Good luck's gonna shine
Someday baby, you and I are gonna be the ones
So hold on
We're headed for a better life

like standing up for what you believe

Jag har varit ute och höstat mig en sväng idag. Det faktum att vi har en stor fet lönn i trädgården betyder att vi vid den här tiden varje år har tre miljoner lönnlöv på marken. Först lekte jag med löven lite, och sen tog jag mitt ansvar som god dotter och krattade ihop dem. Hehu.

image305 
För det är hössssssst

skolkort

83047-304
Igår kom mitt skolkort. Inte sååå dåligt faktiskt (=

Imagine all the people

Ursäkta, men vad är det för fel på er som röstar i idol? Jag har kanske ingen rätt att tycka något eftersom jag inte röstar själv, men vafan. Varför ska ni rösta ut tjejerna för? Fattar ni inte att alla killar utom Daniel suger? Sam ser helt krampaktigt plågad ut när han sjunger (ehe.. sjunger??), fatta att han var helt värdelös idag. Mattias är en ny jävla snygg-Erik som inte kan sjunga, utan är kvar bara för att alla tjejer tycker att han är så jävla snygg. Andreas är så fruktansvärt tråkig och ser lika likgiltig ut som Tommy Nilsson när han sjunger, har ingen stjärnstatus alls. Christoffer är ganska cool, men han har ingen sångröst han heller. Seriöst, hela idolkonceptet suger. Nu är det bara två bra kvar, Daniel och Marie. Se till att låta dem vara kvar nu, för i helvete. Åååh. Förlåt. Shit vad taskig jag är. Det känns himla dumt att sitta och säga att folk är dåliga, de är ju så himla mycket bättre än jag någonsin skulle kunna bli. De gör ju sitt bästa, och folk tycker ju olika. Men... Evelina var ju skitbra, bättre än alla utom möjligtvis Daniel och Marie. Det blir så feeel. Juryn borde ha lite större makt för folk röstar verkligen med arslet. Tack för mig.
 
Förresten såg jag just en reklam om att det kommit en hel massa nya SingStar. Jag menar, ponera att jag söker en framtid som idol trots allt. Nejdå, nejdå. Det är ju bara så löjligt roligt med SingStar. jag ska våldgästa Rebecka någon dag inom en snar framtid. Höhöh. Jag måste skaffa mig ett playstation. Tomten, förstår du inte vad fruktansvärt snäll jag är (du kan ju skippa att läsa ovanstående gnäll bra)? Seriöst. Ge mig. Det finns schlagers, och rock ballads, och så finns ju 80's. Gud så roligt. Sara vill ha, vill ha, vill haaaaaa.

Godnatt. 

there were signs allover town

Jag gick i sömnen i natt. Ehe.. pinsamt. Det var ett bra tag sen det hände sist, men inatt var jag uppe och knallade en sväng. Det är inte så att någon har berättat det, utan när jag vaknade visste jag precis vad som hade hänt. Jag vet inte bakgrunden till det, för jag har glömt vad jag drömde, men av någon anledning tog jag min ena kudde och gick ner och lade den på köksbordet sedan gick jag på toaletten och sedan gick jag upp och la mig igen. Goddamn why? Sömngång är i sanning märkligt. Varför gör man det för? Det är så onödigt. Jag sitter som bäst och funderar på hur jag ska förklara min kuddes infinnande i köket för mammsi och pappsi när de kommer hem. Ehe..

För att vakna till liv lite så tog jag min kamera med mig ut och gick en sväng. Det blev många fina senhöstbilder. Det mest märkliga var att när jag gick där så visste jag helt plötsligt precis vart jag hade min kamerasladd. Den har varit borta sen i juli, men plötsligt erinrade jag mig om att mamma hade lagt den i min datorväska, och mycket riktigt. Sann lycka, nu ska det bli fart i bilddagboken igen. Me likes alot.


image303
Ibland lyckas jag rätt så bra i mitt fotande :)



Jag hade tänkt ta tag i filosofin idag... ehumm..


where did you see me go?

Jag var upp till Haga en sväng och kollade till öppet hus. Det kändes lite konstigt att komma dit utan att ha någon att hälsa på, men jag hittade Nadja direkt när jag kom dit så jag hängde på henne. Det bar av till tekniksalen, men när jag såg vem som skulle ha lektion där så ville jag inte ara kvar. Istället kom Malin och räddade mig och så drev vi runt lite. Vi hittade Diana, världens genom tiderna superbästa mentor. Sakna massor. Hon hade någon skum lektion med någon skum klass så det blev bara en snabb påhälsning innan vi gick vidare. Då hittade vi Niklas istället. Han hade sitt sedvanliga jeopardy med någon töntig sjua där alla bara satt och skrek i munnen på varandra. Nicht gut. Det var lite tråkigt så då gick vi och fikade. 15 spänn gick upp i rök, men gott var det. Sedan gick vi tillbaka till Niklas och då hade han inte lektion så vi stod och pratade med honom i 45 minuter och det var kulkul. Sofie kom också dit, tihi. 

