fadderdag 8

Idag började jag skolan. Började klockan ett med dubbel föreläsning i mekanik och fick ett väldigt positivt intryck av kursen. På något vis kändes det inte alls svårt (men iofs, hur ofta gör den första föreläsningen det..?), föreläsaren verkade bra och hade gjort en väldigt tydlig power point. Gilla skarpt.

Jag stannade kvar i skolan med Carro och Sophie eftersom vi skulle ha pyssel/spelkväll med reccarna vid sju. Vi pimpade sångböcker så det stod härliga till. Många var fantastiskt mycket mer kreativa än jag, men jag är rätt okej nöjd med resultatet. Hoppas bara att bokstäverna sitter fast


fadderdag 6

Igår var det volleybollturnering, och vad gjorde team Walters från WA om inte tog hem alltihopa? Så jäkla grymma. Bara därför blev jag i skolan från tio till halv fem, för jag kunde ju inte gå hem när reccarna spelade så himla bra. De verkligen ägde alla. Åh, stolt fadder. Måste säga att alla w-are som var på plats var fantastiska på att heja också.

Hann hem en snabbsväng innan det var dags att bege sig till geocentrum för förfest inför "Alla Kräftans Luciaween". Tema högtider på göteborgs nation. Jag var inte med ut, utan göttade mig mest i alla fantastiska utklädnader.

                  

        Tar mig frihet att lägga upp en bild på Edward Scissorhands.
                                         Så jäkla bra.


Idag ska jag götta mig i ledighet fram till klockan fem. Tänkte äta frukost och sedan masa mig iväg till gymmet faktiskt. Tänkte att lite träningsvärk kunde vara bra på det här.


fadderdag 4 och 5

Pannkakorna blev bra. Fantastiskt. Dock lite tjocka. Jag hade förväntat mig tolv men fick ihop åtta, ganska bra ändå. Goda var de i alla fall och nu har jag en matlåda också. Framförhållning.

W-sittningen var också fin. Vi började hos Elin i flogsta med lite fix och pepp. Kom då på att jag både glömt sångboken (igen) och bananjäveln som vi skulle ha till vårt spex. Skit. Så istället för cykling från flogsta till skolan blev det istället flogsta - hem - skolan, en ganska rejäl omväg. Typ istället för att ta hypotenusan av triangeln så tog jag de andra två sidorna. Om ni kan det där med pythagoras så fattar ni hur mycket extra jag fick cykla, på ingen extra tid. Kom i alla fall hyfsat i tid. Vi faddrar skulle i alla fall ses innan och förbereda för sittningen.Temat för sittningen var ju då "Grön-Sak" och det fanns dem som tog det riktigt på allvar. Bäst var helt klart fadderkollegorna som klätt ut sig till sparris och ärta. Så himla kreativt att sy dräkter speciellt för en sittning. Man blir så glad när folk är så kreativa.

Idag var jag ledig fram till klockan sex. Passade på att höra av mig till Amanda då. Vi sågs och fikade lite på Waynes. Jag drack nog kanske den äckligaste chokladen någonsin, men det var mycket trevligt. Båda är nog ungefär lika taggade för lite mekanik på måndag. Eheh.

På kvällen sen var jag volontär på sektionsfusionen. W-reccarna skulle leka lite lekar med maskinare och datavetare. Jag och Maria fick hand om en hinderbana där alla skulle gå på led med ögonbindel och bara den längst bak såg något och fick styra hela laget genom banan med signaler. Kul att se på var det, men väldigt kallt. Är besviken på att det fortfarande är augusti men redan under tio grader på kvällarna. Usch.

Nu ska jag skalla kudden och undersöka om det finns någon Kalle som vill prata lite med mig.

Hörs då

grön sak

Har varit hos Elin och bakat kladdkaka på förmiddagen. Roligt. Fast jag satt mest och tittade på, och åt smet, och såg söt ut sa Sophie. Ehe. Efter slutförd bakning åkte jag ner på stan och sprang runt och letade efter något vettigt på temat "Grön-Sak" till kvällens W-sittning. Inte lätt. Tänkte mig något "rädda världen"-aktigt men hittade ungefär noll. Så det blev ett mossgrönt linne från New Yorker men det lutar väl åt att jag tar min uggletröja ändå. Vi får se.

Just i detta nu ska jag göra mitt premiärförsök att steka pannkakor. Önska mig lycka till.

fadderdag 3

Idag har vi inte umgåtts med reccarna alls under dagen. De har haft fullt upp med att springa runt och titta på olika föreningar och tjossan på stingdagen. Istället har vi bara planerat för kvällens microgasgue. Skrivit spex, uppdrag, lappar till bordsplacering, bestämt sånger och slutligen ställt i ordning klassrummet.

