punka

Jag har varit utan internet i några dagar. Det fick för sig att lägga av på mammas dator och jag har inte orkat masa mig upp till övervåningen för att använda internet på stationära. Men nu när älsklingen står ute i trädgården och rensar gäddor tänkte jag att det kunde vara dags att uppdatera sig lite. Vi fiskade lite idag, i spöregn. Min fångst blev några abborrar medan Kalle lyckades dra iland två rätt fina gäddor som han nu alltså står och rensar. Jag lyckades peta ut ögat på två av mina fiskar. Inte mysigt. Det ena hade jag i handen och det andra satt fast på kroken. Jätteäckligt. Men nu vet ni det.

För övrigt så jobbade jag min sista dag idag. Tänkte att det skulle bli en riktig gildardag för det var jättelite post. Men det började så fantastiskt som med punka. Vid det allra första jävla huset. Jag fick släpa runt cykeln runt hela distriktet. Jag försökte pumpa när jag kom till statoil men luften gick ur lika fort som den kom i. Inte kul. Mitt fjärde jävla cykelproblem på fem veckor. Först kedjan som hoppar av konstant, sen växeln som fastnar, sen bromsen och nu punktering. De kanske borde fundera på lite underhåll av cyklarna på det där stället.

Men nu är det i alla fall lov i tre veckor som gäller. Jippi

bland nallar och stora missar

Här är några av bilderna som knäpptes i grönklitt i lördags.

















nalle

Igår var jag med mamma, pappa och älsklingen till Orsa och tittade på nallar och missar i björnparken. Det var jättemysigt. Älskar djur, och då särskilt kattdjur. Det som var lite tråkigt var väl att man inte kom så jättenära djuren, men samtidigt är det väl bra att de får gå i stora hägn. Vi knäppte en hel del bilder därifrån och jag tänkte att jag skulle lägga upp några senare, men jag har inte redigerat dem än.

Idag är det fantastiskt väder ute och jag väljer att göra så lite som möjligt. Sitter i soffan och degar med datorn samtidigt som jag tittar på när kalle spelar gran turismo. Tror att jag kanske ska vara med lite nu.

Peace

sen sist

Har haft späckade nio dagar vill jag lova. Sedan jag var här senast har jag hunnit fira att min morbror gift sig, jobbat kväll, åkt på fyrhjulingsutflykt, promenerat med Ida, plaskat runt på AquaNova i Borlänge med Sofie och Ida, fikat hos Malin, metat i hoån, shoppat loss i Valbo, bakat en fräsig rulltårta, fikat hos Malin igen samt metat och fikat och myst vid havet utanför Skutskär med familjen.

Hoppas att det kan bli bloggat lite oftare framöver

grattis mämz

Idag trodde jag nästan att jag skulle storkna på postcykeln. Det var fruktansvärt jobbigt att jobba idag. Det är så stekigt där bland husen. Usch. Och varenda människa jag mötte frågade om det var varmt åt mig. Gissa. Hua. Meeeeeeeeeeeen, mami fyller år idag så när jag var klar åkte jag hem och käkade tårta. Inte fel. Tror dock att jag hade någon form av lättare solsting för jag var asigt trött och hade extrem huvudvärk ett tag men när jag fick bada lite så blev det bättre. Halva släkten var vid badet också. Både Johan, Daniel, Vincent och Linnea. Skoj. Badade lite med kusinerna, det var roligt. Avslutade dagen med att jag och älsklingen bjöd mamma&pappa på mat i edsken. Jättegott.

Förövrigt, det roligaste var att folk hängde på låset utanför apoteket imorse. Säkert tio-femton personer stog där klockan tio imorse och väntade på att de skulle öppna. Haha. Liksom varför?

Nu ska jag duscha och hoppas på en inte lika stekig dag imorn. Då blir det bröllopsfest :)

haveri

Igår hade jag bestämt mig för att allting skulle gå bra på jobbet. Det skulle inte vara någon reklam och det skulle gå fort och jag skulle bli klar snabbt. Trodde jag. Mötte en pall med Hoforsblad när jag kom till posten. Där sprack det till att börja med. Men det gick rätt bra en då på första biten, den dryga biten. Men när jag hade varit uppe hos farbror och käkat lunch och precis lastat cykeln för sista etappen så lyckas jag såklart välta cykeln. Hade lastat den lite snett och misslyckades med att få ner stödet och orkade inte hålla emot samtidigt som mitt skosnöre fastnade i pedalen. Jävla skit. 200 hoforsblad, en stor postbunt och tre paket över hela gatan. Inte roligt alls. Och i fallet lossnade en skruv så att fotbromsen gick sönder. Det var jätteläskigt när jag skulle bromsa och pedalerna istället började gå framåt. Fantastiskt spännande att cykla sen men enbart en handbroms som hänger och slänger lite. Men cykeln fick sig en reparation när jag kom tillbaka så idag fungerade den igen.

Idag gick det däremot ganska bra. Ingen reklam och inget cykelhaveri. Blev klar nästan två timmar tidigare än i måndags. Fint. När jag kom hem åkte jag med mor och far till valbo. Det blev en ny plånbok med hem eftersom den förra fina inte har något myntfack kvar. Tråkigt.

Imorn hoppas vi på en ny reklamfri dag :)

action

Idag var det actiondag på posten minsann. Min första ensamdag. Det gick bra faktiskt, även om jag hade ett par fadäser och även om jag hatade postkodlotteriet exakt hela tiden. Först fastnade en växel på cykeln så att hjulet och tramporna var helt låsta. Jag kom absolut ingenstans. Som tur var så hände det precis utanför statoil så jag knallade in där och fick hjälp efter många om och men. Bra med händigt folk. Sen gick det smärtfritt ända tills det ramlade ut en nyckelknippa ur en fastighetsbox och jag inte hade någon aning om vart den kom ifrån. Lyckat. Visste inte vad jag skulle göra då heller. Försökte först ringa posten två gånger utan svar, sen försökte jag ringa Camilla två gånger utan svar. Det slutade med att jag fick fatta ett eget klokt beslut att ta med nycklarna och sätta en lapp på boxen. Hoppas att ingen skäller på mig sen. De på posten tyckte att jag hade gjort rätt i alla fall, får se vad nyckelägaren tycker. Oj oj.

När jag slutade åkte jag och hämtade Malin som följde med mig hem och badade. Efter det åkte jag till Torsåker på bluegrassfestivalen. Hade spontan sms-kontakt med Karro som jag inte sett på flera år och vi bestämde att vi skulle ses där. Hur kul var inte det? Jätteroligt. Myggigt var det också.

Nu har jag nyss kommit hem och sitter i älsklings soffa och är jättetrött. Det blir nog till att sova nu har jag en känsla av. Skål då.