Fjaerran Hoejderspelen

Man har helg i fyra dagar, men varannan dag måste man ändå parvla sig upp i normal skoltid för att man ska tillbringa dagen i ett badhus. Den här gången var det dock inte jag som skulle bada. På Gästrikeserien i söndags blev jag nämligen tillfrågad om jag kunde tänka mig att ställa upp som funktionär på Fjärran Höjderspelen. Jahapp tänkte jag, det kan jag väl alltid göra. Jag är ju inte så himla begåvad jag inte.

Klockan ringde alltså sex imorse, suck. Halv åtta stod jag som en michelingubbe i hallen redo att påbörja åtta kilometers mopedfärd. Det var under tio grader ute så det var tröja, tjocktröja, jacka och ännu en tjocktröja on som gällde. Dessutom krängde jag på mig ett par överdragsbyxor, mössa och dubbla vantar. Frysa hade jag inga planer på att göra.

Kvart i åtta anlände jag till Hoforshallen, och jag var först på plats. Lätt panik uppstod, hade jag tagit fel på tiden? Skulle vi inte åka åtta? Ääh, de kommer säkert snart. Och jo då, ett par minuter senare anlände min Gävletransport som bestod av Elisabet&Emma med familj. Någonstans utanför Sandviken blev vi omkörda av Borlänges checka minibuss, an guess who was inside it. Wohooo, lycka <333.

När jag kom in var jag väl inte särskilt medveten om vad jag skulle få för uppgift. Jag hade egentligen inte ens koll på om de visste att jag skulle vara där, alltså herr Källqvist kanske hade struntat i att vidarebefordra mitt mail. Men det hade han inte. Jag trallade fram till sekretariatet och lade på mitt checkaste smile och förkunnade att jag minsann skulle vara funktionär. Jahapp sa tanten och hivade åt mig en tröja. Gävle Simsällskap har verkligen ännu fulare funktionärströjor än vad vi har. Deras är liksom vita piké med röda, gröna och blåa ränder på. Jag fick i alla fall reda på att jag skulle vara vändningskontrollant på bana sju och åtta. Det var slappt och bra, där ute på kanten behöver man inte ens ha simmare i varje heat.

Jag hade med andra ord gott om tid att spana på you know who. Han är ju så läbbigt fin. Alltså wooh <33, hottiest ever. Det är en fröjd att se honom simma, men det är givetvis ännu mer fröjd att se honom låta bli att simma >8). Han haffade vid ett tillfälle min funktionärsstol. Det var under en prisutdelning och jag hade emigrerat för att låtsas vara lite social. I ögonvrån såg jag då en gestalt ta plats på min stol och... ooaaah :DD. Sedan utbytte Malin och jag några dreggel-sms. 

På eftermiddagspasset fick jag byta arbetsuppgift och istället agera tidtagare på bana sex. Jobbigt, då måste man anstränga sig fysiskt också vilket påfrestar någon fruktansvärt. Man måste liksom först skriva ner vad hur mycket folk man ska drabba samman med genom att studera heatlistan, och by the way, när jag gjorde det så dök herr heting upp bakom ryggen på mig. Wohoo. I alla fall, sedan måste man ju vara uppmärksam och både trycka på och av en klocka. Tur att den liksom bara är steg tre i det hela, så det gör inte så mycket om man missar. I alla fall så hade han bana fem en gång, och det var ju nära och bra, men annars passerade han varje gång han lämnade bassängen i alla fall. NAAAHJS. 


Dagens Bild - La neu friseur

83047-154

Tjaa.. Så här blev det :DD


Borlänge on

Åkeeej. Så här två dagar i efterhand kan jag ju meddela att jag och Malin var till Borlänge i Torsdags. Vadå, skolkade vi? Så klart att vi gjorde, det gör ju vi varenda dag. Näe, vi hade ju studiedag och skulle därför göra en liten two in one resa till Borlänge som skulle inkludera både vattenrutchbaneåkning och spaning på hottie number one som vi inte sett på närmare ett år, något abstinensbesvär bara. Vi var i alla fall så självständiga och duktiga att vi åkte tåg till Borlänge. Det var till att hasta upp i vanlig skoltid och parvla sig till Hofors där vi först tog ut lite pengar och sedan inhandlade diverse färdkost på Sparköp. Vi tänkte första att vi skulle handla på Ica, men de öppnade inte förrän nio så vi stod där utanför dörrarna och såg allmänt dumma ut innan vi noterade det.  

Sedan fick vi åka med världshistoriens fulaste tågbuss, men so what, den transporterade oss i alla fall till järnvägsstationen och det var ju liksom själva syftet. Sedan fick vi vänta omkring tio minuter på perrongen, och där var det verkligen svinkallt. Usch. Sedan kom tåget och där var det varmt och mysigt och trevligt. Vi hade varit så kulturella och nyttiga att vi inhandlat oss en varsin flaska kolsyrat vatten, ja allvarligt, det finns verkligen mineralvatten som är gott. Denna udda upptäckt hette i alla fall Bonaqua Silver och smakar inte så fasligt mycket mineraler, så det är drickbart. Detta inmundigades då på tåget tillsammans med en inte riktigt lika nyttig japp, men man kan ju inte lyckas helt på en gång. När tåget stannade i Falun var det en människa som av någon underlig anledning fick för sig att hon skulle knacka på rutan precis där vi satt. Jag tittade upp och måste ha sett ut som en fiollåda. Jag bara blängde på henne lite och förstod inte riktigt vad hon menade, men det behövdes inte heller för hon gick nästan på en gång.  

När vi kom till Borlänge hette det första problemet "Hitta till Maserhallen". Vi hade liksom inget riktigt hum om var Borlänges järnvägsstation låg i förhållande till något annat. Vi traskade ut och ställde oss och blängde lite innan vi snabbt konstaterade att vi inte skulle hitta utan hjälp, så vi stegade taktfast in på pressbyrån och frågade. Den människan gav oss bara en riktning och vi kände oss genast hemskt mycket klokare. Vi kom i alla fall ut på andra sidan och började fundera lite till. Vi såg en skylt som det stod kupolen på och det kändes riktigt rätt. Vi hann dock inte knalla särskilt länge i dess riktning innan cykelvägen delade sig och vi hajade inte alls hur vi skulle gå. Vi stod och stirrade och tänkte lite till innan vi såg taket på kupolen, och då var det liksom inte så svårt längre. Från kupolen hittar man ganska lätt Maserhallen, det är liksom bara förbi den fula rondellen som trotsar tyngdlagen och sedan höger efter staketet.  

Well, det löste sig ju och vi kunde hasta in på badhuset, hasta i badutstyrseln och sedan hasta vidare ut i simhallen. När vi rushade in genom entrén och fram till själva kassan hann vi med att notera att det nu var det stackars Borlängefolket som råkat ut för det hemska ödet att bli utan bassäng. Jag har ju ingen aning om vad som hänt med deras pool, men kaklas om skulle den.  Åh vad roligt för dem. En simklubb utan bassäng är liksom inte så bra, och vi vet ju själv hur det känns att behöva åka flera mil till träningarna. Äventyrsbadet var dock inte utsatt för något ombygge så vi kunde utan bekymmer utöva diverse vattenlekar. Den stora fördelen med att åka på en studiedag är att det är förhållandevis lite folk där, eller rättare sagt, det var knappt något folk alls. Det var bara för oss att springa omkring och åka som vi ville utan att behöva utstå något köstående.  