Sofie: Är Elin tillbaka här igen?
Niklas: Ja, det är hon.
Sofie: Så hon ska inte ha några fler barn nu?
Niklas: Nej, hon är nog nöjd.
Sofie: Men Linda är med barn igen va? Och den andra Linda som jobbade här förut, hon är ju också med barn.
Niklas: Oj då.
Sofie: Shit vad ni förökar er, är det sånt ni lär eleverna på den här skolan.
Niklas: Men jag är inte med barn i alla fall.  

Hahah.

i can choose to not come back

Klockan 11,40 idag fick jag HÖSTLOV!!!!11ett


Det var verkligen PUSS på simning igår. Jaaah. Jag kom dit, var hur taggad som helst, slängde mig i och flög fram i 3500 meter. Det var den nya baddräkten som gjorde det. Som sagt, jag har förärats med två nya baddräkter av den kära simklubben, av vilka den ena, den jag hade igår, är helt sjukt ful. Jag valde den mest bara för stt den var så gräsligt billig. Den är gul och lilarutig och varje ruta omges av breda röda konturer (redan där går det åt skogen med färgmatchningen). I de flesta rutorna hittas en svart ödla med neongröna konturer. Ja, sant. Den är skrattretande ful.I alla fall så måste alla dessa ödlor ha bidragit med extrakrafter åt mina ganska träningsvärkstyngda armar för det gick lättlättlätt att simma.

Insimmet var lite jobbigt dock, men ett prima sätt att komma igång ordentligt på. Tony körde iväg oss på 800 meter non stop. Jag uthärdade detta genom att byta simsätt efter 100 meter och sedan avsluta med 200 frisim. Jag fick någon sorts det-här-är-en-tävling-känsla som var en aning kvävande, eftersom jag hade bestämt mig för att jag inte skulle stanna under dessa 32 längder. Kryptiskt beskrivet, men mina hjärnspöken fick tillfälle att försätta min hjärna i otrevliga tankar. Efter detta överlevde jag utan minsta problem 4x100 frisim acc och 4x150 ben med fenor. Två av dessa 150:or var fjäril och två var frisim, och inte ens det var jobbigt. Bara skönt att det brände lite i ryggen och låren. Jag får en sorts självförtroendekick när jag simmar med fenor, för då kommer jag ju framåt. Annars fixar jag inte frisimsben alls. I alla fall så fortsatte det hela med två varv av en 750-meters serie frisim (2x200 F3, 4x25 supersprint, 2x100 F4+ och 50 rotation) där det första varvet var arm med paddlar och det andra varvet var sammansatt. Jag äslkar att simma med paddlar. Jag älskar att känna det där mastodontgreppet som bara bränner i överarmarna. Härlans as hell. Avslutningen blev 150 avbad. Detta pass tog mig en och en halv timme att genomföra och jag simmade runt 1500 meter längre än jag brukar göra. Duktig Sara.

Även att jag skrev ut hela passet. Stor idé. I och för sig är det väl mest simmare och x-simmare som är här och läser, men för övriga beklagar jag om ovanstående är rena grekiskan.

image302
Vad vore mitt liv utan simning?
Bild från lägret på Malta 2004.  

we'll stand out in our front yard

Jag är helt sjukt pepp på att simma idag. Det ska för en gångs skull bli en hel massa kul. Jag hoppas att motivationen sitter i även när jag kommer till simhallen. Det skulle vara kul om det gick bra idag. Tjoo. Idag är jag glad och idag är det puss på simning. Mwihih. Om 20 minuter går bussen. Ciao.  

and it's up to you to say how far

Jahapp..


Back from Njurunda. Det gick faktiskt väldigt bra. Jag hade 16 simmare med mig dit och lika många med mig hem. Jag tror faktiskt inte att det förskingrades någon väska heller. Det var lite rörigt, men det gick. Tågresandet funkade, jag hittade taxin och vi kom till simhallen med väskor och allt. Tävlingen hade sjunkit väldigt i standard sedan den gamla goda tiden då jag fick vara med och leka. Funktionärerna var jättepetiga och diskade de stackars små barnen för minsta lilla företeelse. Nicht gut. En av våra simmare fick inget godkänt resultat alls. Damn it. I övrigt var det väl inget att klaga på. Jag tycker om att vara ledare och de allra flesta simmarna är trevliga och mysiga och bra att ha att göra med. Det är funny shit.

Lyckan var i alla fall att ha bara en lektion igår. Jag började tio över ett och kunde därför obehindrat sova till tio och ta tjugoövertolvbussen till Hofors. Mycket trevligt. Jag tror att jag hade somnat i skolan annars faktiskt. Jag var så gruvligt trött på söndag kväll när jag kom hem. Uff.

Boxen har flyttats från måndagar till tisdagar. Damn shit. Jag höll verkligen på att avlida när jag dubblerade spinning och box idag. Några bitar Dextrosol gjorde dock susen. Jag vet inte om det är bra att träna så, men jag vill fortsätta gå på spinningen, och boxen är ju bäst. Både Ida och Lina svek mig dock idag, så jag fick träna solo men det gick ju det med. Förhoppningsvis har jag lite härlig träningsvärk imorn, och då ska det simmas och eventuellt pumpas.


smiling just to see the smile upon your face

Heihuu!!

