midsommar osv

Midsommarhelgen var fin. Även om det blev en lite halvtaskig och tårfylld avslutning på det hela så blev det ändå en mycket bra helg i stort. Började med det sedvanliga midsommarfirandet hemma på gräsplanen i Råbacka med fika och mys med m&p. Sen blev det chill ett tag innan Kalle hämtade mig och vi drog till Torsåker. Eklund the man ordnade med förfester i carporten både fredag och lördag vilket var hur bra som helst. God mat, dricka, musik och massor med trevligt sällskap och som upplagt för två lyckade kvällar. På fredagen blev det Gästis och på lördagen den obligatoriska cykelstrapatsen till Hammarby. Egentligen förstår jag inte varför jag betalade in mig i hammarby eftersom allt redan var skit och förstört men men.. hammarby är helt enkelt inte min grej tydligen. Gästis var inte heller kalasbra men förfesterna hos EKlund var ungefär hur bra som helst. Söndagen ägnade vi åt att vara seeeega och att stå på ica och panta. Det var inga dåliga mängder. Det blev till och med kö efter oss.

Jobbet ångar på också. Har fixat två dagar ensam på distriktet och jag tycker att det funkar bra. Fötterna värker dock efter dagens fyratimmarsrunda. Annonsbladet gör att det tar lite extra lång tid och alla människor ska ju ha det. Hade hoppats på en reklamfri dag imorn, men icke icke. Något litet jäkla skit som också alla ska ha. Bajs på det. Har även förundrats över vilka extremt märkliga saker folk skickar i paket. Förra veckan kom det en klump som läckte vätska och luktade typ hundmat och idag kom det en som luktade typ fimp eller gammal snus. Jätteäckligt. Bevara oss från mer sånt tack.


jobb

Har klarat av den första arbetsveckan. Oh the joy. Centrum - kolarn - längorna på ängkärrsgatan - västerhöjden fick jag i år. Cykel igen alltså. Har övat med Pernilla i tre dagar men på måndag är det meningen att jag ska klara det själv. Centrum är rörigast. Mycket fram och tillbaka och jättedryga, smala "råttfällor" till brevinkast. Resten säger sig själv lite och är inte jättekrångligt. Soft med lite postlådor och inte bara trappuppgångar som på göklund. Men men. Får se hur länge jag får hålla på. Målet är att hinna till träningen klockan sex på måndag. Kan bli svårt. Hoppas att det kan låta bli att ösregna som det gjorde idag. Slemmig blöt reklam är nog precis lika tråkig att läsa som att dela ut.

Kan inte riktigt fatta att det redan är midsommar. Hej och hå. När hände det? Skönt med en tredagarshelg. Fötterna och vaderna och ryggen tycker att det ska bli himla skönt att slippa stå och gå och cykla och gå i trappor konstant på några dagar.

träning

Jag har haft en riktigt bra träningsvecka med inte mindre än fyra joggingsvängar och två pass på aerostep. På så vis har det varit skönt med en lagom halvkylig vecka så att det finns luft i träningslokalen och så att man slipper storkna i spåret.  Skönt att ha kommit igång med att springa lite för det ska ju verkligen vara den bästa träningen sägs det. Jag är i alla fall jättejättenöjd. Får hoppas att jag pallar att hålla igång även nu när jag börjar jobba för då hoppas jag ju på bättre väder så att jag slipper dela ut blöt post. Det är ju inte så roligt att få blöta räkningar och det är segt att cykla omkring och vara blöt och frysa..

Mor och far ska på fest ikväll så Kalle och jag ska vara katt/husvakt. Kanske lite smaskig mat, soffchill och film. Låter som en helt okej regnlördag.

korthårig tjej



Jäpp.. kalufsen är väck. Skööööönt. Men jag saknar det där långa lite ändå. Det här går knappt ens att sätta upp i hästsvans. Jobbigt. Men jag måste väl vänja mig I guess. Kanske skulle luggen ha blivit lite kortare och lite mer luggig, men det får bli nästa projekt i så fall :)


helgen

Jag har haft en mycket fin helg. Lite tråkig men mest jättebra.

Fredagskvällen spenderades på Idas altan med den gamla vanliga, men ack så goda, maten och lite vin och massor med prat med fina vänner. Sofie och jag gick förbi gästis senare och hängde med alla lyckliga och fina studenter. Jag var där till strax efter ett innan jag tröttnade och gick hem.

På lördagen stack jag med Malin till Falun för att få se Hannas och Elins lägenhet. Jättejättefin. Återigen blev det supergod mat och trevligt sällskap och en hyfsad nostalgitripp när vi tog oss igenom Eva&Adam-filmen. Underbart. 

Igår var Kalle och jag ute med Lök och fiskade gädda. Jätteroligt men läskigt när man helt plötsligt har en meter fisk på kroken. Jag har bara fått någon enstaka liten plutt förut så det var ju lite skillnad när den vägde fem kilo och var helt sinnessjukt stor. Och jobbig att dra in. Chockade tjejen satt mest och lät. Men jag lyckades. Vi åkte hem till mamma och pappa med fångsten och åt där och fick veta att det hänt jättetråkiga saker i byn. En granne är försvunnen och tros ha drunknat så vi var ute och med en skallgångskedja och letade lite runt sjön senare på kvällen och folk har dykt och draggat botten. Jag vet inte om man ska hoppas att de hittar honom eller ej. Så himla himla tragiskt.