Efter någon timme började det kurra i våra magar och vi trallade ut och inhandlade oss varsin laddning korv med pommes frites. Jag är i full färd med att lära mig tycka om ketchup, och det går faktiskt ganska bra. Jag insåg för ett tag sedan att det var ganska gott till pommes frites, och nu har jag insett att det även var okej till korv. Det tar sig. Efter maten placerade vi oss i en bubbelpool och iakttog små premiärbadare som plaskade omkring i poolen intill. Jetesött. Sedan ville vi ut och åka badanka, och vad gör man då? Jo givetvis haffar man första bästa badanka och pressar ner sig i den. Vi tog ett varv i utebassängen nerkilade i samma badanka och lyckades sedan göra en betydligt snyggar landning än förra gången. 

Klockan två gick vi upp och duschade och ägnade oss åt diverse egenvård innan vi skulle påbörja något slags promenad tillbaka. Det hade börjat regna och det var rätt kallt, men hade vi så många alternativ till att gå då? Näe, precis. Vi mellanlandade på kupolen etta par timmar innan vi stegade till järnvägsstationen. Bland annat provade jag ett par snygga stuprör på only, men jag kan inte begripa varför klädfirmorna inte inser att vissa personer liksom är taxar. Jag kan inte ha 32" på längden, utan jag skulle behöva 30" men det finns aldrig. Personligen tycker jag inte att uppvikta stuprör är så hett. Jag köpte i alla fall en foundation och ett par örhängen. Örhängena är jetesöta, de ser ut som nycklar.  


På tåget hem fick vi åka jättebilligt. Konduktören slog in 75 kronor och jag var säker på att han menade 75 kronor var så jag började protestera lite lätt, men han förkunnade då att vi fick dela på en vuxenbiljett. Trevligt. Sedan kom det en tant/dam/tjej och talade om för Malin att hennes väska var gôrläcker vilket förgyllde hennes dag lite. Sedan kom vi hem och mor hämtade oss vid järnvägsstationen.  


Två dagars övningar

Okeeej... Egentligen borde jag berätta om två dagar, men eftersom jag snart ska gå och nanna så får det bli någon sorts uppspeedad version.

I går hade jag det där något uttjatade matteprovet, och jag trodde att det gick ganska så bra. Det var bara en uppgift som absolut inte gick och några som jag var lite osäker på. Men på matten idag stormar Anders in och meddelar att han är jättebesviken på oss, att han hade haft mycket högre förhoppningar på oss. Ojoj vad bra det kändes helt plötsligt.

Vi knäppte även kort igår. Jag hade från början tänkt att jag skulle ha på mig min svarta trekvartsärmade tröja, men Lina fick mig att ändra mig så det blev den rosa/brunrandiga istället. Faktum var att nästan varenda människa var randig. Det var så att fotografen reagerade på det. Hon bara "åh, det var då gräsligt vad randigt det var där uppe".  Jag fick som vanligt stå, varför inte? Det är ju alltid så att de långa får sitta och till den skaran har jag aldrig hört. 

På kvällen var jag på boxersice med Hanna, Elin, Malin och Rebecka. Elin var chaufför och vi trängde in oss i deras lilla blåa bil. Det var riktigt trångt och gulligt. Eftersom vi var fem stycken blev vi inte jämna par så jag fick vara med någon tafflig och trögtänkt tant. Hon hängde verkligen inte med på någonting och jag var så jävla grinig när jag gick därifrån. Uschusch, nästa gång får det gå lite bättre.
 
I morse skulle jag ha redovisat svenskan, men jag kom med någon tom ursäkt om att jag inte hunnit träna in någonting att säga. Ojdå ^^. Hon försökte få mig att gå med på att göra det på måndag istället men det vette fasen XD. 

Jag är verkligen bäst på att få ihop det med tider. Jag hade nämligen lyckats boka klipptid idag, dagen efter fotograferingen. Snacka om vältajmat XD. Nu har jag i alla fall ny frisyr och jag är rätt nöjd med den. Det är inte så mycket kortare bak, men det är mycket mer uppklippt och så har jag lugg^^. 

Innan vi åkte till träningen skulle jag få köra lite bil på industriområdet. Dagens syfte var att jag ska få till det med gasen och kopplingen så att det inte blir så himla ryckigt. Host host, det första som hände var att bilen tog en tre-fyra små hopp framåt och sedan tvärstannade, vilket fick till följd att jag, som glömt att sätta fast mig, for in med armarna i ratten mitt på signalhornet. Ett inte så väldigt diskret ljud uppstod och mamma höll på att skratta ihjäl sig. Inte så ryckigt var det ju X''D. Sedan gick det faktiskt himla bra, och jag tror att jag kom iväg på första försöket hela tiden efter det.

Sedan var det träning, och av någon anledning får vi inte längre byta om på damavdelningen, utan vi är hänvisade till flickavdelningen. Den lilla detaljen lyckades Malin missa, så efter träningen gick hon ner och började duscha i fel omklädningsrum. Jag fick gå och hämta henne X''D. Jag fick skratta åt henne då, och hon fick skratta när jag berättade om min bilfärd. 


WIIIIIIIIE <3<3<3<3

JAG ÄLSKAR MAMMA OCH PAPPA!!!! I största allmänhet sådär, men även för att jag idag fick reda på att jag kommer få en laptop med internet i julklapp. Wiiehoo, wiehoooo <3<3<3<3. Jag kommer få den i november någon gång... ååh lycka.

Jag har tävlat!!!!

Vart ska jag börja?

Svenskan imorse var skit, jag skulle inte ens ha gått dit. Hade jag låtit bli hade det inte gjort någon skillnad eftersom jag bara satt där och blängde. Jag kommer inte att kunna genomföra redovisningen som nu blivit flyttad till onsdag eftersom vi ska knäppa kort sista timmen imorn. Jag har inte tid att läsa på det där som jag ska säga så det kommer inte gå. Blääh.

Tredje timmen hade vi datakunskap och inse hur mycket det suger. Det är ju så tråkigt och det är ju så meningslöst att man bara vill låta bli att gå dit. Läraren är persisk och jättejobbig att lyssna på samtidigt som man inte hör ett dugg av vad han säger. "I dag ska vi göra espalter". Han säger av någon anledning e framför alla ord som börjar på s. 

Sista timmen hade vi idrott och sprang omkring och lekte med basketbollar hela timmen. Någon eller något hatade mig grovt eftersom jag först fick en basketboll på tån (den tå som jag redan gjort illa tre gånger) så att nageln sprack lite smått. Sedan fick jag även en basketboll i huvudet precis bredvid ögat. Som tur var kom inte den bollen med någon vidare fart, Simon skulle pricka ¨någon låda men träffade kanten så att bollen studsade tillbaka upp i ansiktet på mig.

