thoughts of us kept keeping me awake

TJOHOOO! MALVA FYLLER 16 IDAG. GRATTIS!

Snö. Precis i rätt tid. Meningen var att vi skulle ha friluftsdag i Hoforsbacken på tisdag, men igår ställdes den in på grund av snöbrist. Så damn härlans. Nu har vi resursdag på tisdag och bättre kan det inte bli. Mwihih.


Min skola hade ett väldans bra rykte till den där hemska fredagen för två veckor sen, och idag har det förvärrats ytterligare. Tre okända personer knallade ogenerat in i en massa grupprum och länsade allt av värde. Jag fattar inte hur folk tänker. Det var många som blev av med mobil, iPod, plånbok och liknande och i hela skolan hängde frustration och vrede i luften. Stundtals har det känts lite nojigt att Lina och jag alltid är så petiga med att ständigt låsa grupprummet, men idag kom det verkligen till pass. Usch vad vidrigt, jag skulle ha fått panik om jag blivit av med något. Följande har jag endast hört ryktesvägen, men samma sak har kommit från tre håll med viss variation och från bland annat lärare. Besökarna hade tydligen frågat någon om vägen till Hoforshallen, vilken man kunde misstänka var en vilseledande manöver, så ett gäng lärare och elever åkte dit och lyckades hitta dem. De ringde polisen och fick till svar att de inte fick hålla dem kvar och polisen hade inga planer på att komma för de var "fast" i Sandviken. Inte ens en väktare fick hålla fast tjuvarna i väntan på polis utan de var tvungna att släppa dem fria. Jag har även hört att det ringdes till tidningarna så vi får hoppas på ett rejält uppmärksammande imorn. Sådana människor ska inte få finnas. Hata.

Jag är så begåvad jämt. På miljökunskapen gick vi till ica och knäppte en massa kort bland frukterna. Det var i slutet på lektionen så jag tog med mig matteboken och allt annat jag skulle ha med mig hem när vi gick dit. Men fotandet gick fortare än vi trodde så istället för att drälla omkring i 40 minuter innan bussen gick så knallade jag tillbaka till skolan. När jag sedan skulle gå ut till bussen så glömde jag matteboken kvar i grupprummet så det blev ingen matte när jag kom hem. Oj så ledsamt. 

För att förstärka begåvningen skulle jag försöka mig på matlagningskonsten när jag kom hem. Svagt VG i hemkunskap, here I am. Jag skulle koka spaghetti och så långt allt väl. Koka spaghetti fixar jag, faktiskt, men det visade sig knepigt att finna något att käka till dem så jag tänkte försöka mig på att göra en pastasås. Ost är ju gott till pasta tänkte jag och blandade hej vilt på gehör och då blev det som det blev. Det smakade fotsvett (eller ja, det smakade som fotsvett luktar) och var allmänt jätteäckligt så pastan fick bita i snön och förhoppningsvis bli käk åt en mindre kräsen skata eller dylikt. Själv tog jag mig en macka. Bra Sara. Det där med kockskola på individuellt val kanske inte skulle vara helt fel i alla fall även fast det låter som döden. Hata matlagning.

Sen blev det träning. Lite i alla fall. Herr T tänkte sig att det skulle genomföras ett syrapass men det var jag väl inte sådär jättesugen på. Den som tidigare läst in sig på mina hjärnspöken vet att jag inte gillar den där sortens verksamhet allt för mycket. Jag simmade i alla fall insimmet och lyckades med konststycket att krocka med Erika när båda simmade ryggsim. Pang på, skalle mot skalle. Det var nästan så att jag såg stjärnor och planeter ett tag. Simning är i sanning en skadedrabbad sport. Man kan krocka och man kan slå huvudet i väggen med lite otur. Hur som helst. Jag körde en tredjedel av syran innan jag packade ihop. Det var mycket lockande att hinna med en tidigare buss, så det gjordes. 

Jag satte mig här bara för att jag noterade att mammsen glömt datorn på. Egentligen tänkte jag sova nio, men man ser ju hur det kan gå med såna djävulska planer. Det blir i vilket fall som helst sova nu. Tjing.  


it's changing everything i see

Igår var jag på trafikskolan och körde för andra gången. Jag tyckte att det gick bra men när jag tänker efter så gick nog faktiskt det allra mesta ganska fel. Det började redan på skolans parkering. Mamma kom och hämtade mig när jag slutade och så skulle jag köra därifrån. Jag var ju tvungen att backa ut från själva parkeringsrutan och jag var ganska så säker på att jag hade kollat in alla tänkbara speglar och mer eller mindre döda vinklar när jag hörde värsta dundertutningen. Helvete, nu höll jag på att backa in i någon tänkte jag och kollade åt alla möjliga håll igen när mamma upplyste mig om att det faktiskt var jag som tutade. Det fanns inte en enda annan bil i rörelse i min närhet liksom. På nåt sätt måste jag ha lyckats luta mig mot ratten mitt i mitt frenetiska backande. Pinsamt.

Jag var tvungen att köra ganska fort eftersom jag hade ganska knappt om tid. Vi kom iväg från skolan fem över två och skulle vara i Sandviken halv tre. Trodde jag. När jag kom in på trafikskolan med andan i halsen och två minuter tillgodo satt Tobbe där vid en dator och kollade på motorcyklar. Han upplyste mig om att lektionen faktiskt inte började förrän 14,50 men eftersom han var ledig så kunde vi börja tidigare. Jag är så bäst jämt. Jag skulle ju visa att jag kunde starta i backe nu då. Kunde jag starta i backe? Nej, självklart inte. Eller jo det kunde jag väl. Jag hittade dragläge och kom iväg, men jag gjorde alla tänkbara klantfel hela tiden. Om jag kom ihåg alla speglar så glömde jag blinkers och kom jag ihåg blinkers så var det någonstans jag inte hade tittat och hade jag full koll på båda dessa delmoment hade jag fel växel så att det blev motorstopp. Jävla skit. Att jag var tvungen att traggla det där jättelänge tog ju en massa värdefull tid. Sedan fick jag backa runt hörn och vända på vägen och det gick bra mycket bättre. Backningen gjorde jag två gånger och sen var han nöjd med det. Prima. 

Nu ska jag åka upp och träna mina gullfiskar.    


bambi

Naaw. En Bambi. Nästan. Jag fluktade just ut genom fönstret och mötte blicken på ett stort gosigt rådjur som stod och mumsade äpple vid våran fågelstuga. Tihih. Så fint.

Nu ska jag sova.

simtävlingsproblematik

Idag har det varit femklubbstävling i Hofors. Ni vet, småbarnens egna lilla tillställning. Jag var som vanligt stationerad i sekretariatet där jag fick skriva tider på startkort och göra heat och annat jox. Det är ganska roligt, fast man hinner inte se så mycket av själva tävlingen eftersom man alltid måste sitta med näsan i nåt papper. Därför var jag tvungen att "ge bort" mina tre simmare till folk som kunde vara lite mer engagerade i simmarna. Tror ni inte att jag lyckades skaffa mig världens tvillingproblem i alla fall. Aaah. Jag blir så störd och arg och förbannad på mig själv för att jag är så dålig på det där. Det är så hemskt och jag känner mig som världens sämsta människa när jag blandar ihop dem. Vi snackar alltså ett fall där det seriöst skulle räcka med ett enda passfoto. Idag lyckades jag även att schabbla till det vid sämsta tänkbara tillfälle. Hata mig. Jag såg dem ju när de kom och halsbandet var på plats på rätt person och jag hade full koll, så allt var frid och fröjd till att börja med. De simmade sitt bröstsim och man skulle väl kunna säga att det gck lite mindre bra. De har ju som så många andra svårt att få ihop det med armar och ben samtidigt. Funktionärerna är väldigt snälla på de här tävlingarna, men man måste ju i alla fall ta sig framåt med något som liknar bröstbentag för att det ska bli godkänt. Så blev det inte i ett av dessa fall, vilket väl var det som ställde till det för mig. I pausen fann jag nämligen en av dessa bedårande söta töser stå framför mig och fråga vad hon fick för tid. Ehumm. Hon hade tröja på sig, tröja med ganska högt skuren hals och jag tänkte inte på att halsbandet hade kunnat hamna bakom. Hon har inget halsband, alltså är det den diskade stackaren tänkte jag bara. Jag la väl på så mycket charm som nu är brukligt och försökte ferbrilt komma på ett sätt att säga att hon inte skulle komma att få någon tid alls och att vi måste träna ännu mer på de där bentagen. Mitt under detta förklarande säger hon ju "meeh, jag är ju I". Jahaa. Oj helvete. Ööh. Oj. Jag kände mig så dum. Vad skulle jag säga nu? Bara ett fånigt leende och fram med det andra kortet. Jag vet inte vad jag sa, men sen ville hon ju vet hur det hade gått för syrran också så jag var ju tvungen att dra det igen. Det är bara att hoppas att hon inte fick riktig ordning på siffrorna. Det känns så jobbigt, elakt och opersonligt att jag blandar ihop dem nu. Jag har ju för sjutton tampats med dem en hel termin. Varför hittar jag inte ett enda litet utmärkande drag hos någon av dem? Något permanent. Nästan konstigt att de själva vet vem som är vem.