På Malins inrådan skall denna blogg förbli en Sarablogg. En blogg om mig med andra ord. Malin är klok så jag lyssnar på Malin. Jag kan inte föra en blogg i en speciell nisch, eftersom jag inte har någon speciell nisch. Jag är väl vad man skulle kunna kalla en generalist som allt som oftast ägnar sig åt det mest innehållslösa, det vill säga ingenting. Därför är detta en blogg om ingenting. Jag skall göra mitt bästa för att fylla detta ingenting med andra saker än enbart skolan, men.. jag börjar där ändå.


Idag hade jag sovmorgon. Mycket trevligt. Det faktum att jag är klar med samhällskunskapen ger mig sovmorgon måndag, onsdag och fredag. Tjohoo. Imorse var det dock en massa kallt så jag hade ingen lust att åka moppe och därför blev sovmorgonen bara en timme eftersom jag fick fördriva 55 onödiga minuter i skolan innan lektionen började, men ändå.

Det mest störiga idag var att jag missade tjugoövertvåbussen med ungefär en minut. Jag satt som vanligt över på engelskan och underskattade den tid det tar för mig att stappla till bussen i klackskor. Därför fick jag se busshelvetet åka iväg precis när jag kom spatserandes över det fjålliga "nya bruket" och hade sisådär hundra meter kvar. Egentligen gjorde det inte så mycket. Jag skulle i alla fall handla lite och ta ut pengar till helgen.

På affären träffade jag tre av de simmare jag ska åka med till Njurunda i helgen. De var också ute och handlade lite färdkost. Tihi. Det ska bli rätt kul egentligen. Fast jag är faktiskt lite nervös. Jag och en ledare till ska hålla koll på sjutton simmare på ett tåg imorgon, och det allra värsta är att det är jag som har alla tågbiljetter. Fast jag har packat ner dem redan, så jag vet att de är med. Men ändå..
1. Jag ska se till att alla ungar och väskor kommer på och av tåget.
2. Jag ska se till att inte tappa bort någon unge på tågstationen i Gävle.
3. Jag ska se till att alla ungar och väskor hamnar på rätt plats i X2000-tåget mot Sundsvall.
4. Jag ska se till att ingen unge kliver av på fel ställe och att alla kliver av när vi är framme i Sundsvall.
5. Jag ska hitta den taxi som ska förflytta oss från Sundsvall till Njurunda och se till att ingen unge försvinner på vägen.
6. Jag ska få in alla ungar och väskor i simhallen i Njurunda.
7. Jag ska vara en ivrigt påhejande ledare (puuh, något jag vet att jag fixar i alla fall)
8. Jag förväntas minnas vägen och hitta till den skola vi ska sova i, trots att det är fyra år sedan jag var där sist. 
Sen kommer mamma farande som en projektil direkt från Tallinn och jag kan lämpa över ansvaret på henne. Thank God.   

Mycket fanns det att fndera över under tiden jag botaniserade runt på biblioteket i väntan på nästa buss hem. Jag lånade en nätt liten bok, nämligen den 859 sidor tjocka Mammutjägarna av Jean M Auel. Den tredje boken i serien om cromagnonflickan Ayla, i vilken jag har lkäst de två föregående. Mycket bra böcker må jag säga.  

På bussen hittade jag på Helena, och vi satt och pratade bussar och jag ansåg att det måste vara jobbigt att inte kunna komma ända hem med bussen.
Jag: Är du den enda som bor där ute i Eltebo?
Helena: Nej, förut bodde min granne där också men..
Typ.. när grannarna flyttar kommer det antagligen någon ny som får ta över titeln granne, och den utflyttade grannen kan inte längre kallas granne. Ehe. Bra Helensi :)

Nu ska jag (försöka!?!) laga mat åt pappsi och mig. Sedan ska jag fortsätta packa och göra lite matte och titta på dobidoo och idol och umgås med pappsi. Imorgon klockan 8,45 ska jag infinna mig vid Hofors järnvägsstation. This is scary shit.


it doesn't always turn out like i think it should

Ber om ursäkt för det korta blogguppehållet, men saken är den att jag ägnat min dag åt att läsa 60 sidor till engelskadiskussionen imorgon, samt skrivit projektarbete i tre timmar. Jobbigt jobbigt. Sara special är ju att skjuta upp allt till sista dagen. I och för sig har jag väl oändligt med tid till projektarbetet, men det ska verkligen bli klart den här terminen.

Jag fick tillbaka mitt matteprov idag, men det var inte så kul så det skiter vi i. Då var det lite roligare att jag hade MVG på biologiprovet, höhöh.

