Machotomten

Kom nyss hem efter att ha varit en sväng på öppet hus på Björkhagsskolan. Jag kan inte precis säga att det gav särskilt mycket, jag kände mig mest överflödig. Vi (jag och Michaela) stod först och delade ut lite fula mappar till folk som anlände men kände oss mest överflödiga där också eftersom även folk från SP stod och gjorde samma sak. Traskade iväg lite och lyckades få syn på Ove, very trevlich. Såg även Niklas, Eva Kjellsson och Linda Holm och var trevlig nog att hela på dem också. Sedan satt vi och lyssnade på Tomas som framhävde allt positivt han kunde komma på om NV programmet och det kändes inte riktigt som om vi var rätt personer att komma med några invändningar där heller eftersom vi bara har en termins erfarenhet och inte ens har hunnit påbörja kurser i alla ämnen. Det jag fick säga var typ att jag läste tyska och psykologi, wooooow.

Det var i alla fall himla roligt på matten idag, dels eftersom jag var galet flummig. Dels så fattade jag inte en uppgift och hojtade därmed på Anders att han skulle komma och tolka åt mig. Anders hörde dock något annat varav skrattanfall ett bröt ut. Malin höll på att skratta ihjäl sig. Det var väl egentligen sen som jag blev lite flummig. Vi håller på att räkna med skala och likformighet och i en uppgift skulle man räkna ut något med en gräsmatta. 
Jag: "Tomtens area är 972 m2, snacka om överviktig tomte, tomten borde nog banta"
Anders: "Dessutom är det en rektangulär tomte, hur ser en sådan ut?"
Jag: "Han måste avbildas i skala 1:400 för att få plats"
Anders: "Ja, har du aldrig sett en nedskalad tomte nångång?"
Emma: "Man skalar av det röda"
Jag: "Då blir det ju en nudisttomte"

Imorgon ska jag försöka skriva mitt mattearbete. Jag har bara en lektion, så jag åker hem på tioöverelvabussen och tar mig an det direkt när jag kommer hem. Yeehaa

Farfar 90 år

Idag skulle min farfar ha fyllt 90 år, om han nu inte hade dött för ungefär 15 år sedan. Farmor tyckte i alla fall att det var värt att tänka på, så hon ville att vi skulle komma hem till henne och fika lite. Vem tackar nej till det? Hon hade, med pappa som ombud, inhandlat sån där budapeststubbe eller vad det nu heter. Det är i princip bara grädde, med ytterst lite maräng och att par mandarinklyftor. Jag kan inte med all världens vilja påstå att det är min favorit, men det funkar. I övrig har detta varit en slödag av högsta klass. Det känns inte bra eftersom jag har hur mycket som helst att göra, jag orkar inte engagera mig jämt. Det tog mig en hel fotbollsmatch att läsa tio sidor naturkunskap, eftersom jag kollade mer på matchen än i boken och dessutom fick för mig att jag skulle gå och duscha mitt i. Nu ska jag i alla fall försöka skriva en labrapport från i fredags medans jag kommer ihåg vad vi gjorde.

Bioplanerande

Meningen var den, att ganska precis i denna stund skulle jag plus Hanna, Rebecka, Roghe och Gustav ha stormat ut från biografen i Gävle efter att ha beskådat nya Bondfilmen Casino Royale. Det blev dock inte riktigt så, men det var ett himla företag att komma fram till den sanningen. Jag ringde först till Rebecka vid lunchtid och stämde av lite med henne och hon verkade ha hyfsad koll på läget då. Gustav var lite osäker om han ville följa med, och skulle inte Gustav med så skulle inte Rebecka med heller. Roghe skulle prata med Gustav och försöka övertala honom att följa med innan han skulle meddela resultatet till Hanna. Hanna skulle sedan meddela Rebecka som till sist skulle ringa till mig. Solklart än så länge, eller hur? Det verkade i alla fall bli något fel någonstans i rapporteringen, för när klockan var strax före fyra hade Rebecka ännu inte hört något från Hanna så hon beslutade att hon skulle gå på sin brors hockeymatch istället. Då tänkte även jag att det hela blev nog inställt. Därför skickade jag ett sms till Lina, som jag egentligen skulle ha åkt och handlat med imorgon (eller idag om jag inte skulle gå på bio) och meddelade att jag inte skulle på bio, men att det väl i alla fall var för sent att åka och handla då. Bara minuterna efter att sms:et till Lina hade gått i väg så fick jag ett sms från Hanna. Hon ansåg att jag skulle ta mig ut på msn så att vi kunde bestämma hur vi skulle göra med bion. Hmm, tänkte jag då, men okej då. Jag tog mig ut på msn och studerade hur Roghe, Gustav och Hanna planerade och kom fram till slutsatsen att vi nog skulle åka vid sju och gå på bion klockan nio. Gustav var dock fortfarande osäker på om han ville följa med och hur blev det med Rebecka, hon hade ju gått på hockey. Hanna lyckades i alla fall få någon sorts kontakt med Rebecka som nog antagligen eventuellt skulle kunna följa med i alla fall hon också. Roghe var övertygad om att hans mamma skulle kunna skjutsa in oss, men han själv var inte hemma vid tillfället så han kunde inte fråga. hmm. Ytterligare ett problem var hur vi skulle ta oss hem sedan, ingen av oss var riktigt sugna på att åka buss hem halv tolv en lördagskväll. Roghe skulle fråga sin mamma om det också. Gustav hade fortfarande inte givit något klart besked. När Roghe väl blev hämtad, där han nu var, så skulle han fråga sin mamma. Beskedet skulle sedan skickas via sms till Hanna som vidare skulle meddela mig. När klockan blev halv sex och jag fortfarande inte hade fått något klart besked beslutade jag mig för att hoppa av tillställningen, det kändes en aning ostrukturerat och oplanerat. De blev dock ingen bio för någon eftersom Roghes mamma tydligen inte hade velat skjutsa i alla fall. Vi kom i alla fall överens om att göra ett nytt försök någon annan gång, och förhoppningsvis är det även lite mer välplanerat den gången. Vid det tillfället kanske även Malin (som hade fått för sig att åka till Stockholm) kan följa med.

