earth hour

På lördagkvällen var jag och älsklingen och käkade på Mona Lisa. Mamma hade någon rabattkupong där som vi fick utnyttja. Vi åt file mignon och det var jättegott. Enda minuset var att vi var helt själva på restaurangen, men det hade väl sin charm det med. hehe. På vägen hem passerade vi statoil och hyrde luftslottet som sprängdes och sen åkte vi hem och firade Earth Hour med mamma och pappa. Mysigt. Vi satt vid köksbordet med bara stearinljus tända och pratade i en timme. Man borde fira Earth Hour oftare.

Tanken var att vi skulle kolla på filmen efter earth hour men eftersom den var över två timmar så orkade vi inte riktigt det så vi åkte till torsåker och sov istället. Hela söndagen försvann i förvirringen av att ställa fram klockan. Vi sov till halv elva, men då var ju klockan egentligen halv tolv och när vi hade kollat klart på filmen så var klockan två. Filmen var bra men ganska rörig. Man gör nog bra i att se trean direkt efter att man sett tvåan så att man inte hinner glömma bort personer och på vilket sätt de är inblandade. Det är jättemycket folk och alla jagar alla på ett eller annat sätt.

Avslutade min söndag med ett svettigt bodycombatpass. Nu ska det jävlar anamma börja tränas igen. Det var första gången jag körde 43:an så det var lite förvirrat, men det är väl tur att det inte är någon som har kört den sådär hemskt många gånger.

Om någon timme ska jag åka till björkhaga och träffa Lennart och de andra. Blir trevligt trevligt. Och ikväll ska det simmas lite. Blir också trevligt.

våtdräkt

Ganska nyss hemkommen från simhallen där jag var och provade Camillas våtdräkt som jag ska få låna till forsränningen på sista april. Måste säga att det var en spännande upplevelse, både att komma i den och sedan att simma i den. Tre millimeter tjock, supertight och jättevarm. Var som ett svettberg innan jag kom i den. Obehagligast var den tjocka halskragen som verkligen ströp mig när jag simmade sen. Tanken är väl att dräkten ska ta in vatten när man hoppar i men sedan hålla det kvar och värma upp det men eftersom den här var lite stor och jag inte ville spänna den så hårt i halsen så kom det in vatten när jag rörde mig. Kände mig som en blandning mellan en konserv och ett kärnkraftverk. Det var brutalt varmt i dräkten, men det kom hela tiden in nytt kallt vatten som värmdes upp och cirkulerade runt och så in med nytt kallt. Kanske är tur att jag inte ska simma i den på valborg. Jag får hålla mig stilla när jag trillar i så att det inte kommer in en massa nytt vatten hela tiden.

Nu sitter jag och väntar på att älsklingen ska meka klart och sedan komma hit och äta lunch med mig. Mamma och pappa är i Stockholm hela dagen idag så vi ska vara här lite och gosa med katterna.

Får se vad som händer sen.

Pusshej

integral

Ikväll är sista ensamkvällen. Sen får jag åka hem till min älskling igen. Han kommer hit och hämtar mig imorgonkväll. Då ska vi äta mat och titta på Let's Dance-finalen och sen åka hem. Längtar jättejättemycket. Saknar Kalle enormt mycket och det ska dessutom bli magiskt skönt med påsklov. Verkligen hur skönt som helst. Puss på det.

Idag var det fyra timmar envariabelföreläsning som gällde. Kunde inte ha varit mer mastigt. Skrev som en dåre och hade förhårdnader på fingrarna när det var klart. I och för sig tror jag mig nu ha förstått mer om integraler än jag någonsin gjort tidigare och jag har kanske också har förstått mer om integraler än vad jag förstått sammanlagt på hela kursen hittills. Känns mycket bra. Jag skulle kunna vara fulländad vad gäller integraler just nu, men med tanke på att det är fem föreläsningar kvar om just detta så lär det ju ska spåra ur ett par gånger och troligen sluta med att jag inte fattar någonting. Jag har dessutom nu två veckor på mig att glömma det som jag förstod idag så gissningsvis går jag plus minus noll.