Min blogg har blivit, eller kanske alltid varit, så fruktansvärt tråkig. Jag har verkligen aldrig något roligt stt skriva, inte ens något tråkigt. Aldrig. Hur kul är det för de potentiella besökarna i min blogg att läsa om vad jag gör i skolan varenda dag? Trök. Jag skulle lätt sluta läsa en sådan blogg. Å andra sidan känns det inte som att världen vill veta om jag tog en promenad eller knäppte kort eller simmade 2225 meter eller åt ett äpple eller bara trökade runt. Fast vad är bloggning om det inte är just detta. Jag måste komma på ett sätt att hotta upp den en aning. Tips från coachen? Den som kommer med bra förslag ska få en kaka av mig :''D

Mammsi åkte till Tallinn idag. Båtresa betyder handla en massa saker åt mig. Mwuahah. Jag har charmat in mig så pass att hon ska köpa en parfym och en mascara åt mig. Snel mammsi.

Nu ska jag gå ner och dricka saft och umgås med pappsi


JAAA!!

BRYNÄS - TIMRÅ      4 - 0

Bara för att jag var där. Höhöhöhöh

it's like holding back the wind

83047-300



Wiehoo. Hanna fyller år idag som sagt. Grattis sööt :''D

Och jag ska på Hockey idag. Mindre lockande med tanke på att det kan bli åttonde raka förlusten för det ivrigt påhejade gävlelaget. Men en förlustsvit kan ju inte hålla i sig hur länge som helst såatt.. idag vänder det nog. Kanske. Förhoppningsvis. Ehe. Om tjugo minuter går bussen i alla fall. Nog bäst att jag ta och gör mig klar nu.

you can't fence that in

Imorse vaknade jag med världens läskigaste smärta i magen. Det kändes på fullaste allvar som om någon satt en kniv alldeles under revbenen på mig. Jag kunde knappt sträcka mig efter väckarklockan, som jag har på en hylla ovanför sängen. Sedan, när jag väl kom ur sängen, gjorde det ont att andas, gå, stå, prata, gäspa, allt. Läskigt som fan. Mammsi visste på råd och värmde vetekudden åt mig och så stapplade jag iväg och gick och la mig en timme till. Det hjälpte, najsnajs. Det lilla negativa var väl kanske att jag luktade gröt sen.

Jag kom tio minuter försent till matten eftersom jag tog en senare buss. Mindre bra. Jag missade genomgången och eftersom jag redan ligger två sidor efter, eftersom jag var hemma onsdag och torsdag, blir det lite körigt att ta igen det. Men vi skulle visst ha resurstimme imorn såatt. 

Förresten är jag förkyld igen. Damn it. Jag hatar att vara förkyld. Det suger. Det är därför jag sitter här nu istället för att boxas järnet (fick just en blackout och vet inte om jag bör stava det med j eller g, båda såg dumt ut) på AeroStep. Jag var inte speciellt förkyld imorse, utan jag släpade med mig träningskläder till skolan. I och för sig var jag skeptisk till om jag skulle träna eller inte i alla fall eftersom jag var rädd att få ont i magen igen. Inte kul.

Nu ska jag åka och träna min lilla gullgrupp. Får se vad jag ska hitta på åt dem idag då.    


he thought of all the things they'd missed

Snön blev inte speciellt långvarig. Puuh, thank God. Typ. Faktum är att jag inte vet om den ens landade på backen, men att se den yra runt i luften och förvarna om vinterns helvete fick det att kännas nog så deperimerande. När den väl ligger på backen är det himlans vackert, men kylan och halkan är inte alltför tilltalande. Inte heller slasket som medföljer när snöhelvetet sedan försvinner igen.

Nej usch. Igår var jag hemma från skolan, men idag var det back to business igen. En ganska slapp och meningslös dag. Rättare sagt, en väldigt slapp och meningslös dag. På samhällskunskapen hade vi bara betygssamtal, och för min del innebar det att jag fick bekräftat att jag är klar med kursen. Worship me. Jag behöver inte ens göra den sista fördjupningsuppgiften för att jag är så bäst. Nu har jag sovmorgon på onsdagar och fredagar i ganska många veckor innan vi börjar med historia. Wiehoo.

På biologin såg vi en film om generalister och specialister. Det ni. Intressant skit minsann. Jag har biologiprov på tisdag och det känns ju i vanlig ordning mindre bra. I precis lika vanlig ordning sitter jag här istället för att plugga, och i ännu vanligare ordning har jag ångest och funderar över när fan jag ska hinna plugga. Hmm.

Jag dissade idrotten idag. Det var ute i skogen och eldade, så egentligen hade jag väl kunnat vara med, men eftersom jag fortfarande inte är riktigt frisk så tänkte jag, med viss inrådan från mamms sida, att jag skulle skippa idrotten idag. Istället fick Lennart förklara några biologibegrepp för mig, men eftersom jag inte skrev upp dem hade jag ju glömt dem igen så fort jag kom ner till grupprummet. Damn it.