Jag fann ingen mening i att åka hem efter idrotten eftersom jag skulle vara uppe på hallen igen klockan fem. I stället satte mig i simhallens cafeteria och brottades med matteboken ett tag. Jag har ju det där provet imorn och nu ser det faktiskt lite ljusare ut. Jag har klarat ut ett par uppgifter med generella metoder nu så förhoppningsvis gör jag det även imorn. 

Sedan var det cup, och hör och häpna, jag simmade faktiskt. Känner mig riktigt nöjd med det. Jag har inte gjort någon nämnvärd tävlingsinsats sedan jag typ klappade ihop på Hofors Cup i december. Jag tror att jag har simmat en tjugofemma på en cup efter det, men idag skulle jag be back liksom. Men shit vad nervös jag var, har gått och grubblat och funderat i en vecka och känt mig allmänt löjlig. Det var nog tur att jag skulle ta hand om fiskarna, för annars hade jag nog brutit ihop igen. Fiskarna (eller Elin, Wilma och Simon som de heter) och jag gjorde en jättelång uppvärmning tillsammans och sedan skulle jag hjälpa dem vid starten och så, så jag fick aldrig någon tid på mig att grubbla. När de hade simmat var det liksom jag. Jag började med 50 rygg och landade en knapp sekund över pers, vilket jag får anse som fullt godkänt. 50 bröst blev knappt en halv sekund över pers vilket jag är jättenöjd med. På frisimmet gick det inte fullt lika bra, men två sekunder över pers får nog ses som godkänt där med. Jag förstår inte varför jag får sådana problem att göra något vettigt bara för att det råkar heta tävling. Hela alltet liksom låser sig och det känns bara konstigt. Liksom det kändes som om jag skulle spy när jag stod på startpallen.

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon ska vi som sagt knäppa kort vilket jag klassar som årets höjdpunkt. Jag gör mig ju alltid så himla bra i skolkatalogen också. De senaste tre åren har jag varit med på åtta kort där och jag tror inte att jag har lyckats se vettig och normal ut på ett enda av dem. I år får jag dock bara vara med en gång, riktigt taskigt.

   

Det var längesen nu..

..men här kommer en efterlängtat lista >8)

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokusåpa? Nejnej, skulle kunna betala för att slippa det
Vilken årstid tycker du bäst om? Alla har sin charm 
Laddar du hem musik och film från internet? Oj då..
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Bli väldigt glad
Vad är det bästa med julafton? Glädjen och gemenskapen åsså julklapparna förstås, fast jag tycker att det är lika roligt att ge som att få.
Tänker du mycket på ditt utseende? Jag tänker ofta på vad andra tycker om mitt utseende
Är du skyldig någon pengar? Nej, jag tror jag är kvitt med alla nu :P
Bär du glasögon eller kontaktlinser? Just solglasögon
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Inte ett dugg
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? Senast nio om jag ska lyckas somna på kvällen sen
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? Den som råkar stå i vägen för den
Hur många gånger har du fuskat på ett prov? Aldrig, jag tror inte att jag skulle tjäna på det
Hur länge varade ditt längsta förhållande? I hela 15 minuter
Har du piercing? Tre i öronen bara
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Mamma
Vad slösar du mest pengar på? Jag är ingen shoppingfanatiker, men kläder är ju dyrast
Vill du gifta dig? Eventuellt
Vill du ha barn? Antagligen
Låser du toalettdörren även om du är ensam hemma? Oftast, men ibland stänger jag inte ens dörren.
Vilka länder har du varit i? Finland, Danmark, Estland, Lettland, Tyskland, Österrike, Malta, Cypern, Grekland (Kreta) och Kanarieöarna (Lanzarote x2, Teneriffa), som väl hör till Spanien.
Solar du ofta? Ja, förutsatt att det är soligt och varmt. Vågar inte riktigt lägga mig i ett solarium.
Är du bra på att laga mat? Om den som utsätts för min kokkonst tycker om pasta eller pulvermos så.
Vad dricker du för alkohol? Etanol är mig veterligt den enda alkoholen man tål. ^^
Vad tycker du om monarkin? Den stör mig inte
Gillar du att dansa? Jag älskar att dansa
Vad har du för klädstil? Ganska neutral tror jag
Är du flygrädd? Nej, me love, i alla fall starten och landningen
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? Jag skulle tycka om det om jag jobbade på en krog, just nu bryr jag mig inte.
Hur vig är du? Ganska ordentligt faktiskt, kan utan problem lägga ansiktet mot knäna sittandes eller ståendes med raka ben.
Vad dricker du helst när du är törstig? Något smaksatt, gärna saft
Vilken är din favoritglass? Solero Red Fruits
Tror du på ett liv efter döden? Jag vet inte, det finns liksom ingen att fråga
Vilket kaffe sörplar du helst? Inget, dessutom behöver man väl inte sörpla.
Vilket mobilmärke föredrar du? Eftersom jag har en Samsung så säger jag väl det.
Vill du gå ner i vikt? Nej, men skulle gärna omvandla lite överblivet bläff till muskler.
Vad har du för personlighet? Snäll men ibland lite överlägsen kanske, glad och positiv när det passar.
Har du varit deprimerad? Det kan man nog kalla det ja
Tycker du om sushi? Oooaaahh, rå fisk, det skulle aldrig falla mig in att prova det.
Tror du på livslång kärlek? Det lär visa sig
Vad äter du helst när du ser på film? Är jag på bio vill jag ha popcorn, annars trycker jag in något som finns till hands.
Lever dina föräldrar tillsammans? Jupp
Skulle du vilja träna någon typ av kampsport? Nej, jag anser att det är våld och jag hatar våld.
Har du tandläkarskräck? Näe inte direkt, men jag hatar när de ska pilla en i halsen.
Vad heter du i mellannamn? Till min fasa har de gett mig namnet Louise
Är du en morgon eller kvällsmänniska? Kväll, vet fan inte hur många gånger jag har svarat på denna fråga i listor nu.
Vilken ögonfärg har du? Lyckligt utrustad med gröna ögon, men ibland ser de dock gråa ut.
Vilken hårfärg har du naturellt: Den jag har nu, kan den kallas gyllenblond tro?
Biter du på naglarna? Tyvärr, men när jag låter bli kan jag lyckas få dem riktigt långa.
Är du beroende av något? Att känna trygghet
Hur ofta motionerar du? När det är som allvarligast blir det någonting varje dag. Annars är det väl 4-5 gånger i veckan

Gästrikeserien

Idag var det Gästrikeserien på hemmaplan i Hofors. Jag fick den stora äran att agera funktionär som vanligt. Av någon anledning blir jag alltid satt som tidtagare, och av någon ännu underligare anledning får jag alltid någon av ledarbanorna. Idag fick jag bana fyra, och eftersom vi körde på bana två till sex var det den absoluta ledarbanan. Det betyder att man har en simmare i precis vartenda heat. Det är dock ganska roligt att vara funktionär, man känner sig liksom lite viktig. Fast det är rätt enformigt och man blir trött och det är varmt och man får huvudvärk och dylikt. Dessutom får man ha på sig en svart tröja som det står funktionär på med neongula bokstäver. Dessa tröjor finns i tre storlekar; L, XL och XXL och jag brukar alltid vara lite sent ute och få en XXL. De blir liksom långklänning på mig och det blir varmt så man håller på att smälla av. I dag var jag dock snabbare än blixten och haffade en L medan det fanns sådana kvar.


