Hurtigt värre

Igår i den ofantliga hettan (eller egentligen redan i tisdags) kläckte jag den ypperliga idén att jag och min gode vän Malin på ett eller annat sätt skulle transportera oss till Malmjän för att bada. Eftersom Malin har spenderat ett antal dagar i Hallstahammar (fråga mig inte varför XD) så skulle idén inte gå att genomföra förrän idag. Dock föll det sig så att när jag i morse slog upp ögonen tvingades konstatera att himlen var vit. Det var fukking mulet, men inte precis kallt. Entusiastiska som vi var greppade vi ändå varsitt vingligt tvåhjulat fordon (läs cykel) och påbörjade ett taktfast trampande den cirka milen till den nyligen omnämnda sjön. Till Torsåker är det inget större problem att cykla, förutom en hyfsat dryg backe är det ganska mycket nedför, men sedan börjar det ju dryga sig. Från Torsåker till Malmjärn är det fan uppför hela vägen, i sex kilometer. Det känns som en hel evighet innan man kommer fram.

Vi hade verkligen dåligt inflytande på vädergudarna idag. När vi satte oss på cyklarna kom solen nästan genst fram, vilket gjorde färden varm och ännu mera plågsam. När vi kom fram var det återigen mulet och man kunde höra åska på långt håll. Vi frisksportare intog sjön ändå, man var ju svettig, men varmt var det inte. Vi utförde en tantdoppning (läs kastade oss hejdlöst bakåt) och gick sedan upp och intog medhavd lunch (läs pastasallad eller tekakor). När vi satt där och i princip var färdigätna började det regna lite smått och vi insåg att det inte skulle bli så mycket roligare än det redan var. Det stilla regnet och det faktum att åskan tycktes komma allt närmare fällde avgörandet för att vi störtade in i en varsin omklädningshytt innan vi greppade våra velocipeder och påbörjade hemfärden. Vi han inte mycket mer än sätta oss på cyklarna så började solen så sakteliga tränga fram genom molntäcket. Givetvis fick även hemfärden utföras under solsken. När vi stannade i Torsåker och köpte glass var det jättehett och vi tänkte att vi väl skulle få bada på Playa del Råbacka istället då (Det är nämligen någon lustigkurre som har försökt bygga sandstrand och kört dit ett lass sand). Vi kom hem, återigen svettiga, och bytte om för att traska till sjön. Vi hade verkligen inget inflytande på vädrets makter för när vi kom ut var det mulet igen. Gud vad roligt sa vi inte, men vi traskade till sjön i alla fall, plågade oss i och utförde ytterligare en tantdoppning innan vi traskade hem.
 
Väl hemma tittade vi på Black Jack. Det är verkligen en lokalpatriotfilm. Alltså jag tycker att den är jättebra, men en bidragande orsak till det är nog att den utspelar sig i Gävle med omnejd. En scen utspelar sig faktiskt på tågstationen i Storvik och det är faktiskt så tufft att de till och med nämner Hofors en gång "Lena, är inte det hon från Hofors?". Jag har verkligen jättelätt för att bli lokalpatriot. Exempelvis i onsdags på Tomas Ledin, då blev helt plötsligt Sandviken jättetufft bara för att han råkar komma därifrån. Typ "Jäääh han är från Sandviken, fan vad coolt, det är ju nästan jag också, det är ju bara tre mil ifrån". Annars tycker jag inte att Sandviken är särskilt häftigt och absolut inte Hofors heller, men jag blir helt lyrisk när det nämns i något sammanhang som jag inte väntar mig att det ska göra. Jag menar inte att jag inte visste att Ledin är från Sandviken, men när han nämnde att han hade jobbat med en Hoforsare någon gång så kändes det skittufft. Det kan till och med vara så att jag tycker det är jättetufft om Sverige nämns i en utländsk film eller i en bok författad av en ickesvensk författare. Ojojoj säger jag bara, man kanske ska ta och söka för detta XD.
 
Efter att ha intagit en omgång tacos inspekterade vi en trevlig friidrottsgala med trevliga svenska framgångar. Då är det dags att bli nationalist och stolt svensk igen. Tre svenska grensegrar varav två var världsårsbästa. Heja Kajsa, Christian och Stefan, ni är coolast.         


Rocktåget

Spenderade gårdagskvällen i Högbo bruk och avnjöt diverse trevligheter. Det är inte så att man åker till Högbo bara sådär av okänd anledning. Jag och mor min hade åkt dit för att se konserten med Tomas Ledin, Jill Johnson och Andreas Johnson. Vi åkte hemifrån strax efter fem på eftermiddagen eftersom vi hade koll på att insläppet skulle börja 18,00. När vi stod där i kön och väntade på att bli insläppta kom det fram en ful sådan här securitassnubbe och meddelade att man minsann inte fick släpa in några väskor, Man fick tydligen inte föra in egna drickbarheter, utan det man ville förtära skulle man köpa därinne. Jahapp tänkte jag och rusade tillbaka med vår väska till bilen, ovetande om att våran kamera också låg däri. Helvete, den jävla vakten såg till så att jag inte kunde knäppa några bilder. Det var himla synd, för vi stod absolut längst fram. Jag trodde inte att mor min skulle vilja stå där vi stod, men eftersom vi var så pass tidiga in var det inte så mycket folk som tagit plats vid scenen än så det var inte så att vi trängde oss fram. När vi stod där, eller egentligen redan när vi var på väg in, såg man en hel del folk som släpade på både väskor och stolar. Varför fick inte vi ha väska då? Jefvla snobbar. Aja, det är väl synminnet man ska bevara, men det hade varit roligt med bilder också. Folket som släpade på stolar kunde ju känna sig måttligt lurade. De satte sig på behagligt avstånd från scenen och tyckte väl till en början att de såg hemskt bra, men haha säger jag bara, när det senare blev mer och mer folk och mer och mer trångt lär de inte ha sett ett dugg, möjligtvis toppen på storbildsskärmen. 

Först att äntra scenen, strax efter halv åtta, var i alla fall Andreas Johnson med sitt band. Jag har inte riktigt bestämt mig vad jag egentligen tycker om honom, mest angående hans utseende. Ibland kan jag tycka att han är jättesnygg, heting-geting liksom, medan jag även kan tycka att han ser rätt skum ut stundtals. Han sjunger i alla fall helt okej. Bäst är ju helt klart Sing for me och Glorious, men han inledde med en låt som nog hette Love eller liknande som inte heller lät speciellt illa. När Andreas, efter ungefär 45 minuter, ansåg sig ha sjungit färdigt utfördes ett snabbt ombygge av scenen innan de slängde in nästa människa som var Jill Johnson. Henne gillar jag skarpt, och har så gjort en längre tid. Hon spelar sådan modern countrypop som som jag tycker är jetefräck. Hon började dock med en kommentar i stil med "wow, det ser ut som om hela Sandviken är här". Det visade sig att det varit 4500 pers på plats, vilket väl inte riktigt är hela Sandviken. Hon rev av låtar från både Roots and Wings och Being who you are, bland andra låten Breakfast in New York vilken är enligt mig en av de finaste låtarna som existerar. Jag tycker att det är roligt med livekonserter när man kan sjunga med i hela låtarna, vilket jag hade väntat mig skulle inträffa under Jills framträdande, men när hon sjöng en hel del nya låtar också så gick ju inte det då. När även hon hållit på i ungefär 45 minuter lämnade hon scenen som återigen byggdes om en aning. Vid den här tidpunkten hade det börjat bli en aning trångt. Folk väntade på vad som komma skulle, och de fick vänta ett bra tag. 

Till slut kom han dock, Mr Ledin, vilket fick de tre tjejerna som stod bredvid mig att bli helt hysteriska. Jag förstår inte riktigt hur artonåringar kan bli hysteriska för en femtiotvååring som inte ens är det minsta snygg. Han sjöng lite nya låtar från plattan som visst heter något så fantasilöst som Plektrum, men även alla gamla hits. Det konstaterades från min sida att turnerande folk släpar omkring på en hel hög med gitarrer. Alla gitarrister bytte gitarr efter varenda låt, så även Ledin. Det var tydligen så att de fick dem omstämda hela tiden. Jag noterade någon gång vid denna tidpunkt att kamerakillen, som passande nog placerat sig snett framför oss, var jetesöt. Jag tittade ärligt nästan mer på honom än på Ledin. Lite trevligt var det att när Ledin sjön skymtade man då och då bilder från publiken på storbildsskärmen. Jag såg mig själv omkring tre gånger, medan mor min vid ett tillfälle blev inzoomad och fyllde upp precis hela skärmen. Haha, hon blev värsta chockad, hon pekade och såg förskräckt ut vilket fick folk att skratta lite lätt. Skämmigt? Näe, inte alls. Ledin skulle hålla på länge han. Strax efter elva var klockan när han lämnade scenen. Då hade han vid flera tillfällen sagt tack och hej och bugat några gånger för att sedan hämta en ny gitarr och spela en låt till. Det sista som hände var att han tog in The Johnsons på scenen igen och så sjöng de Sensuella Isabella tillsammans. När vi traskade ut införskaffade jag mig en t-shirt med Jill Johnson på framsidan och turnéplan på baksidan. Schnückt. Jag kan som sagt inte leverera några bilder sorgligt nog, men jag har sammanfattat en jättetufft trevlig upplevelse vilket livekonserter oftast är.


