i can't waste time

Jag har haft en mycket bra helg. En mycket bra helg.


I lördags var det varmtvarmtvarmt och Ida kom och joinade mig med ett snabbdopp, sen var jag taxitaxi hela dagen kändes det som. Först skjutsade jag mämz&päpz till ett par bekantas sommarstuga långt a helvete ut i skogen. Blev fast och fikade där innan jag transporterade mig hem och vidare hem till Emma för grillning. Sen skulle krogvännerna festa och vidare ut på krogen, så jag skjutsade dem till Storvik. Sen åkte jag hem och ringde Malin. Vi cyklade till Sannäs och kollade på solen i två timmar innan vi åkte hem och sjöng singstar. Jag badade vid halv tolv, det var mörkt ute då. Fick sedan den stora äran att plocka hem festföräldrarna igen.

I söndags började Malin och jag med en sväng till Gefle för billig och bra shopping. För ynka 550 spänn fick jag ett par skor, en klänning, en t-shirt, två linnen och mat. Mycket bra handlat Sara. Hann sen bara hem och fixxa lite innan krogvännerna plus Malin och Hanna kom hit och grillade lite. Sedan knallade vi den kilometerlånga skogsvägen ut till gruvan där Gustav hade fest. Inackorderade sedan Malin och Hanna som hade problem att ta sig till Hofors.

Igår var det mest bad och chill med tjejerna. Emma kom hit och joinade badet. Sen transporterade jag Malin och Hanna till Hofors där vi mellanlandade på time och käkade glass. Sen fick jag med mig Malin till träningen och vi lyckades, faktiskt helt utan ansträngning, få T:et att förstå att vi ville leka. Vi bara konstaterade och han höll med. Det var oväntat roligt att försöka sig på konststycket att bogsera varandra i de där röda plastsakerna. Delar av oss var för tunga så den höll på att sjunka. Jag skrattade så att jag höll på att sjunka jag med. 

Idag har jag bara chillat med älsklingen, fast just nu är han ute på något konstigt äventyr på hemmaplan. Han kommer förhoppningsvis snart tillbaka. Då ska vi ta hans bil, packa den full med en massa bös, åka ut till ingenstans, resa ett tält och bara myyyysa.

varmt

Bara ett ord:

VARMT



Nu är det playa del Råbacka som gäller

put that lampshade on your head

Nu är det på riktigt


FÄRDIGJOBBAT


Inatt hade det varit vandaler på kyrkis. Två stenar var välta imorse när vi kom dit.  Roligt va? Jag menar, hur lågt får man sjunka? Så lågt att man till och med ger sig på döda. Måste ha varit hemskt kul för den anhörige som kom dit och skulle plantera medan stenen fortfarande låg ner. Jävla idioter. Ni kommer fatta sen, när ni har egna anhöriga begravda, att en gravplats är något viktigt och fint som man inte skändar. Puckon. De hade sprungit rakt igenom mina nykrattade gravar också. Bajsbarn.

Jag fick diska vaser igen idag. Det är visst fredagsnöjet det. Idag var de 38 stycken. Ruttna blommor hör helt klart de de vidrigaste lukter jag någonsin känt. Fy vad äckligt det är. 



Min rådgivare och psykolog Hannie-darling var och badade en snabbis med mig idag. Det var trevligt trevligt.



Jag måste sova ensam i tre nätter nu. Älskling åker bort inatt och ska kolla på snabba bilar i två dagar och kommer inte hem förrän sent på söndag kväll så jag träffar inte honom förrän på måndag. Jag saknar honom redan. 



Godnatt. 

say you will forgive me

Det har varit ett par jobbiga dagar nu, med mycket tjafs, idiotiska kommentarer och onödigt hårda ord. Jag ville inte såra. Jag ville bara veta. Men det blev så fel. Så fel det kan bli egentligen. Vi har rätt ut det nu, men jag kan inte släppa tanken. Jag har ältat det för mig själv hela dagen. Jag känner mig så otroligt dum. Så elak. Så inegritetskränkande. Så hemsk. Så okänslig. Övertramp Sara. Röd flagga. Kryss i protokollet. Vakta din tunga och välj dina ord människa. Jag har sårat för mycket nu.

