Vallis

Bestämde mig ju som sagt för att det skulle bli Valborg i Torsåker i år. Orkade inte stressa, orkade inte bygga förväntningar, orkade inte med Uppsala helt enkelt. Istället blev det en väldigt lugn dag. Jag satt och lekte med bilder och Kalle spelade på sin dator. När klockan blev sex gick vi ut i lekparken här utanför lägenheterna och slöt upp med en massa folk och grillade och chillade. Fläskytterfilé, potatissallad, bea och grönsaker och så en cider på det. Mumma. Sen gick vi iväg och kollade läget vid kasen som redan hade brunnit ned när vi kom. Dumt. Men det blev lite fyrverkerier i alla fall. Efter detta drog folk iväg på nån fest men jag tog med mig Hanna hem och dog lite i soffan med chips istället. Ingen av oss var särskilt partypepp och dessutom börjar jag känna av lite ont i halsen. Ska sova nu och hoppas på att det inte bryter ut. Hade hoppats på att kunna träna imorgon. Får se. Puss hej.


Lördag

Kalle och jag sitter och har en liten förfest för oss själva just nu. Lök och hans kompani skulle väl eventuellt ramla in om ett tag och så ska vi gå upp och se om det är nåt drag på Gästis. Lite synd att det inte blev nå orken för oss, det hade ju varit fett. Meeen.. kanske lika bra för jag ska upp och simma imorn så det är väl bäst att det blir lugnt :)


Sen sist

Har haft tre långa, bra och innehållsrika uppsaladagar den här veckan. Började i tisdags med en heldag på geo som av en slump ledde till att jag provade den nya (vet egentligen inte ens om den är ny men...) cornetto cookie-glassen. Helt okej trevlig bekantskap. På kvällskröken bar det av mot ångström för w-sektionens stormöte. Jag har känt ett tag att det är dags att engagera sig så jag hade faktiskt sökt en post och jag blev invald i styrelsen. Fräsigt. Så från och med 1 juli är jag w-sektionens nya rekryteringsansvarige. Jävlar anamma. Får se vart jag tar vägen med det.

Igår var det också en dag med geo-häng men också ett lunchföredrag på SLU. Föredraget var lite knackigt, men vi fick lagad mat!! Har jag inte förut saknat skolmat så insåg jag då att jag gör det som fan. Tänk när det var någon som lagade maten åt en, det var bara att ta och gå och sätta sig, man slapp plastlådor och det var någon annan som diskade. Tänk på det, bortskämda ungar. På kvällen hade vi en liten kick off med saltgruppen. Vi åt på Värmlands och hade trevligt ett par timmar sen gick jag hem och fixade kreativ födelsedagspresent till pappsen. Får se vad han säger om den.

Idag har jag och Julia jobbat själva med projektet. Vi fick en kurs i referenshantering och vi fick en liten redogörelse om brownsk rörelse och vi var till SLU och vände på burkar och vi passade på att fika i forspuben. Avslutade dagen med att åka till Smålands och gå på alumnkväll och få mer gratismat tre intressanta inblickar i forna W-studenters arbetsliv.

Imorgon blir det hemfärd igen. Bojkottar Valborg i Uppsala i år.


Hemmaplugg

Idag körde vi individuellt arbete på valfri plats med projektarbetet. Skönt. Det innebar att jag kunde stanna hemma en extra dag och softa runt i zip och skriva om markkemi i lugn och ro. Och jag satt i fem timmar, inte 8-17 precis men alltid något.

På kvällen åkte jag med till simhallen och deltog med fantastisk framgång på en Sim 77 Cup. Skoj. Förutom 450m insim blev det 25 meter fjäril och 25m frisim. Vilken bedrift.

Imorgon blir det Uppis igen. Puss och godnatt.


Lördag

Kalle och jag åkte till Gävle och spanade in hyllningsfesten för guldlaget idag. Jätteroligt! Mäktigt med 15000 fans på torget och skoj att vi stod så pass nära att vi faktiskt såg rätt bra. Och som bonus, det finns ju få människor som är roligare än Titti Schultz så hon gjorde sig asbra som konferencier.

Kvällen spenderade vi hos m&p med mat och uno i fyra timmar. Fick vinna en omgång i alla fall. Woho. Imorgon blir det lite simning och sen får vi se vad som händer.



Amazing!!


Efterrätt

Vaniljyoghurt med honung och crunchy med nötter, tranbär och choklad. Måndagslyx <3


Mys

Var hemma hos en mycket bra brud på en mycket trevlig middag igår. Fib kväll med fina vänner. Malin var hemma över helgen och jag och Hanna och Sofie hälsade på. För min del skulle det ju få hända mycket mycket oftare. Vi åt kalasgod halloumigryta och pasta, drack lite vin och pratade lite skit sen spelade vi galenpanna i tre timmar innan det blev hem och sova.



