Sandviken med mera

Igår var det söndag, eller nästan, lördag var det nog vid närmare eftertanke eftersom jag är hemma idag också X’D. Skit samma. Jag var i alla fall inackorderad i simhallar hela dagen i princip. Först var det fiskarna på morgonen. De var nästan fullt manskap, fem tappra själar. Jag fick ta hand om hela uppvärmningen med dem och stora delar av tiden i lilla eftersom mamma höll på att skriva en skylt till Patrik. Eftersom pappa var med till Hofors och skulle åka vidare sedan så fick jag inte köra till Hofors, men jag fick köra hem sen. Jag kom iväg utan problem och lyckades växla ganska mjukt men sen när jag skulle svänga vid hemmet så hade lite väl hög fart. Då fick mina passagerare (ja, pappa var ju också med för en gångs skull) hålla i sig en aning.

Sedan hann jag inte mer än hem och äta (våfflor, müms) och läsa ytterst lite om demokrati och politik innan det var dags att åka till en simhall igen. Skulle till Sandviken och betrakta en femklubbstävling. Femklubbstävlingar ger lite vibbar från när man var lite yngre. Jag simmade femklubb när jag var 8-12 ungefär och man kommer ju precis ihåg hur roligt det kunde vara. År 2000 lyckades ju sim 77 gå och vinna alltihopa och då fick vi vårt enda märke på den där pokalen. I går fick jag alltså inte simma, rackarns då. Men det var det en hel del Hoforsfolk med och det gick jättebra för dem. Poängmässigt gick det för Hofors del bäst på 50m frisim för 11 åriga tjejer. Det blev blågult på hela prispallen (4,5 och 6 får ju stå bredvid ^^) genom Linn, Emma och Irma. Både Linn och Emma simmade dessutom ur sig och får avancera till Gästrikeserien och Irma var jättenära att göra samma sak, duktiga flickor. Emma simmade ur sig på 50m bröstsim också, där hon även tog guld. Hofors har dock inte riktigt samma bredd som Gävleklubbarna har, så vi får alltid nöja oss med den totala tredjeplatsen, Sandviken brukar vi lyckas slå. Sedan fick jag, tro det eller ej, köra hem från Sandviken. Mamma körde ut ur stan, men sedan fick jag köra efter motorvägen. Det var jätteroligt och fort gick det. Bumbum.    

Söndag idag och första "göra ingenting-dagen" på länge. Jag fick sova till halv elva, även om mor utan vidare resultat försökte släpa upp mig halv tio. Det var en dag då jag i vanlig ordning borde ha ägnat mig åt pluggande. Jag har prov i samhällskunskap imorgon på ämnet demokrati och politik. Jag kan det inte så bra som jag borde, men ändå för bra för att jag ska orka ta mig an det. Dessutom har jag alla mina anteckningar i skolan. Det enda jag har hemma är en lärobok från stenåldern som var hur tråkig som helst att läsa i. Jag blev lycklig då jag fann min, eller kanske inte min, The Cardigans-skiva i bokhyllan imorse, så jag kunde digga den lite medan jag läste. Sedan hängde jag på mor ut på en långpromenad vilket var ganska trevligt. När jag kom hem och redan var hyfsat svettig var jag så framåt att jag tog och rehabtränade lite. Jag har fått några övningar för mina axlar som jag utövade med hantlarna som pappa har byggt. Jag är så duktig. Jag borde ta mig för med sådant varje dag, men det är ju så galet svårt att motivera sig till det. Sedan gjorde jag ett nytt litet försök med demokratin men då kom mor och frågade om jag ville köra lite bil. Wohoo. Me <3 bil. Jag fick åka till Hofors och för första gången ta mig igenom rondellen, och det gick rätt bra faktiskt. Sedan skulle jag svänga på en gång och det blev lite rörigt. Skulle in på Shell och prova att tanka. Det var ju inte alltför svårt. När mamma hade knappat in allt och grejat så var det ju bara att hålla i. Körde hem igen sen och lyckades faktiskt göra en riktigt bra sväng och en hyfsat bra parkering på gården.


Meddela din åsikt

Välkommen att meddela din åsikt:

Jag heter:
Självklart återkommer jag

Maila mig på:

Jag lockar bloggläsare hit:

Det jag vill dela med mig av:

Trackback