Btw så kom det fyra tappra fiskar till mig imorse, Alva, Wilma, Elin och Simon. De är jätteduktiga och jättesöta. Vi tränade kullerbyttor i stora och det gick kanonbra. Snart kan de simma två längder med riktig vändning. Vi provade lite lagkapp också, det går lite si och så, men det ska säkert ordna upp sig snart det också. I övrigt så är det jättesvårt att få dem att förstå sig på högertrafik och hur man bör simma på två banor för att undvika att krocka. Men vi ska nog lyckas träna på det också. På måndag är det cup, hoppas de kommer då. 

Ingen skola - men ändå bara skola

Wiehoo.. Idag behövde jag inte gå till skolan alls eftersom jag inte hade några lektioner. Matten jobbade vi in igår, eftersom vi inte hade någon kunde vi ha matte på den timmen också. Sen så skulle Guido bort så tyskan utgick också. Därmed blev jag ledig fram till lunch och efter lkunch har jag bara individuellt val. Där fick man om man ville gå hem och skriva på uppsatsen, annars fick man vara i skolan och kolla på film. Det kändes ganska så meningslöst att åka till skolan enbart för att se en frivillig film tyckte jag då och stannade hemma.

Jag blev dock inte särskilt ledig ändå med tanke på alla femhundramiljoner arbeten och prov och grejor som hägrar. Jag började med att konstatera att jag hade fått kommentarer på mitt engelskaarbete, VG+ makt åt mig. Det var dock en del korrigeringar som skulle göras på det så jag började med det. 

Sedan satt jag ett tag och hittade på lite svar till de förberedda frågorna på naturkunskapsprovet. Vi har liksom fått veta tre av sex frågor på förhand så att man ska kunna förbereda sig lite. Därefter traskade jag ner och hivade i mig lite ätbart innan jag var tvungen att ta mig an psykologin. Jag var ju tvungen att utnyttja de tre timmarna som jag lovat att ägna mig åt uppsatsskrivande. Nu har jag i alla fall kommit så pass långt att jag har valt ett ämne och någotlunda läst in mig på det. Har därmed hyfsad koll på vad jag ska göra inom den saken.

När mamma kom hem på eftermiddagen gick hon och jag ut på promenad. Det var meningen att vi skulle ha varit upp på gymmet, men det blev inte så eftersom jag skulle vara hemma och plugga. I stället tog vi stavarna och traskade ut i mörkret. Jag hade två reflexer på samma ficka på jackan, så när jag gick så lät jag som värsta koskällan eftersom de slog emot varandra hela tiden. Jag hade även en sådan där röd blinkreflex, så jag borde ha synts. Mor hade en hypersnygg reflexväst som det står Sandvikens tryckeri på. Det spelar ingen roll hur den ser ut, det viktigaste är att jag vann den när vi var på hockey genom att hitta Nicklas Bäckströms autograf i matchprogrammet, jag är bäst. 

När jag kom hem var det matteboken som gällde. Låg i vanlig ordning lite efter, och nu känns det liksom helkört. Vi håller på med vinklar och man ska typ bevisa att en vinkel är ett visst antal grader och en massa sådant tjossan. Jag kan bara säga att jag inte riktigt begriper vad jag håller på med, så det blir ju intressant det här.  

