Galenskaparna är bäst

Jag snodde lite inspiration från Malins hipphipp-filmer och fick för mig att jag skulle glädja min omgivning med lite Galenskaparna. De är ju så sjukt roliga. Med lite supporthjälp av Malin har jag nu lyckats få hit några filmer.


 
VM i Curling mellan Gamla Sverige, Nya Zeeland och En liten bit av Polen.



"Han har fastnat i vinkelvolten!" xD



Finalen i Hoppa-Bort



Tvåfotshallen i Laholm och de 48:e tvärkolossala tyngdlyftarspelen


Helt seriöst. Skaffa min humor. Jag vrider mig i skrattplågor varenda gång jag ser dem.

nobody move.. i dropped my brain

Riktigt upplyftande. Imorse var jag helt sjukt trött. Jag visste att jag egentligen kunde sova i minst två timmar till, eftersom jag inte börjr förrän 10,40, men ändå var jag tvungen att taffla mig upp. Hade den stora glädjen att få en tandläkartid 8,40 i morse. Jag åkte med mamma upp efersom det regnade, varav jag var i skolan redan kvart i åtta. Så roligt. Nu är jag återkommen från tandläkaren och sitter i grupprummet och fördriver tid.

_________

Igår slöt jag mig till de lyckligas skara, till dem som sett tredje pirates-filmen. Jag kan villigt erkänna att jag absolut inte ser tjusningen med de där filmerna. Jag förstår inte syftet. Vad är det de vill få ut. Okej, kalla mig korkad, men någon kan gärna få upplysa mig om vad filmerna egentligen handlar om. Bara en massa krig, men vad sjutton krigar de om? Ettan har jag sett två gånger, men den fattar jag inte alls.

Det är inte så att jag tycker att filmerna är dåliga. Det är bara det att jag inte alltid riktigt förstår vad jag sitter och tittar på. Tvåan och trean är stundtals riktigt roliga, skratta-roliga. Det är mest Jack Sparrow som är kul. Hans ego-schitzofreni i trean var ju riktigt skojig och när han sprang omkring som grillspett i tvåan höll jag på att skratta ihjäl mig. Det förhastade brölloppet mellan Will och Elizabeth under brinnande krig var ju också rätt skojfriskt. "Vi har samlats här idag för att.. linda dina inälvor runt masten"

Hmm.. Jo.. Men så är det kanske


on a rolling stone

Idag var det varmt. Rätt ordentligt faktiskt. Jag låg ute på gräsmattan i bikini och läste igenom fysiken. Jag höll på att storkna. Badklädd som jag var fick jag för mig att jag skulle gå ner till sjön och känna på vattnet. Det resulterade i årets premiärdopp. Det var inte så kallt som jag föreställde mig, men absolut inte behagligt heller. På vägen i var det rätt plågsamt, men det gick fort att vänja sig. Jag doppade mig snabbt och var på väg upp när jag kom på att en gång är ingen gång. Då var jag tvungen att gå tillbaka och doppa mig igen. När jag sedan gick upp var det riktigt skönt. Hmm. Snart går det nog att bada obehindrat.

Sedan skulle jag ägna mig åt plugg. Det finns en del att göra nu. Jag satte prioriret på matten eftersom jag inte vet om jag har matte eller fysik imorn. Jag blir alltid efter med matten, och sidan skulle vara klar på nästa lektion. Jag konstaterade dock att jag inte hade någon plats kvar i mitt block. En sida. Där fick det plats två tal, bravo. Jag följde med mamma upp till Hofors och köpte ett nytt block. Mamma skulle fira mormor på mors dag. Fick lite fika där innan vi åkte hem igen. Då skulle jag ta tag i matten igen. Det är så deperimerande. Allt blir fel. Inte kul. Jag tog och gjorde kemin istället. Det gick faktiskt helt okej. Jag klarade alla uppgifter utom sista på det där övningsprovet vi fick. Tror jag i alla fall. Jag har lyckats förskingra facit, men det kändes rätt bra i alla fall.

Blöh. Deperimerande liv. 

i think you need a friend who stand right by your side

Helvete vilken träningsvärk jag har. Jag har ungfär ont överallt. Mest i benen. Vaderna krampar som satan när jag försöker förflytta mig i riktning neråt. Låren gör ont, ljumskarna gör on, det gör ont i ryggen och mellan skulderbladen. Det bevisar bara att jag är ganska kass på att springa. Det verkar som om jag spänner varenda muskel när jag springer. I alla fall så var det lite problematiskt när jag skulle cykla till Fagersta och ha biologi. Jag verkligen älskar breddningskursen. Det är mysigt att gå i skogen och det är intressant att få alla växter beskrivna för sig. Jag bävar i och för sig lite inför inventeringen, då måste jag ju känna igen dem själv.

När jag kom hem, ganska ordentligt svettig, var jag helt sjukt sugen på saft. Alltså köpt saft, fejksaft, inte det som mamma lyckas åstadkomma med hjälp av lite bär och lite vilja. Jag bestämde mig för att ta moppen till Torsåker för att tillgodose min abstinens, men då funkade inte moppehelvetet. Den måste ha någon diagnos, eller så är det bara sjukligt besatt av batterier. Det är tredje gången i år som batteriet är dött. Det är tio dagar sedan jag åkte senast, och då funkade den hur bra som helst. Nu gick den inte ens att kicka igång.

Istället tog jag min tillflykt upp till datorn där jag gjorde klart mitt temaarbete till fotokursen. Jag är helt sjukt duktig. Jag har, med hjälp av PhotoShop, byggt ett kollage till dess framsida samt förminskat alla bilder en massa. Temaarbetet består av alla mina skogsbilder samt en del blommor som mor eller jag har knäppt på förut. Det blev rätt fint faktiskt. Oh yeah. Jag trodde verkligen inte att jag skulle göra någon form av ansträngning med den där kursen, men vafan, jag tänker inte få G på något.

---

Förresten, jag skrev ju ingenting igår. Tar det snabbt nu då.

Vi fick tillbaka matteproven som Jörgen hade rättat (han heter ju Fredrik, men han är verkligen en riktig Jörgen). MVG dårå, I've got the power. Han beklagade sig även att han hade lurat mig lite med den där värdemängd- och definitionsmängdsuppgiften.

Eftersom jag inte har mer datakunskap så slutade jag vid lunch. När jag slutade traskade jag ner till Haga. Först satt jag med Rebecka i cafeterian ett tag och sedan var jag med på deras biolog vilket gjorde att jag fick träffa Diana igen. Jag saknar henne jättemycket. Mycket bättre mentor kunde man nog inte ha. I alla fall så höll de på med genetik, och jag insåg snabbt att jag till en början inte kom ihåg någonting. Jag hade förträngt alla korsningsscheman och dominanta och resessiva gener, men nu är visst genetikfacket uppdaterat igen. Ehumm.

