vi provar igen...

Kanske är det dags att de som hänger här och faktiskt kanske bryr sig får reda på hur det faktiskt ligger till med saker och ting. Det är inte slut mellan mig och Kalle. Vi provar lite till och så får vi se hur det fortskrider. Jag tog beslutet att göra slut av flera anledningar. Jag började med att göra slut och därefter lade jag fram problematiken igen och det var först då, när alternativet var ingenting, som vi faktiskt kunde lyssna på varandra och förstå vad de vi har ät värt. Så är det. Jag känner mig som en fånig fjortis som gör slut ena dagen och är tillsammans igen nästa dag men jag är ungefär på den nivån. Jag har aldrig gjort det här och vet inte hur man gör det bäst. Nu har jag tagit ett steg mot en förändring och känns det fortfarande fel så får vi se vad som händer. Stort tack till alla som stöttade och kom med fina ord. Det var inte meningen att folk skulle tycka synd om mig men det betydde jättemycket. Puss på er.

potential

Idag kändes det inte riktigt lika bra. Kirchhoff med sina lagar blev vår överman idag. Sucken. Elektromagnetism kan nog ta knäcken på vem som helst. Vi satt hela eftermiddagen och stirrade på våra potentialvandringar och kom INGENSTANS. Verkligen ingenting hände. Det blev bara fel och vi blev rätt galna. Meen.. imorgon är en ny dag och vi får inte deppa ihop över det här. Någonting måste vi ju kunna lära oss.

När vi gav upp åkte jag med Amanda till Ikea. Ett trevligt litet avbrott sådär. Shoppade loss ordentligt och köpte en lampa till mitt fönster, två stora muggar (som om jag inte hade alldeles för mycket muggar redan) och en diskborste. Nu lyser det fint i mitt fönster i alla fall även om allt annat är kaos. Ett stort behov av att damma. Jajamensan.

uppis igen

Tjupp!

Första dagen på repetitionskursen i elektromagnetism idag. Gick helt okej faktiskt. Vi har fått en lagom långsam och metodisk liten gubbe som föreläsare och det känns verkligen som att han vill att vi ska fatta saker. Idag lärde vi oss till exempel Gauss flödessats och bara det är väl nästan mer än vi lärde oss på hela kursen med Barbara. Och hon kan inte göra tentan. Det är inte ens möjligt. Känns som att det här kan bli bra.

I övrigt känns det både och att vara tillbaka i uppsala. Segt att gå i skolan igen och segt att längta hem varenda dag men jag tror på den här hösten. Längtar efter spelkvällar och nationsutgång och friskisträning och rutiner på livet igen. Jag tror verkligen på att det här kan bli riktigt riktigt bra om jag bara bjuder till lite och inte är så feg. 

Puss  


uppis



Uppis är verkligen bäst i världen när jag väl är här. Så himla himla roligt att träffa alla igen. Igår kväll chillade jag på v-dala med Linda, Amanda och Elin med lite vin och en mastig hamburgare och prat prat prat. Jättebra. Sophie anslöt lite senare och vi var väl kvar till framåt halv ett. Idag var Carro också med och vi har gått på loppis på vaksala torg och fikat länge länge på cappuchino. Gött. Bara om några minuter blir det en promenix till flogsta för mysfest i Carros nya lägenhet och sen en eventuell utgång. Uppis är bra. 

fjärde augusti tvåtusenelva

Har i princip inte suttit vid en dator sen jag bloggade senast. Älskar vädret just nu. Helt lagom varmt med 23-24 grader i skuggan för det är ju ändå lika stekigt i solen. Jobbet är chill också. Nu när det är sommaranpassning har jag kommit hem mellan tolv och halv två om dagarna beroende på om det är reklam, annonsblad eller ingenting och efter det är det bada, sola, steka som gäller. Dock har jag börjat lite smått med elektron. Eller snarare, jag läser om elektriska- och magnetiska fält i en fysik B-bok. Försöker väcka kunskaper som jag bevisligen en gång haft och faktiskt känns det riktigt riktigt enkelt. Förhoppningsvis är det endast tecken på att vi gått upp något i svårighetsgrad de senaste två åren. Men.. lite grunder om strömriktningar och högerhandsregler ska det väl ändå kunna lägga så att jag fattar någonting när jag börjar läsa det som jag egentligen ska kunna.

Imorgon blir det en sväng till uppis över helgen. Ska ut och käka med klassisar imorn kväll och sen blir det utgång på lördag. Jättetrevligt ska det bli. Men tanken på uppsala ger mig samtidigt ångest. En vecka med jobb sen är jag där igen. Först elektro i en vecka och sen sommarlov i fem dagar till och sen trean. Helt f**king stört att jag ska gå i trean. Men.. jag tror på trean, jag gör faktiskt det. Det värsta ska vara över nu. Låt oss hoppas.