inre dialog

Jag satt på Geocentrum och lyssnade på fantastiskt underhållande räkneuppgifter i fluidmekanik och tänkte ut tusen ursäkter för att slippa gå till friskis direkt efter skolan. Hörde mig själv svara elakt inuti huvudet och mana på mig själv.

* Du hade nyss JÄTTEont i huvudet, bäst att du vilar.
- Äsch, skärp dig, det har gått över nu.

* Du tränade igår, det är räcker.
- Kom igen, du har nästan ingen träningsvärk.

* Du borde verkligen äta när du kommer hem.
- Men nej, du klarar dig, du är ju inte ens lite hungrig nu.

* Du har inte packat träningskläderna, du kanske inte hinner.
- Det tar fem minuter att cykla hem och en minut att cykla till friskis, klart att du hinner.

* Du har inte bokat något pass, du kanske inte ens kommer in.
- Step styrka är aldrig fullbokat, klart du kommer in.

Så att ja.. jag gick ändå. Heja mig

lyxhelgen

Jag ber verkligen om ursäkt för den dåliga bildkvalitén men här kommer min helg i mat.



Fredag: Lyxigaste våffelbuffén någonsin hemma hos Sophie, våffeldagen till ära. Grädde, päron, sirap, frysta bär, drottningsylt, äppelmos, choklad och kanel. Mmmh. Våffeldag oftare? Ja, tack! Amanda hade såklart med sig det fantastiska Art of Science. Det kan aldrig bli för mycket naturvetenskap. 



Lördag: Earth Hour-förfest med pestopasta, spel, popcorn och vin. Tanken var utgång på Kalmars men vi kom inte in och Norrlands var inte värda 120 spänn och Göteborgs hade bal för gymnasietreor. Och när jag och Sophie tappade bort sällskapet slutade vår kväll under en varsin filt i Sophies säng med Ted Gärdestad i högtalarna och tappra försök att spela Kalaha i dimman. Så kan man också göra. 01,59 låg jag i min säng och såg klockan på iPhone slå om till 03,00. Sommartider hej hej, sommartider. Puss.



Söndag: Efter en seg förmiddag innehållandes absolut ingenting kom min älskling till mig i storstan. Vi besökte som alltid den underbara kinabuffén och värre kan man ju ha det. Jordnötssås kan vara guds gåva till mänskligheten och biff med bambuskott kommer inte långt därefter. På kvällen myste vi massor och tittade på luftslottet som sprängdes. Kanske den bästa i Millenniumtrilogin om jag får vara sådan. Underbar film. Sen blev det sova tight i min 90-säng. Trångt och mysigt.

shop

Amanda och jag åkte ner på stan när vi slutade idag (klockan tolv, så underbart!) och utförde mission köpa byxor. Det gick helt okej faktiskt. Hittade ett par som jag gillade ordentligt på JC och eftersom man får gratis uppläggning när man köper byxor där så kunde jag ju få dem bra i brnlängd även för en tax. Hittade även den mjukaste tröja jag någonsin sett på New Yorker. Den är verkligen som en nallebjörn och i brist på både pojkvän och nallebjörn i Uppsala skulle jag kunna kramas med tröjan istället. Underbar. Bara 99 kronor kostade den också, som hittat. Behöver jag skriva att den fick följa med mig hem. Puss.

Jag har anmält mig på aerobics ikväll klockan sju. Hur fasen ska det gå? Jag får se till att ställa mig långt bak i ett hörn så att så få som möjligt ska kunna dansa in i mig. Men jag hoppas att det blir kul. Det ser ju så kul ut när man kan. Jag kan inte, men det kan ju vara kul ändå.









skridskomys

Tänkte slänga upp några bilder från helgens skridskoturer på Edsken.









Jäpp, det var precis så härligt som det ser ut. Puss

free

Helgen var kanske den bästa. Så skönt att vara fri från pluggångest. Den enda ångesten jag hade bestod i ångest över att helgen skulle ta slut och jag skulle behöva åka tillbaka till Uppsala och börja gå på tradiga föreläsningar i fluidmekanik och termodynamik. Meeen.. två underbara dagar på Edsken blev det med totalt två mil på långfärdsskridskor. Jag ska verkligen köpa ett par egna till nästa säsong. Jag tycker verkligen verkligen om att åka men isen var väldigt dålig på väldigt många ställen så man fick inte riktigt den där flyyyygande känslan. Men nästan.