När de slutade gick Malin och jag upp på bruket och köpte fika till våra Baddarbarn som har avslutning på måndag. Kan någon inse att vi slipper dem sen. Till hösten får vi äldre och mer simkunniga barn, känns riktigt bra faktiskt.

i was sick and tired of everything

Usch och fy och helvete. Jag har aldrig blivit så fullständigt utmattad i hela mitt liv. Jag trodde inte att jag hade den beslutsamheten och det jävlaranamma jag visade upp för mig själv. Jag var övertygad om att jag skulle ge upp så fort det började ta emot. Det är alltså Vår Ruset jag pratar om. Jävla särskrivande människor, "Vårruset" borde det heta. Jag har överlevt fem kilometers löpning, non stop. Det har aldrig någonsin hänt förut. Jag brukar dö efter 800 meter. Förra året varvade jag gång med löpning lite hur som helst, men bestämde mig samtidigt för att 'nästa gång så ska jag springa hela'. Det gjorde jag också, men det var med nöd och näppe. Verkligen. Jag stod i andra startgrupp, den som hette "springa". Det är bra att hålla sig så långt fram som möjligt eftersom man i alla fall tvingas springa förbi folk som går. Första kilometern gick bra. Det första som hände var att jag träffade på Veronica. Jag pratade med henne ett tag och då behövde jag inte tänka på att det var jobbigt. Efter ett tag tyckte hon dock att jag sprang långsamt så hon sprang ifrån mig. Jag missade tvåkilometersskylten så när jag kom fram till trean blev jag positivt överraskad, typ. Det var ändå helt sjukt jobbigt, men då hade man ju gjort mer än hälften. Genom hela Bolougnerskogen (stavning..?) var det plågsamt. Jag sprang bara och längtade efter fyrakilometersskylten. Jag fattar inte hur jag kom fram sista biten. Var så himla trött. Jag kommer ihåg att en människa stod i en kurva och talade om att det var 400 meter kvar, att det skulle ta max 3 minuter till vilan om man joggade. Jag visste på något sätt att jag inte skulle klara det, även fast jag gav mig fan på det. Det flimrade och svartnade för ögonen och jag mådde illa utav helvete. Jag såg målskylten och visste vart jag skulle, men kroppen sa ifrån. Kanske tjugo meter från mål fick jag upp spyor i munnen och på sin höjd tre meter före mål var jag tvungen att stanna och spy. Sedan vacklade jag över mållinjen och spydde lite till. Fy fan vad surt det kändes (för utom att det även smakade jävligt surt) att jag inte kunde springa hela vägen in i mål. Jag vill ändå räkna det som om jag sprang hela vägen, det fattades ju bara någon meter. Nu är jag trött och skakig utav helvete.

Före Vår Ruset hann jag med ett besök i Valbo. Jag slutar ju redan klockan nio på torsdagar, så jag åkte in på kvart i tio bussen. Själva syftet var att jag skulle undersöka om jag kunde få klippa mig på City-frisörerna (tack för tipset Josse :D). Det gick alldeles utmärkt, jag fick klippa mig direkt när jag kom dit. Det var dyrare än på andra ställen, men det var verkligen värt 450 kronor att slippa vänta till efter skolavslutningen. Nu är jag korthårig igen. När jag ändå var där ägnade jag mig åt lite seriös shopping också. Syfte nummer två var att hitta en morsdagspresent. Jag lyckades även rädda skolavslutningen. Köpte en jättesöt vit klänning med blå prickar på Gina Tricot. Det blev även ett rött tunika/linne och tre par trosor på H&M. Bilder hamnar i
bilddagboken imorgon. Jag tog bussen tjugo i tre från Valbo och bytte till halv fyrabussen i Sandviken. Då hann jag precis med tjugo över fyrabussen i Hofors. helt perfekt. Sen så hann jag bara hem så skulle vi åka igen. Halv fem var jag hemma och halv sex blev vi hämtade. Tröttsamt.

Nu ska jag sova.

panic and fear in my eyes

Nu mina idååler, kan jag förkunna att Cypern-inlägget är färdigskrivet. Jag hade absolut ingen lust, men kände mig ändå piskad att göra det klart. Jag vill ju kunna läsa det och minnas senare. Dessutom är det en del i en svenskauppgift. Jag valde att som frivillig uppgift skriva en resedagbok. Jag vet dock inte om jag vågas skicka in den. Jag vet ju hur himla slarvigt jag har skrivit. I och för sig skulle jag göra sjuhundra korrekturläsningar samt ta bort svärord och kvartstyska ord som "tjofräs" och dylikt innan jag skickade in den, men. 

Ikväll är det sista träningen före sommaruppehållet på AeroStep. Helt sorgligt. Det blir till att försöka hitta någon form av motivation att träna på egen hand i sommar, hur nu det ska gå till. Springa? Jag? Tror inte det va. Jag skulle kunna ta och cykla till kollot ett par dagar. Smaaart. Dit är det en mil ungefär. Fatta vad ont i arslet jag kommer få då då. Får jag sedan jobb på Lillån kan jag cykla dit med. Vilka planer jag smider. Tror dock inte att jag kommer att klara av att hålla dem.

Jag lyckades manipulera Khosrow idag. Jag är så begåvad. Nu får jag göra mitt dataprov imorgon istället vilket får till följd att jag får sluta tidigt på fredag. Sedan är det slut på datakunskapen. Härligt.  

Tänk om livet ändå vore som en schlager va

Jag fick återigen för mig att jag skulle ta kameran med mig och gå ut i skogen en sväng. Jag pluggade i mp3-lurarna och traskade iväg, bara helt planlöst sådär. Det är så skönt  att bara gå omkring och lufta hjärnan och skingra tankarna lite. Den här gången blev det en lite längre tripp. Min planlösa vandring tog mig ner till kanalen så jag traskade längs kanalbanken. När jag kom förbi Gustavs brygga kom jag och tänka på de där gångerna vi badade där hela gänget i somras. Det var så myyys. Jag vill verkligen ha sommar och sommarlov nu. Hoppas att ingen har något emot att jag kräver att vi gör om badningen flera gånger i sommar. 

