födelsedagshelg

Tillbaka i Uppsala igen efter en hetsig men fin "födelsedagshelg". Började firandet i fredags med en extra timmes väntande på uppsala station eftersom tåget var en massa försenat på grund av nåt strömavbrott. Men, när jag väl kom till Gävle blev det mat på church street med mamma&pappa och älsklingen. MUMS!!.

När vi kom hem sen fick jag lite paket. Bland annat en ny telefon. En Samsung Jet med touchscreen. Superfräsig. Mycket välbehövligt eftersom min förra höll på att ramla sönder i bitar. Äv älsklingen fick jag bland annat en jättefin tröja och en söt ljushållare.

På lördagen kom mormor och då blev det tårta. Fick en jättefin tårta som jag tyvärr inte kan visa eftersom den ligger på kameran hemma. Dumt. Får visa den sen.

Söndagen slappades bort. Helt plötslig var klockan fyra och jag insåg att jag inte skulle hinna med 18,25-tåget eftersom jag hade trehundra saker att göra innan det. Det fick bli 20,59-tåget istället. Det dumma var att jag skulle hinna plugga biologi men hade biologiboken kvar i uppsala. Fick ringa till malin och få världens längsta produktnyckel över telefon för att komma åt biologiboken över internet. Men det gick det med.

Nu ska jag förbereda det sista inför morgondagens redovisning, sen blir det sova.

forspub

Två skojiga dagar har det varit.

Igår blev det först ännu en fika på Linné, dock det på andra sidan vägen, följt av hamburgare och rundpingis på VG med lite klassisar. Jättekul.

Idag var det forspub på uthgård där man kunde föranmäla sig till forsränningen. Jättegod tacobuffé!!! Tror sällan att jag ätit så mycket någonsin. Underbart. Forsränningen kommer bli awesome. Jag hoppas att vi lyckas bygga ihop något riktigt stadigt och fint. Längtar och hoppas att det mirakulöst nog ska vara varmt i fyrisån på sista april. Ehm. Om någon känner att den har en våtdräkt att låna ut så skulle det verkligen uppskattas.

Puss

för hon är tjugo nu

För det är ingen vanlig dag
För det är Saras födelsedag
Hurra Hurra Hurra

Tack för alla Gratulationer, fina människor :D

Jag har haft en fin födelsedag trots avsaknad av både älskling och mamma&pappa och allt vad det kan vara. Rätt vanlig skoldag dock trots att jag lyxade till det för mig själv och gjorde fyra matlådor kycklingwok med nudlar igår (jag premiärbesökte till och med den lilla asiatiska butiken här bredvid och köpte nudlar och soya). Matteföreläsning och grupparbete stod på programmet. Jag och Rebecca gjorde klar vår hiskeliga tillställning om embryoutveckling och skickade in den. Nu återstår det bara att träna in eländet, samt att läsa opponenttexten. Helgen räddad?

Efter skolan fikade jag på Linné med Malin&Sanna. Morotskaka och varm choklad blev det. Gott och mysigt.

Malin lagade mat till mig nu på kvällen. Ugnsrostade rotfrukter med fetaost, grönsaksbiffar och tzatziki (stavas det så?). MUMS!. Längtar redan efter morgondagens matlåda. MMM.

Imorgonkväll blir det utgång (eller i alla fall mat) med klassisar. KUL.

Nu ska jag ringa älskling, sen sova. Puss

final countdown




Om 40 minuter är det 23:e februari

Då är det visst någon som blir TJUGO!

Wohooo.

helg

Sitter i älsklingens lägenhet och väntar medans han skottar snö hemma hos sina föräldrar. När han kommer tillbaka ska vi åka till mig så att jag kan packa lite och senare blir det Uppsala igen. Får se om det går några tåg, verkar ju inte alltför hoppfullt efter allt snöande. Ska åka med upptåget idag vilket betyder att det känns som om hela dagen försvinner. InterCity från Åre skulle säkert vara försenat halva natten och jag pallar inte en natt på stationen i Gävle. Dessutom ska jag åka med Sanna, och Malin som ska bo hos oss i två veckor. Skoj.

