Tävling

Den här helgen försvann snabbt den. Hela gårdagen gick åt till bakisångest och eftermiddagen i dag har jag spenderat i simhallen och suttit i sekretariatet på simtävling. Svettigt med mycket räkna och mycket skriva men helt okej ändå för simklubben betalar min tågbiljett. Och en del mystid med hjärtat har jag ju också hunnit med. Imorn blir det Uppis igen.


Biff

Lagom till Sveriges mästerkock tänkte jag att jag också skulle mästerkocka lite. Gjorde köttfärsbiffar fyllda med chilikeso och hade ugnsrostade rotsaker till. Måste skryta lite och säga att jäklar anamma vad gott det blev. Onsdagslyx. Jag kan ibland. Nu ska jag se vad de riktiga mästerkockarna hittar på. Puss


Tåg

Sitter på upptåget på väg till Uppis för att attackera ännu en skolvecka. O R K A R I N T E!! Är så otroligt less på detta kuskande fram och tillbaka så jag kräks. Är så trött på att leva i en liten låtsasvärld i väntan på att livet ska börja på riktigt. Skulle kunna hoppa av min utbildning bara för att få gå och lägga mig bredvid mitt hjärta varje kväll. Men men, det finns anledningar till varför jag tar mig igenom det här också. Det kommer att bli bra i slutändan. Siktar på sommaren. Då har jag min kandidatexamen. Dit ska jag i första hand. Puss


Utpumpad

Sitter i ziperall i soffan och slötittar på gladiatorerna och känner mig lagom färdig i kroppen. Fem pass blev det idag. Gick ut hårt med kettlebells vilket var bra mycket roligare än jag trodde men jäklar vad det manglade innanlåren och ländryggen. Sen blev det en omgång spinning med schlagerquiz. Skönt att spinna till sån musik men tråkigt att mitt lag förlorade quizen. Men men. Sen blev det lunch intagen på en friluftsryggsäck inne på sportringen (?) följt av inspirationsföreläsning om kost och träning med Elin Widgren. Sen blev det en plågsam omgång EFIT (effektiv funktionell intensiv träning). Mot simhallen sen för aquabike och vattengympa. Nu är jag trött men har haft en jätterolig och givande dag. Träningsvärk imorgon. Hej hej.


Hemma

Har överlevt första skolveckan och ligger nu i min hemmasäng bredvid världens bästa som just nu masserar mina ben och fötter. Underbart. Vi har ägnat den här kvällen åt att göra egen pizza och sen chilla i soffan framför lite halvdålig tv. Imorgon hoppas jag vara så pass frisk att jag kan få ut något av träningen och sen faktiskt kunna komma igång och köra ett par gånger i veckan. Är väldigt väldigt mycket för tjock och försoffad och lat i nuläget. Skärpning.


En sån dag

Mår mycket bättre nu. Fortfarande ont i halsen till och från men i alla fall ingen feber. Tog dock bussen till SLU imorse, kände att det var en sån dag idag. Där väntade tre timmar lab som med SLU-standard innebär en halvtimmes faktiskt labbande. Vi mätte upp tio gram jord i sex olika rör och 5 ml jord i sex andra rör och så blandade vi det med olika kemikalier. Fortsättning följer imorn. Spännande. På vägen hem kunde jag lifta med Emma. Delar av min klass har bestämt att det inte är värt att cykla till SLU utan samåker i bil istället. Tydligen fanns det platser över så jag har tingat en. Fett värt. 70 kronor för en månad och jag behöver bara cykla till ekonomikum. Älskvärt.

Vi slutade redan två så när vi landade i stan igen gick jag och Amanda och fixade reglerteknikboken. 389 kronor fattigare i all hast. När vi kom ut från akademibokhandeln råkade vi fastna på Waynes vilket slutade med en maffig "devils cake". Den gör säkert skäl för namnet men jag kände att det var en sån dag idag. På monki sprang jag även på en stickad polotröja för 150 kronor som skrek åt mig att den ville bli min. Och inte är väl jag den som är den. Fin var den, och det var ju en sån dag idag.


