Traktorfärden

Efter fotografering och annat sånt där finlir var det dags att slänga av sig klänningen i förmån för shorts och t-shirt. Därmed var man rustad för krig, vattenkrig. Tre traktorer körde ut från sommarteatern fullastade med skrikande och gastande och väldigt glada nior. Det första som hände var att jag fick en vattenballong från 9:3 i huvudet och därmed var frisyren förstörd. 

Traktorerna styrde direkt mot Petreskolan, där vi tänkte oss att vi skulle hitta våra krigsmotståndare, men de var fortfarande i full gång med sitt skolavslutande så vi fick åka några varv runt Hofors först. Medans vi åkte sjöng vi mest en egen version av "Vi har tagit studenten"

För vi har slutat på Haga,
För, vi har slutat på Haga,
För Vi har slutat på Haaga
Fy fan vad det är skönt


Vår traktor kördes av Linas pappa Hans. Han uppmanade oss ständigt att inte göra av med vattanballongerna i förtid, men det var lönlöst. Folk kastade på allt som rörde sig så innan Petre ens hade kommit ut hade vi gjort av med över hälften av våra vattenballonger. Som tur var hade vi några ofyllda så vi stannade på OK och fyllde dem. När vi precis fyllt de sista kom Petrefolket. Jag fick en vattenballong i ryggen vilket gjorde rejält ont.

Så länge det bara kastades vatten var det riktigt roligt. Det var dock inte det enda som kastades. Efter vägen stod annat folk (vilket var mestadels gymnasieelever skulle jag tro) och tyckte att de var riktigt lustiga. De kastade nämligen ägg på oss. När Lina fick ett ägg i huvudet tyckte vi inte att det var roligt längre, men då hade vi trots allt åkt omkring i över två timmar. 

När jag klev av traktorn var jag helblöt. Frisyren spretade åt både höger och vänster och jag såg ut som en klar segrare i frisyr-VM.  Jag misstänkte att jag skulle behöva gå ner till Lillåskolan där jag skulle möta min mor, men jag lyckades flirta till mig skjuts.    

Meddela din åsikt

Välkommen att meddela din åsikt:

Jag heter:
Självklart återkommer jag

Maila mig på:

Jag lockar bloggläsare hit:

Det jag vill dela med mig av:

Trackback