Igår hade jag mellofest med Malin. Älsklingen var också med. Vi dippade en hel skål med grönsaker och drack vatten. Lightfest. Vi var ganska eniga om att det var ovanligt hög klass på melodifestivalen. Ingen var direkt dålig. Efteråt åkte älsklingen iväg och Malin och jag kollade på Aeristocats. Fin film. Vi hann även se slutet på skidloppet som resulterade i två svenska medaljer. Härligt härligt.




ekologihuset

Jag sitter i ekologihuset på SLU med en lätt matkoma. Grupparbetet är dock i det näsmaste klart även om det ännu består av mest tragiska formuleringar och hittepå. Allt är nytt. Allt är krångligt. Vi läser, gissar och skriver. Ingen förstår vad det står. Inte ens när det står på svenska. Gastrulation, morfogenesis och blastrula är inte ord jag känner att jag förstår och vet vad jag ska ha till.

Snart ska vi ha ekologiövning. Inte roligt. Tror att jag måste smita tidigare därifrån eftersom jag måste hinna med 16,19-tåget hem. Ska hem på aquabike med Sofie. Det blir skoj. Saknar henne.

grupparbete

Jag sitter i min säng och kollar på OS. Inte tråkigt. Planen var att jag skulle följa med några klassisar ut och pubba lite, men istället behöll jag lite karaktär och skrev min del av grupparbetet om embryoutveckling (KRÅNGLIGT!!). Jag hade tre sidor att läsa och förstå, men har hållit på i FYRA TIMMAR. I och för sig är jag väl inte effektivast i världen när jag samtisigt tittar på curling, störtlopp och längdskidåkning. Men ändå. Det är ett skämt verkligen, för även om jag översätter ordagrannt så förstår jag inte vad det står. Usch.

Imorgon åker jag hem till min älskling igen. Blir skönt. Den här helgen kommer att bli ganska späckad med aquabike, mys, plugg, simning och mellomys. Låter som en fin helg.

Ajöss

flänghelg

Pheeeew.. flänghelgen är över och jag är återigen stationerad i Uppsalarummet och har precis bevittnat Charlotte Kalla ta sveriges första OS-guld. Trevligt.

Helgen var bra. Mycket bra. Jag åkte hem i torsdags och körde aquabike med mamma. Så roligt. Älskar aquabike. Är på riktigt ledsen över att det inte finns i Uppsala. Skulle gå på det jämt i så fall. Men nu finns det tillfälligt i Hofors och då får man ju ta chansen när den bjuds.

På fredagen var jag först till Björkhagsskolan och lämnade tillbaka böcker och pratade länge med Tomas och Christin. Synd att Lennart var borta, men det gav mig en anledning att komma tillbaka snart. Gick till mormor och väntade på mamma sen och när hon kom dit åkte vi och handlade lite och sedan tillbaka till mormor för lite kortspel. Nästa fläng blev sedan hem och sedan tillbaka till Uppsala för Josefins inflyttningsfest. Den var jätterolig. Massor med folk i en jättefin lägenhet. Sämsta var att jag halkade i badrummet (på ett torrt golv!) och slog höften jättehårt i tvättstället. Ont.

På lördagen åkte jag tillbaka till Hofors igen. Älsklingen och jag var hem till Anders&Carina&Elin&Vilma och pratade och fikade lite och efter det blev det god mat och melodifestivalen med mamma&pappa. Efter det kollade jag på skidskytte och när det var slut åkte älsklingen och jag till torsåker och myzzzzte.

Söndagen, aka alla hjärtans dag, blev också en mysdag. Bara älsklingen och jag heeeela dagen. Eller nästan. Vi var hem till diverse föräldrar med blommor och fick jättegoda allahjärtansdagsbakelser hos mamma&pappa. På kvällen gjorde vi kungligt god pizza. mums. Älsklingen skjutsade mig till Gävle sen. Uppsala nästa. Tågen var dock en massa försenat så vi fick mysa på centralen en timme. Hade varit mycket mysigare att mysa hemma en timme extra. Hmm. Tåget var packat med folk och gigantiska väskor och skidor. Kanske förklarligt eftersom det utgått från Åre? Jag gick igenom fyra vagnar innan jag hittade någon plats.

Idag var det den mest ovärda skoldagen. Började nio och var klar typ tio. Jag var bara in till skolan och fick reda på vad jag skulle läsa till ett grupparbete som vi ska göra. Efter det åkte jag till Amanda och läste och läste och läste och läste.

Nu ska jag fortsätta läsa.

Tjing


100210

Idag är det den tionde februari och jag och min älskling har varit tillsammans i 21 månader, eller ett år och nio månader om man föredrar att se det så. Jag skulle gärna ha varit hemma och myst meeen.. jag sitter i Uppis och älsklingen är i Torsan och det är tolv mil till myset. Såatt, jag funderar om jag ska ta och mysa lite med mig själv istället. Kanske med lite varm choklad och en omgång betapet. Det var längesen.