Sjukern

Det här har inte varit någon höjdardag. Har haft feber och ont i kroppen hela dagen. Svettas och fryser om vartannat. Tog mig upp och gick på den enda föreläsningen vi hade idag men efter det har dagen uteslutande spenderats i sängen. Sov i två timmar och har tittat på massa dålig tv. Hoppas på att vara piggare imorn. Det är så otroligt tråkigt att vara sjuk när man är helt ensam. Och jag hoppas fortfarande på träningen på lördag. Puss


Uppis

Tillbaka i Uppsala alltså. Har överleft första skoldagen och därmed passerat hälften i min utbildning. Nu är det nedförsbacke. Eller? Kan ju i alla fall hoppas. Men less är jag, ingen tvekan om saken. Hur som helst så är det reglerteknik som gäller nu, och tio poäng markvetenskap på SLU. Får se hur det slutar. Reglersnubben verkar rätt skön. En lagom långsam norrlänning som säger "i princip" och "då inser man snabbt att.." i nästan varje mening. Har man väl börjat störa sig går det knappast att sluta. Gick i skolan till tre och när jag slutade åkte jag till ica och shoppade loss. Tomt kylskåp är tråkigt kylskåp, och första handlingen för termingen blir lätt en tung handling. Pust. Landade i sängen en timme när jag kom hem och återhämtade mig. Sen trampade jag över till Sophie en stund och försökte lindra min onda hals med lite te och trevligt sällskap. Gick sådär. Lovar att jag är sjuk på lördag när mämz och jag ska på träningsconvent. Vore surt som satan. Åkte hem och däckade i sängen igen lagom till idrottsgalan. Tog en morot till middag, inte på topp. Idrottsgalan levde väl hyffsat upp till förväntningarna men jag undrar lite varför de har tagit bort priset till årets idrottare med funktionshinder. Jag tycker att de är de som gör de allra största prestationerna. Och stackars Marcus Hellner blev tvåa i jerringpriskampen igen. Nästa år lär han väl få det? Jag röstade förra året, jag röstade i år och jag kommer att rösta nästa år. Puss och godnatt

Helg

Bilfärden till Borås och tillbaka tog 14 timmar. Vi åkte hemifrån klockan fyra på morgonen och återkom strax efter sex på kvällen. Mastigt. Två av dessa timmar gick åt till förhandlingar om den där himla cykeln och det var väldigt väldigt nära att det inte blev någon affär alls. Meeen.. Kalle fick sin Honda 500 till slut så det fick väl vara värt det. Jag tog med mig en kudde och spenderade några timmar med att sova men var ändå rätt mör när vi kom tillbaka.

Imorse hade jag tänkt åka med mamma till simhallen men just då var det bra mycket mer lockande att sova. Åkte till m&p vid halv ett och slängde ihop en kladdkaka och strax därefter kom Magnus och Bella och hälsade på. Det blev lite fika och lite julafton och supersmaskig mat. Fick en bok om stickning och ett frågespel från postkodmiljonären. Gav min bror en hockeybiljett så den tredje mars sitter vi i läkerolen igen. Hann även sticka färdigt vantarna till Bella. Mycket bra.

Imorgon blir det Uppis igen. Mycket blandade känslor inför det kan jag väl säga..


Alone

Det enda dåliga med en extra lovvecka måste ju vara att jag är den enda som har en extra lovvecka. I Uppsala pluggar folk till omtentor (är iofs väääldigt glad över att slippa den detaljen) och här hemma har folk börjat skolan igen. Och att jag inte har fått träna den här veckan heller suger ju också stenhårt. Det har varit asskönt med långa lugna förmiddagar i soffan i ziperall eller morgonrock framför dålig tv men sen har jag bara klättrat på väggarna av tristess. Jag har hängt hos mormor tre eftermiddagar av fem och tittat på skidskytte tre eftermiddagar i rad. Bara gått mellan olika soffor. På måndag blir det Uppsala och då ska det väl förhoppningsvis bli rutiner igen. Morgondagen ska jag spendera i en bil med Kalle och Löken. Vi ska åka till Borås och köpa cross. Roligt? Nja. Men lite omväxling från soffan. Och på söndag kommer Magnus och Bella. Det blir kul däremot. Och kanske hinner jag röra lite på mig då också.