Tanken var att jag skulle gå på uthgård och äta våffla på volontärspuben idag. Det blev inte så. Istället hamnade jag på ett kvällsföredrag om något klimatmöte som en tjej som precis ska ta examen från dubbel-V hade varit på. Det var intressant och inspirerande och de bjöd på asgod pastasallad. Mm. Efter det så pallade jag inte att gå till Uthgård och när jag sedan erbjöds skjuts hem av Josefin, som inte heller pallade uthgård, så åkte jag hem. Ingen våffla, våffeldagen till ära. Får fira den i helgen istället.

Imorgon ska jag kliva upp klockan halv sju, vilket innebär att jag ska sova nu.

God natt.

sjukdag

Seg dag idag. Känner mig som en skit och vill bara att de här tre dagarna ska gå så att jag får åka hem och pussa på min älskling och alla katter igen. Längtar.

Idag var nog första gången som jag skippade en föreläsning bara för att jag verkligen inte orkade kliva ur sängen. Det brukar inte vara min melodi att göra så men imorse var det kritiskt verkligen. Åkte dock in till skolan och gjorde labbar i beräkningsvetenskap till klockan tio. Amanda och jag var så pass effektiva att vi hann göra den som ska göras på torsdag morgon så nu kan vi sova då. Jippi.

Det blev en vända till apoteket idag också. Snörvlade in där och bättrade på hela förkylningsarsenalen med både nässpray, ipren och halstabletter så nu ska jag väl lyckas få bukt med eländet. Hoppas.

Tittade på mästarnas mästare också. Blev jätteglad när Louise gick till final. Hon är den första idolen jag minns att jag hade inom simningen när jag var typ åtta-nio år och överentusiastisk. Hon är fantastisk. Hejar på henne.

Och så vill jag få reda på resultaten på förbaskade tentorna. Nu nu nu nu. Helst igår.

Nu blir det sova.

Godnatt.


sjuk

Hatar att jag skulle bli sjuk. Är så himla sur över det. Nu missade jag pubrundan också. Jag som hade fått låna Sannas fräsiga fjäderhatt. Bajs. Jag var med på första stoppet på V-Dala och delade en nachotallrik med Josefin och blev mätt. Sen kände jag mig som ett vrak och jättetråkig och jättetrött så jag gick hem.

Sen dess har jag spelat betapet.

Och duggan gick väl inte alls antar jag..

Det bästa med den här dagen, bortsett från alla 532 underbart bacilltäta nysningar, var nog vårt forsränningsmöte på ÖG. Vi lunchade och planerade och ritade en skiss över hur vår flotte ska se ut och om det går som vi vill kommer det att bli awsome.

Jag köpte beräkningsvetenskapsboken idag också. Det kan nog bli en spännande kurs. Nu ska man plötsligt få sig lite programmering till livs också. Kanske jag fattar lite mer om de knepiga algoritmerna som vi knappade in på miniräknaren i matte diskretkursen. Jag måste bara fatta hur man laddar ner programmet. Kan bli spännande.

Nu ska jag sova.

Godnatt. 

sjuk igen

Självklart skulle det bli ett bakslag med förkylningen. Och självklart skulle jag vara ute och släpa runt på min cykel i miserabelt snöoväder just när det blev bakslag med förkylningen. Blä. Kände inte av någonting speciellt i morse när jag cyklade iväg till engelska parken, mer än att det var fasligt jobbigt att cykla (och det var INNAN det började snöa). Sen när vi satt där och pluggade så blev jag mer och mer snorig, nös ofattbart många gånger och blev allmänt klen. Pallade plugg i tre timmar innan jag dog. Satt där och orkade inte och fattade inte så jag åkte hem istället. Ingen lätt resa kan jag meddela. Gick mesta delen av vägen och fick hjärnfrys av all äcklig kall snö som piskade mig i ansiktet. Ville dö hela tiden ungefär.  

