Stammis på turistbyrån

Inlägget handlar om gårdagens seriösa heldagsshoppingrunda med Malin. Vi åkte från Hofors med bussen 10,15, vilket innebar uppstigning klockan halv nio. Vi anlände till Gävle vid halv tolv ungefär och lallade omkring där ett tag innan vi käkade lunchbuffé på American Pizza Place (Eller American Take Away som vissa anser att det heter.) Bland annat han jag med att köpa ett par grymma pilotbrillor på Åhléns, vilka jag oavbrutet traskade omkring i resten av dagen. Shoppingen innefattade även filmen Göta Kanal, ett nytt lypsyl (eftersom mitt skuttade ur cykelkorgen när vi cyklade) och ett coolt svart diadem med vita prickar. Malin och jag köpte likadana, och eftersom även våra solbrillor är ganska lika kom Malin med den tuffa kommentaren att "lika bär leker bäst".

Efter ett tag fick jag slut på pengar och skulle gå och hämta ut nya, men mitt bankomatkort hatade mig och ansåg att jag skulle gå till banken. Jahapp, vart fan ligger föreningssparbanken i Gävle då? Det vet de antagligen på turistbyrån tänkte vi och traskade dit. Japp, det var minsann bara att gå en bit efter Esplanaden så hade man banken på vänster sida sa hon och pekade. Vi gick ut, men fan, vilken gata är Esplanaden då? Gatan vi stod på ansåg vi hette Nygatan men gick efter den ändå eftersom det var ditåt hon pekade, och se på fan, där låg banken. Innan vi gick in där tänkte jag att jag skulle testa om kortet fungerade en gång till, och haha, det gjorde det. Hur som helst fick vi i alla fall veta var banken låg, och det kan ju alltid vara bra.

Vi hade på förhand bestämt att vi skulle knäppa kort i en fotoautomat, eftersom det är så extremt roligt. Men sorg, automaten i Gävle var trasig. Det var nog den avgörande anledningen till att vi till slut fick för oss att besöka Valbo köpcentrum. Vi antog att vi skulle behöva åka till Sandviken först för att byta buss där, men kom sedan på att 1:ans buss kanske passerade Gävle när den gick åt andra hållet. Jahapp, hur tar vi reda på det då? Jo,  vi går till turistbyrån igen. 1:ans buss gick från Gävle tjugo över varje timme. Vad kul då ansåg vi eftersom vi skulle slippa omvägen till Sandviken. Turistbyråmänniskan gav oss en busslista över Gävles stadsbussar också, fan vad tufft.

Vi gick ut och undersökte busshållplatserna utanför nian, men ingen stod det 1 på. Var sjutton hittar man den busshållplatsen då? Pinsamt läge infann sig när vi insåg att vi skulle behöva besöka turistbyrån för tredje gången på kort tid. Människan bakom disken kände givetvis igen oss och undrade om det inte gick bra med bussen. Jo, sa vi, men vi hittar inte hållplatsen. Det ledde till att vi fick en ifylld karta över Gävle med en förklaring om hur vi skulle ta oss till Rådhuset, och passade även på att fråga hur rådhuset såg ut. Jag kunde heller inte låta bli att turistförklara oss i turistbyråns gästbok. Vi kom ut från gallerian för andra gången och började vrida och vända på kartan för att komma underfund med hur vi skulle gå. Ännu mer turistvarning, men allvarligt, vi bor inte mer än fem mil därifrån. När vi tillslut hittade rådhuset hade klockan blivit tre. Inte helt oväntat slog då rådhusklockorna tre slag. Vad som var mer oväntat var att de direkt efter det började spela Änglamark. Vi funderade allvarligt om han som sköter klockorna hade lite för mycket fritid. 

Vårt Valbobesök innefattade drickainköp, FOTOAUTOMATEN, ett bokbyte på Bokia och ett snabbt besök på H&M där jag köpte strumpor. Sedan skulle vi transportera oss vidare till Sandviken. Busschauffören hade lite dillerium (antagligen värmeslag eftersom det var omkring 40 grader i bussen) och ansåg att mitt betalkort redan hade betalat en resa till Sandviken trots att jag bara betalat till Valbo, jag fick alltså åka gratis. I Sandviken gick vi till Dollar Store där jag köpte en ram, och sedan till Rusta där Malin köpte hudkräm. Därefter åt Vi på McDonalds innan vi tog oss hemåt. 

83047-108


Meddela din åsikt
Jag heter: Malin

jaaa, vi åker enda till Valbo för att ta kort i fotoautomaten för vi är så tuff! >8)

Jag heter: Sara

men vi är ju så vackra så det är ju klart ^^

2006-07-08 @ 20:52:17
bloggintresserade klickar här: http://zaarah.blogg.se

Välkommen att meddela din åsikt:

Jag heter:
Självklart återkommer jag

Maila mig på:

Jag lockar bloggläsare hit:

Det jag vill dela med mig av:

Trackback