Kom att tänka på en låt som stämmer så bra. Den har några år på nacken, någon gång från mellanstadiet kanske. Eller sjuan. Jag vet inte. Det bara stämmer så bra.



The situation got out of hand
I hope you understand

It can happen to anyone of us
Anyone you think of
Anyone can fall
Anyone can hurt someone they love
Hearts will break
‘Cause I made a stupid mistake
It can happen to anyone of us
Say you will forgive me
Anyone can fail
Say you will believe me
I can't take, my heart will break
‘Cause I made a stupid mistake, a stupid mistake




-Förlåt

and she's polishing you 'til you shine

Har inte hunnit, orkat eller vågat blogga med tanke på det ständigt återkommande åskeriet men nu tycks det vara på behörigt avstånd i alla fall.


Jag fick fem grattiskommentarer på förra inlägget. Tjohopp vad trevligt. Varför inte fem kommentarer på varje inlägg?

Måste komma med en grattiskommentar själv också då. Malin blev 17 år igår. GRATTIS!!! Vi firade henne kungligt, Hanna, Sofie och jag. Det blev lite (mycket!!!) käk på Depå, massa kladdkaka och allmänt trevligt. Sen drog vi hem till Hannie ett tag och sjöng lite singstar. När jag kom hem åkte jag till älsk och sov.


Idag har jag jobbat. Städat hela kyrkan tillsammans med två till. Jag har dammsugit och dammat allt i prästrummet (som hette något flott som jag glömt bort) och vapenhuset (typ hallen) och städat en toalett. Mysigt mysigt, men det var ett välkommet avbrott ifrån krattande av gravar. Tror att det blir städning imorn också faktiskt.


Simning hanns det med också. PUSS

Congratulations

 
GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN SARA















- Tack

it's like she sees a diamond underneath

Idag har jag diskat inte mindre än 34 gröna plastvaser i vilka det varit blommor som stått aningen för länge och därmed ruttnat.. Måste påstå att det inte luktade mums direkt.



Sen fick jag som av en händelse veta att jag tydligen bråkat med en människa också.

M: Hon som var här före dig, vet du vem det är?
Jag: Ja
M: Men ni var inte bästisar direkt vad jag förstod
Jag: Nej, jag har inte så mycket med henne att göra. Hurså?
M: Hon sa att ni bråkade
Jag: Eeeh, va?
M: Hon sa att hon visste vem du var, men när jag frågade om du var bra sa hon att hon inte gillar dig för att du bråkar med henne.

Liksom, ursäkta..? Jag fattar ingenting.



Men nu blir det film hos Helena

life is a flower

Tjopp

Fyra dagar avklarade, sex dagar kvar. Jag börjar se ljuset i den här verksamheten också. Snart har jag gjort hälften och det ska bli så våldsamt skönt med helg.

Men jag är så trött på ogräs. Jag drömmer seriöst om gravar och ogräsfyllda rabatter på nätterna. Det börjar gå för långt.

Idag rensade jag min sista rabatt. Trodde jag. Det visade sig att rabattrensandet bara antog större dimensioner när jag fick övergå till vård av grusgravarna. Förutom ogräsrensning består den verksamheten i att klippa små häckar, ordna snygga diken och kratta kreativa mönster i gruset. Det tar helt sjukt lång tid och själva mönsterkrattningen är det enda som är roligt. Hmm.

När jag stod där och rafsade som bäst började det småregna. Först ignorerade jag det bara men när dropparna blev allt större bytte jag grav till en som var skyddad under en tät lönn och stod där och höll mig hyfsat torr. När himlen sedan öppnade sig gick vattnet igenom även mitt trädparaply så då blev det till att springa in och rassla på sig regnkläder och sedan springa ut och hämta in redskapsvagnen. På den lilla tiden det tog att gå över kyrkogården och sedan gå tillbaka igen med vagnen blev jag fullkomligt dränkt. Resterande delen av dagsverket fick bestå i städning inomhus.

