valborg

Jag har haft en fantastiskt fin valborg. Det enda jag saknar är lite mys vid en kase, men å andra sidan har jag fått mycket annat som jag inte riktigt brukar få på valborg. Dock inser jag ju alltför ofta vilken usel partymänniska jag är, men det är skönt på sätt och vis. Exempelvis är jag hemma redan nu, strax efter elva, och slipper garanterat huvudvärk imorn. I alla fall av den anledning som många andra kommer att ha huvudvärk.

Hur som helst. Det började ju igår kan man väl säga. Vi hade en jättemysig tacomiddag hemma hos Ville och jag hann även vara med och spela lite kubb i ekonomikumparken innan jag åkte hem för att kvartera in mamma&pappa&Kalle. Jättetrevligt att de ville sova här tycker jag.

Imorse klev jag upp sju vilket kanske är en av anledningarna till att jag verkligen inte orkade vara ute längre ikväll. Jag var ju dessutom helt hyper inför ränningen och sov nästan ingenting inatt, så jag är ju som ett vrak nu verkligen. Ett vrak blev vår flotte också. Faktum var att den började ramla i bitar långt innan vi ens kommit fram till första fallet. När vi skulle parera för den första, jättelåga, bron så gav ena sidan vika så att vi kantrade och välte och fick bada. Det positiva med det var att det inte alls kändes kallt i vattnet. Våtdräkt är ett fantastiskt plagg, även om den är så tät att man storknar när man inte ligger i blöt. Under resten av färden fram till kvarnfallet lossnade ännu mer saker så när vi kom fram hade vi bottenplattan och en kant kvar att förlita oss på. Verkligen dömt att misslyckas. Men vi tog fallet rätt så snyggt ändå faktiskt. Har sett film på det. Observera att jag inte skrev att vi klarade det. Vi välte längst ner i forsen och av flotten blev det bara mos så grodmännen fick hoppa i och fånga upp oss och se till att vi inte tänkte fortsätta på våra vrakdelar. Det slutade alltså med en bitter vandring från Norrlands till målet. Vi var väl en av få flottar som inte kom hela vägen verkar det som. Men men. Lärdomen av detta fick bli att i fortsättningen satsa på en fyrkantig flotte, en stabilare ram och en front som inte skär rätt ner i forsen. Hur som helst lär det inte kunna gå sämre än det gjorde. Hoppades lite stilla på att vi skulle ha chansen på priset "mest ägd".

Efter ränningen lunchade jag med mamma&pappa&kalle på fantastiska café linné och när de sedan åkte hem begav jag mig till ekonomikumparken och chillade med lite klassisar ett tag. STÖRT mycket människor. Jag lovar att motsvarande hela hofors kommun var samlad på den lilla plätten. Helt sanslöst. Nästa stopp blev Flogsta höghus där vi grillade och chillade på ett tak. Chillet förvandlades så småningom till en riktig röjfest. Jag gillar det inte. Konstaterar det jämt. Jag tycker i allmänhet att stora mängder fulla människor som bara kryllar omkring bara är obehagligt. Jag är ingen partymänniska. Inte av typen stora fester i alla fall.

Men som sagt. På det stora hela taget är jag mycket nöjd med min valborg. Hoppas att alla där ute har haft en fin dag också.


kvalborg

Imorgon ska vi ränna!!!! Hoppas på sol och värme. Men det kan man väl glömma. yr.no har ändrat från 17 och sol till 7 och mulet. Roligt roligt.

Igår fyllde Sophie 21 år. Grattis till henne. Jag blev ditbjuden på cheesecake-kalas igår kväll. Det var mycket trevligt. I övrigt bestod gårdagen endast i att måla flotte och jag har fortfarande färg på händerna trots massor av gediget gnuggande. Svårt.

Idag ska flotten flyttas till ån. Blir spännande att se hur det ska gå till. Det är kvalborg idag, den första festardagen på valborg. Men eftersom rännare måste vara nyktra klockan åtta imorgon såblir det nog tämligen lungt för vår del. Folk pratade om grillning. Jag är på.