Då var det listat igen då

Namn: Sara Louise
Smeknamn: Jag klarar mig bra utan smeknamn, Sara är kort och bra.
Ålder: 16
Längd: 158 cm över havet
Favoritväska: Inget väskfreak precis, men min röda ryggsäck då. Måste införskaffa en behändig handväska.
Favoritkändis: Jag vet inte
Skostorlek: 36
Hårfärg: Mörkblond, nästan rödblond.
Ögonfärg: Gröna, ibland åt det gråa hållet.
Favoritfilm: Livet är en Schlager ^^
Favoritskor: Mina vita Converse
Drömjobb: Något välbetalt.
Favoritbutik: Ööh.. det beror på vad man ska handla, men jag tycker om JC, HM, Gina Tricot, Wear It, Bokia, Rocks och Stadium.

Favoritkaffe: Dricker INTE kaffe
Sofi eller Ebba: Ööh.. Vilka då? Krönikörerna? Ingen aning.
Favoritstövlar: Äger inga stövlar.
Hur mycket pengar lägger du i månaden på kläder: Inte jättemycket
Hur många skor har du: Ja, jag skulle lätt kunna vara spindel i alla fall.
LouiS Vuitton eller Gucci: Ojoj, så rik är jag inte.
Kilklack eller stilett: kilklack är fult, stilett har jag ingen koll på vad det är.
TV-program: Jag följer inga serier så jag vet inte. Tittar inte så mycket på TV på sommaren.
Drömutseende: Svår fråga. Jag är ganska nöjd med mitt utseende egentligen, dock inte jämt.
Fulaste plagg i din garderob: Det finns en hel del saker som jag inte använder
Snyggaste plagg i din garderob: Ingen aning
Favorittidning: Se och Hör, jag kommer att bli skvallerkärring haha.
Länder du varit i: Finland, Danmark, Estland, Tyskland, Österrike, Grekland, Spanien (Kanarieöarna), Malta och Cypern.
Länder du vill till: Australien skulle vara helgrymt, även USA.
Favoritplats i hela världen: Sverige, vet dock inte var.
Favorithändelse i hela ditt liv: Jadu, det vet jag inte.
Husdjur: Felis Catus i tretal.
Drömbil: Volvo XC 90 eller Crysler PT Cruiser.

Vill ha mest just nu..
Skor: Ett par till Converse skulle inte sitta i vägen.
Klänning: Är inte jättemycket för klänningar, men hittas det nåt snyggt så javisst.
Väska: En trevlig handväska eller en pumaväska.
Jeans: Lee-jeans
Sjal: Typ aldrig.

Ett eller annat..
Chloé / Celine: va?
Fendi B-bag / Fendi spy: vadå? Vem ska spy XD?
Manolo Blahnik / Jimmy Choo / Christian Louboutin: vilka då?
Latte / Cappucino: Dricker INTE kaffe
Coca Cola / Pepsi: Cola.. Varje dag helst.
Paris / Nicole: Båda två är extremt töntiga och överskattade.
OC / Beverly Hills 90210: Aldrig sett OC och inte det andra heller.
Puss / Kram: Har bara kramerfarenhet.
Pastasallad / Kycklingsallad: Både pasta och kyckling i samma sallad blir bra.
Fläkt / solfjäder: Fläkt. Jobbigt att vifta XD
Puccisjal / Alexander McQueen scull scarf: Använder inte sjal

Har du någonsin..
Önskat att du var någon annan
? Jo, det händer väl.
Gjort bort dig för den du höll kär? Inte direkt.
Snubblat runt i dina klackar? Går helst på marken för att undvika det problemet.
Varit avundsjuk på någon? Ooh ja. För ofta.
Hatat någon? Det händer.
Druckit / rökt / knarkat: Läsk XD / Nej / Aldrig
Velat rymma och skaffa nytt liv: Nej faktiskt inte.


Jahapp..

...då har man stiftat bekantskap med ytterligare lite släkt då. Fick order om att besöka Farmor idag igen för att Uno och Mirjam var där. Uno var gift med Ewa som tydligen var farmors kusin och Mirjam är deras dotter. Det betyder vad jag begriper att pappa och Mirjam är tremänningar eller liknande. Jag har träffat Uno förut, men vad jag vet har jag aldrig träffat Mirjam förut. De var i alla fall trevliga och språksamma och undrade hur det gick för mig med simningen och dylikt. Jag vat aldrig vad jag ska svara när jag får den frågan, och det händer rätt ofta att jag får den. Säger jag att det går bra så tror ju folk att jag är jätteduktig, men saken är ju den att det går så bra som jag vill att det ska göra. När jag talar om att jag har slutat tävla så rynkar folk lite lätt på näsan och frågar om det blev för jobbigt att resa. Eller så säger de något i stil med att "ja, det krävs ju så otroligt mycket träning" och bla bla. Vad ska jag svara då då? Jag kan inte gärna medge att jag blev ett psykfall som inte ens klarar av att simma på tid längre. Jag tyckte inte alls att det var jobbigt att resa, och jag hade heller aldrig några planer på någon storsatsning. Shit

Dagen då farbror Kurt fyllde 55

Rubriken sammanfattar dagens övningar ganska bra faktiskt. Dagen har spenderats hemma hos farmor tilsammans med det lilla släktet. Det var i vanlig ordning Kurt logiskt nog eftersom det var han som fyllde år, denna gång utan Margot eftersom hon var hundvakt. Det var även då jag, mor och far. Farmor var såklart där eftersom hon råkar bo där. Johan och "Pippi" och Daniel utan Therese var där och även Ulrica, Jarkko, Felicia och Mille. Felicia blev helt kär i min moppe och ville att jag skulle skjutsa henne på den. Haha glöm tänkte jag då, men vi kunde i alla fall åka på låtsas. Jaa vad roligt ansåg ja då, jag höll aldrig på att komma därifrån. Jag tänkte liksom att jag skulle vara lite social, men det gick inte allt för bra. Mille är fortfarande hur söt som helst. Han höll som bäst på och försökte äta upp sin fot så strumpan blev alldeles blöt ^^. Med kusin Daniel i spetsen spelades det kubb och boule. Kubb är ett synnerligen nedvärderande spel anser jag eftersom kubbarna är totalt omöjliga att träffa. Dessutom hade Daniel jeteskumma regler. Boule är däremot roligt, men det hela gick mest ut på att hålla Felicia ur vägen så att hon inte skulle få något klot på sig. Det fikades också. Jetegoda bullar och en tårta med jetemycket schlibbig grädde på, den var inte alltför trevlig.



Nu ska jag lägga mig och läsa något kapitel i Angels and Demons innan jag ska packa ihop för idag.

Let's list it

Idag: Fyller min farbror 55.
Igår: Gjorde jag inte särskilt mycket
I förrgår: Rhapsody in Rock. Me liiiiike. Egentligen var det dagen före i förrgår, men vafan.
Imorgon: Är det söndag.
I övermorgon: Har mor min namnsdag.

Humör just nu: Hungrig!
Stjärntecken: Firre
Väder: Solen skiner för tillfället
Bästa egenskap: Jag är bäst haha.. närå men jag är snäll och trevlig hoppas jag
Sämsta egenskap: Någon sådan finns inte X””D. Okej då, jag blir lätt avundsjuk på andra.

Favoritmånad: Juli, Me like Sommar
Tv eller film: Film helst BIO
Bok eller tidning: Spännande eller allmänt trevliga böcker ska det vara.
Bar eller nattklubb: Varken eller
Arbete eller skola: Just nu skolar jag mig
Morgon eller kväll: Kvällar
Klädsel just nu: Mina Dieseljeans och en brun t-shirt med en sjörövare på ovanpå ett långt svart linne.
Sällskapspel eller Tv-spel: Tv-spel. Give me Sing-Star. Fast eftersom jag inte har något playstation själv så måste jag nog säga sällskapsspel ändå.
Kramas eller pussas: Kramas
Promenad eller bio: Vilken jämförelse. Ja, jag går gärna omkring och tittar på film X””D. Vi säger väl bio då.

Öl eller vin: Inget av dem
Godis eller snacks: Godis
Byxor eller kjol: Byxor
Senast sedda film: Ice Age
Komiker: Robert Gustavsson så klart, fast jag frälser Johan Rheborg också.
Skådespelare: Björn Kjellman och Helena Bergström m.fl
Artist: En hel hög, men Winnerbäck, Jill Johnson och Per Gessle regerar.