Det bästa är i alla fall att jag har fri tillgång till kaffeautomaten. Det kanske börjar gå lite över gränsen för överkonsumering när det blev sju koppar varm choklad idag. Jag ville prova kaffe latte men det hade blivit något fel på kaffefunktionen i apparaten, så det blev inte så. Nästa vecka kanske... 

Nu ska jag spela the sims ett tag. Måste tillåta mig att nörda lite när älsklingen bygger cross och har sig.

Tjing

i wonder where you are tonight

Livet, för oss som har ett, går vidare även på kyrkogården.

Dagens arbetsuppgifter bestod i exakt samma som gårdagens förutom att jag idag även fick den stora äran att frisera en buske. Jag har väl kanske hälften av gravarna kvar vilket känns rätt tungt ibland. Börjar bli rätt sliten i ryggen så jag skulle gärna göra något annat snart.

Det kändes konstigt att se en grav som det stod "vår lille Jan-Erik" på. I min värld finns inga små Jan-Erik utan de är gubbar allihopa. Den här blev sisådär fem och dog någon gång på fetio- eller sextiotalet, men det känns ändå fel att småkillarna sprang omkring och hette så en gång i tiden. Samtidigt känns det fel att framtidens ålderdomshem kommer fyllas av Filip och Oskar och liknande. Knas.

Jag vill lära mig att köra åkgräsklippare. Det ser rätt soft ut.


i never promised you a rose garden

Idag har jag gjort min första dag som kyrkogårdsförvaltare

Måste påstå att det komiskt nog var ganska så dött på kyrkogården. Det var chill att sitta där ensam och rensa gravar och lyssna på musik. Synd bara att mina kollegor omväxlande for fram på åkgräsklippare och klippte häckar med sådana elektriska mojänger som låter en massa. Annars blev jag på något vis kreativ när jag satt där för mig själv och tänkte på att det under varje sten finns en hel livshistoria, ibland flera. Jag ville skriva om alla, måla upp ett liv i ord som passar namnet på stenen. Jag brukar inte tänka så men kyrkogårdstid är tanketid är kreativ tid, tydligen.

Jag har även kastat sniglar och maskar fram och tillbaka mellan gravarna. Komiskt.

Börjar redan få ont i ryggen. Suck. Handlederna och hälsenorna ligger också rätt bra till.



Nu ska jag träna

i'm so much cooler online

Hejhopp!

Efter ett par dagars frånvaro kommer här en samlad rapport i kortform.


Vad har jag gjort?

I fredags åkte päääpz och jag till Gefle för att eventuellt hitta något till määämz som för övrigt fyller år idag, återkommer till det sen. Storshoppade åt mig själv också, ett par väldigt gula leggins och en shampokaka från Lush. Avancerat. Med det avklarat åkte jag hem och träffade Hannie ett tag innan mor och far plockade med mig till Edsken. Det var nästan så att det var släktträff där. De första vi såg var Kurt och Margot (som för övrigt var de enda som satt ute eftersom det regnade). Efter ett tag kom även kusin Daniel och Therese och deras två månaders Linnea, som för övrigt är hur söt som helst. Mwihihi. När jag agerat chaufför hem åkte jag till älsklingen och sov. Fast vi sov inte riktigt på en gång, först blev det lite åka bil och sen lite film hos Löks.