Jag fick även träffa Malin idag och det var ju år sedan. Hon ville leka med mig igår, men då var jag i Sandviken och dessutom var min mobil död så jag såg inte hennes SMS. Vi måste leka snart, det får nog bli på någon av studiedagarna nästa vecka. Jag försöker få henne att förstå att hon ska komma och hälsa på mig på Björkhagsskolan men det går inte så bra. Rackarns.

Dagen idag

Idag har det hänt en massa skoj så jag borde nog göra ett försök att genomföra något slags före-nattning-bloggning.

Imorse åkte mor min och jag in till Sandviken för att lyssna på en föreläsning med Anders Bladh som är huvudtränare i Södertälje SS och Hanna Eriksson, simmare i Södertälje SS som tagit silver på EM. Föreläsningen började tio så det vart liksom vanlig lördagstid trots att vi inte skulle iväg och ta hand om fiskarna. Jag saknar fiskarna lite, de är så söta.

Föreläsningen var i alla fall jättebra och han Anders var jättelätt att lyssna på dels för att han illustrerade allt han pratade om, Hanna sa inte allt för mycket men hon visade en massa övningar när vi var i badhuset och hade praktisk föreläsning på eftermiddagen. Jag lärde mig en massa saker praktiskt och även hur man som tränare ska möta varje individ efter dennes förutsättningar och inte sätta upp för höga mål och dylikt. 

När vi åkte hem trodde jag verkligen att mamma helt plötsligt inte hittade hem, för hon svängde inte vid tegelbruket vilket är det mest naturliga när man ska hem till oss. Men hon hade visst tänkt sig att jag skulle få köra lite bil. Idag har jag kört min längsta etapp hittills nämligen från Barkhyttan till Långnäs över skogen. Det gick prima från början förutom att jag vid flera tillfällen höll på att köra av vägen, typ när jag skulle växla och sådant. Men inte hamnade jag i diket inte. Däremot hamnade jag vid vägkanten och skulle starta om eftersom det alltid blir så himla ryckigt. Då ville biljäveln inge mer och det krävdes trehundrasjuttiotolv försök innan jag kom iväg igen. Då blev jag sur på både bilen och mamma, mest på bilen men på mamma för att jag tycker att hon inte talar om vad jag gör för fel. 

När jag kom hem satte jag mig med matteboken ett par timmar, ifall det skulle vara så att det har undgått någon att jag har prov på tisdag så kan jag ju skriva det igen. Jag har alltså matteprov på tisdag och det kommer att gå åt helvete. I morgon ska jag räkna med generella metoder så det bara stänker om det. Jag måste ju lyckas med någon uppgift någon gång i alla fall. 

När jag sedan med smått ont i nacken satte mig vid datorn och loggade ut på MSN beordrades jag att läsa Malins blogg för att ta reda på varför hon var förbannad på Sofie. Det brukar vara dagens nöje att läsa Malins blogg men det var inte så himla roligt att läsa att man blivit typ glömd av sina kompisar. Jag fick på det sättet reda på att Malin, Hanna, Rebecka, Roghe och Gustav eller hur det nu var, varit till Gävle och gått på bio. Vad hemskt roligt och snällt att de frågade om jag ville vara med då. Det kändes som att jahapp, nu går vi inte på samma skola så nu är jag liksom utanför. Liksom TACK!!!

Jag blev ganska så besviken och skulle samtidigt gå och äta så jag loggade ut från MSN och glömde bort att avtacka dem som jag pratade med. Malin trodde nog att jag blev sur på henne så hon fick dåligt samvete och ringde. F'låt. Enligt henne hade de andra frågat henne om hon ville följa med dem så det var väl knappast hennes fel då, om det nu var någons fel, de kanske inte ville ha mig med. Hur som helst så pratade vi i telefon i två timmar och tio minuter och det är nog inofficiellt världsrekord, i alla fall för mig XD

Nu ska jag sova och imorgon är det Gästrikeserien där jag väl antagligen ska agera funktionär.   


Redovisningen

Jag överlevde den första redovisningen, och fy sjutton vad skönt det är då. Det känns faktiskt som om det gick ganska bra till och med. Vi lyckades flirta till oss att få redovisa som grupp nummer två, vilket nästan är det bästa. Det blev av någon anledning jag som tog initiativet och det kändes okej. Vi råkade drulla till det lite i början genom att vi inte riktigt hade gått igenom vem som skulle prata om vilken punkt där, men när vi skulle prata om vårat eget ämne gick det helbra. Jag är jättenöjd med gruppens insats och min egen gick även den bra. Jag tittade inte alls så mycket på min fusklapp som jag trodde att jag skulle behöva göra och det hakade inte upp sig någonstans heller. Wooohoo.

På tisdag är det det där jefvla matteprovet. Jag måste plugga matte som en galning i helgen, vilket medför att jag inte kommer få tid att läsa på svenskan. Jag kan ju låtsas att jag prioriterar matten framför svenskan vilket kommer betyda att jag kan agera helt oförberedd när det kommer till den saken. Smart Sara. Då kan hon ju inte gärna bry sig om jag halkar över den där tvåminutersgränsen lite. 

Snacka om att jag är lite tjatig, men i morgon ska jag på någon sorts utbildning i Sandviken, så då kan jag skriva om det. 



Huuuh

Ojoj, jag har inte bloggat sen i söndags vilket nästan medför världens undergång för stamgästerna på min blogg. Jag vet, men livet är hårt ibland. Fan vad hårt det kan vara om jag ska vara ärlig. Jag har muntlig redovisning på naturkunskapen i morgon och det är ju inte så roligt inte. Jag hatar muntliga redovisningar och anser att det är det värsta med skolan. Den imorgon är ändå ganska lugn eftersom det är ett grupparbete som ska redovisas, så jag slipper stå där helt solo.

På tisdag blir det värre, det är renrtav så att jag skulle kunna stryka den dagen ur almanackan om jag fick tillstånd.  Då ska jag för det första stå och mässa om mitt fritidsintresse i två minuter. Vad ska det vara bra för då? Det är väl ingen som bryr sig? I exakt två minuter ska man stå där och prata, människan tyckar att man ska träna med klocka för att det ska bli så exakt som möjligt. Ser någon meningen i det? Jag överväger verkligen att strunta i den lektionen, men jag antar att jag hamnar där ändå.