Stamgäster på din blogg: MMM eller Malin, Malva, Måns
Förhållande eller singel: Singel
Hetro, bi eller homo: Hetero hoppas jag
Kärlek eller vänskap: både och är trevligt
Glasögon eller linser: Solbrillor, men skulle jag få nedsatt syn skulle jag lätt välja glasögon
Storstad eller småstad: Storstad
Stökigt eller städat: Städat, synd att det är så dryyygt.
Restaurang eller hemlagat: Jag skulle inte kunna äta på restaurang varje dag.
Tävling eller lek: Något mellanting
Jacka eller kappa: Jacka
Stark eller svag: Starkast någonsin såklart *hoost*
Brun eller blek: Brun skulle jag gärna vara, tyvärr är jag rätt blek.
Favoritbutiker: Det beror på vad man ska handla, men JC, Gina Tricot, Wear It, HM, Åhléns, Bokia och Stadium gillar jag skarpt

Favoritnöje: Vi säger väl simningen då
Favoritmat: Typ allt som är pasta eller potatis plus tacos, pizza och annat onyttigt.
Fjantig eller tuff: TUFF
Händer eller fötter: Det beror på vad de ska användas till, det är svårt att gå på händerna.
Sparare eller slösare: Sparare, men jag slösar gärna på andras pengar X””D
Senast köpta skiva: BWO – Halycon Days
Sparar till: Just nu behöver jag inte spara om jag inte ska köpa något väldigt dyrt, och sådana planer har jag inte.
Väntar på: Maaat. Hungrig
Pålägg som gäller: Ost tack
Dagens dryck: Coca-Cola såklart

Senaste boken du läste
: Senast utlästa var Hästarnas Dal av Jean M Auel. Nu läser jag Angels and Demons Av Dan Brown
Senaste maträtten du åt: Spaghetti och Köttfärssås. Müms
Senaste repliken du yttrade: ”Sitter vid datorn”
Senaste personen du träffade: Felicia. Übersöta kusinbarnet
Senaste personen du pratade i telefon med: Pappa
Senaste personen du fick brev av: Fick mitt älskade gröööna bankkort av banken såklart
Senaste gången du sov: Mellan 01 och 09,15 inatt.
Senaste saken du köpte: Två filmer på ginza

Vad har du gjort idag: Firat min farbror som fyller år
Gillar du svarta kläder: Inte direkt... Okej om man kombinerar men inte bara svart...
Hur tidigt stiger du upp: Omkring nio. Kan tyvärr inte sova längre om jag ska lyckas somna på kvällen.
Vilken färg har du på håret: Mitt original. Åt det blonda hållet. Någon enstaka utväxt blond slinga kan man hitta om man letar.
Vad har du för färg på ögonen: Gröna
Var har du ont: Träningsvärk mellan skulderbladen
Vad lyssnar du på för musik nu: Ingen alls
Vad tycker du om idrott: I love it. Både att utöva och beskåda, helst live.
Vad har du för klocka: En från Club by Inex. Den har blå urtavla och silvrigt armband.

Favoritgodis
: Icas lösgodis
Dyraste plagg du köpt: Mina Dieseljeans skulle ha kostat 1300 men de var nedsatta med 75%. Det dyraste jag har betalat för ett par jeans är 700 tror jag
Har du jobb: Nepp, fick inget sommarjobb.
Vad fick du på ditt senaste prov: ÄMVÄGÄ såklart
Favoritämne i skolan: Matte, Svenska och Idrott
Något du är stolt över: Mina betyg

Försök till träning

Efter att ha legat på latsidan sedan urminnes tider, eller i alla fall sedan skolavslutningen skulle jag idag göra ett försök att träna lite. Egentligen gjorde jag ett första tappert försök redan i måndags, och jag kan bara meddela att lätt går det inte. Det kändes verkligen som om jag höll på att sjunka. Det blev ett tafatt plaskande utan någon vidare koordination mellan armar och ben. Vilken tur att farbror Tony fått för sig att det bara skulle simmas 25:or idag, något annat hade jag inte orkat. Jag får det att låta som värsta drunkningsförsöket nu, men betänk även att jag kom hem två inatt, så jag är lite trött. Jag gjorde ett försök att titta på film i förmiddags. Fick för mig att jag skulle se Kingdom of Heaven eftersom jag funnit Orlando Bloom vara heting-geting sedan jag spenderat fem timmar med pirater i tisdags. Det är hur som helst inte så himla smart att försöka se en engelsk film som man inte sett förut när man är så jävla trött. Jag tappade tråden direkt och orkade inte koncentrera mig på att läsa texten, jag höll på att somna och gav upp efter en timme. Jag får försöka se den igen vid ett senare tillfälle. Tror att jag ska gå och titta på något trevligt filmigt nu faktiskt.  

Rhapsody in Rock - Live at Dalhalla

Var alltså på Rhapsodyn igår, och det var lika tufft och häftigt som vanligt. Vi åkte hemifrån vid halv tretiden ungefär och anlände följaktligen till Rättvik ungefär en och en halv timme senare, alltså vid fyra. Vid ankomsten trallade vi ut på den 628 meter långa bryggan. Världens fjoll, i varenda bräda har de svarvat in namnen på dem som varit med och sponsrat bryggan, så det stod typ ett namn på varje bräda. Ute på bryggan intog vi en varsin vaniljbulle och spanade in ett svanpar som simmade omkring runt bryggan. Jag hade aldrig sett svanar på så nära håll förut och hade inte riktigt kunnat föreställa mig hur stora de egentligen var, och jättestora fötter hade de.

Vid sextiden åkte vi ut till Dalhalla. Vi intog våra platser, som faktiskt var riktigt bra. Vi hade lyckats hamna på elfte raden, på sektionen längst ner till vänster, alltså rätt så nära. Är man så här macho och tuff som jag är så har man givetvis lyckats få biljetter till en av de två föreställningar som är en TV-upptagning. TV4 var på plats och filmade, och givetvis hade de placerat en sådan kamera på pinne som cirkulerar omkring ovanför huvudena på publiken precis vid våran sektion. Konserten ska sändas i TV4 den 7 septemper, så håll utkik då, vi kanske lyckades bli med XD

Klockan åtta började själva konserten, men innan dess hade vi även fått se en lite föreföreställning om Robert Hood. Den lite klipske förstår att det var nån variant på Robin Hood och det var Leksands Medeltidsförening som stod för den tillställningen. Konserten var i tre akter. Första akten var en hyllning till Mozart med mycket klassiskt, men även lite pop. Andra akten var en hyllning till Charlie Norman med mestadels boggie-woggie. Då stod de på en liten fjuttscen mitt ute i vattnet vilket gjorde det hela ganska trångt och rörigt. I tredje akten var det mycket fyrverkerier och dylikt. Extranumret var en hyllning till Rolling Stones.  

Medverkande:
Robert Wells. Han är verkligen tuff. Han är pianokungen, han är rolig och han sjunger bra. Man får lite boggie-woggiefeber på sådana här tillställningar.  
LaGaylia Frazier: Hon sjunger så det dånar i berggrunden. Hennes röst är djup och sitter som en smäck. När hon sjöng All by my self  i på Rhapsody i Falun höll man på att börja grina, det var så vackert.
Martin Stenmarck: Heeeej heting-geting. Ett litet minus till hans val av frisyr, han har nämligen snaggat sig, shit. Han sjunger i alla fall som en gud och ser ut som en också ^_^
Rennie Mirro: Huvudrollsinnehavaren i musikalen Grease var med och visade upp sig. Han var inte lite het han inte. Sjöng bra och dansade bra. Det bästa var dock när han gjorde Agent 070, Jens Bomb. Han spelade mot en bandad upptagning med Johan Glans (Nisse Hult) och jag höll på att skratta ihjäl mig åt hans kommentarer. "Vi var tvungna att klä ut dig, antingen till kärring eller till musiker eller till både och, titta bara på Wells." eller "Är du nöjd nu Bomb, nu när du har lyckats grilla pianisten?" XD
Maria Möller:  Hon är bäst. Hennes imitationer är så klockrena så att man nästan tuppar av. Hon började som Regina Lund, och lyckades prata precis lika långsamt och sävligt som hon gör, man hörde liksom att det var Regina Lund. På samma gång blandade hon in lite Anna-Lena Brundin, Babben och Ulla Skoog också. Sedan gjorde hon Carola. Med blicken och leendet blev hon liksom exakt Carola, och hon lyckades även låta exakt som henne. Hon imiterade Cher, Björk, Tina Turner och Eva Dahlgren också, alla lika klockers, fast som Carola är hon bäst. 
Peter Harrysson:  Han är tuff. "Jag ska hälsa från mamma". Haha.
Anders Berglund: Tillsammans med Wells är han riktigt rolig.

Det hela avslutades strax efter midnatt med ett riktigt häftigt fyrverkeri under ledning av Eje Berglund. Det blixtrade och smällde från alla håll och kanter. Därefter väntade en nattlig hemresa, och vi anlände till hemmet strax efter två på natten. Idag är jag till följd av detta rätt trött.

Bilder kommer


Grattis alla Saror...

..För idag har vi namnsdag. Yippie. Haha, det där var ett stycke urdampning från min sida, eftersom jag praktiskt taget aldrig firar namnsdagar. Det ska jag väl egentligen inte göra idag heller, men jag fick ett paket imorse. Jag är bäst. Jag fick en film av mor och far, nämligen "Macken" men Galenskaparna och Aftershave. Haha tyckte jag då. jag satt och gnällde förut här om att jag inte hade sett den, men nu ska det mackknarkas. 

Om jag tänker efter ska nog min namnsdag firas ganska ordentligt egentligen, fast ändå inte. Jag ska nämligen åka till Rättvik nu alldeles strax. Vad ska jag göra där då kan man ju undra. Jo, ikväll ska vi gå på Rhapsody in Rock i Dalhalla. Det ska bli skittufft. Egentligen fick jag biljetterna till det när jag fyllde år men passande nog var konserten idag, på min namnsdag. Jag har varit på Rhapsody två gånger förut. I Falun på Lugnet och I Göteborg på Ullevi. Rhapsody på Ullevi är det häftigaste jag har varit på. Det var 42 000 pers där. 