Jag hade egentligen ingen riktig lektion idag. Engelskan innebar bara diskussion, som vanligt på fredagarna. Idag var jag mer förberedd, så idag gick det bra mycket bättre. Trots det får Lina och jag inte till någon riktig diskussion. Eftersom vi bara är två så blir det mer att vi bara svarar kort på Christins frågor istället för att diskussionen är mellan Lina och mig enkom. Aja. För min del känns det som om huvudsaken är att jag öppnar munnen och säger något överhuvudtaget, för det hör inte till vanligheterna alls.



Jag funderar över vad jag ska göra med den här helgen. Hur fan jag ska få tiden att räcka till. Ikväll ska jag åka hem till Ida. Älska Ida. Vi ska titta på idol, äta godis och kladdkaka, sjunga karaoke (kan jag ju hoppas i alla fall), och göra Torsan by night. Bara gå omkring och gå. Sen måste jag hem och sova.

Imorn är det upp strax efter sju för att ta bussen till simhallen och träna monstergruppen. Sedan hinner jag bara hem, och möjligtvis då plugga lite, innan jag ska iväg till nästa badhus. Femklubbstävling i Sandviken, där jag möjligtvis har några adepter med. Sen ska jag hem till Ida igen för lite mer partyparty. Hon är hemma själv hela helgen så vi ska väl vända uppochner på huset där (höhöhöh). 

Beroende på vilken tid jag kommer hem på söndag, och i vilket tillstånd av pigghet jag befinner mig då, ska jag väl försöka plugga lite då. Kanske. Blir det inte då så blir det inte alls. Suck. På måndag lär jag ju varken orka eller hinna, förutom att jag kommer att ha tre håltimmar då. Får väl försöka ta det tillfället i akt. Bläsch.

Trevlig helg.

It's your way or the high way

Det är den 11 oktober och det snöar.


you can keep all that to yourself

Visst är det kul när man har skriit ett långt fint inlägg som sedan inte kan publiceras för att hela internet hänger sig. God damn it.

Sjukt sur och allmänt sjuk är jag. Ont i halsen och en liten släng av feber, and so forth. Jag åkte hem på lunchen idag. Efter att ha gått omkring halvt död hela förmiddagen så skickade Lennart hem mig för tillfriskning. Ska försöka svara upp mot förväntnignarna. Det värsta är att jag missade en timme matte och en timme fysik. Nicht gut.

Sen jag kom hem har jag inte gjort nånting. Jag la mig i min säng och stirrade i taket. Då kom sötkattski och la sig på min mage. Jag gosade katt i typ en halvtimme innan jag tänkte mig tt jag skulle göra engelskan. Började läsa men ögonen ramlade ihop. Då gick jag ner och fikade och läste Se&Hör istället. Mycket roligare, eller kanske inte. Sen satte jag mig här för att låta bli att få någonting uträttat. Jag orkar inte göra någonting. Jag orkar inte ens titta på film, illa illa.



image299
Det här ska bli mitt höstknark. 17:e oktober släpps den i Sverige
GE MIG!!

At the time we arrived on the planet

Imorse vaknade jag halv tio, helt utan hjälp av någon eller något. Amazing. I och för sig somnade jag tidigt igår (var helt död efter att ha spenderat en hel dag i ett badhus), så det var kanske inte så konstigt. 


Efter lite frukost och sånt fick jag med mig mamms till Rättvik och marknaden. Trevligt. Vi spatserade runt i några timmar men jag köpte inte så mycket. Det blev tio par strumpor i alla fall. Dessutom fick jag mamma att köpa ljusprylar som flyter på vatten och har matolja som bränsle. Man kunde göra jättefina arrangemang med dem. Jag gjorde ett med glaskulor. Bara att lägga dem i ett vanligt dricksglas och sen fylla det med vatten och på med lite olja så blev det hur fint som helst. Mamms gjorde ett med en blomma, finfint. Jag antar att ingen fattar vad jag snackar om, med fint var det i alla fall. 

Jag tänkte köpa ett par örhängen också. Jättefina stjärnor i hematitsten som skulle ha gjort sig bra till min ring, men det får bli någon annan gång. En liten del någonstans långt bak i hjärnbarken skriker åt mig att ta av mig spenderbyxorna och istället hålla i mina pengar en aning. Jag lyssnade på den delen idag. Det fanns hur mycket som helst jag hade kunnat tänka mig att köpa, men.

Nu ska jag sova. Imorn ska det knäppas skolkort och då kanske man ska försöka se lite anständig ut. Det sjuka är att jag har vetat i två månader vad jag ska ha på mig. Sådan framförhållning brukar jag aldrig ha, det är då ett som är mycket säkert.

G'nattens.


when the only voice she hears

Igårkväll ringde tränaret till mig. "Hej, det är så att jag har varit ute och åkt motorcykel och kört in i en stor sten och eventuellt brutit foten, så jag blir inte med till Gävle imorn". Roligt liksom. Alltså blev jag och Elisabet ensamma ledare. I och för sig var det bara sju simmare, men ändå. Tony är alltid Tony. Alva och Wilma var med från min grupp och de var jätteduktiga och slog en massa pers med flera år. Typ.