Tisdagens andra skräck blir ett matteprov, det första på gymnasiet. Ojojoj vad det kommer gå åt helvete, bara rakt ner utan omvägar. Det känns verkligen så, och det är väl det som gör det till en skräck. I övrigt har väl matteproven varit min styrka, och jag är så himla rädd att misslyckas nu. MVG-uppgifterna känns verkligen skitsvåra när man ska utöva dem själv. Det är inga som helst problem att hänga med på Anders genomgångar på tavlan men så fort jag ska utöva dem själv så tappar jag bort mig. Suck. Även om jag vet hur man gör så gör jag saker i fel ordning och så blir det fel. Det är tur att de utgår från att man är ganska korkad i början, de har inga vidare krav på små ettor X''D.

Söndag 17.9.06

Jag orkar inte hitta på någon väl passande rubrik, men vem bryr sig? Snacka om att jag blev lite aggressiv i morse. Jag blev väckt klockan åtta av att folk började klättra på stegar alldeles utanför mitt fönster. Pappa har lejt någon snubbe att hjälpa oss att byta vindskivor på huset, eftersom han inte är något fan of stegar. I dag skulle de bygga om på norrsidan, där mitt rum råkar vara placerat. Hur ofta börjar man springa på stegar hemma hos folk redan klockan åtta på morgonen då? Det kanske möjligtvis finns folk som sover lite längre än så när det är helg. morr.

När de byggt färdigt skulle mor och far åka och rösta, och eftersom jag inte hade något vettigare för mig just då så hakade jag på. Farmor skulle också åka med, så vi skulle hämta henne först. Jag försökte flirta in mig hos mor så att jag skulle få köra de knappt åttahundra metrarna hem till farmor, men med motiveringen att det skulle vara 13 ungar, 14 hundra och 32 katter efter vägen så fick jag inte det. Rackarns.

Efter röstgrejset dumpade vi farmor och pappa hemma hos farmor och sedan åkte mamma och jag en vända. Jag fick köra ner till kraftstationen och vända. Mor hade mig att stanna lite titt som tätt eftersom det blir så himla ryckigt när jag startar bilen. Hon fick mig att stanna bland annat på den asfalterade delen av vägen dit. Jag har ju inte precis koll på riktigt hur stor bilen är, så jag stannade mitt i vägen. Sedan fick jag motorstopp där precis samtidigt som det kom en bil från andra hållet. Lyckat, där stod vi mitt i vägen och den mötande bilen kom inte förbi. Jag insåg att jag inte skulle lyckas få igång bilen utan missöden, så mamma och jag skyndade oss att byta plats. Mamma viftade med övningskörningsskylten mot den andra bilen som gjorde tummen upp när han lyckades komma förbi. Pinsamt läge.

Sedan åkte vi tillbaka till farmor. Kurt och margot var också där, och snart kom även Ulrica, Jarkko, Felicia och Mille. Vi åt äppelpaj, müms. Mille är verkligen charmtrollet nummer ett. En gladare unge får man leta efter. Han skrattar hela tiden, sötis. Felicia sprang omkring och spelade munspel, vilket Mille tyckte var helfestligt. Till slut gick munspelandet till överdrift tyckte jag. Jag hade dock spanat in katten Bjösse i sandlådan så jag gick ut till honom. En god ursäkt att slippa huvudvärk.

Nu ska jag nog snart titta lite på valvakan. Jag är ganska övertygad om att det kommer bli ett regeringsskifte, och det är nog inte så bra. Vi får väl ge de blåa en chans att fixa till saker och ting då, och sedan får jag vara med och rösta nästa gång och då blir det ordning på torpet igen.

Imorgon är det elitseriepremiär. Skellefteå-Brynäs på Canal+, missa inte det.

Tredje bilkörningen

Det blev en runda idag också. Mor släpade med mig upp på industriområdet där jag fick åka några varv. Det börjar gå lite bättre nu, jag kommer allt oftare iväg på första försöket utan motorstopp. Det börjar funka med kopplingen och växling mellan ettan och tvåan också. Idag har jag gjort riktiga svängar också, och det fungerade även att blinka samtidigt. Mor sitter bredvid och är jättenervös, med all rätt ibland. Jag kände att jag kom för fort till en sväng och skulle bromsa lite, men jag lyckades trampa på fel pedal så det blev mer gas i stället. Jag fick stopp på tillställningen själv i alla fall, men det blev motorstopp tvärs över vägen. Sådan tur att det inte är allt för mycket trafik på industriområdet. Det var i alla fall enda missödet för dagen. Ett försök att parkera gjorde jag också, och jag träffade rutan men det blev lite snett. Det kanske ordnar upp sig det här också.


Imorse var jag på simhallen och agerade tränare åt våra små fiskar. De är så söta och duktiga. Fyra stycken tappra var de, och de simmade 100 meter utan att vila. Det är ganska mycket för dem det. 

Jag var lite duktig själv också. Trots att jag är ganska förkyld och halvhängig simmade jag i en knapp halvtimme. Det kändes som om armarna simmade några meter bakom, men annars gick det bra.  

 

Andra bilkörningen

För det första är jag helt fukking förkyld nu, vilket innebär sorg. Jag tyckte inte att jag var särskilt förkyld i morse, men nu är jag det på varenda fläck. Jag ska i alla fall orka åka med och ta hand om mina fiskar imorgon, kanske orka simma lite själv också.

För det andra har jag kört bil idag också, och idag gick det lite bättre. Mor körde ner till kraftstationen. Där fick jag först köra ett halvt varv runt huset och sedan backa tillbaka. Jag backade medan mamma höll koll och växlade. Visst låter jag som en prima bilförare? Sedan körde jag ett par hundra meter på den vägen tills jag kom till gräsplanen bredvid brukshundklubben. Där körde jag i åttor och kände mig jättedum. Det traskade förbi en människa med häst ute på vägen, och hon bara glodde. Jag hoppas att det inte var kusin, men det tror jag inte. Efter åttorna körde jag tillbaka till kraftstationen och skulle försöka vända där. Jag fick motorstopp trehundratolv gånger innan mor hade vett att berätta att man måste trampa ner kopplingen innan man bromsar om bilen inte ska lägga av. Tack för den informationen då. Jag kom i alla fall runt till slut och skulle få köra hela vägen tillbaka till vägen. Det gick ganska bra ända tills jag skulle blinka för att försöka svänga. När jag letade efter den spaken glömde jag att gasa, så jag fick stopp mitt i en backe direkt efter en bro. Sedan fick jag inte i gång bilen något mer. När jag försökte gasa så varvade den bara och sen började hela bilen lukta bränt. Då fick mamma köra hem den. Alla som tror på mig som bilförare räcker upp handen nu. Tack för förtroendet. 