Glömskan härjar fritt och spottar skräck på Fröken Svår

Den 9 november fyllde bror år och blev gammal, eller ja, i alla fall lite äldre. Grattis Bror. Därför packade vi oss i väg dit i söndags för att fira lite. Jag fick köra, jag är så tuff. Mästerchauffören har ordet. Jag fick i och för sig bara köra från Falun, men det blir i alla fall sina tappra tio mil och det räckte bra. Av den anledningen var min outfit just då helt klart koolast. Jag får inte köra i högklackat, så när jag körde hade jag gympaskor till mina leggins, det var döhett. Det var i alla fall roligt att köra, även om det tog lite längre tid än när mo eller far kör. Jag håller mig liksom till hastighetsbegränsningarna hela tiden, och när jag inte ständigt kollar på hastighetsmätaren så tappar jag farten. Dessutom vågade jag inte köra så fort där det var kurvigt, och det var det nästan hela vägen. Det gick i alla fall bra och jag hittade till och med hela vägen. Det enda som gick åt pipsvängen var när jag skulle parkera, för där var det blankis. Jag hade ingen vidare lust att hamna i bakluckan på brors bil, så därför fick mamma parkera. Jag stannade bilen tvärs över vägen, det var kanske inte så koolt. Tur att de bor efter en liten byväg och inte har några nära grannar. Men men, när jag i alla fall var tvungen att lämna bilen kunde jag ju passa på att byta skor.

Bella var sötast och charmigast som vanligt. Hon har börjat prata lite nu, kan säga mamma och pappa. Det är ju en bra början det. Hon var lite blyg i början vilket väl inte var så konstigt, men sedan kom hon fram till att mitt silvriga diadem var jetefint. Hon sprang omkring med det och utsatte det för sina tänder en aning, så nu är det ganska söndergnaget längst ner.


Igår köpte mamma en bok åt mig, tack mamma. Nu är jag ägare av ett exemplar av Liza Marklunds Nobels Testamente, så nu ska jag nog kunna bygga den där analysen. Mor har sagt att hon köpte den för att jag skulle kunna stryka under och greja i den, men det känns ganska olustigt att göra det. Hade det varit en pocketbok hade jag kunnat göra det, men nu är det ju inte det eftersom den inte skulle komma ut på typ ett år. Morr.


Idag hade jag matteprov på procentuella förändringar och potenser och grejer. Jag tyckte att det gick tvärbra och jag tyckte att jag var jättenoggrann. Jag bestämde mig på förhand att jag tame fasen inte skulle ha några slarvfel den här gången, och jag dubbelkollade allting flera gånger. Men vad händer? Jag var jättenöjd när jag gick ut ur klassrummet, men när jag kom till grupprummet frågade Lina vad jag hade fått på en uppgift. Då kom jag på att jag hade fått tre upphöjt till tre att bli nio. Jag gör ändå exakt samma grej som på förra provet, jag slarvar till det med en sådan där fånigt enkel potens. Förra gången fick jag två upphöjt till fyra att bli åtta. Det är verkligen inte sant. Eftersom jag gjorde det där felet förra gången så var det just det jag skulle vara mest noga med. Jag skrev till och med upp det på kladdpappret det första jag gjorde, åååh vad surig jag är nu. Förhoppningsvis har jag lyckats med resten i alla fall, men det känns verkligen ganska kört nu. 

Ska träna box och core ikväll och förhoppningsvis lyckas bli av med lite aggressioner. Först och främst ska jag skicka iväg mitt engelskaarbete. Vi är verkligen överösta med arbeten som ska lämnas in nu, och det är så drygt. Jag bygger en liten lista.

Engelska A - American History. Deadline: Jul (klart)
Svenska A - Bokanalys. Deadline: 29 november om man vill få omdömen före jul, annars jul. 
Naturkunskap, Samhällskunskap, Datorkunskap och Svenska (samtliga A) - Projektarbete om Miljö, Energi och Resurser. Deadline: Jul
Psykologi A - Fördjupningsuppsats. Deadline: Jul
Psykologi A - Fallbeskrivningar om Anorexi. Deadline: Jul. 
Matematik A - Arbete om någon matematiker eller någon matematisk term. Deadline: Jul. 

Det känns som om jag har ganska mycket tid på mig, men det är ändå bara fyra veckor kvar till jullovet så jag vet nog vad jag har att pyssla med. Dessutom till kommer ett stort prov i naturkunskap nästa fredag och ständigt nya saker med matten och annat. Hur fasen ska detta gå ihop?

   

Alborgen

Mwihihihi. Hade fiskarna ensam i morse, det var mysigt och roligt. Först var det bara tre (av sex) som kom, då tänkte jag att det skulle nog bli rätt enkelt. Men när vi hade värmt upp klart och även hunnit plaska lite i lilla ett tag så rasade två till in. De två som är svagast (det är världshistoriens ojämnaste standard på simmarna i den gruppen). Men vi hade ju roligt i alla fall. De fick springa lite i lilla, något som uppskattades även av påtittande mammor. Sedan fick de träna på att dyka ganska mycket, de är lite halvtaffliga på det men det ska vi ordna till. Jag körde även en lagkapp med dem och det gick ju sådär, men bra för att vara första gången i alla fall. Efteråt fick jag beröm av två mammor, det kändes bra.

