Klassolympiaden.

Dagen började med fyra timmar matte (urkh). Det var förmiddagen det. Därefter lunchade vi och sedan stack jag, Linnea och Johanna till studentbokhandeln och inhandlade mattebok. 700 SPÄNN!!! Ovärt? Kanske. Det sägs att den är bra att äga så det får väl accepteras. En riktig jäkla tegelsten var det i alla fall, så det var väl sidantalet man betalade för.

På eftermiddagen var det dags för klassolympiaden. WB kom på en sammanlagd femte plats, av cirka tjugo klasser. Myckdet bra, mycket bra. Mest för att Oscar och Erik ägde på äggkastning, där vi blev tvåa.

När klassolympiaden var slut trampade jag tillbaka till Ångström där jag mötte min uppdragsgrupp och fixade lite inför mogonndagens efterfest i rondellen. Den kan bli bra, bara jag orkar hålla mig vaken. Det lär bli sent.

På kvällen sedan hade vi WM-fest. Självklart var det klasserna W och M(maskinteknik). Vi hade mikrogasque i en källare på Ångström, vilket var trångt och jag var sjukt opepp. Jag stack därifrån redan vid nio, orkar inte tältet idag.

Nu ska jag duscha och sen sova, imorgon blir det att köa för biljetter till Φ-naldagsgasquen.

Fleurdagen

Mycket trevlig dag igår. Fleurdagen, Farbror Fleurs egen dag. Lite sovmorgon till halv tio (wohoo) och sedan var det volleybollturnering som gällde. Det gick inte allt för bra för laget från min faddergrupp, vi förlorade båda våra matcher ganska rejält. Men det var roligt ändå. 

När vi spelat färdigt roade jag mig kungligt med att gå runt och bjuda rekå på godis. Belönades för detta tilltag med hela sju stycken idolbilder av Fröken Φ, Mörk, Köx, Farbror Spons, Krimskrams, Direktören och Generalen. Tant [tæ:sk] och Binär gav mig godispoäng på mitt samvete medans Tant Spons och Sting inte alls blev imponerade utan kallade mig för "smörgodisreccen".

Efter vollyboll/godissmörande stack jag ner på stan och köpte hårspray och ett par gigantiska örhängen, sedan blev det fix inför the Big Bang. Temafest på Göteborgs nation. Rymden var temat. Jag iklädde mig ett par guldiga tights som jag lånat av Lina, en svart tight klänning samt mina nyinköpta neonorange knästrumpor med stjärnor som jag gjorde om till handledsvärmare. Jag tuperade håret och sprayade det med glitter.

Förfesten hade vi i skolan, inte jätteroligt men det funkade. Rekå kom och lekte med oss, vilket var roligt. Ett, två, tre, röda lyktan stopp i den jättelånga korridoren på Ångström var ganska intressant. Farbror Spons stod med megafon och gastade i den ena änden och vi sprang från den andra. Det tog lite tid, och krimskrams vann såklart.

När vi väll kom till Göteborgs var det dock väldans, väldans, väldans roligt. Shake med klassen och shake med Rekå, roligt. Köpte en spännande drink med bacardi melon och något annat lall i. Gott. Jag var kvar på Göteborgs till strax efter ett och blev överlycklig när jag skulle cykla hem och konstaterade att jag i princip var hemma, jättenära var det. Wohoo. 

Idag har jag bara chillat fram tills nu när det strax ska bära iväg till Flogsta för lite mysgrill.   

Reccevecka nr 1


Kalaspinglan, Generalen, Mörk, Köx, Sting och Bookmaker. En del av Rekå.



STÅ UPP FÖR REKÅ!

Någon som undrar om jag lever eller ej? Svaret är ja. Jag är en recce (benämningen på oss nya teknologer) som lever i en värld där Rekå regerar. 20 hårfagra utomjordingar, universums skapare som besitter all världens kunskap och har i uppgift att förmedla den till oss reccar. Rekå går till vardags runt i mörkblå caper (om de inte förevisar sittningar som ovan), pratar lustigt, tycker om att mutas med smaskigheter i sina egna favoritfärger (ledtråd: håret) och ser till att vi reccar lär oss att leka och ha kul.

Och kul det har vi. Jäklar i min lilla låda. Har aldrig haft så mycket skoj någonsin som under denna första reccevecka. Jag hamnade i klass WB och till att börja med tycks jag ha en väldigt härlig klass med många intressanta filurer och underbara faddrar som tar hand om mig och min faddergrupp och ser till att vi lär känna varandra.

Dagarna består av information, uppdrag, lek och proppmatte (gymnasiematte i speedversion). Eftersom Rekå älskar att leka tittar de in lite titt som tätt och sjunger fina sånger och leker klapplekar med oss reccar. Viktigast är att man bär sitt samvete om halsen. Samvetet är en recces viktigaste kroppsdel som vi fick tillverka första dagen. Det liknar en orange pratbubbla i storleken av ett halvt A4-papper med ett rutmönster på baksidan och namn och klass på framsidan. Om man imponerar på Rekå kan man få poäng på sitt samvete, och är man extra supersnäll kan man få idolbilder. Om man däremot petar på rekå, ber om poäng, kommer försent till en info eller gör något annat som Rekå ogillar sliter de av en samvetet och man får tillverka ett nytt (i dubbel storlek).

Det är fest varje kväll för den som så önskar. Roliga förfester hemma hos faddrarna följs av shake i Rekås partytält som står på skolområdet. Första kvällen var det nationskväll på Östgöta nation för reccar och faddrar. Någonstans i den vevan hittade dock en ilsken bacill mig. Jag har varit förkyld hela veckan, vilket har mörkat mitt partyhumör avsevärt, men det börjar ordna upp sig nu. Bäst hittills var gårdagens W-sittning. Tacokväll med pris för bästa kaktus. Man kunde alltså vara simpel och köpa en kaktus, vara lite extra kreativ och bygga en kaktus eller vara maxigalaxialt superhändig och klä ut sig till kaktus. Jag och min faddergrupp körde på den sista varianten. Jag köpte gröna strumpbyxor, en grön t-shirt samt tandpetare och tejp och satte provisoriskt fast tandpetarbitarna genom tröjan. Ganska händigt blev det. Det måste vara det intressantaste jag någonsin gjort, att cykla genom hela centrala uppsala utklädd till kaktus. Fick jag skeptiska blickar? Ja.

Idag vilar vi, men imorgon är vi maxigalaxialt taggade för The Big Bang, tema rymden på Göteborgs Nation. Wohoo.

Enda missen är att jag saknar min älskling olidligt mycket, men nästa lördag kommer jag hem en sväng. Längtar efter dig <3

Jag har bestämt mig för att ge min blogg nytt liv nu, i takt med mitt eget nya liv. I'll be back.

Puss


The Cretanian Rhapsody



Underbara vyer



Poolbad



Havsbad



God mat



magiska solnedgångar



mor&far


Japp, en fin vecka :)