bajsdag

När jag kom utt till cykeln imorse hade någon stulit min cykelkorg och fästet till min framlampa. Vem gör sig besväret att stjäla en cykelkorg som sitter fast med hänglås? Och vem stjäl ett fäste utan en lampa? Lampan har jag tappat bort så det gjorde inte jättemycket. Faktum är att jag hade monterat ett nytt fäste bredvid för en ny lampa men det satt kvar, fantastiskt.

Den här gången fick jag fem poäng på elektromagnetismen. Av 27. Tolv var godkänt. Får jag gråta eller? Jag hatar det. Hatar hatar hatar hatar. Jag har aldrig kuggat förut. Nu har jag kuggat samma sak två gånger. Jag vill inte. Känner mig sämst sämst sämst sämst. Och hon är så himla himla otrevlig vår föreläsare så man vågar ju inte fråga någonting utan att riskera att bli totalt dumförklarad. Blääääääääääääääääääää.

Så långt en fantastisk dag.

På kvällen var jag på informationsmöte för hemortsambassadörer och jag hoppas att jag får åka. Vore inte helt fel med femhundra kronor och en betald hemresa och dessutom ett besök på björkis. Skoj. 

Avslutade med ett besök på clas ohlson där jag inhandlade en ny cykelkorg som jag låste fast med två hänglås. Nästa gång ska boven få jobba lite mer.

helg

Jag ansåg att endast en föreläsning i beräkningsvetenskap var en fullgod anledning att ta sig ledigt denna fredag så det bar av hem till kärleken redan igår eftermiddag. Idag har jag varit hos mormor och lunchat och spelat kort och jag fick till och med ut tanten på en promenad runt kvarteret. TVÅ varv. Nu ska jag hjälpa mina föräldrar att bygga ihop en gigantisk bokhylla. Sen blir det kanske lite handboll och senare ska jag mysa med min älskling med god mat, let's dance, massa godis och mys. Imorn blir det uppsala igen för avskedsfest hos Linnea och sedan rumpskakning på Norrlands. Kan bli en bra helg det här.

skivstång

Jag har varit hemma i helgen. Myyzzz. I fredags åt vi tacos och såg på let's dance hemma hos m&p och på lördag morgon var jag med mamma till simhallen och chillade lite. Superskönt. Efter det var Kalle och jag till sandviken och sen softade vi resten av dagen och halva söndagen. Igår hann vi även med ett besök hemma hos A&C och jag hann med ett riktigt svettigt bodycombatpass.

Idag började jag kvart över ett. Superskönt. Åkte hemifrån halv tio. Underbart. Hade ett litet workoutpass på beräkningsvetenskapen och sen åkte jag och Amanda direkt till friskis och testade deras svar på bodypump - skivstång. Det var hackigt, ganska mesigt och jättejättesvårt att byta vikt. Kände när jag stod där och spännde att jag faktiskt saknar bodypump. Får göra mitt bästa för att hitta något tillfälle att gå när jag är hemma. Puss på det.

Nu ska jag chilla och tagga för en 8-12 dag imorn. Livet kunde ju vara sämre. Om jag kan röra mig blir det friskis igen då.  

wrap

Idag hade vi föreläsning från 8-10. That's it. Fantastiska schema. Vi satt kvar i skolan till halv tolv och sedan cyklade vi ner på stan och gick på café. Där stod valet mellan en baguette med ost och brieost eller en ost- och skinkwrap. Jag valde wrapen. När jag bet i den visade den sig varken innehålla ost eller skinka utan istället något jätteäckligt kött och ägg. Och det var inte så att jag fick fel macka, Linda köpte en lika dan och hade exakt samma innehåll. Hur kan man stå och säga att det är ost och skinka i en macka när det verkligen verkligen inte är det? Den var verkligen inte god och verkligen inte värd sina 49 kronor. Jag antar att jag borde ha klagat. Besviken.