Mamma&pappa&Kalle kommer hit ikväll också så jag kanske inte hinner så mycket grillning. De ska sova här inatt för att slippa åka så tidigt imorgon. Blir trevligt.

Tjing då.

grattis papps

Är tillbaka i Uppsala igen efter en snabbvisit hemma. Strax ska jag bege mig mot pollax, mot Tapps bodega där jag ska volontärarbeta hela dagen. Så om någon skulle ha vägarna förbi, kom dit och köp en öl eller en hamburgare vettja :)

Gårdagen blev ungefär så trevlig som jag hade väntat mig. Älsklingen och jag åkte till Valbo först där vi köpte en grill till pappa i födelsedagspresent från mig och mamma. Lyckat var att päpz precis då satt och bläddrade i reklam och snackade om hur mycket han behövde en ny grill. Heheh. Eftersom det var en brutalt stor kartong var den inte så lätt att slå in i paket. Vi var tvungna att använda två olika sorters papper eftersom en rulle inte räckte till. Vackert. Tårtan levde upp till förväntningarna och så gjorde även mormor. Det blev en del kortspel och så. Riktigt trevligt.

Älskling och jag avslutade dagen med att se filmen Upp! Den sög. Inte att rekommendera. 

Det bästa just nu är att yr.no har ändrat prognosen för fredagen och visar nu +17 och sol. Jättelycklig är jag över detta. Helt fantastiskt.

chill

Snart ska jag vandra till tåget och åka hem, men jag tänkte slänga in några bokstäver här först. Detta har hittills varit en fantastisk helg, och imorgon får jag tårta vilket troligen betyder att helgen fortsätter i samma fantastiska spår.

I fredags dissade jag envaribel och chillade på aktivitetsområdet istället. Provade klättervägg vilket inte riktigt var min grej eftersom det gjorde brutalt ont i fingrarna. Jenny och jag provade även sumobrottning vilket kanske gav årets mesta skratt. Har sällan skrattat så mycket i hela mitt liv. Man trädde på sig en stor säckliknande dräkt och blev vips stor som en sumobrottare. Åh, det var så roligt. Så fult. Alla borde sumobrottas. Efter tramsandet började vi bygga på vår flotte. Att såga i frigolit innebär att men ser ut som en snöman och att det är vita prickar överallt. Bara så att ni vet. På kvällen sedan kom älsklingen hit. Vi gick en promenad, handlade mat, lagade god mat, åkte på sightseeing i stan så att han skulle hitta ut sen, och bara allmänt myste lite.

Idag har jag spelat volleyboll (och faktiskt haft riktigt roligt samtidigt..), byggt lite mer flotte, gjort mitt andra lyckade besök på systemet och sedan grillat på ett tak i flogsta. Mysig dag. Mysig helg. Underbara vår.

Nu måste jag gå till tåget.

Hejs.


fairtrade

Jag har just skickat in en sommarjobbsansökan till sommarkollo i Hofors. Tänkte att det kunde vara bra att ha ett alternativ ifall den sista procenten skulle fela och jag inte får komma tillbaka till posten. Eller om det skulle vara så att jag får jobba senare veckor på posten så att jag rent av kan ta både jobben. Möjligheten finns. Nu är det sökt i alla fall. Får se vad som händer

Det har snöat hela dagen idag. Inte okej. Det enda som är okej är väl att ingenting ligger kvar på backen i alla fall. Det är åtta dagar kvar till ränningen nu och vädret verkar inte vilja göra många krafttag för att värma upp fyrisån åt oss. På yr.no visare de i nuläget att det ska bli tre grader varmt på sista april. Kändes ju inte jätteroligt. Men solen ser ut att komma att skina i alla fall. Men å andra sidan litar jag inte på yr's långtidsvarsel för fem öre. Minns när vi skulle ha vår studentbal och de hann ändra sig från 19 grader och sol till fyra grader och regn på en vecka. Förhoppningsvis hinner temperaturen stiga lite från tre grader till sista april, för sjunka lär den väl inte kunna göra?