Idag trodde jag nästan att jag skulle svimma på brädpasset. Det var helt sjukt jobbigt och jättedålig luft så jag såg silvriga prickar framför ögonen flera gånger. Obehagligt. Tror att det var för att jag inte hann med att dricka något inför mellan några låtar som det blev så. Men, det är så roligt och man är så nöjd efterå. Mmm.

Och Amanda och jag bekantade oss för första gången med ekologihäftet idag. Det var inte roligt. På fyra timmar betade vi av en och en halv föreläsning. Hatar engelskan. Det skulle vara så mycket mer lättsmält och greppbart om det varit på svenska och det skulle gå väsentligt mycket fortare att ta sig igenom det. Det är som ett riktigt dåligt skämt det faktum att man måste läsa allting minst fyra gånger för att förstå vad det står. Trots att vi läser högt för varandra så lyssnar man inte ens på sig själv när man läser.
1: Vi läser igenom stycket
2: Vi läser igeom stycket igen mer koncentrerat och försöker förstå vad det står.
3: Vi läser igen och försöker översätta samtidigt.
4: Vi läser och försöker komma fram till om det är något värt att stryka under.
Emma, Sofie eller någon annan högskolevän; är det någon som vill dela med sig av en bra och vägvinnande studieteknik? Hur läser man effektivt? Jag blir knäpp.

Imorgon är det i alla fall föreläsning på morgonen och sedan ekologiövning på eftermiddagen. Jag hoppas att övningen kommer att gå fort för jag vill hinna hem till Hofors och gå på aquabike imorgon kväll. Det kommer att bli ett väldigt flängande den här helgen.
Torsdag eftermiddag: Hofors - aquabike
Fredag förmiddag: Hofors - björkhagsskolan
Fredag kväll: Uppsala - inflyttningsfest hos Josefin
Lördag förmiddag: Hofors
Söndag kväll (eller kanske måndag): Uppsala

Hej och hå. Får se om vi hinner höras före söndag.

Tjing


tågresa

Jag sitter på tåget på väg till Uppsala. För första gången har jag min lilla bäbisdator med mig så att jag kan underhålla mig själv. Upptåget är så underbart. Det stannar 12 gånger mellan Gävle och Uppsala. Tolv gånger. Jag känner i alla fall att jag valde en bra tid att åka. Fram tills för en minut sen var jag helt ensam i den här vagnen, men nu när vi stannade i den fascionabla orten Tobo så klev det på en snubbe och satte sig här på andra sidan mittgången. När jag åker hem med tåg som går tre, fyra eller fem på eftermiddagen är det nästan omöjligt att få en sittplats före Tierp, det vill säga halva sträckan, men nu är det i prncip tomt på tåget. Lungt och skönt.

Det här har varit en väldigt bra måndag. Jag städade lite på mitt rum i morse. Bytte sängkläder och dammsög och så. Det var riktigt spännande. Hittade bland annat en påse dippmix under soffan, hur nu den hamnat där. Har ingen aning om hur länge den legat där heller. Jag städar ju inte alltför ofta kanske. Jag hann även med att stryka lite tvätt innan jag tog bussen till mormor och åt jättegod biffgryta. Lyckades snika åt mig en matlåda också. Tjoho. Det blev även kortspel i två timmar innan mamma kom och hämtade mig och vi åkte och tränade bodypump. Det gick inte jättebra idag. Gårdagens pass kändes massor och det var svårt att göra tillexempel utfall utan skor. Men jag är ändå nöjd med att ha tränat. Imorn måste jag nog vila om jag inte ska slita ut mig. Hehe. Vi får se.

Nu stannar tåget i Skyttorp. Två stopp kvar innan jag ska kliva av. Dags att packa undan datorn nu kanske.

Bye

söndag

En schemafri måndag innebär att jag sitter hemma i fåtöljen och häckar i pyjamas istället för att befinna mig på en biologiföreläsning på SLU. Skönt. Jag ska åka till mormor om någon timme och luncha med henne och sen blir det lite bodypump innan det är dags att bege sig tillbaka till uppsala för en skön tredagarsvecka där jag bara behöver gå i skolan TVÅ dagar. Men.. jag borde väl egentligen i just detta nu sitta med näsan i biologiboken, men det gör jag ju inte. Ehe.

Hade en mycket fin söndag igår också. Älskling och jag var en sväng till IKEA och köpte lite småsaker till hans lägenhet först och på kvällen körde jag gärnet på bodycombat. Skojigt var att jag har alla mina träningskläder i uppsala, inklusive mina träningsskor. Så det blev bodycombat i sim77-shorts, sovtröja och utan skor. Men det gick det med.