Det finns saker som är kul med att sitta i sekretariatet också. Exempelvis att förundras över vilka rustika namn som florerar bland småbarnen nu. Vad sägs om Asta, Svante, Märta och Sigrid för att ta några exempel. Jag skrattade så jag höll på att krevera när jag noterade att hennes egna tränare skrivit Märsta istället för Märta på ett av startkorten. Men visst, kan man heta Avesta kan man säkert heta Märsta också. En annan liten sak hette Nyman i efternamn. Helt normalt måste understrykas. Men hans tränare måste ha blivit avbruten under författandet av startkorten för på det ena stod det bara Nym. Ulla-Carin var ju såklart tvungen att läsa så för man kan ju inte hålla på och gissa vad folk heter, men vi hade galet roligt åt det när vi kom på att han hette Nyman.

New Again


Mycket mycket mycket fin låt. Sara Evans i en klass för sig tillsammans med den mysige Brad Paisley är det som sjunger även om det inte framkommer av videon. Den lite halvkänslige som inte vill se hur fejkjesus bland annat då får en spik genom handen bör kanske låta bli att titta på videon, men vad ni gör människor, lyssna på låten och gråt en skvätt. Ateisten i dig kan ju tänka bort att det handlar om gud och annat larv om det ska vara på det kinkiga viset.

i'm gonna walk away, and it's up to you to say how far

Jag har, i alla fall till att börja med, varit en hälsomedveten liten sak idag. Jag tränade pump imorse. Jomenvisst god vänner, jag klev frivilligt upp före åtta och åkte med mammsen till simhallen för att kunna gå och träna sen. Det var skönt. Skoj. Trevligt. Fast jag blev väldigt besviken när jag såg vem som skulle hålla i passet. Jag hade föreställt mig ett dunderpass med Micke eller Cissi och så kommer man dit och ser den där nunan och kommer att tänka på tidigare erfarenheter. Inte roligt. Fast hon hade i ärlighetens namn spottat upp sig ganska ordentligt, så det funkade helt okej faktiskt. Jag känner en antydan till annalkande träningsvärk igen. Härligt.

När jag kom hem satte jag i mig ett fjärdedels granatäpple. Minsann. Jag har fått en föreläsning om att det ska vara så våldsamt nyttigt, så varför inte. Det är helt okej i smakväg, men väldigt svårätet. För det första måste jag bortse från att det i princip bara är kärnor vilket jag egentligen hatar och för det andra var det besvärligt att brottas med det där stenhårda skalet plus att det var en massa konstigt innerskal och annat fjåll. Kletigt var det också. Om man försökte sätta tänderna i det sprutade det väldigt rött gegg åt alla håll. När jag var färdig med det där hade jag granatäpple överallt. Hittade seriöst röda fläckar i pannan. Ursäkta Sara, men hur äter du? Jag är ingen hejare på sånt där krångligt. Någon som brukar mumsa granatäpple kan ju få visa mig hur man gör. Jag försöker även lära mig att tycka om passionsfrukt, men det är svårare. Det är så läskigt. Grodyngel i gult slem. typ. Nej, just den detaljen gillas inte.

Fick med mig mammsen ut och åka lite bil sen. Vi åkte runt i Hofors så att jag fick träna mer på att svänga i korsning. Jag fick ju bakläxa på det också, men det var så pinsamt så det ville jag egentligen inte skriva. Nej, så illa var det faktiskt inte. Det var bara det att mammsan inte noterat att jag alltid trycker ner kopplingen så fort jag ska bromsa lite och det diggade inte riktigt körläraret. Det var tydligen inte så miljövänligt så jag skulle träna på att låta bli kopplingen bara. Nu har jag försökt mig på det och jag har fixat start i backe både uppåt och neråt så jag tycker att jag har gjort det jag borde. Dessutom har jag gjort två teoritester. 65 av 70 på första och 64 av 70 på det andra och om jag inte minns fel så gick gränsen för att bli godkänd på 63. Känns mycket bra. Teorin känns lätt men praktiken känns väldigt svår. Jag blir så okoncentrerad och helt borta i huvudet när jag sitter bakom ratten. Exempelvis idag när vi på något vis hamnade uppe vid järnvägsstationen och jag skulle svänga ut på den vägen samtidigt som det kom en bil. Högerregeln, högerregeln, högerregeln tänkte jag och stannade till. För det första kom bilfanskapet från vänster. Det var ju för sjutton jag som var till höger vilket som bekant betyder att jag skulle ha företräde. Jag vet att det är så men jag fattar inte varför det är så jävla svårt. I min värld kommer alla från höger, jämt. För att förstärka mitt korkade tillstånd ytterligare så står det ju en stor stoppskylt som förkunnar att den där bilen ovillkorligen skulle stanna där. Jag såg den också, men skyltars betydelse går inte in när jag ser dem in real life. Varför måste det vara så för? De kommer att kunna lura mig till vad som helst på upppkörningen och jag kommer köpa det direkt. Aaaah. 

not exactly the fairytale that i've planned

Jag är mycket ledsen, trogna läsarskara, att ej mäktat med att hålla er ständigt uppdaterade de senaste dagarna. I min häktiska värld har bloggen hamnat en aning i skymundan.

Jag tränade mina gullfiskar i onsdags och det gick väl bra. Jag har fått en hjälpledare nu. Det låter ju alla tiders minus att hon bara stod rakt uppochner och sa inte en bokstav. Mycket till hjälp med andra ord.

På onsdagskvällen var jag inblandad i världens mest seriösa öppet hus. Som fan. Kul att det var folk där överhuvudtaget. Det hade varit hela tre stycken på den första informationen och så många som två på den andra. Såna där saker kan bara dö. Jag hade ju kunnat stanna kvar på simhallen och köttat järnet i en timme istället men jag stressade ju plikttroget till skolan för att bara gå omkring i en timme. Kul. Hela NV-trean hade ju riggat upp värsta superseriösa labbarna som de skulle testa på folk och så var det nästan inga där. Måste kännas ganska trök. Jag lyckades i alla fall charma till mig lift med Catrin och Christin hem så jag slapp vänta på buss och jag slapp jaga ut mammsen, positivt.

Igår hade jag sovmorgon till halv ett. Det var så kungligt skönt. Anders var borta så vi hade ingne matte och då charmade vi Lennart till att ta bort våran kemi första timmen. Jag sov 11 timmar mellan onsdag och torsdag och kunde för första gången på länge kalla mig pigg. Oh yeh. Väl i skolan var det ganska seg miljökunskap som gällde. Vi gick till Prix och kollade frukter och fick ett telefonnummer till nån människa som hade koll på sånt där, men hon var tydligen mammaledig. Då fick vi numret till nån annan som vi inte ha fått tag på än. Hmm. Stackars Malin, hon får ringa och krångla en massa nu. Om de inte är på möten så är de på lunch eller nåt annat fjåll. vi satt inne hos Lennart och skulle mäta en massa avstånd i google earth, men det var roligare att kolla i gamla skolkataloger. Hmm, det blev med andra ord ingenting gjort alls. Hmm. 