Bilder och en ordentlig redogörelse kommer imorgon.  

Släkten är värst..

..fast inte min, den är bäst

När Magnus med familj nu för en gångs skull var här, var det inte så konstigt att han ville visitera farmor heller. Det var det vi roade oss med idag. Vi traskade dit ner efter lunch, när Polly precis tvärdissat mammas pasta och skinksås haha. Hos farmor var det full rulle som vanligt. Kurt och Margot var där, eftersom de huserar där nere under sommarmånaderna. Men även min kusin Johan var där med sin tjej Pippi (hon heter egentligen Maria, men hon kallas för Pippi) och hundarna Sixten och Bonzo. Jag har ingen riktig koll på vad det är för raser, men Sixten är liten, bjäbbig och brun medan Bonzo är stor och grå. Efter ett tag anlände även kusin Ulrica med sin pojkvän Jarkko (stavning..? skit samma). Felicia och Mille var också med. Mille är jättesöt, han är fem månader och sisådär hälften så stor som Bella. Han satt och betraktade omgivningen med stora ögon. Felicia är också charmig till tusen. Hon gjorde tappra försök att få kontakt med en inte alltför intresserad Polly. Felicia hade nån charmig vattenkana med sig som hon åkte omkring på, men Polly gick och satte sig i bilen istället. Tyvärr var brors och familjen tvungna att åka hem tillslut. Jag kommer att drabbas av Bellaabstinens, vilket är bland det värsta man kan råka ut för. När de hade åkt hem gick jag och Felicia på upptäcktsfärd runt farmors hus. Det kan vara riktigt häftigt när man är fem år det. Vi hittade smultron müms. Vad rubriken beträffar kan den nog ses som rätt fyndig egentligen. Folk som såg dem måste ha trott att de var dumma i huvudet. Det var nämligen så att pappa och Kurt stod på baksidan och ELDADE. Jag menar, det är 30 grader varmt, och så står de och eldar. Eldningen utfördes i och för sig av den anledningen att det senare skulle grillas där, men ändå, det vart så hett runt den där grytan att man höll på att stälpa av.





Bella är här..

.. och hon är charmigast nånsin.
83047-109

Gäääääsp..

Vaknade för omkring 45 minuter sedan. Fukk, det går åt helvete med det här. Jag måste börja parvla mig upp tidigare på mornarna så jag kan somna i hyfsad tid på kvällarna. Det blir en ond cirkel, ett moment 22. Jag fattar inte varför det måste vara så. Jag menar en normalt funtad människa som går upp tio på mornarna borde inte behöva ligga vaken till 2-3 på natten för att man inte kan sova. Jag haaaatar detta. Fukk. Jag måste nog börja traska upp vid halv nio eller nio istället. Men varför då? Orka? Som jag är nu är jag inte ett dugg utvilad. Mardrömmen heter just nu "börja-skolan-om-fem-veckor-och-du-måste-vara-utvilad-och-pigg-då". Jag skulle kunna sova bort hela dagara, eller rättare sagt aldrig kliva ur sängen, för när jag väl gjort det är det kört att somna om igen. Jag beundrar folk som bara behöver lägga huvudet på kudden innan de tvärsover, så har jag aldrig varit och det är så dryyyygt. Fukk. Istället traskar jag omkring och är ständigt trött, and I haaaaate it

Som sagt så fyllde mor min år igår. Idag kommer det av den anledningen en del människor hit. Nämligen mormor, Pär, farmor, Kurt och Margot och Kerstin. Tyvärr kommer inte bror min och hans familj förns imorn. Det suuuger.    

Kameraägare

Mor min fyller 50 år idag, därför lyfter vi på hatten och säger grattis grattis. Det har inte varit någon vidare rusning på folk hit, de flesta kommer imorgon. Hon fick i alla fall en klocka av mig eftersom hennes gått sönder, ingen värsting precis, men dock. Hon fick även en digitalkamera, trevligt ansåg jag när det stod klart för mig att jag kunde ta över den gamla. Därmed var man kameraägare, det känns inte hels fel. Jag älskar att knäppa kort, särskilt på mig själv. Men när Sara uppenbarar sig med en kamera går ingen säker så tag avstånd. Jag tycker om födelsedagar, det spelar egentligen ingen roll vem som fyller år. När jag fyller år är det roligt att få saker, och när andra fyller år är det roligt att ge bort saker. Och man får ju tårta. När mamma fyller år gör hon alltid en marängtårta med smultron och grädde, och det är ju så himla gott. Mer födelsedagar och mer tårta åt folket.  

Värsta macho..

Idag kom avslutningskortet och avslutningskatalogen. I jämförelse med kortet som jag tidigare publicerat kan konstateras att det var en radikal förbättrnig. Jag sitter nämligen inte och rättar till klänningen *puust*, men jag anser att jag sitter skitfjolligt med benen, annars var det bra. Jag fattar inte varför inte fotografen kunde tala om hur folk skulle sitta, alla sitter liksom olika och det ser jättelöjligt ut. Dessutom gjorde avsaknaden av den vita axeln i bildens högra nederkant och avsaknaden av det paraply som Mattias Viklund hade över halva ansiktet bilden lite proffsigare.

Show me your leg X""D

En rätt så trevlig dag i många avseenden. Jag började med ett desperat försök att städa mitt rum, eller jag bytte lakan och slängde upp allt som låg på golvet i sängen istället. Det betyder att sen när jag ska gå och lägga mig så hamnar allt på golvet igen X"D. Sedan åkte jag upp till Hofors med mor min. Jag har de senaste dagarna blivit stamkund på banken. Idag var jag där för tredje dagen i rad, det är rätt komiskt. I fredags var jag där för att jag planerade att skaffa mig ett id-kort, men då var inte mitt foto godkännt (jag trodde att det skulle fungera med skolkortet, men det gjorde det visst inte). Igår var jag där för att mitt bankomatkort hatar mig, de fick skicka efter ett nytt så nu får jag ett som jag kan handla på. Det var trevligt tyckte jag, men då skulle jag vara tvungen att ha en legitimation så jag hamnade på banken idag igen. Den här gången med ett nyknäppt passfoto i högsta hugg. Inom fyra veckor får jag mitt leg, vilket borde innebära att jag har det innan skolan börjar. Trevligt



One more list

Jag kände på mig att jag behövde fylla på mitt listförråd med ytterligare en lista. Den här säger väl allt om vilken machomänniska jag är XD

