update

Försöker mig på en snabb uppdatering

Torsdag 24 juni
Åkte till uppsalaland med bästaste Malin för att plocka hyem lite post från lägenheten. Vi lunchade vid ån, gick en vända på stan och åt sedan jordgubbar vid ån. Fin dag. På tåget hem fick vi åka med en stor schäfer under bordet. Det var trångt och den slickade på fötterna. Mindre mysigt.

Fredag 25 juni - midsommarafton
Först blev det sedvanligt midsommarfirande i Råbacka tillsammans med mor och far innan jag begav min mot barkhyttan och Sofies och Emmas midsommarfest. Mycket trevligt allting. Jag var kanske bäst i hela världen på kubb och slog ner kungen så att mitt lag vann inte mindre än tre gånger. Grillade fläskfilé men två av fyra bitar åkte genom grillgallret. Fail. Tur att jag hade en majskolv också. Åkte med Ida till Torsåker på kvällskvisten och träffade älsklingen och Hanna utanför gästis. Kul det med.

Lördag 26 juni - midsommardagen
Vaknade seeeeeg klockan halv ett och frukosterade med pizza på gästis klockan halv tre. Hann inte med så mycket mer innan det var fest igen. Denna gång förfest hos Eklunds innan det begav av på cykel mot hammarby.

Söndag 27 juni
Lekte med Malin och Hanna på eftermiddagen. Det blev bad hos mig och sedan glass på Time

Måndag 28 juni - Onsdag 30 juni
Jobbet på posten. I år fick jag inte köra bil utan nu ska det cyklas och springas i trappor. Jag fick nämligen distriktet på Göklund. 81 trappuppgångar med tre våningar i varje blir en del springande vill jag lova. Och annonsbladet är ett helvete att peta in genom ett brevinkast, så läs det med kärlek och omtanke om brevbäraren annars kanske ni blir utan nästa gång. Dock har jag en tjej med mig nu i början så jag har inte behövt göra hela distriktet själv än. Från och med fredag kommer det nog bli jobbigt. Och jag har en sjukt dålig cykel som tappar kedjan hela tiden. På dessa tre dagar har den åkt av inte mindre än sju gånger. Inte riktigt okej.

...

Har så mycket att berätta, men jag har aldrig tid. Det kommer.

helg

Jag har försökt blogga tre dagar i rad säkert, men allt har försvunnit hela tiden bara för att jag har råkat komma åt någon knapp eller något. Jättestörigt. Igår hade jag skrivit ett långt och fint inlägg som bara försvann. I och för sig har jag inte haft så mycket att blogga om. Mest har jag bara gnällt på att jag är sjuk och att allt är besvärligt och så vidare. Men jag har umgåtts med älskling hela helgen. I fredags chillade vi med film och på lördag kväll och hela dagen igår var vi ute med båten. Älskar att åka båt. Igår fick vi en gädda på 2,5 kilo och fyra ganska stora abborrar. Det var roligt.

Idag har jag inte gjort någonting. Solade lite på förmiddagen och sedan följde jag med mamma till Hofors och fikade och spelade kort med mormor. Nu ska jag snart åka hem till Sofie och grilla. Det blir roligt.

Pusshej

shopping

Jag är sjukern idag. Snörvlar och nyser och har ett huvud som är fyllt med fluff. Inte så roligt. Trotsade dock detta och for till Valbo med Ida. Vi skulle köpa födelsedagspresenter men det slutade med att vi bara handlade till oss själva. Mwuahahah. Jag köpte bland annat en klänning, en kjol och en ny plattång eftersom min håller på att ge upp. Ida köpte ett nytt spel till sitt wii. Super Mario. Jag följde med henne hemt och nördade ett tag. Det var fantastiskt roligt men jag sög på det också, precis som det andra spelet. Jag är inte braaa. 

Nu sitter jag hemma hos älskling och ska snart sova. Imorgon ska det regna hela dagen. Jag ser det som en anledning att ligga i soffan och kurera mig hela dagen. Ska kolla klart på greveholm sen åka hem och läsa böcker och dricka varm choklad. Kan bli fint.