Nu ska jag klä på mig och sen får vi se vad som händer. Tjing

simning

Har varit och simmat nu på morgonen. Mycket skönt. Det blev väl sisådär en femtonhundra meter på nästan en timme så jag var väl inte sådär överdrivet jätteeffektiv. Men ändå. Puss på simning.

Nu ska jag äta några våfflor och sen ska jag träffa Malin tror jag.

Och jag är "ledig" både måndag och fredag nu veckan som kommer så det blir två långhelger hemma. Tjohoooooo!!!

100204

Det är häftigt att bo i Big Town minsann. Idag såg jag för första gången i mitt liv en civil polisbil. Och inte nog med det. Jag såg en polisjakt med en civil polisbil. Eller ja, biljakt och biljakt. Jag stod med Amanda vid busshållplatsen och väntade på hennes buss när polisbilen kom med blåljus och sirener och hela faderullan och jagade någon stackare som fick stanna på andra sidan vägen, precis mittemot där vi stod. Häftigt serru. Man kan ju undra vad den människan gjort sig skyldig till.

I övrigt var det en inte alltför häftig dag på SLU. Först fyra timmar växtfysiologi, vilket förvisso var ganska intressant men fyra timmar är lite väl magstarkt tycker jag. Efter lunch slog nog ekologinissen alla rekord i tristessframkallande föreläsning. AAAAH. Jag satt och ritade av filurerna på mitt pennskrin, och jag KAN inte ens rita. Så tråkigt var det.

Jag avslutade min dag med en rejäl omgång på friskis. Cirkelfys blev det. Sjuuuuukt jobbigt, men ändå rätt charmigt. Jag ville dö cirka hela tiden. 9 stationer á en minut på varje. Tre varv. Det blev en del det. Efter träningen gick jag till ica och köpte tre kilo apelsiner. Hur puckad får man bli. Det var hurtungtsomhelst och jag ville dö cirka hela tiden på vägen hem också. Och till råga på allt gick jag fel när jag skulle hem från affären. Så jävla arg blev jag. Jag fattar inte riktigt hur det gick till, jag måste ha gått ut genom fel dörr. Läskigt att vara så disorienterad. Nu blev det inte någon stor omväg eftersom jag fattade att jag gått fel när jag kom till Vaksala torg vilket ligger max hundra meter från affären, men ändå. Surt.

Jag köpte för övrigt en avocado också. Har hört att det ska vara så himla gott. Men den här var inte god. Smakade gummi. Bleeh.

Nu ska jag steka grönsaksbiffar till morgondagens matlåda, sen ringa älsklingen och sen är det natti.

Puss.

100203

Gillar inte att datumen med 10 i början inte alls ser ut som datum. Meeeeen.. Tredje februari betyder TJUGO DAGAR TILL TJUGO!!! Ganska coolt.

Och märk väl att klockan är två och jag redan är hemma. Jag har lovat mig själv att städa idag. I alla fall mitt rum. Det ser förjävligt ut. Jag har två timmar på mig ungefär för sen ska jag ut och fika med några klassisar på bästa café Linné. Och efter det är det dags för en omgång bräda på friskis. Wohoo.

Jag har varit på lunchföredrag om att åka som hemortsambassadör idag. Det låter roligt men jag vet inte. I och för sig vill jag hälsa på på björkis men jag vet inte om jag vill stå framför treorna och ösa lovord över uppsala och teknat-fakulteten och miljö&vatten. Visst är det skojigt att plugga här, men det är ju inte pluggandet som är skojigt i första hand. 

Och jag funderar fortfarande om jag ska söka någon kommité. Fadderkå eller hjälpis låter ju skoj men jag tror att jag nöjer mig med att vara klassfadder. Svårt. Sökstopp på lördag ju.

 

resa

Eftersom jag åkte tillbaka till Uppsala imorse och därmed varit igång sen klockan sex är jag svinit trött nu. Känns asigt jobbigt att det tar nästan fyra timmar att förflytta sig från Torsåker till Ultuna (vilket i och för sig kan vara det mest avlägsna stället i hela världen, i alla fall i hela Uppsala), annars skulle jag göra det så mycket oftare. Jag kom till skolan klockan elva. Åkte hemifrån tjugo i åtta. Jobbigt. 

Tänkte göra ett försök att gå till friskis. Är som sagt asigt trött och har big time huvudvärk men det kan ju kanske kännas lite bättre efter en omgång styrka medel. Vem vet.