Stekt axel

Idag har jag varit hos en kiropraktor (på dörren står det dock chiropraktor, men jag har alltid tyckt att det stavas med k) för första gången. Jag borde ha gått dit mycket tidigare eftersom axlarna har krånglat så länge, men idag kom jag till slut dit. Först konstaterade han att jag hade för korta muskler på framsidan av axlarna och att jag måste stretcha dem. Sen fick han höra knaket i vänsteraxeln och blev ganska säker på att jag har en inflammation i den och att jag borde pimpla inflammationshämmande piller. Sedan smetade han på något geléaktigt geggigt på axlarna och höll på med någon värmeapparat. Sista steget var liniment och det var nog det som fick brandeffekten. Efter ett tag var axlarna helt röda och överhettade. Han sa i och för sig att jag kunde få ont av behandlingen, men det där var inte ont, det var brand. Det som möjligtvis var ont kom senare. När jag kom hem kändes axlarna helt demolerade och stela och konstiga. Han tyckte i alla fall att jag skulle köpa ett sånt där liniment, så mor får väl fixa det åt mig. Det kan innebära att jag får stekta axlar före varje träning. Huuuh

Vi röstade i skolan idag. Är det inte märkligt så sig. Vad fyller ett skolval för funktion? Lärarna sade att det skulle vara som en kul grej, men ändå verkade det hela jätteallvarligt. På lappen som satt uppe lite här och där stod det till och med att det var bra om man kunde legitimera sig. Allvarligt, om de inte ens kan lita på att man uppger sitt namn är det väl inte bara en "kul grej". Ännu mer töntigt var att det skulle föreställa så himla riktigt med valskärmar och hela baletten. Varför kan man inte stå för sin åsikt för? I Sverige blir man inte precis förföljd för sina politiska åsikter. Därför greppade jag bara en sosselapp och stoppade den i kuvertet. I ett "på-skoj-val" ska man väl ändå inte behöva köa till någon valskärm?

Psykologi är jätteroligt tycker jag. Idag fick vi se två filmer om hur himla lättpåverkad människan är. Det är rätt otäckt tycker jag, att man exempelvis svarar uppenbart fel på en fråga bara för att alla andra gör det. Jag orkar inte skriva precis vad filmerna handlade om, men bra var de i alla fall. Jag tycker sånt där är jätteintressant

Duktiga Sara har även skrivit lite om vindkraft och solenergi idag. Det var nästan ett krav att jag skulle göra det idag. Det är nämligen så att vi har fyra timmar på oss imorgon, och de lektionerna är dessutom utan lärare. Det känns riktigt bra att jag lyckades flirta bort de där biobränslena, även om det här är på samma tema. Jag hoppas att jag har skrivit så pass mycket att jag kan prata i mina tre minuter, och jag får även hoppas att Emma och Johan lyckats med sitt.


Första bilkörningen

Jag körde bil igår, jag är så himla tuff. Jag körde kanske tvåhundra meter på en asfalterad väg ute i skogen, tvåhundra meter som inkluderare en backe och en kurva. Jag fick starta om en hel massa gånger för att jag glömde bort kopplingen och sånt. Då tog bilen värsta skuttet och lade sen av. Första problemet var att komma från vägkanten och ut på vägen. Jag har visst inte begåvats med att förstå att man måste vrida på ratten också utan mamma fick styra ut mig på vägen. Jag var ju hypernervös. Tänk dig mig bakom ratten på en bil. Jag fick igång bilen och körde några meter innan hon hade mig och stanna igen bara för att jag skulle hitta pedalerna utan att behöva titta efter dem, det kanske inte skulle vara så himla lyckat. Till exempel hade hon mig att stanna mitt i backen, vilket gjorde att bilen rullade baklänges när jag försökte starta igen. Inte bra. Tur att det finns en handbroms också X'D. Jag kom i alla fall runt den där kurvan utan problem, och körde runt 40km/h. Jag kan ju inte precis växla, så jag körde på ettan hela tiden vilket bilen väl inte tyckte var så värst roligt. 40km/h på ettan, sen hann vi inte nå mer för vi var liksom på väg till träningen och mor gjorde en avstickare för att jag skulle få prova lite. Jag ska manipulera henne så att jag får prova lite till i helgen.


Jag kanske ska utfärda en varning till. I vår är jag förmodligen ute på de riktiga vägarna och kör. Kanske redan i höst, men det tvivlar jag på. Tag skydd.
    

Vad ska man tycka?

Demokratidag idag med en hel hög politiker som sprang omkring huller om buller. Det debatterades hej vilt och Lina och jag försökte hinna med att lyssna på alla. Från början var jag så himla duktig och satt och antecknade vad de sa, men ofta jag orkade fortsätta med det då. Jag tycker både att det är synd och bra att jag inte får rösta iår. Det skulle ju vara rätt trevligt att få vara med och säga sin åsikt, men samtidigt har jag ingen aning om vilken åsikt jag har. Jag tycker egentligen att alla partier har någon åsikt som är bra, men alla har också en hel del dåligt. Vad jag förstod tycker de egentligen väldigt lika om många saker, men de står ändå och säger emot varandra. 

Jag tänkte att debatten mellan socialdemokraterna och moderaterna skulle vara jätteintressant, det är ju liksom giganterna. Faktum var dock att moderaterna hade släpat dit en människa som var jättedålig på att prata. Han pratade oändligt långsamt och stakade sig hela tiden, vilket gjorde att han blev överkörd av alla. Sossarnas snubbe var inte heller rolig att lyssna på. Han hade jättedryg dialekt och klippte av orden hela tiden vilket gjorde att det var jättesvårt att höra vad han sa.  

Vad sjutton ska man tycka?
83047-15283047-151

83047-153


Det är lika bra att skylta med alla X'D.


Dagens Bild- My eyes

83047-150

I'LL BE WATCHING YOU!!

När jag inte orkade bry mig om kottplockarna längre så började jag leka med bilder i paint. Det ypperliga tipset fick jag av Malin som hade målat sin lugg. Jag tycker det blev ganska koolt, i alla fall när bilden är hyfsat liten.

Vem bryr sig?

Jag är så otroligt cool. Jag har köpt en miniräknare i skolan idag, och den är stencool. Man måste tydligen ha värsta megaräknaren på NV. Det räcker inte med en som behärskar "och å ta bort" som pappa säger. Den här är har jättestor display och massor med knappar. Kooolt.

Det är verkligen illa när ett miniräknarinköp är dagens happening. Förutom det har jag nämligen bara suttit och skrivit om miljöpartiet, och hur roligt är det då? Vi ska ha någon sorts demokratidag imorgon, med representanter från alla partier på plats. Det hade ju inte varit helt fel om man hade varit lite insatt då. De enda jag kan någonting om är socialdemokraterna och miljöpartiet, eftersom det är dem jag har skrivit om. Lina har förhoppningsvis något om kristdemokraterna och moderaterna som jag kan läsa imorgon.

Gårdagen var då lite bättre. jag måste vara skadad på något sett, för jag längtar verkligen till träningarna nu. Igår kväll simmade för första gången på länge ett helt pass, och jag kände mig ordentligt motiverad. Det är inte helt vanligt det. 2975 meter blev det, men så är ju jag lite udda också. När jag stod och viftade och agerade uppvärmande entusiast stod Linnéa och Sofia och begrundade mitt kollage. De skrattade och det verkade så äkta vilket gjorde mig himla glad faktiskt.  