Imorse såg jag Livet är en schlager för ungefär sjutusende gången. Det är verkligen världshistoriens bästa och mest välgjorda film och Helena Bergström är världshistoriens bästa skådespelerska. Det bästa med hennes roller är att hon alltid någon gång i varje film blir förbannad. Att trovärdigt spela ursinnig måste vara ganska svårt. Exempelvis när hennes barn har synpunkter och kommer på koreografi till hennes uppträdande och hon inte gör rätt och de börjar bråka ("Du svär för faan inte ungjävel, jag kan inte begripa vart du har fått det där jävla språket ifrån"). Rolltolkningarna som Jonas Karlsson och Björn Kjellman gör är verkligen helt klockrena. Jag menar, det kan inte vara lätt att spela cp-skadad sådär trovärdigt som Jonas Karlsson gör. På samma sätt kan det inte vara helt lätt att spela transvestit heller. Det bästa är ju när Candy Darling sitter och tittar i en bok med alla Monas barn (som ju för övrigt heter Carola, Kikki, Lena Ph och Anna Book xD); "Han var transa kallas det. Kan ni säga det alla barn? Ett, två, tre 'TRANSA!'" Fniss. Nej, allt i den filmen är helt klockrent. Man skulle kunna göra en bok med bara klipska citat från den filmen.

image281

Jag har lyckats boka en klipptid. Äntligen. Dagen EFTER skoavslutningen. Fy faan. Kvart över elva på förmiddagen har jag tid. Jag måste åka in till Valbo på City-frisörerna och kolla om de har någon drop on-tid åt mig. Lite förjävligt om jag måste klippa mig dagen efter skolavslutningen.

tried to find a meaning, to this stupid life

Blähä blähä blähä. Jag ska försöka få något vettigt ur min annars så kreativa hjärna, som för tillfället är alldeles tom. Jag vet inte vad som har hänt. Jag lyckas inte skriva någonting längre (som jag kanske antydde redan igår, men jag kan ta det igen). Jag lyckas i bästa fall måla upp bilder i huvudet, men när jag sätter mig vid datorn blir det stopp. Jag lyckas inte få de perfekta orden att ta sig ut genom fingrarna, via tangenterna in i datorn. Bläh.

Hur som helst kom jag just hem från en simtävling i Ludvika. 7 tappra Hoforssimmare fick den stora äran att ha mig med som ledare. Det var riktigt jobbigt. Vi åkte redan klockan sju i morse och kom hem alldeles precis nyss. Jag kan säga att det är på vippen att jag somnar just här just nu faktiskt. Tävlandet gick jättebra faktiskt. Egentligen var det bara en av "mina" simmare med (Elin), men jag fick vara lite stand in-tränare åt Birgittas simmare också. Lisa fick medalj på 100 medley, det var jätteroligt. Elin gjorde sin första "riktiga" tävling, all cred åt henne. 

Ikväll blir det film, jag lovar att jag kommer slockna då.

  

nowhere feels like home

Heihoo!!

Jag vet inte varför jag är så seg på att blogga. Jag känner att jag för närvarande har väldigt bristande kreativitet. Så fort jag sätter mig ner och försöker skriva ihop någonting så blir det världens stillestånd i huvudet. Blääh. Jag har inte ens orkat göra färdigt cyperninlägget, och nu känns det verkligen som om det inte kommer att bli klart heller. Fy mig.

I går var det i alla fall simtävling i Avesta som gällde. Alva, Wilma och Elin var med ifrån min grupp och alla tre simmade hur bra som helst. Det är lite synd att det finns så många duktiga tjejer som är födda -97, det gjorde att ingen av dem fick några priser. Men de slog en hímla massa personliga rekord i alla fall, och det är ju det viktigaste.

Jag har börjat titta på "Snapphanar". Den är hur bra som helst. Jag började titta igår kväll, men orkade inte titta klart. Tror att jag ska göra det nu faktiskt.

Imorgon är det simtävling i Ludvika som gäller. Jag åker mest med som ledare för Elin, men har lovat att ta hand om Birgittas simmare också eftersom inte hon kan vara med. Vi åker tidigt utan helvete, 07,00 från hallen, så det blir till att lägga sig tidigt ikväll. Ehumm.

i belong to you, you belong to me

Jag är bäst Bäst BÄST BÄST!!!!! Jag fick en helt grym mallighetskick idag. Oh yeah. Jag traskade in i lärarrummet på jakt efter Lennart för att han skulle hjälpa mig att tolka en kemigraf, men han var inte där. Jag upptäckte i alla fall att mitt projektarbete låg på Khosrows skrivbord. Jag frågade honom varför och han svarade att de hade visat upp mitt projektarbete på lärarnas studiedag bara för att visa att det går så himla duktiga elever på den här skolan. Ungefär jaha!?!. När jag senare hittade på Lennart ställde jag samma fråga till honom: varför ligger mitt projektarbete på Khosrows skrivbord? Jag fick ett lite grundligare och mer lätttydligt svar då. Studiedagen hade tydligen någon form av Tala-Läsa-Skriva-inriktning, och Björkhagsskolan står ju som bekant för de högsta studierna Hofors. Därför hade Lennart och Tomas valt ut mitt projektarbete för att illustrera hur långt man kan komma med Tala-Läsa-Skriva i Hofors. Varenda lärare i Hofors har alltså studerat mitt projektarbete. Den enda lilla nakdelen är väl att ingen vet att det är jag som har skrivit det, mitt namn hade avlägsnats från framsidan. Men dock, all makt och status åt moi.
 
I övrigt kan detta ses som en dag modell tråkig. Jag hade en lektion, fysiklab. Vi skulle bevisa Arkimedes princip. Bläh. Jag fick ett smärre sammanbrott på Anders eftersom jag varken förstod vad vi skulle komma fram till eller hur vi skulle komma fram till det. När vi väl kom fram till ett resultat stämde det dock ganska bra. Härligt.

Jag har digitalt foto nu. Egentligen. Jag lyckades dock charma in mig hos Kristine så pass att jag fick jobba hemma. Tro det eller ej, men jag har faktiskt gjort en uppgift. Jag ska skicka in den nu. Duktig idiot.

Ingen träning idag. Ganska nice faktiskt. I och för sig känner jag mig bara lat när jag inte tränar, men jag kan ju inte gärna träna när det inte är någon träning. Igår på boxen blev jag anfallen av en jordhög som någon godhjärtad själ slängde in genom fönstret. Därför är jag med all rätt hemma och bearbetar chocken idag. Jag menar, tänk om det hade varit en sten som slängts in. Ehumm, läskigt.
      

so when you see me somewhere

Bara som ett litet konstaterande..


image280 

covered with dust

Angående årets upplaga av Eurovision Song Contest.