Brynäs

Hade en väldigt trevlig kväll i Läkerol Arena som slutade med Brynässeger 3-1 mot Djurgården. Mycket underhållande och bra match och en tät brynäsmålvakt. Tjohoo :)


Promenix

Har spenderat en timme av den här eftermiddagen med att promenera hem till m&p från Torsåker. Fyra minusgrader och soldis, så mycket bättre vinterväder finns det inte. Det var bara skönt att komma ut och röra lite på sig även om det blev lite kallt. Låren är två tinande isklumpar just nu och jag firar min prestation med en kopp varm oboy. Nu blir det chill i ett par timmar innan det bär av till Gävle för hockey. Wohoo :)


Chill

Började morgonen med att panikringa Ungdomsmottagningen. Fick åka dit direkt och trycka in p-staven lite längre så nu ska det väl förhoppningsvis läka ihop. Meen.. Jag är tillbaks på ruta ett med armen i världens stelaste bandage och träningsförbud. Fuck this. Ska dit igen på onsdag och då ska det förhoppningsvis vara läkt och snyggt.

Åkte hem och åt frukost och socialiserade med papps sen. Intog position i fåtöljen och tittade på sportens årskrönika och det tog inte lång tid innan jag hade Nisse i knät. Mysmisse.

Om en timme sitter jag i frisörstolen och blir klippt och sen ska jag ner och luncha med mormis. Dags att sätta snurr då kanske...


Spännande dag

Ligger i min uppsalasäng nu efter en trevlig kväll med klassisarna som inleddes med pizza och dricka hos Linda och avslutades med chill och musik i en filt på Amandas soffa. Några drog sig ut i dimman på saluhallen men jag tillhörde den skara som kände mer för soffhäng.

Dagen började dock inte så himla party. Imorse tänkte jag att det kunde vara läge att plocka bort plåstren över p-staven som jag satte in i måndags eftersom de ändå började lossna. Det visade sig då att såret inte alls hade läkt utan att den lille jäveln stack ut ett par mm. Panik. Ringde sjukvårdsupplysningen och de sa att jag skulle tejpa ihop det så gott jag kunde och gå tillbaka till Ungdomsmottagningen på måndag. Festligt. Så jag och mamma fick jaga runt efter ett öppet apotek och sen ha lite amatörsjukvård i köket. Har mest panik över att det kanske kommer in en massa bakterier och snusk eller att den, ännu värre, slutar fungera. Men... Förmodligen så löser det sig.

Puss och godnatt


Angry Birds

Igår gjorde jag misstaget att plocka hem Angry Birds till luren. Tycker att jag har klarat mig länge men när jag provade på Kalles telefon så satt jag ju fast direkt. Stört jäkla hjärndött och beroendeframkallande. Jag ger mig inte innan jag har fått ner de där gröna grisarna, och sen kommer en till bana och en till och en till och en till... I och för sig är det bra att ha något att fördriva sinnessjukt tråkiga föreläsningar med men kanske skulle det vara bättre att lyssna?

Det som var bra med den här dagen var att det blev färdigmålat i sovrummet så inatt blir det sova i torsåker igen. Dock är rummet väldigt omöblerat än så länge men sängen har vi fått i ordning i alla fall.

Det som var bäst med den här dagen var eftermiddagsfikandet med Malin och Hanna. Malin åker tillbaka till ön på söndag så nu ses vi inte på jäääättelänge igen. Buhu. Meeen, jag tänker göra mitt yttersta för att få till en gotlandsvistelse i nästa periodskarv. Blir asbra!

Nu ska jag sova (läs spela angry birds) så jag orkar med träning och uppsalautgång imorgon. Puss


Måla

Tjohooo!! Äntligen ska det gula bort. Kalle och jag ska måla om i sovrummet. Vitt med en grå fondvägg. Kommer bli jättetjusigt. Därför har dagen idag bestått i att slipa spackel (och försöka undvika att hela lägenheten täcks av slipdamm), maskera tak och golv och måla första lagret på två av de tre väggar som ska vara vita. Åh. Jag längtar tills vi får ordning på det. Just nu är hemmet ett kaos men det kommer bli fantastiskt. Imorn tar jag med mamman till simhallen och sparkar några längder och sen drar vi till valbo och häntar hem en bokhylla. När jag kommer hem ska jag hjälpa Kalle att färdigställa. Bilder kommer på slutresultatet. Puss


Nytt år = Nystart

Nytt år ska ge nytt liv i bloggsaken. Det kan väl vara ett nyårslöfte så gott som något. Har ännu inte bestämt om jag ska fortsätta i den här eller om det ska bli en total omstart. Men jag lever i alla fall, och jag ska se till att de tappra själar som fortfarande tittar hit någon gång ibland får något att läsa. Puss