Har även för första gången i mitt sexton år långa liv varit på Alborgen idag. Det är typ ett fångarna på fortet-wannabe hus utanför Valbo. Vi var där med simklubben, runt 40 tappra simmare och föräldrar flängde omkring i cellerna och utförde diverse uppgifter i tre timmar. Jag var i lag med Malin, Björn, Elisabet och Emma. Det gick ganska så bra för oss, vi klarade fem celler av sexton helt och hållet och delar av en hel del andra. Vissa saker kan klassas som ganska omöjliga också.
 
Mor kom hem från Stockholm idag. Jag hade bett henne att titta efter en bok åt mig där. Jag vill ha Nobels Testamente av Liza Marklund i pocketform för att kunna kladda lite i den och vika lite hörn och grejor till bokanalysen i skolan. Men det var tydligen så att den inte skulle komma ut förrän om typ ett år, inte så koolt. Det betyder att jag antagligen kommer att få införskaffa mig den i bokform, och då vill jag inte stryka över saker i den. Jag har ju lånat boken av en av mammas jobbarkompisar och kommer säkert att behöva lämna tillbaka den innan jag är klar med analysen. Därför vore det bra om jag införskaffade mig en egen bok.



Nu är det lördagkväll och här sitter jag. Hemma som vanligt och alltid. Jag börjar få smärre ångestkänslor för att jag aldrig gör saker på helgerna. Jag känner mig tråkig och asocial och bara allmänt kass. Sist kände jag mig halvt tvungen att gå på folkan, fast jag inte alltid tycker att det är överdrivet roligt med disco. Jag hamnade inte där ändå, eftersom jag inte hade någon att gå med, och fick typ värsta ångesten för det. Den här veckan har jag i alla fall en anledning att inte göra något. Jag ska åka till bror ganska tidigt imorgon, så jag skulle i alla fall inte kunna vara borta någonstans ikväll.

Ge mig en bra rubrik

Det var rätt trevligt att komma hem från skolan idag och veta att man inte hade något direkt att göra. I och för sig har jag två ofärdiga psykologiuppgifter att bygga klart, men att man inte fick någon ny kändes himla bra. Det var dock inte så trevligt innan man kom hem från skolan. Att gå från skolan till bussen var förenat med livsfara samtidigt som det regnade och var allmänt snuskkallt. Ida och jag stapplade oss fram och fötterna lekte ubåtar i skorna innan vi kom fram till busstationen. Dessutom hade jag glömt mitt paraply hemma, jag hade bara fodralet i väskan och det gjorde ju stor nytta. Varför kan ingen bygga en buss som går från busstationen till Björkhagsskolan och en som går tvärt om, när man behöver den? 

Wohoo vad jag är kool. Jag har skrivit ett mail till Niklas, min gamla SO-lärare idag. Jag behövde veta varifrån texten om amerikanska revolutionen var hämtan. Använde ju häftet vi fick i åttan och måste därför kunna ange den boken som källa, men det stod inte någonstans i häftet. 

Har nyss kollat på en jetetrevlig hockeymatch. Brynäs lyckades vinna över Linköping i Linköping trots att de var ganska ordentligt utspelade. Tjoho vad roligt.

Min mor har åkt till Stockholm idag, lyx tycker jag. Hon ska på något kurslall och en massa annat och blir borta till lördag eftermiddag. Pappa har iofs lovat mig att vi ska äta pizza imogon kväll, nice tycker jag. Jag kan nästan unna mig det nu eftersom jag i alla fall har varit lite duktig med träningen de senaste veckorna. Idag har jag även hivat i mig två frukter, så nyttigt så att man nästan smäller av.

Imorgon är det fredag. Då ska vi slå ihop klackarna, och sedan är det helg.   

Engelskaredovisning

Det blir lite långt emellan bloggningarna och det suger. Nu kan jag skylla på att jag var tvungen att bygga mig ett engelskaarbete som skulle redovisas idag. Jag skrev om Amerikanska revolutionen, och roligare kan man ju ha. Arbetet var om amerikans historia, så det fanns väl inte särskilt mycket roligare saker att skriva om heller. Jag fick i alla fall VG på den muntliga delen, det var rätt bra. Jag tycker att mitt engelska uttal är jättedåligt, mest eftersom det blir att jag pratar så himla fort. Jag försökte i alla fall läsa så långsamt som möjligt och jag tyckte att jag fick till det hyftas bra. Nu ska det in en skriftlig del också, en mycket längre del, men den ska jag fila lite till på. Jag får korrekturläsa mig själv, och det går ju bra. Jag skulle ha haft någon engelskaexpert som kunde ta sig an den. suck.

