kalas

Sitter hemma hos Kalle och slappar runt medans han städar. Bra arbetsfördelning tycker jag. Den här helgen har jag på förhand bestämt att ägna åt ingenting. Absolut noll. Det är första helgen på huuur länge som helst som jag inte behöver plugga och säkert sista helgen innan jul med för den delen. Skönt att bara vara hemma och mysa och slappa. Igår lärde Kalle mig spela första versen och refrängen av "can you feel the love tonight" på keyboard. Var barnsligt nöjd med mig själv när jag äntligen fattade och blir lika barnsligt nöjd med mig själv varje gång det blir rätt. Ska väl öva vidare nu och försöka lära mig resten också. Häftigt att kunna en låt på ett instrument i alla fall. Det är ju alltid något.

Vi har även varit och ätit födelsedagsmiddag hemma hos mamma och pappa idag. Eftersom Kalle fyller år imorgon ville de bjuda på finmiddag idag. Oxfilé, hasselbackspotatis och rödvinssås var ju inte så illa. Kanske hur gott som helst. Och tårta till efterrätt satt som en smäck. Mmm.

Och imorgon blir det mer födelsedagskalas. Man kunde ju ha en sämre helg.

Nu ska jag plinka vidare på synten.

Puss

böcker

Imorgon klockan tre kommer jag att ha investerat i kurslitteratur för den här perioden för inte mindre än 1500 kr. Det är en så fantastisk känsla, eller? Ännu ligger dock 650 kr i tryggt förvar i min plånbok men imorgon ska de bytas mot två begagnade kursböcker. Idag blev det en vända in på studentbokhandeln för investering i en bok för 400 och på adlibris klickade jag hem en för 450. Hej då CSN-bidraget. Trevligt att träffast i två dagar i alla fall. Mest arg är jag över att jag ännu inte har fått hela min lön från posten. Vad sysslar ni med va? Tänker ligga på ordentligt tills jag får de där pengarna för det är ändå över 3000 som saknas. Kanske kommer lagom till julklappsshoppingen ska dra igång. Inte dumt i så fall :)

Idag har jag även hunnit med att delta i Sveriges största fairtradefika på stora torget. Gick dit efter skolan med en hel hög klassisar och mumsade rättvisa möss och riskakor och mörk choklad. Gott. Ska göra rätt för det lilla intaget av onyttigheter genom ett svettigt brädpass på friskis med Carro strax. Blir kul.  

veggie

Har stillat matlådeångesten för den här veckan genom att göra något så fantastiskt som att laga mat. Vegetrisk mat. Vilka framsteg. Andra gången irad som jag lyckas tillverka en sås utan att det slinker med någon bit kyckling eller korv. Nedan ses resultatet även om det väl kanske inte ser så aptitligt ut i en plastlåda (när jag är färdig ingenjör ska jag aldrig mer äta mat ur en plastlåda, då är det lunchrestaurang varje dag som gäller, punkt.).

Recept på Saras supersås:
1) Stek godtyckliga grönsaker (i mitt fall en lök, en morot och ett gäng wokgrönsaker)
2) Häll på godtycklig vätska som lämpar sig för sås (i mitt fall matlagningsgrädde)
3) Släng i lite mer grönsaker om du vill (jag tog majs och ärtor)
4) Krydda godtyckligt (tomatpurré och curry tyckte jag var en bra grej, plus salt såklart)
5) Servera med godtyckligt tillbehör (i mitt fall bulgur, men pasta eller ris borde gå lika bra)

Smaklig måltid :)




spel och sånt

Bjöd in mina fina klassisar på spelkväll igår. Rappakalja och Alias spelade vi och det var fantastiskt roligt. Skrattade hejdlöst åt typ allt. Efter spelandet var vi till smålands på släppet till slektfesten. Det var också roligt även om det var väldigt dimmigt där ett tag. Läskigt att vara någonstans fysiskt när huvudet är någon helst annanstans, men sånt är livet på en pinne. Dansade i alla fall årets och våran reccedans och det är ju alltid fantastiskt och så gick det något larm. Random. Kom hem vid två efter bästa dimman på länge. Hurra.