Uppsalaturist

Mamma kom till mig i storstan idag och vi agerade lite turister. Promenera i nästan sex timmar blev det så det känns ju skapligt i fötterna lär jag säga. Vi började i domkyrkan där jag, efter tre år i stan, fortfarande inte hade varit in. Och jäklar vilken gigantisk byggnad! Det tog nog nästan en halvtimme för oss att komma runt och titta på alla gravmonument av kungar och helgon och annat löst folk som låg där inne. Var lite svårt att få grepp om vilka det var eftersom det mesta stod på latin eller väldigt gammal svenska. Men ja, fräsigt ändå på något sätt. Efter kyrkobesöket blev det lunch på det nyöppnade Taco Bar (mums!) innan vi gick till konserthuset och tittade på utsikten. Se bild. Efter det blev det mestadels löst promenerande. Vi gick upp till slottet (pust!!) och lite längs ån och när vi passerade akademiska passade vi på att skutta in på blodcentralen så att mor fick bli värvad som blodgivare. Kanske inte vad man förväntas hitta på när man ska umgås en dag men ändå ett bra initiativ. Lite vandrande i affärer åstadkom vi också och det slutade med att jag belönade mig själv med en "från Sara till Sara"- present som jag suktat efter länge. Bild kommer senare. Vi avslutade dagen med hockey på min lill-tv. Lite svårt att se pucken lär jag säga. Men det blev Brynässeger och det var ju huvudsaken. Puss på det. Nu ska det sovas. Imorgon ska jag ut med projektgruppen och hämta jord. Spännande. G'natt.


Mitt påsklov

Den senaste veckan har mest bestått av ångest över två saker. Omtenta i reglerteknik och arbetsintervju på Ovako. Nu är båda avklarade och det känns rätt bra. Intervjun var väl egentligen ingen intervju i ordets rätta bemärkelse eftersom jag inte har någon konkurrens om jobbet. Det var väl mer en introduktion. Ångesten bestod mest i att jag skulle in och irra och köra bil på ovako. Men jag kom rätt direkt och jag var där i två och en halv timme. Jag fick träffa de två som väl ska vara mina huvudsakliga handledare och de berättade vad jag ska pyssla med och det känns kalasbra. Stort och svårt och på riktigt. Jag fick se alla labben och den reningsanläggning som ska optimeras men det känns så coolt att lilla jag är betrodd att bidra med något sådant. Och till råga på allt ska jag få ett helt eget rum. Vilken grej!!

Övrig tid har mestadels gått åt till att fundera över reglertentan men lite påskmiddagar och en massa godis har det också blivit såklart. Jag bangade folkan på skärtorsdagen för jag kände mig fortfarande rätt klen. Känns tråkigt men jag taggar för orken istället. På långfredagen blev det en del pluggande men på påskafton bestämde jag att man slipper plugga. Då var jag med mamma och svettades på aerostep och sen blev det mat hos m&p på kvällen. På påskdagen åt vi hos Kalles föräldrar och på annandagen bjöd vi hem mina föräldrar på mat och uno-spel.

Nu sitter jag i Uppis och har skrivit den där tentan. Om jag trodde på det förra gången så tror jag verkligen på det den här gången. Alla uppgifter var nästan direkt kopierade från tentor som ligger uppe så det var inga större problem. Jättejätteskönt. Hoppas bara att jag inte har slarvat. Imorgon vid lunch kommer mamma till stan och vi ska turista lite. Gå i domkyrkan och eventuellt på nåt museum och så blir det fika, shopping och så mat och hockey på kvällen. Låter som en bra dag.

Puss


Finaaaal!

Det var galet skön stämning i Läkerolen igår. 8300 personer fick se bästa Gävlelaget avancera till SM-final för första gången på 13 år. Hur underbart?

Nu sitter jag i zipp hemma hos hjärtat och funderar över livet. Har tvättid så jag väntar mest på att maskinerna ska bli klara så att jag kan sluta fundera över det. Plockade ävem fram reglerböckerna för jag tänkte sätta igång med det men blev mest depermierad över den historien. Jävla skit. Det kan då inte ha fattats mycket. Ringde it-kansliet och bad dem skicka min tenta. Hoppas den kommer imorn. Efter tvätthängning ska jag åka med Pappa till Hofors och handla lite mat och agera hemmafru tills Kalle kommer hem från jobbet. Sen får vi se om det blir simma ikväll eller inte. Min mage fuckade ur totalt på Gotland och vill fortfarande inte fungera så jag känner mig helt urlakad på energi. Usch fy

.


Gotland

Bloggar från en luftmadrass på golvet hos världens bästa Malin i Visby på Gotland. Un-der-bart! Igår gjorde jag, Hanna och Sofie den inte helt korta resan och kom fram vid halv tolv på kvällen. Idag sov vi länge och åt en fantastisk frukost innan vi gav oss ut i det snöslaskande och snålblåsiga och regngråa Visby. Jättesynd på vädret. Vart tog förra veckans sommarväder vägen? Vi tog i alla fall en sväng, och gick in på några affärer här och där för att värma oss. Vi hann även med en fika på ett jättemysigt café precis vid muren. Sen gav vi upp och gick hem och spelade draw something i två timmar. På kvällen lagade Malin halloumigryta till oss och senare gav vi oss ut i Visbynatten för ett besök på Munkkällaren. Jättemysigt ställe. Och imorgon blir det musikal. Blir fantastiskt. Puss