(x) blivit dumpad (yeah mitt enda förhållande höll i en kvart, och det var han som gjorde slut X””D)
( ) dumpat någon (Läs ovanstående)
( ) fått sparken (Har aldrig haft något jobb, fick inte ens sommarjobb)
( ) rymt hemifrån (Det skulle jag aldrig ha vågat när jag var liten)
(x) haft/har känslor för någon som inte känt samma sak (eftersom jag bara spanar så antar jag att det är så)
( ) gått på en blinddate (träffat någon med ögonbindel..? X””D)
(x) ljugit för en kompis (misstänker att jag har trasslat mig ur någon knivig situation någon gång)
( ) varit kär i en lärare (NONO!!, alla manliga lärare är ju gamla stofiler)
(x) skolkat (skippade med avsikt elevens val en gång, det är det enda)
(x) sett någon död (Morfar RIP)
( ) varit bakfull (Nepps)
( ) sett en del av dig själv brinna (Nej, aj vad ont)
( ) ätit sushi (Rå fisk.. SNUSK!!)
( ) åkt snowboard (Jag har endast stått på ett par slalomskidor en gång, jag var livrädd)
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande (Räknas Ipren..?)
(x) älskar eller saknar någon just nu (Älskar min familj och saknar ögongodis)
( ) försökt räkna stjärnorna (Usch nej, omöjlig uppgift.)
(x) gjort en snöängel (Yeah.. Det måste man göra när första snön kommer)
( ) byggt ett sandslott (Har ingen som helst konstnärlig ådra, inte för sådant heller)
(x) hoppat i en vattenpöl (Gummistövlar power)
( ) provat på bungyjump eller fallskärmhoppning (Jag skulle möjligtvis våga hoppa fallskärm, men aldrig bungyjump)
( ) åkt släde (räknas att bli dragen i pulka..?)
(x) fuskat när du spelat spel (Möjligtvis i kortspel)
(x) somnat i skolan/på jobbet (Haha, jag somnade faktiskt när vi såg Shindlers list i skolan, den var så himla tråkig. Tre timmar svartvit film.)
(x) använt ett falskt id (Angivit falskt namn under chatt på internet bara)
(x) tittat på en solnedgång (Solnedgången när vi tältade i Sannäs var jättevacker)
( ) varit med i en jordbävning (Pappa brukar säga att det ger utslag på seismografen när jag nyser X””D)
(x) rört en orm (Klappat en vad det nu var på Skansen)
(x) sovit under stjärnorna (Jag anser att var man än sover så befinner man sig under stjärnorna, har dock aldrig sovit under bar himmel)
(x) blivit kittlad (oh ja, Hanna älskar att kittla folk)
( ) blivit rånad (Det är jag ganska glad för att jag inte har)
(x) blivit missförstådd (Särskilt när jag försökte prata tyska med österrikarna, det var lika bra att inte säga något alls)
(x) vunnit en tävling (När jag var nio år vann jag en 5-klubbstävling i simning på 25 meter bröstsim. Sedan har jag vunnit i lag några gånger också.)
(x) gått mot rött (Om det inte kommer någon bil kan man väl lika gärna traska över..?)
(x) varit i en bilolycka (Jag räknar krock mer rådjur som bilolycka, fast det kanske mer heter viltolycka)
(x) haft kramp (När jag joggar får jag nästan alltid kramp i vaderna)
(x) känt dig utstött (Har dock inget bra exempel)
(x) dansat i månljus (Haha, på sista april dansade jag och Malin vals till Änglamark, minns inte vem som sjöng. Det var i alla fall mörkt och månen lyste kanske också)
(x) hatat ditt utseende (Det händer ja, särskilt under en viss vecka varje månad)
( ) varit vittne till ett brott (Inget jag kan säga på rak arm)
( ) ifrågasatt ditt hjärta (Man får i alla fall inga vettiga svar)
(x) varit vilse (Mitt lokalsinne är lika med noll, jag kan tappa bort mig var som helst)
(x) simmat i havet (Jajamen, både Östersjön, Kattegatt, Medelhavet och Atlanten)
( ) känt som om du håller på att dö (Det beror på om man menar dö eller dö liksom X””D)
( ) gråtit dig själv till sömns (Det brukar inte fungera för mig)
(x) sjungit karaoke (Yeah, på Malta sjöng jag, Sofie, Angelica, Ulrica, Veronica, Josefin, Carro och Sara Mamma Mia och Take me to your heaven. Vi var tuffast i stan)
(x) busringt (Jag minns en gång när jag var liten och lekte med en tjej som heter Madeleine, vi ringde till en tant i Järbo.)
(x) dansat i regn (Jag dansade regndans med någon någongång, minns inte med vem och var.)
(x) skrivit ett brev till tomten (Jag skrev en önskelista till tomten när jag var liten)
(x) blåst bubblor (Både med tuggummi och såpa)
(x) gjort upp eld på en strand (Jajamen, När vi tältade så eldade vi för fullt, dock var det inte jag som tände den)
( ) förstört en fest (Vad ska man göra det för..?)
( ) åkt rullskridskor (skulle jag komma till en backe skulle jag inte komma upp)
( ) ätit hund/kattmat (Aldrig i livet.. SNUSK!!)
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne (Hur ska man kunna älska en främling..?)
(x) sjungit i duschen (Det är klart, det känns ju inte som om någon hör en då)
( ) drömt att du gift dig med någon (Näe, men dock att jag var tillsammans med en)
( ) limmat fast din hand i något (Haha, näe)
(x) fastnat med tungan i metall (mm, slickade på en lyktstolpe när jag var liten, fastnade som tur var inte ordentligt)
(x) suttit på ett tak (aa, på Sofies lekstuga)
( ) pratat i telefon i mer än sex timmar (Sammanlagt ja, men inte vid ett tillfälle)
( ) inte duschat på en vecka (Jag knarkar duschen och duschar i princip varje dag, ibland flera gånger om dagen)
(x) klättrat i träd (Vi hade en poppel på gården förut som jag tyckte om att klättra i, men nu har vi sågat ner den)
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam (Jag tittar helst inte på skräckisar alls)
(x) tror på spöken (Inbillar mig alltid att jag ska se något läbbigt spökigt mellan klockan 00.00 och 01.00 om jag är vaken då)
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på (Det är jag ganska säker på att jag inte har)
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het (Alla snuskiga pakistanier som addar mig på msn har kommit med den kommentaren)
( ) brutit ett ben (Har mördat en stol en gång och bröt av benen på den, räknas det? XD)
(x) fångat en fisk och sen ätit den (Fiska är skitkul och abborre är gott)
(x) fångat en fjäril (Jag gjorde det när jag var liten, men mamma talade om att de kunde tappa flygförmågan när man fångade dem, då tyckte jag synd om dem)
(x) skrattat så mycket att du grät (Ja, i alla fall så att tårarna sprutat)
(x) gråtit så mycket att du till slut började skratta (Gråtit av lycka kanske)
( ) fuskat på ett prov (NONO, men jag skrev upp en svår glosa i handen en gång)
(x) glömt någons namn (Om jag ansett att jag inte behöver minnas det så)
( ) hånglat med någon av samma kön (Iisch)
( ) varit i knytnävsslagsmål (Nope)
( ) haft sex på offentlig plats (Haha, läs mitt första svar)

Gud vad skönt..

..att det äntligen är slut på fotbolls-VM. Inte för att jag klagar egentligen, för jag tycker att det är rätt kul att glo på fotboll men. Vi lyfter väl på hatten och gratulerar spaghettilirarna till VM-titeln, fast de var inte värda den sett till spelet i finalen. Jag anser att Frankrike var bättre spelmässigt, men va fan, de gjorde ju inte heller mer än ett mål. Jag tycker egentligen inte om att diskutera saker i efterhand, det blev ju som det blev och vad kan jag göra åt det? Nu tar vi friidrotts-EM istället det ska bli skitkul att se. Go on
   

Kladdkaka, Winnerbäck och Edsken

En lyckans dag för en viss person som vi skulle kunna kalla för Malin. Jag, Hanna och Rebecka kom ju dit. Det är egentligen lycka nog, men vi hade med oss lite trevligheter också. Vi ansåg att vi skulle fira hennes födelsedag lite i förskott eftersom Hanna och Rebecka ska åka på semester på måndag och vara borta i två veckor, och Malin fyller år om ungefär två veckor. Redan i april någon gång kläckte Hanna den otroligt smarta idén att vi skulle ge Malin en biljett till Lars Winnerbäcks konsert i Leksand i födelsedagspresent. Så det tog vi och gjorde. Vi anordnade det hela som en tavla med en kort söt berättelse på. Hon fick ta och läsa högt, men kopplade inte förns hon hade läst "konsert med Lars Winnerbäck och Hovet" två gånger. Då blev hon som paralyserad och vi satt där som pingvinerna i Madagascar ocg log och vinkade, det var as-kul. Malin har tjatat hur länge som helst "jag måååååste få gå på Winnerbäck i sommar" "hallå, skulle ni med på Winnerbäck i sommar eller?" "Hoppas de får för sig att ge mig Winnerbäckbiljetter när jag fyller år" Hanna och jag har hållit på att smälla av och tänkt att jaaaa, du ska gå på Winnerbäck i sommar. Det roligaste är att alla har vetat att hon ska på Winnerbäck, (även hennes familj) utom hon. 

Efter den lilla lyckostunden bjöd Malin oss på kladdkaka. Det var jetemüms. Sedan satt vi och pratade ett tag. Malin hade skickat iväg sin familj till någon släkting men de återkom efter ett tag. Malins farbror, som visst hette Peder tror jag, var också där. Han ville provköra min moppe, och eftersom jag är så snäll och charmig lät jag honom göra det. 

Sedan tog jag moppen och åkte upp till Edsken där far hade fått för sig att han ville bjuda mig och mamma på mat. Tackar ansåg jag då och hävde i mig en tacotallrik, müms.  

En lista till då.

Denna lista är hittad hos någon okänd Yenny, men jag kan låna den lite ändå.

DAGENS:
klädsel:
Svarta pirarbyxor, blå t-shirt, mitt nya heltuffa diadem och mina ännu tuffare pilotisar,
frisyr: Mitt orginal, oplattat och svängit.
låt: Scorpions - Wind of Change
tv: Har faktiskt inte kollat på TV idag.
vill ha: laptop och egen digitalkamera
sjuka: sjuka? jag är inte speciellt sjuk faktiskt XD
tråkigaste: Jag var på banken och försökte fixa leg men mitt kort var inte godkänt.
roligaste: Mitt kusinbarn Felicia var och badade. Hon är så himla charmig.

SENASTE PERSON SOM:
sov i din säng: jag, varje natt faktiskt.
såg dig gråta: minns inte när jag grät sist, men det var nog mamma.
fick dig att gråta: småsnyftade till nåt gulligt för ett tag sen, dock minns jag inte vad det var.
fick dig att börja skratta: Felicia när hon badade.
du gick på bio med: Jag och mor min såg The Da Vinci-Code för ett tag sedan
du gick på stan med: Malin och jag var i Gävle och handlade igår, det var det är det närmaste stad jag kommer.
skickade ett e-mail till dig: bloggen talade om att någon hade kommenterat, mer personligt var det nog Tony angående något med simningen.
skickade ett sms till dig: Mamma skrev något idag, minns inte vad.

HAR DU NÅGONSIN:
sagt "Jag Älskar Dig" till en pojkvän och menat det: Har aldrig haft någon så, näe.
bråkat med ditt husdjur: När katterna biter/river mig så blir jag lite surig, men kan inte påstå att jag bråkar med dem precis, mer busar.
drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Inte vad jag vet.