URSÄKTA!!!!!!111ett
. Vad är det egentligen som har hänt med Eurovision Song Contest? Det är inte längre en tävling i musik, det är en tävling i inbördes beundran. De som har flest grannländer att byta tolvpoängare med vinner. Allt fokus har försvunnit från själva musiken. När det är nästan bara östeuropeiska länder representerade är det ju på förhand givet att ett östland kommer att vinna. Man vet också vilka som får tolvpoängaren av vilka. Jag stör mig så in i helvete på det där kompisröstandet. Jag tycker att det är förjävligt. Det allra värsta är att Kristian Luuk sitter i TV och dömer ut det, samtidigt som han kräver att vi svenskar ska få högsta poängen av våra grannländer, något som också givetvis inträffar. The Ark fick poäng av TVÅ länder förutom de nordiska. 9 av 51 poäng kom från icke-nordiska länder. Vi kompisröstar ju för i helvete också. Jag förstår det inte. Vad har ett land för glädje av att ett av dess grannländer vinner? I och för sig TYCKER jag att Finlands låt var bäst och röstade på den, men nog var väl ALLA låtar mycket bättre än den aluminumklädde Iprenmannen från Ukraina? Hur i helvete kan man ens få ställa upp med något dylikt, och hur kan någon rösta på det? Okej om den hade fått någon enstaka etta eller tvåa, men den fick ju för fan höga poäng av nästan alla. Det är ju att göra parodi av hela konceptet. Hade den låten vunnit hade de kunnat lägga ner hela programmet till nästa år. Ukraina skickar ett sådant bidrag för att de inte vill vinna, för att de inte har råd och möjlighet att arrangera festivalen igen, men det fattar inte Europa. Vad roligt, tänker hela Europa, den där ska jag rösta på för det kommer ingen annan att göra. Fy fan, det ska föreställa en tävling i MUSIK, inte någon jävla maskerad. Det Serbien var inte heller bra, men det var i alla fall en låt. Skulle något östland vinna, vilket man ju visste på förhand, skulle det bli Moldavien. De hade en låt med budskap och känsla, även om hon också sjöng lite småfalskt. De som röstade på Bulgarien, alltså ungefär alla, måste ha allvarligt nedsatt hörsel. Jag har aldrig hört värre falsksång, och hur roligt är det med enbart trummkomp? Jag vet inte vad som bör ändras, kanske ingenting. Sverige har inte längre några möjligheter att vinna Eurovision Song Contest, men vad kan man göra åt saken? Vi skulle ha kunnat skicka en bättre låt, men det hade ju slutat lika i alla fall. The Arks låt är jättebra på radio, men helt värdelös som livelåt. Man kan ju heller inte förbjuda folk att rösta på sina grannländer. Tro inte att jag kommer att sluta titta på programmet. Det har alltid varit, och kommer alltid att vara, en av de roligare programmen på året. Det jag söker är någon form av förändring, något som kan ge programmet någon form av spänning och ta tillbaka fokus på musiken. Kanske kan man på något vis dölja vilket land bidragen kommer ifrån, vilket skulle få alla att rösta på de låt de tyckte var bäst. Nationaliteten på bidragen kan man få reda på när poängutdelningen börjar, när alla redan har röstat klart. Smart Sara. Du borde ta Mr Stoxelius (visst heter han så, Svante) plats nästa år.

Argumentera emot bara, den som törs.

Cypern 30/4 - 7/5 2007

Måndag 30/4 - dag 1
Exakt klockan 01,32 ringde min fula lilla väckarklocka. Så här i efterhand kan jag inte exakt minnas varför jag ställde den på en så ytterst udda tid, men det låg kanske någon tanke bakom det agerandet också. Det var i alla fall upp så tidigt som gällde. Jag kanske snarare ska kalla det sent. Nej, jag hade sovit i nästan tre timmar, och efter nattsömn är det ny dag för mig.

Då vi stuvat in all packning inklusive oss själva bar det av mot Måby långtidsparkering, där bilen skulle få spendera en vecka. Klockan var vid avfärden omkring halv tre och jag var helt sjukt trött. Jag kunde dock inte sova i bilen, det var helt sjukt obekvämt, samtidigt som jag var ganska uppe i varv. Konstigt nog blev jag hungrig där mitt i natten. Inte helt normalt att äta äpple kvart i tre, men jag har gjort det.

När vi kom fram till Måby och höll på att flytta över packningen från vår bil till den lilla minibuss som skulle transportera oss till Arlanda höll jag verkligen på att frysa ihjäl. Det var två grader ute och jag hade inte alltför mycket kläder på mig. Det kändes bara onödigt att släpa jacka och sånt skit som jag förhoppningsvis inte skulle komma att ha det minsta användning för på Cypern.

På Arlanda fick vi checka in bagaget manuellt i något sorts datapryl. När vi kom fram, halv fem, var det fortfarande en och en halv timme tills incheckningsdiskarna för vår flight skulle öppna. Därför gick det smidigare att göra det själva, då blev vi ju av med bagaget direkt.

Säkerhetskontrollens nya EU-regler är så löjliga. Alla former av vätska (inklusive krämer och lypsyl och sådant) får endast transporteras i förpackningar som rymmer max 100 ml. Dessa förpackningar måste sedan knölas ner i en återförslutningsbar plastpåse som rymmer max en liter. Det är så löjligt. De måste väl se att en flaska läsk inte äventyrar någon säkerhet. 

Vi kom i alla fall igenom säkerhetskontrollen, och det var ju bra. På andra sidan letade vi på ett stycke Forex och växlade till oss lite Cypriotiska pund. Givetvis skulle jag vara lite extra krånglig. Jag växlade in en laddning Euro som jag hade kvar sedan Lanzarotelägret samt lite svenska pengar. Då fick snubben bakom disken lite huvudbry, men jag kom i alla fall därifrån med 80 pund värda vardera ungefär 16 kronor.

Efter växlingen hittade vi ett café och intog där en dyr frukost som för min del bestod av en tråkigt torr macka och en sur jordgubbssmoothie. 

När vi frukosterat transporterade vi oss bort mot våran gate, F69, som enligt uppgift skulle ligga absolut längst bort. Det gjorde den. Efter vägen hann vi passera ytterligare en passkontroll. Mor och far hade vid det tillfället lyckats ta varandras pass, något som gjorde människan bakom disken en aning förvirrad innan han kom på det. 

Vi fick sitta i en och en halv timme vid gaten innan vi fick kliva på planet. Under den tiden spelade jag lite kort med mamma samt tittade på flygplan. Startbanan gick alldeles utanför där vi satt. Synen då ett flygplan lämnar marken och försvinner mot horisonten är både fin, maffig och svår att förstå. Även om jag vet hur det går till teoretiskt är det svårt att förstå rent praktiskt hur hundratals ton tunga saker kan flyga.

Vi fick sitta i mittenraden på flygplanet, alltså helt utan alla former av utsikt. Det var ganska trist. Det är roligt att sitta vid fönstret under starten och landningen. Strax efter klockan åtta lyfte äntligen planet. När vi överlevt den så maffiga starten och kommit upp på marschhöjden 11000 meter började vissa spänningar att släppa. Då kom jag återigen på hur trött jag var. Jag mådde nästan illa av trötthet. Först försökte jag läsa, men var för trött för det. Sedan försökte jag lyssna på musik, men jag var för trött för det också. Jag försökte lösa sudoku, men det var helt omöjligt. Slutligen försökte jag sova, men jag var visst för trött för det också.