Sophie, Malin, Elin



Carro



Amanda och Linnea



Linda



Elin och jag


steptouch

Uuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaahhh.. Brädainstruktören var borta/sjuk så det blev ett pass med en stepinstruktör istället. Hon sa att hon skulle köra en lättare variant, och det gjorde hon säkert, av vilket jag lärde mig att jag ALDRIG någonsin ska gå på ett steppass. Inte. Jag ville typ gråta. Det enda jag gjorde var att stirra konstant på hennes fötter, så pass att jag ramlade av brädan ett par gånger. Hängde inte med alls, var konstant förvirrad, förbannade mig själv konstant och kunde inte fatta varför jag skulle ha så himla svårt att minnas vilken fot jag skulle börja med. Hur svårt kan det vara att lära sig en kombination som upprepas sjuhundrafjorton gånger och alltd börjar med samma fot? Jo, för min hjärna är för trög med att signalera vilka kroppsdelar det ska flyttas på och när och i vilken ordning när det ska vara tusen olika saker och en sak ska göras med ena benet och något helt annat med det andra. Det blev verkligen kaos i mitt huvud. Jättemånga av varven, eller typ alla, stod jag bara och stirrade. Försökte hoppa in när jag trodde att jag skulle få med rätt fot men fann mig oftast göra tvärtemot alla andra. Bräda är så mycket lättare. Då görs samma sak tillräckligt länge för att det ska fastna och det sätts aldrig ihop mer än max tre-fyra olika moment vilket gör att jag kan pränta in dem och utföra dem. Oftast. Vilken pärs.

tentat

Mekaniktentan är skriven (pheew!) och här sitter jag och mumsar bönstroganoff och trivs med livet. Hurra för mig som är så fantastiskt duktig och lagar något vegetariskt för en gångs skull. Bra jobbat Sara. Ära och berömmelse till dig. Eller nej, jag kanske inte är så underbart överpositiv. Jag bara hoppas helt fantastiskt innerligt att jag klarade den här tentan för det kändes faktiskt ganska bra. Sen tycker jag att jag får äta saker oavsett om de har levt eller inte, men jag kan ju nästan konstatera att det var godare med bönor än med korv. Bra där. 

Funderar hur jag ska fortsätta fördriva denna gråtrista eftermiddag. En sväng ut på stan för lite tentashopping följt av en omgång med GIS-rapporten och ett svettigt brädpass på friskis som avslutning låter rätt så lockande faktiskt. Jag var på friskis igår med. Sanna och jag gick på intensivjympa. Har aldrig studsat så frenetiskt i hela mitt liv tror jag. Jag har heller aldrig sett en mer energisk människa än den instruktören. Jag ville typ gå hem så fort jag såg henne. Bara som ett litet exempel gjorde hon alla 38756 armhävningar på en tå. En. Jag klarade inte ens att göra dem på två knän. Träna lite till låter som en bra idé

plugg

Nu när hela världen borde ha delat min sorg över de försvunna vantarna är det kanske dags att berätta något nytt. Faktum är att det finns ungefär noll att berätta. Jag bara pluggar hela tiden. Tentaperioder är de mest innehållslösa perioderna i mitt liv.

Jag åkte hem i fredags och var hemma och myste igår med film och ben&Jerry's men kände att jag inte hade tid att vara hemma och låta bli att plugga längre så jag åkte tillbaka till uppsala redan imorse. Hela helgen har varit helt rubbad. Det kändes som söndag igår för att jag visste att det var sista dagen hemma och det känns som måndag idag för att jag har varit här hela dagen.

Har pluggat hos Amanda idag. Vi gjorde i alla fall en hel gammal tenta och delar av en annan. Det känns inte bra. Man lär sig aldrig att tänka på rätt saker. Kommer aldrig på något själv. Hur ska jag lära mig alla bevarandelagar och när de gäller? Var det mekaniska energin som var konstant? Eller kanske rörelsemängden? Rörelsemängdsmomentet kanske? Är det konservativa krafter eller är det yttre krafter? Kanske både och? Hur ska man minnas?

vantar

Är ledsen. Jag tror, eller jag misstänker starkt, att någon har stulit mina fina lovikkavantar som jag stickade i åttan. De finns ingenstans i mitt rum eller i hallen och vart skulle jag annars göra av dem? Vore det inte för att jag har stickat dem själv skulle jag väl knappast bry mig, men nu vet jag att det finns ett enda par i denna värld och jag gillar dem jättemycket. Och de är mina. Jag vet att jag hade dem på mig när jag cyklade hem från skolan igår. Helt hundra. Så de måste ha försvunnit på vägen från cykeln upp till lägenheten. Troligen glömde jag dem på cykeln inatt och så har någon lycklig människa hittat dem och tagit dem. Den människan måste ju haft bra smak och tyckt att de var fina. Det är de, men de är mina. OK?. Det jag gjorde när jag kom från skolan var liksom att låsa cykeln, gå upp med väskan, hänga av mig jacka och mössa (men tydligen inga vantar..), gå in i mitt rum, ta en tia, gå till asiaten och köpa mjölk och sedan gå upp igen. Varför såg jag inte vantarna på cykeln när jag kom tillbaka från asiaten, om de nu låg kvar där? Jag fattar ingenting. Imorse fanns de i alla fall inte. Jag har letat på alla tänkbara ställen. Buhu Buhu Buhu.



läsaläsaläsa

Jag fick ordning på gis-kartan till slut. Fantastiskt. Kan dock inte i min vildaste fantasi säga att jag riktigt vet vad jag gjorde men jag fick till en 3D-karta och jag fick ut både volym och area av den där jäkla sjön. Räknade även ut vattnets omsättningstid och totalfosforhalt och klorofyllvolym och kunde konstatera att sjön var eutrof. Fint. Nu ska det bara skrivas en rapport på eländet. Happeeee.