Idag var det någon form av hållbarhetsdag i universitetsaulan. För 25 kronor bjöds man på några föreläsningar om Östersjön, en maffig salladsbuffé, en vattenflaska, och obegränsat med rättvisemärkt choklad och dito frukt. Har ätit brutalt mycket. Ikväll ska jag på spex på norrlands med en hög klassisar. Det blir roligt. Josefin är med och har visst en rätt framträdande roll så det blir spännande att se.

Peace.


9 dagar till ränning

Idag var det obligatoriskt rännarmöte efter skolan där de gick igenom alla säkerhetsföreskrifter och lite annat allmänt inför forsränningen. Får mer och mer ångest för varje dag över den där forsränningen. Börjar förstå vad det är jag har gett mig in på. Tur att jag inte är ensam om att vara galen. Tur att det är minst trehundra till som planerar att ligga och plaska i fyrisån på sista april. Uschans vad kallt. Jag är i och för sig inte mest rädd för att ramla av utan jag är mest rädd för att flotten ska åka ifrån mig så att jag inte kan klättra upp igen och sen bli kvar där i forsen. I och för sig skulle det finnas ca 20 dykare nedanför varje fall så det borde vara lugnt. Men ändå. Usch.

Men.. imorn börjar festivalveckan och vi ska bygga och leka och festa och ha skoj.

orken

Lördagen var fantastiskt. Förfest hos HannieHannie och därefter dansande i några timmar till fantastisk partymusik. Orken var det. Jag har svårt att inse varför folkan i Hofors bara ordnar tre, TRE, evenemang om året. Nu har man ju blivit bortskämd med både skärtorsdagen och orken och så händer det ingenting förrän på juldagen. Sorgligt. Det är ju så roligt. Roligt när det händer något och roligt att det är så roligt. Skål.

Igår började älsklingen bygga folkracebil och för att undvika allt vad beräkningsvetenskap hette så var jag med och hjälpte till att riva ur inredning ur bilen. Det var roligare än beräkningsvetenskap även om jag frös om fötterna och även om allting satt onödigt hårt fast. Tur att jag hade en stark lök med som kunde lossa på alla skuvar. Jag ska få måla bilen när den är färdig. Ser fram emot det. Jag skulle få måla hur jag ville, men helst ska den vara svart, röd och gul. Någon som har något förslag?

Nu är jag tillbaka i uppsala igen och har spenderat dagen i siegbahnsalen. först beräkningsföreläsing som faktiskt för en gångs skull var helt lagom intressant. Inget onödigt krångel (han inledde i och för sig med att tala om att han skulle utgå ifrån att vi inte kunde någonting.. så det var väl kanske väntat). Sen envariabel vilket är det mest ångestladdade av allt. Jag kan ingenting. Ingenting. Det är verkligen en mental fröjd att jag lyckades klara den där duggan. Bara resten kvar. Slutligen avslutades det hela med ett volontärmöte där jag fick reda på att jag ska jobba hela måndagen. Pappsens födelsedag och allt. Hoppas att han har tårtan klar till på söndag istället så blir det fira då.

Nu ska jag duscha.

ångest

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGEST!!!

Jag känner att jag ligger så sjukt mycket efter med skolan. Sjukt mycket. Jag fattar ingenting. Dumma skit att de nya kurserna startade en vecka innan påsklovet, den veckan när man bara gick och segade och mentalt redan tagit påsklov och inte brydde sig om att sätta sig in i någonting. Nu har det gått sex föreläsningar vardera av beräkning och sannolikhet, nästan hälften, och jag har knappt öppnat böckerna och än mindre hängt med och förstått någonting. Dessutom har jag missat två av varje och det är ju inte som att jag gjort något för att ta igen det. Usch.

Men.. en bra sak är att det är fredag imorgon. Mormor fyller år så jag sticker härifrån efter lunch och åker hem och äter lite tårta och maaaaaat. Underbart. Det bästa är nog kanske ändå att jag får träffa morbror och kusin. Det händer ju inte varje dag direkt.