Vi fick mat halv tio, alltså mat, inte frukost. Det var välkommet, men kändes ändå väldigt konstigt. I och för sig hade jag varit vaken i åtta timmar, men ändå. Vi bjöds på något slags biff och potatis, helt okej faktiskt. Efter maten blev jag tilfälligt pigg igen och ägnade mig åt att iaktta folk omkring mig. Till vänster satt en familj med en hel massa söta ungar. En av den hette Morris, stackars barn. Det är för mig ett namn som passar betydligt bättre på en katt.

13,00, då vi fått vrida fram klockan en timme, slog flygplanshjulen i marken på Larnaca flygplats. Vi slussades med buss in till terminalbyggnaden där vi fick vänta en hel evighet på vårt bagage. Eftersom vi checkat in så tidigt måste våra väskor ha legat absolut längst in i planet. Jag tänkte mig dock att det var tvärt om, först in först ut liksom. Jag  förväntade mig att få se min svart/rosa väska med utmärkande blå rosett komma farande först av alla. Grusade förhoppningar blev det. Bagagekärra ett tömdes, utan våra väskor. Bagagekärra två och tre tömdes, också de utan våra väskor. Istället for det runt en halv miljon barnvagnar, ett par rullstolar, lådor med papper till laserskrivare som någon roat sig med att packa i, samt alla andra passagerares resväskor. Bland de allra sista kom så våra väskor. 

Därefter väntade 45 minuters bussresa med en charmig norsk guide. När vi kom fram till hotellet och klev av bussen kom den så efterlängtade värmevågschocken. Klädseln, bestående av jeans och converse med strumpor i, kändes plötsligt väldigt opassande. 

Mamma checkade in oss på hotellet medan pappa och jag väntade ute med väskorna. Hotellet bestod av omkring 40 olika block med fyra lägenheter i varje. Rummet vi fick låg i block 35, på andra våningen. Det var en tvårumslägenhet, ett sovrum och ett större rum med kök. Balkongen gav utsikt mot en bakgård. Ställde man sig på tå längst in i ena hörnet kunde man faktiskt se havet också. 

När vi installerat oss och bytt om till en mer passande klädsel tog vi och inspekterade omnejden. Vi studerade först hur poolen såg ut, ganska så nice faktiskt. Därefter gick vi ner mot havet, men eftersom det en bart var hav (alltså ingen strand) så gick det inte att ta sig hela vägen ner till vattnet. På andra sidan hotellet hittades en affärsgata med en massamassamassa souvenirbutiker och andra affärer. Utanför en affär hade någon placerat två papegojor, en röd och en blå. Fina men läskiga. Under den röda satt en skylt som det stod "Help, I need a wife"  på. Precis när vi skulle passera hoppade den röda ner på marken och började väsnas och se ännu läskigare ut. När vi tog omvägar runt papegojan lyckades jag gå in i en stople. AJ.

Vi fortsatte längs affärsgatan och hittade en affär där de sålde billiga märkesinspirerade solbrillor. Jag införskaffade mig ett par från Chanel för dryga 60 kronor, mycket bra köp. 

Eftersom tröttheten satt sina spår orkade vi inte leta särskilt länge efter någon restaurang, utan vi tog i princip den första i ordningen. "Cicero" hette den och ägdes av en dam som verkligen trodde att hon kunde prata svenska. Både jag och mor och far åt Souvlaki, en grekisk rätt bestående av grillspett, pitabröd och tzatziki. Till det serverades pommes frites. Mums.

Efter matintaget fanns det ingen mer ork att tillgå. Klockan nio gick vi tillbaka till hotellet, och hade då varit vakna i arton och en halv timme. Pappa startade tv:n och hittade på SVT-Europa där han lyckades få tag i någon form av nyheter, men efter det snarkades det. 

Tisdag 1/5 - dag 2
Efter en lång natts sömn i en stenhård säng hade jag ganska ont i ryggen när jag vaknade på tisdagsmorgonen. Jag sov i det stora rummet och vaknade därför när mamma började joxa med frukosten, halv nio på morgonen. Suck.

När första frukosten intagits gick vi ned till poolen, där hela dagen skulle komma att spenderas. Vi hittade tre lediga solstolar vid den ganska så stora poolens ena kortsida. Jag låg och läste och blev varm ett bra tag innan jag vågade mig till poolen. Uuuh. Iskallt. Tårna fick sig en ordentlig köldchock när jag stoppade ner dem i vattnet. Jag insåg snabbt att det enda sättet att komma i var att traska bort till den djupa delen och ta ett litet skutt. Allt annat var ju rent plågsamt. När man väl kom i var det inte så fasligt kallt, utan snarare ganska uppfriskande.

Efter någon timmes badande blev jag akut glassugen. Vad gör man åt det då? Man går och köper sig en glass såklart. Snabbt konstaterades att glass inte tillhörde det som var billigt på cypern. Det flesta glassarna kostade mellan 1,40 och 1,80 pund, vilket motsvarar 25-30 svenska kronor. Det blev en glass i alla fall. Chokladglass med brownies, mums.

Därefter gick vi tillbaka till hotellrummet och intog en liten lunch, bestående av jordgubbar och mjölk. Det skulle komma att bli standard för hela veckan. Det gjorde inte så mycket.

Vid bad två och tre i poolen kändes det redan lite mindre kallt. Kroppen måste ha chockats av årets första utebad, min enda teori. Vi fördrev i alla fall några timmar till vid poolen innan vi återigen gick upp till hotellet, denna gång för att duscha och göra oss klara för att gå ut och käka. 

Denna dag gick vi en sväng runt kvarteret (vad dumt det där lät) innan vi intog en restaurang. Jag kan inte riktigt säga hur långt vi gick, men efterhela vägen gjorde diverse restaurangägare tappra försök att kasta in oss. Vi hamnade tillslut på Karatanas, granne med Cicero för övrigt. Där blev det Filé Black&White för min del. Helt okej det med.

Eftersom det var första maj var allt vad affärer hette stängda. Istället ville mor och far göra ett besök i hotellbaren. Eftersom jag inte hade någon lust att gå tillbaka till hotellrummet själv så hängde jag på. När vi kom dit höll några snubbar på att visa upp något slags cypriotisk dans som gick ut på att balansera glas på huvudet. Vilka idéer folk kan få. Människan gick omkring med säkert närmare 20 glas på huvudet och till slut var han tvungen att ducka för att inte glasen skulle slå i taket. Knas.