Är i alla afall hemma hemma nu. Följde med mamma till simhallen imorse och lade till ytterligare 2200 meter till träningskontot för den här veckan. Skulle känna mig fulländad om jag skulle lyckas masa mig iväg på bodycombat imorgon kväll. Måste verkligen ta vara på träningslusten. Men största planen för imorgon är att träffa Hanna så det visar väl sig om jag hinner träna något.

Planen för denna dag är att ta tag i läsandet av akvatisk miljöanalys. Har 100 sidor kvar i kompendiet som ska vara lästa till måndag för att jag med lite vilja ska kunna påstå att jag är i fas. Hurraaaaa. Om jag hinner ska jag gå ut lite med kameran också och fota fina höstfärger och kanske rulla mig i lönnlöven lite.

Pusshej

gis

Har gjort slag i saken. Det blev ett nytt friskiskort. 2000 kronor på minuskontot men förhoppningsvis ett par tre träningar i veckan på pluskontot. Tänkte mig nämligen att fluffet skulle väck nu va så att jag kommer i mina byxor utan att det pyser över. Hatar att se ut som en stoppad korv vad jag än har på mig. Köpa större byxor? Nej. Då ges pyset plats att växa. Inte okej. Pyset bort, byxorna kvar. Oh yeah.

I övrigt har den här dagen bestått av mekanik, mekanik och en mastig datalabb i akvatisk miljöanalys. Man skulle rita djupkurvor i en sjö och jag lovar att jag fick den sämsta sjön av alla. Alla hade tydliga och bra kartor med långa avstånd mellan strecken, utom jag. Min jävla sjö var i sämsta tänkbara upplösning och alla streck flöt ihop så till en enda smet i kanterna så det var helt omöljigt att se vart man skulle rita. Och det hjälpte som inte att zooma heller. Jag ligger flera mil efter alla andra och jag vet att jag har ritat fel på massor med ställen. Fortsättning följer på fredag. Jag hoppas att jag blir godkänd.

 

I mitten är den ju helt okej men vad händer i kanten liksom? På den här bilden går det inte ens att se att det är streck där. Blä.

simning

Jamen nån gång skulle det väl ske. Idag till exempel. Efter den mastiga mekaniklabben med tusen olika uträkningar kände jag att jag behövde skölja ur mitt huvud lite. Gick till centralbadet och simmade. I en hel timme. Kände mig fantastiskt företagsam.Faktum är att det var mitt första besök i ett uppsalabadhus sen jag flyttade hit. Ganska dåligt. Har tänkt så himla länge att jag vill men har som aldrig riktigt fått tummen ur att ens ta hit en baddräkt. Men nu har det skett. Baddräkt och badmössa och simglasögon och hela baletten. Kände mig hurthurt som attackerade den 'extra snabba' banan (vars tempo förvisso inte alls var mycket att hänga i julgranen). Dock tappade jag räkningen ganska på en gång så jag har ingen riktig koll på hur långt det blev, men jag anser att jag borde ha masat mig igenom minst 2000 meter. Ganska okej ändå. Puss på simning. Det enda lilla negativa var väl kanske att det var jättevarmt i bassängen. Kände mig som en kamin och var tvungen att vila jätteofta (i och för sig beror väl vilandet i och för sig mer på min fantastiska kondition kanske. ehe..). Meeeeeeeeeen.. jag ska försöka masa mig dit igen. Snarast.
  

bullfest



Har bakat kanelbullar för fulla muggar. Imorn är det kanelbullens dag och det är väl en av årets bästa högtider, visst? Jag tänkte att den skulle firas i vilket fall. JAg hoppas på en bullfest och blir jag inte bjuden på någon så bjuder jag in till en själv. Bullar har jag ju i alla fall.

I övrigt har den här helgen gått i marknadens tecken. Igår var jag och mamma och Kalle till Rättvik och spatserade omkring bland massor med människor och hundar och barnvagnar. Jag köpte en fin mössa med älgar på och femton par strumpor och ett kvartskilo fantastisk färsk nougat.

Idag var det bygdemarknad i Torsåker också. Viss skillnad mot Rättvik kanske men ändå roligt att se så mycket folk ute på byn. Det enda vi investerade i där var dock en fantastiskt kolbulle med lingonsylt. Mums.