Men jag kom hem. Såg ut som en snöboll gjorde jag, men jag kom hem. Sedan dess har jag spelat ofantligt många matcher betapet och tittat på fredagens avsnitt av så ska det låta. Orkade ingen mer matte. Har inga förhoppningar inför duggan alls. Tänker bara göra den.

Den enda nytta jag kan sägas ha gjort sen jag kom hem är att jag har anmält mig till höstens kurser. Det kommer att bli en spännande höst, eller vad sägs om:
* Akvatisk Miljöanalys
* Mekanik I
* Flervariabelanalys
* Analytisk Miljökemi
* Fysikalisk Kemi
* Elektromagnetism I
Något är väl förhoppningsvis lite intressant. Nu börjar ju saker i alla fall heta något med miljö. Kan vara positivt. Hyser dock låga förhoppningar om mekanik och flervariabel. Det där ordet analys gillar jag inte heller riktigt.

Nu blir det sängen.

Adjö


bosu

Trots att jag var trött och lite lätt sliten efter gårdagens gudomliga fest på värmlands så började jag min lördag med träning. Skönt. Vårluftade min cykel för första gången (känns i rumpan nu..) och förljde med klasskamrat Malin till friskis i Ekeby och körde Core Bosu. Riktigt fräsigt. Man står på en halv pilatesboll och kör en massa balansgrejer. Jobbigt för magen och för fötterna som står och skakar hela tiden. Lovar att jag kommer ha hitta många nya små muskler att ha ont i imorgon.

Nu ska jag leta mig mot engelska parken där jag ska finna några klassisar att räkna lite matte med. Blir spännande. Har aldrig varit där så vi får väl se hur det går.

Och ikväll blir det bio med samma klassisar. Alice i underlandet i 3D. Blir nog bra.

Tjing

tenta igen

Nu är även tenta nummer två avklarad. Ekologin. Superskönt. Tror att den gick ganska bra också. Ännu mer superskönt. Vi fick ju ha med oss allt material så det var underbart bara det. När jag först bläddrade igenom tentan satt jag och panikade och tyckte att jag inte kunde någonting, men sen när jag började läsa och fundera så gick ju faktiskt det mesta att hitta. Fantastiskt.

Efter tentan gick jag på stan med Jenny. Mycket trevligt. Började med att vi fick privatskjuts ner på stan i en stadsbuss av hennes pojkvän. Inte illa. Hehe. Sen gick vi och spånade idéer till morgondagens dammiddag som ju har temat gudar och väsen. Svårt. Jag tänkte försöka vara Freja. Inte för att jag har något som särskiljer just henne men jag har å andra sidan ingenting som särskiljer någon annan heller. Men men, jag köpte i alla fall ett par örhängen som jag tänkte kunde passa och så har jag lånat en klänning av Malin och så har jag skramlat ihop lite andra prylar hemifrån. Vi får se hur det blir.

Nu ska jag chilla. Imorgon börjar peppandet inför matteduggan.

Puss

plugg

Har relativt nyss kommit hem från en heldags plugg hemma hos Amanda. Jenny var också med, och till en början även Josefin. Tolv till halv tio är väl inte så illa. Vi tog oss nästan igenom en, observera EN, ekologitenta. På nästan tio timmar. Effektiv tid var väl kanske lite kortare. Vi tog en tripp till folkes, lagade kulinarisk mat, fikade cola och kakor och hade små ineffektiva surrpauser lite titt som tätt. Men jag måste säga att nu känns det i alla fall bra mycket bättre och tryggare inför ekologitentan. Den känns som om man börjar få ett litet hum om vilka frågor som kan tänkas komma och pluggar utifrån det. Och det bästa är ju att vi får ha med oss allt material till tentan så man behöver inte kunna något utantill. Underbart.