Igår vaknade jag logiskt nog hemma hos älsk och vi slappade runt hela förmiddagen och inte helt planerat hela eftermiddagen också. Mamma efterlyste mig vid fem eftersom jag hade lovat att jag skulle handla en massa saker innan jag åkte hem, och att jag även skulle hadla en ost åt farmor som det tydligen blev bråttom med för när jag kom hem hade pappa cyklat till farmor utan ost så att jag fick cykla efter med den (oj vilket språkligt korrekt och bra och inte speciellt lång mening det här blev). Efter hemkomst och diverse käk åkte jag till Hanna för tvåsamparty. Hääännie och jag spelade guitarr hero och sjöng singstar så det small om det, sen åkte vi till statoil och köpte godis, sjöng mer singstar och tog en tvåtimmars nattpromme och pratade om både det ena och det andra (mest det andra faktiskt).

Idag fyller määmz år som sagt. Jag förärade henne något så fyndigt som en vitlökspress (ja, hon sa att hon ville ha en sån) och en sådan där jumbotekopp. Grattis. Det har varit lite tääntz och ett stycke farbror här på eftermiddagen. Jag fick åka och hämta mormis eftersom hon inte fick fart på sin bil. Mer stressad tant får man leta efter. Pappa plockade även hit farmis och även Kurt letade sig hit. Elitfika blev det. Jag har avancerat ett steg och gjort en kladdkaka med daim i, mycket bra. Sen blev det tårta och en massa annat lall.

Meningen var att sötaste skulle ha kommit hit på eftermiddagen, men nu blev det dessvärre så att han fick rycka ut på jour så nu sitter jag bara och väntar på att han ska komma.


here comes my baby

På något vis känns det som om det finns hur mycket som helst att skriva, fast jag har skrivkramp så det känns bara jobbigt jobbigt.

Vi var ju då till Furuvik igår, brudarna och jag. Det var msigt och fint även om det var häftigare när man var liten, men eftersom jag är öppet barnslig spelar det mindre roll. Det var fint. Top of the day var ju lätt killingarna, varav en försökte slafsa i sig mitt finger som blev helt täckt av getslem. När jag satt på en sten kom en och satte upp fötterna (vad det nu heter på en get) på min rygg och försökte tugga på mitt hår, gillades icke, och i snörena på min tjocktröja är det en massa intuggat hö. Mysigt.

På vägen hem stannade vi i Gävle och åt på kinarestaurang, inte helt fel. Jag är väldigt glad att det var Ida som körde så jag slapp det där med att köra i stan och fickparkera och greja. Hur som helst åt jag kyckling med ananas, vilket var asgott.

Tack för en bra dag flickor.


Idag har jag inte gjort någonting igen. Meningen var att jag skulle leka med Hannie, men hon skulle laga någon bil först så hanns det inte med. Jag ska träffa henne imorn istället tror jag. Puss. Det b lev en massa ingenting fram till träningen, vilken för övrigt gick helt okej. T har kommit ifrån det där med en massa onödigt hårt och onödigt långt och onödigt mycket och onödigt fort så det var väldans bra.

Nu ska jag till söt. PUSS



blek och feg och sävlig och lat

Jag har badat idag. 17 grader var det, mycekt kallt. Jag vet inte vad jag fick för ryck. Såg det som en anledning att komma ifrån farmors oändliga babbel. Kände mig mycket social som tog mitt ansvar som väluppfostrat barnbarn och gick och fikade med tanten. Faktum är att jag under timmen jag satt där knappt öppnade munnen alls utan mest bara agerade babbelmottagare. Lyssnade, nickade, svarade med enkla kommentarer och gick hem.

I övrigt har jag mest känt mig som titeln på detta inlägg. Det har inte blivit många knop idag heller. Jag har helt enkelt bara vaktat huset. Jag har installerat ett fotoprogram som följde med kameran så jag har ägnat lite dyrbar tid åt retuschering av bilder (detta gjordes för övrigt samtidigt som jag med ett halvt öga tittade på Pippi på rymmen). Återupptog även läsandet av min kära Läckbergroman i vilken jag inte har alltför långt kvar nu.