Idag började då de nya kurserna. Jag vet inte vad jag ska tycka om fluidmekanik på engelska men tjommen verkade i alla fall väldigt måna om att vi skulle lyckas. Hoppas att det löser sig. Amanda och jag häckade kvar på geocentrum i en och en halv timme efter att vi slutade idag och hann bland annat med att anmäla oss till höstens kurser. Usch och fy. Men men.. det skulle väl göras det också. Sen blev det en omgång cirkelfys på friskis och jag känner mig en aning mör nu. Imorgon är tanken att jag eventuellt ska gå på box med Filippa, vi får se om jag kan röra mig. Uuuh.


blööööh

Det blev inte riktigt som jag tänkte mig med den här eftermiddagen. Jag la mig i min säng när jag skrivit det förra inlägget och där blev jag kvar. Känner mig verkligen som en skit på riktigt. Men nu har jag i alla fall ryckt upp mig och duschat och fått på mig lite vettiga kläder och ska väl försöka hitta någon liten gnutta partypepp igen. Jag tyckte ju verkligen verkligen verkligen att det skulle bli jätteroligt med tentafest och jag vill fortfarande tycka det. Peppa peppa peppa. Kom igen.

klarrrrt

Tjoppa!

Nu har jag klarat av alla tentorna för den här perioden. SKÖÖNT. Det betyder att från och med nu och fram till måndag morgon klockan tio är jag HELT ledig och det finns INGEN ångest. Hur underbart? Just nu sitter jag bara och fördriver tid och väntar på att det ska bli skälig lunchtid. Sen ska jag gå ut på stan en vända. Kanske köpa mig en bok att förlora mig i nu när det inte finns NÅGONTING att plugga eller ens ha ångest över att man borde plugga. Jag ska även gå förbi systemet tror jag, och kanske köpa mig något fint att ha på mig ikväll. Då är det nämligen tentafest. Ska bli kulkul.

Och det allra bästa kommer imorgon. En hemmahelg utan plugg. Bara mysa, träna, sova och vara. Puss på det.

bajs

Vilken jävla bajstenta det var. Vi trodde oss vara fullärda men ingen fattade någonting. Det roligaste tycker jag är att jag först får panik över att jag inte förstår någonting, sen sitter jag och hittar på och hittar på och hittar på och sen tänker jag att nu har jag skrivit så mycket så nu borde det väl gå. Men.. vilken är relevansen i det jag har skrivit? Ingen alls. Den finns inte. Jag har fyllt några papper med skit och tror att det är mängden som ska göra mig godkänd. Felfelfelfel. Men samtidigt, att hitta på ökar ju i alla fall möjligheterna om man jämför med att lämna blankt. Jag är i alla fall såhäääär glad att jag klarade duggan för den ger mig fem friska poäng och jag behöver då "bara" 13 till. Fy fasen. Jag vet inte om det här gick alltså.

Jag tröstar mig med överblivet tentagodis och snart ska jag ringa <3. Imorgon börjar omtaggningen inför två nya tentor. Vad kul vi ska ha. Pusshej.

matris

Har spenderat två fräsiga dagar på engelska parken med att lära mig allt som får plats i mitt huvud om diagonaliseringar och linjära avbildningar och basbytesmatriser och nollrum och kolonnrum och transformationer och kvadratiska former och rotationsytor och egenvärden och differentialekvationer och fan vet allt. Imorgon skriver vi skiten ur linjär algebra II, hoppas jag.

Och jag har fått igång på min iphone. Den är så fiiiiiiin. Puss

how sweet?






Fick detta underbara påslakanset i födelsedagspresent. Min mamma kan min nivå av lagom töntighet. Alla drömmer väl om att sova med en hel hög med kossor i sängen? Jättesöta.

Idag började vi det seriösa tentaplugget. Lagom seriöst i alla fall. Amanda och jag har häckat i vårt kök största delen av dagen och plågat oss igenom otaliga matriser, transformationer och Gram-Schmidt. Dock blev det en tvåtimmarspaus på Café Linné med Carro, Elin, Linda och Sophie där jag fick min födelsedagsfika. En dos Fransk Chokladtårta. Mmm.

Imorgon ska det pluggas big time och sen ska Linda firas big time :)

Puss hej