Nu ska jag i alla fall gå och läsa lite kemi. Har läxa tills på fredag eftersom vi inte hade någon kemi förra veckan. Frågade även Lennart idag om han hade läst min saga på naturkunskapen, och det hade han. Han sa till och med att den var bra, wieehoo. Får se vad jag får för betyg på den då.

Jag börjar känna av en rätt så rejäl träningsvärk i magen nu. Var på core för första gången igår, och det var lite kämpigt skulle man kunna säga. Man skulle spänna magen hela tiden så hela tillställningen bara skakade. Det var nog lite tur att det inte var den ordinarie instruktören på boxen igår, för då hade jag nog inte pallat båda passen. Inte för att man var anfådd efter coren, men man blev totalt matt. Som sagt, träningsvärken börjar anlända, får se hur det går att simma ikväll, men det löser sig säkert.

Kemin kallar.

Världshistoriens slappaste skolvecka är till ända.

Tänk om det vore så här jämt. Det skulle väl i och för sig bli ganska långtråkigt och kännas måttligt meningslöst kanske. I alla fall, på måndagen började jag kvart över åtta och slutade två, det var väl ganska vanligt, en timme tidigare bara. På tisdagen började jag halv ett och slutade halv fyra, myys. På onsdagen började jag halv elva och slutade två, ännu bättre. Torsdagen slog alla rekord i meningslöshet. Jag började halv ett och slutade två, gick till skolan och hade psykologi i en och en halv timme. Jag åkte dock dit till halv tio för att hinna måla lite, och för att vara säker på att hinna få mat. Fredagen var nog nästan värre ändå. Jag åkte till skolan till kvart över åtta och hade två timmar matte innan jag slutade för dagen. Då var jag kvar till halv ett och målade med Emma, men ändå. 

Imorn ska jag in till Gävle och kolla på Gästrikeserien. De har inte tingat på att de behöver några funktionärer, så jag ska nog inte behöva anstränga mig något. Förhoppningsvis får jag köra dit också, om det inte är sådant snuskväder som det har varit idag. 

Jävla kollektivtrafik

Vad jag blir störd på alla bussar som inte går när de ska. Inte nog med att de knappt går några bussar alls, de som ska gå de kommer inte. Igår skulle jag åka till skolan på tjugoitolvbussen (wiehoo, hade ju världens sovmorgon), men inte hade den vett att komma i tid inte. Jag stod där och stampade och umgicks med min mp3 och fem i tolv hade den fortfarande inte kommit. Då ringde jag till mor som meddelade att hon skulle kunna komma och hämta mig. I samma veva kom den fula bussen hon behövde inte göra det ändå. Hade bussen gått som den skulle hade jag lätt hunnit äta i skolan, men nu blev det inte så. Min lunch blev ett äpple från cafeterian och sedan fick jag äta när jag kom hem klockan fyra. Inte överdrivet koolt. I dag blev det precis samma sak fast med tioövertiobussen. Det är en sådan där skum beställningstur som man måste ringa efter en timme i förväg. Jag ringde när jag vaknade kvart i nio och meddelade vart jag skulle kliva på och allt det där. Han som jag pratade med sa att jag var inbokad och då tror man väl att det ska komma en taxi/buss också. Men inte då, jag vandrade ner till busshållplatsen i hyfsat god tid, var nog där fem över. Fem i halv hade det inte kommit något så då ringde jag till beställningscentralen igen och frågade vad som hade hänt med bussen. Den egendomligt korkade människan sa att det faktiskt blir så att de hoppar över vissa turer ibland. Jag meddelade att jag faktiskt skulle komma för sent till skolan nu och fick till svar att hon skulle skicka en taxi. tjugo i, när min lektion egentligen började, kom taxin. Jag gnällde lite på chauffören också som därmed körde som värsta biltjuven. Han blåste på i 120 på sjuttiovägen och jag övervägde att meddela att det faktiskt inte är någon motorväg. Även om det är hans körkort som ryker så är det ju MIG han skjutsar. Det lilla positiva var i alla fall att han körde mig ända fram till skolan, så jag behövde inte komma jättemycket för sent. Ännu positivare var att vi inte hade någon lärare på svenskan eftersom hon för sjuhundrafemtioelfte gången den här terminen var hemma med sjukt barn. Jag behövde alltså inte skämmas nämnvärt mycket när jag klampade in en kvart för sent, men jag hade ju i alla fall en orsak. I morgon ska jag åka med samma buss igen, får hoppas att den har vett att komma då.