Puss på fredagar. Puss på idrott sista timmen. Puss på att komma hem halv fem. INTE. Det suger. Särskilt när vi ska spela volleyboll som är den helt klart värsta sporten som finns. Jag hatar volleyboll. Det kan bara dö. Mitt i den eländiga mindrevärdessporten kläckte jag, med hjälp av Lina och Guido, en ganska briljant idé i alla fall. Om vi får Christin att gå med på att börja våran svenska typ kvart i ett som vi gjorde förut så kan vi börja idrotten tio över två och då kan jag hinna med tjugo över tre-bussen om jag går fem minuter tidigare. Kungligt härligt det skulle vara. 

Ikväll ska Ida och jag kolla Let's dance. Myys.  


she was everything beautiful and different

Det blev träning igår, det känner jag inte minst i mina lår. Seriöst, de var helt cp. Jag fattar inte. Så fort jag började med benböj så skakade varenda muskel trots att det inte ens kändes jobbigt. Det är så äckligt när knäna tycks förvandlas till studsbollar som bara flyger upp och ner. Likadant på utfallen. Jag såg i spegeln hur mitt underben for fram och tillbaka som en jefla wobbler. Inte koolt. Hur som helst. Det var ny instruktör och därmed ett helt nytt program. Funkade bra tycker jag, fast musiken var ganska åt helvete. Det var svårt att känna takten och instruktörski tappade bort sig lite titt som tätt. Ett tips kan kanske vara att byta ut någon låt. Ehumm.

Jamenvisst. Innan vi for till träningen fick jag mycket riktigt med mig mammsen ut i backen där jag fick stå på koppling tills det började lukta bränt i bilen. Ja, kanske den blev lite väl överansträngd. Det gick i alla fall rätt hyfsat även om jag tycker att det där är en aning bakfram. Måste ha sett rätt dumt ut när jag kom i väldigt sakta mak farande uppför backen. Ja alltså tanken var ju att jag skulle stå still och rulla baklänges, vilket jag stundtals lyckades med, men våran bil är visst lite cp för om jag släppte upp kopplingen lite för mycket så åkte fanskapet framåt. I en naturvetares värld går sånt där inte ihop. Hur kan en bil åka framåt i uppförsbacke utan att man gasar? Hanna, hjälp mig. Eller kanske inte förresten. Mamma försökte förklara, men jag ville inte fatta för i min värld är det bara emot de fysikaliska lagarna. Typ. Nerrå. Nu lämnar vi det där.

Ikväll är det öppet hus på min skola, och jag förväntas komma dit. På historian imorse frågade Tomas om det var någon som kunde tänka sig att vara där som värd och jag meddelade att jatg kunde komma efter sju. Så långt allt lugnt. Bingo. På lunchen kom Engström fram till vårat bord och frågade om jag kunde tänka mig att komma på öppet hus. Bara mig frågade han, trots att Lina satt där också. (Det är så komiskt, han väljer alltid ut folk som han frågar. Igår kom han in på våran matte och frågade enbart Lina om hon ville följa med till Storvik och typ propagera för NV och Björkhaga trots att hela klassen var där då). Jag sa att jag ju redan sagt att jag skulle komma hit, men det visste han tydligen inte. Jag frågade i alla fall om jag förväntades ha min NV-tröja, (som förvisso egentligen inte är helt min men jag la beslag på den) och det blev en massa krångel. Han tyckte att jag skulle forsla dit min tröja till kvart i sex så att nån annan kunde ha den tills jag kom dit och allt vad det var, men jag var mig veterligen inte särskilt otrevlig. Sen kom han av någon anledning in på våran matte och Anders frågade hur det gick i jakten på värdar. Då skrattade han något i stil med "det tänker jag inte diskutera i samma rum som Maier". HAH!? Alltså, ibland funderar jag om alla lärare paktar sig mot mig. 

Snart ska jag åka och träna mina gullfiskar. Förhoppningsvis tuffar de till sig och vågar tävla på söndag.

the first time i looked in your eyes i knew

FAAAAAAAAAAAAAAN! kände jag när jag ruschade över parkeringen bakom busstationen och såg bussen rulla iväg när jag hade mindre än 50 meter kvar. Så vansinnigt jävla irriterande så hälften vore nog. Aaaaah. Vi hade haft kemiprov som var riktigt ordentligt lätt så jag var klar tio över ett. Då tog jag en chansning och spurtade mot busstationen i hopp om att hinna med tjugo över ettan, men det gick ju som det gjorde med den satsningen. Ååh vad störigt. Jag hade kunnat vara hemma halv två, men nu blev det halv tre som vanligt. Jag stod där på parkeringen med jävligt lång näsa och funderade vart jag skulle ta min tillflykt. Det blev frissan dit jag gick för att flytta fram min tid ett par veckor. Meningen var att jag skulle klippa mig på onsdag, men jag känner mig verkligen inte så långhårig än. Det är typ först nu jag börjar tycka att frisyren är bra igen. Nu ska jag klippa mig 20 februari istället. Tre dagar före the day. Mwihihi.

Igår morse tog jag min första körlektion, och fruktansvärt jävla skitkul var det. Min körlärare, Tobbe, är seriöst hur bra som helst. Men jag antar att jag gjorde ett väldigt smart första intryck på honom.
Jaha Sara, vad kör ni för bil hemma då?
En sån här... fast den är röd.... och... och inte diesel.
Idiot. Som om färgen spelar någon roll. Jag skyller på min nervositet, fast det är vansinnigt bra att trafikskolan har samma sorts bil som vi. Fast det var ett helt företag från början i alla fall för jag har aldrig mixtrat något med stolen i våran bil, men det skulle jag ju såklart göra. Den skulle höjas och den skulle luta på något speciellt sätt bara för att jag är så jävla kort och i det närmaste sitter i ratten. Han bara "ursäkta men.. du är ju allt annat än lång". Jo tack, jag vet. När han till slut tyckte att jag satt bra for vi omkring i ett villaområde bakom Sandvik med tusen branta backar och skymda korsningar, så tio poäng till den som gissar vad resten av lektionen handlade om. Sant, start i backe. Massor av start i backe. Hur kunde han på förhand veta att det är just detta moment jag är dålig på. Jag har i sanning aldrig startat i något som med rätt kan kallas backe. Bara det har lutat det minsta så har ju bilhelvetet rullat baklänges så att mamma i pur nervositet suttit med ena handen en millimeter från ratten och med den andra på handbromsen för att kunna rycka in om det skulle behövas. Men nu god vänner, hittar Sara dragläge både med och utan handbroms även om det från början kändes som om vi stod i Balder och skulle upp för sjuttiogradersbacken. Sjuhundra motorstopp, massa frustration och en hel del bakåtrull blev det. Jag fixade det men jag fick även läxa på det, så nu ska jag ta med mammsen ut i backen ner mot lekparken och så ska vi stå där och starta och stanna och rulla och starta och stanna och rulla om och om och om igen så att jag kommer till Sandviken som start-i-backes-expert på tisdag när jag ska köra nästa gång. 

Ikväll blir det pump och jag försöker på något sätt tagga till. Det går väl sisådär med det taggandet. Att komma hem är som att ge sig själv en smäll i huvudet som bara dunkar ut all träningslust som eventuellt funnits. Jag fattar inte. Varför måste det vara så? Gaaah. Nej skärpning nu. Jag vill verkligen träna idag. Jag vill det, jag vill det. Punkt.  

i'm so lost without you

Stäng av datorn, Sara. För i helvete. Stäng av datorjäveln nu. Körkortsboken Sara. Ta den där jävla körkortsboken, NU. Punkt.