God natt

muffinshape

Det blev inga muffins i måndags. Konstaterade när jag kom hem att jag hade glömt formarna i torsåker och blev riktigt surig över det. Istället låg jag och läste hela förmiddagen och en bra bit in på eftermiddagen. Boken heter På andra sidan Venus och handlar om en journalist med en riktigt snobbig chef. Typ en svensk variant av djävulen bär prada. Efter läsningen åkte jag och bokade klipptid och sedan blev det lite fika hos mormor. På kvällen var jag och simmade lite. Faktum är att det blev 2400 meter på en timme och jag är supernöjd med mig själv. Gött.

Igår var också en fin dag. Vaknade till regn regn regn och låg kvar i sängen en hel timme extra trots att jag inte kunde somna om. Därefter gick jag upp och slöade några timmar i soffan med att titta på första halvan av mysteriet på greveholm. Underbart. Jag skulle kunna göra en massor med punkter lång lista varför jag älskar den julkalendern. Efter detta åkte jag hem (med muffinsformarna) och lyckades äntligen verkställa bakningen. Den blev helt okej. Ida och Emma kom hit och fikade lite med mig och sedan åkte vi hem till Ida och spelade wii. Det var roligt även om jag sög överdrivet mycket. Efter att Ida och jag hade skjutsat Emma till bussen åkte vi runt och cruisade lite vilket onödigt nog slutade med en milkshake på McDonalds i Sandviken.

Idag är ganska planlös. Ska klippa mig kvart över ett och efter det kanske jag åker och fikar hos mormor igen. Ikväll blir det i alla fall lite träning. BodyCombat. Det kanske lutar åt att jag försöker mig på lite core också. Vem vet.

Ha en bra dag.

helg

Tjow!

Har visst inte bloggat på några dagar nu. Faktum är att det har varit rätt så hektiskt så jag har väl inte riktigt haft tid kanske.

I fredags bar det av till falun och världens bästa Malins student. Jag åkte med Sofie och Sanna i Kalles griniga audi. Det var ett äventyr i sig eftersom vi fick köa både till och från lugnet och audin är jättesvår att hitta dragläge med. Det varvade massor och luktade bränt och jag trodde kopplingen skulle gå sönder, men det gick. Hej och hå. Under utspringet kände jag hur mycket jag ville ta studenten igen. Ååååh vad roligt. Vi gick lite på stan medans vi väntade på att Malin skulle vilja åka hem. Vi glömde att betala parkeringsavgift men klarade oss som tur var utan böter. Puh.

På lördagen klev jag och älsklingen upp jättejättetidigt och åkte med mor och far till åland med eckerölinjen. Det var roligt. Det blev en hel del shopping kan man väl säga så nu vill jag ha många roliga tillfällen att utnyttja den. Hehehe. 

Igår var det återigen falun som gällde. Denna gång med enbart Sofie och denna gång var det bal det var frågan om. Malin var jättefin i grön klänning. Mmmmh. Bilder kommer.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Sitter i Torsåker just nu och det verkar inte vara bästa vädret. Antingen cyklar jag hem och bakar muffins eller så tar jag audin hem och bakar muffins eller så åker jag inte hem alls utan gör något annat. Först ska jag i alla fall diska.

Hejs

fyrkant

Det blev inga muffins. Hade inga formar. Tråkigt. Det får bli en annan gång istället.

Jag har legat ute och solat hela dagen. Skönt. Dock lyckades jag tydligen inte smörja in hela ryggen med solkräm för jag har en bränd fyrkant mitt på ryggen. Inte vackert.

Nu ska jag ta pedan till Torsåker. Först hem till älsklingen som snart kommer hem från jobbet och senare ska jag träffa Ida som visst skulle vara barnvakt först.

Pusshej

chill

Igår blev ännu en slappdag. Jag brände ut lite bilder och städade ur min garderob. Det blev två stora högar med klädser som ska bort bort bort. Skönt. Jag tömde även min byrå som det verkligen bara låg meningslöst gammalt skit i. Nu kan jag använda den till något vettigt, nämligen till att förvara kläder som jag verkligen använder. På kvällen sedan när Kalle kom hem från jobbet åkte vi och metade lite. Det blev väl kanske inte jättemycket fisk men det var roligt och mysigt i alla fall. Vi hade vår nyinköpta lilla grill med oss så vi grillade där vid sjön. Många sådana små spontana utflykter i sommar tack.

Den här dagen ska jag till att  börja med ägna åt att baka muffins. Chokladmuffins med mariannekulor i. Förutsatt att det finns något att baka med. Annars blir det svårt.