Btw. Malin!! Han var där, hansomärsåfinatttittapå. Och han hade en hel massa hår :''DDD. Jag tror att det inte var han du såg. Han hade visst en brorsa också som var precis likadan, men ohårig x''D. Jag blev helt förvirrad. Först såg jag den ohåriga brorsan, och tänkte att det var den efterspanade. Sen så kom det ett exemplar med det rätta fluffet också, och då blev jag en massa glad ;'''D
 
Vad kryptisk jag var nu. Ingen fattar, haha.

Förresten simmade jag själv också. Det blev bara 50m bröstsim eftersom jag fick ett större ledaransvar att fylla. I och för sig var jag ju inte speciellt tagg heller. Tiden 43,91 är jag faktiskt rätt nöjd med. Tjohej. Det kändes inte bra, men det var ändå himlans skoj. Dock var det något förnedrande att få stryk av den 97:a jag hade på banan bredvid mig. Meneh. Thats life här i bottenträsket liksom.

Imorn ska jag kanske åka till Rättvik på marknaden en sväng. Roligtroligt. Jag måste köpa mig en uppsättning strumpor som jag kan mixa hej vilt utan mammas godtycke. I nuläget parar hon ihop mina strumpor med tvång, men jag tycker attd et är checkt att ha olika. Med lite tur kan man hitta sig något annat trevligt också.

in love land

Kladdkaka <3

Fast nu är den snart slut. Rättare sagt, den är slut. Då kommer ångesten. Jag har satt i mig en hel kladdkaka (i och för sig var den inte så väldans stor) på en vecka. I am a very fat person. Inte fasiken har jag tränat något heller. Jag blir helt deperimerad över att byxorna till min tvådelade baddräkt ger mig skavsår på höfterna. I och för sig kan det vara så att jag drar åt dem åt helvete för mycket, men ändå. Sulta fetta till dig så in i helvete. Sök motivation och börja träna igen nu Sara. Taggtaggtagg.


Idag skulle vi ha knäppt skolkort, men vi lyckades få byta tid med någon HP-klass. Vi hade liksom bad på idrotten och ingen hade väl riktigt lust med att knäppa kort efter det. Nu ska vi knäppa på måndag istället. Nice shit.

Som sagt, bad. Vi spelade vattenpolo/vattenrugby och var tvungna att ha såna där hemska mössor. Blå nummer 11, det är jag det. Fy. Fast det var kul, nästan. Vi hade idrott med SP, och det var betydligt bättre än att ha med HP. Ursäkta men, klasskillnad liksom. 

På engelskan gjorde vi ett grammatiktest och så skulle vi diskutera den där boken då. Det gick inte alls för mig idag. Jag kom inte på någonting att säga alls. Helt åt skogen. Jag som bestämt mig för att tagga till och skärpa mig, jag sa ingenting. Det var mest stressigt. Christin kom in till Lina och mig kvart i två, när vi egentligen slutade. Först så gick vi bara igenom testet en massa och det tog aslång tid. Typ två började vi diskutera. Jag hade inte förberett mig på samma sätt den här gången. Jag hade läst jättenoga och strukit under allt jag inte fattade, så jag hade ju massor med ord och annat stuf som jag ville veta vad det var. Lina gick fem över. Hon skulle med bussen. jag skulle också med bussen, men jag tänkte att jag kan lika gärna ta tjugoövertrean. Jag tänkte att om jag inte får reda på de här orden och det nu så kommer det inte bli av alls eftersom vi ska läsa fyrtio sidor till tills nästa fredag. Jag satt kvar ett tag till och sen frågade Christin om jag inte ville gå hem, men det kvittade ju eftersom jag redan hade missat bussen. Istället fick jag lifta hem med Christin och Catrin eftersom de i alla fall skulle åt det här hållet. Nice nice. Antingen förlorade jag 20 minuter, eller så tjänade jag 40. Beror på hur man ser det.  

Filosofi skulle jag ha skrivit. Istället blev det detta blogginlägg som på något konstigt vis tog mig nästan två timmar att författa. Är det inte ett konstigt fenomen. Att det ska vara så förbaskat svårt att få någonting gjort. Istället har jag, samtidigt som jag bloggat, tittat i bilddagböcker, lallat runt på lane4 och funderat över vilken baddräkt jag ska införskaffa mig för ledararvodet den här terminen, ätit kladdkaka, stirrat in i väggen, bäddat rent i sängen, målat naglarna. Allt bara för att skjuta upp. Varför inte bara ta tag i den där jävla filosofin nu?

Shoot.

how could i just let you walk away

Hejhå!

Nu har jag läst min engelskatext, och jag diggar den as hell. Författaren och huvudpersonen är inte samma person, men ändå är det huvudpersonen som är bokens författare. Strange men sant. Personbeskrivningarns är helt bäst. Han (ja, han som det handlar om då) blev typ tillsagd av sin 'handledare' att nämna ett par roliga eller intressanta detaljer om personerna han skriver om. Eftersom han tar allting bokstavligt så är ett par roliga och intressanta detaljer allt han skriver.