Nja, snart. Slappodagarnas slappodag idag. Jag åkte hem till Ida efter en slapp förmiddag. Det blev buss dit och jag kände mig tuff as hell när jag vågade gå en annan väg från bussen än den jag brukar gå. Jag hittar så jefla bra i Torsåker nu så att det är ju inte sant. Vi fixade lite jobb. Sökte på sex olika campingar i Spanien och det skulle vara så tufft om vi fick jobb där. Det känns dock inte som att chansen är så stor för något direkt imponerande cv kunde varken hon eller jag uppbringa. Med en halvdan engelska och en ytterst elementär tyska är man kanske inte så mycket att stå efter, men vi får hoppas. När vi inte orkade söka mer jobb så blev det lite singstar och sedan en promme av vanligt skådat slag. När vi kom tillbaka efter prommen kom jag på att jag hade tänkt träna idag. Det fanns inte i mina tankar för fem öre. Förlåt Jessica, men kan vi ta det nästa söndag istället? Haha, alltså jag suger verkligen. När jag kom hem, halv sju, skulle jag ta mig an körkortsteorin men det har jag fortfarande inte gjort. Nu är allt åt helvete. Jag måste läsa det nununu och jag måste göra några uppgifter i boken som jag ännu inte har gjort. Jag skulle även ha behövt gjort en sida i matten som jag ligger efter med och jag har kemiprov på tisdag och det har jag inte ägnat mig med ett helvete. Aaaah. Förövrigt kommer jag att missa halva matten imorn. Jag ska köra bli i Sandviken halv åtta så det blir niobussen därifrån. Matten börjar fem över halv tio och jag kommer att vara på skolan vid tio. Bra bra. Men jag har mailat Anders så förhoppningsvis är det lugnt.

Körkortsboken. NU!

hockey med brolle

Det börjar bra, nästan intressant
Ja ja, men kanske lite välbekant..


Precis. Hockey med brors var det. Serious shit. En massa kul var det förutom att det var synd att de inte vann. De första människorna jag sprang på inne på arenan var Josse och Erika, det var ju lite skojfriskt. Men jag orkar inte analysera matchen, det känns bara fjåll. Varför ska man ha uppsnack och eftersnack och analyser där man vänder och vrider på varje missat skott och onödig utvisning och oschysst tackling och allt vad det kan vara. Varför vann de inte? Jo, de gjorde inte tillräckligt många mål. That's it. Resten är väl fullständigt skitsamma. Hockeyn är medans man är på arenan, medans matchen pågår. Det är då man ska bry sig och vara intresserad, sen kan man släppa det. Fast man behöver ju inte bry sig så att man nästan ramlar av stolen. Jag förstår mig inte på sådana människor heller. Varför måste man bli fly förbannad på allting som spelarna gör eller inte gör. Min vana trogen hade jag såklart otur med de omkringsittande människorna. Varför måste jag alltid hamna alldeles nedanför arenans original? Denna gång satt jag med den enda uppbringade huligantutan alldeles bakom örat. Det var ett sällskap på fyra-fem personer där en var brynäsare och resten timråfolk. Riktiga företagarsnobbar. Kostymnissar. De skrek och tjafsade konstant och argumenterade och diskuterade och var allmänt missnöjda med allt. Så jävla roligt. Tinnitus och örsprång kan komma plötsligt. På vägen ut ur arenan blev det även lite kändisspaning då vi sprang på Rolf Lassgård i foajén. Höhöh.

För första gången denna säsong så förlorar Brynäs mot Timråiterna. Det blev en svängig match med en hel del inviduella misstag från bägge lagen. Vald till bäste man i Brynäs blev Daniel Widing. Läs Tobias Bokström rapport från matchen.
Brynäs-Timrå 3-4

need to be with myself in center

Snacka om att gårdagen var en berg-och-dalbanedag. Det började helt åt helvete. Det kom fram en massa skit i skolan och jag tycker så himla synd om Josse och Frida. Hur i helvete tänker man när man lägger ut en massa ogrundat skit på internet. Jag fattar inte. Förtal är vad det är. Res er flickor. Ni vet att det där inte är sant. 

Jag var ganska ordentligt depp ett tag. Det kändes som ett slag i magen. De varnade Lina och mig för att det kunde stå saker om oss också. För hoppningsvis är det inte så. Christin hade läst allt och letat efter NV-folk utan att hitta någon som kunde kopplas till någon. Vem vet, kanske har man fått en kod som alla inblandade vet att det är jag. Nej fan. Jag ska inte tänka så. Det är nog förjävligt som det redan är och jag hoppas att allt klaras upp så att de kommer fram vilka idioter det är som ägnar sig åt den här sortens verksamhet. 

På kvällans bar det av till trygga marker. Torsåker in my heart. Idan och jag gick och käkade på gästis med Lök och Putte och sen åkte vi hem till Helena på en massa mys. Det blev först lite Guitar Hero, men med bara en gitarr var det lite tristess. Jag och Ida hade plockat med oss SingStar, men det visade sig att Helena inte hade något playstation. Ehe? Hon hade x-box. Vilken miss. Skulle det funka ändå? Nej, såklart inte. Men vi fick taxi-Kalle att åka tillbaka till Torsåker så att vi kunde hämta playstation hos Ida. Sen blev det sångmys och slutligen lite film. Wiehoo. Tyckte lite synd om Kalle när han sedan även fick åka ut till Kalvsnäs med Bells och sen till Råbacka med mig. Haha.


Snart kommer min bror hit. Roligt roligt. Han ska ju få sin födelsedagspresent ikväll när vi ska på hockey :)

Tjing  

someday babe, someday

Idag har jag gjort en massa spännande saker. De där töntarna på ica hade ju såklart inte svarat på mailen så jag ringde till dem på miljökunskapen. Jag är så tuff. Jag resonerade som så att det är bäst att man går ut hårt med det här och motarbetar telefonskräcken lite ytterligare. Jag stängde in mig i grupprummet när jag ringde. Malin och Daniel fick vänta utanför. Snällt. Men alltså, jag hatar verkligen när folk hör när jag pratar i telefon. Det var inte så avancerat som tur var. Alla frukter transporterades med båt sa hon så jag behövde inte prata så länge. Drygt var det dock när vi skulle mäta avstånd sen. Lennart mailade oss någon avståndsmätarsida som vi använde men vi behövde en karta för att kunna plocka ut bra städer eftersom vi inte kunde mäta tvärs över. Vi fick värsta undervisningsobjektet. En gigantkarta på typ två gånger tre meter. Det såg bara något löjligt ut när vi transporterade denna tingest från kemisalen till 12:an. De få vi mötte tittade snett på oss med en antydan till fånigt leende. Hmm. Det tog en himla tid och mäta ut allt det där som vi skulle ta reda på och det var lite jobbigt när Lennart kom in och sa att det var så himla mycket lättare i Google Earth. Det fanns dock inte på datorerna i tolvan och eftersom vi redan tragglat med det där i två timmar och dessutom lyckats hänga upp kartan så var det bara jobbigt att flytta på allt.

Tränade en timme idag och hann 1950 meter. Nästan 2 km/h med andra ord, toppfart minsann. Efter detta verk var det dags för ledarträff. Jag kom lite sent eftersom jag duschade efter träningen. Det känns viktigt att gå på ledarträff, även om det inte direkt sägs så mycket. Jag fick dock reda på att min grupp ska börja halv sex när vi byter tillbaka till måndagar. Det betyder att jag kommer att hinna med Matildas spinningpass klockan sju om jag vill. Då blev jag en glad hest, men frågan är om simmarna blir så glada eftersom de har innebandy och ridning och allt vad det är precis före. Aja, det är inte jag som har bestämt det.

Lök ringde till mig alldeles nyss. Om någon funderade så var det därför jag dog från MSN. Asså vafan, det var inte direkt igår jag språkade med honom. Roligt roligt. Imorn blir det först pizza på Gästis med Ida och sen en massa skoj hos Helenan ute i skogen. Wiehoo (=

even since you found yourself in someone else's arms

Nu vänner, ska Sara försöka författa några rader igen. Jag vill att min blogg ska uppdateras kontinuerligt, men jag har bestämt mig för att släcka lampan och försöka snarka senast 22,30 om kvällarna. Sara ska bli pigg och då måste vissa saker offras. Eller så får man göra flera saker samtidigt, som nu. Försöker kolla på en dansk thrillerserie och blogga samtidigt, men det går väl sådär. Jag är ingen hejare på danska så jag fattar ju inte ett skvatt av vad de säger när jag tittar på datorn.