Imorgon har Ida bjudit med mig till Furuvik tillsammans med henne, Sofie och Emma. Det ska bli mycket skoj (Malin, jag klappar killingarna åt dig om du vill ^^)


summer sun

 




Nu har jag officiellt semester i en vecka innan kneget på Torsåkers kyrkogård tar sin början. De ringde i och för sig och frågade om jag hade lust att flytta fram en vecka och jobba 28-29 istället för 29-30, men det kändes verkligen inte bra. Jag behöver få sova en vecka nu. Så det gör jag. Ensam i huset kan jag ju ta det hur chill som helst utan att någon behöver ha den minsta åsikt. Älllllska.

Igår, medan älsklingen var ur form att köra bil ägnade jag mig åt att gå en promenad, plocka smultron som jag trädde upp på timotejstrå, baka kladdkaka (som nu på fjärde försöket faktiskt blev kladdig), äta mat, städa, läsa in bilder, titta på nyss nämnda bilder och bara chilla. Sen kom min lover hit och skjutsade mig till Hofors så att jag kunde plocka hem bilen.

När vi ändå var i Hofors passade vi på att hyra film. Det blev Håfströms 1408 som hade fått superbra recensioner och verkade hur bra som helst. Det var den inte. Det var en av de mest konstiga filmer jag sett. Så nu vet ni det.

Jag är jätteseg idag. Gick först upp klockan sex och hivade iväg älsklingen till jobbet. När jag sen gick och la mig igen för att sova i fem timmar till blev jag väckt inte mindre än FEM gånger. Halv tio fick jag sms av mamma, tio hade jag ställt klockan på fast jag egentligen planerat att ligga till elva, halv elva ringde hemtelefon, fem ielva fick jag sms igen och elva ringde klockan igen. Surt.

i wanna live forever

Och förresten..


..jag fattar inte hur jag kunde glömma att berätta


Resan till KRETA är bokad och betald


9 augusti sticker jag med Ida och Emma.


Sounds pretty nice


one look

Fredagen var dum och jag var tjurig på allt och alla hela dagen. Sårande, ångrande, ledsen, nedstämd, sårad. Man ska inte vara trött på morgonen, och man ska inte låta tröttheten göra en avståndstagande. Det blir så fel när man ger uttryck för saker som man inte alls menar.

Förresten höll jag på att krocka också. Kanske en överdramatisering för det var egentligen inte så farligt, och det var inte ens mitt fel. Mamma och pappa var med dessutom. Jag hade börjat backa ut från parkeringen och tittade bakåt och såg en annan bil börja backa mot mig. Jag stannade och tänkte varken på att tuta eller försöka hinna rulla framåt. Jag satt bara och halvskrek "vi backar samtidigt, vi backar samtidigt, nu smäller det..". Och det gjorde det. Inte så mycket dock, det blev inte något märke på någon av bilarna. Men mamma var rätt grinig när hon hoppade ur bilen för att ta ett snack med tanten i den andra bilen. Och jag blev bara LITE panikslagen...

Sen åkte vi till mormor och fikade. Hon blev tjurig för att jag var tjurig och så vidare. Sen råkade jag somna i hennes fällstol. Blev jättepopulär då. Nej.


Igår var det lördag och då blev det krogen i Sandviken igen. Ville egnetligen hellre besöka bluegrassen i Torsåker, men nu blev det som det blev. Jag, Sofie och Emma invaderade Idas hus utan att hon var hemma och Sofie färgade mitt hår. Nu är det mörkbrunt, wiehoo. Lite SingStar, fixx och cider senare skjutsade den nyblivne körkortsinnehavaren Niklas (Grattis grattis) oss till Sandviken. Det blev en läskig päronshot på en pub innan vi knallade till Lobby. Av någon anledning var entrén till Lobby stängd, så vi fick gå genom Living Room. Funkade det med. Som vanligt var det jättelite folk från början, men det blev mer och mer. När klockan blev två var vissa pepp på efterfest så vi hamnade i en lägenhet hos någon halvskummis men blev inte där så länge. Strax efter tre kom Niklas och hämtade oss igen och fyra låg jag utslagen i min säng.