The Curious Incident of the Dog in the Night Time, säger jag bara. Read it. 

Jag tog mig tid att stryka under 'viktiga ord' medans jag läste. Jag har nyss inlett projekt uppdatera ordföråd. Jag känner att jag kommer skämma ut mig med uppsatsen på nationella, så för att förebygga och försöka förhindra detta ska jag lära mig en massa 'bra ord'. Heja mig.

Nu ska jag gå ner och titta på lite ishockey och ta fasta på att det faktiskt är kanelbullens dag idag. Wiehoo.

no start, no stop when you're all jacked up.

Hejhå folk!

Intressanta saker händer.

Igår blev jag intervjuad av några kommunalare på biologin. Lennart valde ut mig, Emelie och Simon till denna betungande uppgift. Vi fick sitta och diskutera vad vi ansåg att arbete var och vad som var en god arbetsmiljö. Sen idiotförklarade jag dem lite i mitt stilla sinne.
"Vad anser ni om facket?"
"Jag vet inte riktigt vad de gör så jag kan nog inte svara på det"
"Så du tycker att facket är onödigt?"
"Som sagt, jag vet inte vad de gör så jag kan inte svara på det heller"
"Men om du hade vetat det, skulle du ha tyckt att de behövs då?"

Liksom, hur ska jag kunna veta det? Sen fick vi fylla i en lista på vad vi tyckte att olika yrken borde ha för löner. Hej, svårt. När vi gjort det läste de upp vad de där yrkena har för genomsnittslöner idag och sen fick vi gå. Hmm.

Jag tränade pump igår också. Det var ganska värdelöst. Jag var ganska taggad först, men det vette fan vart den motivationen tog vägen. Väl där orkade jag inte göra någonting och så fort det tog emot lite så gav jag upp. Ny instruktör var det också. Eller ja, hon hade typ haft ett uppehåll på fem år så hon var ny för mig. Hon går inte att jämföra med Maarit och Micke, inte ens på samma år. Ingen peppförmåga över huvudtaget. Dessutom talade hon aldrig om vad man skulle göra och jag stod jättesnett och såg henne dåligt så jag tappade bort mig hela tiden. Men..

"Nu ska vi träna mage, och det är inte vilken mage som helst utan min älsklingsmage" 
Jag misstänkte att hon var något av en kossa och hade flera magar. Hmm, kan funderas över.

Sen blev det simning. Först var jag otagg för det också, men det gick över bara jag kom i vattnet. Simmade väl en tusen meter och sedan gjorde vi idioten*. Tur att vi ar så många, annars hade det blivit outhärdligt. jobbigt som satan var det ändå. Han hade lyckats göra så jämna lag att vi blev tvungna att köra åtta varv andra gången vi körde. Fy.

*En lagkapp som går ut på att det ena laget ska simma ifatt det andra när man börjar från olika håll. Alltså, man börjar med en skillnad på 25 meter och den ska bli noll. Förstå eller ge fan i det.



Idag hade Lennart genomgång hela biologitimmen. Evolutionära strategier minsann. Typ hur djuren väljer sina partners och sen så fick vi höra en tranas livshistoria. Typ. Det var segt som fan och jag höll på att somna.

På filosofin hade vi brandövning. Precis lika oseriöst och oengagerat som alltid. Varför har man en brandövning om alla ska tillåtas gå och hämta sina jackor och sedan traska ut i valfritt sävligt tempo genom vilken dörr som helst. I och för sig har jag ju erfarat att det går till på det sättet även vid brand, men nog borde man väl kunna låtsas att det är på riktigt om man nu ska öva. Liksom, lärarna brydde sig ju inte ens om att se till att de hade alla elever på plats och de brydde sig heller inte om att rapportera in vilka de hade där. Seriös shit minsann.

Jag gillar torsdagar. Jag slutar 11,40 och dä ä najs shit. I och för sig tragglar jag projektarbete när jag kommer hem, men ändå. Jag har gjort en massa tabeller idag. Typ suttit och fyllt i hur vanliga de olika arterna är på varje ställe. Jobbigt. Jag hatar Excel. Koshis misslyckades minsann med sin uppgift att lära mig hur det fungerar. Fast å andra sidan kanske det bara var ett mål att sträva emot. Hmm. Likgiltig som sjutton är jag i alla fall. 

Jag fick i alla fall ett mycket intressant telefonsamtal medans jag satt och skrev. Jag svarade lika checkt som alltid och detta var vad jag möttes av.
"Hej, mitt namn är Ida L***.. hrrrrrmm... ursäkta... öööööh....."
Sedan la människan på.
Ursäkta men, ville du något eller? 

Jag har varit en tuff skit och trotsat min telefonskräck idag också. Oh Yeh, Thank God.. Jag förstår inte varför jag tycker att det är så läskigt att ringa till folk, det är bara att konstatera att det är så. We're all afraid of phone calls. Typ. Det är som om den man pratar med skulle bita en i örat. Jag ringe i alla fall till Maarit och kollade om jag kunde åka med henne till Gävle på lördag. Hon var snel så det gick bra. Simtävling ftw. Oh Yeh. 