När glas-på-huvudet-dansaren var färdig kom det in ett gäng nya människor. Dessa visade upp lite zorba, grekisk dans med lite allmänt benviftande. Efter ett tag plockade de upp en hel hög åskådande människor att vara med. Jag var en av dessa. Nu kan jag alltså stoltsera med att ha dansat zorba. Yeah.

Onsdag 2/5 - dag 3
Efter en natt fylld av konstiga drömmar, och en frukost i samma stil som föregående var jag redo att ta mig an dag tre. Mor kom med förslaget att vi skulle söka upp den där stranden som skulle ligga belägen en kilometer bort. Någon hade roat sig med att lägga ut stenplattor hela vägen, så det gick hur bra som helst att gå.

Vägen dit var något av ett himmelrike för min far som upptäckte en halv miljon olika fågelarter och annat kolijox som intresserar honom. Mor gick och var lyrisk över vegetationen, som jag tyckte var mest tråkig och grå. Själv gick jag och halvt försmäktade samtidigt som jag försökte undvika att trampa på alla ödlor som också envisades med att finnas just där.

Väl framme på stranden hyrde vi oss en varsin solstol och ett parasoll. Det kändes värt de 1,25 det kostade per styck att slippa ligga direkt på sanden.
 
Jag försökte mig på ett dopp i havski. Det var manetfritt, vilket betyder att det funkar för mig att bada. Det som kom till det här ställets nackdel var istället att botten var fruktansvärt stenig och halvt omöjlig att gå på. Det var ett tillfälle då man kanske skulle ha haft nytta av ett par "Foppa-tofflor", som man skulle kunna klampa rakt i med. Nu fick man slänga omkull sig och gå på händerna istället, ehumm.

Långt bort i fjärran såg jag hur någon drogs upp i fallskärm från en båt. Shit vad roligt tänkte jag, det där vill jag också göra. Det fanns ett vattensportcenter på stranden där vi befann oss, men det verkade inte vara så där värst febril aktivitet där just då, förutom att folk åkte en massa jetski. Någon timme senare, efter diverse glassinköp och ytterligare badförsök såg jag hur två herrar stod och fipplade med en sådan där skärm på en båt vid vattensportcentret, och strax därefter drog de upp en människa. De hade alltså skärmflygning där också. Jag traskade iväg och hörde mig för om vad det kostade. 15 pund, snabbt omräknat knappt 250 kronor. Jag insåg att det var värt det, jag måste ju ta chansen. Jag fick på mig en flytväst och en sele och fick sedan traska ut i en båt och sitta och vänta ett tag. Två andra människor, ett syskonpar skulle jag tro, skulle åka ut i båten samtidigt som mig, för att vattensportsfolket skulle slippa knöla ihop skärmen emellan gångerna. Jag flög först. Jag blev fastspänd i skärmen och tillsagd att jag måste sitta hela tiden, jag vet inte vad jag hade för andra möjligheter eftersom jag satt fast i en sele. Det var i alla fall en sjukt häftig känsla. Jag kan inte uppskatta hur högt upp jag var, men jag hade vid överblick och båten såg jätteliten ut där nere. Medelhavets vatten var alldeles klarblått från ovan. En liten rädsla att ramla ner fanns där, men frihetskicken tog över och blåste bort den. Landningen var jag mest rädd för, men det gick utmärkt. Först blev jag, som alla andra, sänkt i havet upp till midjan, sedan hissade de upp mig en bit igen och jag fick sedan landa i båten. Därefter fick jag åka med i båten medans "syskonparet" flög. Det var nästan läskigare. Båtmänniskan körde helt sjukt fort, något jag inte märkte av från ovan, men kände desto mer när jag satt i båten.

När jag gjort min flygning och fått dagens adrenalinkick tröttnade jag ganska snabbt på havsvistelsen och fick mina föräldrar att gå med på att traska tillbaka. Tillbaka på hotellet spenderades ett par timmar vid poolen innan dagens göra-sig-klar-för-att-gå-ut-och-äta-övningar påbörjades. Denna dag kände jag inte för pommes frites, som jag ju ätit två dagar i rad. Jag ville ha pasta. Vi gick samma sväng som dagen innan men kom denna gång inte hela varvet runt. Vi blev brutalt inkastade på en italiensk restaurang av en människa som stod säkert tvåhundra meter från restaurangen. Det passade dock utmärkt att det var en italiensk restaurang. Jag kunde ju få min pasta utan större problem.

Ett som är säkert är att affärerna på Cypern kör med väldigt generösa öppettider. Jag har ingen aning om vilken tid de öppnade på morgonen, men i princip ingen butik stängde före klockan elva på kvällen. Därför gick vi en liten affärsrunda efter maten vilket resulterade att jag blev en handduk rikare.

 Torsdag 3/5 - dag 4

Torsdagen skulle komma att bli en tämligen händelselös dag, vilket betyder en dag som helt och hållet spenderades vid poolen. På förmiddagen gick i och för sig jag och mor min ner till receptionen och bokade in oss på en katamaranutflykt på fredagen. Alla utflykter behövde bokas senast klockan 11,00 dagen före.

I övrigt var det, som jag just skrev, enbart poolen som gällde. Detta var dock en dag av blåsig modell, vilket gjorde att man ständigt fick vara beredd på att det kunde komma flygande plastglas eller badringar eller andra flytföremål som folk inte vaktade ordentligt. Exempelvis blev jag anfallen av en uppblåsbar hund som någon glömt att koppla.

När vi käkat på kvällen (kyckling på restaurang Edelweiß) blev det i vanlig ordning en vandring längs affärsgatan. Dagens mål var att hitta en hyfst billig solkräm med hög skyddsfaktor. Anlednigen till att vi tarvade hög faktor var dels att vi skulle ut och åka katamaran dagen efter, vilket skulle betyda en hel dag på havet i gassande sol. Dessutom började solbrännan (alltså, den röda) göra sig påmind. Det var dock fullständigt omöjligt att hitta något i acceptabel prisklass. Solskyddsfaktor 25-30 kostade någonstans mellan 6 och 8 pund, vilket innebär uppemot 100 kronor och strax där över. Pappa lyckades dock pruta ner den marginellt. Vi fick den för 7,50 istället för 7,90. Avancerat.

Fredag 4/5 - dag 5
Fredag = katamarandag. Jag var för första och enda gången under veckan tvungen att ställa min veckarklocka. Min mobil är charmig nog att spela den svenska nationalsången varje gång man ber den om veckningsassistans. Till tonerna av Du gamla, du fria vaknade jag alltså klockan halv åtta. Bussen skulle hämta upp oss tio i nio ute vid huvudgatan.

