Stockholm

Hade en jättefin dag i huvudstaden med Ida, Emma och Sofie igår. Det blev lunch på kungshallen, promenad genom gamla stan, båt till Djurgården, glass och djurchill på Skansen, lång promenad tillbaka till stan där vi dessutom gick fel och slutligen även middag på kungshallen eftersom det var bråttom tillbaka till bilen. Och fint väder var det hela dagen. Hur bra som helst.


Sen sist

Hade en jättefin kväll igår. Åkte till Gävle med Hanna, Sanna, Sofie och Malin för att fira den sistnämnda som fyller år idag. Mat på Church Street och drinkmys på Brända Bocken var perfekt och välbehövlig vardagslyx. Åkte hem väldigt mätt och nöjd och glad. Och ikväll har jag firat in min semester med att dra årets första gös. Så jäkla nöjd tjej. Vi lånade mammas och pappas båt och puttrade ett par timmar på gösken. Ungefär 1,4 kg vägde den kraken, så större finns det ju. Dem ska vi hämta senare Imorn blir det Stockholm. Godnatt


Mamma

I fredags fyllde mamma år. Jag jobbade till halv fem men när jag kom hem blev det den traditionsenliga smultron- och marängtårtan. Hur gott som helst. I år fick mormor bara medverka genom sitt porslin. Konstig känsla. Hur många gånger har jag inte ätit tårta på ett sådant fat hemma hos henne? Och nu är hon inte ens med, men fatet har flyttat hem till mamma. Fast jo, nog var hon med allt. Det tror jag. När Kalle kom lite senare så blev det paket. Vi gav henne en sodastream och jag tror den blev väldigt uppskattad. Det har då bubblats friskt i alla fall. Igår firade vi lite mer. Vi åkte med Kurt och Margot över till Åland med Eckerölinjen. Det var jättetrevligt. Vi satt på soldäck hela överresan och det var hur skönt som helst. Från taxfreen fick en parfym och en ansiktskräm följa med hem. Parfymen blev Naomi Campbells Cat Deluxe - At Night. Jättenöjd, trivdes verkligen med den. När vi återanlände till Hofors avslutade vi med middag i Edsken. Bra dag.


Truck

Efter jobbet idag åkte Kalle och jag till Sandviken. Jag blev infixad som besökare på Sandvik och fick hälsa på i verkstaden där Kalle jobbar. Kul och se vad han gör om dagarna. Fick åka (och till och med köra!!) grensletruck. Stört stor och ful maskin. Två lodräta väggar med en hytt uppepå. Så nu har jag fått ännu ett fint studiebesök i stålvärlden.


Falun

Nu funkar bloggappen igen. Lycklig tjej. Fick ta bort den och ladda ner den igen så ordnade det sig. Igår packade jag in Ida, Malin och Sanna i mazdan och åkte till Hanna i Falun. Bästa grejen. Vi åt kebab, spelade ölspel och gick på Victuscella. Bra kväll. Lite halvkass musik och lite för mycket äldre människor på krogen men på det hela taget bra. Idag åt vi bästa frukosten och spenderade sedan fyra timmar med att titta på en reprissändning av bachelorette. Sen väntade en spännande hemresa. Märkte redan på väg ut ur falun att bilen gick upp i temp. Vi var tvungna att stanna på en parkering efter vägen för att mätaren gick upp på rött. Inte bra med kokande bil. Fick stå och kallna sig lite och sen var det bara att hoppas att vi skulle komma till Statoil utan kok. Det gjorde vi. Där skulle fyra brudar slå sina kloka ihop för att fylla på vatten i kylaren. Var nog en rolig syn. Jag står och fipplar med kylarlocket och hoppas slippa få hetvatten på mig, Malin ryggar tillbaka, Ida står med instruktionsboken till bilen och Sanna säger uppmuntrande ord. Men det löste sig. Alla nöjda och glada. Det var ju tur att jag hade sett Kalle fylla vatten förut, annars hade jag inte haft en aning. Tog med mig Ida och badade när vi kom hem. Underbart. Vi hade nog lite överhettade hjärnor efter den pärsen. Sen tillbringade jag ett par timmar hos mamma och pappa och åt middag där innan Kalle och jag premiäråkte båten en sväng så här på kvällskvisten. Äntligen är den klar. Äntligen får jag fiska. Tyvärr ska det väl regna och åska imorn men det visar sig. Godnatt

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/83047/images/2012/pic_4ff8bc70ddf2b366fa000752.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/83047/images/2012/pic_4ff8bc72ddf2b375fe002acb.jpg" class="image">


Stålverk

Idag var det action på jobbet lär jag säga. Först plasklabb hela förmiddagen vilket inte var så mycket action, men sen.. Jag slängde på mig verkskor, flamsäkra brallor och en kruka på huvudet och knallade iväg till stålverket och mötte upp farbror Kurt för en guidning i ståltillverkningsprocessen. Tanken var väl att det skulle vara som ett litet komplement till all teori jag fick av Kjell. Så nu har jag sett alla delar som jag läste om förra veckan. Ljusbågsugnen, slaggdragaren, skänkugnen och götgjutningen. Både glödande och flytande stål. Ascoolt var det. Ljust, varmt, skitigt och högljutt. En ganska extrem upplevelse för alla sinnen. Fruktansvärd arbetsmiljö kan jag tänka mig. Jag var alldeles lomhörd, svart i näsan och nära smältpunkten efter knappt en timme. Jag kom precis när de gjorde en insättning av skrot och det smällde och blixtrade och slog lågor ända upp i taket. Hänförd tjej. Fyrverkeri varje dag året om, sa Kurt. När vi hade gått runt och tittat på allt fick jag glass. Sa ju att jag aktiverade alla sinnen. Nöjd tjej.