Nu ska jag läsa engelska. Har fyrtio sidor att läsa som ska diskuteras imorn. Grattis Sara. Det blir till att ligga i nu.

 

just keep swimming

Haha. Jag hittade just startlistan till Fjärran Höjder-spelen, den tävling till vilken jag anmält mig. Tyvärr fanns det ingen länk, så jag kan inte demonstrera, men jag kan beskriva mitt dilemma. Tre grenar har jag i alla fall tänkt att jag ska simma. Oh Yeh. Åldersklassen där jag räknas in heter 17 år och äldre. På 50 bröstsim är vi tre stycken anmälda i den åldersklassen. Det betyder att jag får medalj om ingen tillkommer, alternativt jag blir diskad. Fy så patetiskt. På ryggsimmet är jag ensam. Ännu värre. Vill inte veta av. Hej jag heter Sara och jag suger verkligen, men det var tyvärr ingen som ville tävla mot mig såatt. Här har ni mig, överst på prispallen. Jag skulle ha kommit typ sjua bland 95-96:orna, men... Turligen är det fyra anmälda på frisimet, skulle någon av dem försvinna tänker jag också stryka mig. Inse mitt dilemma. De är anmälda på sisådär 28 sekunder och så kommer jag med mina 37. Härligt. En gång i tiden har jag simmat på 34, men det spelar liksom mindre roll nu när frisimmet inte fungerar på "tävling".

Ojoj Sara. Förstår du vad du har gett dig in på?. Nepp.

a window in the wind

Gårdagen var något av ett stressmoment. Ett ganska rejält stressmoment. Först matteprov i två timmar. Ett matteprov som gick åt helvete och det vill jag inte veta av. Jag tycker att det är så taskigt att Anders varierar svårighetsgraden mellan diagnosen och provet så mycket hela tiden. Diagnosen kan gå hur bra som helst och då kan man ju misstänka att man kan det man ska. Sen kommer provet och är fem gånger svårare så att man inte fattar någonting. Jag tror att jag med säkerhet kan säga att jag fick ut rätt svar på två VG-uppgifter, av hur många som helst. Vill inte veta av.

Sedan var det cupen. Jag var helt sjukt nervös inför den. I efterhand visade sig nervositeten till största delen inte vara över mig själv och det var ganska skönt. Jag simmade mina fyra sträckor, inte på några dundertider men jag gjorde det i alla fall. Problemet var att jag samtidigt skulle hålla ordning på elva stycken ungar, varav nio tävlade för allra första gången. Det uppstod ju en lätt förvirring eftersom alla skulle vara med på olika saker och hade sju miljoner frågor var. Svårast var att hålla ordning på tvillingarna. Sötisarna. De är så himlans lika, och igår hade båda likadan baddräkt och uppsatt hår. Pust. Problem. Problem ett var att komma på vem som var vem. Jag gissade, och gissade såklart fel. Lika jobbigt varje gång, och det måste vara jobbigt att alltid bli tagen för någon annan. Sen upptäckte jag att en hade halsband. Då gällde det bara att komma ihåg vem det var. Var det det namn jag hade gissat på eller den unge jag hade pekat ut? När jag trodde att jag hade koll visade det sig att båda inte skulle simma samma saker. Fan. Var det halsbandet som skulle simma rygg, eller var det den andra? Det löste sig i alla fall. Alla mina simmare var jätteduktiga och tuffa. Unge herr hyperaktiv förtjänar en extra eloge. Han lyckades hålla ordning på sig och var ordentlig och gjorde det han skulle och var jätteduktig.

Jag var så stressad och uppspeedad när jag kom hem att jag i princip inte lyckades sova någonting i natt. Så fort jag blundade sprang det omkring en massa små simmare i mitt huvud. Mina armar var tunga och spända och jag kunde inte slappna av. Somnade efter tre någon gång, så nu är jag lagomt pigg.

Det är därför jag sitter här nu och dissar spinningen. Hade jag varit lite mer utsövd hade jag taggat till och gått och tränat, men nu finns det ingen ork till det. Jag tog mig knappt upp för backen när jag gick från bussen. Jag får se till att vara taggad att gå på pumpen imorn istället.

Vi hade vargdebatt på biologin idag. Det var jätteroligt, men jag fick aldrig tillfälle att dra mina toppargument eftersom vi aldrig kom in på rätt ämne riktigt. Jag skulle hålla vargens försvarstal, men det gick väl sådär. Jag tror att vi blev rätt så krossade. Jag får vänta på bedömningen så kanske jag kan vara nöjd med min insats sen. 

På engelskan började vi förberedelserna inför nationella provet. Usch vilken skräck. Jag kommer dö på fläcken. Christin berättade att betyget på nationella kommer att ha jättestor betydelse för slutbetyget på kursen. Fy. Hata nationella provet. För övrigt ska jag läsa sextio sidor i aspergerboken tills på fredag, men såklart glömde jag den i skolan. Smart.