EXTRA STUFF:
Vad är du mest rädd för: att på något sett skada mig, eller att det händer min famlij något.
Var vill du gifta dig: Jag vet inte om jag vill gifta mig, men blir det så blir det nog kyrkan.
Vem hatar du verkligen: Tänker inte nämna hans namn, men han existerar.
Varit kär: Jaaa, ett antal gånger.
Har du ett jobb: Nope, fick inte ens sommarjobb.
Gillar du att ha folk omkring dig: ibland, men gillar även att vara ensam mycket.
Är du ett hälsofreak: Jag tänker ofta att jag ska sköta mig och träna en massa, men det blir ofta mest planering.
Är du ensam nu: Ja.
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Piff, puff, paff med galenskaparna satt i mitt huvud under hela semestern "bygg en igloo på kanalen, utav vit frigolit"

FAVORIT:
Rum i huset: Datarummet, jag älskar datorn.
Typ av musik: Country och Schlager regerar, sedan lyssnar jag även mycket på 80's och Winnerbäck.
Parfym: Den heter något i stil med Eclat D'Arpege och luktar asgott.
Månad: Juli brukar vara varmast och trevligast och december innehåller julen och mysig julstämning.
Mat: Lasagne tycker jag om, men även tacos, pizza och pasta
Dricka: Coca-Cola såklart
Godis: Choklad är gott, det är det mesta faktiskt, dock inte lakrits
Tidning: Jag tycker om skvaller och läser Se &Hör.
Film: Livet är en Schlager
Kvinnliga Skådis: Helena Bergström
Manliga Skådis: Björn Kjellman
Djur: Katter och Hundar

DE SENASTE 24 TIMMARNA, HAR DU:
Gråtit:
Nej
Köpt någonting: Jajamen, jordgubbar och flingor XD
Varit sjuk: Nej
Sjungit: Jajamen, sjungit med i diverse låtar som jag hört.
Sagt "Jag Älskar Dig": nej
Velat säga till någon eller några att du älskar dem: de som vet om det behöver jag inte säga det till.
Träffat någon ny: såg en massa folk när jag handlade, annars näe.
Saknat någon: Ja, jag saknar ögongodis.
Kramat någon: Ja, eller kanske inte.
Kissed someone: neej
Ätit: Ja, en hel del.

Stammis på turistbyrån

Inlägget handlar om gårdagens seriösa heldagsshoppingrunda med Malin. Vi åkte från Hofors med bussen 10,15, vilket innebar uppstigning klockan halv nio. Vi anlände till Gävle vid halv tolv ungefär och lallade omkring där ett tag innan vi käkade lunchbuffé på American Pizza Place (Eller American Take Away som vissa anser att det heter.) Bland annat han jag med att köpa ett par grymma pilotbrillor på Åhléns, vilka jag oavbrutet traskade omkring i resten av dagen. Shoppingen innefattade även filmen Göta Kanal, ett nytt lypsyl (eftersom mitt skuttade ur cykelkorgen när vi cyklade) och ett coolt svart diadem med vita prickar. Malin och jag köpte likadana, och eftersom även våra solbrillor är ganska lika kom Malin med den tuffa kommentaren att "lika bär leker bäst".

Efter ett tag fick jag slut på pengar och skulle gå och hämta ut nya, men mitt bankomatkort hatade mig och ansåg att jag skulle gå till banken. Jahapp, vart fan ligger föreningssparbanken i Gävle då? Det vet de antagligen på turistbyrån tänkte vi och traskade dit. Japp, det var minsann bara att gå en bit efter Esplanaden så hade man banken på vänster sida sa hon och pekade. Vi gick ut, men fan, vilken gata är Esplanaden då? Gatan vi stod på ansåg vi hette Nygatan men gick efter den ändå eftersom det var ditåt hon pekade, och se på fan, där låg banken. Innan vi gick in där tänkte jag att jag skulle testa om kortet fungerade en gång till, och haha, det gjorde det. Hur som helst fick vi i alla fall veta var banken låg, och det kan ju alltid vara bra.

Vi hade på förhand bestämt att vi skulle knäppa kort i en fotoautomat, eftersom det är så extremt roligt. Men sorg, automaten i Gävle var trasig. Det var nog den avgörande anledningen till att vi till slut fick för oss att besöka Valbo köpcentrum. Vi antog att vi skulle behöva åka till Sandviken först för att byta buss där, men kom sedan på att 1:ans buss kanske passerade Gävle när den gick åt andra hållet. Jahapp, hur tar vi reda på det då? Jo,  vi går till turistbyrån igen. 1:ans buss gick från Gävle tjugo över varje timme. Vad kul då ansåg vi eftersom vi skulle slippa omvägen till Sandviken. Turistbyråmänniskan gav oss en busslista över Gävles stadsbussar också, fan vad tufft.

Vi gick ut och undersökte busshållplatserna utanför nian, men ingen stod det 1 på. Var sjutton hittar man den busshållplatsen då? Pinsamt läge infann sig när vi insåg att vi skulle behöva besöka turistbyrån för tredje gången på kort tid. Människan bakom disken kände givetvis igen oss och undrade om det inte gick bra med bussen. Jo, sa vi, men vi hittar inte hållplatsen. Det ledde till att vi fick en ifylld karta över Gävle med en förklaring om hur vi skulle ta oss till Rådhuset, och passade även på att fråga hur rådhuset såg ut. Jag kunde heller inte låta bli att turistförklara oss i turistbyråns gästbok. Vi kom ut från gallerian för andra gången och började vrida och vända på kartan för att komma underfund med hur vi skulle gå. Ännu mer turistvarning, men allvarligt, vi bor inte mer än fem mil därifrån. När vi tillslut hittade rådhuset hade klockan blivit tre. Inte helt oväntat slog då rådhusklockorna tre slag. Vad som var mer oväntat var att de direkt efter det började spela Änglamark. Vi funderade allvarligt om han som sköter klockorna hade lite för mycket fritid. 

Vårt Valbobesök innefattade drickainköp, FOTOAUTOMATEN, ett bokbyte på Bokia och ett snabbt besök på H&M där jag köpte strumpor. Sedan skulle vi transportera oss vidare till Sandviken. Busschauffören hade lite dillerium (antagligen värmeslag eftersom det var omkring 40 grader i bussen) och ansåg att mitt betalkort redan hade betalat en resa till Sandviken trots att jag bara betalat till Valbo, jag fick alltså åka gratis. I Sandviken gick vi till Dollar Store där jag köpte en ram, och sedan till Rusta där Malin köpte hudkräm. Därefter åt Vi på McDonalds innan vi tog oss hemåt. 

83047-108


Mindre givande undersökning

Jag lånar en en lista som Malin i sin tur lånat från någon blogg. Jag tyckte att den var lite söt faktiskt.

1.Ta närmsta bok, och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där? sig tillbaka samma väg som hon kommit. När hon nådde fram till

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan - vad rör du vid? Skrivaren och en toarulle som står ovanpå den sedan jag sist blödde näsblod.

3. Vad var det senaste du såg på TV? Jag har faktiskt inte tittat på TV idag, men mor min såg "Du är vad du äter" på 3:an. Eftersom jag noterade det kanske man kan säga att det var det senaste jag såg. Annars var det någon enstaka minut på fotbollssemifinalen igår.  

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är. Jag tror den är 23,54

5. Titta nu på klockan. Vad är klockan egentligen?
23,46. Nästan rätt då.

6. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Eftersom dörren är stängd hör jag bara datorn och mitt eget knappande på tangentbordet. Då och då kommer ett MSN-pling också. Lyssnar jag riktigt noga kan jag höra far snarka i rummet intill.
 
7. När var du senast utomhus, och vad gjorde du? När jag kom hem från en lång shoppingdag med Malin gick jag med mor och far ner och badade. Det var det senaste.

8. Vad tittade du på, innan du började svara på den här undersökningen? Jag har stirrat in i dataskärmen de senaste timmarna. Jag har bloggat och MSN-pratat.  

9. Vad har du på dig? Eftersom jag inom kort ska gå och lägga mig har jag på mig en stor t-shirt, nämligen den nyinköpta från Göta kanal. Jag har även mina blå puma-shorts.

10. Drömde du någonting inatt? I så fall - vad? Jag har inget riktigt minne av någon dröm, men jag drömde säkert om cyklar och båtar och slussar och sånt eftersom det är det enda jag sysslat med i tre dagar.

11. När skrattade du senast? Jag vet inte om jag har skrattat sedan jag kom hem, om inte så var det nog i bussen hem från Gävle åt något skumt som jag eller Malin sa. 

12. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? Det här rummet är nästan antikt. vi har inte tapetserat om sedan jag hade det här rummet när jag var liten. På väggen sitter därför rosa tapeter med en bord med elefanter på. Den är söt, men inte precis aktuell. Väggarna pryds dessutom av fyra tavlor med troll, en tavla med blommor, en namnskylt jag gjorde på lekis, tre djuraffischer, en klocka som jag gjort på träslöjden i fyran eller femman, ett klassfoto från ettan, en gammal anslagstavla med musse pigg, ett inramat världens bästa mamma-diplom, en hylla med halva min medaljsamling och tre diplom från simningen. 

13. Har du sett något konstigt på sistone? Jag tycker att människor som frivilligt går omkring i "Foppa-tofflor" är rätt konstiga. Sådana personer såg jag i flertal idag.

14. Vad tycker du om den här utmaningen? Jag tycker att det är roligt att svara på sådana här frågor, det är därför jag gör det.

15. Vilken var den senaste film du såg? Jag och Malin såg Madagascar för några dagar sedan. "Le och vinka" 

16. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? Jag skulle nog köpa en båt, om någon kunde köra den åt mig. Jag har fått lite båtkänsla nu och tycker det är jätteroligt att åka båt. Jag vill segla.  