Nu blir det duschen, sen sova.

uppis igen

Imorse åkte jag tillbaka till Uppsala igen. Jättejobbigt. Fick dock sällskap på tåget sista biten av Jenny. Bra. Tror att jag mentalt reda tagit sommarlov, är inte det minsta taggad att plugga mer. En bra sak var dock att jag hittade ett brev från SLU på köksbordet i vilket det låg en biologitenta med betyg fyra. Alltså inga omtentor i juni. Lycka. En annan mycket oväntat bra sak var att jag hade klarat envariabelduggan och därmed inkasserat fem välbehövliga poäng på den kommande tentan. Eftersom jag bara gissat och inte hade någon som helst känsla för hur det gick så kändes det brutalt bra. Hur bra som helst. 

Efter fyra timmar med integraler och partialbråksuppdelning och två och en halv timme beräkningsvetenskap känner jag mig rätt mosig just nu. Kom hem från skolan halv sju och insåg att ja, jag är visst tillbaka i uppsala igen. Egentligen är det skönt att komma hem sent. Skönt att slippa fundera över vad jag ska göra. Varken hinner eller orkar göra något alls. Men ibland vore det skönt att bo i Flogsta nära klassisarna. Kunna spontanträffa någon eller så.

Nu ska jag duscha. Sen googla LU-faktorisering (om det ens var så det hette). God natt.

morgonsim

Imorse ringde min klocka 05.40 och jag studsade upp glad i hågen för att åka och morgonsimma med Malin. Även om det kändes som en brutal idé på bussen halv sju så kändes det som en av de bästa planerna någonsin när vi tantsimmat 600 meter, crawlat 400, haft lite simskola med Roghe (som jag inte sett på år typ..), ätit jättemycket frukost, chillat, bubblat och duschat när klockan var nio. Jätteskönt. Hela dagen kvar och träningen redan avklarad. Nöjd.

Sen åkte jag och handlade med mor. Vi ska åstadkomma mat till femton simungar som ska ha ett litet träningsläger i helgen och när vi knatade där på coop så fick jag ett lite tråkigt sms om att konserten ikväll blivit inställd. Jättetråkigt. Jag som hade den här dagen helt klar för mig. Skulle till Gävle och se Jill Johnson för sjätte gånge, äta på McDonald´s med älskling och sen åka hem och mysa. Nu vet jag inte vad det blir ikväll. Lite ledsen över det.

Istället har jag spenderat min eftermiddag med att spela kort med mamma och mormor, rätt trevligt det med i och för sig. Vad som händer nu har jag som sagt ingen aning om. Kanske hyra film. Låter fint.

Peace.

påsk

Sorry, har inte bloggat på ett tag men det har varit så mycket påskmiddagar och påskmys med älsklingen så jag har inte haft tid. På påskafton var det middag hos mormor med en massa kortspel och annat, på påskdagen var Magnus och Bella här på påskmiddag och på annandagen fullbordades det hela med påskmiddag hemma hos Kalles föräldrar. Påskägg blev det också ett par stycken, så nu rullar jag fram.

Igår lekte jag med Malin och Hanna. Trevligt trevligt. Vi fikade på hanssons, spelade uno, cluedo och labyrint ioch sjöng singstar, Bra dag.

Idag ska jag och mamma åka en sväng till valbo bara pappa kommer hem med bilen. Efter det blir det en massa träning ikväll.

Peace.

fem

Det hintades om att ekologitentaresultatet gick att finna på kurshemsidan, och där stod det minsann att slutsiffrorna 5662 hade gått och fått en FEMMA. Mycket nöjd. Mycket nöjd.

Idag är det skärtorsdagen och jag hoppas att alla häxor där ute har satt dimljus och vindrutetorkare på kvasten, klätt katten i regnkappa och satt lock på kaffepannan för att undvika krockar och utspätt kaffe. Det är ett ruggigt äckelväder idag verkligen. Inte roligt alls.

Jag sitter och väntar på att Kalle ska komma hem från jobbet så att vi kan åka till Sandviken och genomföra min premiärtur på systemet. Blir spännande. Vet inte vad jag ska köpa. Ikväll blir det lite fest och sen ska vi gå på folkan med bröderna Eklund. Blir också roligt. Hoppas att det inte är lika trångt och lika mycket minderåriga fjortisar ute som det var på juldagen bara.

Glad Påsk på er alla :)