Det var vi och två människor till från vårt hotell som skulle åka. Bussresan var det meningslösaste jag har varit med om. Den tog en halvtimme och transporterade oss på sin höjd en kilometer. Bussen hämtade upp folk på några hotell efter vårat, innan den vände och åkte till baka igen. En bit åt andra hållet låg nämligen hamnen där katamaranen skulle utgå ifrån.

Katamaranen kunde inte gå ända in i hamnen, så vi fick börja med att åka transferbåt. Ombordstigningen sedan, från båt till båt, var ganska läskig. Det fanns bara golv (okej, jag vet att det heter durk) i halva katamaranen, men det hade de löst genom att spänna upp ett nät som de sedan slängt en massa gröna madrasser avsedda för solning på. Det var lite halvtäskigt att ligga på det där nätgolvet, och man fick febrilt hålla i alla små ting som riskerade att ramla igenom nätmaskorna, och därmed rakt ner i medelhavet. 

Man hade inte skydd av någonting, och jag kände ganska tidigt hur solen brände i huvudet. Jag hade ingen lust att få solsting, varav jag byggde mig en improviserad huvudbonad. Jag slängde mitt linne på huvudet och knöt fast banden i solbrillorna för att det inte skulle blåsa av. Inte jordens vackraste skapelse, men väl så funktionellt.

Efter kanske en halvtimme gjordes första badstoppet. Det var, som den gode Tony brukar säga, bara att kasta sig handlöst i. Fast jag tog det lite mer metodiskt. De vänliga katamaranmänniskorna hissade ner en trappa som man kunde traska i från. Vattnet var fullkomligt iskallt vid första doppet. Det var ju dock ändå bara att häva sig i eftersom det stod en massa folk i trappen bakom så att jag inte kunde vända. Jag var tapper och simmade ett halvt varv runt båten och gick upp på andra sidan istället. Man blir så himla mysig av saltvatten, håret blir strävt och när man torkat kan man borsta salt från armarna. mysigt.

Efter att vi åkt en bit till och gjort ännu ett badstopp, denna gång vid Cape Greco, fick vi mat. En bra grej med det hela var även att mat och dryck ingick i priset. Man fick dricka hur mycket man ville av vad man vill och när man ville. Väldigt positivt. Jag hinkade i mig säkert tio glas av diverse trevligheter. Maten var ett slags buffé av diverse olika grekiska saker och lite annat. Tzatzikin var hur god som helst. Måste få mor min att göra det hemma någon gång (eller ska jag försöka själv tro?).

Etrt tredje badstopp hanns också med. Detta ägde rum någonstans utanför Fig Tree Bay, där vi bodde förra gången i besökte Cypern. Mor och far försökte lokalisera hotellet vi bodde på då, men jag tror inte att de lyckades. Den sista biten mot slutdestinationen skulle båten gå för segel. Det var ett otyg (haha, fast av tyg var det ju xD), seglet skymde solen. Det blev ganska kallt. Jag är glad att de kom underfund med det och tog ner seglet igen.

Båtens slutdestination var spökstaden Famagusta, en stad med en ganska så intressant historia. Famagusta blev 1974 belägrat av Trukarna och har sedan dess utgjort en militäriserad zon. Inte en enda människa bor där längre. När turkarna kom hade invånarna i Famagusta en vecka på sig att flytta därifrån. Innan dess hade staden varit den främsta turistorten på Cypern med de bästa stränderna och världens enda sexstjärniga hotell. Ingen har tillträde i Famagusta. Katamaranen var tvungen att hålla sig utanför de svarta bojar som placerats i havet för att inte riskera att bli nedskjuten. Läskigt.

I Fig Tree bay slutade sedan katamaranfärden. Det blev transfärbåt in till land och sedan bussresa tillbaka till hotellet. Klockan var strax efter 16,00 när vi kom tillbaka. På hotellet blev det ett snabbdopp i poolen varav salt ersattes av klor. 

På kvällen blev det mat på Paula's. Någon form av friterad kyckling åt vi alla tre. Jag åt i och för sig mest kyckling, fritering är lite halvläskigt enligt mig. Gott var det i alla fall.

Lördag 5/5 - dag 6
Lördagen spenderades till största delen vid poolen. Det var helt enkelt behagligast att bada där, stranden var ju inte av allra behagligaste modell. Poolen var i vilket fall som helst helt lovely, så det gjorde ju inte allt för mycket. Det är så roligt att ligga där i en solstol och flukta in folk. Med solglasögonen som skydd så behöver inte folk märka att man stirrar heller. I övrigt var det väl inget annat som hände.

På kvällenåt vi taco-buffé på hotellet. Det var så att de hade olika bufféer varje dag, och vi ansåg visst att vi skulle prova på den i alla fall en dag. Anledningen till att det blev just denna dag var att det senare på kvällen skulle bli en ABBA-Show, vilket kanske kunde vara något sevärt. 

Maten var helt okej, inte som hemma, men helt okej. Efter maten, vid åttatiden eller så, bjöds en show av trollkarlen Dr Who. Han var också helt okej, inte precis någon Joe Labero, men som sagt helt okej. Det första han gjorde var att trolla fram fem duvor och tre paraplyer, det är sådant man inte förstår. Att förflytta bollar från punkt A till punkt B förstår man ju hur det går till, även om det går så fort att man inte hinner se det.

När trollkarlen trollat färdigt och folk hade städat upp alla duvor och skit från scenen började den så kallade "ABBA-Showen". Det var bland det löjligaste jag har varit med om. Det var två engelska tjejer som uppenbarligen trodde att de kunde göra en lyckad kopia. Om de bara hade låtit bli att spöka ut sig så förjävligt. Det finns bara ett ABBA, att försöka efterlikna dem är bara dömt att misslyckas. Det borde inte ens vara tillåtet, uuh så patetiskt. Det var dessutom bara en av dem som kunde sjunga, den andra lät bara illa. Usch. Självklart visar man dock sitt lilla engagemang genom att sitta och nynna med lite halvhjärtat.

Efter ABBA-Showen tog jag en snabbis ut på affärsgatan. Köpte en gosdjurskossa som Bella ska få av mig när hon fyller år. Hon blir två år i juni, jättestor nu.

Söndag 6/5 - dag 7
På söndagen var det fullt tillåtet att konstatera att semestern gick emot sitt slut. Sorgligt men sant, så var det. Därför passade det ju bra att söndagen var dagen som innehade alla former av superlativ. Det var helt klart den varmaste dagen och helt klart den blåsigaste.

Inleddes gjorde den dock med en utvärdering som folket på Ving ville att vi skulle fylla i om hur vi upplevt servicen och dyikt. Därefter gick vi ner för att spendera den sista dagen vid poolen. Det var då jag till min sorg upptäckte att min sko gått sönder. Helvete. Mina kära flip-flop som jag i det närmaste brukar bo i om somrarna hade sagt upp bekantskapen med mig. Själva tjofräsen som man kör in foten i hade släppt på ena sidan och hängde lös i en tråd. De fick duga för dagen i alla fall.