Jag fick en insikt i skolan igår. Mina lärare har väldigt olika inställning till betyg och sånt. För det första påbörjade vi svenska B och fick en rejäl utläggning om kursinnehåll och bedömning och sådant och för det andra fick jag tillbaka mitt matteprov och betyget i matte C. Christin sa något i stil med detta på svenskan: Jag undrar när eleverna ska sluta säga att de fick ett betyg och istället inse att de uppvisat kvalitéer och uppfyllt kraven för ett visst betyg. Det är ju inte så att det är en gåva från mig till er. Jag kommer aldrig sätta betyg på vad jag tror att ni kan utan bara på vad ni visat att ni kan. Och av Anders fick jag denna kommentar på matten: Men jaa, jag är ju inte nöjd med ett VG- på första provet. Men ääääääh vafan, vi säger väl att det blir MVG i alla fall. Det är ju verkligen svart eller vitt, upp eller ner, fram eller bak, hit eller dit. Man kan ju fundera vilket som är bäst, och jag tror att jag föredrar den första varianten. Då vet man ju i alla fall att man kan det man ska och att man verkligen gjort sig förtjänt av betyget som sätts. Varför fick du MVG i matte C Sara, jo för din lärare orkade inte bygga dig ett kompletteringsprov. Är du egentligen vär det? Antagligen inte.

Men shit alltså. Jag förstår mig verkligen inte på min hjärna. Hur kan jag orka gnälla över ett MVG? Fy fan Sara, gå och göm dig i nån jefla snöhög som inte finns. Jag fattar inte vart alla funderingar kommer ifrån. Varför måste jag alltid analysera och vända på allting? Varför måste jag ens fundera på om jag var värd det eller inte. Dra åt helvete allt dåligt självförtroende. Jag orkar inte leta negativiteter hela tiden. Jag hade verkligen inte väntat mig MVG i matte C bara för det där första provet, så det var ju positivt att sista provet gick så bra att det räckte.
 
Hur som helst. Jag började med mina minisimmisar igår. Naaw, jag har verkligen saknat dem. De var så duktiga allihopa. Nu när vi har onsdagar får de bara vara i stora, men de fixade det jättebra. En unge fick ett litet psykbryt, men annars var det prima virke. Jag ska göra supersimmare av den här skaran. Vi är på god väg.


alkohol + bilkörning = mord?

Here we are now, entertain us.. eller nåt. Jag är kanske inte så insatt i den där underhållningsbranchen, men en dagsrapport i unik Sara-stil kan lyfta dagen för vilken torrboll som helst. Fast denna går i moll.

Jag började läsa körkortsteori på trafikskolan igår. Wiehoo. Nu är det inte långt kvar. Eller, jag hoppas att det inte är det. Fem teoritillfällen och förhoppningsvis inte allt för mycket körning så. Oh Yeh. Ida och jag tog bussen till Sandviken direkt efter skolan. Det är helt super att ha någon att läsa med. Jag slipper åka själv till Sandviken och vi kan plugga tillsammans. Helt bra. Fast någon sorts kupp har begåtts mot mig. För det första visade det sig att man inte alls skulle läsa något till första lektionen. Eeh? Stand in-tanten i kassan lurade mig. Det hon sa att jag skulle läsa tills igår var i själva verket läxa mellan första och andra lektionen, alltså till nästa gång. Det kan inte vara så att jag missförstod henne, för hon har till och med kryssat för i min bok vilka uppgifter jag skulle göra. Knas. Kuppens andra halva består i att jag har fått ett annat teorihäfte än alla andra. Det mesta är lika, men när Ida och jag skulle göra uppgifterna som vi inte orkade med i fredags så visade det sig att vi inte alls hade samma frågor på det kapitlet. Då började vi kolla lite mer och upptäckte att det var lite olika på tre kapitel. I sökandet efter tänkbara skilnader fann jag att min bok har svart baksida medans alla andra jag såg är vita. Jag lyckas alltid med allting.

Lektionen handlade till stor del om alkohol och rattfylleri och sånt elände. Läraren, Marie, hade ställt upp en folköl, en starköl och ett snapsglas med okänt innehåll (misstänkligen vatten) som skulle föreställa starkspris på katedersaken. Helt plötsligt, mitt under lektionen hivade hon i sig innehållet i snapsglaset. Det såg bara lite fel ut. Vi fick se en superläskig film också. Eller läskig, den var inte läskig, den var mer stark och berörande. Det var två gymnasietreor som hade gjort en film (antagligen som projektarbete) där de iscensatt en trafikolycka. En minibuss med skolungdomar och en annan bil hade krockat. Massa blod, massa glaskross, massa skadade, chockade, medvetslösa, en död. Allt. Äckliga och verkliga bilder. Fast det värsta var resten, man fick följa med på allt runt omkring också. På polisstationen när det visade sig att hon som kört minibussen varit rattfull, på sjukhuset när mamman kom in i rummet där hennes dotter låg död med ett brinnande ljus bredvid, i skolan när polisen kom med dödsbudet till klassen, på begravningen när alla hennes kopmisar grät och pappan höll ett tal till sin dotter. Alla spelade sig själva och det var så jävla hemskt. Pappan avslutade talet med "älskade unge, för att använda dina egna ord, tack gud för att detta inte är sant" . Men det är ju sant. Det är ju sant för så himla många. Det går inte ens att tänka sig in i situationen, hur förjävligt det måste vara. Det måste vara förjävligt att förlora någon överhuvudtaget, men att veta att det skett i onödan för att någon satt sig full bakom ratten måste vara ännu värre. Det är så ansvarslöst och korkat att köra om man har druckit. Det måste även vara förjävligt att leva med att ha kört ihjäl någon, ännu värre att det skedde för att man hade druckit. Det är helt oförsvarbart. Jag brukar inte grina till film, men tårarna rann helt okontrollerat i slutet och jag satt febrilt och försökte torka bort dem med en vante. Det var ju lite pinsamt. Eh, 

Usch. Jag var helt sentimental hela vägen hem. Marie sa att vi skulle påverkas av filmen, men jag trodde inte att jag skulle påverkas mycket. Helt vimsig blev jag, men jag lyckades i alla fall boka in två körlektionen trots mitt tajta schema. Måndag morgon halv åtta. Ehe. Mamma blev inte så glad på mig när jag meddelade det. När vi kom ut från trafikskolan upptäckte jag av en händelse att jag hade glömt mina böcker där uppe. Helvete. Mindre bra var att dörren gått i lås också. Ännu mindre bra var att vi hade väldigt klent med tid för att hinna med bussen. Jag tänkte ringa upp och be någon springa ner med mina böcker, men i samma sekund gick det ut en människa så då kunde jag springa in. Ida var inte så glad på mig då för hon var helt säker på att vi skulle missa bussen bara för detta, men vi hann med den med cirka två minuters marginal. Wie. Det var tur att det var idrottsgalan när jag kom hem för då blev jag lite glad igen. Jag gillar Peter Settman som programledare. Han är så kul.

i found all i waited for

Hej people!

Det blev som sagt inget Hedemora idag. Jag skulle ju plugga. Alla som tror att jag pluggade räcker upp en hand och får en kaka som tack för förtroendet. HAH! Inte sjutton pluggade jag. Vem blev förvånad. I ärlighetens namn, definitivt inte jag. Jag har inte läst allt jag ska i körkortsboken, men i alla fall två av tre kapitel. Jag sket i vartenda kolväte och jag la mitt hemprov på framtiden. Sån är jag.