Efter den hemska mackan gick jag till friskis och avverkade ett styrkemedelpass redan klockan halv fyra. Helt sjukt. Det var ljust ute när jag cyklade dit. Fantastiskt. Chillade jättelänge i bastun efter träningen och sen gick jag och handlade. Kom hem halv sex, som om jag skulle ha kommit direkt från skolan. Hej och hå.

step

Jag har gått i skolan i två dagar och har under dessa haft totalt TRE föreläsningar. Sån himla himla kontrast mot förra perioden så det finns inte. Igår hade vi en klockan åtta och en klockan tre. Däremellan skulle jag och Amanda försöka räkna lite men det failade då vi började på helt fel kapitel. Hmm... kanske inte så konstigt att vi inte tyckte att det stämde med föreläsningen. Idag hade vi sällskap och fick reda på att kapitel fyra i den nya upplagan hette fem i vår bok så nu stämde det bättre, varför krångla till det liksom? Men faktum är att linjär algebra nästan känns roligt till och med.

Efter skolan idag åkte jag hem till Carro och åt scones tillsammans med Elin och Sophie. Mysigt. Efter det åkte jag hem och packade träningsväskan och sen bar det av direkt till friskis för en omgång step styrka. Helt lagom avancerad step, inget onödigt krångel och det funkade bra även utan kontroll på armar och ben. Kanske kan upprepas. Nu har jag precis ätit mat och ska precis kolla upp vad morgondagens lab i beräkningsvetenskap ska kunna tänkas handla om. Puss hej. 

back

Är tillbaka i uppsalaland och försöker göra mig hemmastadd i mitt lilla rum igen. Går rätt bra faktiskt. Rätt så skönt med en helg här som inte innefattar tiotimmars pluggpass. Mamma och pappa skjutsade ner mig i fredags eftermiddag. Jätteskönt att få åka bil hit. Vi packade in mina tusen väskor och sedan gick vi till en grekisk restaurang och åt. Mums. Efter det rullade jag hem till Sophie och tittade på På Spåret och mumsade godis. Mys.

Igår skrev jag tenta på morgonen. Blev så sjukt besviken när jag såg att det var samma människa som skrivit den här tentan också. Jag tyckte ju verkligen att jag kunde en massa saker och kände mig rätt säker. Ingenting kom med. Bara en massa konstiga härledningar och generella uttryck. Nu vet jag inte. Det var himla himla svårt. Jättetråkigt. Men vi får se. Jag hoppas ju att det gick ändå. Men men.. på kvällen var vi hem till Agnes och återsåg stora delar av klassen. Jättetrevligt. När klassisarna skulle vidare ut på v-dala gick jag hem och snarkade.

Idag chillar jag på förmiddagen. Just nu med fångarna på fortet. Senare ska jag gå på stan med Sophie och sen träna ikväll. Låter som en rätt bra söndag det också :)

en halv

Tjopp! I onsdags fick jag reda på att de hade satt godkäntgränsen till 9 poäng av 30 på elektromagnetismen och att jag hade lyckats skrapa ihop 8,5. Fantastiskt. När man inte ens behöver en tredjedel för att klara sig och ändå 73% får underkänt kan man ju undra om det säger mest om tentan eller om oss. Men kom igen.. en halv poäng. Va fasen. Så himla nära att slippa försmädelsen att kugga min första kurs. Faktum är att det är det första jag någonsin fått underkänt på. Närmare går knappast att komma. Meeen.. nu har jag inte lagt ner fyra dagar på att plugga som en idiot helt i onödan. Nu har jag fattat saker som jag inte hade det minsta aning om förut. Nu känns det som att det borde finnas en rimlig möjlighet att klara tentan. Jag hoppas.  Så.. vid tvåtiden bär det av mot uppsalaland igen och imorgon gör jag ett nytt försök att skriva skiten ur elektromagnetismen. Wish me luck!

update

Förmodligen kommer jag uppdatera studentportalens webbpostinkorg 3514 gånger idag. Det måste måste måste komma ett resultat på den jävla tentan idag. Måste. Jag pallar inte att börja plugga innan jag ens vet att jag har failat. Fast jag vet ju egentligen. Måste få tummen ur och börja. Måste.

chill

Tjo! Har inte bloggat på ett tag. Kanske för att jag bara spelar tv-spel och myser hela dagarna. Älskling har varit ledig med mig den här veckan och vi har inte gjort någonting i princip. Så himla skönt. I söndags köpte vi ny tv så nu är det gran turismo 5 på 46" som gäller. Hyfsad skillnad mot 25". Ikväll ska vi till Åshammar och äta tacos och innan det ska vi hinna fika med min broooooor som kommer på besök. Jag borde plugga elektromagnetism men varken orkar eller vill. På lördag ska jag försöka skriva omtenta om jag pallar. Pusshej.