Vid poolen fick man återigen se upp för att inte överfallas av diverse omkringblåsande tingestar såsom uppblåsbara hundar och dylikt. Det blåste rätt så rejält. Dagstemperaturen uppmättes till 31 grader, varmast under veckan, men blåsten dämpade det en aning. 

På kvällen gick vi samma sväng som vanligt, så av viss erfarenhet visste jag att vi skulle komma att passera en Puma-affär. Jag tänkte att de kanske möjligtvis skulle kunna ha ett godkänt substitut till mina skor där. Och jo då, jag gick ut därifrån med ett par gul-svarta flip-flop av modell badtoffla rikare, och 150 kronor fattigare. Kanske inte riktigt vad jag hade tänkt, men de duger. Det såldes hur mycket billiga märkessaker som helst, och då tänker jag inte bara på Puma-affären. Det verkade generellt som om man i stort sett bara behövde betala för själva produktern. Det tyder garanterat på att det bara är kopior, men det behöver väl inte jag bry mig om. 

Vi hamnade till slut på restaurang Palazzo Bianco, veckans andra besök på italiensk restaurang. Även här käkade jag pasta. Denna gång med kycklingsås. Detta verkade vara den restaurang på Cypern som lagt beslag på öns alla kryddor, jösses vad starkt det var. Tidigare under veckan hade maten generellt varit tam, näst intill smaklös, men inte denna inte. 

När vi käkat klart fick mor min erfara att man kanske inte alltid gör klokt i att vänta till sista dagen med att handla. Vi hade vant oss med de minst sagt generösa öppettiderna. Ingen butik stängde ju någonsin före klockan 23, trodde vi. Söndagar visade sig dock vara ett undantag. Precis vartenda ställe hade klappat igen klockan 20, något man i Sverige skulle se som ganska normal stängningstid för en vardag. Mor hade varenda dag under veckan gått och tittat på alla billiga resväskor som såldes överallt och bestämt sig för att införskaffa en. Nu verkade det som om hon skulle bli snuvad på den konfekten. Det fanns inte så mycket annat att göra än att traska tillbaka till hotellet. 

Den varmaste dagen slutade givetvis i den varmaste kvällen och sedan även i en ganska plågsamt varm natt. Det var första och enda natten som det var riktigt snuskigt varmt hela natten. 

måndag 7/5 - hemresedag
Tidigt utav helvete på måndagsmorgonen rusade mor min ut och köpte sin efterlängtade resväska. Hon kunde ju glädjas åt att affärerna tydligen kör med generösa öppettider även på morgnarna. Därefter kunde vi påbörja den ganska intressante ihoppackningen. Eftersom vi hade tre väskor dit ansåg mor att vi inte skulle ha mer än tre väskor hem heller. Därför packade jag ner mina prylar i min resväska som jag sedan fick ner i pappas väska. Pappa fick sedan packa sina saker runt min väska och i den nya väskan. Efter diverse pressande gick det hela ihop. 

Vi checkade in bagaget på hotellet klockan tio och hade sedan två timmar på oss innan bussen till flygplatsen skulle avgå. Dessa utnyttjades inte till särskilt mycket mer än väntan. En snabbvisit på ett bageri för införskaffning av kall dricka hanns med, samt lite andra mindre inköp. Man kan inte gärna handla stora saker när man redan har checkat in bagaget. Det som handlades fick bäras i handbagaget.

Från fönsterplats i buss nummer 26 satt jag och betraktade landskapet som for förbi på väg mot flygplatsen. Solsemestrar har många fördelar, men naturen är definitivt inte ens i närheten av Sveriges och vinner inga skönhetspriser. Allt är grått och kargt. På den rödbruna jorden växer bara torra ökenväxter. Husen består av gråa betongklumpar som står utslängda här och där. 

När vi kom till flygplatsen lyckades jag, precis som på vägen därifrån, missa sjön med flamingosarna. Mor och far såg dem, men inte jag. Äsch.

Inne på flygplatsen tog jag mig återigen tid till att fundera över EU:s säkerhetskontroller. Varför stifta lagar som inte kontrolleras och följs. Mor hade nämligen glömt att packa ner solkrämerna i resväskan. Två flaskor som definitivt rymmer mycket mer än 100 ml var. Hon tänkte att det var onödigt att slänga bort dem, utan chansade och hade dem i ryggsäcken. De fick väl ta dem om de ville det. Ryggsäcken genomlystes av röntgensaken på det där bandet och jag såg solkrämsflaskorna på tv-skärmen som kontrollantmänniskan hade framför sig. Dock brydde han sig inte det minsta om dem. Egendomligt.

Vi fick vänta bra länge i den lilla trånga gaten innan vi fick kliva på flygplanet, som var försenat med drygt en halvtimme. Den här gången fick vi i alla fall platser vid förnstret på flygplanet, positivt enligt mig. I och för sig ägnar jag inte jättemycket tid åt att titta ut genom fönstret, men det känns ändå som om man i alla fall har lite överblick. 

På Arlanda gick det denna gången lite fortare att få ut bagaget. Våra väskor kom absolut inte först, men det var bra många som stod kvar när vi hade fått våra. 

Jag fick köra hem från Måby. Det var jätteroligt. Jag älskar att köra bil, särskilt på motorväg. Lite drygt var det dock att det var så pass långt. På hemvägen stannade vi till i Månkarbo (skumt ortsnamn det där) och köpte hamburgare. Jag lovade mig själv att det var sista gången på väldigt länge som jag konsumerade pommes frites och coca-cola. Jag hade nog överförbrukat coca-cola under veckan, men jag dricker ju nästan inget annat. Ehumm.

Klockan 11 på kvällen var vi hemma. Det första jag såg var ett brev från Hofors kommun som förkunnade att jag fått sommarjobb. Yippie.

 


Hemma igen

Hejhopp.

Nu är jag hemkommen från en supertrevlig vecka på Cypern innehållande en massa sol, en massa bad, en massa god mat, en massa upplevelser, en massa solbränna och en massa andra trevligheter. Det kommer en längre och mer detaljerad berättelse så fort jag har tid. Jag har fört anteckningar varje dag som jag ska sammanfatta i en lååååång berättelse, men det blir lite körigt ett par dagar framöver. Sitter i skolan just nu och börjar om en kvart. Biologi bräddningskursen startar efter skolan idag så det blir en långdag där jag sedan går direkt till träningen på aerostep. Imorgon är det fotokursen och sedan träning. Får se om jag hinner börja skriva på torsdag, vi kan i alla fall räkna med att den publiceras i helgen. Det blir nog lite klent med bloggning före det.