Träning blev det däremot, det känner jag. Tre halvtimmespass på Aerostep och träningsvärken lär komma som ett brev på posten. Halvtimmen spinning var värst. Jag höll seriöst på att ramla av cykeln. Eftersom det var så kort så hanns det inte direkt med någon uppvärmning och min kropp, som inte rört sig nämnvärt på tre veckor och dessutom dragits med en förkylning, fick ju tidernas chock. Jag fick ingen luft och var helt död efter de blott fyra låtarna, av vilka jag var kapabel att ta i fullt på knappt två. Suck. Var tvungen att hoppa över Step-up:en. Jag vet ju av erfarenhet att jag inte har någon koordination, så det vore ju dömt att misslyckas, plus att jag var så himla trött efter spinningen. Det blev en halvtimmes vila och sen var det dags för pump. Jaaaa. Vill. Så kul. Det gick så bra också, jag fattar inte. Wiehoo, om jag kan röra mig på tisdag så blir det ett pass pump då. Alla gånger. Pass fyra på dagordningen var Aerobics och sådant pallar jag verkligen inte. Dessutom var det mer Anaerobics eftersom allt syre var förbrukat i den där lokalen. Väntade på coren istället. Ett skönt avslut, fast det var en magövning som sannerligen knäckte. Får se var den tillfettade julbordsmagen har att säga om den behandligen.


träning v.s simtävling

Jag har bestämt mig för att dissa Hedemora imorn. Jag känner att jag har större lust att gå och träna på AeroStep. Jag skulle även behöva änga mig åt körkortsboken och mitt hemprov i matte.

Dessutom måste jag inse skillnaden mellan alkener, alkaner, alkyner och alkyler samt lära mig att rita och namnge spännande saker som trans-1,2-diklor-4-etyl-6-metyl-1,4-oktadien.


i'm acting as if

Lina fyllde 18 år igår!

Igår var en så våldsamt meningslös skoldag. Eftersom jag somnade vid två på natten så fattar jag inte varför jag inte stannade hemma. På historian satt vi i datasalen och pillade med google earth som jag inte fattar något av alls. Sen hade vi kemi. Repetition till prov, så det var ju bra. Hade jag inte gått till skolan hade jag inte kunnat plocka hem mina kemiböcker heller, såd et hade ju inte varit så lyckat. På matten gjorde vi några meningslösa tryck på miniräknaren och sen fick vi ett hemprov. Man kunde gå från lektionen efter 20 minuter om man ville. Då hade jag håltimme i nästan tre timmar. Vi har alltid långlunch på fredagar och eftersom jag är klar (humm) med engelskan så behövde jag inte vara på den heller. Jag gjorde lite kemiuppgifter och sen satt jag i datasalen och filosoferade och väntade på Lina. Jag borde inte ha varit med på idrotten heller eftersom jag är lite förkyld fortfarande, men nu var jag det ändå. Lektionen var inte ens planerad. Jag och Lina spelade badminton hela timmen. Skittråkigt. Sen fick jag vänta på bussen till tjugo över fyra och kom hem efter halv fem. Jag kommer att älska den här terminens fredagar. Idrott sista timmen kan ju bara dö.

När jag kom hem skulle jag läsa klart körkortsteorin som jag inte hann i torsdags. Men det orkades verkligen inte. Jag har ett kapitel som jag ännu inte har läst och det får bli ett annat århundrade. Typ imorn eller så. Jag åkte hem till Idan vid sju och så gjorde vi uppgifterna till de två första kapitlen innan vi tittade på Let's dance och åt pepparkakshus. Hmm. Let's dance var ett trevligt program. Jag har aldrig sett ett helt program av det förut, men lätt att jag ska fortsätta titta nu. Nu är jag ju med från början liksom. Efter dansandet tog vi oss ut på internet och letade efter potentiella jobbmöjligheter. Vi ska söka som aktivitetsledare för barn på some kind of camping - utomlands. Vi letade igenom alla campingar i Italien igår, men ingenstans fanns det vi ville ha. Jag ska leta vidare nu och spara länkarna om jag hittar något intressant. Vi tog även det obligatoriska prommenaden som är så trevlig. Jag älskar att bara gå, och gå, och gå, och gå. Jag börjar dessutom kunna våran runda nu, jag är helt stolt. 

Just nu sitter jag som bäst och funderar på om jag ska följa med till Hedemora imorn eller inte. Jag skulle ha haft en simmare med, men hon är med största sannolik fortfarande sjuk eftersom hon inte var och tränade imorse. Ska hon inte vara med känns det lite meningslöst att jag åker. Det är ju kul med simtävlingar, men jag har en massa annat att göra som egentligen är viktigare. Dessutom är det medlemsdag på Aerostep vilket betyder att jag kan träna där i två och en halv timme om jag känner för det. Fem pass på en halvtimme var, men jag antar att man inte behöver göra alla. Kul kul. Jag har inte rört en muskel sedan den 3:e januari och känner mig så våldsamt tjock så det skulle verkligen behövas.

Nu ska jag leta campingar. Tjing  

i will end up lost in confusion

Hinner inte blogga, men jag gör det ändå.

Jag påbörjade en ny kurs idag. Miljökunskap. Så fränt. Det tycks ju vara inne med miljötänkande och jag tycker att det känns både roligt och viktigt. Vi är bara sex stycken som läser, tre ettor och tre tvåor. Mys. Vi började med någon sorts grupparbete som verkar hur kul som helst. Vi fick välja på sex olika alternativ och Malin, Daniel och jag valde analysera fruktbeståndet i Hofors tre affärer. Vi ska ta reda på varifrån de kommer, hur de har transporterats och hur stor miljöpåverkan själva transporten har med hjälp av något index. Kul kul. Jag gillar att åskådliggöra sådana saker och det kändes intressant och inte så vansinnigt svårt. Vi rände runt på ica idag och skrev upp alla frukter de hade och sen gick vi tillbaka till skolan och mailade för att för hoppningsvis få reda på hur de transporterats. Jag hoppas att de ger bra svar på frågorna för annars måste vi ringa, och då blir det med störska säkerhet jag som får ringa.

Nu måste jag speeda med körkortsteorin. Det är därför jag definitivt inte har tid att sitta här. Jag trodde inte att det var så mycket jag skulle läsa till första lektionen, bara tre kapitel. Men det visade sig att ett av kapitlen var 60 sidor!!!. Imorn ska Ida och jag diskutera frågorna tillsammans. Hmm. Jag ska nog gå och läsa nu...

you stole her every dream and you crossed her plans

... she never really knew she had a chance
and that's what happens when the only voice she hears
is telling her she can't.
 

Goder afton töntar och resten vanliga samt konungen och hela svenska folket.

Idag är dagen D på många sätt och vis. För det första kan påpekas att det är dagen då mitt efterhängsna halsont äntligen övergick i regelrätt dunderförkylning. Wiehoo. Nu kan jag konstatera att mitt huvud är fyllt med snor och med ludd och att snyter mig och nyser är det jag gör mest. Min stackars kran är helt röd och utsliten. Trevlig info, men det är dagens sanning. Tyvärr. Mer positivt är dock att har man väl blivit förkyld så går det ganska fort att bli frisk igen, oftast. Så nu vet ni det.

Jag hatade att det inte blev någon träning i måndags. Jag hoppade hurtfriskt i och simmade 150 meter, men jag kände direkt att det inte var så lämpligt. Jag hatade att jag inte fick träna idag, men det hade antagligen varit precis lika korkat att träna då med tanke på omständigheterna. Jag hatar att jag antlgligen inte kommer kunna träna imorgon heller men det tar vi då, det här kanske är en speedat kortvariant av förkylning. Vem vet. Jag hatar att jag bara har tränat två gånger på tre veckor och känner mig sjukt tjock och tillfettad. Bläh. 

~ Den som väntar på något gott, den blir aldrig fet ~ 


Blossom uttalade sig så på toppform igår, jag måste börja leva efter det jag med.