Förövrigt hade vi idrott på Stålringen igår, och det är jätteroligt. Det är inte så att jag med säkerhet vill börja med friidrott igen, men jag kanske ska traska dit någon gång och visa mig engagerad. Hur som helst så kastade jag lite spjut, vilket av någon underlig anledning gav mig träningsvärk i vänster skulderblad. Varför vänster för? Det känns väl lite bakvänt. Spjutkastning är verkligen det roligaste med det där, och jag känner mig i jämförelse med de andra ganska duktig på det. Skryyyta. Jag kastade över hela straffområdet ett par gånger, kan det vara tjugo meter kanske? Sedan sprang Sara, Emma och jag lite häck, och av det har jag träningsvärk precis överallt. SSSSSSF, eller Stackars Skadade Sara Som Sprungit Som Fan. ^^ 



   


Dagens Bild - Superälgen

83047-148

Alltså, check this hottie. Det här måste vara superälgen alla kategorier. Han har två piercingar och två tatueringar, snacka om cooling. Jag menar, hur roligt var det med en helt vanlig älg?


Valbo igen då :)

Den här gången med Malin och hennes mor. Fick erbjudandet om att följa med via sms igår, och det tackas det ju inte nej till. Jag inhandlade en jetefin brun/rosarandig tunnstickad tröja på JC. Jag har blivit helt kär i tunnstickade tröjor, de är så mysiga. Inhandlade även lite klistermärken att pryda min fina kalender med. Jag skulle även ta ut lite pengar för att se hur mycket jag har på kortet, eftersom jag har sprungit omkring och handlat på kortet ett tag nu. Men fick jag något kontoutdrag då? Självklart inte.

Snacka om att jag blir deprimerad över de här förbaskade biobränslena. När sjutton har jag tänkt att jag ska göra det där då. Igår gjorde jag absolut ingenting förutom en massa knasigheter, varför tog jag inte tillfället i akt att läsa/skriva då för? Nu har jag försummat hela helgen känns det som. Jag skulle kunna göra en liten ansträngning nu, men det känns som om det inte skulle bli så bra, och det finns en hel del saker som ses som betydligt roligare. Diciplin Sara, diciplin.

83047-149

Jag å tröjan ^^

Skadad?

Åh vad ledsen jag blir. Mitt tangentbort har fått allvarliga problem när jag skriver på MSN. Förutom bokstäverna A-Z och punkt är inga tecken på rätt ställe. De har liksom bytit plats allihopa. Jag hittade frågetecknet där understreck _ brukar infinna sig och å, ä och ö hittas ingenstans. Det betyder att jag inte kan bygga några smileys, vilket är min stora specialitet när jag skrivet. Det är ju helt omöjligt att få något att se uttrycksfullt ut annars. Det är tur att det bara är på MSN det dampar sig, men MSN är ju min dråååg. Jag får sooorg. Ska nog prova att starta om datorn lite.

Uppdatering
Vad himla ägd jag känner mig. Det var ju inte ens något stort problem. Malin upplyste mig om att den bara hade lyckats byta språk till Engelska, och att det bara var att byta tillbaka genom att trycka på en liten knapp. Löjligt.

Udda helgnöjen

Jag skulle lätt kunna ingå i klubben för oss med underliga helgnöjen. Finns det inte en sådan klubb har jag startat den nu. Jag har varit världens mest rastlösa person idag. När jag kom hem från simhallen i förmiddags satte jag mig vid datorn, och blev kvar där till halv fem. I fem timmar satt jag alltså vid datorn trots att jag egentligen inte alls hade någon lust med det. Snacka om I-landsproblem. Från början gjorde jag ingenting förutom en kort konversation med min nyfunne belgiska MSN-kompis.

Mitt första underliga helgnöje utförde jag vid datorn. Jag satt och lyssnade på musik samtidigt som jag speglade mig i en julgranskula. Hur normalt är det då? Ingen var inne på MSN och jag orkade inte förflytta mig. En julgranskula ligger på databordet av någon anledning och jag kom på att man ser lite knasig ut när man speglar sig i något som är välvt. Varför inte pröva?

Jag borde ha läst om de där förbaskade biobränslena. Men det lät jag bli med. Mor min lejde mig istället att skicka iväg en tävlingsinbjudan åt alla möjliga håll. Det var ju inte roligt, men det tog sin lilla tid i alla fall. Sedan loggade Emma in på MSN, så då skrev jag med henne ett tag samtidigt som jag skrev mitt gnälliga blogginlägg. 

Jag behärskade mig och stängde av datorn när klockan blev halv fem. Vad skulle jag göra då då? Jag gick in på mitt rum och satte mig på sängen och stirrade in i väggen i en kvart innan jag fick för mig att jag skulle bädda rent. Det är ju inte heller särskilt nöjsamt, och lakan är alltid mina fiender, men ändå får jag lust att göra det ganska ofta.

Vad skulle jag göra sen då? jag orkade absolut inte läsa om biobränslen, jag orkade inte jobba matte, jag orkade inte ens läsa en bok och värst av allt var att jag inte ens orkade titta på film. Vad gör man i sådana situationer? Jo, man övar på sitt andra mystiska helgnöje. Sofie och Lina har nämligen bestämt att man ska slå ihop klackarna det sista man gör i skolan på fredagar för att fira att det är helg. Men det går ju inte när man inte KAN slå ihop klackarna. Vad gör jag då? Jo, jag tränar på det såklart. Jag har alltså med jämna mellanrum steppat omkring på nedervåningen och försökt slå ihop klackarna sedan igår. Hur normalt är det då? Och vad ofantligt töntigt det måste se ut X""D

Det är ju roligt att man har normala katter också. Jag har en katt som klättrar på stegar. Hur normalt är det då?  Hon hade lyckats traska in i garaget medan pappa höll på att måla brädor. Från garaget kommer man, om man är katt, direkt in i vårat uteförråd. Där brukar hon klättra upp på loftet och sedan komma ner på stegen när man ropar på henne. Fast idag hade hon irrat sig ännu längre. Hon traskade omkring på plankorna i taket bland skidor och annat och kom inte tillbaka till stegen. Jag fick klättra upp på frysboxen och plocka ner henne. Hur normalt är det då?

Överträffar du detta? Välkommen in i klubben för oss med udda helgnöjen.


Får jag gnälla lite?

Just nu är allting bara åt helvete. Faan. Jag är så himla nedstämd och allt går åt skogen. Jag är rastlös men orkar inte ta mig för med att göra någonting. Jag måste sluta tänka tror jag. Kan inte släppa det som hände i onsdags, trots att jag lovat att göra det. Det är ingen som bryr sig om det, men jag gör det. Ingen tänker någonsin ta upp det igen, så varför inte bara lägga ner? Idag var ju allt som vanligt, ingen nämnde någonting. Suck.