I-landsproblem

Jag gjorde ett tappert försök att inviga mina nya skor idag. Vädret utomhus är dock ganska halt och jag känner mig som om jag är ute på hal is mer än Bambi när jag går i dem. Därför blev det gympadojor on till bussen imorse, skulle ju i alla fall gå och träna efter skolan. Jag ville även inviga min nya outfit bestående av den långa grå/svartrandiga t-shirten och tjocka leggins. Jag förstod dock helt på egen hand att leggins och gympadojor inte skulle vara någon hit, så jag fick ta och maskera lite. Det blev jeans utanpå legginsen till bussen och sedan åkte de av när jag kom till skolan och bytte skor. Jag är ju så smart. Jag kastade in en massa fin ny musik i min mp3 igår som jag planerade att lyssna på i väntan på bussen och under promenaden därifrån. Dock hade min mp3 fått för sig att den inte ville ha någon laddning i batteriet imorse, trots att den var nyladdad, då blev jag lite aggressiv. På svenskan imorse fick vi börja analysera våra böcker, sådan tur att jag tog med mig den. Det kommer bli riktigt roligt inser jag, och jag kommer på hur mycket som helst som jag kan skriva. Andra timmen var kemi, innehållandes en ny spännande genomgång, jag diggar kemi skarpt nu. Tredje timmens datakunskap är inte allt för populärt. Till råga på allt hade vi prov idag, jag vet inte hur det gick. Den läraren är riktigt vrickad, bara för att vi går NV så ska vi vara bäst på datakunskap också. Ständigt påpekar han hur lätt det ska vara för oss som går NV. Men vore vi värsta datasnillena så skulle vi väl gå något annat kan man tro. Riktigt näringsriktig lunch blev det för min del sedan. Jag hatar köttkorv så det blev en klick potatismos med dill på för min del. Det fanns inga morrötter och de hade inte fått någon mjölk. Jag tog en språngmarsch till sparköp och inhandlade en banan och en drickyoghurt, så näringsriktigt. Var tvungen att handla på kortet för 15 spänn, pinsamt. Idag fick vi äntligen se de där samhällskunskapsproven också. Jag ärr ganska nöjd med ett VG på det, men det hade inte suttit fel med ett + efter. Eftersom vi inte hade någon idrott idag så slutade vi efter samhällskunskapen. Jag var trots allt duktig och parvlade mig till gymmet i alla fall. Kände av träningsvärken från igår ganska rejält men körde ändå på som jag brukar. Nu ska jag ta och läsa lite om Amerikanska revolutionen och försöka börja bygga på mitt engelskaarbete som ska redovisas nästa onsdag.  

Musiken är min fiende

Hittade en rolig lista hos Malin, som hon garanterat hittat hos någon annan lustigkurre.

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.

NO CHEATING!

Will it be ok?
1985 - Bowling for Soup. Näe, det var nog bättre förr.
How are you feeling today?
It's a Heartache - Bonnie Tyler. Riktigt så illa ska jag väl inte påstå att det är. Fast det är klart, det vore ju positivt om..
How do your friends see you?
Varje liten droppe regn - Herreys. Nu blev det tolkningsproblem. Ska jag tro att de ser det som om varje liten droppe regn är en plåga tro? I så fall är det ju inte så positivt.
Will you get married?
Sjunde Himlen - Anna + Idde. Blir jag gift med rätt person kan jag väl mycket väl hamna i sjunde himlen.
What is your best friends theme song?
Wish I could fly - Roxette. Jag kan flyga, jag är inte rädd. Jag kan flyga, jag är inte rädd. Vem ska vi tro att det här passar ihop med då? Malin kanske är lite högtflygande XD
What is the story of your life?
Diva - Dana International. Självklart, jag är ju bäst. Men näe, jag tycker väl inte att jag är divig, kanske tror att jag vet bäst ibland men. 
What was high school like?
Stockholms Kyss - Lars Winnerbäck. Något långsökt kanske. Jag gick ju trots allt på Haga förut, och brevid Hagaskolan ligger Hagaparken. Hagaparken finns även i Stockholm, och Stockholmarna kanske anser att det är Stockholms Kyss.
How can you get ahead in life?
Kiss Me - The Cardigans. Precis, jag står till förfogande för alla som vill pussas. Men jag måste ju ta betalt också om jag ska kunna get ahead in life med det.
What is the best thing about your friends?
Åt Samma Håll - Lars Winnerbäck. Jag tolkar det som att det bästa är att vi oftast tycker lika och drar åt samma håll och det är väl positivt och fördelaktigt i vänskapsförhållanden.  
What is tonight going to be like?
Sleeping in my car - Roxette. Jajamensan, om det blir åska och pangpang inatt så är det säkrast att jag går ut och lägger mig i bilen. Nu är det ju dock ingen risk att det inträffar, och jag tror att det är rätt kyligt därute.
What song describes you?
Licence to kill - Gladys Knight. Jag givetvis inte rätt att döda annat än myggor och andra otäcka och illvilligt sinnade insekter. Men annars har jag ju nu en orsak att utbilda mig till seriemördare.
To describe your grandparents?
The heartache won't be mine - Jill Johnson. Jag har nyligen haft ett världskrig med mormor vilket jag inte skäms ett dugg för. Hon förolämpade min far och då bet jag ifrån och gick ut.
How is your life going?
Life on Mars - David Bowie. När det iframtiden blir möjligt att bosätta sig i rymden så sticker jag direkt. Det kan även tolkas som att jag ses som en utomjordning av min omgivning.
What song will they play at your funeral?
Lady in red - Chris de Burgh. Första tanken, jag kommer dö i en snuskig bilolycka och vara helt blodig och snuskig när de hittar mig. Inte så positivt.
How does the world see you?
Erase and rewind - The Cardigans. Världen vill sudda ut mig och sedan spola tillbaka sexton år och köra om utan mig, eller vadå?.
Will you have a happy life?
S.O.S - ABBA. Det är verkligen inte positivt detta. Jag kommer råka ut för en olycka och behöva ha kontakt med SOS. Det kan ju inte klassas som ett lyckligt liv.
What do your friends really think of you?
Obsession - BWO. Enligt Malin som är utrustad med ordbok så betyder Obsession besatthet. Mina vänner är alltså besatta av mig, det kan man ju tolka som man vill.
Do people secretly lust after you?
Hung Up - Madonna. Ska vi tro att folk hänger upp sig på det jag gör eller? Denna undersökning går verkligen inte så positivt för mig.
How can i make myself happy?
You're the storm - The Cardigans. Malin fick till det att det bästa var att fördriva tid med sina vänner under stormiga dagar. Om det dså är jag som är stormen är det ju inget problem, då kan vi ju fördriva tid med varandra jämt.
What should you do with your life?
Fame - Irene Cara. Givetvis ska jag gå och bli berömd. Jag ska bli framstående på något sätt, helt klart. Göra någon världsledande upptäckt kanske. 
Will you ever have children?
Tillbaks på ruta ett - Patrik Isaksson. Okej, när man får barn kommer man tillbaka där man själv startade, alltså som ett barn. Det där var riktigt långsökt, men hur ska man tänka då?