Nästa sak på dagordningen är att rapportera att mitt PROJEKTARBETE är färdigskrivet. Jag är så duktig, jag är så bäst. Betänk att jag är en liten tafflig tvåa som egentligen inte förväntas ha producerat detta förrän om ett år. Vad jag har fått höra så är det en trea som är klar, och lilla jag. Sara med framförhållningen. Känns så himla bra. När höstterminen börjar ska jag sitta där och fånle åt alla som förvirrat ränner runt och inte vet vad de ska skriva om. Det ska bli så skönt att slippa fundera mer på det där. Det mest lustiga är att jag var helt säker på att jag inte skulle gå breddningskursen. Jag tyckte att det verkade så tråkigt, och det var det väl också. Nästan. Eller, själva breddningen med Barbro och Lennart var kul men det var jobbigt när man skulle inventera själv. Men just nu är jag väldigt glad att jag gjorde det.

Ochslutligenfickjagredapåattjagfårvgiengelskamenjagharbestämtmigförattjagskavaraegladändå!

Godnatt kära läsare!


Året 2007

Före er som har längtat så..

Äntligen är den här.

Jag sammanfattar mitt 2007 på samma vis som jag sammanfattade mitt 2006.

Same procedure as last year...

JANUARI
- Såg CMA-galan och fick upp ögonen för countrymusiken 
- Lämnade in ett hyllat och prisat projektarbete om genmodifiering
- Studiebesök på kärnkraftverket i Forsmark
- Ensamresa till Stockholm och R.E.A på Hamburger Börs med mamms.
- Malin och jag fick en baddargrupp
- Påbörjade den hatade fotokursen
- Tvåfaldigt borttappad och upphittad grupprumsnyckel
- Hockey i Hofors med Malin och Rebecka (hahah, varför gjorde vi det?)
- Opererad läpp (femton stygn, ont,  flytande ipren, sluddra, dricka med sugrör)

FEBRUARI
- Muntlig redovisning av projektarbetet
- En massa sport på tv
- Kapade mitt lååånga hår (jämfört med nu alltså)
- Johanna Sällström R.I.P
- Temaarbete om döden på fotohelvetet
- Åt en djupfryst skumsvamp
- 23:e, torn seventeen (fick ett tretimmars fysikprov av Anders)
- Massa melodifestival på TV och live i Gävle <'3
- Påbörjad rust av mitt rum
- Hockey. Brynäs-Linköping med mamms och papps.

MARS
- Ångest och depp
- Åland med mor och far
- Jill Johnson i Gävle <''''3
- Fick springa till bussen (i klackskor)
- Mamms vann biljetter till sjätte kvartsfinalen mellan Brynäs och HV71
- Sov på gästsäng i vardagsrummet när rummet rustades
- Utvecklingssamtal som jag hatade
- Simmade 100 bröstsim på Gästrikeserien
- Gefle Dagblads framsida
- Flängde runt och letade sommarjobb
- Fångarna på skolan. Ehumm

APRIL
- Hittade makrofunktionen på kameran
- 12 timmar Sagan om Ringen hos Malin
- Hockey, Sverige-Ryssland med Josse, Frida, Sofie och Emma
- Cypern <'3

MAJ
- Cypern <'3
- ESC med en aluminiumklädd ukrainare och en lesbisk serbiska som såg ut som en blandning mellan Göran Persson och Lotta Bromé. Fy faan.
- Påbörjade breddningskursen
- Började fota natur (lite tack vare fotokursen faktiskt)
- Vårruset då jag sprang tills jag spydde (orutinerat så säg)
- Premiärbad

JUNI
- Rix FM-festival i Falun
- Ett år med bloggen
- Lärde mig tanka själv
- Ny mobil (Nokia 6300)
- Färgade håret för första gången sen åttan
- Sov över för första gången någonsin
- NV06 vann närvaropriset på friluftsdagen på Stålringen
- Ett gymnasieår avklarat
- Skolavslutningar både här och där
- Sommarjobb på kollo
- Påbörjade min växtinventering och hade blommor överallt
- Midsommar då en Lök vände mitt liv
- Bellisen fyllde två

JULI
- Tältning med Folket
- Söderköping och Kolmården med mamms
- Per Gessle i Högbo
- Tredagarstripp till Huvudstaden
- Massa films hos Löks
- Spontancykling i Torsåker med Helenan
- Torsåkers folkmusikfestival (ahahahah)
- Hoppade runt Hofors med Malin och Hanna

AUGUSTI
- Gick omkring i Söderhamn när mor och far bytte bil
- Råbackas badplats förärades med bryggor
- Premiärbesök på Lager 157
- Bad i Malmjärn med Lök och kompani
- Grillkväll i Sannäs
- Vattenskidåkning på Sim 77's 30-årsfest
- Första Torsåkersprommen med Ida <''3
- Nästan-kvällen hos Löks
- Andra året på gymnasiet inleddes
- Tränare på lägret i Falun
- Sydafrikaner överallt
- Skoldanspremiär i Sandviken

SEPTEMBER
- Två nya simgrupper
- Började skriva projektarbete
- 130 spänn åt helvete (insparken i Falun)
- Brand på AeroStep under ett spinningpass

OKTOBER
- Ledare för 9 nya simungar på första cupen (pust)
- Simmade 50m bröst på Fjärran Höjder-spelen
- Rättviks marknad (10 par strumpor som jag får mixa hur jag vill :'''D)
- Snö redan den 11
- Blev klar med samhällskunskapen utan att göra sista arbetet
- Brynäs vände sjuförlusterssviten (vilket jävla ord) bara för att jag var där :)
- Åkte tåg med 16 barn till Sundsvall på tävling
- Träffade Diana, Ove och Niklas på Hagas öppet hus <'3
- Försökte schemalägga mitt liv (ahah, pucko)
- ABBA-Wannabekonsert i Gävle (och jag hittade själv till konserthuset)

NOVEMBER
- Movienight med snuskfilm och vattenpipa hos Gustav
- Karaokekväll med Ida och Bells <'3
- Muntliga nationella provet i engelska
- Brors fyllde 30
- Convent på AeroStep med Forza <''3
- Introduktion på trafikskolan
- Körde till Brors på vinterväglag med farmor i baksätet
- Pizza och film hos Måns
- Hatat utvecklingssamtal och mentorsbyte
- Vickade ut natriumhydroxid under förberedelserna inför analysprovet

DECEMBER
- Stockholm med skolan
- Simmade Hofors Cup
- Gjorde roliga tester på blogthings som Jessica hittade
- Ny design i bloggen (från grönt naturmuppsfjåll till coolt svart minsann)
- Vann en virtuell brödrost på träningen
- Såg Jill uppträda i Valbo <''3
- Hatade engelskan
- Första filmkvällen på Lökihouse sen i somras
- Outklädd på maskeraden i Sandviken
- Skulle klä julgran men hade ingen julgransfot
- Firade en jul som kom att inkludera SingStar bland annat
- Trista mellandagar
- Nyår hos Gustav då jag för första gången hällde i mig lite C2H5OH

for these times in which we live

Jag är sjuk. Det suger verkligen. Jag har en massa ont i halsen och fryser och mår allmänt usch. Kan hända att jag har feber också, har inte vågat kolla men det känns nästan lite så. Inte roligt. Jag skulle ha åkt hem till Helena på filmmys ikväll, men det blir till att stanna hemma och kurera sig istället. Bläh.

Jag var hos Ida igår. Myys. Vi sjöng lite singstar och sen tog vi en kvällspromme i en och en halv timme. Myys. Bara gå och prata, det är grejer det. Jag har verkligen saknat det under detta lov då jag i det närmaste vuxit fast i den här fåtöljen.

Jag borde såklart ha gått och lagt mig direkt efter countrygalan igår istället för att starta datorn och börja blogga. Jag somnade efter fyra inatt. Bra bra. Skitbra. Gick ändå upp halv tio imorse, men jag somnade i soffan när jag låg och tittade på nå jävla skidor. Ikväll ska jag lägga mig tidigt. Vansinnigt tidigt. Det är sista rycket mot en acceptabel dygnsrytm. Hmm. Förjävligt. Fast ändå väldigt skönt. Jag vill börja skolan igen för jag vill börja sova som folk. 