Vad trött jag blir. Igår gjorde jag min första riktiga läxa. Vi labbade på kemin och det var riktigt roligt. Vi skulle separera fyra hopblandade ämnen från varandra. Efteråt skulle det skrivas rapport, och det gjorde jag igår. Duktig Sara. I övrigt är jag inte så himmelens duktig för tillfället. Jag hatar att läsa om energikällor, det är så fruktansvärt tråkigt. Vi har ju gjort det sjuhundrafemtiotolv gånger på fysiken på högstadiet. Nu gör vi det på naturkunskapen. Jag, Emma och Johan ska lära oss det mesta om biobränslen. Det måste absolut vara den tråkigaste dessutom. Jag borde läsa massor om det där, men jag orkar inte och vill inte. Igår lyckades jag och Lina flörta med Lennart att vi skulle få sluta tidigare för att hinna med en tiigare buss, med det motargumentet att vi skulle jobba hemma. Jag måste jobba hemma, vi ska redovisa det där om två veckor genom att stå och babbla i tio minuter.

Mera gnäll. Jag höll verkligen på att somna på matten igår. Anders dristade sig till att ha genomgång hela första timmen. Det är illa nog att man måste ha matte i dubbeltimme det första man gör på fredagarna, men det är ännu värre med sömniga genomgångar som aldrig tar slut. Han gick igenom allt om hur man räknar ut arean av geometriska figurer igår, platta geometriska figurer tillråga på allt. Som om man inte redan kan det, okej, alla kanske inte gör det men då kan väl de be om hjälp i så fall. Det känns som om man har hamnat lite fel om man är så vek i matte på NV.

The formelmaster

Jag höll på att drabbas av något smärre nervsammanbrott. Jag begrep absolut ingenting av matten i skolan, och det är inte riktigt likt mig. Vi höll på och pillade med formler och bryter ut olika variabler, och det såg inte alls svårt ut när Anders drog några exempel på tavlan.

Av någon anledning är det så att vi ska hoppa över vart och vartannat tal i matteboken för att hinna färdigt med kursen i tid, men jag vill räkna varje tal. Jag vill få en bekräftelse på att jag kan det jag gör, eller vara säker på att jag inte hoppar över något som jag inte kan. Därför hamnar Lina och jag lite efter titt som tätt och får ta hem matteboken. Det var det jag gjorde i fredags, och det var då det krisade sig.

Det var på söndagen jag tänkte att jag skulle räkna de uppgifter som jag hade kvar. A uppgifterna var inga som helst krångligheter, men på B gick det åt skogen. När det blev rätt förstod jag inte varför det blev så, och när det blev fel begrep jag inte heller varför det blev så. Det mesta blev dock fel och det började bli depression, jag har ju inte svårt för matte.

På lektionen idag fick Anders ta och förklara för lilla trögfattade jag. Jag misstänkte att det skulle ta hela lektionen. Det gjorde dock inte det. Jag fick veta att jag hade frångått en del regler och flyttat om lite hipp som happ och det ogillades av facit.  När jag fick klart för mig hur man skulle göra gick det hur enkelt som helst, och Lina och jag blev klar nästan först. Jag behövde inte ens ta hem den där fula boken idag. Vad var det för fel då då?

Shoppingrunda

Mor och jag var till Valbo idag. Syftet var huvudsakligen att det var dåligt väder och inte fanns något annat att göra. Ett annat godtagbart skäl var att jag skulle på IKEA och inhandla en klocka till vårat grupprum i skolan. Jag blir så himla störd på att det inte finns klockor någonstans på den där skolan, men nu finns det snart en i vårt rum i alla fall. Jag köpte även några små speglar och tre små kaktusar att placera i det där rummet. Även om ingen annan har lust att inreda något så kan väl jag göra det litegrann. 

Sedan åt vi på IKEA, det är mums. Jag käkade kotlettrad, det är megamums. Och de har världens godaste salladsdressing. 

Sedan traskade vi ner till de övriga butikerna. På Cervera köpte mor (på min inrådan) en konstglasboll som man placerar på något slags lampa så att den ser ut att lysa. Jag fick henne även att inhandla två påslakanset inne på Hemtex, (det kan ju råka bli så att jag lånar det ena någon gång ibland). Själv köpte jag en svart tunnstickad trekvartsärmad tröja på H&M och en svart/grårandig tröja på DM som jag hittade när mamma höll på och provade kläder där. Jag köpte även en liten behändig handkräm på Kicks. 

Det kan hända att det kommer lite bilder inom kort.

 

Trafikskolan

Mor och jag var på trafikskolan i morse och gick handledarkursen inför bilkörning. Jag kan inte begripa att jag snart får sätta mig bakom ratten på en bil. Jag har inte särskilt höga tankar om mig själv och är säker på att jag kommer sluta i diket eller så, men det visar sig. På måndag ska jag på syntest på trafikskolan, sedan ska några papper skickas in till länsstyrelsen och när vi får en bekräftelse från dem får vi jag börja köra. En liten varning till alla som befinner sig på de mindre vägarna i Hoforsområdet. Snart kommer jag att infinna mig på vägen. Ducka.



Jag har precis bakat en äppelpaj. Jag är duktig. Även fast jag har ett recept med ganska tydliga instruktioner så måste jag fråga om precis allting. Jag är ingen hejare på matlagning. Om jag inte lyckas glömma den i ugnen eller några andra missöden inträffar så har jag en trevlig efterrätt ikväll *müms* 

Tredubbelt coolt

Woooaah.. Jag var med på TV, jag var med på TV, jag var med på TV. Helkoolt, all makt åt mig. De visade den här tv-sändningen från Rhapsody in Rock idag (de sa att det skulle vara den sjunde, men det var idag >8)). Jag och mor syntes i bild ganska länge faktiskt. Himla tur att vi fick för oss att spela in det, för nu kan jag kolla på mig själv på tävä när som helst ^^.

Koolt nummer två var att vi fick våran nya dusch idag. Den är jättefin, liksom silvergrå typ. Jag har invigt den, och den fungerade. Positivt så säg. När jag kom hem från skolan idag hittade jag badkaret ute på asfalten. Badkaret har varit min bästa kompis i evigheter, men nu är det utkonkurrerat minsann.

Jag har även gjort en sak idag som jag aldrig har gjort förut. Jag har handlat med kortet. Jisses vilka framsteg jag gör. Jag gick nämligen på ica efter skolan för att jag var så himla sugen på choklad. Jag tyckte att jag skulle vara lite nyttig också så jag köpte även ett äpple. Det råkade även slinka med en dricka. Jag var utrustad med tjugo kronor men när jag kom till kassan visade det sig kosta tjugoen. Snacka irriterande. Jag har alltså handlat för tjugoen kronor med kortet, avancerat.

Det var en händelserik dag det här. När vi satt och åt på kvällen skymtade något svart förbi ute i trädgården. Mamma utbrast att det var en häst (hon borde gå en kurs i artkunskap). Det visade sig vara tre stora, förrymda, snuskiga grand danois som irrat sig in i vår trädgård och tydligen tagit en ride hos grannarna innan. De skrämde slag på Nisse som stack iväg och ännu inte har kommit hem, grannarnas hund fick skrämselhicka och stod och lät i en halvtimme och en annan granne bar in sin katt under armen.

 

Dagens Bild - Me goes swim

83047-146

För den som inte vet det, så är det såhär ofantligt vacker man är i fullständig simutrustning. Riktigt macho. Badmössor är ju helt klart bland det hetaste som finns. Inget man visar sig i offentligt precis *fniss*