Tillbaks på ruta ett

Några dagars uppehåll i bloggandet har sin förklaring vilken jag nu ska försöka dela med mig av. Delvis beror det på att jag är lat, och att jag har suttit och lagt till bildmaterial till alla mina låtar i iTunes så fort jag suttit vid datorn de senaste dagarna. Det är rätt drygt, (men varför ska jag ägna mig åt skolan när det är ännu mer drygt), och det blir ju koolt och bra, så keep on going.

Onsdag: Jag kan ju för enkelhetens skull börja redan i onsdags. Det var lite mindre snökaos då, så det kom faktiskt en buss och hämtade upp mig när jag vackert stod där på hållplatsen och väntade. Jag och Malin lät inte vädret stoppa våra planer på shopping helt och hållet, så vi tog det en dag senare bara. Vi brakade iväg till Gävle efter en hastig lunch bestående av makaroner och korv. Jag fick åka gratis på bussen bara för att jag är så galet söt och trevlig. På plats inhandlade jag en massa egenvårdsprodukter (före-plattning-av-håret-kladd, ansiktstvättningskladd och ett alldeles för mörkt puder), ett par strumpor, tre diadem och en farsdagspresent. Åkte hem med en fullproppad buss så vi fick sitta spridda till Sandviken. Tränade lite lätt på kvällen men någon ligist hade plockat ur linorna så det var som att simma i en sjö. Det skvalpade utav helvete och det var jättesvårt att simma rakt.

Torsdag: Ny dag med nya möjligheter. Hela förmiddagen ägnade jag åt mitt författande av en saga till naturkunskapen. Det blev en flummig handling kring ämnet försurning, om en ovetande liten abborre som funderar varför alla hans vänner har dött, typ. Egentligen var hela förmiddagen en enda väntan på att klockan skulle gå mot femsnåret så att jag skulle få packa mig hem till Hanna. Bornkören firade Hannas sextonårsdag, som ägde rum för ett par veckor sedan, med ett dygn som var så roligt som man bara kan ha det med Bornkören. Vi sjöng en massa men Rebeckas alla SingStar-spel. Det är fett roligt, delvis eftersom jag brukar ha förmågan att vinna ganska ofta. Man samlar ju poäng och kan som mest komma upp i 10000 på en låt, men då har man satt varenda ton rätt. Jag har som mest lyckats få 9810 på Karma Kameleon, alltså bara missat 190 poäng, jag är så bäst. Vi spelade även ett par omgångar med Malins Buzz-spel, där var jag dock inte riktigt lika bäst. Malin, som väl borde ha en viss rutin på det hela, vann fyra av fem gånger, och vi andra var ungefär jämnkassa. Vi åt hembakt pizza vid halv nio, innan vi återgick till sjungandet. Efter ett tag planerade Hannas syster Elin att gå och lägga sig, vilket vi starkt avrådde henne till. Hon var med oss och sjöng istället. På slutet var det bara hon och jag som orkade sjunga, fast de andra sjöng ändå. Hanna orkade inte ens hålla i mikrofonen så hon klämde fast den under näsan. Vid halv två packade vi ihop och gick och la oss.