Idag ska jag äntligen äntligen klippa mig. Ganska kort tror jag dessutom att det blir. Inte jättekort, men betydligt kortare. Och sen är det simavslutning i Edsken. Låter som en bra måndag.

chillin'

Det gick faktiskt kalasbra att cykla hem även om röven värkte ordentligt de fyra sista milen hem från Österfärnebo. Det var riktigt trevligt men kanske inget man vill göra om. Nio timmar tog det och jag är kalasnöjd med vår insats. Heja oss. Blev dessvärre kalasförkyld direkt när jag kom hem så nu har jag snorat friskt i två dagar och ännu verkar det inte ha några planer på att ge med sig. Chillade hela måndagen med lite mete i ån och långa turer på fyrhjulingen. Jag körde hem från Malmjärn, mäkta imponerande. 

Var dock himla produktiv igår. Åkte till Björkis och hälsade på vid halv tio där jag även passade på att låna en fysik B-bok inför elektropluggandet i augusti och efter det hann jag med att både boka klipptid och prata med Kent på posten. Var även tvungen att gå till banken och hämta myntrör eftersom pappa råkade spränga min spargris i hemflytten i lördags (jättejättetråkigt Hanna, men den var mer än halvfull och det var tvåtusen kronor i den så vi kanske kan komma en liten bit i alla fall :P).

Just nu försöker jag få tag i min far för att höra när hann vill åka till Hofors. Jag har just som snott hans bil så jag antar att jag får anpassa mig, men han vill inte svara. Slänger upp några bilder under tiden :)


"Det har fan aldrig varit så jävla gott med korv" skaldade en hungrig mämz när vi stannade i Östervåla efter fem mils trampande



På måndagen ville jag vila min röv och inte passa en endaste tid och chilla in sommarlovet så det blev laid back position vid hoån med ett metspö. Nice


Bryggor i och inte alls speciellt superkallt i vattnet i Malmjärn. Snart blir det premiärdopp. Fin solnedgång var det också.

slut


Gårdagen var jättebäst. Vi girllade och hos Agnes, provade corrioliskraften på en karrusell, charmade till oss gratismat på Upplands och dansade på Snerikes. Vädret var det bästa någonsin. Gick med bara axlar hela kvällen/natten och frös inte ett dugg. Nu är det sommarloooooov. Ikväll kommer mamma och pappa och Kalle hit och hämtar mina saker och imorn åker jag hem. Men jag kommer sakna mina fiiina klassisar.







Sophie, Linda, Amanda, Elin och Carro. Fina fina ni, jag hoppas att vi kommer ses något i sommar.

spontanjogg

Har suttit som en falukorv på min datastol hela dagen idag och mosat med mekaniken. Gick helt okej måste jag säga och det var verkligen en bra idé att köra lite själv. Ryggen tyckte dock inte att det var så roligt. Försökte verkligen sitta rakt men jag säckar ihop på en gång. Falukorv var ordet. När klockan blev fyra var jag verkligen tvungen att röra lite på mig så jag hoppade i träningskläderna och stack ut och spontanjoggade en sväng. Har aldrig sprungit här så jag visste ingen bra väg men jag sprang så rakt fram det gick och vände när jag började bli trött. När jag kom hem mätte jag på eniro och konstaterade att det blev ungefär fyra kilometer. Bra där. När jag ändå var i farten stack jag till friskis och frös mitt träningskort över sommaren så nu kan jag träna hela höstterminen också på samma kort. Fantastiskt.

Om en natt och en tenta är det sommarlov. Huuur underbart? Jag tror ju nästan inte att det är sant att jag har gått två hela år på det här stället. Hua. Jag hoppas på en hejdundrande tentafest med heeeela klassen imorgon kväll!!

Puss och godnatt

fatta med noll

I Uppis trallar det omkring en himla massa lyckliga studenter idag och hemma i Hofors är det studentbal. Jag hade också gärna varit en lycklig trallande student och gått på bal men istället är jag en olycklig och puckad student som pluggar mekanik II och fattar absolut så lite som någon människa någonsin kan fatta om elasticitetsmoduler och svängningsekvationer och stötapproximationer och rörelsemängdsmoment och andra fina ord på minst 19 bokstäver. Vi förgyllde i alla fall kvällen med att beställa pizza och få den utkörd till Ångström. Kanske den bästa idén. 

Imorgon är min plan att jag faktiskt ska försöka lära mig någonting och därför tänkte jag att jag skulle sitta helt ensam ett tag på förmiddagen och försöka trycka in saker i min egen takt och inte bli stressad av att de andra fattar och inte jag. Efter lunch sen kanske jag sluter upp med de andra. Vi får se.

Nu blir det ett hopp in i duschen och sen sova.