Eftersom vi började så sent som tolv idag så hann jag med en tripp på stan på förmiddagen. Såg en underbart söt klänning på gina igår som jag provade och också köpte idag. Wiie. Det blev också en grön t-shirt med en uggla på från new yorker. Hittade även två söta klänningar till som jag inte hann prova idag. Det får bli någon annan gång. Kanske som belöning efter tentan på torsdag? Det känns som evigheter sedan jag senast shoppade kläder så det är verkligen på tiden att unna sig lite och fräscha upp garderoben en aning. 

Imorgon blir det ett pluggrace igen. Förhoppningsvis inte lika länge som idag. Men då¨ska vi sitta här hemma så det blir ju jätteskönt för mig. Wooho. Nu blir det sängen. 

Puss  


biologitenta

Idag har jag haft biologitenta. Tror att jag klarade den. Eller rättare sagt, jag blir väldigt förvånad och fruktansvärt arg om jag inte har klarat den. Men två saker ströde mig (och säkert 99% av de som skrev tentan).

Första frågan: Nämn tre orsaker till varför Golgi är polär. Ofta någon har sagt någonting om det. Nej. De har inte sagt just någonting om cellens organeller och det står klart och tydligt i läsanvisningarna att inga detaljer krävs. Jättedumt. Alla jag har pratat med var sura över det. Och när vi hade frågestund i förra veckan så var det någon som frågade hur mycket man skulle kunna om fotosyntesen varpå föreläsaren svarade att man bör känna till att den finns och vad som går in och vad som kommer ut. Jättebra tänkte alla, då behöver vi inte läsa på så mycket om den. Och vad händer. Det kommer en åttapoängsfråga där man ska sätta fotosyntesens händelseförlopp i kronologisk ordning. Åh. Jättedumt det också. Men som sagt, jag blir riktigt förvånad om jag inte klarar tentan. Riktigt förvånad.

När jag kom hem kände jag att det var dags för en runda till friskis. Styrkebas kunde vara bra när jag inte rört på mig på tre veckor, tänkte jag. Och det var det. Jag är faktiskt riktigt trött i musklerna nu. Skönt. Borde verkligen komma igång igen. Det var ju så bra innan jag fyllde år. Då tränade jag nästan varje dag. Sen hände något. Något som inte var så bra. Får se om det kan bli en vända imorgon också kanske. Då ska jag plugga ekologi, men förhoppningsvis inte hela kvällen.

Nu ska jag snart prata med älsklingen och sen är det godnatt.

Pusshej

literal version

Förutom att det här är en parodi på en av mina absoluta favoritlåtar så måste jag säga att det var fantastiskt roligt. Har aldrig riktigt tänkt på att den här videon är så stört konstig.


tentaplugg

Har försökt plugga hela dagen idag. Verkligen försökt och verkligen misslyckats. Absolut noll karaktär. Och noll karaktär dagen innan en tenta brukar betyda att jag anser att det räcker och är färdigpluggat. Får hoppas att det stämmer denna gången också. Får hoppas att jag kan tillräckligt helt enkelt. Och faktum är att när jag och Josefin gick igenom de gamla tentorna som ligger uppe så kändes de väldigt lätta. Kan antingen betyda att jag kan det jag ska eller så betyder det att jag bara kan det som finns på de tentorna och inget annat.. Vore jobbigt om det var det sistnämnda.

Nu ska jag duscha och sedan mysa med datorn.

Tenta 14-19 imorn.

Och jag har INGEN ångest. Jätteskönt.

Puss

mello-fest

Stort GRATTIS till Ida som fyller 20 år idag. För hos henne är det fortfarande 13:e. USA är alldeles för långt borta. Saknar dig.