Fredag: För min del var det ganska omöjligt att somna. Jag hade lyckats pumpa min madrass stenhård, så jag fick traska upp och tömma den lite. Låg och vred mig lite, mådde lite illa, låg och vred mig lite till. Hade piller med mig som jag kunde ta, men tänkte försöka låta bli. Till slut tog jag dem i alla fall, då ar nog klockan tre. Först var jag lat och försökte ta det första utan vatten, men det smakade förjävligt så jag fick gå upp i alla fall. Jag låg och lyssnade på de andra ett tag, någon yttrade några ord i sömnen, någon jämrade sig och någon snarkade. Somnade nog halv fem, det är så galet drygt. Klockan tio var det dags att vakna igen, eller jag gjorde det i alla fall. Vet inte hur länge de andra hade varit igång då. Vi frukosterade och lade oss sedan och kollade på Disneys Skönheten och Odjuret. Den hade jag aldrig sett förut, men den var fin. Ljusstaken och Klockan var ju jättesöta. Efter filmtittningen blev det lite Buzz och sedan ännu mer sång. Klockan fyra åt vi lunch(!) och strax efter det kom mamma och frågade om jag ville följa med hem. Hade ingen vidare lust med det, eftersom hon kom helt oannonserat så hade jag inte hunnit packa. Hon fick åka hem och komma tillbaka senare. Vi hann sjunga lite till innan mors kom tillbaka. Hon meddelade att hon planerade att inhandla mat på Rapido, och det hade jag inte så mycket emot. Det blev en kycklingsallad innan det blev till att titta på Idol. För gräsligt att Danny åkte ur, världens sorg, han var ju näst bäst. Nu är Markus helt outstanding. Johan skulle åka ur, det var jag helt säker på. Han är ju kassssssss, eller nej, men han är sämst i alla fall. Cissi är kool, hon ska vara kvar även om hon låter ganska illa ibland. Efter Idol kollade jag på en inspelning av Dobidoo, som ju tyvärr går samtidigt. Därför kan jag aldrig vara social med mina föräldrar på fredagkvällarna. De vill se Dobidoo och jag vill se båda, så då får jag se Dobidoo efteråt och då har de ju redan sett det.  

Lördag: Blev uppe länge på fredagen så jag var lite seg på morgonen. Det lite positiva var ju att det var helgdag så det fanns inga fiskar att ta hand om på morgonkvisten. Jag löste medlodikrysset med mor och far innan jag tog en långdusch, sedan åkte mor och jag till Valbo. Jag köpte ett par skor. Tänka sig, jag hade ork och lust att prova skor. Det blev inte precis vinterdojor, vilket väl är det mest naturliga vid den här årstiden, utan det blev ett par svarta halvhöga något högklackade stövlar. För första gången i mitt liv ska jag försöka gå i ett par högklackade skor. Det kanske inte är den bästa årstiden för det utövandet, men. Jag köpte även ett par tjocka leggins och en jetelång grå/svart-randig t-shirt på gina tricot. På vägen hem passerade vi Hofors Kyrkogård för att ge morfar lite ljus på alla helgons dag. Man kan säga att det var rätt mörkt på det stället men alla ljusen gjorde ju sitt till, så det var riktigt fint och mysigt. Fick köra hem sedan, och mamma påpekade ständigt hur försiktig jag skulle vara eftersom det kunde vara halt, att jag var tvungen att ta det jättelungt i kurvan, att jag skulle passa snösträngen och inte göra några hastiga rörelser med ratten eller bromsen. Det var ju inte alls så att man blev lite nervös inte. När jag kom hem stapplade jag runt i mina nya skor. Det blir ett företag att lära sig att gå snyggt i dem. Jag hade hoppats att jag skulle få gå på folkan, eller få och få, jag hade hoppats på att ha någon att gå på folkan med. Malin hade dock ingen lust och Hanna skulle vara med Roghe så då ville inte jag heller. Jag var hemma med mor och far istället. Vi kollade på på spåret, vilket jag väl egentligen inte hade så mycket emot heller.

Söndag: Dagen idag har varit lite loj. I morse tittade jag på två avsnitt av Macken med Galenskaparna och After Shave, helt otroligt vad roliga de är. Efter det fick jag med mig mor upp på gymmet. Det var bara hon och jag och en tjej till där, så man kunde ju träna som man ville. Av någon anledning hade de bytt ut mix megapol mot p4 på radion, så vi fick träna till nyheter och uppsnack inför avgörandet i allsvenskan. Det var ju inte så koolt, men det fungerade. Efter hemkomsten blev det datorn och sedan kollade jag på andra halvlek i den där så omtalade fotbollsmatchen samtidigt som jag läste ut min bok. Den ska vara utläst imorgon så nu har jag det gjort i alla fall. What more can I say.