17. Berätta något om dig själv som folk inte känner till. Jag hade två gropar i ungerläppen tills jag var tolv år. Folk frågade alltid om jag bet mig i läppen. Nu har jag opererat bort dem och fått två knölar istället, så folk frågar fortfarande om jag biter mig i läppen. Aldrig kan det bli riktigt bra inte.

18. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara? Jag skulle låta bygga ett stort hus i skärgården dit jag sedan skulle kunna flytta när jag fick lust. Det skulle vara nog med förändring för tillfället. 

19. Tycker du om att dansa? Jag tycker att det är jätteroligt att dansa, särskilt på disco med mycket folk så att man bara blir en i mängden. Bland det roligaste som hände på högstadietvar när vi fick åka till Sandviken och dansa. Det var pardans med bugg och foxtrott (stavning..?) och det var hur kul som helst. Mer dans åt folket.

20. George Bush? ..Är en mindre trevlig och inte särskilt intelligent person enligt mig.
 
21. Föreställ dig att ditt förstfödda barn är en flicka… Vad får hon heta? Det finns många gulliga namn. Jag antar dock att valet inte bara är mitt. 
 
22. Om ditt första barn var en pojke, vad skulle han heta? Läs ovanstående

23. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Nepp, jag är svensk i hjärtat. Min österrikiska fjärdedel har inte mycket att säga till om i den frågan.

24. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till Pärleporten? Han behöver inte säga så mycket, det är bara att släppa in mig.

8 mil på 3 dagar - inte så illa

83047-105


Göta Kanal, here we comes. Ungefär så kan man sammanfatta den lilla semestertripp som jag och mor min utsatte oss för under dessa tre julidagar. Här kommer då en liten redogörelse.

Måndag 3 juli:
Väckarklockan ringde redan klockan 6. Vanlig skoltid med andra ord, men tidigt utan helvete ansåg jag just i den stunden. Jag hade inte somnat förrän vid tresnåret natten innan eftersom jag dels var uppe och brottades med bloggen för att få färdigt tältningsinlägget, och dels hade problem att somna. Jag hade alltså sovit omkring tre timmar när jag glad i hågen kastade mig ur sängen.

Vi kom iväg vid halv åttatiden, när så-lite-packning-som-möjligt-eftersom-du-ska-transportera-den-på-cykel-packningen var instuvad i bilen och vi femtioelva gånger funderat om allt nödvändigt var med. Det skulle dock visa sig att mer än nödvändigt var med.

Efter cirkus tre timmar i bilen var vi framme i Sjötorp, ungefär 2 mil norr om Mariestad. Det är den västliga änden på Göta Kanal, där den rinner ut i Värnen

Vi började rimligtvis med att hämta ut våra cyklar. Oj, oj, oj tänkte jag när jag såg dem, så gräsligt fula. Cyklarna var röda. De var i tantmodell, sådan med böjd ram. De hade jättestora platta sadlar (fast å andra sidan satt man rätt bra på dem av den anledningen). De hade fotbroms (usch, jag kan inte bromsa med sådan) och hela tre växlar. Frampå satt en cykelkorg (fult, HATA) där de hade skruvat fast stora vita skyltar som det stod www.cykelsemester.nu på. Alltså oj, oj, oj, det fullkomligt lyste ju vilsen turist om en.
 

Jag ansåg ganska snart att den extremt fula cykelkorgen hade sina fördelar, då jag enkelt kunde frakta min ryggsäck i den för att slippa ha den på ryggen. Det var bra, efter som solen stekte och den var runt trettio grader varmt så var det ganska varmt även utan ryggsäck på ryggen.

Vi trampade iväg längs den grågrumliga Göta Kanal i sakta mak och påbörjade därmed resan de cirka två milen till första anhalt Töreboda. Det var där vi skulle sova båda nätterna. Vi kom snart fram till de första slussarna. Det är ganska häftigt att se när de slussar. När båten åker in är vattnet lågt, sedan fylls vatten på i slussen så att båten kan åka ut på andra sidan där vattnet är mycket högre, en väldigt fiffig lösning. 

Fördelen med att cykla efter en kanal är att landskapet är väldigt flackt. Tänk själv, en kanal kan ju inte rinna i backe utan att det blir värsta forsen. De enda backarna som fanns var just vid slussarna, och de var inte särskilt långa. 

Vi gjorde inte särskilt många stopp under den första biten. Vi stannade bara till här och där för att ta drickpauser eller för att titta på någon slussning. Vi nådde Töreboda efter sisådär två timmar, någon gång vid två-snåret. Då lyckades vi hitta någon som kunde ge oss en stugnyckel så att vi kunde dumpa vår packning innan vi gav oss iväg för att äta. Man var en aning hungrig efter tre timmar i bil och två mil på cykel. Vi åt på Pensionat Prästgården, det ingick i vårt cykelpaket att vi skulle äta där så vi fick väl ta och göra det då. Jag åt köttfärslimpa, det var riktigt gott faktiskt. 


Efter maten kändes det inte helt fel med ett dopp i kanalen. Vattnet såg inte alltför trevligt ut (det var tydligen lerbotten i kanalen, och båtarna dog upp en massa gegg från vattnet som gjorde att det såg grumligt ut), men det var skönt ändå. 

1 och 2. Det fanns inte precis några badplatser i kanalen så man fick bada bäst man kunde. Jag försökte först bada från en båtbrygga mitt emot våran stuga. Det var inte särskilt svårt att komma i (bara att hoppa och se glad ut liksom), men när man skulle upp fick man gå på slibbiga stenar (stenar med alger är bland det läbbigaste jag vet när det gäller bad.) och ett trappsteg, vilket jag inte tyckte var alltför mysigt. 
3. Vi bytte istället badställe. Alldeles intill bron som syns lite i bakgrunden gick det bättre att bada. Det var även närmare från vår stuga sett eftersom man inte behövde gå runt. Alldeles nedanför stenmuren jag sitter på fanns en kant som man kunde kliva på vilket gjorde det mycket lättare att kravla sig upp.    
4. Bron var ganska tuff. Nederdelen låg mindre än en meter ovanför vattenytan vilket gjorde att inga båtar kunde passera, därför öppnades den en gång i halvtimmen. En del badande folk hängde under den när den öppnades, men det vågade inte jag (jag tror det var ganska förbjudet också faktiskt.)

När vi varit på Prästgården och käkat vår kvällsmat som för min del bestod av kyckling och klyftpotatis besökte vi konsum och inhandlade en halv vattenmelon. Dock hade de inga plastskedar på det där stället så vi fick köpa knivar istället. Det var lite intressant att äta vattenmelon med kniv, men det fungerade.


På konsum köpte jag även en bok;  Änglar och Demoner av Dan Brown. Kanske inte alltför smart med tanke på att jag faktiskt var på cykelsemester och skulle bli tvungen att släpa den inte alltför tunna och lätta boken på cykeln. Men vafan, den var ju billig.

Senare på kvällen utmanade jag mamma på minigolf. Det var en ganska ordinär och tråkig bana med tolv hål. Jag vann med ett slag, jag är bäst.

Tisdag 4 juli:
Efter en natt i en stekhet stuga ringde min mors mobilväckarklocka 8.00 -trodde hon. Det visade sig att hennes klocka gick tjugo minuter före, så klockan var bara tjugo i. Rackarns. Min mobilklocka är riktigt charmig, den spelar nationalsången för en när man ber den om väckningsassistans. 

Frukosten intogs som allting annat på den charmiga Prästgården. Tyvärr hade det bara tråkigt nyttigt bröd, så min frukost blev inte så stor, jag åt ost och paprika. Efter denna händelserika upplevelse tog vi våra hypergrymma velocipeder och påbörjade dagens övning som innefattade omkring 4 mil. 

Vi fortsatte rimligtvis trampa längs kanalen. Dagens sträcka var mycket tråkigare, men det började ganska roligt. För att komma ut ur Töreboda fick vi resa med världens minsta färja - Lina. Resan gick tvärs över kanalen och tog ungefär 15-20 sekunder. Båten var inte större än att den drogs med ett rep (därav namnet Lina) fram och tillbaka över kanalen för att frakta fotgängare och cyklister. Resan kostade hela 50 öre, mycket kostsamt.
 

Hittills hade resan bara varit uppför, även om det inte var så mycket uppför. Men någonstans ungefär mitt på dagens etapp nådde vi kanalens högsta punkt, Lanthöjden. Där har de rest en obelisk (hög fyrkantig avsmalnande pelare) till minne av kung Karl XIII som regerade när kanalen blev färdigbygd. Där står den 24 fot hög (ungefär 8 meter skulle jag tro) och jag var självklart tvungen att posa med den också.


Dagens mål var Tåtorp där kanalen rinner ut i sjön Viken. Dit kom vi trampandes i sakta mak i lunchtid ungefär. I Tåtorp fanns kanalens enda handvevade sluss, den var jättesöt. Tur för slussvakten att nivåskillnaden där bara var ungefär 20 centimeter. Det var inte heller något höjdarställe att bada på, men allt funkar om man bara vill. Vid en liten brygga hade någon godhjärtad människa placerat en gammal rostig stege, den använde jag men jag vågade fan inte släppa den.


Från den vänligt sinnade Prästgården fick vi med oss ett lunchpaket bestående av pasta i någon snuskig sås och kassler. Jag dumpade pastan och lade kasslern på en macka istället. Bilden nedan visar den förtäringen, självklart lyckades mor min knäppa mitt i bettet.