Fick en paus på cirka fyra timmar innan gasquen som jag utnyttjade till att gå på stan och köpa mig en större handväska. Riktigt nöjd med det initiativet. Den är fin. Mycket fin. Och den rymmer mer än bara plånbok, nycklar och mobil. Bäst. Hann också med att öva lite minimalt på reccedansen.

Microgasquen blev fantastisk. Jättetrevlig. Microgasque betyder väl kanske både liten gasque och att man ska ta med sin matlåda och värma i micron. Fiffigt.

Efter gasquen gick vi congaline till tältet tjoandes oh ah dubbel-v. Underbart. Dansade frenetiskt ett tag innan jag hakade på ut för att leka lite med Rekå. Kanske en dum idé. Leken gick i stora drag ut på att en gick utanför ringen, knackade någon på axeln och sprang. Den som blev knackad på axeln skulle springa åt andra hållet och när man möttes skulle man hälsa för att sedan komma först tillbaka till den lediga platsen. Eftersom allt rekå gör är så spexigt raffigt flyttade folk omkring så man hade ingen aning om vart den lediga platsen tog vägen. Jag stog där både länge och väl innan jag blev knackad på axeln av typ världens största kille. Och sprang. Hälsade gjorde vi också. Men hittade ingen tom plats. Det slutade med att vi krockade. Jag gjorde en faceplant med näsan först. Trodde näsan skulle ramla av. Eller åtminstone en massa näsblod. Men jag slapp det. Såg lite stjärnor och planeter ett bra tag och har fortfarande lite huvudvärk. Så kan det gå.

Imorgon ska jag upp tidigt och baka kladdkaka hos Elin. Kan bli fint.

Puss

reccedans



ska försöka lära mig detta nu då så att jag kan dansa ikapp med reccarna :)

fadderdag 2

Idag måste jag ha cyklat mer än 2 mil. Pollax - Hem - Pollax - Flogsta - Kalmars - Pollax - Hem. Låter rätt långt i mina öron och känns rätt långt i mina lår, men jag är ungefär sämst på avståndsbedömning och har cyklat cirka noll i sommar så det kan vara ett falskt påstående. Men jag känner mig rätt duktig.

Idag hade våra reccar klassfest på kvällen. De var verkligen jätteduktiga på att skriva spex med tanke på att de bara haft två dagar på sig att skriva och träna in det. Jättebra gjort. Vi snikade in oss på deras förkör så att vi (eller kanske mest jag) fick höra storyn och se rörelserna till deras reccedans. Ska verkligen göra mitt yttersta för att lära mig den eftersom matrisdanser är ett fantastiskt påhitt. När reccarna gick till tältet för sittning pedade vi faddrar till Sophie i flogsta och käkade där för att sedan ha en WA-fadderförfest hos David. Kul. Sista cykeletappen blev sedan tillbaka till pollax för röj i tältet. De spelade reccedansen tre-fyra gånger men det är ju ännu inte speciellt organiserat eftersom det bara är tre klasser som fått lära sig den. Nästa vecka kommer det att bli grymt.

Nu ska jag sova en skvätt tänkte jag.

Adjöss

fadderdag 1

Kom nyss hem från ÖG där jag har dansat loss bland närmare tusen reccar. Träffade Fredrik, Mattias och Simon från NV06. Fantastiskt med en tredjedel av den klassen i samma byggnad. Men det var väl kanske inte det som var mest spexigt. För jag har tio söta reccar att ta hand om nu. Tio reccar på sju faddrar är inte ens en och en halv recce var. Kanske lite överdrivet, men kul. Hur kul som helst. Det kommer bli ett så bra gäng. De tycks verkligen ha hittat varandra på en gång. Idag har vi lekt namnlekar i massor, skrivit in reccar på nation, lunchat i stadsparken och förfestat hos Malin för att till slut hamna på röjet på ÖG. Jättebra dag.

Nu ska jag sova.

Peace.

fadderutbildning

Släppet igår var fint. Dansade gamla och nya reccedanser tills fötterna värkte. Jätteroligt och nostalgifyllt att se alla rekåiter igen även om de var ofixade och såg lätt trashiga ut. För ett år sen var jag själv en nervös liten recce. Sjukt. Imorn kommer de nya. Ska bli spännande att se vad det är för filurer vi ska få ta hand om. Vi hade fadderutbildning idag. Fick se rekås entré och dessutom lära oss vad vi ska göra om någon recce är vilsen på något sätt. Spännande. Jag är nervös för imorgon. På riktigt. Känns som att det är viktigt att göra ett bra första intryck på reccarna.

Hörs

uppis igen

Jag är i uppis igen. Det var jobbigt att pussa Kalle hejdå för två veckor nu när vi kamperat ihop i nästan tre månader. Oh ja. Men han följde med mig hit i alla fall. Hellre att han åker hem utan mig än att jag åker hemifrån utan honom. Oh ja. Men jag vet att jag kommer att ha roligt. Det är det bästa. Jag ska alldeles precis nu bege mig ut i uppsalamörkret och dansa loss med några av mina klassisar. De har varit på sittning. Jag missade att anmäla mig. Jag kommer på släppet. Jihooooooo.