Jag har varit hemma en sväng, från i torsdags, men åkte tillbaka till Uppsala i eftermiddags för att spendera kvällen med klassisar och titta på melodifestivalen. Ovanligt starkt startfält i år måste jag säga, även om många har grävt ner sig onödigt djupt i balladträsket. Det mest komiska var att alla tjejer (ALLA, inkluderat Christine Meltzer och Malena Ernman) hade samma färg (eller snarare avsaknad på färg) på sina klänningar. Vi satt och var helt övertygade om att de hade köpt in en rulle billigt tyg som alla fick använda. Och jag gillade Sverige/Norgebattlen skarpt. Men det bästa var ju såklart att BÄSTA LÅTEN VANN. Det tycker jag sällan. Verkligen sällan.

Nu är jag i lägenheten. Snubben på våningen under har fest. Jag sitter och hoppar i basdunket och undrar om jag kommer få sova något alls i natt. Just nu lyssnar de på bad romance med lady gaga (helt okej) och innan det var det bailando och barbie girl vilket skulle kunna vara två av de bästa partypepplåtarna jag vet. Killen har smak i alla fall. Men.. jag känner mig undefär som när tom och jerry (eller snarare hundarna) har picnic och tom sitter i trädet och myrorna marscherar upp för trädstammen så att hela grenen gungar. Min säng hoppar på ungefär samma sätt. STÖ-RAN-DE.

Imorgon ska jag plugga biologi och ekologi hela dagen. Puss på det.

Godnatt

fotosyntes

Idag är det den tionde mars och jag och min älskling har varit tillsammans i 22 månader. Snart två år <3

Imorse var det frågestund på biologin och efter lunch satt vi och pratade växtfysiologi för hela slanten. Känner mig faktiskt oroväckande trygg med biologin. Känns inte allt för avancerat även om det är brutalt tråkigt att läsa om växterna. Jag ägnade tre timmar åt fotosyntes och näringsämnen när jag kom hem och känner mig helt okej nöjd med dagens biologiinsats. Det är roligt när man förstår. Då blir det liksom lite lättare. Ekologin känns brutalt mycket värre. Usch. Det ska vi nog inte ens prata om.

Nu ska jag sova. Imorgon blir det mer plugg, sen eventuellt bio och sen åker jag hem. Puss på det.

fin helg

Har haft en fin helg igen. Och helt lagom lång blev den också. Älskar schemafria måndagar. Dock har jag suttit med näsan i biologiboken i tre timmar igår och från elva till fem idag, men det gör jag så gärna bara jag får vara hemma. Underbart.

Lördagen var mycket fin. Fick fikabesök av 2xEmil samt Malin och Hanna och vi pratade (mest bilhistorier) i köket i många timmar. Sen blev det film. Änglar och Demoner. Mycket bra. Sen skulle vi köpa pizza. Maktkampen om huruvida den skulle intas på Gästis eller hemma i soffan vanns av tjejerna i majoritet (eftersom lök hade avvikit) så det blev soffan samtidigt som vi tittade på Monsters Inc. Hade glömt att den var så kul. Hehehe.

Imorgon är det mattelektion och föreläsning på förmiddagen och hela eftermiddagen kommer att ägnas åt plugg. Tjoho.

Pusshej

torsdag

Malin&Sanna poppar ljuva 90- och 00-talslåtar och vi är allmänt nostalgiska här i uppsalaland. Vi pratade om mellanstadiediscon och lekisdiscon och fina danser och andra musikminnen när vi åt allehanda kreativ kvällsmat. Fint.

Idag har jag och Amanda pluggat biologi i sju timmar. Aningen mastigt. Vi tog oss igenom mängder av växthormoner och annat jox men konstaterade i alla fall att vi nog lärt oss något när vi var klara. Det var ju skönt. Men det är mycket kvar. Mycket mycket mycket.

Igår var jag hemma. Blev hemskickad på ett helt värdelöst funktionärsmöte i tisdagskväll och passade på att få en hemmadag mitt i veckan eftersom jag bara hade en lektion igår som jag inte pallade att gå på. Riktigt skönt faktiskt.

Imorgon är det 9-17 i skolan som gäller. Får se hur det går. Det var längesen jag gick så länge. Riktigt längesen.

Pusshej