Vi stannade i Tåtorp till omkring fyra innan vi påbörjade trampandet tillbaka till Töreboda. Efter fem kilometers cykling kom vi fram till ett place som någon vid något vagt tillfälle döpt till Wassbacken. Där fanns en camping med tillhörande kiosk som kunde servera oss kall dricka. De hade även en minigolfbana som inbjöd mor och mig till ytterligare en match. Den har banan var dock mycket roligare och originellare än den förra. Trots att jag spikade de två sista banorna så vann mor med två slag.


Den sista milen till Töreboda innefattade en del gnäll från min sida. Man började få lite lätt ont i arslet och ville inte ens tänka på att morgondagen skulle kräva ytterligare två mils tappert trampande. Det förbättrades inte precis av att jag var centimeter från att köra över en huggorm som snyggt och prydligt placerat sig mitt i vägen. Usch tyckte jag då, fast den var egentligen ganska fin.

Väl tillbaka i Töreboda blev det ett nytt besök på Prästgården för förtäring innan dagen var slut. På kvällen såg vi en söt liten igelkott som traskade omkring utanför stugfönstret. Jag gjorde några tappra försök att locka på den men det gick inte så bra.


Onsdag 5 juli:
När vi vaknade klockan halv nio (värsta sovmorgon ^^) fick vi börja med att tömma stugan. Nej, vad tråkigt det är att städa och plocka ihop. Vi skulle vara ute ur stugan senast klockan elva men hade inga planer på att stanna så länge. Det var frukost på Prästgården och sedan packa sig iväg som gällde. Mamma hade använt en av påsarna som vi packade i som soppåse, därför fick vi traska in på konsum och köpa enbart en påse, snacka om löjligt. Dessutom frågade kassörskan om vi ville ha kvitto XD.

Den här gången var sträckan Töreboda-Sjötorp mer lättcyklad. Det som inte var platt var vidd detta tillfälle nerför. Vi gjorde vårt första stopp i Hajsrtorp (jag tror det hette så) där vi bevittnade en slussning samt drack. Om tisdagen var varm så var onsdagen stekhet, man höll verkligen på att försmäkta. På detta ställe, som jag tror hette Hajstorp, hade någon människa placerat en laddning fula träfigurer, men de fick i alla fall föräras med att få ställa upp på bild med mig.


Vi stannade och åt på ett ställe som hette Norrkvarn där de placerat en restaurang där man kunde sitta och äta på en brygga näst intill på vattnet. Jag åt en hamburgare som var jättetjock och ganska torr men ändå rätt god. 

I anslutning till restaurangen hade de byggt en liten minipark föreställande olika platser längs kanalen. Bland annat fanns en skulptur av Baby Nessie, kanalens eget sjöodjur. De försöker nämligen tuta i små barn att Göta Kanal för något år sedan fick ett ägg från Skottland innehållande Loch Nessodjurets avkomma vilken nu simmar omkring i kanalen.


Efter ytterligare lite trampande när vi nått till ett ställe som de kallade för Lyrestad hittade vi en brygga som en vänlig människa placerat en stege vid. Där kastade vi oss i blötan ett tag och trampade sedan vidare de sista 7 kilometrarna till Sjötorp.

I Sjötorp blev vi av med extremhojarna igen och hittade även en liten trevlig suovernirbutik där jag köpte en t-shirt som det står "Cykla längs Göta Kanal" på. Jag inhandlade även en kortlek.

Sedan gick vi och köpte glass innan vi letade oss ner till hamnen. När jag satte mig på en båtbrygga lyckades jag hälla ut halva min fanta i knäet, jag är så bäst.

1. Jag sitter här på den slussen som förbinder Göta Kanal och Vänern. När jag satt där fick slussvakten för sig att släppa in en båt, jag blev asrädd när det hela plötslig började röra på sig, men eftersom de öppnas utåt kunde jag lungt sitta kvar.
2. Här har jag hittat en brygga som trevligt sluttar ner i Vänern. Jag kunde dock inte bada mer än fötterna eftersom bikiniunderdele var dumpad i bilen.

Vi lämnade Sjötopr vid femtiden och påbörjade resan hemåt. Någon stans strax efter Fagersta stannade vi och köpte mat på en pizzeria. Både jag och mamma köpte kycklingsallad och klargjorde noggrannt för pizzasnubbarna att vi skulle ta med oss maten. De visste antagligen inte att vi inte planerade att ta med den ända hem så de gav oss inga bestick. Hemvägens stora äventyr blev därmed att äta kycklingsallad med händerna, riktigt mysigt.

Väl hemma igen är jag ett roligt och mysigt äventyr rikare. Jag tycker redan att vi ska cykjla igen nästa år men då blr det en annan sträcka, nämligen mellan Motala och Söderköping, alltså från Vättern till Östersjön.

Tacksan och hejsan

People goes TÄLTING..

.. och då går det som det går

1.
2. 3. 4 5. 67 89101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445 464748495051525354555657585960616263 
 

1. När 7 tältande ungdomar intar en strand kan det se ut ungefär så här (från början var vi dessutom bara6 eftersom Rebecka anlände senare). 2. Jag blev mobbad för mitt tält, de tyckte det var fult. 3. Colaflaskor på kylning i sjön. 4. Festisar kan även de behöva en kylning. 5. Jag under första besöket i sjön. 6. Malin poserar under sitt första sjöbesök men fick samtidigt ett myggbett i knävecket. 7. En tidig vy. 8. Det första Roghe gjorde var att försöka sänka Hanna i sjön, och han lyckades. 9. Malin har en zoo-klubba. 10. Jag gör anspråk på Malins zoo-klubba. 11. Men vi kan vara glada ändå. 12. beach-bruds med brillor och klubba i högsta hugg. 13. Malin skulle ta ett ego kort men fick med både mig, Hanna och Roghes fingrar som pillar i Hannas lugg. 14. Roghe i Gustavs tält (som visst var snyggare än mitt) 15. Malin under en mer lyckad ego-pose. 16. Jag har en sur colanapp i munnen men kan vara med på kort ändå. 17. Hanna...  18. ...och Roghe har för en gångs skull lyckats släppa varandra. 19. Det är tur att den primitiva människan har spegelglas i sina solbrillor så att hon kan fixa håret även ute i ödemarken. 20. Detta kort föreställer segrarduon i frisyr-VM. 21. Gustav och Pontus eldar... 22. ...vilket leder till att Gustav slutar som frihetsgudinnan (eller frihetsguden), men tyvärr glömde jag att vrida kortet. 23. Jag leker med kameran och hamnar i platt-på-mage-pose. 24. Radion som underhöll oss hela kvällen med diverse trevlig tältarmusik. 25. Dagens söta. Men titta på dem bara. Püss. 26. Vår middag bestod av Dennis Hot-Dogs. 27. Jag läser på om hur grillen fungerar. 28. Sara goes grill. 29. Malin goes grill. 30. Roghe goes grill. 31. Pontus hittade senaste modet på glasögon. 32. Pontus eldar och i bakgrunden bryter jag mig in i grillen. 33. Ett äkta fot-o. 34. Everybody goes elding. 35. En Malin på en strand vid en sjö i en skog. 36. En utslagen Malin och en nyanländ  och utslagen Rebecka. 37. En lite-senare-vy. 38. The beach-bruds utan klubba men still brills. 39. Hannas mobil är aldrig tyst, inte ens den nya som inte så många kan ha numret till. 40. Sara goes beach-bitch. 41. Malin goes beach-bitch to. 42. En mackätande Rebecka nerifrån. 43. The sweeties i sjön. 44. Gustav, Pontus och Roghe undersöker sina nerkylda läskflaskor. 45. En Sara och en Rebecka poserar utan brillor.. 46. ..och med brillor också. 47. Malin och Hanna skickar röksignaler, eller tänder myggspiraler. 48. Sötgurkorna återförenade vid en eld vid en sjö i en skog. 49. "Vart tog den där elden vägen, ja vart tog elden vägen"?. 50. Rebecka och jag spelar kort i solnedgången. 51. Rebecka och jag fortsätter spela kort, men här fick jag också vara med på kortet. 52. Elden i närbild, ett jättefint kort enligt mig. 53. En Malin i ett stort mörker, tittar man noga ser man lite sand och sånt. 54. En-ännu-senare-vy, värsta pusselbilden, solnedgång över storgösken. 55. Gustav ville inte sova i Hannas och Roghes censurtält utan lade sig utanför vårat istället, sovsäcken direkt på backen med ansiktet rätt ner i sanden och en hel drös myggor omkring sig. 56. Rebecka lurvar in sig i sovsäcken när vi äntligen har hittat in i vårat tält. 57. Malin ser i alla fall lite trött ut, men det var hon inte. 58. Sara goes crazy in the tent, en varning till alla som kanske möter mig klockan tre på natten. 59. Rebecka diggar veven på Malins batterilösa ficklampa. 60. Malin goes crazy in the tent, och Rebecka vevar i bakgrunden. 61. Här börjar vi se lite pömsiga ut, klockan är fyra och här är ekot. 62. Jag spanar eventuellt efter spindeln som traskade omkring i vårt tält "Ahhh Rebecka, BEN". 63. Malin och Rebecka goes very crazy in the tent, möt inte dem mitt i natten heller.