På eftermiddagen ska jag träffa Ida. Det blir fantastiskt roligt. Jag saknar henne. Jag saknar alla som jag inte kunnat träffa på grund av allt pluggande. Nu är det underbart nog sommarlov och jag kommer att vara tillgänglig i princip jämt. Så att alla är välkomna att leka med mig. Berätta vad som häder tack :)

Och imorgon är det Malins student. Då får jag träffa fler underbara människor.

Tjo

besiktning

Igår segade jag hemma hela dagen. Jag höll på och redigerade bilder från Daniels bröllop mest hela tiden. Men bästa Hanna kom hit en liten stund och var hemligt kreativ med mig. Det var roligt. Vi kan när vi vill. På kvällen bar det av till Edsken för lite korvgrillning och brännboll med simningen. Även om man hållit sig borta hela terminen så kan man alltid komma på avslutningen tyckte jag. Det var skoj.

I morse for jag till sandviken med far redan klockan halv nio. Vi skulle åka och besikta Kalles audi som dessvärre inte gick igenom. Tråkigt. Vi hamnade även på ÖB där jag köpte lite utemöbler till Kalles balkong. Det kommer bli jättefint. När jag kom hem fortsatte jag med bilderna lite och har nu lyckats sno ihop ett album som jag ska bränna ut till alla som önskar. Jag har även gjort två fina tavlor. Kreativt. Jag har även hunnit med att vara till mormor en sväng idag. Där blev det lite fika och kortspel.

Nu ska jag äta grillad korv (igen..) och sen blir det body pump.

Hejs

Daniel <3 Therese

















 
Åååååååååååååååååååååh. Det var så fantastiskt underbart sagolikt fint. Fina fina kusin.


Lov

SOOOOOOOOOOMMARLOOOOOOOOOOOOOOOV!!

Sällan har jag längtat så mycket efter sommarlovet som jag har gjort i år. Tentan igår gick för hoppningsvis tillräckligt bra och jag är glad och nöjd och stolt att nu kunna kalla mig för en femtedels civilingenjör. Fantastiskt.

Vi hade en jättetrevlig kväll igår, även om det kanske inte blev helt som det var tänkt med vissa saker. Hehe. Amanda och Jenny och jag hade stora visioner vad det gällde att blanda drinkar. En blev helt fantastiskt supergod medan den andra dessvärre blev ungefär lika äcklig. Så jag kan verkligen tipsa om kiwi, fläder och sockerdricka medan kanske föreslå en viss avhållsamhet från melon, kokosmjölk och mjölk.

i grillade och hade det trevligt utanför Villes lägenhet ett tag först och sedan gick ungefär halva klassen hem till Malin och spelade krocket medan den andra halvan gick ut på nation. För min del blev det krocket. Jätteroligt men myggigt. Jag kom hem halv ett, mycket tidigarre än jag hade trott eftersom det inte blev någon utgång men jag hade fantastiskt roligt ändå.

Nu ska jag strax bege mig iväg och titta på när Sanna tar studenten. Jätteroligt ska det bli. Malin kommer visst hit också. Jag har svårt att fatta att det var ett helt år sen min student. Ojoj.

Ikväll kommer älsklingen hit och hämtar hem mig. Just nu råder kaos i mitt rum och jag vet inte hur jag ska kunna åtgärda det. Det var visst väldigt mycket saker som skulle med hem.

hemmaplugg

Sitter med datorn i köket  i en tom uppsalalägenhet just nu. Amanda och Jenny var här och pluggade beräkningsvetenskap med mig tills för ungefär en halvtimme sen. Så asigt jävla jobbigt att tagga om en gång till och försöka få något vettigt gjort. Men, vi tog oss i alla fall igenom godkäntdelen på fyra tentor. Hyfsat bra ändå. Skönt ändå att det är en del för godkänt och en del för högre betyg för jag orkar verkligen inte sätta mig in i det och det känns bara som en allmänt värdelös kurs och jag tog mentalt sommarlov i påskas. Typ. Jag orkar inte mer nu. Men det är bara en dag till med hårdpluggande och en tenta på tre timmar, sen är det över för den här gången. Så skönt.

Fördelen med att vi pluggade här är såklart att jag inte behövde förflytta mig en endaste millimeter. Jätteskönt. Nackdelen är dock att diskberget växer tre gånger snabbare om man är tre än om man är ensam, men det får man väl bjuda på. Jag antar att jag inte har något annat val än att ta itu med det nu.

Sen väntar sängen.

Pusshej