Hur som helst. Nu ska jag ta nässpray och en halstablett och slappa vidare.

Peace. 

Country Music in my heart

Nattbloggis när jag egentligen borde öva mer på min dygnsomställning. Men nu är det ju i stridens hetta och jag måste skriva medans allt är färskt i minnet. Jag tänkte försöka mig på en liten recension av CMA-galan. Country Music Awards 2007. Det känns så härligt att få en verklig chans att se de artister jag lyssnar på, och inte bara höra dem. I och för sig kan jag ju se videos och annat på youtube eller var som helst, men det är annat när det verkligen visas på tv. Ja, sant. Sveriges television är så på tårna att de en gång om året visar en gala med det, som tack vare förra årets gala, blev min musik. Jag har förra årets gala att tacka för att jag kom in på countryn och sedan dess har lyssnat oavbrutet på. Att galan dock måste visas mellan tio i tolv och tjugo över ett på natten maximerar ju inte precis chanserna att fler tar till sig av denna underbara musik.

Jag blev helt kär i en massa nya saker. Jag har varit så insnöad på samma spår tidigare, men nu ska jag vidga mina countryvyer ytterligare. Exempelvis måste jag lära mig att lyssna på Carrie Underwood. Det kan ju inte vara helt obefogat att hon blir Female Vocalist of the Year för andra året i rad. Brad Paisley och Kenny Chesney var också såna där mysiga saker som jag inte hört talas om innan, men som nu måste utforskas. Jag skrev upp en hel hög med namn som jag ska ta och utforska när jag får tid. Roligt roligt.

Men varför varför varför fick inte Sara Evans och Gretchen Wilson sjunga? Varför fick de bara vara prisutdelare? Istället kastar man in något rockigt åbäke som headbangar och ett par töntar som gastar att de älskar country trots att de skändar den. Förlåt mitt uttalande om det nu råkar vara någon som gillade dem, jag gjorde det inte. Jag hade ju laddat för att få se Sara Evans sjunga As If eller något annat trevligt och jag var säker på att Gretchen Wilson skulle få sjunga typ One of the Boys eller något, men icke. Blev i alla fall glad att Martina McBride fick vara med. For These Times är kanske inte hennes absolut bästa låt, men det var riktigt häftigt med gospelkören i bakgrunden. Det är roligt att Keith Urban är tillbaka också, förra året var han ju inlagd på någon sorts avvänjning om jag inte missminner mig. Han är så bra, så bäst och så våldsamt het.

Peace folket. Jag måste verkligen sova nu.

freedom is a word some cry out and some whisper

Igår god vänner, gick jag och la mig redan 23,00. Rekord, rekord. Till saken hör att jag läste till halv ett, men ändå, jag startade inte ens datorn när jag kom hem. Det kanske finns hopp om en framtid för Saran också. Faktum är att jag vaknade kvart i nio i morse, eller jag blev snarare väckt av telefonen. Mamma var tydligen mer medvetslös än vad jag var så det blev jag som fick springa och svara. Övervägde att förbli uppsitigen sen, men jag gick och la mig och låg till halv tio. Dygnsomställningen är i full gång.  

Jag var på hockey igår. Roligt roligt. Brynäs-Djurgården. Hela 8-2 blev det. Roligt roligt. Mammsan hade vunnit biljetter så hon och jag åkte. Att man vinner hockeybiljetter en gång kan ju ses som smått otroligt, men att man vinner två gånger är ju nästan omänskligt. Hon är bra på det där mammsen. Matchen var bra i alla fall, och jag är väldigt glad att den tog den utveckligen den gjorde. Jag brukar inte bry mig nämnvärt om de vinner eller inte, men denna gång gjorde jag det. På raden bakom oss satt en hel hop med aspackade och vansinnigt högljudda djurgårdsfans som skrek sig igenom hela första perioden. Huvudvärk kan komma plötsligt. Hade det varit en jämnare match eller rentav ledning för djurgårn så hade de väl skrikit i mitt öra hela matchen, men nu blev de ganska tysta när det blev 5-1 och sen satt de mest och gnällde.

Vi åkte mot Gävle redan vid två och stannade i Valbo innan vi åkte till hockeyn. Där åt vi på IKEA och bedrev sedan lite seriös shopping. Jag köpte en massa värmeljus och några reflexer på IKEA och sen gick jag och tittade lite nere på köpcentret. Det blev en grönrandig tröja på JC. Den var på rean så den blev ganska billig. Jag försöker låta bli radiga plagg, men det är svårt. Saran lööövs ränder.  

Jag sitter nu här och konstaterar att jag fick träningsvärk av simningen i onsdags. Det måste tyda på för lite träning, eller på att jag simmade på rätt bra. Det blev i alla fall 3150 meter, ungefär vad jag brukar fixa utan att storkna. Det var roligt i alla fall. Ödlorna på baddräkten och jag hade ett gott samarbete.

Nu ska jag fila lite på min årssummering. Den är på g.   

nobody has an unbreakable heart

Nu vet jag att vi inte hatar varandra, så det var ju bra.

Jag har varit världens minst engagerade Sara idag. Jag har bara suttit i min fåtölj med min dator och inte frivilligt förflyttat mig en millimeter. Jag har nördat mig med Sims, och det var faktiskt ganska roligt.

Jag hade tänkt fila på mina årssummeringar idag, men det orkades inte. Gört kanske imorn. Håll till godo god vänner. De kommer, de kommer.

Imorn ska jag in till Sandviken och hämta mina böcker till trafikskolan, sen ångar jag möjligtvis vidare mot Valbo eller andra trevligheter.

Ska försöka sova tidigt idag. Godnatt.

en fadäs

Jag har raderat delar av förra inlägget. Det var väl ytterligare en sån där dum ventilering av en massa skit som jag egentligen inte borde publicera. Folk känner sig uthängda och kränkta och allt vad det kan vara och jag beklagar detta. Jag vet inte varför folk alltid väljer att undanhålla mig allting. Det tycks ha varit något som hände igår, men det har jag tydligen inte rätt att veta. Jag upplever att jag aldrig har rätt att få veta något. Får jag vara med bara för att ni inte vill vara elaka, eller varför måste det alltid vara en massa hemlighetsmakeri? Just detta spelar väl ingen roll, det som spelar roll är att jag har sårat folk med mina vassa och obetänksamma fingrar och det är jag ledsen för. Jag försöker spela med öppna kort, och det visar sig att de blir för öppna.
 
De inblandade vet vilka de är och jag försöker säga förlåt såhär. Hoppas att jag inte har förstört något.


nyårsafton

Inlägg reviderat på begäran av de inblandade.

Jaa.. 2008's premiärinlägg. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om nyårsafton, mer än att det väl inte riktigt blev som det var tänkt i slutänden. Det började bra i alla fall, alla var glada och lite lagom påverkade. Utom jag. Jag hade hoppats på sensationer, men efter mina tre cider var jag bara ständigt kissnödig och hade möjligtvis lite ludd i huvudet. Kände mig annars helt som vanligt så det var ju lite trist. Vi spelade Guitarr Hero och sjöng SingStar och det var en massa roligt. Halv tio hade alla hivat i sig vad de hade, vilket kanske var aningen orutinerat. Alla bara "vafaaan, det är ju över tvåå timmar kvar". Sen blev det efter många om och men nytt år. Mellan halv tio och tolv hann det hända en massa saker och vid tolvslaget var långtifrån alla glada. Det var händelser som tydligen förstörde kvällen för de inblandade, men jag missade något. Tanken var från början att alla utom jag skulle sova kvar, men jag tror faktiskt inte att någon gjorde det. Tio i tre stapplade jag hem i mina högklackade skor efter att mången gång ångrat skovalet. Jag hade ganska roligt. Jag spelade en massa Guitarr Hero och lite Buzz med dem som bestämde sig för att göra det bästa av situationen. Det var ingen lyckad kväll, men nu är det ett nytt år och vi får hoppas att det blir ett bra sådant.

Nu vill jag att Ida ska komma hem. Jag saknar henne.