Puss

umeå

Jag har som sagt då varit i Umeå med Ida i ett par dagar. Soft. Faktum är att det är den enda lilla semestertrippen jag lyckats få till den här sommaren. Kanske beroende på att jag aldrig var ledig samtidigt som någon. Dumt.

Vi åkte i alla fall bil i sju timmar innan vi kom fram. Lustigt nog var det inte alls särskilt jobbigt. När vi kom fram hittade vi in te till parkeringen eftersom de hade stängt av vägen så vi fick irra runt en massa innan vi insåg att det var meningen att man skulle åka på cykelbanan. Sen packade Ida upp och jag tittade på och när det var färdigt irrade vi oss in till centrum, men eftersom klockan var typ sju så var allt stängt. Vi köpte mat på den sunkigaste pizzerian jag någonsin sett. Jag fick mickrad lasagne och Ida fick fel mat. Inte okej. Dag två mätte vi alla vinklar och vrår i rummet innan vi gick till centrum. Det blev lite shopping för min det, köpe ett prickigt block på lagerhaus, en jättesöt skål på en designaffär, tre par örhängen på ur&penn samt lite färgpennor på akademibokhandeln. Vi lyckades även åka buss med den suraste chauffören och hitta till Idas skola och inspektera den. Sen gick vi tillbaka och mina fötter var döda efter det. Vi lagade mat själva på kvällen, italienaren förtjänade inte en ny chans.

Igår åkte vi hem, vilket logiskt nog också tog sju timmar. Vi hann bara hem innan det var dags att bege sig till helt enkelt i gävle för käk. Det var jag och kalle, ida, emma och parre, sofie och niklas och tatte som var ut. Mycket trevligt. Jag käkade någon slags biff. Helt okej. Efter maten gick vi till o'learys och tog en cider. Mycket trevlig kväll. Menad som avskedsmiddag för ida som sticker till umeå nästa vecka.

Idag ska jag baka lite för att sedan åka till malin på lite avskedsfika. Sorgligt att alla sticker iväg åt olika håll. Tur att jag inte ska vara kvar här och uggla runt jag heller. Jag måste även börja packa för återvädandet till uppis idag. Håller på och tvättar och grejar lite just nu. Usch. Ångest.


prick



Är katt- och husvakt eftersom mor och far har åkt till Tallinn. När jag inte sitter bänkad framför simningen pasar jag på att vara lite smygkreativ. Har målat en liten träbyrå och blev barnsligt nöjd faktiskt. Nu ska alla mina uppsalapennor få ett värdigt hem.

Imorgon ska jag packa för att sedan åka med Ida till Umeå på måndag.

Hörs då.

semester

Den här veckan har varit rätt så händelserik den med, så det är väl därför det inte har blivit så mycket bloggat. Älsklingen och jag har haft vår enda gemensamma semestervecka så vi har väl försökt hitta på lite saker. Bland annat blev det en spontansväng till Bollnäs där vi hämtade hem två stora båtmotorer (i den lilla lilla cittran...) som Kalle hittade på blocket. Motor men ingen båt. I tre dagar. Under dessa båtfriadagar blev det lite camping i Fårskär från onsdag till torsdag. Denna gång tog vi fyrhjulingen för att det skulle vara lite mer utflykt, och tältet för att det skulle bli lite friluftsliv. Så det blev meta och mys vid havet i ungefär ett dygn. Missen var väl att vi glömde kuddar och fick sova på kläder. Inte skönt. När vi kom hem på torsdagen kom Magnus och Bella och Kurt och Margot. Det blev böcklingfest. Böckling var kanske det mest groteska jag sett. Vågade inte äta den. Vi spelade lite kubb också. Kul. På fredagen sen for jag in till gävle med Malin. Efter att ha irrat oss till Elins lägenhet och till slut fått kontakt med Hanna blev det tacos, ölspel och trevligt sällskap. Kvällen slutade på Heartbreak. Kul. När jag kom hem på lördagen hade Kalle fått tag på en båt så jag fick provåka i den. Pallade inte att festa en kväll till trots att det var drag på gästis. Det blir fler gånger. Idag har vi åkt lite mer båt. Vi skulle meta men det var heldött. Det blev bara två små abborrar på fyra timmar. Inte riktigt okej. Nu är både Kalles och mammas semestrar slut. Vi "firade" det med kinamat. Mums.

skjorta

Jag klickade just hem den här skjortan från H&M. Hoppas att den är lika bra på mig som på tjejen i katalogen. Vore fint. Jag köpte även bh, trosor och strumpbyxor men de skulle levereras senare. Det var första gången jag beställer kläder själv på internet faktiskt. Blir spännande.




Visit hm.com


Nu ska jag snart åka till torsåker och sova. Adjö då.