Nu har mamma och pappa åkt till Tallinn, så jag är katt- och husvakt till tisdag kväll. Ska bli rätt skönt att få vara helt ensam faktiskt. Jag ska bland annat fila på mitt bidrag till Lilla Augustpriset, läsa, äta massa mat och godis och kladdkaka och mysa lite med sötasten. Ja, känns som rätt chill. Den som har lust att bryta ensamheten dagtid får dock gärna komma med förslag.


Pussss. 


where did you come from

As Malin said...

FÄRDIGJOBBAT <'3

Fast egentligen har jag ju en dag kvar. Städning och annat lall i fyra timmar imorgon.

Men. Det var sista dagen med ungar idag. Vattenkrig. Det hade dock kunnat bli kaos eftersom vi hittade en huggorm som vi hade fullt sjå att hålla undan. Folk tänkte döda den, men jag höll något slags försvarstal. Ungarna fick bada i halva området och vi fick ägna oss åt att vakta orm. Jag blev rätt blöt. Lite lagom sådär.

Det hände just intressanta saker här. Carl kom hit och vi tog en liten promenix i sommarsolen. Hamnade vid sjön och satt där och bara chillade när Lök ringde. Han ville ha hjälp att koppla något skit så han kom hit. I TRAKTOR!!!. De åkte just iväg i den mot okänd ort. Eller jag vet vart de skulle, ungefär trehundra meter härifrån. Det såg rätt löjligt ut när det stod en traktor på tomten när vi kom tillbaka.

Just nu vet jag inte riktigt vad som händer om jag ska vara ärlig. Vet ej när han tänkte komma tillbaka och det är varmt så jag storknar. Kanske knallar iväg och kollar in vad de pysslar med.

Skål

i love peaceful melodies

HEJ..!!!!!


Entusiastiskt, eller hur.


Jag är trött.


Men hur som helst.

Näst sista kollodagen idag och det känns grymt skönt. Nog för att det ibland känns lite som money for nothing jobbar man i en ljudnivå som gör att huvudet är ett enda stort berg av fluff när man kommer hem. Det hade kunnat bli rätt intressant på vägen hem idag (i och för sig blev det rätt intressant, men jag var inte riktigt involverad). Bussen började läcka okänd vätska, antagligen typ diesel eller vad den nu drivs av, och fick motorstopp just som vi stod och packade ur väskorna när vi kommit till Born. Chauffören klev in i motorutrymmet och skruvade lite och så hoppade den igång igen, men innan jag hade knallat iväg för att följa spåren av den okända vätskan mot Malin så hade den dött igen. Vet ej hur länge de fick stå där, men jag anser det vara tur att det bara var de sex Barkhytteungarna kvar att vara intresserade och lägga sig i. Tänk om den dött där vi behövt forsla undan och hålla ordning på femtio barn. Usch.

Gick in till Malin och återlämnade delar av min piratmundering (känns för övrigt surt att jag inte vann, men Tanja var faktiskt betydligt finare än jag var (men min papegoja borde fått stilpoäng för den var jättepopulär)). HannieHannie var där och vi blev bjudna på kladdkaka och te (jag vill kunna dricka te, te känns så socialt, men det är svårt med någonting som bara smakar varmt ingenting med små inslag av något oidentifierbart). Sen försökte vi preliminärboka in ett besök i hufvudstaden innan vi tog oss an lite Guitarr Hero. Tröttnade dock ganska snabt på det och gick istället över på seriösare grejer som 8-bitars nintendo. Vi spelade super mario, men det var så svårt och krångligt att vi gick över på ett tidningsutdelarspel istället. Roligt roligt. Man skulle veja för galna självgående gräsklippare, hundar, rödklädda tanter som jagar en med oidentifierbara föremål, liemannen, ungar på cykel, tornados, blåklädda gubbar som ligger på rygg och sprattlar med benen med mera.

Sen jag kom hem har jag hunnit prata med söt i en timme, men nu är det sovning.